[اخبار عمراني]

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
عنوان: تایید انحراف مسیر 40 متری حفاری مترو
تکذیب و تایید های مسوولان شهر اصفهان در خصوص انحراف مسیر دستگاه حفار مترو و ایراد صدمه به پایه های سی وسه پل به یک شوخی تبدیل شده است؛ یک شوخی تلخ که هیچ نقطه روشنی در آن وجود ندارد. دادستان عمومی و انقلاب اصفهان موضوع را غیرممکن می داند، رئیس کمیسیون عمران شورای شهر اصفهان انحراف مسیر مترو را تایید می کند و سخنگوی این شورا تکذیب.
دیگر مسوولان شهر اصفهان نیز تلفن همراه خود را پاسخ نمی دهند تا شاید مردم بیش از این از اتفاقات تلخ و شیرین اطراف خود مطلع نشوند و حق اطلاع یافتن از حوادث و وقایع، بکر و دست نخورده در اختیار مسوولان پارلمان شهری که روزی برای گرفتن رای از مردم آنان را ولی نعمتان خود می دانستند، بماند و همچنان موضوع انحراف مسیر دستگاه حفاری مترو و ایراد صدمه به پایه سی وسه پل در هاله ای از ابهام باقی بماند. البته این در حالیست که تا حدود بسیاری انحراف مترو از مسیر اصلی خود به اثبات رسیده است و مسیر تونل شرقی خط شمال به جنوب پس از عبور از زیر زاینده رود، در حدود 30 رینگ (حدود 40 متر) در کنار سی وسه پل به اشتباه حفاری شده و همین اشتباه به ظاهر ساده سبب شده تا دهانه تونل از موقعیت تعیین شده کنونی به میزان حدود شش متر به سمت راست جا به جا شود. البته مصطفی پسران بهبهانی، رئیس کمیسیون عمران شورای شهر اصفهان همچنان معتقد است این انحراف مسیر به سمت سی وسه پل نبوده و سازمان میراث فرهنگی نیز بر این موضوع نظارت کامل دارد. وی میزان انحراف مترو را سه الی چهار متر اعلام کرده است. آنچه که اکنون محرز و مسلم است اینکه عملیات اجرایی مترو اصفهان متوقف شده تا کارشناسان برای این دسته گل جدید چاره ای بیندیشند.
پسران بهبهانی بدون در نظر گرفتن مشکل انحراف مسیر مترو که کارشناسان میزان خسارت وارده به شهر را که از جیب مردم پرداخت می شود، ده ها میلیارد تومان تخمین زده اند، مشکل بزرگ مترو اصفهان را عدم خریداری و انعقاد قرارداد واگن ها اعلام کرد و عدم امکان استفاده از مترو تا سه سال آینده را به گردن نبود واگن ها انداخت، در حالی که از زمان وقوع این حادثه تاکنون کارشناسان بسیاری از شرکت VMT GmbH که کار نقشه برداری مترو را انجام داده در ایران حضور پیدا کرده تا در خصوص انحراف مسیر مترو چاره جویی کنند. ولی از آنجا که دستگاهTBM نمی تواند پیچشی با شعاع کمتر از 225 متر داشته باشد و امکان بازگشت به عقب نیز ندارد، همه راه ها را برای دست اندرکاران این غول آهنین که به طور جدی کمر همت برای نابودی آثار تاریخی اصفهان بسته به بن بست رسانده است.
هرچند که عبدالجواد زعفرانی، مدیرعامل سازمان قطار شهری اصفهان نیز در جلسه ای مطبوعاتی هرگونه برخورد دستگاه حفاری مترو با پایه های پل را غیرممکن اعلام کرده است، ولی مشاهده یکسری مصالح غیرمتعارف توسط کارگران مترو شائبه احتمال صدمه زدن دستگاه TBM به پل 400 ساله اصفهان را به شدت قوت می بخشد و با توجه به اینکه تاکنون کمترین زمان حفاری یک رینگ (معادل5/1 متر) در پروژه مترو اصفهان 15 دقیقه و بیشترین زمان به سه ساعت می رسیده است، ولی این زمان اخیراً به یک شبانه روز رسیده که نشان دهنده برخورد تیغه های TBM با یک جسم سخت و سنگین است و احتمال برخورد همچنان پا برجاست. یک مقام آگاه در بخش مترو اصفهان در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: «اکنون در واگن های حمل خاک های حفاری شده مصالح غیرعادی بتن مانند که به قسمتی از پی یک سازه شباهت دارد مشاهده می شود که احتمالاً در زمان انحراف دستگاه با رمپ جنوبی سی و سه پل برخورد کرده و این مصالح قسمتی از پل است. این اظهارات در حالی بیان می شود که هیچ سازه بتنی دیگری در مسیر دستگاه TBMنبوده و سر برنده دستگاه نیز به صورت جدی دچار آسیب شده است.
البته محمدرضا حبیبی دادستان عمومی و انقلاب اصفهان در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: «کارشناسان میراث فرهنگی حکم قضایی دارند تا هر لحظه که بخواهند به کانال مترو بروند و بازدید به عمل آورند و تاکنون هیچ گزارشی در این زمینه به دادسرا ارائه نشده است.» وی اظهار داشت: «آخرین جلسه رسیدگی به موضوع مترو با حضور سازمان میراث فرهنگی و کارشناسان قطار شهری ابتدای سال برگزار شد و بعد از آن جلسه تاکنون گزارشی به این دادسرا واصل نشده است.»
حبیبی تصریح کرد: «چنانچه گزارشی به دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان ارائه شود در این زمینه دستور قضایی مناسب صادر خواهد شد و موضوع به دقت بررسی می شود.» دادستان عمومی و انقلاب اصفهان در خصوص امکان ورود مستقیم مدعی العموم در این موضوع گفت: «بر اساس قانون، در مسائل مربوط به میراث فرهنگی و ابنیه تاریخی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شاکی خصوصی تلقی شده و نیاز به شکایت شاکی خصوصی است.» این کشمکش های خبری همچنان ادامه یافت تا اینکه ابوالفضل قربانی، سخنگوی شورای شهر اصفهان به طور کلی موضوع انحراف مسیر حفر تونل مترو را منکر شده و از پیشرفت 90 درصدی خط یک مترو اصفهان خبر داد و 10 کیلومتر آن را آماده ریل گذاری اعلام کرد. آنچه در میان این همه تایید و تکذیب به ذهن می رسد این است که تکلیف ایستگاه مترو هتل پل که تا پیش از این قرار بود در ضلع جنوبی
سی وسه پل احداث شود و یکی از ایستگاه های پر تردد خط مترو تلقی می شود چه خواهد شد؟ با این انحراف مسیرگزینه های پیش رو یا حذف این ایستگاه است که با توجه به اینکه ایستگاه هتل پل یکی از اصلی ترین ایستگاه های مترو است حفر آن را غیرممکن می کند، یا اینکه مسیری حداقل 170 متری جهت در مسیر قرار گرفتن مجدد دستگاه TBMبه صورت دستی حفر گردد که آن نیز هزینه سنگینی را می طلبد و علاوه بر آن راه اندازی مترو تا حداقل دو سال به تاخیر می افتد. عباس حاج رسولیها، رئیس شورای شهر اصفهان نیز ضمن رد هرگونه انحراف مسیر تونل مترو گفت: «تونل غربی مترو همچنان در حال تکمیل است و تونل شرقی آن کمی عقب تر از آن در دست انجام است. «البته رد انحراف مسیر مترو توسط رئیس شورای شهر با وجود مدارک مستند موجود، هرچند که موضوعی عجیب است، ولی بی ربط با بخشنامه شهردار اصفهان مبنی بر منع مصاحبه با اصحاب رسانه درخصوص موضوع قطار شهری نیست» از سوی دیگر حسین جعفری، رئیس سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان در گفت وگو با «سرمایه» از وضعیت بحرانی سی وسه پل خبر داد و گفت: «دیواره غربی این پل 30 الی 40 سانتی متر به سمت رودخانه حرکت کرده است و اکنون سازمان میراث فرهنگی جهت آسیب شناسی این پل با یک گروه مشاور قرارداد بسته است تا موضوع را بررسی کند.» این در حالی است که حمید بقایی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور بحران در سی وسه پل را شایعه ای بیش ندانسته و آن را غیرممکن بیان داشته است. گفتنی است این پل تاریخی که به «الله وردی خان» (نام معمار سازنده آن) شهرت دارد، یکی از قدیمی ترین پل های اصفهان بوده که 300 متر طول و 14 متر عرض دارد و در امتداد خیابان چهارباغ عباسی واقع شده و از شاهکارهای معماری زمان شاه عباس اول است.
مراسم جشن آب ریزان از جشن های باستانی ایران که بعضی از جهانگردان به آن اشاره کرده اند در کنار این پل برگزار می شده است.
منبع : http://www.sarmayeh.net/ShowNews.php?56867
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
تاریخ: چهار‌شنبه 25 شهریور 1388 - عنوان: شهردار اصفهان : انحراف تونل مترو � شهردار اصفهان گفت:انحراف تونل شرقي مترو اصفهان از مسير اصلي، عمدي بود و عامل اصلي آن نيز شناسايي شد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، "سيد مرتضي سقاييان نژاد" سه شنبه شب در نشست با خبرنگاران افزود: البته اين انحراف هيچ آسيبي به پايه ها و پي هاي پل تاريخي سي و سه پل نزده است.

وي باارايه نقشه هاي مربوط به عمليات احداث تونل شرقي مترو اظهارداشت: اين انحراف ازمحل آغاز با سي و سه پل بيش از43 متر،درنقطه مياني بيش ~60undefined64~ و درفاصله انتهايي بيش از 71 متر فاصله دارد.

وي از برخي رسانه ها که نزديکي انحراف بوجود آمده با پل را بيش از اندازه واقعي منعکس کردند، انتقاد کرد و گفت:برخي مطبوعات موجب تشويش اذهان عمومي شدند ومردم را بي جهت نگران کردند.

شهردار اصفهان تصريح کرد: دستگاه حفاري تونل مترو(TBM) پس از گذاشتن از زيربسترزاينده رود ومحل سي و سه پل،در ابتداي خيابان چهارباغ بالا منحرف شد.

سقاييان نژاد با بيان اينکه دستگاه حفاري تونل مترو طبق برنامه تنظيمي و با رمز محرمانه کار مي کند، تاکيد کرد: نفوذ به برنامه آن توسط هر شخصي امکانپذير نيست و اين نشان از عمدي بودن انحراف است.

شهردار اصفهان خاطرنشان کرد:کمترين فاصله تونل شرقي مترو با سي و سه پل بيش از40 متر است در حالي که سازمان ميراث فرهنگي گردشگري وصنايع دستي کشور اجاز عبور اين تونل در فاصله کمتر از 40 متر را نيز داده است.

وي با اشاره به اينکه ضوابط احداث تونل مترو تهران براي کليه کلان شهرهاي کشور نيز قابل اجرا است، افزود: تونل مترو اصفهان هم مي تواند از زير بعضي ساختمانهاي شهر عبور کند که تاکنون اينگونه نشده است.

وي تصريح کرد:اکنون کارشناسان آلماني مشاور شرکت سازنده مترو با بررسي کارشناسي هشت گزينه را براي رفع انحراف ايجاد شده ارايه کرده اند که درحال تصميم گيري براي اجراي يکي از آنها هستيم.

سقاييان نژاد،بعضي ازاين گزينه ها را درقالب شکافتن سقف بالاي سرماشين حفاري TBM و خارج کردن و انتقال آن به محل قبل از انحراف، کاهش ميزان قوس تونل از 250 به 200 و برگرداندن ماشين اعلام کرد.

به گفته وي، تاکنون 500 ميليارد تومان دراجراي عمليات احداث تونل مترو اصفهان هزينه شده است.
وي با بيان اينکه در تلاشيم تا هرچه سريعتر عمليات اجرايي مترو کامل شود و قطار شهري دراختيار مردم قرارگيرد، يادآور شد: هرچه عمليات اجرايي مترو به خاطر مسايل مختلف از جمله تامين اعتبار طولاني تر شود، هزينه هاي اجرايي آن نيز افزايش خواهد يافت.

شهردار اصفهان بابيان اينکه من اصفهاني الاصلم و نسبت به حفظ ابنيه تاريخي شهر بسيار حساس و دلسوز هستم،گفت: خريداري ماشين حفاري تونل TBMو بالشتک هاي مخصوص زيرريل هاي مترو در راستاي همين هدف بوده است.

بالشتک هاي ويژه درمحل عبور مترو از خيابان چهارباغ عباسي و قسمت تحتاني رودخانه زاينده رود، زير ريل هاي مترو قرارداده مي شود تا ارتعاشات لرزشي ناشي ازحرکت سريع قطار شهري را خنثي کند.
شهردار اصفهان در باره دليل عدم اطلاع رساني به موقع و مصاحبه مديرعامل جديد سازمان قطارشهري اصفهان دريکسال گذشته گفت:"اين دستور استاندار وقت اصفهان بوده است".

