[اخبار عمراني]

yasser_eng

عضو جدید
کاربر ممتاز
تخریب 70هزارمسکن درتهران با زلزله 6.8 ریشتری

تخریب 70هزارمسکن درتهران با زلزله 6.8 ریشتری

تخریب 70هزارمسکن درتهران با زلزله 6.8 ریشتری ۱۳۸۸/۸/۶
مدیرکل دفتربازسازی و حوادث غیر مترقبه استان تهران گفت: در صورت وقوع یک زلزله با قدرت 6.8 ریشتر در استان تهران حداقل 70 هزار واحد مسکونی بیش از 60 درصد آسیب دیده و تخریب می‌شوند.

«محمدرضا محمودی» روز سه‌شنبه در نشست با خبرنگاران افزود: همچنین حدود 70 هزار واحد مسکونی در این استان نیز کمتر از 60 درصد آسیب‌دیده و براساس برآوردها حدود 200 هزار نفر کشته و مجروح می‌شوند.

وی تصریح کرد: در این استان با توجه به وجود دو گسل «مشاء» و «ری» امکان وقوع زلزله وجود دارد ولی اقدامات خوبی نیز برای مقابله با این حادثه طبیعی در سطح استان شکل گرفته تا بتوانیم از میزان خسارت های مالی و جانی بکاهیم.

«محمودی» اظهار داشت: براساس استاندارهای جهانی برای هر یک هزار نفر جمعیت باید دو چادر گروهی، یک شیر آب عمومی، چندین ست امداد و نجات و مواد غذایی مورد نیاز داشته باشیم که استان تهران در این راستا وضعیت خوبی دارد.

وی با اشاره به اینکه مواد غذایی مورد نیاز برای هفت تا 10 روز آسیب‌دیدگان احتمالی در انبارهای استان دپو شده است گفت: در سطح استان نیروهای امدادی و دستگاههای خدماتی و امدادی آمادگی اسکان موقت جمعیت آسیب‌دیده ناشی از حوادث طبیعی را بصورت 24 ساعته و تا قبل از رسیدن نیروهای کمکی استان‌های معین دارند.

«محمودی» با اشاره به برگزاری مانور پنج روزه سنجش میزان آمادگی دستگاهها و وزارتخانه‌های استان تهران افزود: این برای نخستین بار بود که این مانور در سطح وسیع در کشور برگزار می‌شد و خوشبختانه نتایج خوبی نیز از میزان آمادگی دستگاهها بدست آمد.

مدیرکل دفتر بازسازی و حوادث غیر مترقبه استان تهران یادآور شد: در راستای اجرای این مانور همه دستگاهها و وزارتخانه‌های مرتبط با امداد‌ رسانی و خدمات‌رسانی موظف شدند 50درصد نیروهای خود را به صورت آماده در داخل دستگاه و وزارتخانه حفظ کنند تا در صورت وقوع بحران در سریعترین زمان به محل مورد نظر اعزام شوند.

«محمودی» خاطر نشان کرد: این مانور علاوه بر تهران توسط ستادهای حوادث 13 شهرستان نیز به صورت همزمان برگزار شد و نیروهای امدادی و مدیریتی و خدماتی 5 استان معین تهران نیز بسرعت خود را برای امداد رسانی به تهران رساندند.

به گفته وی، براساس پیش‌بینی‌های انجام شده مدیران دستگاههای اجرایی، خدماتی و امدادی استان اصفهان به عنوان استان معین ششم تهران وظیفه دارند در صورت وقوع بلافاصله جایگزین مدیران استان تهران شوند تا فعالیت‌های امدادی و خدماتی در صورت آسیب دیدن مدیران استان تهران متوقف نشود.

وی اظهار داشت: پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته تا در صورت وقوع حادثه طبیعی و به منظور جلوگیری از حضور و ازدحام جمعیت در جایگاه‌های عرضه سوخت شهروندان استان بتوانند بدون نیاز به کارت سوخت اقدام به سوختگیری کنند.

«محمودی» گفت: این مانور بزرگ ملی، استانی برای نخستین بار در این سطح درمدت پنج روز برگزار شد و نتایج بدست آمده حاکی از میزان آمادگی بالای ستاد حوادث و دستگاههای امدادی و خدماتی استان تهران داشت.

وی یادآور شد: برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده تا سربازان مراکز نظامی تهران که بیش از 80 درصد آنها غیر بومی هستند آموزش‌های لازم برای امداد و نجات را فرا گیرند تا در مواقع بحران از وجود آنها برای این منظور استفاده شود.

وی از راه‌اندازی بانک نامه‌های اداری در استان خبر داد و افزود: در این بانک همه نامه‌های مورد نیاز برای بکارگیری وسایل و امکانات دستگاههای مختلف به صورت امضاء شده نگهداری می‌شود تا در شرایط حادثه بلافاصله شماره شده و به دستگاه مذکور ارایه شود.

وی با بیان اینکه در استان تهران هنوز به لحاظ ماشین‌آلات سنگین با کمبود مواجه‌ایم گفت: از وزارت کشور درخواست اعتبار برای خرید اینگونه وسایل کردیم تا با تخصیص بتوانیم ماشین‌آلات مورد نیاز را برای آتش‌نشانی و دیگر واحدهای امدادی خریداری کنیم.

وی از مقاوم بودن 50 درصد ساختمان‌های مراکز درمانی وبیمارستان‌های استان خبر داد و یادآور شد: بخشی از 50 درصد دیگر این مراکز امکان مقاوم‌سازی دارند اما درعین حال تعدادی نیز بایداز اساس تخریب و مجددا بازسازی شوند.

«محمودی» گفت: کمبود امکانات برق و آب اضطراری در مراکز درمانی مهمترین مشکلی است که در صورت تامین اعتبار باید بسرعت برای خرید این تجهیزات اقدام لازم صورت گیرد.

مدیرکل دفتر بازسازی و حوادث غیر مترقبه استان تهران تصریح کرد: تدابیر و هماهنگی‌های لازم انجام شده تا با توجه به مقاوم بودن متروی تهران در صورت وقوع زلزله با قدرت زیاد از این مسیر برای جابجایی شهروندان و انتقال امکانات و تجهیزات امدادی استفاده شود بنابراین قصد خرید امکانات امدادی ریلی را داریم که در صورت تامین اعتبار برای این منظور اقدام خواهیم کرد.

وی با اشاره به وضعیت مناسب امداد هوایی در استان گفت: خوشبختانه جمعیت هلال احمر با خرید چندین فروند بالگرد برای این مهم برنامه‌ریزی کرده ولی هنوز تا رسیدن به حد مطلوب فاصله زیادی داریم.

وی تاکید کرد: با توجه به وجود دو گسل «مشا» و «ری» در استان تهران در صورت وقوع زلزله در مسیر گسل «مشاء» میزان خسارت‌ها در محدوده شمال و شمالغرب تهران بسیار بیشتر از جنوب آن خواهد بود.

وی یادآور شد: مهمترین نگرانی ما در صورت وقوع زلزله در منطقه شمال تهران آوار‌برداری از ساختمان‌های این منطقه بدلیل تراکم ساخت و ساز و وجود بناهای بلند است که با توجه به امکانات موجود این وضعیت مشکل است.

«محمودی» با اشاره به وجود 80 ایستگاه آتش‌نشانی درتهران و کمبود حدود 80 ایستگاه آتش‌نشانی دیگر دراین استان افزود: براساس استانداردهای جهانی تعداد ایستگاههای آتش‌نشانی در سطح استان تنها به اندازه 50 درصد مورد نیاز است که باید با تخصیص اعتبار در این بخش به میزان استاندارهای مورد نظر برسیم.

مانور ملی استانی با حضور همه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و دستگاه‌های خدماتی و امدادی در استان تهران روز 27 مهرماه ساعت23 شب آغاز و به مدت پنج شبانه روز ادامه داشت.



منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از ایرنا)
 

yasser_eng

عضو جدید
کاربر ممتاز
جزئیات حرکت گسل جنوب شرقی تهران/ زنگ خطر برای تهرانیها به صدا درآمد

جزئیات حرکت گسل جنوب شرقی تهران/ زنگ خطر برای تهرانیها به صدا درآمد

معاون پژوهشی پژوهشگاه زلزله با بیان جزئیاتی جدید از زلزله شنبه تهران گفت: «طبق مشخصات ژئوتکتیکی منطقه و نوع گسله‌های جنوب شرقی تهران به نظر می‌رسد که حرکت این گسل فشاری باشد اما صحت این موضوع پس از آنالیز داده‌های ایستگاههای لرزه‌نگاری مشخص می‌شود.»

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر «مهدی زارع» به بیان جزئیات حرکت گسل جنوب شرقی تهران پرداخت و گفت: «طبق مشخصات ژئوتکتیکی منطقه و نوع گسله‌های جنوب شرقی تهران به نظر می‌رسد که حرکت این گسل فشاری باشد.»

وی با اشاره به بزرگی این زلزله افزود: «به دلیل کم بودن بزرگی این زلزله به سرعت نمی‌توان نوع حرکت را تعیین کرد از این رو این موضوع پس از آنالیز داده‌های ایستگاههای لرزه‌نگاری مشخص می‌شود.»

زارع با تاکید بر اینکه این زلزله هیچ خسارتی را در پی نداشته است، خاطرنشان کرد: «از آنجا که تهران و به ویژه جنوب شرق تهران منطقه زلزله‌خیزی است این زلزله زنگ خطر و هشداری برای ما بود.»

محل دقیق وقوع زلزله

زارع به ابهام در زمینه کانون دقیق این زلزله اشاره کرد و در این باره توضیح داد: «طبق اعلام مرکز ژئوفیزیک تهران کانون زلزله به سمت غرب یعنی شهر ری است ولی در اعلام نظر پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، کانون زلزله به سمت شرق یعنی پاکدشت است ولی آنچه که مسلم است این است که زلزله در جنوب شرق تهران رخ داده است.»

معاون پژوهشی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با تاکید بر اینکه در این دو نظر یک دهم درجه جابجایی نشان می‌دهد، اضافه کرد: «به نظر می‌رسد که کانون زلزله در پاکدشت باشد.»

معاون پژوهشی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله پیش از این در گفتگو با مهر درباره زلزله امروز شنبه تهران گفته بود: «زلزله چهار ریشتری امروز شنبه تهران به دلیل حرکت گسل ایوانکی جنوب شرقی تهران رخ داده است.»

دکتر مهدی زارع اعلام کرده بود: «طبق اطلاعات به دست آمده این زلزله به دلیل حرکت گسل جنوب شرقی تهران ایوانکی رخ داده است.»



منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از خبرگزاری مهر)
 

yasser_eng

عضو جدید
کاربر ممتاز
شهرداری: استفاده از مصالح استاندارد درساخت و سازهای بیش از3هزارمترمربع الزامی است

شهرداری: استفاده از مصالح استاندارد درساخت و سازهای بیش از3هزارمترمربع الزامی است

:eek:«صباح‌الدین متقی» گفت: این طرح از اول مهر اجرایی شده است و بر اساس آن صدور پروانه پایان کار برای ساختمان‌های بیش از سه هزار متر مربع به مطابقت نقشه، رعایت استاندارد مصالح و کارگران آموزش‌دیده بستگی دارد.

وی گفت: برای صدور پروانه ساخت و ساز هم نقشه تاسیسات مکانیکی و نمای ساختمان لازم است.

مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران افزود: طرح لزوم استفاده از مصالح استاندارد تا پایان سال به صورت آزمایشی اجرا می‌شود و در صورتی که وزارت صنایع و معادن و مسکن و شهرسازی به تامین میزان لازم مصالح استاندارد برای متقاضیان اعلام امادگی کند این طرح برای سال آینده برای هر نوع متراژی اجرا خواهد شد.

«متقی» افزود: در اجرای این طرح هماهنگی لازم با اتحادیه‌های تولید کالاهای تاسیساتی ساختمان و مصالح ساختمانی صورت گرفته است و این اتحادیه‌ها به صورت کنسرسیوم کالای استاندارد به متقاضیان عرضه می‌کنند.

مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران گفت: همچنین در سایت معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اسامی تولید‌کنندگانی که مصالح استاندارد را عرضه می‌کنند موجود است.

وی افزود: در صورتی که وزارتخانه‌های صنایع، مسکن و کشور در تامین مصالح استاندارد تعامل خوبی با سازندگان داشته باشند این طرح برای متراژهای کمتر هم الزام‌آور می‌شود.

«متقی» گفت: برای سال آینده مکانی به متراژ 10 هکتار برای عرضه کالاهای تاسیساتی و ساختمان با نظارت شهرداری تهران تدارک دیده می‌شود
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
رتبه ایران در تولید؛ اول خاورمیانه، نهم دنیا
: تولید سیمان ایران در سال گذشته به حدود 44 میلیون و 400 هزار تن رسید و درحالی که وزارت صنایع و معادن پیش از این تولید 5/48 میلیون تن سیمان را در کشور طی سال گذشته برنامه ریزی کرده بود، به نظر می رسد این برنامه ریزی به طور کامل محقق نشده است. این در حالی است که سال گذشته صنعت سیمان کشور دوران سختی را سپری کرد و حتی اقدام دولت در راستای خروج سیمان از سبد حمایتی و تلاش برای بهبود سیمانی ها راه به جایی نبرد و آنان همچنان دوران رکود را سپری می کنند. امسال اما وزارت صنایع و معادن در تلاش است تا با برگزاری جشن خودکفایی در تولید سیمان برگ دیگری از افتخارات دولت نهم را ورق بزند. این تلاش ها در شرایطی صورت می گیرد که مدیران صنعت سیمان چندان از عملکرد دولت در مواجهه با این صنعت راضی به نظر نمی رسند. به طوری که از دست رفتن بازارهای صادراتی و کاهش ارزش سهام این شرکت ها در بورس و اوراق بهادار را می توان اصلی ترین عامل نارضایتی فعالان این صنعت عنوان کرد. به اعتقاد کارشناسان این صنعت، در حال حاضر کشورهایی مانند عربستان، چین و اوکراین با مازاد سیمان تولیدی خود روبه رو بوده و به همین دلیل سعی دارند که به هر قیمت سیمان خود را در بازارهای منطقه بفروشند. از طرفی در حال حاضر قیمت سیمان های خارجی در بازارهای منطقه کاهش یافته و همین عامل باعث کاهش قدرت رقابت پذیری سیمان ایران در بازارهای صادراتی منطقه شده است و در چنین شرایطی باید قیمت سیمان ایران متعادل شده و کاهش یابد. گرچه انجمن صنفی صنعت سیمان برای صادرات 500 هزار تن سیمان و 450 هزار تن کلینکر اعلام آمادگی کرده است اما مدیران این صنعت کم توجهی به صادرات سیمان در سال های اخیر را نوعی اجحاف در حق این صنعت می دانند. آمارها نشان می دهد تولید سیمان ایران در سال 1386 به حداکثر 5/40 میلیون تن رسیده بود؛ بنابراین تولید سیمان در سال 1387 نسبت به سال 1386 حداکثر چهار میلیون تن معادل 62/9 درصد افزایش یافته است. همچنین تولید کلینکر در سال 1386 به حدود 5/36 میلیون تن رسیده بود. از سوی دیگر برای سال جاری تولید 59 میلیون تن سیمان و 5/695 میلیون تن کلینکر در کشور برنامه ریزی شده که در صورت عدم حمایت دولت در راستای صادرات مشکلات بیشتری برای این صنعت در سال جاری ایجاد خواهد شد. محمدحسن پورخلیل دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در رابطه وضعیت صادرات این صنعت گفت: «اغلب صادرات سیمان و کلینکر ایران در سال 1387 به کشورهای عراق، افغانستان، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان انجام شد.»
وی افزود: «کل صادرات سیمان و کلینکر ایران در سال گذشته از طریق زمین انجام شد اما در سال جاری قصد داریم که سیمان را از طریق دریا نیز به آفریقا و کشورهای دیگر صادر کنیم.» او با اشاره به اینکه بازار سیمان در کشورهای حوزه خلیج فارس دچار رکود شده است نه اشباع، توضیح داد: «در گذشته کشور امارات متحده عربی یکی از مصرف کنندگان کلینکر تولیدی ایران بود اما در حال حاضر ساخت وساز در این کشور دچار رکود شده و به همین دلیل روند کلینکرهای ایران توسط این کشور عربی نیز کند شده است». او همچنین با اشاره به اینکه «تولید داخلی سیمان در سال گذشته با حدود 10 درصد افزایش به 44 میلیون و 408 هزار تن رسید»، گفت: «تولید سیمان ایران در سال 1386 به حدود 40 میلیون و 300 هزار تن رسیده بود. همچنین ظرفیت تولید سیمان ایران تا پایان سال گذشته به 64 میلیون تن رسید؛ ضمن اینکه پیش بینی شده است در سال جاری تولید سیمان در ایران به 50 میلیون تن و صادرات به حدود پنج میلیون تن برسد.»
پورخلیل افزود: «تا پایان امسال همچنین قرار است ظرفیت تولید سیمان در کشور به 72 میلیون تن برسد.» وی درباره قابلیت های کشور برای صادرات دریایی سیمان گفت: «در حال حاضر بندر امام قابلیت صادرات سیمان و کلینکر را دارد اما در بندرعباس فقط قابلیت صادرات کلینکر وجود دارد. در عین حال صادرات به کشورهای آسیای میانه مانند تاجیکستان که با ایران فاصله دارند از طریق قطار انجام می شود.» دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در ادامه درباره کارخانه هایی که قرار است در سال جاری راه اندازی شوند، توضیح داد: «امسال طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار است که کارخانه های سیمان نایین، جوین، افزایش ظرفیت خط یک آبیک، خوی، افزایش ظرفیت خوزستان، توسعه شرق، توسعه ایلام، بوشهر، زرین رفسنجان و زابل افتتاح شوند.» وی یادآور شد: «سرانه مصرف سیمان در کشور در سال گذشته با احتساب تولید 44 میلیون و 400 هزار تن و جمعیت 72 میلیون نفر 616 کیلوگرم بوده است، این در حالی است که سرانه مصرف سیمان کشور در سال 1386 معادل 560 کیلوگرم بوده است.»
او در ادامه درباره اینکه چرا تولید سیمان کشور در سال گذشته طبق برنامه به رقم 5/48 میلیون تن نرسید، عنوان کرد: «برنامه تولید سیمان در کشور برای سال جاری بین 48 تا 50 میلیون تن بود و اگر بازار جواب می داد، تولید به هدف برنامه ریزی شده می رسید.» وی افزود: «از آبان ماه سال گذشته رکود جهانی و اثر روانی ایجادشده در بازار داخلی باعث شد تا بازار سیمان ایران نیز دچار رکود شود که البته این وضع در اسفندماه تا حدودی بهبود پیدا کرد و تولید در این ماه به چهار میلیون و 60 هزار تن رسید.» او خاطرنشان کرد: «در سال گذشته سیمان داخل سیلوها بین 700 تا 800 هزار تن بود که این رقم در مورد کلینکر به حدود شش میلیون تن رسید.» دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان افزود: «با این میزان تولید در سال گذشته، در حال حاضر ایران در زمینه تولید سیمان در منطقه خاورمیانه رتبه اول و در دنیا رتبه 9 را در اختیار دارد.» وی همچنین اظهار داشت: «هم اکنون 25 درصد از کل ظرفیت تولید سیمان در کشور متعلق به بخش خصوصی بوده و طی 5/1 سال آینده با راه اندازی بقیه طرح های در دست اجرا، این سهم به 40 درصد خواهد رسید.»
پورخلیل همچنین با بیان اینکه قرار است جشن خوکفایی سیمان در 24 فروردین امسال برگزار شود، گفت: «این جشن قرار است در زمان بهره برداری از طرح سیمان ساروج در استان بوشهر برگزار شود و با راه اندازی این طرح، ظرفیت تولید سیمان کشور از مرز 64 میلیون تن فراتر می رود.» در همین حال پایگاه اطلاع رسانی دولت گزارش داده است که تولید سیمان طی فعالیت دولت نهم با 7/29 میلیون تن افزایش و با رشد سالانه 5/8 میلیون تن به رقم 64 میلیون تن رسیده است. ظرفیت تولید سیمان در ابتدای پیروزی انقلاب 2/6 میلیون تن بوده که با متوسط رشد سالانه یک تن به 34 میلیون تن در ابتدای دولت نهم رسیده است.
براساس این گزارش، تولید سیمان طی دولت پنجم و ششم با 4/7 میلیون تن افزایش و با رشد سالانه 900 هزار تن به 2/24 میلیون تن رسیده است. این رقم طی فعالیت دولت هفتم و هشتم با 10 میلیون تن افزایش به 3/34 میلیون تن افزایش یافت. این درحالی است که تولید سیمان طی فعالیت دولت نهم با 7/29 میلیون تن افزایش و با رشد سالانه 5/8 میلیون تن به رقم 64 میلیون تن رسیده است.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
دنیای اقتصاد: بازار شمش فولاد تكان خورد 1388/08/07
سرمایه: ثبات قيمت سنگ آهن و تاثير آن بر بهبود قيمت فولاد 1388/08/07
ابرار: واحد ۲ احياى مستقيم فولاد هرمزگان راه اندازى مى شود 1388/08/06
سرمایه: ابهام در بودجه بندي، مانع تحقق سود معدني ها شد 1388/08/06
ابرار: همكارى مشترك ايران و قزاقستان در زمينه معدن طلا و مس 1388/08/06
ابرار: توافق اوليه فولادسازان و معدنى ها براى كاهش قيمت سنگ آهن 1388/08/06
جوان: ركودي در سيمان و فولاد وجود ندارد 1388/08/06
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
رتبه‌بندي ايمن ساختمان‌هاي تهران سال آينده اجرا مي‌شود

