انتخاب مرجع تقلید+ تظر سنجی ( مرجع شما کیست؟)

ture

عضو جدید
پس دو حالت داره؛

يا اينكه شما دينت همون دينيه كه ميخواي! نه همون ديني كه هست!
خودت استنباط ميكني، خودت ميري هلال ماه شوال رو ميبيني و عيد فطر ميگيري،

در ضمن عید من روزی نیست که کسی بهم بگه عیدت مبارک
... عید من روزیکه خودم احساس کنم عیده .....

خيبر

عضو جدید
کاربر ممتاز
بهتون بر نخوره ولی همه اینا از نظر من کشکه ....
اون چيزايي هم كه تو قبول داري از نظر من دوغ هم نيست!!!!
توهين نكن!
اگر قبول نداري براي خودت قبول نداشته باش..ولي دليل نميشه توهين كني..

ture

عضو جدید
اون چيزايي هم كه تو قبول داري از نظر من دوغ هم نيست!!!!
توهين نكن!
اگر قبول نداري براي خودت قبول نداشته باش..ولي دليل نميشه توهين كني..

من نوشتم از نظر من و قرمزش کردم ....پس توهین محسوب نمیشه یه جور اظهار عقیده میشه ....
عجول و افراطی نباشید لطفاً...

خيبر

عضو جدید
کاربر ممتاز
من نوشتم از نظر من و قرمزش کردم ....پس توهین محسوب نمیشه یه جور اظهار عقیده میشه ....
عجول و افراطی نباشید لطفاً...
خب نظر شما متين!
اگر نظر شما توهين نباشه ميتوني ابراز بكنيش..ولي اگر توهين اميز باشه نبايد ابرازش بكني..
نه بخاطر چيزي...بخاطر احترام به افرادي كه اينجان و قبول دارن!

ture

عضو جدید
خب نظر شما متين!
اگر نظر شما توهين نباشه ميتوني ابراز بكنيش..ولي اگر توهين اميز باشه نبايد ابرازش بكني..
نه بخاطر چيزي...بخاطر احترام به افرادي كه اينجان و قبول دارن!

یکی بگه من بودایی ام و پیامبرارو قبول ندارم از نظر شما توهینه ؟

یه سوال خصوصی دیگه .... میتونم بپرسم شما چند سالتونه ؟

خيبر

عضو جدید
کاربر ممتاز
یکی بگه من بودایی ام و پیامبرارو قبول ندارم از نظر شما توهینه ؟

یه سوال خصوصی دیگه .... میتونم بپرسم شما چند سالتونه ؟
نه..يكي بگه بوداييه..خب باشه..
يكي بگه مسيحيه..باشه..
ولي اگر اون يكي بياد بگه عقيده ي شما كشكه و عقيده ي من درسته(!!) اونوقت توهينه!
سن منم فك نكنم مهم باشه..بحثمون مهمتره!

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من نه به کسی توهین می‌کنم و نه کاری به کسی دارم
مرجع تقلیدی ندارم و این کار رو برای خودم نمی‌پسندم ( داشتن مرجع تقلید )

ture

عضو جدید
نه..يكي بگه بوداييه..خب باشه..
يكي بگه مسيحيه..باشه..
ولي اگر اون يكي بياد بگه عقيده ي شما كشكه و عقيده ي من درسته(!!) اونوقت توهينه!
سن منم فك نكنم مهم باشه..بحثمون مهمتره!

من نگفتم عقیده من درسته ..... گفتم من به این نتیجه رسیدم و لازم نیست اونو به کسی دیگه ای ثابت کنم یا تحمیل کنم . عقلم حکم میکنه که تقلید نکنم .

در ضمن سن و سال طرف گفتگوم هم مهمه ، اینکه بدونم با کی طرفم .

خيبر

عضو جدید
کاربر ممتاز
من نه به کسی توهین می‌کنم و نه کاری به کسی دارم
مرجع تقلیدی ندارم و این کار رو برای خودم نمی‌پسندم ( داشتن مرجع تقلید )

من نگفتم عقیده من درسته ..... گفتم من به این نتیجه رسیدم و لازم نیست اونو به کسی دیگه ای ثابت کنم یا تحمیل کنم . عقلم حکم میکنه که تقلید نکنم .

