خسته نباشید میگم به آقای مهندس ابراهیمی عزیز.
همونطور که در گروه خودمون هم گفتم از لحاظ جانمایی اتود ما شبیه هم شد...انبارها جانمایی تاسیسات و .......ولی یه نکته برام جالبه اینکه فضای بازی کودک با جایگاه امداد رسانی تداخل داره...یعنی هر دو یک فضا هست نمیدونم این درست باشه یا نه...چون در هر صورت خودرو قراره این زیر بیاد و کودک خانواده های آپارتمان هم در همونجا هستند یه مقدار این موضوع رو من شک دارم بشه...
طبق م4 ص 80 ، محل بازی کودکان در ساهتمان یا محوطه ها در مکانی قرار بگیره که:
1- از خطرایت مثل برخورد با وسایل نقلیه و تابش و یاد و سقوط از ارتفاع ، مصون باشه/ نظارت بزرگسالان فراهم باشه/ امکان تعرض بیگانه وجود نداشته باشه.
2- دسترسی بهش از طریق محوطه یا فضاهای عمومی ساختمان باشه.
3-متناسب با جمعیت استفاده کننده باشه
4-به روشویی و ابخوری دسترسی داشته باشه و برای 20 نفر یا بیشتر از 20 نف، ب فضای بهداشتی هم دسترسی داشته باشه(که استثنائا اینو خواسته بودند منتها در زیرزمین.)
به نظر میرسه که چند عملکردی کردن اون فضا بعنوان امداد و محل بازی تداخلی با هم نداشته باشه. ضمن اینکه 99 درصدمون تا چند روز پیش واقعا نمیدونستیم جایگاه امداد لازمه ک لحاظ بشه یا خیر، حالا ک میبینیم بله لازم بوده، و در مبحث اشاره ای نشده که میتونن این دو فضا همزمانی کاربرد داشته باشن یا خیر، سختگیری بی مود نکنیم. عزیزان مولف قانون میتونستند دقیق تر توضیح بدند تا ما دچار ابهام نشیم.
نکته بعدی سرایداری است همونطور که میدونیم سرایداری باید ضوابط تصرف مسکونی رو رعایت کنیم یعنی حتی جهت تهویه هم یک پنجره میخواد دگ....منظورم پنجره به فضای باز یا نورگیر هست و نه فضای بازی کودکان که به نوعی در اینجا آلودگی صوتی هم هست .
حتی میگن ک سرایداری باید در زیرزمین باشه که بازم در مبحث بهش اشاره ای نشده. اما الان سرایداری میتونه از عمق 7 متری نور بگیره. برای الودگی صوتی هم سلسله مراتب داریم طبق م18.
برای مثال در م18 گفته شده اگر اتاق خواب در محلی با نوفه متوسط باشه میتونی تا 35 یا 45 دسی بل رو تحمل کنه، اما اگر در فضاهایی با نوفه زیاد و بسیار زیاد باشه به ترتیب 5 تا 10 دسی بل به عدد قبلی اضافه بشه، میخوام نتیجه بگیریم که سرایداری نهایتا 2 ادم در اون زندگی میکنن و فضای بازی هم 24 ساعته در اون بازی انجام نمیگیره. از طرفی در و پنجره ها با عایق صوتی هم هست دیگه. پس به نظر نمیاد مشکلی وجود داشته باشه.
مورد بعدی عدم رعایت مبح 3 ک گفته بود در طبقات پارک خودرو باید لابی آسانسور و باکس راه پله و ...با یک درب از فضای پارک جدا بشه که اینجا رعایت نشده
عارف جانم اینجا منظورت نداشتن لابی اسانسور در پیلوت هست؟ گمان میشه اگر بجای رمپ معلول جک بزاریم بشه لابی آسانسور رو در اورد. ایرادی بهش وارد نیست ، فضا برای اصلاح وجود داره. درسته؟
مورد بعدی ارتفاع تاسیسات در بخشی که فضای رمپ معلول هست چقدر است؟؟؟ما داریم حداقل حداقل رو میگیریم که 2.40 هست که دگ کمتر از این خیلی ممکن جالب نباشه.
فک میکنم مساحت تاسیسات از 9 متر خواسته شده بیشتره، اون فضا سرگیر و بلااستفاده هست. شاید خیلی اقتصادی نباشه به خاطر بیست سی سانت دو پله بریم پایین. مخالف پله هم نیستم. ولی به نظرم اهمیتی نداره.
نکته بعدی دو تا درب انباری تداخل داره که بهتر یکیش میرور بشه
اره اونم جای اصلاح داره. باز اگ یکیشون رو به داخل کشیده بودند ایراد بهشون وارد میشد.
و اینکه اینجور که من دقت کرد دو تا رمپ حدود 15-20 سانت تداخل دارند...نمیدونم میشه یا نمیشه؟؟؟
بله منم دیدم. من از زبان مدرسی شنیدم که در رمپ، در جاهایی ک ستون خورده، عرض رمپ 3.5 میتونه 3.25 بشاه، حال بازم سختگیری نکنیم. طوری نیست.