تاريخ:
9 آبان
مدير عامل سازمان آتش‌نشاني و خدمات اميني شهرداري تهران گفت: طرح رتبه‌بندي ايمن ساختمان‌ها و مراكز عمومي شهر تهران از ابتداي سال آينده انجام خواهد شد.
محمدرضا حاجي‌بيگي در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي فارس افزود: براي اينكه بتوانيم نسبت به مسايل ايمني از پايه كار كنيم، بايد سازمان آتش‌نشاني بر روي ساختمان‌ها از زمان فونداسيون و خاك برداري نظارت كند.
مدير عامل سازمان آتش‌نشاني و خدمات اميني شهرداري تهران با اشاره به اينكه اين نظارت با كمك دفاتر خدمات الكترونيك انجام مي‌شود، گفت: با كمك كارشناسان دفاتر اين اقدامات انجام خواهد شد.
حاجي‌بيگي اظهار داشت: كار را از صفر تا 100 پي‌گيري خواهيم كرد و اگر ساختمان مشكلي داشته باشد برخورد خواهيم كرد.
مدير عامل سازمان آتش‌نشاني و خدمات اميني شهرداري تهران بيان كرد: قرار است در آينده به ساختمان‌ها نشان ايمن دهيم كه در مقابل ساختمان‌ها اين نشان نصب خواهد شد.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز



انبوه‌سازان فناوري جديد را مي‌گيرند؛ ساخت مسكن در 60 روز

دنیای اقتصاد- فناوري ساخت مسكن در 60 روز، بعد از يك سال تحقيق و پژوهش توسط نهاد تحقيقاتي وابسته به وزارت مسكن اكنون مراحل پيش‌توليد را با موفقيت پشت ‌سر گذاشته و بسته حاوي اين فناوري به زودي و به صورت رايگان در اختيار انبوه‌سازان قرار مي‌گيرد.با استفاده از فناوري ساخت مسكن در 60 روز، قيمت تمام شده يك واحد مسكوني 20‌درصد ارزان‌تر از ساخت‌ به روش سنتي مي‌شود.
فناوري جديد ساخت در اختيار بخش خصوصي قرار مي‌گيرد
ساخت مسكن در 60 روز ممكن شد

مركز تحقيقات ساختمان: هزينه ساخت در اين روش 20‌درصد كاهش مي‌يابد
ليلا درخشان
فناوري ساخت مسكن در 60 روز، بعد از يك سال تحقيق و پژوهش توسط نهاد تحقيقاتي وابسته به وزارت مسكن اكنون مراحل پيش‌توليد را با موفقيت پشت ‌سر گذاشته و بسته حاوي اين فناوري به زودي و به صورت رايگان در اختيار انبوه‌سازان قرار مي‌گيرد.
با استفاده از فناوري ساخت مسكن در 60 روز، قيمت تمام شده يك واحد مسكوني 20‌درصد ارزان‌تر از ساخت‌ به روش سنتي مي‌شود. خانه‌اي كه با اين روش ساخته مي‌شود نه موقتي بلكه دائمي است و به لحاظ ظاهري و كاربري كاملا شبيه به خانه‌هاي موجود است و تفاوت اصلي آن نوع مصالح به‌كار رفته و روش ساخت است.
رييس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن پيش‌بيني كرده است به محض اعلام فراخوان براي واگذاري فنون سريع‌سازي، انبوه‌سازان استقبال خوبي از آن به عمل آورند. چرا كه زمان خواب سرمايه‌سازنده‌ها با استفاده از روش جديد ساخت، كوتاه مي‌شود و انبوه‌سازان مي‌توانند در دوره‌هاي كوتاه و متناوب اقدام به سرمايه‌گذاري‌هاي جديد كنند.
مركز تحقيقات ساختمان و مسكن سال گذشته از شروع تحقيقات براي دستيابي به فناوري ساخت مسكن در 60 روز خبر داده بود، اما اكنون بعد از يك سال، تحقيقات در اين باره به پايان رسيده و حتي ريز هزينه‌ها و نوع مصالحي كه براي اين روش ساخت‌وساز مورد نياز است، مشخص شده است.
دكتر سيدمحمود فاطمي عقدا، رييس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن با بيان اينكه مركز در حال حاضر مشغول تدوين دستورالعمل نحوه واگذاري فناوري ساخت مسكن در 60 روز است، به دنياي‌اقتصاد گفت: اين بسته در قالب يك طرح ملي به صورت رايگان در اختيار انبوه‌سازان قرار خواهد گرفت تا با استفاده از آن سرعت ساخت‌وساز در كشور افزايش يابد.
وي افزود: وزارت مسكن نگاه مادي به اين بسته ندارد.
فاطمي عقدا با بيان اينكه شيوه ساخت سریع مسكن یک طبقه در مدت 2 ماه كاملا مطابق با مقررات ملي ساختمان طراحي شده است، گفت: طراحی، محاسبات و ساخت آزمایشی اين طرح برای رفع هر خطای احتمالی به صورت آزمایشی در مرکز تحقیقات انجام و در سایت نمایشگاهی آن مونتاژ شد.
وي افزود: یکی از بحث‌های صنعتی‌سازی جلوگیری از پرت مصالح است.از این رو در ساخت این نوع ساختمان این مساله کاملا رعایت شده است. ضمن اينكه خانه‌اي كه با اين روش ساخته مي‌شود دوام خوبی دارد و تمام تست‌ها و آزمایش‌های لازم را طی کرده است.
رييس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن تصريح كرد: این فن‌آوری کاملا منطبق با فرهنگ ایرانی است و در طراحی آن سعی شده شرایط لرزه‌خیزی کشور، سریع‌سازی، ارزان‌سازی، مقام‌سازی و.. لحاظ شود.
در همین حال با رعایت همه مقررات ملی ساخت وساز بحث مقاوم بودن در برابر زلزله، سبک‌ساز‌ی و امکان تولید قطعات در کارخانه کاملا اعمال شده است که منجر به طراحی و ارائه طرح ساخت این نوع ساختمان‌ها شده است. بحث دیگر که در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن انجام شده صنعتی کردن شیوه‌های ساخت رایج در کشور است که در حال حاضر مطالعات لازم برای ساختمان‌های فولادی تا پنج طبقه انجام گردیده است.
واكنش احتمالي انبوه‌سازان
با ورود فناوري ساخت سريع مسكن به بازار ساخت‌وساز، اين احتمال وجود دارد كه برخي‌سازنده‌ها در مقابل اين طرح موضع‌گيري كرده و مانع از به‌كارگيري اين روش شوند. اما رييس مركز تحقيقات ساختمان چنين عقيده‌اي ندارد. او معتقد است به محض ورود اين فناوري به بازار، انبوه‌سازان استقبال خوبي از آن كنند.
فاطمی عقدا در اين باره به دنياي اقتصاد گفت: فناوري سريع‌سازي مسكن مطمئنا به نفع همه خواهد بود؛ چرا که روشی است که خواب سرمایه و پرت مصالح به حد چشمگیری در آن کاهش پیدا مي‌کند و در کشوری که نیاز به تولید مسکن در حد بسیار زیاد است این نوع‌سازه بسیار مفید است.
وي افزود: هزينه‌ها در این نوع‌سازه نسبت به ساخت و‌ساز‌های سنتی حداقل 20درصد کاهش مي‌يابد که البته ممکن است اين رقم در آینده حتی بیشتر هم شود.
فاطمی عقدا درباره جزئيات اين فناوري گفت: از ویژگی‌های این نمونه آن است که تعداد قطعات واجزاي ساختمان کاهش یافته است تا نصب آن راحت‌تر وسریع تر باشد. ولی در نمونه‌های خارجی موجود تعداد اجزا و قطعات وهزینه‌های ساخت بسیار بیشتر است. در همین حال در این نمونه مبحث مقررات 19بدون تحمیل هزینه اضافی رعایت شده است.
رييس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن در ادامه تصريح كرد: نوع 5طبقه این‌سازه برای ساخت‌وساز‌های مسکن مهر مورد استفاده قرار خواهد گرفت که با تولید نمونه 5طبقه آن باید شاهد تحول در مسکن کشور باشیم.
معاون وزير مسكن در پاسخ به اين پرسش كه «چرا تاكنون ساخت صنعتي مسكن در كشور رايج نشده است درحالي كه در گذشته تجربه به كارگيري شيوه‌هاي صنعتي در شهرك‌هايي نظير اكباتان آن هم با قالب‌هاي پيش‌ساخته بوده‌ايم؟» گفت: مسکن جزو مواردی است که سلیقه مردم در طراحی و سایر موارد آن بسیار مهم است.
علت تداوم سنتی‌سازی در ساخت و‌سازهای کشور ما و نهادینه شدن آن نیز به همین دلیل است. چون مردم در خصوص نحوه ساخت آن هر نوع نظری که بر اساس سلیقه شخصی خود داشته باشند اعمال مي‌کنند و طراح بر اساس نظر مشتری اقدام به ساخت و‌ساز مي‌کند.
وي افزود: اما در تولید صنعتی یکسری محدودیت‌های خاص پیش مي‌آید چون شيوه ساخت انبوه‌سازی است. بر این اساس مردم در انتخاب ساخت‌وسازهایی که به روش صنعتی‌سازی در قالب انبوه‌سازی ساخته مي‌شوند، مجبور هستند‌سازه‌هایی که به سلیقه‌شان نزدیک نیست تن دهند. صنعتی‌سازی در عمل با فرهنگ کشور ما اندکی ناهمخوانی دارد و تا انطباق کامل با فرهنگ مردم نیاز به زمان دارد. مسکن در کشور ما با تعریفی که در کشورهای غربی وجود دارد، اندکی متفاوت است. چراکه در کشور ما بخش عمده‌ای از وقت ساکنان در خانه سپری مي‌شود. در زمینه صنعتی‌سازی با توجه به اینکه در گذشته بسترسازی لازم صورت نگرفته است، متاسفانه سهم صنعتی‌سازی در ساختمان بسیار اندک است.
فاطمي عقدا اظهار داشت: اما درحال حاضر با توجه به نیاز انباشته مسکن در کشور و نیز نیاز سالانه حدود 5/1‌میلیون واحد مسکونی در نتیجه طبیعی است که برای عبور از بحران مسکن راهکاری جز صنعتی‌سازی نداریم و باید با تولید انبوه مسکن، مشکل را برطرف کرد.
شورای راهبردی اقتصاد مسکن
رييس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن در ادامه گفت‌وگوي خود با دنياي‌اقتصاد از تشكيل شورای راهبردی اقتصاد مسکن در اين مركز خبر داد و گفت: يكي از ماموريت‌هاي اين كميته شناسايي عوامل موثر بر رکود و رونق بخش مسكن است.
فاطمي عقدا افزود: مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن همچنان که از عنوان آن پیدا است از بدو تشکیل تاکنون بیشتر به امر ساختمان پرداخته است و بررسی گزارش عملکرد این مرکز در سال‌های مختلف بیانگر انجام تحقیقات و مطالعات گسترده در تمام ابعاد مربوط به ساختمان است. البته این مرکز به بحث مسکن آنچنان که باید و شاید نپرداخته است. اما به منظور جبران این نقیصه از سال گذشته کمیته تخصصی اقتصاد مسکن در این مرکز راه‌اندازی شده است.
معاون وزير مسكن خاطرنشان كرد: مرکز تحقیقات ساختمان و مسكن در زمینه مسکن به خصوص اقتصاد مسکن در شروع راه است. اما برنامه‌ای که طرح‌ریزی کرده حاکی از چشم‌انداز این بخش است تا برای تصمیم‌گیری‌های مدیریتی به منظور کنترل قیمت زمین و مسکن دخیل باشد.
رييس مركز تحقيقات ساختمان افزود: قطعا شکل‌گیری بخش اقتصاد مسکن در مرکز تحقیقات ساختمان و مسكن به منظور رفع نیازهای پژوهشی وزارتخانه بوده است و وزارتخانه توجه جدی به این مساله داشته است که هم اجازه شکل‌گیری این بخش را داده است و هم از راه‌اندازی آن حمایت شده است. در همین حال موضوع دیگری که نشان مي‌دهد وزارت مسکن به این مساله اهمیت داده است راه‌اندازی مرکز آمار و اطلاعات ساختمان و مسکن کشور است و ادغام آن در مرکز تحقیقات ساختمان ومسکن در همین راستا است.
وی تصریح کرد: طبیعی است که در یک دوره کوتاه زمانی نمی توان راجع به بازار مسکن قضاوت کرد. اما مهمترین هدف راه اندازی این کمیته، شناسایی شاخص‌های موثر در نوسانات بخش مسکن در کشور است و اقدام دیگری که در این کمیته انجام شده است. راه‌اندازی بانک اطلاعات مسکن است که تاکنون بالغ بر هزار رکورد وداده‌های آماری به منظور ثبت تهیه شده است.




