بحث میکنیـــــم ...!

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
من یه فرمول پیدا کردم بهتر !!! مشاهده پیوست 198148

منظورم همون بود !!! یعنی زمان سم پاشی !!! باید میزان خسارت بدونم که ببینم چه میشود کرد !!
تو این فرمول کلا گیاهان 100 درصد خسارت دیده مدنظر گرفته
این شکلی میشه تجربی گفت این گیاه داغونه کلا ولی همین شکلی بگیم 40 درصدی شته خسارت وارد کرده !!!

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
من یه فرمول پیدا کردم بهتر !!! مشاهده پیوست 198148

منظورم همون بود !!! یعنی زمان سم پاشی !!! باید میزان خسارت بدونم که ببینم چه میشود کرد !!

واقعا متعجب شدم! خب این همونه که من گفتم!
شما برو اونچیزی رو که من گفتم بخون متوجه اشتباهتون میشین
توی این کسر صورت کسر تعداد گیاهان 100% خسارت دیده ست!
گیاه 100% خسارت دیده یعنی تعداد بوته خسارت دیده ضربدر درصد خسارت آفت(همون تجربه)

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
تو این فرمول کلا گیاهان 100 درصد خسارت دیده مدنظر گرفته
این شکلی میشه تجربی گفت این گیاه داغونه کلا ولی همین شکلی بگیم 40 درصدی شته خسارت وارد کرده !!!

اشتباه میکنید...
خود گیاه 100% خسارت دیده از طریق یه فرمول جانبی دیگه به دست میاد

تعداد بوته خسارت دیده ضربدر میزان درصد خسارت آفت

eliot -esf

کاربر ممتاز
واقعا متعجب شدم! خب این همونه که من گفتم!
شما برو اونچیزی رو که من گفتم بخون متوجه اشتباهتون میشین
توی این کسر صورت کسر تعداد گیاهان 100% خسارت دیده ست!
گیاه 100% خسارت دیده یعنی تعداد بوته خسارت دیده ضربدر درصد خسارت آفت(همون تجربه)
مگه من گفتم با گفته شما فرق داره !! همونه فرمولی نوشته واضح تر بهتر !!

اشتباه میکنید...
خود گیاه 100% خسارت دیده از طریق یه فرمول جانبی دیگه به دست میاد

تعداد بوته خسارت دیده ضربدر میزان درصد خسارت آفت
آقا من حرفم همین جاست دیگه !! اگه چشمی میشه تو پلات گفت این شته فلان قدر خسارت میزنه کل زمین هم همین شکلی ادم بگه شرش خلاص بشه !!
من سر این فرمول جانبی بحثمه !!! باید یه روش دیگه باشه
چشمی قبول نیس !!

آخرین ویرایش:

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
چرا حرص میخورید !!! مگه من گفتم با گفته شما فرق داره !! همونه فرمولی نوشته واضح تر بهتر !!

آقا من حرفم همین جاست دیگه !! اگه چشمی میشه تو پلات گفت این شته فلان قدر خسارت میزنه کل زمین هم همین شکلی ادم بگه شرش خلاص بشه !!
من سر این فرمول جانبی بحثمه !!! باید یه روش دیگه باشه
چشمی قبول نیس !!

چشمی چیه؟! یه جوری میگین چشمی انگار گفتم کیلویی تخمین بزنین...تجربه یعنی شما تا به کانوپی نگاه کنین متوجه بشین چقد خسارت دیده...ما کسایی رو داریم که با لمس کردن خاک بافت خاک رو تشخیص میدن...کسی که تجربه نداره ازش انتظار نمیره درصد خسارت تعیین کنه.کلاسهای عملیاتی برا همینن خب...تاحالا فکر کردین چرا به کارشناسا گرید میدن...خب فرقشون توی همین چیزاست
یه مثال دیگه: اگه یه نفر ماشینش تصادف کنه چجوری درصد خسارتو کارشناس براش لحاظ میکنه؟! آیا همه کارشناسا مث هم تعیین خسارت میکنن...اینجاس که تجربه حرف اولو میزنه
یه جاهایی مرز داده های کمی و کیفی باهم مخلوط میشن.

یه مثال دیگه:
یه ربات به کمک سنسوراش و بر اساس طول موج نور مثلا رنگ قرمز رو تشخیص میده(برداشت کمی)
مغز انسان همون رنگ رو با کمک تجربه تشخیص میده(برداشت کیفی)
آیا در نتیجه کار که تشخیص رنگه مغایرتی هست؟!