کار هوشمندانه ای که مثل من انجام دادند رمپ چرخشی رو اوردن بالاتر که از فضای کنج رمپ هم استفاده شود .و نکته مفید دگ اینکه هر دو کار ما فضای پیاده از سواره جدا شده است...که التبه من جک معلول دادم هم از لحاظ اقتصادی و هم اینکه فضای کمتری از حیاط به رمپ اختصاص دادم.(که البته فکر نکنم باعث کسر نمره شود)
من شنیدم ک در زمین های شمالی مزیت این هست ک میشه پله و جک رو در فضای حیاط در نظر گرفت. خانم نجاتی میگن که باید در زیربنا باشه. اقای ابراهیمی هم همین رو میگن. و البته در مبحث بازم اشاره ای نشده. به قانون شهرداری هم ک نمیشه اعتماد کرد. نمیدونم! توضیحی دارین در این رابطه؟راهنمایی کنید؟
و مورد بعدی اینکه راه پله دسترسی از حیاط به همکف رو هم بیرون گرفتند که من نوعی به خاطر این موضوع که باید داخل محدوده ساخت باشه خیلی درگیر شده بودم
بالاتر پرسیدم.
توی طبقات طبق چیری که به خودشون هم گفتم اینه که یک واحد 90 متری توقع میره که پذیرایی اون از حیاط نور بگیرد و نه نورگیری که اوکابه پنجره 1.80 است .
اره توقع که میره. من دارم طرح رو میبینم، خوب در جبهه نورگیر، عرض فضا بیشتره، و راحت دو اتاق در میاد. از طرفی رسش به پذیرایی از درب ورودی در اون منطقه نزدیکتره. اولویت داریم ولی وحی منزل نیست. درسته؟
البته من ریز دارم میبینم ولی عرض راهرو همین واحد شده 1.10...که به نظرم 1.20 بهتر میباشد چون طول راه رو هم زیاد است
اگر در این طرح نورگیر مثل کار شما رسم میشد، جداره رو به همسایه خط چین میشد و دیوار نداشت، به راحتی راهرو رو 1.3 میداد. خوابشون هم ک 3.08 هست. مشکلی نداره.
فقط من یک سوال دارم. وقتی نورگیر رو طوری میکشیم که جداره رو به همسایه رسم نمیشه، خوب از اونجا تیر که رد میشه . پس نباید عرض نورگیر رو 3.3 بگیریم؟ چون ما داریم 3 رو مینویسیم اما 30 سانتش که تیر رد شده. پس؟ (قصد به محاسبه اندازه دقیق تیر نیست. تخمینه.) نظرتون؟
راستی نکته دیگ در مورد عرض راهرو ، طبق م4 ص 89 بند ششم، نوشته حداقل عرض راهروی های مستقیم واحدای مسکونی 90 سانت. حله دیگ.
و مورد بعدی هم پیش ورودی هر واحد باید حداقل 1.40 در 1.40 باشه که در دو تا از واحدهاشون رعایت نشده است.
در مورد اون دو تا واحد که رعایت نشده، در هر دو میشه حمام رو کوچیکتر کرد و کفش کن رو شیفت داد به داخل. طوری نیست. جا داریم. سخت گیری مرز داره و من باهاش کاملا موافقم. اینجا طرح خوبه دیگه. نو پرابلم. خودمونم میدونیم در دنیای واقع هیچکدوم از اینا رعایت و لحاظ نمیشه.
البته این ایرادات رو بزارید پای اینکه من و ایشون سر این آزمون خیلی با هم مشورت کردیم و چنداش ایراداتی بود که ایشون لطف کردند و از من گرفته بودم و من سعی کردم اصلاحشون کنم.برای همین باز من به ایشون متذکر شدم که اصلاح تر بشه و کار کاملشون از این هم کاملتر و بی نقض تر بشه...
هر دو طرح خوبه و در اومده.هیچ طرحیم خدا نیست و همیشه، ایراداتی بهش وارده، چون در معماری سلیقه وارد هست. حتی یک نفر هم نمیتونه بگه مثلا مصحح سلیقه رو دخیل ندونسته در طراحی. طرح مهندس ابراهیمی سیستم شوت زباله و تشکیلات و اینام داره
چون تنها کسی رو که قبول دارم ایشون هستند از نظر اظلاعات و از نظر طراحی ...به نوعی همکار و دوست واقعی بنده هستند که باعث رقابت سالم بینمون شده ..




به ایشون خسته نباشید میگم واقعا
البته هر ادمی حق داره ک به جد و صراحت کسی رو قبول داشته باشه. از نظر من رقابت همیشه بین ادم و خودش اتفاق می افته. و پیشرفت در همینه. ادمای ناشناخته ی زیادی هم وجود دارند که اونها هم از لحاظ اطلاعات در این زمینه حرفی برای گفتن دارند ولی خودشونو به این حیطه وارد نکردند.
البته من یک مسئله ای برام پیش اومده، اینکه ما تا قبل از ازمون بهمن 94 دو دوره، 4 طبقه روی پیلوت داشتیم. و قریب به اتفاق هم فکر میکردیم ساختمان گروه 4 هست. حتی بچه ها ک به کلاسای اموزشی میرفتن هم این دوره ازمونا رو با گروه 4 حل کردن. و البته به تازگی یکی از مدرسین عزیز با جدیت فرمودند ک سایرین اشتباه میکنن، پیلوت طبقه هست و ساختمان گروه 6! حالا نمیدونم ایشون که رک اینطوری فرموندند در مورد شهریور 91 و اسفند 89 هم اینو میدونستند یا نه به هنرجوهاشون گفتند یا نه.