 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
رییس پژوهشگاه علوم و فنون رنگ از موفقیت محققان ایرانی در تولید رنگ‌های خود تمیزشونده و ضد خراش با ساختار نانو خبر داد.

دکتر «علی‌اکبر یوسفی» در خصوص رنگ‌های خودتمیزشونده تصریح کرد: رنگ‌های خود تمیز شونده، ضد خراش یا بسیار آب گریز، ساختارها و الگوهای نانومتری هستند که می‌توانند از طریق نور آفتاب و یا آب باران و بدون صرف هیچ هزینه‌ای تمیز شوند.

«یوسفی» در ادامه افزود: طرح تولید این رنگ‌ها که هم در قالب پروژه‌های دانشجویی و هم مستقیما از طریق پژوهشگاه در حال انجام است روند موفق و رو به رشدی داشته و می‌توانیم در برج‌ها و ساختمان‌هایی که هزینه‌های زیادی برای شست‌وشو دارند این رنگ‌ها را مورد استفاده قرار دهیم.

وی در رابطه با دیگر فعالیت‌های پژوهشگاه در حوزه نانو گفت: صنعت رنگ بر خلاف بسیاری حوزه‌ها و صنایع دیگر، بسیار درگیر و نیازمند به نانو است و در این زمینه ما به پودرها، لایه‌ها و ساختارهای نانومتری احتیاج داریم و توانستیم نانولوله‌ها را به چند روش مختلف بسازیم و همچنین در حوزه نانوذرات دی اکسید تیتانویم نیز مطالعات مناسبی انجام دادیم.

«یوسفی» در ادامه افزود: رنگ در صنایع مختلف مانند صنعت نفت، پتروشیمی و جلوگیری از خوردگی بسیار کاربرد دارد و گروه‌های مختلف پژوهشگاه به جای فعالیتهای صرف تحقیقاتی به دنبال ایجاد و تولید دانش فنی و کاربرد رنگ در صنایع مختلف و ارائه آنها به صنعت برای سرمایه‌گذاری هستند.

وی با اشاره به اینکه قیر هم به عنوان یک پوشش به حوزه رنگ مرتبط است افزود: ما به دنبال تجاری‌سازی قیر رنگی هستیم که به غیر از کاربردهای زیبایی شناختی در شهرها به کار بردن رنگ سفید آن در تونل‌ها به 30 درصد صرفه‌جویی در هزینه‌ها منجر می‌شود.

«یوسفی» افزود: با استفاده از قیر رنگی در حاشیه‌ جاده‌ها می‌توان دید بهتری برای رانندگان ایجاد کرد زیرا رنگ‌های ترافیکی باعث افزایش کیفیت رانندگی و کاهش خطرات می‌شود.

دبیر سومین کنگره بین‌المللی رنگ و پوشش در ادامه با بیان این که این همایش با هدف ارائه آخرین دستاوردهای علمی در این حوزه از 25 تا 27 آبان در تهران برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: سعی شده تا با دعوت از اساتید و محققان برجسته رنگ و پوشش در این همایش زمینه‌ای برای ارتقای سطح علمی ایران فراهم شود. در این راستا پژوهشگرانی از انگلیس، بلژیک، فرانسه و آمریکا برای ارائه آخرین دستاوردهای علمی خود در همایش رنگ و پوشش شرکت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: همزمان با این همایش دومین همایش بین‌المللی پوشش‌های خودرویی با هدف ارائه تازه‌ترین پیشرفت‌های علمی تحقیقاتی و دستاوردهای این بخش برگزار می‌شود.



منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از ایسنا)

http://www.irancivilcenter.com/fa/news/view.php?news_id=1135
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
معاون طرح‌ها و مشارکت شرکت مدیریت پروژه‌های ساختمانی ایران گفت: نخستین بار درکشور تدریس صنعتی سازی ساختمان در قالب واحد دانشگاهی از ترم اول سال تحصیلی 89-88 آغاز شد.

«حسین بهمن آبادی» افزود: در پی توافق شرکت مدیریت پروژه‌های ساختمانی ایران «مپسا» وابسته به وزارت صنایع و معادن با سه دانشگاه خواجه نصیر طوسی، امیرکبیر و علم وصنعت، شرایط لازم برای گنجاندن واحد فناوری‌های نوین صنعت ساختمان به دروس مقطع کارشناسی رشته مهندسی عمران این دانشگاه‌ها فراهم شد.

وی تصریح کرد: این درس که نخستین بار در ایران به عنوان واحد آموزشی به واحد‌های آموزشی دانشگاه‌ها افزوده می‌شود، قرار است در قالب 2 واحد اختیاری و به صورت سمیناری به دانشجویان این دانشگاه ارائه شود.

«بهمن آبادی» اضافه کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های شرکت «مپسا» و در پی ابراز تمایل برخی دانشگاه‌های مطرح کشور، قرار است مذاکرات لازم برای تدریس این درس در دیگر رشته‌های مرتبط با صنعت ساختمان صورت گیرد.

وی افزود: این واحد درسی در بردارنده موضوعاتی در حوزه‌هایی نظیر معماری، ساختمان، مدیریت و دیگر صنایع وابسته است.



منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از واحد مرکزی خبر)
http://www.irancivilcenter.com/fa/news/view.php?news_id=1133
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
مدیرکل دفتربازسازی و حوادث غیر مترقبه استان تهران گفت: در صورت وقوع یک زلزله با قدرت 6.8 ریشتر در استان تهران حداقل 70 هزار واحد مسکونی بیش از 60 درصد آسیب دیده و تخریب می‌شوند.

«محمدرضا محمودی» روز سه‌شنبه در نشست با خبرنگاران افزود: همچنین حدود 70 هزار واحد مسکونی در این استان نیز کمتر از 60 درصد آسیب‌دیده و براساس برآوردها حدود 200 هزار نفر کشته و مجروح می‌شوند.

وی تصریح کرد: در این استان با توجه به وجود دو گسل «مشاء» و «ری» امکان وقوع زلزله وجود دارد ولی اقدامات خوبی نیز برای مقابله با این حادثه طبیعی در سطح استان شکل گرفته تا بتوانیم از میزان خسارت های مالی و جانی بکاهیم.

«محمودی» اظهار داشت: براساس استاندارهای جهانی برای هر یک هزار نفر جمعیت باید دو چادر گروهی، یک شیر آب عمومی، چندین ست امداد و نجات و مواد غذایی مورد نیاز داشته باشیم که استان تهران در این راستا وضعیت خوبی دارد.

وی با اشاره به اینکه مواد غذایی مورد نیاز برای هفت تا 10 روز آسیب‌دیدگان احتمالی در انبارهای استان دپو شده است گفت: در سطح استان نیروهای امدادی و دستگاههای خدماتی و امدادی آمادگی اسکان موقت جمعیت آسیب‌دیده ناشی از حوادث طبیعی را بصورت 24 ساعته و تا قبل از رسیدن نیروهای کمکی استان‌های معین دارند.

«محمودی» با اشاره به برگزاری مانور پنج روزه سنجش میزان آمادگی دستگاهها و وزارتخانه‌های استان تهران افزود: این برای نخستین بار بود که این مانور در سطح وسیع در کشور برگزار می‌شد و خوشبختانه نتایج خوبی نیز از میزان آمادگی دستگاهها بدست آمد.

مدیرکل دفتر بازسازی و حوادث غیر مترقبه استان تهران یادآور شد: در راستای اجرای این مانور همه دستگاهها و وزارتخانه‌های مرتبط با امداد‌ رسانی و خدمات‌رسانی موظف شدند 50درصد نیروهای خود را به صورت آماده در داخل دستگاه و وزارتخانه حفظ کنند تا در صورت وقوع بحران در سریعترین زمان به محل مورد نظر اعزام شوند.

«محمودی» خاطر نشان کرد: این مانور علاوه بر تهران توسط ستادهای حوادث 13 شهرستان نیز به صورت همزمان برگزار شد و نیروهای امدادی و مدیریتی و خدماتی 5 استان معین تهران نیز بسرعت خود را برای امداد رسانی به تهران رساندند.