در ضمن سن و سال طرف گفتگوم هم مهمه ، اینکه بدونم با کی طرفم .
دوست عزيزم..
پست اول كه نقل قول كردمش رو ببين..
اومده و گفته من مرجع ندارم..گفته نميپسندم براي خودم..
خيلي از اين قبيل اومدن و گفتن..
اصلا ايرادي هم نداره اخه..
منتها من وقتي ديدم شما نظر ما رو به كشك تشبيه كردين ناراحت شدم!
اگر اين به نظر شما توهين نيست من نميتونم هي بگم توهينه!
در كل..
چيزي به سن و سال نيست..ديگه دوره ي سن و سال گذشته!
فرض كنيد 60 سالمه!

ture

عضو جدید
دوست عزيزم..
پست اول كه نقل قول كردمش رو ببين..
اومده و گفته من مرجع ندارم..گفته نميپسندم براي خودم..
خيلي از اين قبيل اومدن و گفتن..
اصلا ايرادي هم نداره اخه..
منتها من وقتي ديدم شما نظر ما رو به كشك تشبيه كردين ناراحت شدم!
اگر اين به نظر شما توهين نيست من نميتونم هي بگم توهينه!
در كل..
چيزي به سن و سال نيست..ديگه دوره ي سن و سال گذشته!
فرض كنيد 60 سالمه!

خب بگین چند سالتونه ...
همین فرضا رو می کنید که حکمتون اشتباه میشه دیگه

bamboo

عضو جدید
سلام
چند تا سوال:
چرا براي ساخت خونه از مهندس عمران كمك ميگيريم؟
چرا براي درمان بيماري به پزشك مراجعه ميكنيم؟
چرا براي كشت محصولات بهتر مهندس كشاورزي وارد عمل ميشه؟
چرا زماني كه اتومبيلمون خراب ميشه ميبريمش مكانيكي؟
و...
و هزاران چراي ديگه؟!!!
جواب همه اين سوالات همه يك چيزه: بدليل تخصص
البته هر كدوم از ما بالاخره در يك يا چند زمينه تخصص داريم ولي در ساير موارد بايد به متخصص رجوع كنيم.حالا دوستان مخالف مرجع آيا با همه تخصص ها مشكل دارن يا فقط با همين يكي؟!! آيا وقتي بيمار ميشن به دكتر مراجعه نميكنن چون عقلانيتشون زير سوال ميره؟
مثلا اگر ما براي ساخت خونمون از يه مهندس عمران يا معماري كمك بگيريم و همه تصميمات رو به اون واگذار كنيم آيا اين خلاف عقله؟؟؟ آيا با اين كار عقل من زير سوال رفته؟
مطمئنا نه...اتفاقا بالعكس اين نشانه باهوش بودن منه كه براي هر كاري از متخصص اون رشته كمك ميگيرم.در ضمن در موارد تخصصي خودم به ديگران كمك ميكنم.اين لازمه جامعه بشريه.
حالا اگر كسي ميتونه بره علوم حوزوي و فقه رو بخونه..بعد از حداقل 20 سال اگر به درجه اجتهاد رسيد و تونست احكام دين رو از آيات قرآن و احاديث معصومين استخراج كنه ديگه نياز نيست تقليد كنه.تازه سايرين هم ميتونن از او تقليد كنن.

خلاصه صحبت:بحث تقليد بحث تخصص هاست
والسلام

fatam

عضو جدید
کاربر ممتاز
در ضمن عید من روزی نیست که کسی بهم بگه عیدت مبارک
... عید من روزیکه خودم احساس کنم عیده .....

عيد رو چي معنا ميكني؟ خوش بودن و خنديدن و تخمه شكستن و دوره هم بودن و ...؟!
بله، عيد هركس ميتونه بنابه تعريفي، روزي باشه كه شاده، خوشه، ميخنده و خيلي چيزاي ديگه!
برفرض مثال تو عيد نوروزي كه آدم عزيزشو توش از دست داده (خدا نكند!)، اون عيد ديگه عيد نيست... عزاست... برامون هم فرقي نميكنه كه اسمش چيه، x يا y، مهم اينه كه اون عيد رو خوش نيستيم و احساس عيد بودن درش نداريم!

ولي شما بفرماييد كه آيا روز عيد فطر از نظر اسلام يك روز معموليه كه با احساسمون تعيين كنيم كه اون روز عيد هست يا نيست؟
عيد فطر از اين نظر اهميت داره كه روزه در اين روز بر هر انساني (مسلماني) حرام است... حرام! پس براي همينه كه اين اهميت ويژه بين مسلمونا در مورد بحث استهلال هست و براي همينه كه بايد در اين زمينه از يك انسان عادل و مجتهد خواست كه اين روز رو مشخص كنه برامون... به نظرتون اين امكان براي همه ما وجود داره كه بخواهيم آخر ماه رمضون بريم فلان قسمت از ايران تا بتونيم هلال ماه رو بينيم؟
(بحث هلال ماه رو مطرح كردم، چون برداشت درستي از حرفاي من نداشتيد...)