وي توضيح داد: سازمان قطار شهري داراي شوراي عالي به رياست استاندار و هيات مديره به رياست معاون عمراني استانداري است و شهردار يک عضو شورا و هيات مديره است براين اساس نمي توانستيم مصاحبه اي با خبرنگاران داشته باشيم.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
تاریخ: چهار‌شنبه 25 شهریور 1388 - 06:01 عنوان: مبتکر جوان ایرانی موفق به ساخت ما
مبتکر جوان ایرانی موفق به ساخت ماده هوشمند ذخیره انرژی گرمایی در ساختمان شد.

به گزارش ایسنا مهندس «جواد زیبافر» با بیان این که یکی از مهمترین راهکارهای استفاده از انرژی خورشیدی در بنا، ذخیره انرژی خورشیدی طی ساعات گرم و استفاده از آن در ساعات سرد است، اظهارکرد: «در روش‌های قبلی معمولاً با استفاده از موادی با ظرفیت حرارتی بالا مانند سنگ، بتن، خشت، آجر، آب و در نقاطی که در معرض تابش انرژی خورشیدی قرار دارند، می‌توان مقدار قابل توجهی از حرارت خورشید را در طی روز جذب و ذخیره کرد و در هنگام شب با سرد شدن هوا این انرژی ذخیره شده به محیط پس داده شود.»

وی افزود: «اما این روش قدیمی ذخیره انرژی خورشیدی در ساختمان دارای معایبی است که باعث شده امروزه کمتر از آنها استفاده شود به طوری که ذخیره انرژی حرارتی با استفاده از ظرفیت حرارتی محدود می‌شود و استفاده زیاد از مواد ساختمانی باعث سنگین شدن ساختمان شده و به دلیل مصرف زیاد مصالح اقتصادی نیست.»

زیبافر تصریح کرد: «اختراع جدید این قابلیت را دارد که مقدار کمی از آن توانایی جذب مقدار زیادی گرما را دارد و به دلیل اینکه این جذب در نقطه ذوب این مواد که نزدیک به دمای آسایش انسان است، صورت می‌گیرد این ماده به صورت هوشمند عمل کرده و در زمانی که نیاز به جذب گرما داریم، گرما را جذب کرده و در زمان مورد نیاز به انرژی گرمایی آن را به محیط بر می‌گرداند؛ بنابراین می‌توان با روشی ساده‌تر تمامی مشکلات سیستم‌های قبلی را از بین برد.»

وی خاطرنشان کرد: «در مواد جدید اختراع شده به دلیل اینکه دمای ذوب آنها به دمای مورد نیاز در ساختمان نزدیک است می‌تواند در شرایط لازم با گرم شدن محیط گرمای اضافی محیط را جذب کرده و ذوب شود و در صورتی که دمای محیط پایین‌تر از نقطه ذوب بیاید این مواد دوباره منجمد شده و گرمای ذخیره شده را به محیط برمی‌گردانند. به دلیل اینکه در این مواد به جای استفاده از ظرفیت حرارتی از گرمای نهان ذوب استفاده می‌شود، توان این مواد در ذخیره انرژی حرارتی بسیار بالا است به طوریکه اگر اختلاف دمای شب و روز را در حدود 15 درجه در نظر بگیریم یک کیلوگرم از این مواد حداقل معادل چهار کیلوگرم آب و یا 20 کیلوگرم سنگ و یا بتن می‌تواند انرژی حرارتی در خودش ذخیره کند.»

وی درباره مزایای استفاده از سیستم جدید در ساختمان اظهارکرد: «قابلیت ذخیره مقدار قابل توجهی از انرژی خورشیدی در حجم نسبتاً کمی از مواد و کاهش مخازن ذخیره انرژی حرارتی، امکان افزایش سطح تماس با محیط و بالا رفتن سرعت جذب و دفع انرژی گرمایی، هوشمند بودن ماده که می‌تواند در زمانی که واقعاً در ساختمان نیاز به گرما نداریم آن را جذب کرده و در زمانی که واقعاً به آن نیاز است آن را به محیط برگرداند از جمله مزیت‌های این سیستم است؛ همچنین تمامی ترکیبات از مواد ارزان قیمت تشکیل شده که استفاده گسترده از آنها در ساختمان اقتصادی است. این سرمایه‌گذاری اندک اولیه می‌تواند از محل صرفه جویی در مصرف سوخت تأمین شود.»

مخترع ماده هوشمند ذخیره انرژی گرمایی ادامه داد: «کم حجم شدن مواد و مخازن ذخیره انرژی و امکان استفاده از آنها در ساختمان‌های سبک امروزی، ایجاد کاربردی جدید برای بطری‌های خالی نوشابه و استفاده اقتصادی از آنها و کاهش آلودگی های زیست محیطی ناشی از این بطری‌ها، صرفه جویی در مصرف سوخت و انرژی در ساختمان از سایر مزایای این ماده جدید به شمار می‌رود.»

وی در خصوص جزئیات ساختمانی پیشنهادی برای استفاده از این مواد در ساختمان خاطرنشان کرد: «با توجه به این‌که این مواد ظرفیت جذب بالایی دارند مقدار کمی از این مواد در ساختمان می‌توانند جوابگوی نیازهای حرارتی بنا باشند؛ ولی از آنجایی که این مواد به صورت مایع در می‌آیند می‌بایستی آنها را در داخل محفظه‌هایی قرار داد. با توجه به اینکه این مواد بر مواد پلیمری تأثیر شیمیایی چندانی ندارند، در دیتیل‌های پیشنهادی از بطر‌ی‌های نوشابه برای ذخیره این مواد استفاده می‌شود.

به دلیل انعطاف پذیری این بطری‌ها مقاومت خوبی در برابر تغییر حجم ناشی از تغییر حالت این مواد از خود نشان می‌دهند و به سادگی می‌توان آنها را در دیتیل‌های مختلف ساختمانی جاسازی کرد؛ همچنین این دیتیل‌ها باعث استفاده مجدد و گسترده از بطری‌های دور ریخته شده و می‌تواند در جهت کاهش آلودگی‌های زیست محیطی بسیار مفید باشد.»

زیبافر تصریح کرد: «استفاده از بطری‌های ذخیره مواد در لابلای دیوارها، در داخل سقف‌ها و یا کف‌هایی که در معرض تابش آفتاب قرار می‌گیرد واستفاده از این مواد در لابلای سیستم‌های گرمایش کفی ساختمان برای متعادل کردن دما به عنوان بافر حرارتی، ترکیب سیستم گرمایش کفی ساختمان با پانل‌های خورشیدی و ذخیره انرژی گرمایی خورشید در کف ساختمان، استفاده از این مواد در مخازن ذخیره انرژی خورشیدی در کف طبقه همکف از موارد مورد استفاده به شمار می‌روند.»

منبع:ایران سازه
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
تاریخ: پنج‌شنبه 26 شهریور 1388 - 11:40 عنوان: معاون شهرسازی و معماری شهرداری م�
معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه هشت از تخفیف 25 در صدی به ساختمان سازان خبر داد.

«مهرداد خودی» گفت: بر اساس تصمیم مدیریت شهری در راستای برون رفت از بحران کاهش ساخت‌و‌ساز این طرح اجرا می‌شود.

به گفته وی، قبل از اجرای این طرح مالکانی که هزینه‌های صدور پروانه را نقدی پرداخت می‌کردند فقط 10 درصد تخفیف به آنان تعلق می‌گرفت.

معاون شهرسازی منطقه هشت گفت: طبق مصوبه جدید 12.5 در صد تخفیف نیز به سازمانها و موسسات و نهادهای دولتی نیز تعلق می‌گیرد.

وی در خصوص اعتبار این بخشنامه تصریح کرد: بخشنامه 25 در صد تخفیف به خوش حسابان از دوم شهریور ماه 88 به شهرداری مناطق ابلاغ شده است و تا مدت یکسال اعتبار دارد.

«خودی» با اشاره به تخفیف صد در صدی برای ملک‌های فرسوده گفت: طبق مصوبه شورای عالی شهرسازی این تخفیف برای ملک‌های فرسوده صد در صد است و صاحبان ملکهایی که شرایط فرسودگی را دارند می‌توانند بدون پرداخت هیچ‌گونه عوارضی به شهرداری، ملکشان را نوسازی کنند.

این مقام مسئول در رابطه با ویژگی ملکهای فرسوده افزود: خانه هایی که 50 درصد سازه‌هایشان قدیمی و ناپایدار است در مساحتی کمتر از 200 مترمربع ساخته شده‌اند و در گذری با عرض کمتر از 6 متر قرار دارند، بافت فرسوده محسوب می‌شوند.

«خودی» گفت: شهرسازی منطقه 146 هکتار بافت فرسوده را در سطح منطقه هشت شناسایی کرده است و امیدواریم با تصویب فرسودگی این 146 هکتار اوضاع ساخت‌و‌ساز در منطقه گسترش یابد.



منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از خبرگزاری مهر)
http://www.irancivilcenter.com/fa/news/view.php?news_id=1118
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
تاریخ: پنج‌شنبه 26 شهریور 1388 - عنوان: رییس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن
رییس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن از موفقیت پژوهشگران این مرکز در دستیابی به دانش فنی تولید سیمان بنایی و ملات خشک آماده خبر داد.

دکتر «محمود فاطمی عقدا»، معاون وزیر و رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن با اعلام این مطلب در آستانه هفتمین همایش روز ملی بتن با اشاره به مصوبه کمیسیون زیربنایی دولت مبنی بر بحث ساماندهی تولید، توزیع و مصرف سیمان اظهار کرد: در مرکز تحقیقات با همکاری مجامع علمی و دانشگاهی، اقدامات مناسبی در زمینه مطالعات و تهیه طرح های مرتبط با کاهش مصرف سیمان در کشور و نیز مقاوم سازی بتن های مورد استفاده در ساخت‌و‌سازها صورت گرفته که امیدواریم با اجرایی شدن این طرح ها، پایداری سازه‌ها روز به روز در کشور افزایش یابد.

وی با اشاره به دستیابی به دانش فنی تولید سیمان بنایی در مرکز تحقیقات تصریح کرد: در این راستا حدود 700 ترکیب مختلف توسط کارشناسان مرکز تحقیقات مورد آزمایش قرار گرفت و هم اکنون این محصول به صورت پایلوت و تحت لیسانس مرکز در حال تولید است تا در اموری نظیر کف‌سازی، دیوار چینی و ... مورد استفاده قرار گیرد.

«فاطمی عقدا» افزود: مراحل نهایی تولید آزمایشی این محصول در حال انجام است و به زودی به صورت انبوه تولید و به بازار عرضه می‌شود.

وی، تولید سیمان در کیسه های 25 کیلویی را از دیگر اقدامات موثر برای کاهش دورریز سیمان‌ها در امور بنایی و نیز کمک به حفظ محیط زیست دانست و افزود: پیش از این مردم ناچار بودند که حتی برای امور تعمیراتی کوچک هم کیسه های 50 کیلویی خریداری کنند و این درحالی بود که از تمام سیمان خریداری استفاده نمی‌کردند و مابقی آن بالاجبار دور ریخته می‌شد.

وی یادآور شد: تولید سیمان در بسته‌های پنج کیلویی نیز باید در کشور ما محقق شود تا از هدر رفت سیمان تولید شده و بلااستفاده مانده در امور بنایی جزئی کاسته شود.

دکتر «فاطمی عقدا» در ادامه اظهار کرد: مرکز تحقیقات اخیرا موفق به کسب دانش فنی تولید ملات خشک آماده در کشور شده که این امر با زحمات و تلاش‌های دفتر همکاری‌های فن‌آوری‌ ریاست‌جمهوری با مرکز تحقیقات محقق شده و خوشبختانه دانش فنی لازم در این رابطه در اختیار بنیاد مسکن قرار گرفته است.

رییس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن با بیان اینکه مشکل عمده در استاندارد نبودن بتن ها، بحث شن و ماسه است که کمترین استانداردها در تولید آن اعمال می‌شود، ابراز امیدواری کرد که تولید وسیع مخلوط‌های خشک و آماده در رابطه با بتن موجب شود تا در آینده نزدیک گام‌های جدی در راستای استاندارد شدن بتن‌های مورد استفاده در ساخت‌و‌سازها برداشته شود.

وی بیان کرد: از آنجا که سازه‌های بتنی هم در بحث ساخت‌و‌ساز‌های معمول و هم در ساخت‌و‌سازهای مهم بتنی به طور وسیع مورد استفاده قرار می‌گیرد، بهره‌گیری از بتن با کیفیت نقش موثری در دوام و پایداری این سازه‌ها داشته و نیز تاثیر به سزایی در اقتصاد ساختمان کشور دارد.

«فاطمی عقدا» ادامه داد: چنانچه به هر طریق دوام بتن را افزایش دهیم و بتن‌های سازگار با محیط تولید کنیم، کمک بزرگی به توسعه پایدار کشور کرده‌ایم. از این حیث دست‌یابی به دانش تولید بتن با نفوذپذیری صفر، مقاومت و دوام بالا و کاهش قابل ملاحظه مصرف سیمان در مرکز تحقیقات، سابقه درخشانی در کارنامه مرکز است که امیدواریم در آینده نزدیک به مرحله تولید و اجرای گسترده برسد.