به گفته وی، براساس پیش‌بینی‌های انجام شده مدیران دستگاههای اجرایی، خدماتی و امدادی استان اصفهان به عنوان استان معین ششم تهران وظیفه دارند در صورت وقوع بلافاصله جایگزین مدیران استان تهران شوند تا فعالیت‌های امدادی و خدماتی در صورت آسیب دیدن مدیران استان تهران متوقف نشود.

وی اظهار داشت: پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته تا در صورت وقوع حادثه طبیعی و به منظور جلوگیری از حضور و ازدحام جمعیت در جایگاه‌های عرضه سوخت شهروندان استان بتوانند بدون نیاز به کارت سوخت اقدام به سوختگیری کنند.

«محمودی» گفت: این مانور بزرگ ملی، استانی برای نخستین بار در این سطح درمدت پنج روز برگزار شد و نتایج بدست آمده حاکی از میزان آمادگی بالای ستاد حوادث و دستگاههای امدادی و خدماتی استان تهران داشت.

وی یادآور شد: برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده تا سربازان مراکز نظامی تهران که بیش از 80 درصد آنها غیر بومی هستند آموزش‌های لازم برای امداد و نجات را فرا گیرند تا در مواقع بحران از وجود آنها برای این منظور استفاده شود.

وی از راه‌اندازی بانک نامه‌های اداری در استان خبر داد و افزود: در این بانک همه نامه‌های مورد نیاز برای بکارگیری وسایل و امکانات دستگاههای مختلف به صورت امضاء شده نگهداری می‌شود تا در شرایط حادثه بلافاصله شماره شده و به دستگاه مذکور ارایه شود.

وی با بیان اینکه در استان تهران هنوز به لحاظ ماشین‌آلات سنگین با کمبود مواجه‌ایم گفت: از وزارت کشور درخواست اعتبار برای خرید اینگونه وسایل کردیم تا با تخصیص بتوانیم ماشین‌آلات مورد نیاز را برای آتش‌نشانی و دیگر واحدهای امدادی خریداری کنیم.

وی از مقاوم بودن 50 درصد ساختمان‌های مراکز درمانی وبیمارستان‌های استان خبر داد و یادآور شد: بخشی از 50 درصد دیگر این مراکز امکان مقاوم‌سازی دارند اما درعین حال تعدادی نیز بایداز اساس تخریب و مجددا بازسازی شوند.

«محمودی» گفت: کمبود امکانات برق و آب اضطراری در مراکز درمانی مهمترین مشکلی است که در صورت تامین اعتبار باید بسرعت برای خرید این تجهیزات اقدام لازم صورت گیرد.

مدیرکل دفتر بازسازی و حوادث غیر مترقبه استان تهران تصریح کرد: تدابیر و هماهنگی‌های لازم انجام شده تا با توجه به مقاوم بودن متروی تهران در صورت وقوع زلزله با قدرت زیاد از این مسیر برای جابجایی شهروندان و انتقال امکانات و تجهیزات امدادی استفاده شود بنابراین قصد خرید امکانات امدادی ریلی را داریم که در صورت تامین اعتبار برای این منظور اقدام خواهیم کرد.

وی با اشاره به وضعیت مناسب امداد هوایی در استان گفت: خوشبختانه جمعیت هلال احمر با خرید چندین فروند بالگرد برای این مهم برنامه‌ریزی کرده ولی هنوز تا رسیدن به حد مطلوب فاصله زیادی داریم.

وی تاکید کرد: با توجه به وجود دو گسل «مشا» و «ری» در استان تهران در صورت وقوع زلزله در مسیر گسل «مشاء» میزان خسارت‌ها در محدوده شمال و شمالغرب تهران بسیار بیشتر از جنوب آن خواهد بود.

وی یادآور شد: مهمترین نگرانی ما در صورت وقوع زلزله در منطقه شمال تهران آوار‌برداری از ساختمان‌های این منطقه بدلیل تراکم ساخت و ساز و وجود بناهای بلند است که با توجه به امکانات موجود این وضعیت مشکل است.

«محمودی» با اشاره به وجود 80 ایستگاه آتش‌نشانی درتهران و کمبود حدود 80 ایستگاه آتش‌نشانی دیگر دراین استان افزود: براساس استانداردهای جهانی تعداد ایستگاههای آتش‌نشانی در سطح استان تنها به اندازه 50 درصد مورد نیاز است که باید با تخصیص اعتبار در این بخش به میزان استاندارهای مورد نظر برسیم.

مانور ملی استانی با حضور همه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و دستگاه‌های خدماتی و امدادی در استان تهران روز 27 مهرماه ساعت23 شب آغاز و به مدت پنج شبانه روز ادامه داشت.



منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از ایرنا)

http://www.irancivilcenter.com/fa/news/view.php?news_id=1132
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
موج دوم کاهش قيمت مصالح ساختماني در راه است


مديرعامل مجتمع تحقيقاتي - توليدي ايران فريمکو اعلام کرد: کاهش قيمت بتن آماده استاندارد بعنوان مهمترين مصالح ساختماني تاثير بسزايي در تنزل بهاي ساير فرآورده هاي ساختماني خواهد داشت.

به نقل از روابط عمومي مجتمع مذکور، "علي اصغر کيهاني" افزود: کاهش قيمت بتن آماده استاندارد توسط کارخانجات اين بخش درحالي صورت گرفته که قيمت سيمان 40 درصد و شن و ماسه 25درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
وي با يادآوري کاهش قيمت فرآورده هاي بتني مجتمع مذکور به ميزان 17 تا 26 درصد در سال جاري گفت: در شرايط فعلي بخش خصوصي براي کاهش قيمت ها عملکرد خوبي برجاي گذاشته است.
به گفته کيهاني، قيمت فعلي سيمان داخلي تحويل درب کارخانه هرتن 500هزار ريال است درحالي که بايد قيمت واقعي آن به ازاي هر تن 300 هزار ريال باشد.
به اعتقاد وي، ساختار سهامداران کارخانه هاي سيمان شرايطي را فراهم کرده که اکثريت کارخانجات سيمان نسبت به عدم کاهش قيمت ها به نوعي باهم هماهنگي دارند و به جاي کاهش قيمت به تنزل توليد اقدام مي کنند.
کيهاني افزود: کاهش توليد سيمان باعث رکود ساخت وساز در سطح کشور مي شود و پيشنهاد کرد، وزير رفاه و رئيس سازمان تامين اجتماعي بعنوان سهامداران اصلي کارخانه هاي سيمان نسبت به روند فعاليت ها در اين بخش پيگيري هاي لازم را بعمل آورند
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
پنج فرودگاه جديد در کشور ساخته مي شود


مديرعامل شرکت فرودگاههاي کشور گفت: پنج فرودگاه جديد براساس مصوبه دولت، در کشور ساخته خواهد شد.

"سيداحمد مومني رخ" روز سه شنبه در حاشيه هفتمين نمايشگاه حمل و نقل عمومي و خدمات شهري در جمع خبرنگاران، افزود: اين فرودگاهها در شهرهاي آباده، ماکو، تربت حيدريه، سقز و بروجرد ساخته و به بهره برداري خواهد رسيد.
وي با بيان اينکه ساخت فرودگاه هاي يادشده به درخواست نمايندگان مجلس مطرح شده است، گفت: مطالعات مرحله يک اين فرودگاهها شامل تعيين موقعيت جغرافيايي، سطوح پروازي و مبادي ورودي و خروجي فرودگاهها انجام شده اما مجوز ماده 32 براي شروع عمليات ساخت هنوز کسب نشده است.

** انجام 46 پروژه عمراني در 20 فرودگاه کشور
مومني رخ در خصوص اجراي پروژه هاي عمراني در فرودگاههاي کشور، گفت: هم اکنون در 20 فرودگاه کشور 46 پروژه عمراني در حال اجرا است که شامل بهسازي باند، تطويل باند، ايجاد پايانه و جاده هاي دسترسي و احداث برج مي شود.
وي افزود: براي اجراي اين پروژه ها بيش از 64 ميليارد تومان هزينه خواهد شد که اميدواريم بخشي از آنها تا پايان امسال به بهره برداري برسند.
 

Alireza_2003

عضو جدید
کاربر ممتاز
پنج فرودگاه جديد در کشور ساخته مي شود



مديرعامل شرکت فرودگاههاي کشور گفت: پنج فرودگاه جديد براساس مصوبه دولت، در کشور ساخته خواهد شد.

"سيداحمد مومني رخ" روز سه شنبه در حاشيه هفتمين نمايشگاه حمل و نقل عمومي و خدمات شهري در جمع خبرنگاران، افزود: اين فرودگاهها در شهرهاي آباده، ماکو، تربت حيدريه، سقز و بروجرد ساخته و به بهره برداري خواهد رسيد.
وي با بيان اينکه ساخت فرودگاه هاي يادشده به درخواست نمايندگان مجلس مطرح شده است، گفت: مطالعات مرحله يک اين فرودگاهها شامل تعيين موقعيت جغرافيايي، سطوح پروازي و مبادي ورودي و خروجي فرودگاهها انجام شده اما مجوز ماده 32 براي شروع عمليات ساخت هنوز کسب نشده است.

** انجام 46 پروژه عمراني در 20 فرودگاه کشور
مومني رخ در خصوص اجراي پروژه هاي عمراني در فرودگاههاي کشور، گفت: هم اکنون در 20 فرودگاه کشور 46 پروژه عمراني در حال اجرا است که شامل بهسازي باند، تطويل باند، ايجاد پايانه و جاده هاي دسترسي و احداث برج مي شود.
وي افزود: براي اجراي اين پروژه ها بيش از 64 ميليارد تومان هزينه خواهد شد که اميدواريم بخشي از آنها تا پايان امسال به بهره برداري برسند.

به نظرم اصلا این فرودگاه ها توجیه اقتصادی نداره. مگه اینکه بین چند تا شهر ساخته بشه تا این شهرها از اون استفاده کنن! شاید توجیه داشته باشه.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
زمین نامرغوبتان را بدهید مرغوب بگیرید







رییس سازمان مسکن استان تهران گفت: مالکینی که خود دارای زمین هستند، چنانچه پروژه ساخت آنها 30درصد پیشرفت فیزیکی داشته و مایل به ادامه کار نباشد، می‌توانند با مراجعه به سازمان مسکن و شهرسازی استان خود (به غیر از 7کلانشهر) به صورت توافقی زمین خود را واگذار و زمین جدید دریافت کنند








ابوالفضل مشکینی با بیان اینکه این آیین‌نامه شامل ‌حال 7شهر بزرگ کشور و تهران نخواهد بود، گفت: مالکینی که قصد فروش زمین خود را نیز نداشته باشند، می‌توانند به ازای دریافت 15میلیون تومان وام مسکن برای هر واحد، آنها را تکمیل و به طور تضمینی به وزارت مسکن و شهرسازی بفروشد تا وزارتخانه‌ آنها را به واجدین شرایط مسکن مهر واگذار کند.
این طرح در راستای برگشت رونق به ساخت‌وساز و کمک به سازنده‌ها برای تکمیل واحدهای نیمه‌کاره اجرا می‌شود. این طرح شامل تهران نمی‌شود.


