اسید نیتریک

جینگیلبرت

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شانا _ گروه پتروشیمی: واحد اسید نیتریک پتروشیمی کارون با ظرفیت تولید سالانه ٨٨ هزار تن اسید نیتریک ٦٤ درصد به صورت آزمایشی راه اندازی شد.

به گزارش شانا، مدیرعامل شرکت پتروشیمی کارون با اعلام این مطلب گفت: در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی، ظرفیت تولید این محصول در کشور ٨٨ هزار تن افزایش یافت.

سید جواد احمدی افزود: تولید اسید نیتریک با چنین غلظت و کیفیتی برای اولین بار است که در کشور صورت می‌پذیرد.

وی تصریح کرد: اسید نیتریک از جمله مواد اولیه اصلی در تولید محصول اصلی مجتمع (تولوئن دی ایزوسیانات) است و با بهره‌برداری از این واحد، ضمن کاهش قابل توجه هزینه‌های پتروشیمی کارون، نیاز بخش بزرگی از بازار داخلی نیز تامین خواهد شد.

احمدی با اشاره به این که اسید نیتریک در صنایع شیمیایی، تولید کودهای شیمیایی، صنایع فلزی، خالص سازی و فرایند تولید طلا کاربرد دارد، تاکید کرد: خوراک موردنیاز واحد اسید نیتریک روزانه ٥٧ تن آمونیاک است که از پتروشیمی رازی تامین می شود.

به گزارش شانا، شرکت پتروشیمی کارون یکی از شرکت های مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در ماهشهر و نخستین شرکتی است که با هدف جلب سرمایه خارجی در توسعه صنایع شیمیایی کشور پس از تصویب قانون حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی و به منظور وارد کردن فناوری تولید ایزوسیانات‌ها که از جمله مواد پتروشیمی ویژه به شمار می‌روند، با مشارکت شرکت کماتور سوئد و هانزاشیمی آلمان در سال ١٣٨٠ تاسیس شده است.


ظرفیت تولید اسید نیتریک ایران افزایش می یابد

ظرفیت تولید اسید نیتریک ایران افزایش می یابد 11:26

با بهره برداری از طرح تولید اسید نیتریک مجتمع پتروشیمی کارون ظرفیت تولید این محصول پتروشیمیایی کشور سالانه 88 هزار تن افزایش می یابد.

به گزارش پانا نیوز، شرکت ملی صنایع پتروشیمی امروز با انتشار گزارشی اعلام کرد: پیشرفت فیزیکی عملیات نصب تجهیزات واحد تولید اسید نیتریک مجتمع پتروشیمی کارون به 65 درصد افزایش یافته است.

پیش بینی می شود با اجرای این پروژه سالانه حدود 88 هزار تن اسید نیتریک با غلظت 64 درصد در پتروشیمی کارون تولید و به بازارهای مصرف عرضه شود.

اسید نیتریک از مواد اولیه اصلی در تولید محصول تولوئن دی ایزوسیانات بوده که در شرایط فعلی پتروشیمی کارون در حال حاضر اسید نیتریک مورد نیاز خود را از پتروشیمی شیراز تامین می‌کند.‌

خوراک مورد نیاز این واحد پتروشیمیایی به میزان 57 تن در روز آمونیاک بوده که از مجتمع پتروشیمی رازی در منطقه ویزه اقتصادی پتروشیمی (بندر ماهشهر) قابل تامین است.




منبع:
http://www.pananews.ir/print/?id=5956
http://www.shana.ir/fa/newsagency/189858
http://krnpc.persianblog.ir/post/13
 

