با سلام
با توجه به خواست و اطلاعات مسئله تردیدی نکن که ساده ترین (و البته تنهاترین!) راه حل همینه.
فیزیک مسئله این اطمینان خاطر رو برای ما فراهم میکنه که با هر دو جسم (واگن و آونگ) مثل یه
ذره برخورد کنیم نه یه
جسم صلب! و اما در مورد سینماتیک و سینتیک اجازه بده یه تعریف مختصر داشته باشم اگه اشتباست شما یا سایر دوستان لطف کنید تصحیح بفرمایید.
بر اساس یک دیدگاه کلاسیک میشه شاخه
دینامیک در علم
مکانیک مهندسی رو به دو دسته
سینماتیک و
سینتیک تقسیم بندی کرد.
سینماتیک: شاخه ای از دینامیک که به بررسی کمیتهای جابجایی
(S)، سرعت
(V)، شتاب
(a) و زمان
(t) میپردازه.
سیـنتـیـک: شاخه ای از دینامیک که به بررسی کمیتهای نیرو
(F)، گشتاور
(M) و مشتقات این دو کمیت میپردازه. اکثر کتب مرجع دینامیک (مریام، هیبلر، جانسون، شیمز و ...) تقسیم بندی زیر رو برای مسایل سینتیک در نظر گرفتند:
- مسائل سینتیکی که با استفاده از روش نیرو و شتاب (معادلات تعادل نیوتن) حل میشن
- مسائل سینتیکی که با استفاده از روش کار و انرژی حل میشن
- مسائل سینتیکی که با استفاده از روش ضربه و مومنتوم حل میشن
با توضیحات فوق، مسئله شما رو میشه یه مسئله
سینتیک ذره در نظر گرفت و در مورد حل اون با روش
سینتیک اجسام صلب هیچ ایده ای ندارم.
و اما برای شما و اون دسته از دوستانی که دینامیک رو بخوبی مطالعه کردند باید عرض کنم که بله... بعضی از مسائل سینتیک رو میشه تماماً (یا تا حدی) با استفاده از تکنیکهای سینماتیکی حل کرد. به عنوان مثال تست ساده زیر که مربوط به
کنکور مکانیک 89 هستش رو ملاحظه بفرمایید...
مشاهده پیوست 187083
خیلی سادست! یا سطح سوالات از سطح داشته های شما بالاتره و یا اینکه اپیدمی استرس کنکور شما رو هم تسخیر کرده! با اینکه اولی چنگی به دل نمیزنه ولی به قول دکتر شریعتی سگش شرف داره به دومی!
امیدوارم دومی نباشه ولی اگه هست از اونایی که تجربه کنکور داشتن بپرس... همچین که پات به جلسه برسه یادت میره چرا باید استرس داشته باشی... اصلا استرس واسه چی؟! میترسی وقت کم بیاری نتونی همه رو حل کنی؟ اصلا ببینم مگه کسی هم هست که بتونه همه رو حل کنه؟ به این دو تا تست که مربوط به کنکور 90 هستن یه نیگا بنداز، خیلی سادست ولی تقریباً حل نشدنی...
مشاهده پیوست 187079
من به همه شما عزیزان دوس داشتنی این اطمینانو بدم که اگه به فکر زیر 100 نیستید، عمرا وقت کم بیارید. فقط سعی کنید اونایی رو که تو این مدت (1 ماه، 2ماه، 3ماه، 6 ماه یا هرچی) خوندید و یاد گرفتید و مسلط شدید، مرور کنید که از دس دادن همچین سوالایی تو کنکور واقعا دردناکه. مرور کردنم نه استرس داره نه توانایی علمی میخواد.
میگم حالا خدایی استرس دارین شماها یا دارید مارو فیلم میکنید!!! یادش بخیر ما یه همکلاسی خیلی عزیزی داشتیم سر جلسه امتحان که مینشت هی شرو میکرد نچ و نوچ کردن و همش میگفت وای که چه سخته... وای که حل نمیشه... آخ که بدبخت شدم رفت... گفتم با این استاد نگیرما... خلاصه منم کلی ذوق میکردم که آخ جون اینبار خودم ماکس میشم... این ترم خودم شاگرد اولم و از این خیالات موهوم! ولی همچین که نمره ها رو میزدن میدیدم که بله! آره دیگه این دوستمون الان بلاد کفر دارن PhD میخونن و ما هم به لطف پسر بودن و مشکلات سربازی باید بریم کتابای زرد و سفید و قرمز و گلگلی و خال خالی و توپ توپی مدرسان شریف و قسط علی هذا رو بخونیم.
موفق باشید/