وی برگزاری همایش ملی روز بتن را یکی از اتفاقات مهم در عرصه به روز‌آوری صنعت سیمان و بتن درکشور برشمرد و ابراز امیدواری کرد: برگزاری این نوع همایش‌های تخصصی روز به روز در کشور گسترش یافته و سطح تعامل دستگاه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با مجامع علمی، دانشگاهی و انجمن‌ها بیش از پیش افزایش یابد.

گفتنی است، امسال نیز هفتمین همایش روز بتن با محور «بتن، محیط زیست و توسعه پایدار» به همت انجمن بتن ایران و مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن وزارت مسکن و شهرسازی معاونت پ‍ژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور مسوولان عالی رتبه کشور، صنعتگران، دانشجویان و سایر دست‌اندرکاران صنعت بتن 16 مهر ماه در محل کتابخانه ملی ایران برگزار می‌شود.



منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از ایسنا)
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
بزرگترین سالن سینمایی روباز کشور در فرهنگسرای خاوران افتتاح می شود
بزرگترین سالن سینمایی روباز کشور با ظرفیت 2500 صندلی با نمایش ویژه فیلم «درباره الی» 31 شهریور در فرهنگسرای خاوران آغاز افتتاح می‌شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، فرزاد هوشیار رییس فرهنگسرای خاوران، با اعلام این خبر گفت: این سالن از زمان تاسیس فرهنگسرای خاوران در سال 1373، با کاربری سینما ساخته شد اما به عنوان یک سالن فعال برای نمایش فیلم‌ها به کار گرفته نشد و هم اکنون با کسب مجوزهای لازم از دستگاه‌های ذی‌ربط همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پس از نمایش ویژه فیلم«درباره الی» در شب افتتاحیه، از روز چهارشنبه یکم مهر ماه با نمایش فیلم‌های اکران روز سینمای ایران، در خدمت شهروندان به ویژه اهالی منطقه 15 تهران خواهد بود.
هوشیار، همچنین از آغاز فعالیت مجدد سالن سینمای شهید مطهری این فرهنگسرا پس از شش سال با ظرفیت 280 صندلی خبر داد که همزمان با سالن روباز، از یکم مهر به چرخه نمایش فیلم‌های اکران سینما می‌پیوندد و به عنوان نخستین سینمای منطقه 15 تهران، فعالیت خواهد کرد.
رییس فرهنگسرای خاوران، درباره امکانات فنی این سالن‌ها اظهار داشت: سیستم آپارات «نئوپتا XB5 ایتالیا» با قابلیت نمایش فیلم‌های اسکوپ در سالن‌ سینمایی روزباز به نمایش فیلم‌های 35 ملیمتری اختصاص یافته است.
علاوه بر آن، با نصب سیستم صدای حرفه‌ای JBL ، این امکان به سالن سینمای شهید مطهری داده شده است که به عنوان یکی از معدود سینماهای تهران از این سیستم صوتی متحرک برای وضوح و شفافیت صدا بهره ببرد.
وی افزود: پارکینگ فعلی فرهنگسرای خاوران با ظرفیت 150 دستگاه در خدمت علاقه‌مندان سینما خواهد بود.
 

srashedian

عضو جدید
تولید بتون انتقال دهنده نور توسط محققان کشور

تولید بتون انتقال دهنده نور توسط محققان کشور




رئیس کمیته آموزش انجمن بتون ایران از تولید بتون انتقال دهنده نور در کشور خبر داد و گفت: پژوهشگران کشور با استفاده از فیبرهای نوری موفق به تولید نوعی بتون شدند که علاوه بر مقاومت بالا قادر است نورهای طبیعی و یا مصنوعی را منتقل کند و همانند شیشه نور را از خود عبور دهد.

مهندس نیما امینیان در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره گفت: در سال 2001 یک معمار مجارستانی به همراه تیم بتونی از کشور آلمان مطالعاتی در زمینه بتونهای عبور دهنده نور انجام دادند و در سال 2005 تولید این نوع بتون در آلمان صنعتی شد.

وی با تاکید بر اینکه بتون تولید شده در آلمان سازه ای نبود، افزود: بتون عبور دهنده نور که در آلمان تولید شد به دلیل اینکه سازه ای نبود پس از استفاده باید کارهای بعدی بر روی آن انجام می شد.

امینیان ادامه داد: با توجه به مقاومت بالای بتون در ساختمانها، این الگو را اساس کار خود قرار دادیم و با استفاده از این تکنولوژی سعی کردیم بتون سازه معماری عبور دهنده نوری را تولید کنیم که علاوه بر مقاومت بالا قادر باشد همانند شیشه نور را از خود عبور دهد.

رئیس کمیته آموزش انجمن بتون ایران هدف از اجرایی کردن این پروژه را زلزله خیز بودن کشور ذکر کرد و به مهر گفت: در آیین نامه دو هزار و 800 قانون بسیار سختگرانه تری برای مقاوم سازی ساختمانها در برابر زلزله پیش بینی شده است از این رو استفاده از تکنیکهای معماری برای این منظور از اهمیت بالایی برخوردار است.

امینیان با تاکید بر اینکه این بتون از فیبر نوری تولید شده است، خاطرنشان کرد: در اختلاط این نوع بتون فیبرهای نوری باید به گونه ای استفاده شوند که چگالی بتون تغییری نکند، خمیر بتون چسبندگی خود را از دست ندهد، عملکرد آن یکسان باشد و حتما افزودنی داشته باشد.

وی با تاکید بر هزینه بر بودن این نوع بتون یادآور شد: این امر سبب شده است که این نوع بتون تنها در اماکن بزرگ چون هتلها، اماکن ورزشی، فرودگاهها و بیمارستانها کاربردی شود و با نصب آن در این مکان ضمن آنکه زیبایی خاصی به نمای داخلی ساختمان می دهد، نورهای طبیعی و با مصنوعی را انتقال می دهد.

مجری طرح با بیان اینکه این طرح به ثبت داخل رسیده است، گفت: این نوع بتون همچنین می تواند روش مناسبی برای صرفه جویی در مصرف انرژی باشد چرا که با جذب انرژی گرمایی می تواند به عنوان عایق در ساختمان به کار رود.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز

سرمايه‌گذاري 24 هزار ميليارد توماني بخش خصوصي در مسكن



بانك مركزي در گزارشي اعلام كرد كه در 9 ماه سال گذشته، مجموع سرمايه گذاري بخش خصوصي در ساختمان هاي جديد مناطق شهري ايران، به قيمت جاري حدود 244 هزار و 274 ميليارد ريال بوده كه 64 درصد از مدت مشابه سال قبل از آن بيشتر است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، از مبلغ مزبور ساختمان هاي مسكوني با 82 درصد بيشترين سهم را داشته است كه 48 درصد از اين سرمايه گذاري در سه استان تهران، اصفهان و خراسان رضوي انجام شده كه به ترتيب با 33درصد، 5/8 درصد و 2/6 دهم درصد بيشترين سهم را در مقايسه با ساير استان ها دارند.
در مقايسه با مدت مشابه سال 1386، سرمايه گذاري در استان هاي تهران، اصفهان و خراسان رضوي به ترتيب 101 درصد، 99 درصد و 39 درصد افزايش داشته است.
در 9 ماه پارسال احداث 201735 دستگاه ساختمان توسط بخش خصوصي در مناطق شهري ايران آغاز شد كه در مقايسه با دوره مشابه سال قبل از ان حدود 3 درصد كاهش داشت.
براي اين ساختمان ها حدود268 هزار و 948 ميليارد ريال هزينه و 90 ميليون مترمربع سطح كل زيربناي طبقات پيش بيني شده است.
ميانگين هزينه بناي ساختمان هاي آغاز شده حدود يك ميليون و 333 ميليون ريال، ميانگين سطح كل زيربناي آنها 447 مترمربع و هزينه يك مترمربع بناي اين ساختمان ها 3 ميليون ريال بوده است كه نسبت به مدت مشابه 1386، به ترتيب 56 درصد، 12 درصد و 39رصد افزايش نشان مي دهد.

*مقام نخست استان تهران در ساختمان هاي آغاز شده

در دوره مورد گزارش از كل تعداد ساختمان هاي آغاز شده در مناطق شهري ايران، 13 و شش دهم درصد به استان تهران، 10 درصد به استان اصفهان و 9 درصد به استان خراسان رضوي تعلق داشته است.
در استان تهران، 27364 دستگاه ساختمان با حدود 84040 ميليارد ريال هزينه پيش بيني شده و 23 و نيم ميليون مترمربع سطح كل زيربناي طبقات اغاز شد كه تعداد آنها نسبت به دوره مشابه سال قبل ازآن 16و هشت دهم درصد افزايش داشت.
در استان اصفهان، 20100 دستگاه ساختمان با حدود 23630 ميليارد ريال هزينه پيش بيني شده و حدود 8 و نيم ميليون مترمربع سطح كل زيربناي طبقات اغاز به احداث شد كه تعداد آنها نسبت به دوره مشابه سال قبل 13و نيم درصد افزايش داشته است.
در استان خراسان رضوي، احداث 18105 دستگاه ساختمان با حدود 12634 ميليارد ريال هزينه پيش بيني شده و ساخت حدود 50 ميليون مترمربع سطح كل زيربناي طبقات شروع شده است كه تعداد آنها نسبت به دوره مشابه سال قبل 21 درصد كاهش داشت.

* ساختمان هاي مسكوني آغاز شده:

در9 ماه اول پارسال 175688 دستگاه از كل ساختمان هاي آغاز شده در مناطق شهري ايران به ساختمان هاي مسكوني اختصاص داشته كه حدود 4 درصد كمتر از دوره مشابه سال قبل بوده است.
براي اين ساختمان ها حدود 216532 ميليارد ريال هزينه و 73 ميليون مترمربع سطح كل زيربناي طبقات در نظر گرفته شده است.
براي هر دستگاه ساختماني (مسكوني ) اغاز شده در مناطق شهري ايران 1232 ميليون ريال هزينه بنا،416 مترمربع سطح كل زيربنا و حدود 3 ميليون ريال هزينه يك متر مربع بنا پيش بيني شده است كه نسبت به دوره مشابه سال قبل از ان به ترتيب 56 و نيم درصد ، 12 و 4 دهم درصد و سه دهم 39 درصد افزايش نشان
مي دهد.
ساختمان هاي (مسكوني ) اغاز شده در استان تهران 25367 دستگاه بوده كه نسبت به دوره مشابه سال قبل از ان 15 و هشت دهم درصد افزايش داشته است.
براي اين ساختمان ها 75307 ميليارد ريال هزينه و حدود 21 ميليون و 100 هزار مترمربع سطح كل زيربناي طبقات پيش بيني شده است.
در اين استان ميانگين هزينه بناي ساختمان هاي (مسكوني ) اغاز شده حدود 2969 ميليون ريال ، ميانگين سطح كل زيربناي آن ها 831 متر مربع و هزينه يك مترمربع بناي اين ساختمان ها حدود سه ميليون و 600 هزار ريال پيش بيني شده است كه در مقايسه با 9 ماه اول سال 1386 به ترتيب 43 و دو دهم درصد ، 6 درصد و 35 درصد افزايش داشته است.
در دوره مورد گزارش، احداث 16668 دستگاه ساختمان ( مسكوني ) در استان اصفهان آغاز شد كه در مقايسه با دوره مشابه سال قبل از ان 10 درصد افزايش داشته است.
هزينه اين ساختمان ها حدود18020 ميليارد ريال و سطح كل زيربناي طبقات آن ها شش و نيم ميليون متر مربع پيش بيني شده است.
ميانگين هزينه بناي اين ساختمان ها 1081 ميليون ريال ، متوسط سطح كل زيربناي آن ها 389 مترمربع و هزينه يك متر مربع بناي آن ها حدود 2 ميليون و 800 هزار ريال برآورد شده است كه در مقايسه با دوره مشابه سال قبل از ان به ترتيب 85 درصد ، 23 درصد و 50 درصد افزايش نشان مي دهد.
در 9 ماه اول پارسال ساخت 16426 دستگاه ساختمان ( مسكوني ) در استان خراسان رضوي آغاز شد كه نسبت به دوره مشابه سال قبل 23 و نيم درصد كاهش داشته است .
هزينه اين ساختمان ها 10603 ميليارد ريال و سطح كل زيربناي طبقات آن ها 4 ميليون و 300 هزار مترمربع پيش بيني شده است.
در اين استان متوسط هزينه بناي ساختمان هاي (مسكوني) اغاز شده حدود 646 ميليون ريال ، ميانگين سطح كل زيربناي آن ها 261 متر مربع و هزينه يك متر مربع بناي اين ساختمان ها حدود 2 و نيم ميليون ريال پيش بيني شده است كه نسبت به 9 ماه اول سال 1386 هزينه بناي ساختمان ها و هزينه يك متر مربع بناي آن ها به ترتيب 26 درصد و 29 و نيم درصد افزايش داشته است.
ميانگين سطح كل زيربناي آنها 3 درصد كاهش نشان مي دهد.