یه کارشناس خوب هم کمی و هم کیفی به مسائل نگاه میکنه.

آخرین ویرایش:

eliot -esf

کاربر ممتاز
چشمی چیه؟! یه جوری میگین چشمی انگار گفتم کیلویی تخمین بزنین...تجربه یعنی شما تا به کانوپی نگاه کنین متوجه بشین چقد خسارت دیده...ما کسایی رو داریم که با لمس کردن خاک بافت خاک رو تشخیص میدن...کسی که تجربه نداره ازش انتظار نمیره درصد خسارت تعیین کنه.کلاسهای عملیاتی برا همینن خب...تاحالا فکر کردین چرا به کارشناسا گرید میدن...خب فرقشون توی همین چیزاست
یه مثال دیگه: اگه یه نفر ماشینش تصادف کنه چجوری درصد خسارتو کارشناس براش لحاظ میکنه؟! آیا همه کارشناسا مث هم تعیین خسارت میکنن...اینجاس که تجربه حرف اولو میزنه
یه جاهایی مرز داده های کمی و کیفی باهم مخلوط میشن.

یه مثال دیگه:
یه ربات به کمک سنسوراش و بر اساس طول موج نور مثلا رنگ قرمز رو تشخیص میده(برداشت کمی)
مغز انسان همون رنگ رو با کمک تجربه تشخیص میده(برداشت کیفی)
آیا در نتیجه کار که تشخیص رنگه مغایرتی هست؟!

یه کارشناس خوب هم کمی و هم کیفی به مسائل نگاه میکنه.
قبول !! فقط وقتی آدم داره برداشت کیفی میکنه نمیتونه که کمی گزارش کنه !!
مثلا همین رنگ شما را ببینه و بگه من با تجربه خودم میگم که طول موج این رنگ فلان قدر میشود

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
قبول !! فقط وقتی آدم داره برداشت کیفی میکنه نمیتونه که کمی گزارش کنه !!
مثلا همین رنگ شما را ببینه و بگه من با تجربه خودم میگم که طول موج این رنگ فلان قدر میشود

چرا میشه...وقتی من میگم این رنگ قرمزه اگه دانش داشته باشم میدونم طول موج رنگ قرمز چقدره...پس بدون هیچ دستگاه طبف سنجی صرفا با دیدن رنگ و تجربه قبلی(دونستن طول موج رنگ) یه سیگنال کیفی رو کمی میکنم.

nazi jooon

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
با اجازهمن با یه مثال توضیح بدم

فرض کنین امشب قراره برا شام، اونم بار اول خونه عمه ی افاده ای شوهر یه بنده خدایی(تازه عروس!) تشریف بیارن
عروس خانمم میخوان حسابی سنگ تموم بذارن که عمه خانم پشت سرشون نگن: کور شین با این عروس گرفتنتون!

خلاصه همه چی از سالاد و نوشیدنی ومیوه و شیرینی مهیا شده...غذای اصلی هم قرمه سبزیه...
خورشتو که جلو عمه خانم میذارن میبینن ای داد بی داد....گوشت کیلویی 30تومن، سبزی کیلویی 4تومن...برنج کیسه ای 50تومن ...لوبیا کیلویی 10تومن توی خورش ریخته شده اما عروس خانم فراموش کردن 4تا لیموی امانی ناقابل که از همه مواد خورشت ارزشش کمتره توش بریزین....

هیچی دیگه طبق قانون حداقلی لیبیک یا همون بشکه بخاطر چندتا لیموی بی ارزش، خورشته ناقص شده و هر چقد بابت گوشت و برنج پول دادن بی فایده بود! اصلا مگه قرمه سبزی بدون لیمو میشه!!!

هیچی دیگه الان بخاطر همون چندتا لیموی ناقابل عمه خانم اونقد پشت سر عروس خانم حرف زد که الان کارشون داره به جدایی میکشه...تورو خدا براشون دعا کنین از هم جدا نشن ...خیلی جوونن...

خب بچه ها نتیجه ای که از این داستان گرفتیم اینه که قبل از ازدواج حتما باید قانون بشکه رو فوت آب باشیم والا....

eliot -esf

کاربر ممتاز
چرا میشه...وقتی من میگم این رنگ قرمزه اگه دانش داشته باشم میدونم طول موج رنگ قرمز چقدره...پس بدون هیچ دستگاه طبف سنجی صرفا با دیدن رنگ و تجربه قبلی(دونستن طول موج رنگ) یه سیگنال کیفی رو کمی میکنم.