مرجع يا نويسنده : دنیای اقتصاد
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
زنگ خطر بازار مسکن سال آینده به صدا درمی‌آید







رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان کشور گفت: باتوجه به کاهش تولید مسکن و افزایش تقاضا، سال آینده زنگ خطری برای بخش مسکن خواهد بود







مجتبی بیگدلی گفت: باتوجه به آمار یک میلیونی ازدواج در سال و انباشت تقاضا از سال‌های گذشته، توجه به افزایش میزان ساخت و ساز مسکن در کشور، بسیار حیاتی است.
وی افزود: براساس آمار بانک مرکزی، تولید مسکن در یک سال گذشته 40 30 درصد کاهش یافته است.وی با اشاره به اجرایی نشدن ارائه وام 25 میلیون تومانی ساخت به انبوه‌سازان گفت: در حالی که کشورهای دیگر 80 70 درصد هزینه ساخت را به تولیدکنندگان تسهیلات می‌دهند، این مهم در کشور ما کمتر از 15 - 10 درصد است.
به گفته وی، به جای اصلاح این روند، مدتی است که ارائه وام ساخت و وام خرید مسکن نیز متوقف شده است.
بیگدلی گفت: در حالی‌که ما نیازمند سرعت بخشیدن به روند ساخت و ساز در کشور هستیم و می‌بایست در این جهت سیاست‌های تشویقی برای تولیدکندگان در نظر بگیریم، هر روز با تصمیمات جدید، تولیدکنندگان را محدود کرده‌ایم که می‌توان به بالا رفتن قیمت منطقه‌ای مالیات به 1015 برابر، جریمه فروش بیش از 2 بار مسکن تا 25 درصد و ... اشاره کرد.
وی با اشاره به پایین بودن قدرت خرید مردم می‌گوید: قدرت خرید مردم برای خرید خانه صرفا با تشویق انبوه‌سازان برای افزایش ساخت و ارائه تسهیلات ساخت و خرید مسکن می‌تواند ترمیم شود که در این زمینه، نیاز به حمایت سیستم بانکی است. بیگدلی افزود: در حال حاضر با وجود ابلاغ ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان در عمل با سختگیری‌هایی که صورت می‌گیرد، انبوه‌سازان نتوانستند از تسهیلات 25 میلیون تومانی ساخت بهره‌مند شوند.
وی افزود: رکود بخش مسکن و کاهش قدرت خرید منجر به آن شده است که مردم در حال حاضر به بازار رهن و اجاره روی بیاورند که ادامه این روند، ممکن نخواهد بود و سال آینده با شکسته شدن سد تقاضا با افزایش شدید قیمت‌ها مواجه خواهیم شد.
رئیس انجمن انبوه‌سازان در پاسخ به این سوال که آیا عملکرد وزیر مسکن در جهت تقویت سازندگان است، می‌گوید: وزیر مسکن یک فرد عمل‌گراست و در پی آن است که با اتخاذ سیاست‌هایی بازار مسکن را بهبود بخشد، اما وزیر مسکن یک نفر در دولت است و باید ستادی از مجموع دولتمردان با عزمی جدی تشکیل شود تا ساخت و ساز در کشور رونق پیدا کند، در غیر این صورت، با پدیده افزایش شدید قیمت مواجه خواهیم بود.
وی افزود: ما پیگیر ملاقاتی با رئیس‌جمهور هستیم تا درخواست خود را مطرح کنیم و 2 نکته مد نظر ماست که امیدواریم این دو نکته پیگیری شود.
دو پیشنهاد به رئیس‌جمهور
بیگدلی گفت: یکی از نکات مدنظر ما این است که برای انبوه‌سازان امکاناتی فراهم شود تا برای دهک‌های متوسط و زیر متوسط در کل کشور مسکن تولید کنند و بحث دوم این که تسهیلات ساخت مسکن حداقل به 50 میلیون تومان برای هر واحد افزایش یابد تا بتواند نقدینگی ساخت مسکن را تا حدودی تامین کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا زمین کافی برای انبوه‌سازی در داخل کلانشهرها وجود دارد، گفت: نقطه اصلی و هدف، کلانشهرهاست و اگر امکانات و تسهیلات داده شود، انبوه‌ساز زمین را پیدا خواهد کرد. هم‌اکنون 30 تا 40 درصد بافت کلانشهرها فرسوده است که در حال خراب شدن است و می‌توان در بافت‌های فرسوده اقدام به انبوه‌سازی کرد.بیگدلی افزود: اگر تسهیلات و امکانات فراهم شود، چه لزومی دارد که انبوه‌ساز در بیابان‌ها بدون امکانات زیربنایی اقدام به ساخت و ساز کند.
رئیس انجمن انبوه‌سازان در خصوص تاثیرگذاری حذف یارانه‌ها بر بخش مسکن، می‌گوید: هدفمند کردن یارانه‌ها یک اقدام ضروری است، اما به هر حال تاثیر خودش را می‌گذارد و تمام تولیدات صنعت ساختمان متاثر از قیمت حامل‌های انرژی است که با بالا رفتن آن هزینه تمام شده افزایش می‌یابد.
تضمین خرید آپارتمان از انبوه‌سازان مسکن
در همین حال، وزیر مسکن و شهرسازی گفت: در صورتی که انبوه‌سازان اقدام به ساخت مسکن برای بیش از 30 نفر کنند، علاوه بر پرداخت وام 15 میلیون تومانی ساخت، واحدهای آنها خریداری و به متقاضیان مسکن مهر واگذار می‌شود.
علی نیکزاد در گفتگو با فارس اظهار کرد: وزارت مسکن به انبوه‌سازانی که قصد ساخت مسکن برای بیش از 30 نفر را دارند، تضمین خرید مسکن می‌دهد و علاوه بر آن به ازای هر واحد مسکونی به آنها 15 میلیون تومان وام پرداخت می‌کند.
وی با بیان این‌که این آیین‌نامه هم در قالب مسکن مهر و هم مشمول افرادی که خود دارای زمین هستند، خواهد بود، ادامه داد: به هر حال انبوه‌سازانی که اقدام به ساخت و ساز کنند، ما به آنها تضمین خرید می‌دهیم و آپارتمان را از آنها دریافت می‌کنیم و در اختیار متقاضیان مسکن مهر قرار می‌دهیم. نیکزاد در خصوص افزایش وام مسکن مهر گفت: چنانچه در سفرهای استانی به این نتیجه برسیم که 15 میلیون تومان تسهیلات از سوی بانک مسکن براحتی پرداخت می‌شود و با آورده 10 میلیون تومانی پروژه مسکن مهر به اتمام نمی‌رسد، آنگاه افزایش وام مسکن مهر با دید کارشناسی در مرجع مربوط مطرح می‌شود.
وزیر مسکن و شهرسازی گفت: پس از پالایش از سوی وزارت تعاون یک میلیون و 41 هزار نفر واجد شرایط برای طرح مسکن مهر شناخته شده‌اند.


مرجع يا نويسنده : جام جم
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
تخمین ویرانی ها در تهران با زلزله 8/6 ریشتری

مدیرکل دفتر بازسازی و حوادث غیر مترقبه استان تهران اعلام کرد: در صورت وقوع یک زلزله با قدرت 8/6 ریشتر در استان تهران حداقل 70هزار واحد مسکونی بیش از 60درصد آسیب دیده و تخریب می شوند.

محمدرضا محمودی در توضیح این مطلب افزود: همچنین حدود 70هزار واحد مسکونی در این استان نیز کمتر از 60 درصد آسیب دیده و براساس برآوردها حدود 200هزار نفر کشته و مجروح می شوند.
وی تصریح کرد: در این استان با توجه به وجود دو گسل مشاء و ری امکان وقوع زلزله وجود دارد، ولی اقدامات خوبی نیز برای مقابله با این حادثه طبیعی در سطح استان شکل گرفته تا بتوانیم از میزان خسارت های مالی و جانی بکاهیم.
وی تاکید کرد: با توجه به وجود دو گسل مشاء و ری در استان تهران در صورت وقوع زلزله در مسیر گسل مشاء میزان خسارت ها در محدوده شمال و شمال غرب تهران بسیار بیشتر از جنوب آن خواهد بود.
وی همچنین در ادامه یادآور شد: مهمترین نگرانی ما در صورت وقوع زلزله در منطقه شمال تهران آواربرداری از ساختمان های این منطقه به دلیل تراکم ساخت وساز و وجود بناهای بلند است که با توجه به امکانات موجود این وضعیت مشکل است.
محمودی با اشاره به وجود 80 ایستگاه آتش نشانی در تهران و کمبود حدود 80 ایستگاه آتش نشانی دیگر در این استان افزود: براساس استانداردهای جهانی تعداد ایستگاه های آتش نشانی در سطح استان تنها به اندازه 50درصد مورد نیاز است که باید با تخصیص اعتبار در این بخش به میزان استانداردهای مورد نظر برسیم.
به گزارش دنیای اقتصاد نا مقاوم بودن اغلب ساختمان ها به خصوص آپارتمان های مسکونی در شهر تهران باعث شده مسوولان از آسیب وسیع در صورت وقوع زلزله نگران باشند.
این در حالی است که اخیرا بحث انتقال پایتخت برای چندمین بار مطرح شده و برخی رسانه ها این موضوع را با خطر زلزله بزرگ در تهران مرتبط می دانند.



منبع : ایرنا
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
احداث برج دو قلو در کیش

مدیر فنی برج های دو قلوی کیش از اتمام این پروژه تا 20 ماه آینده خبر داد و گفت: این پروژه باعث رونق گردشگری در منطقه آزاد کیش می شود.

به گزارش ایلنا، فرزین ترکمنی در حاشیه بازدید رییس دانشگاه صنعتی شریف از پروژه های برج های دو قلوی کیش افزود: عملیات اجرایی این پروژه از سال 86 به منظور گسترش رونق گردشگری و توریست در این منطقه آغاز و تیر ماه سال 90 به اتمام می رسد.وی با بیان اینکه اجرای این سازه عظیم باعث رونق گردشگری و تحرک ساخت وساز در این جزیره می شود بیان داشت: ایجاد سرمایه گذاری در این سازه عظیم و ورود متخصصان و شرکت های خارجی در دبی به این جزیره از مهم ترین دستاوردهای ساخت وساز این سازه بوده است. ترکمنی با بیان اینکه تاکنون 45 میلیارد تومان در این پروژه هزینه شده است، گفت: حدود 110 میلیارد تومان دیگر به سرمایه گذاری در این پروژه نیاز است.رییس دانشگاه صنعتی شریف در این بازدید گفت: تربیت نیروهای انسانی مستعد به خصوص در بخش های عمرانی تضمین و بیمه کننده آینده کشور در بلندمدت است؛ ضمن آنکه نیروی مستعد هر منطقه ای می توانند با دقیق شدن در نیازهای واقعی مناطق زیست محیطی خود بسیار تاثیرگذارتر از این در عرصه حضور داشته باشند. پروژه برج های دوقلوی کیش در مساحتی حدود 70 هزار مترمربع ساخته می شود که دارای دو برج 24 طبقه است.