*

آقاي محترم، شما گفتيد
اگر مسئلي اي رو ندونيد مطالعه ميكنيد ، ميشه بفرماييد از كجا؟
از چه منبعي؟
غير از اينه كه اگر مسئله ديني و شرعي براتون پيش بياد به علم علما مراجعه ميكنيد؟

ببينيد اگر كسي بخواهد اعمالش رر براساس قرآن و سنت انجام بده، بدون تقليد از مراجع خاصي(!)، اول اينكه بايد قرآن و تفسير و علوم مربوط به اونو بطور تخصصي بدونه.
دوم اينكه بايد سنت را بشناسه. سنت شامل احاديث و روايات معصومين (ع) است. كه خودش چندين و چند بخش و شاخه داره كه بايد تمام آنها رو بدونه (توضيحش خارج از حوصله اين بحثه)...

بنابراين، شما فكر ميكنيد كه واقعا اين دو تا ويژگي رو داريد؟

من نميخوام شما به سوالام حتما جواب بديد، فقط اينا رو پرسيدم و مطرح كردم كه براي لحظه اي هم كه شده پيش خودتون فكر كنيد...
راه درست و مستقيمي كه ما از خدا ميخوايم به اون راه هدايتمون كنه، كدوم طرفه؟ كدوم راهه؟ تنها بايد بريم؟ اين راه راهنما نميخواد؟ نور نميخواد؟ اگه افتاديم زمين كي دستمونو بگيره؟ تو ايان راه غرور و لجبازي جايي نداره (قصد جسارت به فرد خاصي رو ندارم)....

باشد كه كمي تامل كنيم...

Comet1986

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
من چند تا سوال دارم.

این چند پست آخر، به موضوع مهمی که به عنوان موضوع تایپیک انتخاب شده، چه ربطی دارد؟ چرا از هر موضوعی برای جدل با هم استفاده می کنید؟؟؟

و اینکه چرا بعضی از کسانی که تا به حال فکر می کردم که انسان های عاقل و فهمیده ای هستند که مطمئنم اینطور است، در مورد مرجع تقلید نظرهای عجیب و غریب می دهند؟
لطفاً فقط آنهایی که مسلمان هستند نظر بدهند! دوست خوبم! مگه شما مسلمان نیستی؟ مگر دینت را برای اینکه راهنمای تو در رسیدن به سعادت باشد، انتخاب نکردی؟ مگر تو نمی گویی که عاشق علی هستی و خدای علی؟ مگر ...
پس چون و چرا در مسائل دین آوردن از چیست؟ مگه مسئله ای که در دین واجب شده، سلیقه ای است که فکر می کنی باید در آن دخل و تصرف داشته باشی؟
من فکر می کنم مسئله تقلید هم مثل مسئله اطاعت از ولی فقیه شده است. بعضی ها فراموش کردند که نماز بی ولایت، نماز نیست. ما برای گم نکردن راه احتیاج به راهنما داریم. مگر در جاده تاریک و پر پیچ و خم نگاه کردن به تابوی راهنمای کنار جاده، کار حیوان تقلید کار است؟
نه عزیزم انسان عاقل در جاده ی تاریک برای گم نکردن راه از راهنما استفاده می کند.

ببخش اگر حرف هایم تلخ بود. فقط به اندازه ی یک دقیقه به آن فکر کن.
مرسی.

fatam

عضو جدید
کاربر ممتاز
دو مورد من باب يادآوري:

اول:

آيه 43 از سوره نحل:
فاسئلوا اهل الذكر ان كنتم لاتعلمون
ترجمه: پس اگر نميدانيد به اهل ذكر (علما و دانشمندان) مراجعه كنيد.

توضيح:
در مسائل ديني اگر متخصص نيستيد، بايد به متخصص (مرجع تقليد) مراجعه كنيد. به اين مراجعه تقليد ميگويند ( و نه به اون چيزي كه شماها از تقليد تو ذهن خودتون بزرگ كرديد)

دوم:
امام حسن عسگري (ع) فرموده اند:
از بين فقها آنانكه حافظ و نگهبان دين اند و خود را از گناه و آلودگي حفظ ميكنند و با هواهاي نفساني مبارزه ميكنند و مطيع اوامر الهي و جانشينان اويند، بر همگان لازم است كه از آنان تقليد كنند.