آقا تسلیم !:w22:

نتیجه گیری تا اینجا بحث ...
قال آقای افشین : کل خسارت مزرعه میشه 45 درصد چرا که بیشترین خسارت گزارش شده است و در واقع بقیه خسارت ها در دل اون خسارت هستند !!!

درسته !!؟!؟ مخالف نداریم ؟!؟ نظری دیگه چی ؟!؟!

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
آقا تسلیم !:w22:

نتیجه گیری تا اینجا بحث ...
قال آقای افشین : کل خسارت مزرعه میشه 45 درصد چرا که بیشترین خسارت گزارش شده است و در واقع بقیه خسارت ها در دل اون خسارت هستند !!!

درسته !!؟!؟ مخالف نداریم ؟!؟ نظری دیگه چی ؟!؟!

یه مثال دیگه میزنم شاید واضحتر بشه داستان

فرض کنین یه دیوار به ارتفاع100سانت داریم

از پایین دیوار به ترتیب:

30سانت اولشو رنگ قرمز میزنیم

بعد 40سانت اولشو رنگ سبز میزنیم

بعدش 25سانت اولشو آبی میزنیم

آخرسرم 55سانت اولشو سیاه میزنیم

خب الان چند سانت دیوار رنگی شده؟

جواب همون55 سانت دیگه که از همه بیشتره

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
یه مثال دیگه میزنم شاید واضحتر بشه داستان
فرض کنین یه دیوار به ارتفاع 100سانت داریم از پایین دیوار به ترتیب:
30سانت اولشو رنگ قرمز میزنیم بعد 40سانت اولشو رنگ سبز میزنیم بعدش 25سانت اولشو آبی میزنیم آخرسرم 55سانت اولشو سیاه میزنیم
خب الان چند سانت دیوار رنگی شده؟ جواب همون 55 سانت دیگه که از همه بیشتره

این به شرطیه که فقط از پایین دیوار رنگ بزنیم بریم بالا، در صورتی که حشرات همچین قانونی ندارن! بعضیاشون از پایین رنگ میزنن بعضیاشون از بالا!!

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
این به شرطیه که فقط از پایین دیوار رنگ بزنیم بریم بالا، در صورتی که حشرات همچین قانونی ندارن! بعضیاشون از پایین رنگ میزنن بعضیاشون از بالا!!
مث اینکه جدی گرفتین؟! مثاله بابا...با این قیمت بالای رنگ کی میاد الکی دیوارشو رنگ کنه...مثاله خب

eliot -esf

کاربر ممتاز

منظورتون اینه که حشرات هر کدوم به یه بخش خاص خسارت میزنند و این باعث میشه درصد خسارت متفاوت داشته باشند ؟!؟

یک طور هایی درسته هااا مثلا در نظر بگیریم حشرات مکنده کلا باعث ضعف گیاه میشوند پس خسارتشون بیشتر
ولی ملخ و حلزون که برگ میخورند بالاخره گیاه توانایی جبران برگ هایی که از دست داده داره

هوم ؟؟!

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
منظورتون اینه که حشرات هر کدوم به یه بخش خاص خسارت میزنند و این باعث میشه درصد خسارت متفاوت داشته باشند ؟!؟

یک طور هایی درسته هااا مثلا در نظر بگیریم حشرات مکنده کلا باعث ضعف گیاه میشوند پس خسارتشون بیشتر
ولی ملخ و حلزون که برگ میخورند بالاخره گیاه توانایی جبران برگ هایی که از دست داده داره

هوم ؟؟!
ای بابا!!!!
من مثال زدم

مکنده و غبر مکنده نداره!
مگه قیمت رنگ سیز با قرمز یکیه؟! هردوشون به یه شکل خاص دارن دیوارو رنگ میزنن
اگه قیمت رنگ قرمز بیشتر از سبز باشه دیوارو بیشتر رنگ میزنه؟! تا اونجایی هر رنگ دیوارو رنگی میکنه که فرچه رنگ بالا بیاد

eliot -esf

کاربر ممتاز
ای بابا!!!!
من مثال زدم

مکنده و غبر مکنده نداره!
اگه قیمت رنگ قرمز بیشتر از سبز باشه دیوارو بیشتر رنگ میزنه؟! تا اونجایی هر رنگ دیوارو رنگی میکنه که فرچه رنگ بالا بیاد
میشه مثال حشره ای بزنید!!!