منبع:دنياي اقتصاد
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
وزیر مسکن تشریح کرد : آینده قیمت مسکن با حذف یارانه ها

وزیر مسکن معتقد است هدفمند شدن یارانه ها هیچ تاثیری در بازار مسکن نخواهد گذاشت.

علی نیکزاد در این باره گفت: یک پیش بینی وجود دارد مبنی بر اینکه با واقعی شدن قیمت حامل های انرژی، ممکن است هزینه تولید برخی مصالح ساختمانی افزایش یابد، اما برای جلوگیری از این اتفاق، دولت راهکار اندیشیده است. وی افزود: وزارت صنایع از محل درآمد حاصل از حذف یارانه ها بودجه ای به صنایع اختصاص خواهد داد تا بخشی از هزینه های گاز و برق مصرفی در واحدهای تولیدی از این طریق تامین و پرداخت شود.وزیر مسکن تصریح کرد: قیمت مسکن نیز به هیچ وجه بعد از هدفمند شدن یارانه ها، افزایش نخواهد یافت، چون عاملی برای تحریک وجود ندارد.نیکزاد گفت: در راستای طرح هدفمند کردن یارانه ها با توجه به برنامه ریزی های کارشناسی آسیب جدی نخواهیم دید و مردم در بخش های تولیدی، صنعتی و زیرساختاری از یارانه ها به طور مستقیم برخوردار خواهند شد.



منبع : دنیای اقتصاد
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
مصالح ساختمانی 10 درصدارزان شد

رییس اتحادیه مصالح ساختمانی ارومیه از کاهش 10 درصدی قیمت مصالح ساختمانی در سال جاری خبر داد.

پرویز آهنگر در توضیح این مطلب گفت: قبل از اجرای سیاست گذاری استحکام و مقاوم سازی ساختمان ها برای هر مترمربع دو کیسه سیمان داده می شد، اما پس از اجرای آن برای هر متر مربع تا 10 کیسه سیمان سهمیه داده می شود.
پرویز آهنگر از کاهش 10 درصدی قیمت مصالح ساختمانی طی شش ماه اول سال جاری خبر داد و افزود: افزایش ساخت و ساز، تاثیری بر افزایش قیمت مصالح ساختمانی نخواهد داشت و پیش بینی می شود تا پایان سال جاری قیمت مصالح ساختمانی افزایش نیابد.
رییس اتحادیه مصالح ساختمانی ارومیه درخصوص مصالح چینی موجود در بازار اظهار کرد: اگر مصالح ساختمانی چینی و خارجی استاندارد نباشند دولت اجازه ورود آنها را به کشور نمی دهد، پس در رابطه با کیفیت مصالح ساختمان خارجی مشکلی نداریم.
وی در ادامه سخنان خود به ایسنا افزود: با تولیدکنندگان مصالح ساختمانی که گواهی استاندارد ندارند، برخورد قانونی خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به افزایش قیمت سیمان تاکید کرد: دلیل افزایش قیمت پاکت سیمان، افزایش دستمزد کارگران و کرایه ماشین برای حمل آنها است.



منبع : دنیای اقتصاد
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
انتقال پایتخت ایران به دلیل زلزله در تهران

روزنامه انگلیسی گاردین در تحلیلی درباره تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد تغییر پایتخت ایران نوشت: ایران به دلیل ترس از وقوع زلزله بزرگ در تهران تصمیم گرفت که پایتخت خود را عوض کند!

به گزارش سایت خبری تابناک، گاردین در گزارش خود اضافه کرده است: کارشناسان از قریب الوقوع بودن زلزله تهران خبر داده اند و مقامات ایران نیز به تغییر پایتخت رضایت داده اند، اما مشخص نیست که این مرکز سیاسی در شهر مشخصی تعیین خواهد شد یا اینکه ایرانی ها منطقه جدیدی را انتخاب و پایتخت جدیدی را در آن بنا خواهند کرد.
این روزنامه می افزاید: موضوع تغییر پایتخت در ایران سابقه ای 20 ساله دارد، اما هیچگاه جدی تلقی نشد تا اینکه زلزله بم رخ داد و 40هزار نفر در آن حادثه کشته شدند و پس از آن کارشناسان اعلام کردند که تهران روی 100 گسل روان قرار گرفته و بعضی از این گسل ها تا 100 کیلومتر نیز طول دارند، بنابراین وقوع یک زلزله هرچند کوچک می تواند به فاجعه ای انسانی تبدیل شود و ساختمان های زیادی را نابود کند.
در همین باره، روزنامه عربی الحیات نیز به نقل از بهرام عکاشه استاد علوم پایه دانشگاه آزاد نوشت: من از 40 تا 50 سال پیش ضرورت تغییر پایتخت را متذکر شده ام و اگر به توصیه ام عمل می شد اکنون تهران به حجمی نمی رسید که کنترل آن غیر ممکن شود و هر روز شاهد مشکل جدیدی باشیم.
عکاشه از ایجاد پایتخت جدید در منطقه ای بین شهرستان های دلیجان و قم در استان مرکزی حمایت کرد و دلیل این انتخاب را چنین بیان کرد: این منطقه در 2000 سال گذشته هیچ زلزله ای را شاهد نبوده است.



منبع : دنیای اقتصاد
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
رونمایی از قیمت های واقعی

اگرچه نمایندگان واحد های تولیدی آهن، آجر و سیمان چشم انداز چندان مثبتی را درباره طرح هدفمند کردن یارانه ها نمی بینند؛ ولی علی اصغر کیهانی یکی از فعالان حوزه بتن معتقد است که این طرح باید سال ها قبل انجام می شد و دراین مدت به شدت به تعویق افتاده و لزوم آن بیش از پیش حس می شود.

وی درباره جزئیات این مطلب به دنیای اقتصاد توضیح داد: در حوزه تولید بتن آماده، سیمان به عنوان ماده اولیه مورد نیاز ،تا به امروز از کلیه سوبسیدها و یارانه های دولتی استفاده کرده؛ ولی با این وجود ظرف سال های 84 تا به امروز قیمت این محصول از 15هزار تومان به 50هزار تومان رسیده و طرح هدفمند کردن یارانه ها کمک می کند که قیمت های واقعی محصولات این چنینی مشخص و از تورم جلوگیری شود.
کیهانی همچنین با اشاره به این مطلب که هر تحولی تورمی نیز در بر خواهد داشت، گفت: این طرح، تورم کوتاه مدتی را در بر خواهد داشت که مطلقا شامل حال بتن نمی شود، ولی هر تغییری چنین پیش درآمدهایی را به دنبال دارد و می توان با صرفه جویی از طریق استفاده از دستگاه های مدرن میزان مصرف آّب و برق و گاز را متعادل کرده و کاهش داد، کاری که در حال حاضر برخی از کارخانه ها و کارگاه های تولیدکننده بتن انجام داده اند.
این تولیدکننده فعال همچنین تاکید کرد: سوبسید در واقع رانت پنهانی است که تولیدکنندگان از آن استفاده می کنند و این رانت در برابر مصالحی چون آهن که بر اساس قیمت های جهانی تعیین می شود، بی تاثیر است.

منبع:دنياي اقتصاد
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
دلایلی که بر اساس آن «تونل توحید» به «پل توحید» ترجیح داده شد

تونل توحید به صورت طرح و اجرا (EPC) انجام می‌شود، در مطالعات اولیه که مربوط به سال‌ها پیش است، قرار بود در این مسیر پل احداث شود، اما به دلیل اعتراض گسترده کسبه، ملاحظات زیست‌محیطی و برخی موضوعات مطرح شده دیگر، تصمیم گرفته شد در این مسیر زیر گذر (تونل) ساخته شود، درواقع اجرای پل گرچه به لحاظ گزینه عمرانی قابلیت اجرای سریع‌تری داشت، اما به دلیل همین مشکلات کنار گذاشته شد.
به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی تونل توحید، کارشناسان امور شهری معتقدند احداث پل فقط مشکل تقاطع‌ها را رفع می‌کرد و امکان استفاده از فضای سطح خیابان فراهم نبود، اما در مورد گزینه تونل، این امکان فراهم بود که از فضای سطح خیابان به عنوان کندگذر و راستگرد استفاده کرد، همچنین از آنجایی که پروژه به صورت طرح و اجرا انجام می‌شود، این امکان فراهم بود تا مطالعات مربوط به تونل در زمان اجرا تکمیل شود.
در سال‌های نه چندان دور گذشته به دلیل مشکلات مربوط به حفر تونل و نیز فقدان توانایی فنی در نزد مهندسان و کارشناسان ایرانی، توجه به فضاهای زیرسطحی کمتر مدنظر مسئولان امور شهری قرار می‌گرفت و مبحث افزایش سطح معابر منحصر به فضاهای روزمینی می‌شد.


منبع:شهرداري تهران
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
یک چهارم مدارس ایران در خطر آسیب‌های زلزله قرار دارند ۱۳۸۸/۸/۲۱

رئیس پژوهشکده سازه پژوهشگاه زلزله‌شناسی گفت: 28 هزار مدرسه از مجموع 110 هزار مدرسه موجود در ایران در برابر زلزله آسیب‌پذیر هستند.

«عبدالرضا سرو قد مقدم» اظهارداشت: 80 درصد از مصالح مدارس ساخته شده در ایران از مصالح سنتی ساخته شده و 20 درصد دیگر دارای اسکلت‌بندی فلزی هستند.

وی افزود: این در حالی است که مدارسی که به تازگی ساخته شد‌ند و از مصالح سنتی استفاده کردند، طبق آیین‌نامه جدید ساختمانی ساخته شده و از عملکرد لرز‌ه‌ای مناسبی بر‌خوردارند.

«سرو ‌قد مقدم» گفت: مصالح سنتی که در مدارس قدیمی ساخته شدند فاقد کلاف‌های افقی و عمودی‌ هستند که به منظور استحکام بخشی در ساختمان‌ها به کار می‌رود.

وی خاطر نشان کرد: حدود 80 درصد از مدارسی که به روش سنتی ساخته شدند در دوره بازگشت زلزله که مبنای طرح ساختما‌ن‌ها در زلزله‌شناسی است در حدود 70 تا 75 درصد خرابی دارد.