جینگیلبرت

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نیتریک اسید:
نام ماده: نیتریک اسید
نام تجاری: نیتریک اسید
نام دیگر: جوهر شوره
فورمول شیمیایی: HNO3
موارد مصرف: کود های نیتروژن دار،ساخت نیتروگلیسرین،ساخت رنگ
توضیحات متفرقه: در سده ی شانزدهم از نیتریک ااسید برای جدا سازی نقره از طلا استفاده می شد،نیتریک اسید را از شوره بدست می آوردند بدین طریق که سولفات آهن یا زاج را در حالت گرم روی شوره اثر می دادند.این طریق تولید نشان می دهد که شوره ی مصرفی،خالص بوده است.به ترکیبی از دو ماده،کمی ماسه،آهک و یا سفال شککسته می افزودند،ماده بدست آمده را در یک شیشه ی کوچک درب دار می ریختند.این شیشه ها را در کوره ی آهک پزی می گذاشتند که می توانست دو ردیف از این ششیشه ها را که هر ردیف چهار شیشه بود در بر گیر. این شیشه ها را تا گردن در خاک یا خاکستر،که سبب پخش گرما و جلوگیری از ترک برداری شیشه می شد،قرار می دادند. از در پوش شیشه ها لوله هایی خارج می شد که به همین تعداد شیشه های مایع کننده،برروی سکویی خارج از کوره متصل بودند. همه ی اتصالات به دقت آب بندی می شدند. حرارت نخست معتدل بود تا ماده ی خام درون شیشه ها خشک شود،سپس هر شش ساعت به ششش ساعت حرارت را زیاد می کردند،گاز های نیترو بوسیله ی آب تبلور نمکها،ه خارج کشیده می شد. هر وقت رنگ محصول تقطیر نشان می داد که تجزیه رسیده است ،حرارت را به تدریج کم می کردند.
روش سولفات آهن باز به وسیله ی گلوبر شرح داده شده است.این روش بدون شک تا آغاز سد ی هجدهم،تنها روش مورد استفاده برای این تولید بود. انگلیسی ها و هندی ها تا مدت ها بعد هم از روش سولفات آهن استفاده می کردند،اما در فرانسه روش آلومین جای آن را گرفت. در سده ی پیش،تولید کننگان اسید نیتریک گمان می بردند که بازده تولید با روش آلومین از بازده آن با سولفات آهن کمتر است.پس از آن نظر مخالف غلبه یافت بدون اینکه معلوم شود که بر پایه کدام مشاهدات این تغییر عقیده ایجاد شده است.بدیهی است که کار آزمایشگاهی در این عمل بی تاثیر بوده است،محتوای کتاب های شیمی شامل دستور های نسخه مانندی است که مولفان آنها از عمل کنندگان دریافت داشته اند .گویا تغییرات در روش های سنتی در نتیجه ایجاد بازار بهتر و تقاضا های بیشتر بوده است. اسید نیتریک خالص (HNO3) در41.6- در جه ی سانتیگراد ذوب شده ،تولید مایع بی رنگی می کند،اما نسبت به درجه حرارت و درجه ی تابش نور بر آن،گستره رنگ آن از زرد تا قرمز متمایل به قهوه ای متغیر است. این تغییرات نتیجه ی تجزیه ی آن طبق واکش زیر است:
2HNO32NO2+H2+1/2 O2
به این علت ظرف های محتوی آن،همیشه تحت فشار کنترل شده می باشد. اسید نیتریک با آب قابل احتراق است و محلول آن آزئوتروپی را تشکیل می دهد که نقطه ی جوش آن برابر با 121.9 درجه سانتیگراد است که شامل 68.7% وزنی HNO3می باشد.
روش های تهیه ی اسید نیتریک امروزه در تولید صنعتی اسید نیتریک،آمونیاک به عنوان ماده ی اولیه استفاده می شود.
از ظر تارخی اسید نیتریک اولین بار از اثر اسید سولفوریک روی نیترات سدیم (شوره شیلی)بدست آمد.واکنش در کوره هایی با دمای 150 تا 170 درجه سانتیگراد صورت می گیرد. اسید بدست آمده ،دارای غلظت 95 تا 97 درصدی است.
روش بریک لند (Brikeland) : در این روش می توانیذد اسید نیتریک را از اکسید نیتریک مطابق شکل زیر بدست آورد.
N2+O22NO+43Kcal
تبدیل NO به HNO3 با اکسیداسیون و هیدراتاسیون انجام می گیرد. در این فرایند بخاطرر کم بودن غلظت NO ، علاوه بر هزینه ی انرژی الکتریکی،مقداری گاز نیز باید در جریان باشد ضمنا دمای بالا نیز باعث واکنش عکس و تجزیه ی NO می شود.
سنتر اسید نیتریک از آمونیاک : امروزه اسید نیتریک بطور صنعتی ازآمونیاک تهیه می شود. برای این کار لازم است که ماده ی اولیه را با هوا به اکسید نیتروژن تبدیل کرد
 

جینگیلبرت

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز


در فرایند تولید اسید نیتریک مقدار زیادی گاز خنده یا N2o یا اکسید نیتروژن تولید میشود که بسیار خطرناک بوده و قدرت تخریب ان برای لایه اوزون 300 برابر بیشتر از گاز دی اکسید کربن میباشد

با راه اندازی یک واحد جانبی در مجتمع های تولید اسید نیتریک میتوان گاز خنده را بازیافت نموده و از ان نیتروژن و اکسیژن و آب استحصال و به فروش رسانیده و علاوه بر حفظ محیط زیست
سود دهی مجتمع را بالا برد.
 

Similar threads

بالا