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
میشه مثال حشره ای بزنید!!!

ببینین فرض میکنیم شته اومده 25 درصد به درخت هلو آسیب رسونده.بعد از چند روز کنه میاد 45% خسارت میزنه.چون هیچ پارامتر دیگه ای توی سوال وجود نداره و از طرفی سوال از ما درصد خسارت کلی رو خواسته پس ناچارا این کنه ها فرض بر اینه که روی همون بافت آسیب دیده شته شروع بکار کردن...

یادتون باشه تا وقتی که سوال براتون محدودیت ایجاد نکرده شما هرجوری میتونین جواب بدین..این یه قاعده کلیه

همون اولم که سوالو مطرح کردین عرض کردم که همچین چیزی جزء محالاته

Phyto

مدیر تالار

هوم ؟؟!
یه چیزایی تو همین مایه ها! بعضی حشرات برای خودشون قلمروی خاصی دارن و به دیگران اجازۀ ورود نمیدن. یا مثلا بعضیا وارد حریم فعالیت دیگران نمیشن!
ای بابا!!!!
من مثال زدم

مکنده و غبر مکنده نداره!
بحث سر قیمت رنگ نیس، سر عادت نقاشه!
رنگ قرمز رو شما میزنی ولی رنگ سبز رو من میزنم، شاید شما دوس داری از پایین رنگ بزنی ولی من همیشه از بالا رنگ میزنم!

Phyto

مدیر تالار
ببینین فرض میکنیم شته اومده 25 درصد به درخت هلو آسیب رسونده.بعد از چند روز کنه میاد 45% خسارت میزنه.چون هیچ پارامتر دیگه ای توی سوال وجود نداره و از طرفی سوال از ما درصد خسارت کلی رو خواسته پس ناچارا این کنه ها فرض بر اینه که روی همون بافت آسیب دیده شته شروع بکار کردن...

یادتون باشه تا وقتی که سوال براتون محدودیت ایجاد نکرده شما هرجوری میتونین جواب بدین..این یه قاعده کلیه

فرض سوال حضور همۀ آفات رو همزمان دونسته

eliot -esf

کاربر ممتاز

اوکی این شکلی قبول !! اما حالا شما فرض کنید این شته هلو خسارت زده اونم بیشتر روی جوانه و قسمت های تر و تازه گیاه (برگ های جوان )
بعد ملخ امده اونم پوره های اولیه که بیشتر زمین گرا هستند تا ملخ کامل که قدرت جهش داره میره روی برگ های بالایی
درنتیجهخسارت ملخ محدود میشه به قسمت پایینی درخت
خسارت شته قسمت بالایی
پس نمیشه گفت از یه جا شروع کردن !!

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
یه چیزایی تو همین مایه ها! بعضی حشرات برای خودشون قلمروی خاصی دارن و به دیگران اجازۀ ورود نمیدن. یا مثلا بعضیا وارد حریم فعالیت دیگران نمیشن!
بحث سر قیمت رنگ نیس، سر عادت نقاشه!
رنگ قرمز رو شما میزنی ولی رنگ سبز رو من میزنم، شاید شما دوس داری از پایین رنگ بزنی ولی من همیشه از بالا رنگ میزنم!
اونجوری که اصلا سوال خارج از همه قواعد میشه...عذر میخوام میشه سیستم هرکی هرکی....
طراح سوال غیر از این مد نظرش نبوده که خسارات همپوشانی دارن والا همون حکایت ملانصرالدین میشه که ادعا کرد اینجا وسط کره زمینه....گفتن از کجا میدونی...گفت قبول ندارین بیاین از 2طرف مترش کنین

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
اوکی این شکلی قبول !! اما حالا شما فرض کنید این شته هلو خسارت زده اونم بیشتر روی جوانه و قسمت های تر و تازه گیاه (برگ های جوان )
بعد ملخ امده اونم پوره های اولیه که بیشتر زمین گرا هستند تا ملخ کامل که قدرت جهش داره میره روی برگ های بالایی
درنتیجهخسارت ملخ محدود میشه به قسمت پایینی درخت
خسارت شته قسمت بالایی
پس نمیشه گفت از یه جا شروع کردن !!