* ساختمان هاي تكميل شده

در دوره مورد گزارش 170627 دستگاه ساختمان در مناطق شهري ايران توسط بخش خصوصي تكميل شده كه نسبت به دوره مشابه سال قبل از ان 16 درصد افزاش داشته است.
براي احداث اين ساختمان ها كه سطح كل زير بناي طبقات آن ها 60 ميليون و 600 هزار مترمربع بوده 141915 ميليارد ريال هزينه شده است.
متوسط هزينه بناي اين ساختمان ها 832 ميليون ريال ‌، ميانگين سطح كل زيربناي آن ها 355 متر مربع و هزينه يك متر مربع بناي آن ها معادل 2 ميليون و 300 هزار ريال بوده كه در مقايسه با دوره مشابه سال قبل به ترتيب 30 درصد ، 2 درصد و
28 درصد افزايش داشته است.
استان تهران 11 و شش دهم درصد، استان خراسان رضوي 11 و دو دهم درصد و استان اصفهان9 و نيم درصد از كل تعداد ساختمان هاي تكميل شده در مناطق شهري ايران را به خود اختصاص داده اند.
در 9 ماه اول سال 1387 ، در استان تهران 19788 دستگاه ساختمان با هزينه اي معادل 46769 ميليارد ريال و سطح كل زيربناي طبقات حدود 15 ميليون مترمربع تكميل شده است كه تعداد آن ها در مقايسه با دوره مشابه سال قبل 56 درصد افزايش داشته است.
در استان خراسان رضوي، 19039 دستگاه ساختمان تكميل شده كه نسبت به دوره مشابه سال قبل 5 و 6 دهم درصد كاهش داشته است. هزينه ساخت اين ساختمان ها و سطح كل زيربناي طبقات آن ها به ترتيب 10557 ميليارد ريال و 4 ميليون و 900 هزار مترمربع بوده است.
در استان اصفهان 16005 دستگاه ساختمان تكميل شده است كه نسبت به دوره مشابه سال قبل 2 و 4 دهم درصد كاهش داشته است.
هزينه ساخت اين ساختمان ها و سطح كل زيربناي طبقات آن به ترتيب حدود 10900 ميليارد ريال و 5 ميليون و 600 هزار مترمربع بوده است.

* ساختمان هاي مسكوني تكميل شده

در 9 ماه اول پارسال از كل تعداد ساختمان هاي تكميل شده در مناطق شهري ايران 148951 دستگاه مسكوني بوده است كه نسبت به دوره مشابه سال قبل 18 و 4 دهم درصد افزايش نشان مي دهد.
هزينه بناي اين ساختمان ها حدود 115317 ميليارد ريال و سطح كل زيربناي طبقات آن ها 49 ميليون و 100 هزار مترمربع است.
ميانگين هزينه بناي ساختمان هاي مسكوني تكميل شده در مناطق شهري ايران معادل 774 ميليون ريال، متوسط سطح كل زيربناي ساختمان ها 329 مترمربع و هزينه يك مترمربع بناي آن ها حدود 2 ميليون و 400 هزار ريال بوده است كه در مقايسه با 9 ماه اول سال 1386 به ترتيب 32 و 7 دهم درصد ، 9 دهم درصد و 31 و2 دهم درصد افزايش داشته است.
در استان تهران 18812 دستگاه ساختمان مسكوني توسط بخش خصوصي تكميل شده كه نسبت به دوره مشابه سال قبل 57 درصد افزايش داشته است.
هزينه بناي اين ساختمان ها حدود 41923 ميليارد ريال و سطح كل زيربناي طبقات آن ها 13 و نيم ميليون مترمربع بوده است.
ميانگين هزينه بناي اين ساختمان ها حدود 2229 ميليون ريال، متوسط سطح كل زيربناي آن ها 717 مترمربع و هزينه يك متر مربع بناي آن ها 3 ميليون و 100هزار ريال بوده است كه نسبت به دوره مشابه سال قبل متوسط هزينه بناي ساختمان ها و ميانگين هزينه يك متر مربع بناي آنها به ترتيب 10 و 8 دهم درصد و 38 و 7 دهم درصد افزايش داشته است، در حالي كه ميانگين سطح كل زيربناي طبقات آن ها 20 و 2 دهم درصد كاهش نشان مي دهد.
در استان خراسان رضوي، 17742 دستگاه ساختمان مسكوني در 9 ماه اول سال 1387، توسط بخش خصوصي تكميل شده است كه نسبت به دوره مشابه سال قبل 4 و نيم درصد كاهش نشان مي دهد.
هزينه ساخت اين ساختمان ها حدود 9280 ميليارد ريال و سطح كل زيربناي طبقات آن ها 4 ميليون و 300 هزار مترمربع بوده است.
ميانگين هزينه بناي اين ساختمان ها حدود 523 ميليون ريال، متوسط سطح كل زيربناي آن ها 242 مترمربع و هزينه يك مترمربع بناي آن ها معادل 2 ميليون و 200 هزار ريال بوده است كه نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتيب 69 و 4 دهم درصد، 19 و 8 دهم درصد و 41 و يك دهم درصد افزايش داشته است.
در استان اصفهان، 13555 دستگاه ساختمان مسكوني در نه ماهه اول سال 1387، با تلاش بخش خصوصي تكميل شده كه نسبت به دوره مشابه سال قبل 9 و نيم درصد افزايش داشته است. هزينه ساخت اين ساختمان ها معادل 7754 ميليارد ريال و سطح كل زيربناي طبقات آن ها 4 ميليون متر مربع بوده است.
متوسط هزينه بناي اين ساختمان ها حدود 572 ميليون ريال، ميانگين سطح كل زيربناي آن ها 294 متر مربع و هزينه يك متر مربع بناي آن ها معادل 1 ميليون و 900 هزار ريال بوده است كه نسبت به دوره مشابه سال قبل متوسط هزينه بناي ساختمان ها و ميانگين هزينه يك مترمربع بناي آن ها به ترتيب 21 و 3 دهم درصد و 28 و 3 دهم درصد افزايش نشان مي دهد در حالي كه ميانگين سطح كل زيربناي طبقات آن ها 5 و 5 دهم درصد كاهش داشته است.
در 9 ماه اول سال 1387 از 163057 دستگاه ساختمان (مسكوني )و ( مسكوني و غير مسكوني توام) تكميل شده توسط بخش خصوصي ، بناهاي داراي يك واحد مسكوني با 44 درصد بيشترين سهم را دارد.
ساختمان هاي شامل دو واحد مسكوني با 25 درصد و سه واحد مسكوني با 10 و دو دهم درصد در رديف هاي بعدي هستند.
تعداد كل واحد هاي مسكوني ايجاد شده در اين ساختمان ها 443446 دستگاه است.
متوسط سطح زيربناي اين واحدهاي مسكوني 122 متر مربع بوده كه نسبت به دوره مشابه سال قبل 6-1 درصد كاهش داشته است.
در 9 ماه مورد گزارش، از كل تعداد واحدهاي مسكوني تكميل شده ، استان تهران 26 درصد ، استان خراسان رضوي 9 درصد و استان اصفهان 7/7 درصد را به خود اختصاص داده اند.
از 19635 دستگاه ساختمان ( مسكوني ) و ( مسكوني و غير مسكوني توام ) تكميل شده در استان تهران ، 45 و نيم درصد را ساختمان هاي داراي چهار واحد مسكوني ، 26 و دو دهم درصد را هفت واحد مسكوني و بيشتر و 5-12 درصد را پنج و شش واحد مسكوني تشكيل مي دهند.
تعداد كل واحدهاي مسكوني تكميل شده در اين استان 114771 واحد است.
متوسط سطح زيربناي اين واحدهاي مسكوني 125 مترمربع بوده كه نسبت به دوره مشابه سال قبل 3 و دو دهم درصد كاهش داشته است.
در 9 ماه اول سال گذشته 18760 دستگاه ساختمان ( مسكوني ) و ( مسكوني و غير مسكوني توام) در استان خراسان رضوي تكميل شده است كه 62 و نيم درصد آن را ساختمان هاي داراي يك واحد مسكوني ، 13 و سه دهم درصد را دو واحد مسكوني و 8 و هفت دهم درصد را سه واحد مسكوني به خود اختصاص داده اند.اين ساختمان ها شامل 40249 واحد مسكوني است.
متوسط سطح زيربناي اين واحدهاي مسكوني 113 مترمربع بوده كه نسبت به دوره مشابه سال قبل 6/6 درصد افزايش داشته است.
در استان اصفهان 14379 دستگاه ساختمان ( مسكوني ) و( مسكوني و غير مسكوني توام) در 9 ماهه اول سال 1387 تكميل شده است .
از اين تعداد بناهاي با يك واحد مسكوني 43 و 7 دهم درصد ، دو واحد مسكوني27 و دو دهم درصد و سه واحد مسكوني 17 و نيم درصد را به خود اختصاص داده است.
كل واحدهاي مسكوني تكميل شده در اين استان 34213 دستگاه است.
متوسط سطح زير بناي آن ها 125 متر مربع بوده كه نسبت به دوره مشابه سال قبل3 درصد كاهش داشته است.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز



افزايش تقاضا براي سيمان طي دو ماه آينده

دبير انجمن سيمان كشور گفت: تعجيل سازندگان مسكن براي اتمام پروژه هاي در دست احداث باعث افزايش تقاضا در دو ماه آينده براي سيمان خواهد شد بنابراين انتظار مي رود در دو ماه آينده سيمان بازار فشرده اي را تجربه كند.
محمد حسن پور خليل در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس گفت: با توجه به آغاز فصل پاييز و شروع فصل بارندگي‌ها معمولا گروه‌هايي كه مشغول ساخت و ساز هستند در ماه مهر و آبان براي اتمام بخش كار سازه‌اي خود معمولا به صنعت سيمان فشار مي‌آورند كه سيمان را قبل از شروع فصل سرما تحويل و پروژه خود را به اتمام برسانند بنابراين انتظار مي‌رود ماه مهر و آبان بازار سيمان، بازار فشرده‌اي داشته باشد.
وي ادامه داد: صنعت سيمان به دليل مصادف شدن با ماه رمضان 4 تا 5 درصد كاهش درخواست تقاضا را داشت بنابراين معتقد هستيم كه بعد از ماه رمضان بازار سيمان بازار نرمال و متعادلي خواهد داشت.
دبير انجمن سيمان كشور تاكيد كرد:اينكه گفته مي‌شود بازار مسكن بر صنعت سيمان تاثير نداشته است زياد درست نيست اما اين تاثير چندان زياد نبود.
پور خليل ادامه داد: قيمت مصوب دولتي در صنعت سيمان داريم كه سيمان تيپ يك فله‌اي تحويل درب كارخانه 48 هزار و 500 تومان است كه در بازار هم همين قيمت است.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
عنوان: اهدای جایزه ویژه بزرگترین انجمن �
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیر کبیر جایزه(Awavd)

بزرگترین انجمن بتن جهان را کسب کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ٬ این انجمن علی اکبر رمضانپور استاد دانشکده مهندسی عمران و رییس مرکز تحقیقات تکنولوژی و دوام بتن دانشگاه صنعتی امیر کبیر را به علت انجام کارهای ارزشمند در زمینه تکنولوژی بتنی نظیر چاپ 45 کتاب و 285 مقاله در مجلات و کنفرانس های بین المللی٬ ثبت 12 اختراع٬ مشاوره طرح های مهم بتنی کشور٬ برنده جوایز مختلف بین المللی و خدمات 34 ساله در زمینه بتن به عنوان محقق برجسته انتخاب کرد.

انجمن بتن آمریکا که بزرگترین انجمن بتن جهان است سالیانه کنفرانس های بین المللی بتن را در نقاط مختلف دنیا برگزار میکند و هر سال یک تا 2 نفر را در سطح جهان که کارهای ارزشمندی در زمینه بتن انجام داده باشند٬ در یک کمیته بین المللی انتخاب و جایزه ویژه ای در کنفرانس آن سال به انها اهدا میکنند.

این افراد باید به عنوان سخنران ویژه مقاله ای نیز در جلسه اختتامیه کنفرانس ارایه کنند.

از این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در کنفرانس پیشرفت ها در تکنولوژی بتن که 23 مهر در اسپانیا برگزار میشود ٬قدردانی میشود.

به نقل از :

روزنامه اطلاعات پنج شنبه 2 مهر – شماره 24575
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
تأمین مسكن ۳۰ میلیون نفر شدنی نیست













یك كارشناس اقتصادی مسكن گفت: طرح جدید وزارت مسكن برای محول كردن تأمین مسكن ۳۰ میلیون نفر از جمعیت كشور به بنیاد مسكن با وضعیت كنونی ساخت و ساز، نبود سرمایه و نیروی كار ماهر و غیرماهر نشدنی است.