توضيح:
مراد از همگام كساني هستند كه در علوم اسلامي مجتهد و متخصص نيستند، اگرچه در علوم ديگر متخصص باشند...

(منبع حديث: بحارالانوار- جلد 2)

*
*
*
*

همين - يا حق

ture

عضو جدید
عيد رو چي معنا ميكني؟ خوش بودن و خنديدن و تخمه شكستن و دوره هم بودن و ...؟!
بله، عيد هركس ميتونه بنابه تعريفي، روزي باشه كه شاده، خوشه، ميخنده و خيلي چيزاي ديگه!
برفرض مثال تو عيد نوروزي كه آدم عزيزشو توش از دست داده (خدا نكند!)، اون عيد ديگه عيد نيست... عزاست... برامون هم فرقي نميكنه كه اسمش چيه، x يا y، مهم اينه كه اون عيد رو خوش نيستيم و احساس عيد بودن درش نداريم!

ولي شما بفرماييد كه آيا روز عيد فطر از نظر اسلام يك روز معموليه كه با احساسمون تعيين كنيم كه اون روز عيد هست يا نيست؟
عيد فطر از اين نظر اهميت داره كه روزه در اين روز بر هر انساني (مسلماني) حرام است... حرام! پس براي همينه كه اين اهميت ويژه بين مسلمونا در مورد بحث استهلال هست و براي همينه كه بايد در اين زمينه از يك انسان عادل و مجتهد خواست كه اين روز رو مشخص كنه برامون... به نظرتون اين امكان براي همه ما وجود داره كه بخواهيم آخر ماه رمضون بريم فلان قسمت از ايران تا بتونيم هلال ماه رو بينيم؟
(بحث هلال ماه رو مطرح كردم، چون برداشت درستي از حرفاي من نداشتيد...)

*

آقاي محترم، شما گفتيد اگر مسئلي اي رو ندونيد مطالعه ميكنيد ، ميشه بفرماييد از كجا؟
از چه منبعي؟
غير از اينه كه اگر مسئله ديني و شرعي براتون پيش بياد به علم علما مراجعه ميكنيد؟

ببينيد اگر كسي بخواهد اعمالش رر براساس قرآن و سنت انجام بده، بدون تقليد از مراجع خاصي(!)، اول اينكه بايد قرآن و تفسير و علوم مربوط به اونو بطور تخصصي بدونه.
دوم اينكه بايد سنت را بشناسه. سنت شامل احاديث و روايات معصومين (ع) است. كه خودش چندين و چند بخش و شاخه داره كه بايد تمام آنها رو بدونه (توضيحش خارج از حوصله اين بحثه)...

بنابراين، شما فكر ميكنيد كه واقعا اين دو تا ويژگي رو داريد؟

من نميخوام شما به سوالام حتما جواب بديد، فقط اينا رو پرسيدم و مطرح كردم كه براي لحظه اي هم كه شده پيش خودتون فكر كنيد...
راه درست و مستقيمي كه ما از خدا ميخوايم به اون راه هدايتمون كنه، كدوم طرفه؟ كدوم راهه؟ تنها بايد بريم؟ اين راه راهنما نميخواد؟ نور نميخواد؟ اگه افتاديم زمين كي دستمونو بگيره؟ تو ايان راه غرور و لجبازي جايي نداره (قصد جسارت به فرد خاصي رو ندارم)....

باشد كه كمي تامل كنيم...

از کجا معلوم که مرجع درست باشه ؟ هر کسی میتونه اشتباه بکنه .

fatam

عضو جدید
کاربر ممتاز

پس چون و چرا در مسائل دین آوردن از چیست؟ مگه مسئله ای که در دین واجب شده، سلیقه ای است که فکر می کنی باید در آن دخل و تصرف داشته باشی؟
من فکر می کنم مسئله تقلید هم مثل مسئله اطاعت از ولی فقیه شده است. بعضی ها فراموش کردند که نماز بی ولایت، نماز نیست. ما برای گم نکردن راه احتیاج به راهنما داریم. مگر در جاده تاریک و پر پیچ و خم نگاه کردن به تابوی راهنمای کنار جاده، کار حیوان تقلید کار است؟

:w27:

ture

عضو جدید
سلام
من چند تا سوال دارم.