آهاااا....این همون چیزیه که روز اول گفتم ایها الناس این سوال خارج از واقعیته اما گفتین الاو بلا .....

eliot -esf

کاربر ممتاز
اونجوری که اصلا سوال خارج از همه قواعد میشه...عذر میخوام میشه سیستم هرکی هرکی....
طراح سوال غیر از این مد نظرش نبوده که خسارات همپوشانی دارن والا همون حکایت ملانصرالدین میشه که ادعا کرد اینجا وسط کره زمینه....گفتن از کجا میدونی...گفت قبول ندارین بیاین از 2طرف مترش کنین
در مورد اینکه طراح سوال هدفی مدنظرش درس !! ولی ما متر نکردیم هنوز جناب ملانصرالدین :D

آهاااا....این همون چیزیه که روز اول گفتم ایها الناس این سوال خارج از واقعیته اما گفتین الاو بلا .....

خارج از واقعیت نیس !!! یه نکته ای حتما داره !! باید ما فکر کنیم راهشو پیدا کنیم
من به دکتر حاتمی و سوال هاش اطمینان کامل دارم

من میگم بیان این دفعه ادامه روش من بریم آفت ها خسارت هاشون دسته بندی کنیم بعد یه ارتباطی پیدا کنیم برای نتیجه گیری کل خسارت

**آگاهدخت**

مدیر تالار اسلام و قرآن
مدیر تالار
سلام

خسته نباشید همگی

خواهش میکنم زحمت بکشید سوال بعدی

به اندازه کافی نکات خانه داری، رنگ آمیزی ، ملانصر الدینی آموختیم :D

با تشکر

جدی سوال بعدی رو مطرح کنید لطفا

**آگاهدخت**

مدیر تالار اسلام و قرآن
مدیر تالار
یعنی جمعش کنیم بریم؟!

سلام

خیلی دنباله دار شد

نه جمعش نکنییییید !!
تو ذهن من یه نگاه های جدیدی داره شکل میگیره

بحث بعدی راه بندازید ولی اینو جمع نکنید لطفا !!

مگه برای ی سوال
چند صفحه میشه جواب نوشت
الهام جان
در عمل
اکثر این بحث ها بی نتیجه است
دست آخر کشاورز کار ی که خودش دوست داره انجام میده :D

Phyto

مدیر تالار
...
جدی سوال بعدی رو مطرح کنید لطفا
خیلی دنباله دار شد، مگه برای ی سوال چند صفحه میشه جواب نوشت
اشکال نداره، این تاپیک محل بحث و جداله! با تاپیکای مسابقه فرق داره. یه بحث میتونه ده صفحه طول بکشه ...!

ولی ای کاش دوستان بیشتری تو این بحث ها شرکت می کردن!

eliot -esf

کاربر ممتاز
سلام

خیلی دنباله دار شد

مگه برای ی سوال
چند صفحه میشه جواب نوشت
الهام جان
در عمل
اکثر این بحث ها بی نتیجه است
دست آخر کشاورز کار ی که خودش دوست داره انجام میده :D

این بحث چه ربطی داره به گوش ندادن کشاورزان بیچاره !! اتفاقا به نظر من این سوال دکتر به واقعیت خیلی نزدیکه حالاشاید همزمانی این آفت ها را با هم نداشته باشیم ولی غیر ممکنه ما بریم تو یه منطقه و فقط خسارت یه آفت و یا یه بیماری ببینیم
طبیعت و تنوعش هرچند که ما تک کشتی کرده باشیم این حرفاااا
وقتی من نتونم ارتباط آفت اصلیم با بقیه درک کنم و خسارت کل نتونم حساب کنم حتما روش درستی برای کنترل پیشنهاد نمیدم و به کشاورز هم حق میدم حرف منو امثال منو گوش نکنه !!!

آقا منم همینو میگم.....
ر.ج بالا

اشکال نداره، این تاپیک محل بحث و جداله! با تاپیکای مسابقه فرق داره. یه بحث میتونه ده صفحه طول بکشه ...!

ولی ای کاش دوستان بیشتری تو این بحث ها شرکت می کردن!
دم مدیرمون گرم:victory:
آره !! کاش بچه ها مث بحث قبلی میومدن !! نیدوونم چی شد یهو امدن و یهو همه رفتن !!

آخرین ویرایش:
بالا