یك كارشناس اقتصادی مسكن گفت: طرح جدید وزارت مسكن برای محول كردن تأمین مسكن ۳۰ میلیون نفر از جمعیت كشور به بنیاد مسكن با وضعیت كنونی ساخت و ساز، نبود سرمایه و نیروی كار ماهر و غیرماهر نشدنی است.
محمود جواهری امیر در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اظهار داشت: چنانچه بخواهیم تأمین مسكن ۳۰ میلیون نفر را به خانوار تبدیل كنیم و هر خانوار را ۵ نفر در نظر بگیریم متوجه می‌شویم كه باید ۶ میلیون واحد مسكونی برای این ۳۰ میلیون نفر احداث شود اما آیا الان كه توانایی ساخت بیش از ۲۵۰ هزار واحد مسكونی نیست می‌توان این ۶ میلیون واحد مسكونی را احداث كرد.
وی با بیان اینكه روش های سنتی ساخت و ساز در كشور قادر به ساخت مسكن به تعداد بالا نیست تأكید كرد: ساخت ۶ میلیون واحد مسكونی در كشور به دلیل نبود مصالح ساختمانی كافی، نبود كارگران ساختمانی ماهر و غیرماهر و كمبود منابع مالی شدنی نیست.
وی اعلام خبر برنامه وزارت مسكن و شهرسازی برای محول كردن تأمین مسكن ۳۰ میلیون نفر به بنیاد مسكن را تفكر مثبت وزیر جدید مسكن عنوان كرد و اظهار داشت: اگرچه این طرح نشان می‌دهد كه نظر وزیر جدید مسكن مثبت است اما به هر حال عرصه مسكن را نباید وارد برخی جریانها كه نشدنی است كرد بلكه می‌توان این گونه طرح ها را در بخش‌هایی كه پتانسیل بالایی مثل گردشگری وارد كرد و اقدام به ساخت برج‌های بلند و مراكز تفریحی كرد.











خبرگزارى فارس (www.farsnews.com)
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
یرنا: 44 معدن جديد در خراسان رضوي كشف شد : عنوان 1388/07/09 : تاریخ انتشار
رييس اداره اكتشافات معدني سازمان صنايع و معادن خراسان رضوي گفت: 44 معدن جديد با 245 ميليون تن ذخيره در نيمه اول امسال در استان كشف شده است.​
به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومي اين سازمان، مهندس مصطفي قرايي گفت: اين معادن با 6/6 ميليارد ريال هزينه بخش خصوصي كشف و مواد معدني آن شامل زغال سنگ، پوزولان، مرمريت، گرانيت، باريت، خاك صنعتي، سيليس، سنگ لاشه، دولوميت، آهن، منگز، نمك، مارن، آهك و گچ مي باشد.
وي اظهار داشت:اين اكتشافات در شهرستانهاي نيشابور، كاشمر، تربت جام، تربت حيدريه، تايباد، سرخس و مشهد صورت گرفته است.
رييس اداره اكتشافات معدني سازمان صنايع و معادن خراسان رضوي گفت: در نيمه اول امسال همچنين 57 مورد پروانه اكتشاف صادر شده كه در حال طي مراحل اكتشاف مي باشند​
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز


دنیای اقتصاد: بازار آهن افت نسبي قيمت تيرآهن و ميلگرد دربازار تهران : عنوان 1388/07/07 : تاریخ انتشار
در معاملات روز گذشته در بازار آهن ، قيمت ميلگرد و تيرآهن در برخي از سايزها كاهشي بود.​
تقاضاي اين دو كالاي فولادي در بازار در مقايسه با حجم عرضه پايين است و از اين رو گفته مي‌شود برخي تجار اقدام به كاهش قيمت كرده‌اند تا با اين روش متقاضيان را به خريد ترغيب كنند​
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
فناوري نانو در توليد مصالح ساختماني - جهان اقتصاد
عضو مركز تحقيقات ساختمان و مسكن اظهار كرد: اراده‌ي دولت مخصوصا وزير مسكن بر اين است كه مسكن مهر بتواند موتور محركه ي كشور را به كمك فناوري نانو در توليد مصالح ساختماني كه نتيجه‌ي آن افزايش ساخت و ساز در كشور است، راه بيندازد. عقيل قديم دبير ستاد توسعه‌ي كاربرد نانو در ساختمان با بيان اينكه در ابتدا در كشور فناوري نانو بيشتر به مسائل زيستي مي پرداخت ، گفت: سعي كرديم فناوري نانو را وارد مسائل عمراني كنيم كه بر اساس آن يك ستاد تخصصي در وزارت مسكن تاسيس شد. علت تشكيل اين ستاد در وزارت مسكن وجود مركز تحقيقات ساختمان و مسكن و اختيارات اين مركز بود. وي گفت: اكنون 25 شركت فعال و موفق در توليد مواد صنعتي نانو و سيستم‌هاي نانوئي در مهر 1387 به ثبت رسيده اند كه اين آمار در دومين جشنواره فناوري هاي نانو در آبان 88 اعلام خواهد شد.
 

sepehrkhosrowdad

مدیر بازنشسته
ساختمان‌سازان شرق تهران 25 درصد تخفیف می‌گیرند

ساختمان‌سازان شرق تهران 25 درصد تخفیف می‌گیرند

معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه هشت از تخفیف 25 در صدی به ساختمان سازان خبر داد.

«مهرداد خودی» گفت: بر اساس تصمیم مدیریت شهری در راستای برون رفت از بحران کاهش ساخت‌و‌ساز این طرح اجرا می‌شود.

به گفته وی، قبل از اجرای این طرح مالکانی که هزینه‌های صدور پروانه را نقدی پرداخت می‌کردند فقط 10 درصد تخفیف به آنان تعلق می‌گرفت.

معاون شهرسازی منطقه هشت گفت: طبق مصوبه جدید 12.5 در صد تخفیف نیز به سازمانها و موسسات و نهادهای دولتی نیز تعلق می‌گیرد.

وی در خصوص اعتبار این بخشنامه تصریح کرد: بخشنامه 25 در صد تخفیف به خوش حسابان از دوم شهریور ماه 88 به شهرداری مناطق ابلاغ شده است و تا مدت یکسال اعتبار دارد.

«خودی» با اشاره به تخفیف صد در صدی برای ملک‌های فرسوده گفت: طبق مصوبه شورای عالی شهرسازی این تخفیف برای ملک‌های فرسوده صد در صد است و صاحبان ملکهایی که شرایط فرسودگی را دارند می‌توانند بدون پرداخت هیچ‌گونه عوارضی به شهرداری، ملکشان را نوسازی کنند.

این مقام مسئول در رابطه با ویژگی ملکهای فرسوده افزود: خانه هایی که 50 درصد سازه‌هایشان قدیمی و ناپایدار است در مساحتی کمتر از 200 مترمربع ساخته شده‌اند و در گذری با عرض کمتر از 6 متر قرار دارند، بافت فرسوده محسوب می‌شوند.

«خودی» گفت: شهرسازی منطقه 146 هکتار بافت فرسوده را در سطح منطقه هشت شناسایی کرده است و امیدواریم با تصویب فرسودگی این 146 هکتار اوضاع ساخت‌و‌ساز در منطقه گسترش یابد.



منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از خبرگزاری مهر)
 

sepehrkhosrowdad

مدیر بازنشسته
مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری ایران: شتاب در طرح مسکن مهر رونق ساخت و ساز را در پی دارد

مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری ایران: شتاب در طرح مسکن مهر رونق ساخت و ساز را در پی دارد

دولت باید برای افرادی که توانشان کمتر از حضور در طرح مسکن مهر است به‌طور مستقیم برنامه‌ریزی کرده و با استفاده از منابع مالی که در اختیار دارد، برای تامین مسکن آنها اقدام کند.

«علیرضا قهاری»، مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری ایران، با اشاره به اینکه مهمترین برنامه‌ وزیر مسکن و شهرسازی توجه و پیگیری طرح مسکن مهر است، اظهار کرد: رکود ساخت و ساز با رکود بازار مسکن متفاوت است.

وی در ادامه افزود: طرح مسکن مهر مخاطبانی دارد که تحت پوشش طرح ملی قرار گرفتند و با استفاده از تسهیلات بانکی می‌توانند در مدت تعیین شده صاحب مسکن شوند.

دبیر انجمن انبوه‌سازان مسکن استان تهران با بیان اینکه ساخت و ساز در طرح مسکن مهر افزایش فروش مصالح، به‌کار گرفته شدن دست‌اندرکاران ساخت و ساز و به‌کارگیری افراد متخصص را در پی دارد، خاطرنشان کرد: متقاضیان موثر در بازار مسکن، متقاضی مسکن مهر نیستند و شاید لازم باشد وزارت مسکن بخشی از توان و برنامه‌های خود را روی سایر اقشار جامعه متمرکز کند.

مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری ایران با بیان اینکه توان کمیته امداد و بنیاد مسکن برای تامین نیاز مسکن اقشار ذکر شده با نیاز موجود قابل مقایسه نیست، گفت: همچنین باید برای اقشار دهک‌ 6 به بعد که مشمول طرح مسکن مهر نمی‌شوند برنامه تهیه کرد چرا که توجه به این دهک‌ها باعث رونق بازار مسکن می‌شود.

وی در ادامه اضافه کرد: دهک‌های یک تا پنج در رونق بازار مسکن موثر نبوده و برای تامین نیاز مسکن خود وابسته به دولت هستند.

دبیر انجمن انبوه‌سازان مسکن استان تهران با بیان اینکه شتاب در اجرای طرح مسکن مهر باعث رونق ساخت و ساز می‌شود، تصریح کرد: باید دقت کرد، شتاب در طرح مسکن مهر مانع توجه به کیفیت نشود بنابراین انتظار می‌رود دستگاه‌های نظارتی به کیفیت ساخت و ساز در طرح مسکن مهر توجه کنند.

«قهاری» با اشاره به اینکه ارائه خدمات شهری لازم برای مسکن مهر نیز باید در نظر گرفته شود، اظهار کرد: از آنجاکه متقاضیان مسکن مهر خود توانایی تامین خدمات شهری را ندارند، دولت و مدیریت شهری باید نسبت به تامین آنها اقدام کنند.

مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری ایران خاطرنشان کرد: اگر هدف رونق بازار مسکن باشد باید از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی استفاده کرد و از ورود بخش خصوصی به حوزه مسکن حمایت کنیم.

وی با اشاره به اینکه انبوه‌سازان نیاز به سرمایه‌گذاری در طرح مسکن مهر ندارند و می‌توانند به عنوان پیمانکار وارد طرح شوند، اذعان کرد: به موجب تفاهم‌نامه‌ای که سال گذشته بین انبوه‌سازان و وزارت مسکن و شهرسازی منعقد شد، در صورتی که تعاونی‌ها متقاضی واحدهای ساخته شده توسط انبوه‌سازان نباشند، انبوه‌ساز می‌تواند به صورت آزاد عمل کند.

«قهاری» با بیان اینکه مشوق‌های سرمایه‌گذاری در این تفاهم‌نامه کمرنگ است، خاطرنشان کرد: اگر دولت قصد دارد در زمینه مسکن جوانان و تولید مسکن ارزان قیمت از انبوه‌سازان استفاده کند باید برای آنها تضمین خرید ایجاد کند.

مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری ایران ضمن اشاره به اینکه بین حل مشکل مسکن و حل مساله شهرسازی رابطه متقابل وجود دارد، گفت: متاسفانه در دوره‌های گذشته فاقد شهرسازی با هویتی که مورد قبول متخصصان و مردم باشد، بودیم.

وی با بیان اینکه آموزش شهرسازی باید مورد توجه قرار گیرد، اضافه کرد: اگرچه این امر در حیطه اختیارات وزارت مسکن و شهرسازی نمی‌گنجد اما وزارتخانه می‌تواند به عنوان متقاضی ارتقاء سطح شهرسازی با مراکز علمی همکاری کند.

دبیر انجمن انبوه‌سازان مسکن استان تهران ادامه داد: در زمینه اجرایی باید از اقدامات شتاب‌زده‌ای که باعث بروز اشتباهات جبران‌ناپذیر در حوزه شهرسازی می‌شود، خودداری کنیم.

«قهاری» اظهار کرد: تاکنون دولت‌ها در زمینه بافت‌های فرسوده اقدامات جدی انجام نداده‌اند و بخش عمده‌ای از شهرها پهنه بافت‌های فرسوده هستند که اگر مورد توجه قرار گیرند می‌توانند در درازمدت در طرح مسکن مهر مورد استفاده قرار گیرند.

مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی اذعان کرد: باید توجه کرد که آیا می‌توان از ظرفیت درون شهرها برای ساخت و ساز مسکن مهر استفاده کرد؟

وی افزود: ممکن است خرید زمین در بافت‌های فرسوده نیاز به هزینه زیادی داشته باشد اما ساخت و ساز در حاشیه شهرها و بیابان‌ها نیاز به تامین زیرساخت‌ دارد که این امر هزینه‌های بسیاری را در پی دارد.



منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از ایسنا)
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز



طراحي نماي ساختمانهاي كشور نيازمند يك تحول اساسي است تاريخ:
14 مهر
وزير مسكن و شهرسازي گفت: لازم است يك تحول و تجديد نظر كلي در طراحي نماي ساختمان هاي كشور متناسب با معماري اسلامي- ايراني و ويژگي هاي فرهنگي ما صورت گيرد.
به گزارش خبرگزاري فارس، علي نيكزاد در نشست با اعضاي شوراي مركزي سازمان نظام مهندسي كشور ضمن ابراز خشنودي از افزايش توانمندي سازمان هاي نظام مهندسي كشور طي سال هاي اخير، خواستار تعامل و همكاري موثرتر جامعه مهندسي كشور با وزارت مسكن و شهرسازي براي ارتقاء جايگاه علم مهندسي شد.
وي افزود: با اين حال متاسفانه يك رويه ناپسند در كشور ما جاري است و آن هم اين است كه همه مي خواهند در كار مهندسان دخالت كنند، بدون آن كه تخصص و علم لازم را داشته باشند.
وي در ادامه گفت: اين نماي ساختمان هاي موجود با هويت ايراني-اسلامي تطابق ندارد و بايد تلاش و جديت نسبت به احياي فرهنگ و تمدن اسلامي بكوشيم.
نيكزاد در ادامه با مطرح كردن اين پرسش كه چرا ما در سي ساله گذشته نتوانسته ايم پروژه معماري شاخص و چشمگيري در رديف مثلا بناي "عالي قاپو " بسازيم، گفت: سازمان نظام مهندسي بايد از اين منظر به معماري و ساخت و ساز نگاه كند كه با حفظ ويژگي هاي ايراني – اسلامي بتوانيم بناهايي احداث كنيم كه براي آيندگان مايه افتخار باشد.
وزير مسكن و شهرسازي در بخش ديگري از سخنان خود خاطر نشان كرد: بايد بپذيريم وضعيت كنوني معماري نتيجه اقدامات مجموعه مهندسي كشور است، پس بياييم اهتمام عميق تري در عمران و آباداني كشور داشته باشيم.
وي همچنين تاكيد كرد: عمران و آباداني تامين كننده امنيت كشور است و اين دو مقوله تضمين كننده يكديگرند.
وي در ادامه خطاب به اعضاي شوراي مركزي سازمان نظام مهندسي كشور خواستار همكاري و همراهي تمامي گروه ها و تشكل هاي حرفه اي ساخت و ساز براي رونق بيشتر ساخت و ساز و به ويژه طرح مسكن مهر شد.
وزير مسكن و شهرسازي همچنين با اشاره به انتخابات اخير نظام مهندسي خاطر نشان شد بايد قانون محور هرگونه تصميم گيري باشد.
نيكزاد در خاتمه اين نشست خطاب به اعضاي شوراي مركزي سازمان نظام مهندسي تاكيد كرد: با تجديد نظر كلي در سازمان نظام مهندسي، وزارت مسكن و شهرسازي را مجبور كنيد در جهت منويات اين سازمان گام بردارد.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز



برنامه وزير مسكن براي مصالح ساختماني

تشديد برخورد با توليد كنندگان غير استاندارد
دنیای اقتصاد- وزير مسكن در جمع توليدكنندگان پرمصرف‌ترين مصالح ساختماني، با تاكيد بر كنترل كيفي بازار مصالح در آينده نزديك از پيگيري جدي براي اجراي آيين‌نامه اجرايي استفاده از مصالح و فرآورده‌هاي ساختماني استاندارد خبر داد.

علي نيكزاد كه پس‌از انبوه‌سازان، اين بار با پيشكسوتان صنعت بتن نشست برگزار كرده، در جمع آنها تاكيد كرد: از توليدكنندگان مصالح با كيفيت در مقابل توليدات غيراستاندارد حمايت مي‌كند.
علي اصغر كيهاني توليدكننده بتن كه در اين نشست حضور داشته، به دنياي اقتصاد گفت: ما از وزير مسكن خواستار اجراي آيين‌نامه‌اي كه بايد از سال‌ها پيش در دستور كار قرار مي‌گرفت شديم و وزير نيز در مقابل قول مساعد براي اين موضوع را داد.
مديرعامل شركت ايران فريمكو، افزود: آيين‌نامه استانداردسازي مصالح ساختماني از سال 86 تاكنون با تاخير در اجرا روبه‌رو شده است.
كيهاني تصريح كرد: آقاي نيكزاد با اطلاع از اين قضيه، قول مساعد دادند اين آيين‌نامه را هرچه سريع‌تر به اجرا در بياورند.
مديرعامل ايران‌ فريمكو و پارس‌ لانه در ادامه گفت‌وگو با دنياي اقتصاد به وعده وزير سابق مسكن (محمد سعيدي‌كيا) در روز معارفه‌اش در 4 سال پيش اشاره كرد و گفت: آن زمان آقاي وزير در مجلس قول دادند يا ساختماني ساخته نشود يا مقاوم و استاندارد ساخته شود، اما به نظر نتوانستند به اين وعده عمل كنند.
اين فعال ساختماني با اشاره به اينكه در حال حاضر وزیر مسکن و شهرسازی در پیگیری اجرای آیین‌نامه مصالح ساختمانی استاندارد ساختمانی قول حمایت همه جانبه و همکاری در این زمینه را دادند، گفت: به دنبال این موضوع مقرر شد شهرداری از این پس برای ساختمان‌هایی که از مصالح ساختمانی استاندارد در آنها استفاده نشده، پایان کار صادر نکند و به دنبال اجرای این قانون واحد‌های غیر‌استاندارد فعال در بازار که در حال حاضر 10 تا 15‌درصد واحدهای تولیدی را در بر می‌گیرند نیز از چرخه تولید خارج شوند.
کیهانی در ادامه یادآور شد: سال گذشته مهدی پورهاشم رییس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی استان تهران طی نامه‌ای بر الزام اجرای این آیین‌نامه تاکید کرده بود.
تغییر بخشی از آیین‌نامه استاندارد مصالح
تغییر بخشی از آیین‌نامه اجرایی مصالح ساختمانی استاندارد یکی دیگر از مسائل مطرح شده توسط هرمز فامیلی، استاد دانشگاه و عضو علمی انجمن بتن ایران در نشست صمیمانه با وزیر مسکن و شهرسازی بود.
فامیلی درباره این موضوع به دنیای اقتصاد توضیح داد: در کنار درخواست الزام استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد اعضای انجمن بتن از علی نیکزاد خواستند که بخشی از آیین‌نامه اجرایی مصالح ساختمانی را در ارتباط با مقاومت و عمر بتن (به عنوان پر مصرف‌ترین مصالح ساختمانی) تغییر دهد؛ چراکه عمر و مقاومت بتن متناسب با شرایط محیطی متغیر است و نمی‌توان بتن ساخته شده در یک منطقه بخصوص را در سایر مناطق به کار برد.
وی در ادامه از تایید این پیشنهاد توسط وزیر مسکن خبر داد و گفت: علی نیکزاد وعده داد که این پیشنهاد را در شورای‌عالی فنی مطرح و آن را پیگیری کند تا از این طریق از تخریب، ضرر، اسراف و حوادث ناشی از استفاده بتن نامناسب در سازه‌های مختلف جلوگیری شود. با استناد به گفته‌های هرمز فامیلی، علی نیکزاد، به اعضای انجمن بتن وعده داد که افزایش واحد‌های درسی در زمینه علم بتن را به وزیر علوم پیشنهاد داده و این مساله را با حساسیت‌های لازم دنبال کند.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز



ورود پيمانكاران شهرداريها به عرصه ساخت مسكن مهر

قائم مقام وزير تعاون در امور استان‌ها گفت: بر اساس تدابير انديشيده شده تمام متقاضيان مسكن مهر بايد بعد از پالايش و معرفي به وزارت مسكن و شهرسازي مراجعه و مراحل قانوني جهت احداث مسكن خود را طي كنند.
سيدعلي علوي در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس اظهار داشت: بر اساس تدابير انديشيده شده قرار است در ادامه مسير واگذاري‌هاي مسكن مهر، واگذاري به بخش غير تعاوني در دستور كار قرار گيرد بدين مفهوم كه زمين تخصيص يافته جهت احداث مسكن به كساني كه بتوانند پروژه مسكن مورد نياز خود را به صورت گروهي تعريف و احداث كنند واگذار مي‌شود.
وي ادامه داد: بر اساس اين برنامه متقاضياني كه مايل به احداث گروهي مسكن مورد نياز باشند مي‌توانند بعد از طي مراحل ثبت نام، پالايش و معرفي به وزارت مسكن و شهرسازي و دريافت زمين به اتفاق هم در استقلال كامل بناي مسكوني خود را احداث و در آن سكني گزينند.
وي افزود: تنها تفاوت به وجود آمده در اين طرح در قياس با دوره‌هاي قبل، ورود پيمانكاران شهرداري‌ها به عنوان يكي از بازوهاي شهرسازي در پروژه مسكن مهر جهت آماده سازي زمين و تحويل آن به متقاضيان است.
قائم مقام وزير تعاون در امور استان‌ها در خصوص اخباري مبني بر واگذاري بخشي از مسئوليت اين پروژه‌ها به وزارت نفت، تصريح كرد: در خصوص اخباري مبني بر ورود وزارت نفت به اين عرصه و كمك به تسهيل محقق شدن پروژه مسكن مهر اطلاعي ندارم.
وي تأكيد كرد: متقاضيان بايد توجه داشته باشند كه بعد از ثبت‌نام و پالايش بايد به وزارت مسكن شهرسازي مراجعه و مراحل قانوني را جهت اخذ زمين طي كنند.
وي متذكر شد: كساني كه از بنيه و توان كمتري براي احداث مسكن برخوردار هستند مي‌توانند در تعامل با هم زمين آماده‌سازي شده را تحويل و مراحل ساخت و ساز را طي كنند.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز

ركود بازار مسكن رشد سالانه مصرف سيمان را متوقف كرد

رئيس هيات مديره شركت توسعه و صنعت غدير گفت: عمده ترين اثر ركود بازار مسكن و كاهش پروژه هاي عمراني، نزول مصرف سيمان فله و متوقف شدن رشد سالانه مصرف سيمان بوده است.
عباس صفاكيش در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس اظهار داشت: 30درصد سيمان توليدي كشور سالانه در پروژه‌هاي عمراني مصرف مي‌شود، اما عمده‌ترين اثري كه ركود بازار مسكن بر بازار و توليد سيمان گذاشته، كاهش مصرف سيمان فله بوده است.
وي ادامه داد: اتفاقي كه امسال رخ داد اين بود كه همواره در سالهاي گذشته 30 تا 35 درصد سيمان پاكتي مصرف مي‌شد و بقيه سيمان فله‌اي بود، اما در پنج ماه گذشته تقريبا 50 درصد مصرف سيمان مربوط به سيمان فله و 50 درصد ديگر سيمان پاكتي است.
صفاكيش افزود:مصرف 50 درصد سيمان پاكتي بدين معنا است كه فعاليت در روستاها و شهرهاي كوچك زياد بوده است و بالا رفتن مصرف سيمان پاكتي نمايانگر آن است كه پروژه‌‌هاي كوچك رونق و پروژه هاي عمراني بزرگ راكد بوده است.
صفاكيش با بيان اينكه آن بازار آزادي كه سالهاي قبل بود الآن ديگر وجود ندارد و دليل آن هم اين است كه توليد سيمان زياد شده، خاطر نشان كرد: فروش كارخانجات سيمان در سال جاري تقريبا 11.5 درصد بيش از سال گذشته است ولي آن چه مهم است اين است كه 10 تا 11 درصد اين افزايش فروش مربوط به صادرات و نيم درصد مربوط به فروش داخلي است ،بنابراين اين نشان مي‌دهد مصرف سيمان امسال در 5 ماه سال جاري تقريبا مثل سال گذشته و حدود 200 هزار تن بيشتر از سال گذشته بوده است.
به گفته وي،مصرف سيمان در 5 ماه سال جاري 21 ميليون تن بوده است.
وي تاكيد كرد: سالانه 10 تا 15 درصد رشد مصرف سيمان داشتيم، اما امسال اين رشد 15 درصدي به صفر رسيده كه اگر ادامه پيدا كند، كارخانه‌هاي قديمي و واحدهاي جديد مجبورند توليد خود را كاهش دهند.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
ارائه لایحه بیمه جامع کیفیت ساختمان به شورای اسلامی شهر
مدیر کل معماری و ساختمان شهرداری تهران از ارائه لایحه بیمه جامع کیفیت ساختمان به شورای اسلامی شهر تهران خبر داد و گفت : به دلیل آن که این اقدام همه فرآیند ساختمان را در بر می گیرد ، کاهش تخلفات ساختمانی را به دنبال خواهد داشت .

