سلام
چند تا سوال:
چرا براي ساخت خونه از مهندس عمران كمك ميگيريم؟
چرا براي درمان بيماري به پزشك مراجعه ميكنيم؟
چرا براي كشت محصولات بهتر مهندس كشاورزي وارد عمل ميشه؟
چرا زماني كه اتومبيلمون خراب ميشه ميبريمش مكانيكي؟
و...
و هزاران چراي ديگه؟!!!
جواب همه اين سوالات همه يك چيزه: بدليل تخصص
البته هر كدوم از ما بالاخره در يك يا چند زمينه تخصص داريم ولي در ساير موارد بايد به متخصص رجوع كنيم.حالا دوستان مخالف مرجع آيا با همه تخصص ها مشكل دارن يا فقط با همين يكي؟!! آيا وقتي بيمار ميشن به دكتر مراجعه نميكنن چون عقلانيتشون زير سوال ميره؟
مثلا اگر ما براي ساخت خونمون از يه مهندس عمران يا معماري كمك بگيريم و همه تصميمات رو به اون واگذار كنيم آيا اين خلاف عقله؟؟؟ آيا با اين كار عقل من زير سوال رفته؟
مطمئنا نه...اتفاقا بالعكس اين نشانه باهوش بودن منه كه براي هر كاري از متخصص اون رشته كمك ميگيرم.در ضمن در موارد تخصصي خودم به ديگران كمك ميكنم.اين لازمه جامعه بشريه.
حالا اگر كسي ميتونه بره علوم حوزوي و فقه رو بخونه..بعد از حداقل 20 سال اگر به درجه اجتهاد رسيد و تونست احكام دين رو از آيات قرآن و احاديث معصومين استخراج كنه ديگه نياز نيست تقليد كنه.تازه سايرين هم ميتونن از او تقليد كنن.
خلاصه صحبت:بحث تقليد بحث تخصص هاست
والسلام
بدلیل تخصص ؟
من گفتم نه کاری به کسی دارم و نه کسی رو از راهش منحرف میکنم
نماز و روزه و قرآن و پیامبرا و خدا رو هم بدون مرجع تقلید دارم، البته به گفتم مراجع تقلید هیچ کدوم از عبادتام قبول نیست ( چون مرجع قبول ندارم )
من مراجع رو زمانی قبول میکنم که خودم نتونم به یه موضوع در سطح نیازم اگاهی پیدا کنم، و یه نفر نتونه بهم جوابی بده
( البته اون یه نفر همیشه سعی میکنه من رو به سمتی راهنمایی کنه که خودم به سوالام جواب بدم )
به این دلیل مشخص قبول ندارم و فرضیات شما رو نقض کردم