این چند پست آخر، به موضوع مهمی که به عنوان موضوع تایپیک انتخاب شده، چه ربطی دارد؟ چرا از هر موضوعی برای جدل با هم استفاده می کنید؟؟؟

و اینکه چرا بعضی از کسانی که تا به حال فکر می کردم که انسان های عاقل و فهمیده ای هستند که مطمئنم اینطور است، در مورد مرجع تقلید نظرهای عجیب و غریب می دهند؟
لطفاً فقط آنهایی که مسلمان هستند نظر بدهند! دوست خوبم! مگه شما مسلمان نیستی؟ مگر دینت را برای اینکه راهنمای تو در رسیدن به سعادت باشد، انتخاب نکردی؟ مگر تو نمی گویی که عاشق علی هستی و خدای علی؟ مگر ...

ببخش اگر حرف هایم تلخ بود. فقط به اندازه ی یک دقیقه به آن فکر کن.
مرسی.

چشم ...

fatam

عضو جدید
کاربر ممتاز
از کجا معلوم که مرجع درست باشه ؟ هر کسی میتونه اشتباه بکنه .

قطعا همينطوره... مرجع معصوم نيست...
اما كدوم يك بيشتر اشتباه ميكنه؟ اوني كه راه رو بلد نيست و شناختي ازش نداره؟
يا اوني كه سالها عمر و زندگيشو فقط واسه اين گذاشته تا اين راه رو ياد بگيره...
؟؟؟؟

ture

عضو جدید
قطعا همينطوره... مرجع معصوم نيست...
اما كدوم يك بيشتر اشتباه ميكنه؟ اوني كه راه رو بلد نيست و شناختي ازش نداره؟
يا اوني كه سالها عمر و زندگيشو فقط واسه اين گذاشته تا اين راه رو ياد بگيره...
؟؟؟؟

من به این نتیجه رسیدم که تو این موضوعات کمتر اشتباه می کنم ...

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام
چند تا سوال:
چرا براي ساخت خونه از مهندس عمران كمك ميگيريم؟
چرا براي درمان بيماري به پزشك مراجعه ميكنيم؟
چرا براي كشت محصولات بهتر مهندس كشاورزي وارد عمل ميشه؟
چرا زماني كه اتومبيلمون خراب ميشه ميبريمش مكانيكي؟
و...
و هزاران چراي ديگه؟!!!
جواب همه اين سوالات همه يك چيزه: بدليل تخصص
البته هر كدوم از ما بالاخره در يك يا چند زمينه تخصص داريم ولي در ساير موارد بايد به متخصص رجوع كنيم.حالا دوستان مخالف مرجع آيا با همه تخصص ها مشكل دارن يا فقط با همين يكي؟!! آيا وقتي بيمار ميشن به دكتر مراجعه نميكنن چون عقلانيتشون زير سوال ميره؟
مثلا اگر ما براي ساخت خونمون از يه مهندس عمران يا معماري كمك بگيريم و همه تصميمات رو به اون واگذار كنيم آيا اين خلاف عقله؟؟؟ آيا با اين كار عقل من زير سوال رفته؟
مطمئنا نه...اتفاقا بالعكس اين نشانه باهوش بودن منه كه براي هر كاري از متخصص اون رشته كمك ميگيرم.در ضمن در موارد تخصصي خودم به ديگران كمك ميكنم.اين لازمه جامعه بشريه.
حالا اگر كسي ميتونه بره علوم حوزوي و فقه رو بخونه..بعد از حداقل 20 سال اگر به درجه اجتهاد رسيد و تونست احكام دين رو از آيات قرآن و احاديث معصومين استخراج كنه ديگه نياز نيست تقليد كنه.تازه سايرين هم ميتونن از او تقليد كنن.

خلاصه صحبت:بحث تقليد بحث تخصص هاست
والسلام

بدلیل تخصص ؟

من گفتم نه کاری به کسی دارم و نه کسی رو از راهش منحرف می‌کنم
نماز و روزه و قرآن و پیامبرا و خدا رو هم بدون مرجع تقلید دارم، البته به گفتم مراجع تقلید هیچ کدوم از عبادتام قبول نیست ( چون مرجع قبول ندارم ) :surprised:

من مراجع رو زمانی قبول می‌کنم که خودم نتونم به یه موضوع در سطح نیازم اگاهی پیدا کنم، و یه نفر نتونه بهم جوابی بده
( البته اون یه نفر همیشه سعی می‌کنه من رو به سمتی راهنمایی کنه که خودم به سوالام جواب بدم )
به این دلیل مشخص قبول ندارم و فرضیات شما رو نقض کردم

بالا