دکترسید صباح الدین متقی ، در گفتگو با روابط عمومی با بیان این که موضوع بیمه ساختمان دو سال است که پیگیری می شود ، گفت : بیمه ای که شهرداری طی این دو سال مطرح کرده ، بیمه جامع کیفیت ساختمان بوده که در سه مرحله طراحی ، ساخت و بهره برداری ، ساختمانها را تحت پوشش قرار دهد .
وی افزود : برای این کار با چند شرکت بیمه مذاکره شد که هیچ شرکتی این نوع بیمه را به صورت کامل نداشت .
متقی از تشکیل کنسرسیوم بیمه برای این کار خبر داد و گفت : اخیرا شرکت ها یبیمه دولتی و نیمه دولتی به صورت یک کنسرسیوم برای این کار ، تشکیل و یک شرکت به صورت نماینده این شرکت ها اعلام آمادگی کرده است تا موضوع بیمه ساختمان را در همه فرآیندها بر عهده بگیرد .
مدیر کل معماری و ساختمان شهرداری تهران ، اجرای طرح بیمه جامع کیفیت ساختمان را موجب کاهش تخلفات ساختمانی دانست و خاطر نشان کرد : این طرح ، ساختمان را از زمان صدور پایان کار به مدت 10 سال بیمه می کند.
متقی تصریح کرد : لایحه بیمه جامع کیفیت ساختمان در حال حاضر به شورای اسلامی شهرتهران ارائه شده است و بعد از تصویب ، اجرایی خواهد شد .
به گفته وی ، این طرح پس از تصویب ، در مرحله اول برای ساختمان های بالاتر از سه هزار متر مربع و پس از آن در مرحله دوم برای همه ساختمان ها اجرا می شود و به دلیل آن که در شناسنامه ساختمان قید می شود ، هم برای مالک و هم خریدار حائز اهمیت است .
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
اتمام عملیات اجرایی تونل فرمانیه تا ماه آینده
مدیرعامل شرکت خاکریز آب مجری جمع‌آوری آب های سطحی شهر تهران ، گفت : احداث تونل فرمانیه به طول 1800 متر ، یک ماه دیگر به اتمام خواهد رسید .
مهندس جواد رحمتی در گفتگو با روابط عمومی با بیان این مطلب اظهار داشت : این تونل یکی از بخش‌های سرشاخه سرخه حصار است که تا کنون 97 درصد پیشرفت داشته است.
وی افزود : تونل جمع‌آوری آب های سطحی صدر تا رسالت نیز که در ادامه تونل فرمانیه قرار دارد تاکنون پیشرفت مطلوبی داشته و 500 متر از حفاری آن رو به اتمام است.
مدیرعامل شرکت خاکریزآب با اشاره به اینکه تونل صدر - رسالت در امتداد مسیل غیاثوند در حال احداث است بیان داشت : عرض مسیل غیاثوند در طول زمان کاسته شده و در مواقع بروز سیل جوابگو نخواهد بود به همین دلیل این تونل در کنار آن احداث خواهد شد.
رحمتی ادامه داد : بااحداث تونل کمکی صدر تا رسالت ، 70 درصد بار مسیل غیاثوند به این تونل وارد خواهد شد.
وی افزود : این تونل از مناطق 8 و 4 عبور خواهد کرد.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
تاريخ : سه شنبه 14 مهر 1388

شورای عالی مسکن با ترکیبی تازه تشکیل شد/خروج سعیدی کیا از تیم نمایندگان ویژه رییس جمهور

اولین نشست شورای عالی مسکن در دولت دهم، عصر دیروز تشکیل شد.

این شورا که در سه ماه گذشته به دلیل برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و همچنین تغییرات در کابینه، تشکیل نشده بود، عصر دیروز با حضور محمود احمدی نژاد تشکیل جلسه داد. در دور جدید از جلسات شورای عالی مسکن، برخی اعضای قدیمی جایشان را به افراد تازه وارد کابینه داده اند.
از جمله محمد سعیدی کیا که پیش از این دبیر شورا بود اکنون جایش به علی نیکزاد وزیر مسکن رسیده است.
سعیدی کیا دیگر در شورای عالی مسکن شرکت نمی کند و حتی به عنوان مسوول سابق یا کارشناس با اطلاع نیز برای شرکت در جلسات شورا از او دعوت نمی شود.
همچنین وزرایی که عضو شورای عالی مسکن هستند بسته به تغییراتی که در ترکیب کابینه دهم نسبت به کابینه نهم، بوجود آمده، جایشان در جلسات شورا تغییر کرده است.




منبع : دنیای اقتصاد
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
تاريخ : چهارشنبه 15 مهر 1388

تبدیل خانه های خالی به مسکن مهر

شورای عالی مسکن با طرحی که محتوای آن تبدیل واحدهای نوساز موجود در شهرها به مسکن مهر است، موافقت کرد.جاذبه طرح جدیدی که وزارت مسکن برای رفع دو چالش اصلی بازار یعنی «عرضه بدون مشتری واحدهای نوساز» و «طولانی شدن انتظارها در مسکن مهر» تدوین کرده، به قدری است که شورای عالی مس کن بلافاصله به آن واکنش مثبت نشان داد، به طوری که بعد از تشریح جزئیات آن در جلسه دوشنبه، رییس شورا دستور پیگیری و اجرای سریع آن را صادر کرد.


شورای عالی مسکن بعد از سه ماه تعطیلی ناشی از تغییر کابینه، عصر پریروز تشکیل جلسه داد و با طرحی که محتوای آن تبدیل واحدهای نوساز موجود در شهرها به مسکن مهر است، موافقت کرد.
حساسیت طرح جدیدی که وزارت مسکن برای رفع دو چالش اصلی بازار یعنی «عرضه بدون مشتری واحدهای نوساز» و «طولانی شدن انتظارها در مسکن مهر» در نظر گرفته، به قدری است که شورای عالی مسکن بلافاصله به آن واکنش مثبت نشان داده، به طوری که بعد از تشریح جزئیات آن در جلسه دوشنبه، رییس شورا دستور پیگیری و اجرای سریع آن را صادر کرد.طرح تبدیل واحدهای نوساز به مسکن مهر، آپارتمان هایی که به هر دلیل فروش نرفته اما دست اول است را هدف قرار می دهد و وزارت مسکن از طریق وزارت تعاون متقاضیان مسکن مهر را برای خرید این واحدها معرفی می کند. ضمن اینکه 15 میلیون تومان تسهیلات نیز در اختیار خریداران قرار می دهد. نکته برجسته در این طرح کنترل قیمت فروش مسکن است. وزارت مسکن در تفاهم با سازنده ها ضمن اینکه زمین را به اجاره 99 ساله درآورده و قطعه زمین جدیدی معادل ارزش ریالی زمین قبلی به آنها تحویل می دهد، واحدها را به قیمت ساخته شده به متقاضیان مسکن مهر تحویل می دهد. این دستورالعمل باعث می شود قیمت واگذاری هر متر مربع از خانه های رسوب شده به جای ارقام میلیونی به حدود 500 تا 600 هزار تومان کاهش یابد.پیش بینی می شود در صورت اجرای این طرح، 400 هزار واحد مسکونی نوساز در شهرها که ماه هاست روی دست سازنده ها مانده با قیمت پایین به بازار عرضه شود. واکنش بازار نیز احتمالا کاهش بیشتر قیمت ها خواهد بود چون سازنده های جزء وقتی مشاهده کنند که مجتمع های بزرگ مسکونی به زیر قیمت عرف بازار در حال عرضه و خرید سریع است، آنها نیز قیمت ها را خواهند شکست.
نحوه تبدیل
به گزارش دنیای اقتصاد، رییس جمهور در جلسه دوشنبه گذشته شواری عالی مسکن، تسریع در اجرای طرح مسکن مهر را مورد تاکید قرار داد و از دستگاه های مرتبط خواست وظایف خود را در این بخش به سرعت انجام دهند. در این جلسه همچنین توافق شد وزارت مسکن واحدهای نیمه تمام و تمام شده در کشور را با تهاتر (معاوضه) زمین و خرید اعیان واحد مسکونی در اختیار متقاضیان مسکن مهر قرار دهد. یک عضو شورای عالی مسکن با بیان اینکه نظر کلی شورا دراین باره مثبت است، به دنیای اقتصاد گفت: رییس جمهور تاکید داشتند واحدهای نیمه ساز و ساخته شده خیلی زود در قالب مسکن مهر واگذار شوند.وی افزود: شرایط تبدیل واحدهای موجود در بازار به مسکن مهر به گونه ای خواهد بود که فقط ساختمان هایی که قیمت زمین آنها در حدود 30 تا 40 درصد هزینه ساخت است را شامل می شود. وی تصریح کرد: در مناطقی این طرح اجرا خواهد شد که سهم قیمت زمین آن منطقه در قیمت ساخت، بیشتر از متری 100 تا 150 هزار تومان به ازای هر متر مربع نباشد. براین اساس وزارت مسکن معادل ارزش زمین این واحدها در منطقه ای دیگر به سازنده زمین واگذار می کند تا او بتواند دوباره به فعالیت ساخت وساز و سرمایه گذاری در این بازار ادامه دهد.
انبوه سازان موافقند یا مخالف؟
تضمین موفقیت طرح تبدیل خانه های نوساز به مسکن مهر در صورتی است که سازنده ها از ورود به این طرح احساس رضایت داشته باشند. این رضایت نیز فقط در صورتی حاصل می شود که سود ناشی از فروش زیر قیمت بازار بیشتر از ضرر ناشی از ادامه رسوب واحدهای ساخته شده باشد. انبوه سازانی که در آینده نزدیک طرف معامله با وزارت مسکن قرار خواهند گرفت؛ دو راه برای انتخاب دارند.اول اینکه به رویه کنونی فروش ملک در بازار که در آن قیمت بدون هیچ ضابطه ای تعیین می شود خاتمه داده و به یک سود معقول رضایت دهند تا از این طریق، سرمایه شان آزاد شده و امکان مجدد سرمایه گذاری پیدا کنند. در این راه ظاهرا ناکامی هایی وجود دارد، اما سیاست گذاران مسکن می گویند این کاملا به نفع انبوه سازان است. چون ارائه زمین مابه ازا به انبوه سازان مسیر ساخت و ساز را برایشان هموار می کند. ضمن اینکه در قیمت توافقی، به اندازه کافی سود برای آنها درنظر گرفته شده است. راه دوم، پشت کردن به پیشنهاد مطرح شده است و انتظار مجدد برای رونق در بازار و فروش واحدها به قیمتی که دلخواه سازنده هاست.اگر انبوه سازان این مسیر را انتخاب کنند ممکن است در ظاهر، شانس کسب سود در آینده را برای خود حفظ کرده باشند، اما ممکن است هیچ وقت دیگر بازار مسکن مثل سال 86 رونق نگیرد و قیمت ها دیگر افزایش پیدا نکند.به نظر می رسد با پیشنهادی که اکنون وزارت مسکن روی میز کار انبوه سازان گذاشته، فرصتی نیمه طلایی را در اختیار آنها قرار داده است.در این میان بهتر آن است که مسوولان بخش مسکن شیوه ای درست برای تعیین قیمت واگذاری واحدهای رسوبی طراحی کنند. اصل طرح مطمئنا مورد تایید بازار ساختمان است به شرطی که سود دو طرف ماجرا که سازنده ها و مردم هستند، بدون اغماض دیده شود.

تلفیق «مسکن مهر» با «رونق بازار» خطاست
سحرباباخانی: اگرچه دولت در یک حرکت جهشی و ضرب الاجلی تصمیم دارد در قالب طرح تهاتری، واحدهای مسکونی رسوب شده انبوه سازان را باحذف هزینه عرصه و کسر هزینه اعیان و همچنین ارائه وام 15 میلیونی ساخت، آنها را از انبوه سازان خریداری کرده و به متقاضیان مسکن مهر واگذار کند، اما نقطه چین ها و ابهامات فراوانی در پیش روی این طرح وجود دارد.کمال اطهاری، کارشناس مسکن در همین رابطه به دنیای اقتصاد گفت: تلفیق طرح مسکن کم در آمدها و رونق بخشی به بازار مسکن، خطای مسلم است، چراکه این دو معضل باید کاملا متفاوت و در جایگاه ویژه خود مورد بررسی قرار گیرند .وی در ادامه با اشاره به موانع موجود بر سر راه این طرح توضیح داد: طرح تهاتری هدف اصلی مسکن مهر برای کم درآمد ها را محقق نمی کند و تنها اقشار متوسط به بالای جامعه می توانند در این طرح مشارکت کنند، چراکه این روش با در نظر گرفتن درآمد پایین و پس انداز محدود اقشار کم درآمد، فرصت ارتقای تدریجی را از این افراد خواهد گرفت.به عقیده اطهاری نکته قابل توجه و تامل در این میان هزینه نگهداری ساختمان هایی است که توسط انبوه سازان و با نیت سود بیشتر ساخته شده است و مسلما اقشار کم در آمد از عهده هزینه نگهداری شامل تاسیسات آسانسور یا هزینه شارژ ماهیانه ساختمان های پر واحد بر نخواهند آمد و این طرح باعث فشار مضاعف بر کم درآمد ها خواهد شد.وی همچنین یادآور شد: اقشار کم درآمد زمانی که خود، سازنده باشند برای صرفه جویی در هزینه های ساخت، نمای ساختمان راحداقل تا 5سال تکمیل نمی کنند با این شرایط چطور می توان انتظار داشت که از عهده هزینه های یک آپارتمان لوکس بر بیایند؟ در ضمن در کنار این مسائل فرهنگ آپارتمان نشینی و نحوه برقراری ارتباط و تغییر بافت و شرایط محل زندگی آنها نیز می تواند مساله ساز شود.این کارشناس مسکن همچنین در پیش بینی نحوه استقبال انبوه سازان از طرح تبدیل خانه های خالی به مسکن مهر گفت: این طرح برای پر درآمدها نیز چندان جالب و جذاب به نظر نمی آید، چرا که شاید انبوه سازان ریسک دیرکرد فروش ساختمان ها را به واگذاری زیر قیمت آن ترجیح دهند و از طرف دیگر واگذاری زمین جدید به نوعی مساوی است با دغدغه ساخت و ساز جدید . اطهاری در پایان تاکید کرد: نمی توان مقوله سرمایه های اجتماعی و آداب و منزلت اجتماعی در بازار مسکن را با یکدیگر تلفیق کرد و اجرای این طرح به این صورت، خود معضلات ویژه ای به دنبال خواهد داشت.




منبع : دنیای اقتصاد
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
تاريخ : چهارشنبه 15 مهر 1388

بازار کلنگی ها رونق گرفت

در هفته های اخیر به دلیل ورود به فصل «آماده سازی برای ساخت»، بازار املاک کلنگی کم و بیش رونق گرفته است . همین مساله موجب شده بازار املاک کلنگی اکنون بهبود نسبی نسبت به سایر املاک پیدا کند .

این روزها اکثر خریداران در بازار ملک های کلنگی به دنبال پایین ترین قیمت ها یا به قول بنگاهداران پی موردهای اکازیون هستند . برخی از مشاوران املاک در مورد وضعیت فعلی این بازار اظهار می کنند که در بازار فروشندگان زیادی تصمیم به فروش ملک خود دارند؛ اما قیمت هایی که اعلام می کنند متفاوت از یکدیگر است و فروشنده ای که به دلایل خاص تعجیل در فروش ملک خود داشته باشد بسیار کم است . از سوی دیگر خریداران که نظاره کننده این رویداد هستند مدت زیادی را در رفت و آمد به بنگاه ها سپری می کنند تا موردی را که قیمت آن پایین تر از قیمت عرف بازار باشد، خریداری کنند . قیمت ملک کلنگی در مقایسه با واحدهای آپارتمانی زیاد دچار تغییرات قیمتی از لحاظ افزایش و کاهش نشده است و به ندرت این اتفاق در بازار ملک کلنگی به طور جدی رخ می دهد . نرخ فعلی در بازار فروش ملک های کلنگی میدان ونک بنا به گفته برخی از بنگاهداران این محدوده نسبت به اوایل سال ثابت باقی مانده؛ مگر آن دسته از مالکانی که به علت نیاز مالی قیمت 3 سال گذشته را در بازار پیشنهاد می کنند. متوسط قیمت پیشنهادی هر متر مربع ملک کلنگی در ونک 3میلیون تومان است؛ اما در یک هفته گذشته مالکی بود که ملک خود را متری 2میلیون و 400 هزار تومان به فروش رساند، این قیمت جزو قیمت هایی بود که تمامی خریداران به دنبالش هستند .
بیشتر خریداران به منظور ساخت و ساز نسبت به سکونت ، برای خرید ملک کلنگی مراجعه می کنند؛ اما بیشتر سازنده ها به علت اینکه بازار مسکن در رکود به سر می برد سعی دارند تا ملکی به قیمت عالی را خریداری کنند تا در مدت زمان ساخت، بازار رونق بگیرد و در زمان فروش سود بیشتری شامل حالشان شود؛. البته واسطه هایی هستند که بیشتر ، از آنها به عنوان دلال یاد می شود؛ زیرا این دسته از خریداران هدف خاصی جز فروش مجدد با سود بیشتری ندارند .




منبع : دنیای اقتصاد
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
الگوی مبانی معماری ایرانی-اسلامی تا دو ماه دیگر به مناطق شهرداری تهران ابلاغ می‌شود ۱

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به الزام متقاضیان ساخت برای ارائه نقشه نما گفت: تا دو ماه آینده الگوی مبانی معماری ایرانی-اسلامی تهیه و تایید و به مناطق ‪ ۲۲‬گانه شهرداری تهران ابلاغ می‌شود.

«هیربد معصومی» روز دوشنبه در مرکز نظارت همگانی شهرداری تهران ‪ ۱۸۸۸‬با بیان اینکه اسناد طرح تفصیلی در مقیاس یک دو هزارم سال گذشته در کمیسیون ماده ‪ ۵‬ به تصویب نهایی رسید افزود: در حال حاضر ‪ ۵۳۰‬ شیت نقشه در مقیاس یک دو هزارم آماده است و در کمیسیون ماده ‪ ۵‬ ابلاغ طرح‌های تفصیلی منوط به تصویب لایحه ارزش افزوده است که این لایحه به شورای شهر ارائه شده و در دست بررسی است که امیدواریم به زودی در صحن علنی شورا مطرح و به تصویب برسد.

وی اظهارداشت: پس از طی این مراحل، طرح تفصیلی به همراه لایحه ارزش افزوده به مناطق ابلاغ می‌شود و اداره شهر بر اساس یک سند توسعه انجام خواهد شد معصومی خاطر نشان کرد: در زمینه طرح‌های موضعی و موضوعی نیز ‪ ۵۰‬ قرارداد منعقد شده و مهندسان مشاور نیز مطالعات خود را آغاز کرده‌اند که امیدواریم هویت اصلی شهر تهران به آن بازگردد.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه نمای ساختمان‌ها گفت: متقاضیان ساخت، به تهیه نقشه نما ملزم شده‌اند و امیدواریم تا دو ماه آینده مبانی معماری ایرانی-اسلامی تهیه، تایید و ابلاغ شود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با تاکید بر این که طرح جامع جدید تهران رویکردی راهبری-ساختاری دارد، افزود: طرح‌های موضعی بر اساس طرح جامع، برنامه ‪ ۵‬ ساله شهرداری و درخواست شهروندان منطقه اولویت‌بندی شده‌اند.

«معصومی» با اشاره به اقدامات انجام شده برای خروج پادگان‌ها و مراکز نظامی، گفت: تهران دارای سند توسعه است و همه اراضی از این اسناد تبعیت می‌کنند و هر اقدامی نیز بر اساس پهنه‌بندی طرح تفصیلی و راهبردهای طرح جامع انجام می‌شود.

وی افزود: در برنامه‌ریزی انجام شده، ‪ ۳۰‬ درصد از مساحت پادگان‌ها و اراضی کاربری انتفاعی می‌گیرند و‪ ۷۰ ‬درصد نیز به تامین کمبود خدمات در مناطق مربوطه خواهد بود و بخشی دیگر نیز مربوط به اقدامات فرامنطقه‌ای می‌شود.

به گفته «معصومی» از اراضی ذخیره و توسعه شهری، دو سوم برای شهر تهران و یک سوم به بافت‌های فرسوده تعلق می‌گیرد.



منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از واحد مرکزی خبر)
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
لزوم برخورد با دفاترغیر مجاز طراحی ساختمان

لزوم برخورد با دفاترغیر مجاز طراحی ساختمان



چندی پیش به موجب ماده 9 آیین‌نامه اجرایی نظام مهندسی ساختمان، وزارت مسکن در یک حرکت پسندیده و صحیح نسبت به صدور مجوز دفاتر طراحی و اجرای ساختمان اقدام کرد و بر اساس آن تعدادی از مهندسین با طی مراحل قانونی موفق به دریافت مجوز شدند.
اما متاسفانه این حرکت از سوی متولیان ساخت‌وساز و بخصوص نظام مهندسی جدی گرفته نشد و در نتیجه مردم با مراجعه به دفاتر غیرمجاز نقشه‌های غیرمستند تهیه کرده و به این ترتیب وضعیت صدور پروانه ساختمانی در شهرداری با مشکل مواجه شد و بسیاری از آنها دچار معضلات عدیده‌ای شدند و به دنبال این معضل روزبه‌روز کیفیت ساخت‌وساز پایین آمد و زیر سوال رفت.
معمولا هر سازمانی به‌وسیله بازرسان خود از کار دلالان و افراد بدون مجوز جلوگیری کرده و بعضا این مراکز پلمب نیز می‌شوند، اما در نظام مهندسی با این حجم ساخت و ساز و بسیار با اهمیت که با جان افراد ارتباط مستقیمی دارد برخوردی نمی‌شود.
به‌عنوان مثال نظام پزشکی مساله را از پایه حل کرده و به استثناي پزشکان احدی به خود اجازه تاسیس مطب نمی‌دهد یا مشاوران املاک کلا دارای مجوز بوده و مراکز غیرقانونی تعطیل می‌شوند.
بنابراین به‌طور خلاصه پیشنهاد می‌شود کلیه دستمزد نقشه‌های صادره از سوی شهرداری ساماندهی و سازندگان در این رابطه به دفاتر مجاز مراجعه نمایند و عقد قرارداد كنند. اين شيوه باعث مي‌شود براساس سهمیه دفتر و تعرفه موجود تحت نظارت نظام مهندسی ساختمان اقدام و دست واسطه‌ها و افراد غیرمتخصص کوتاه شود و اگر این اقدام صحیح که الفبای ساخت‌وساز می‌باشد عملی شود به‌مرور زمان بقیه مسائل با وجود قوانین بسیار خوبی که در اختیار می‌باشد تا حدودی حل و فصل خواهد شد، مشروط به اینکه برنامه‌ریزی‌های بعدی مدیریت شده و پیگیری و بازرسی در این زمینه با جدیت انجام شود.
دنیای اقتصاد


 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
معاون وزير تعاون:
علل روند كند ساخت مسكن مهر در استان‌هاي شمالي كمبود تهيه زمين است

خبرگزاري دانشجويان ايران - رشت
سرويس: بازرگاني

معاون وزير تعاون گفت: تاكنون به يك ميليون و300 هزار نفر از افراد واجد شرايط مسكن مهر، زمين واگذار شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيد علي علوي ـ معاون وزير تعاون ـ در جمع خبرنگاران در رشت گفت: براي حل مشكل مسكن اقشار كم درآمد در كشور اجراي طرح مسكن مهر يكي از بهترين راههاي خانه دار شدن افراد واجد شرايط بود كه تاكنون از 3 ميليون و 960 هزار نفر ثبت نام شده است و از اين ميزان يك ميليون و400 هزار نفر واجد شرايط شناخته شده‌اند و در حال حاضر به يك ميليون و300 هزار نفر از اين افراد زمين واگذار شده است.
وي افزود: 486 هزار واحد نيز در كشور به حد كف و بر رسيده‌اند و از اين تعداد300 هزار نفر پروانه ساخت را نيز دريافت كرده و كار ساخت را شروع كرده‌اند.
علوي در خصوص روند ساخت مسكن مهر در گيلان خاطرنشان كرد: از 101 هزار نفر افراد ثبت نام شده در گيلان 36 هزار نفر واجد شرايط واگذاري مسكن مهر هستند.
معاون وزير تعاون روند كند كارهاي مسكن مهر در برخي موارد را به علت عدم همكاري از سوي بانكها دانست و اظهار كرد:‌ سال گذشته با بررسي‌هاي انجام شده معلوم شد حتي با تامين زمين از سوي دولت باز هم برخي افراد توانايي ساخت را نداشتند كه به همين منظور اعطاي وام 15 ميليوني بدون سپرده گذاري انجام شد و همچنين يك خط اعتباري350 ميليارد توماني نيز به بانك مسكن اختصاص داده شده كه تاكنون 250 هزار نفر وام يك ميليون توماني هم گرفته اند.
علوي با اشاره به اينكه روند ساخت مسكن مهر تقريبا در همه استانها يكسان است، تصريح كرد: يكي ديگر از علل روند كند ساخت مسكن مهر به ويژه در استانهاي شمالي كمبود تهيه زمين بود كه توانسته ايم بسياري از اين مشكلات را تا حدودي حل كنيم و در استانهايي مانند خراسان، آذربايجان، هرمزگان و سيستان و بلوچستان روند ساخت سرعت بيشتري دارد.
انتهاي پيام
 

yasser_eng

عضو جدید
کاربر ممتاز
هر روزه در صفحه حوادث راجع به تصادفات و چپ کردن ماشین ها مطالبی می بینیم اما عکسی که در بالا می بینیم در مورد یک ساختمان 13 طبقه است.

یکشنبه گذشته تمام یک ساختمان 13 طبقه به صورت درسته از حالت ایستاده به حالت خوابیده تبدیل شد. سوای پایه ضعیف اگر بخواهیم منصف باشیم این ساختمان می بایست دارای ساختار محکم و خوبی باشد که در اثر این حادثه مهیب در هم نشکسته است و هنوز ظاهر تقریبا سالمی دارد اما با این حال می توان گفت که یک معجزه کوچک اتفاق افتاده است. جالب اینجا است که این حادثه فقط یک کشته داشته است! به نظر می رسد علت این اتفاق، مشکلی در دیوار های ضد سیل برای رود نزدیک آنجا یعنی رودخانه دیانپو بوده است. ولی علت روشنی برای اینکه این ساختمان بزرگ به راحتی از یکطرف سقوط کند وجود ندارد.

 
آخرین ویرایش:

Similar threads

بالا