رئیس پژوهشکده سازه گفت: این مدارس چون در برابر زلزله نمی‌توانند به صورت سیستم یکپارچه عمل کنند به طور معمول قطعات دیوار و سقف آنها فرو می‌ریزند که خطر جانی برای دانش‌آموز دارد.

در ایران بیش از 110 هزار مدرسه وجود دارد که این تعداد مدرسه بیش از 14 میلیون دانش‌‌آموز را در خود جای داده است که با این حساب، سرانه دانش‌آموز در مدارس ایران، 127 نفر است.



منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از خبرگزاری فارس)
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
تاريخ : يك شنبه 24 آبان 1388

«بافت فرسوده» جایگزین «زمین 99 ساله»

رییس انجمن انبوه سازان: اکثر زمین های 99 ساله فاقد زیرساخت های لازم نظیر آب، برق و گاز هستند
در حالی که تفاهم نامه اخیر انبوه سازان با سازمان نوسازی شهرداری تهران به منظور نوسازی بافت های فرسوده جنبه عملیاتی به خود نگرفته است، بخش خصوصی درقالب بسته پیشنهادی خود که قرار است به محمود احمدی نژاد تسلیم کند در سرفصلی مفصل پیشنهاد ساخت مسکن مهر را در بافت های فرسوده ارائه کرده است.

مجتبی بیگدلی، رییس انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان در گفت و گو با دنیای اقتصاد با بیان این مطلب گفت: انبوه سازان قرار است بسته ای را به منظور ایجاد تحول در بازار مسکن تقدیم رییس جمهوری کنند که با توجه به اینکه اکثر زمین های مسکن مهر فاقد زیرساخت های لازم نظیر آب، برق، گاز و... هستند در نتیجه در یکی از سرفصل های این بسته پیشنهاد احداث مسکن مهر در بافت های فرسوده عنوان شده است. وی تاکید کرد: در حال حاضر بافت های فرسوده تبدیل به دایره ای از مشکلات عدیده اجتماعی شده اند. در نتیجه نوسازی این بافت ها از اولویت خاصی برخوردار شده است.
بیگدلی اظهار داشت: از این رو در قالب این بسته پیشنهاد شده است که نوسازی بافت های فرسوده در اولویت قرار گیرد و همچنین بخشی از پروژه مسکن مهر در این بافت ها اجرا شود. به گفته بیگدلی، در حال حاضر مجموعه ای از مشکلات بروکراسی و سایر مشکلات گوناگون سد راه نوسازی این بافت ها شده است که در قالب این بسته آمده است در صورتی که دولت و شهرداری این نوع معضلات را مرتفع کند بخش خصوصی انگیزه زیادی برای ساخت و ساز در این بافت ها خواهد داشت.
از فرش قرمز چه خبر؟
به گزارش دنیای اقتصاد، چندی پیش در یک مصاحبه تلویزیونی فریدون درویش زاده، مدیر عامل سازمان نوسازی شهرداری تهران در پاسخ به این پرسش که تفاهم نامه انبوه سازان با این سازمان در چه مرحله ای است، به این پاسخ کلی بسنده کرد که سازمان متبوع وی با چند شرکت انبوه ساز وارد مذاکره شده است. همزمان با اعلام این نظر از سوی این مقام مسوول، مجتبی بیگدلی در واکنش به سخنان مدیر عامل سازمان نوسازی، هرگونه همکاری شرکت های انبوه سازان را با سازمان نوسازی رد کرد و اذعان داشت از آنجا که کانون سراسری نماینده انبوه سازان تهران برای انعقاد این تفاهم نامه نبوده است در نتیجه اساس این تفاهم نامه دارای اشکال بوده است. به گفته وی، در همین حال کانون سراسری انبوه سازان فاقد اهرم های قوی برای اجرای این تفاهم نامه بوده است و همین امر سبب شده تا اجرای این تفاهم نامه به حالت تعلیق درآید. بیگدلی تاکید کرد: با توجه به رایزنی های گسترده بخش خصوصی و انجمن انبوه سازان استان تهران احتمال تحقق پیشنهاد ساخت مسکن مهر در بافت های فرسوده بسیار زیاد است.




منبع : دنیای اقتصاد
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
انصراف از مسکن مهر دردسرساز شد

انصراف های پی درپی در تعاونی ها باعث سردرگمی پیمانکاران پروژه مسکن مهر در تعیین تعداد واحد و طبقات شده است

حجم انصراف از مسکن مهر به دو دلیل افزایش پیدا کرده است. عمده انصرافی ها تصورشان از مسکن مهر در ابتدا این بوده که با 2میلیون تومان آورده خود می توانند صاحب خانه شوند اما حالا درخواست حدود 10میلیونی پیمانکار سازنده از هر کدام از اعضا باعث خروج دست جمعی از مسکن مهر شده است. دلیل دوم که البته تاثیرش از اولی بیشتر است موقعیت نامناسب زمین های 99 ساله است، به طوری که در برخی مناطق، بدترین قسمت از زمین های دولتی برای مسکن مهر انتخاب شده است.
انصراف های پی درپی متقاضیان مسکن مهر که آمارش تاکنون محرمانه مانده؛ اما روز به روز، روبه افزایش است، باعث شده محاسبات فنی و مهندسی پیمانکارانی را که مامور ساخت وساز روی زمین های 99 ساله شده اند بدون اعتبار کرده و در نهایت سرعت ساخت را کاهش دهد.در برخی تعاونی های مسکن مهر که بعد از دو سال انتظار، به تازگی عملیات ساخت در آنها شروع شده تعدادی از اعضا تصمیم به انصراف گرفته اند و هیات مدیره تعاونی به جای تزریق پول به پیمانکار، مجبور به استرداد آورده افراد انصرافی شده است. تبعات این موضوع از یک سو کمبود اعتبار برای تزریق به پروژه را در بردارد و از سوی دیگر باعث سردرگمی پیمانکار شده است، نسبت به اینکه بالاخره تعداد واقعی اعضای تعاونی که قرار است برایشان ساختمان مسکونی ساخته شود، چقدر است.
به گزارش دنیای اقتصاد، موقعیت زمین های 99 ساله از نظر مردم در برخی شهرها مناسب نیست. در این مناطق برهوت کامل حاکم است و کوچک ترین امکانات رفاهی و خدماتی نیز وجود ندارد. مردم از خودشان سوال می کنند که اگر در این زمین ها صاحب مسکن شوند چگونه امکان زندگی برایشان فراهم خواهد شد.این درحالی است که دولت همه دغدغه اش ساخت مسکن مهر است و به نظر می رسد کوچک ترین توجهی به بحث رفاه و امنیت سکونت در زمین های 99 ساله ای که کیلومترها دورتر از برخی شهرها در نظر گرفته شده، ندارد.
همه این نگرانی ها و بی برنامگی ها باعث شده متقاضیان مسکن مهر انصراف داده و با دریافت آورده اولیه، مشکلاتی را برای تعاونی و سازنده به وجود بیاورد. جدیدترین مشکلات ساخت وساز در مسکن مهر پیامدهای انصراف اعضای تعاونی های مسکن مهر است. در حالی که پروژه ملی مسکن مهر به تازگی فاز پالایش و انتخاب متقاضیان را از سر گذارنده و وارد مرحله ساخت شده است و انبوه سازان نیز به تازگی به منظور اجرای ساخت وساز به این پروژه وارد شده اند، اما بررسی ها حاکی از آن است که معضل انصراف اعضای مسکن مهر، تعاونی های مسکن مهر را با چالش جدی مواجه ساخته است؛ به طوری که پیمانکاران از این مساله به عنوان سرعت گیر دیگری در مسکن مهر یاد می کنند.به گزارش دنیای اقتصاد، همزمان با ثبت نام اعضای مسکن مهر پیمانکاران نیز بر مبنای آمار بالای متقاضیان که حجم بالای تولید مسکن را به دنبال دارد اقدام به تجهیز کارگاه های تولیدی خود کرده اند که با توجه به ریزش ناگهانی و غیرمنتظره اعضای تعاونی، نامعادله ای بین امکانات کارگاه و اعضای واقعی تعاونی های مسکن به وجود آمده است که در نهایت موجب ایجاد خسارت مالی برای پیمانکاران شده است.در همین حال گفته می شود تعاونی های مسکن مهر از محل اقساط فازبندی ساخت برای استرداد آورده انصراف دهندگان استفاده کرده اند که همین امر طلبکار شدن پیمانکاران از تعاونی های مسکن مهر و تاخیر در ساخت را به دنبال داشته است.
گفته می شود عدم آگاهی از میزان سهم آورده افراد، تاخیر در واگذاری زمین و نداشتن نقدینگی اعضای تعاونی های آزاد و کارگری عمده ترین علت انصراف افراد از مسکن مهر است.
سردرگمی مردم و تعاونی ها
در این راستا مهندس یعقوب ظروفچیان، مبتکر فن آوری های نوین ساختمانی و پیمانکار تعاونی «مهر الرضای» کرمان در گفت وگو با دنیای اقتصاد تصریح کرد: انصراف متقاضیان مسکن مهر، تعاونی ها را با چالش های جدی روبه رو کرده است، به طوری که هم مردم و هم تعاونی ها را دچار سردرگمی کرده است.به گفته این صنعتی ساز، اعضای هیات مدیره تعاونی ها همزمان با دریافت سهم آورده افراد، اقدام به تزریق آن به پیمانکاران به منظور تهیه مصالح ساختمانی می کنند، اما با انصراف اعضا، تعاونی ها نیز ملزم به پرداخت سهم آورده افراد می شوند و از آنجا که سهم آورده اعضا وارد پروژه می شود، در نتیجه اعضای هیات مدیره تعاونی نیز از محل اقساط ساخت که به صورت فازبندی به پروژه وارد می شود اقدام به پرداخت سهم افراد می کنند و همین امر باعث می شود که پیمانکاران از تعاونی ها طلبکار شوند که نتیجه آن تاخیر در اجرای پروژه به دلیل به هم خوردن چرخه پرداخت اقساط ساخت است.
عضو ارشد انجمن صنفی فناوری های نوین ساختمانی تاکید کرد: در همین حال معمولا پیمانکاران تجهیز کارگاه های ساختمانی خود را بر مبنای تعداد افراد حاضر در پروژه انجام می دهند و با توجه به اینکه اساسا امکانات در نظر گرفته شده کارگاه براساس این حجم راه اندازی شده است، لذا با ریزش اعضا این محاسبات کاملا به هم می خورد که به دنبال آن خسارت مالی پیش بینی نشده و هنگفتی به پیمانکاران تحمیل شده است.وی در خصوص شاخص ترین دلایل انصراف اعضای تعاونی مسکن مهر گفت: عدم آگاهی متقاضیان از میزان قیمت تمام شده واقعی ساخت هر واحد مسکونی در پروژه مسکن مهر، تاخیر در واگذاری زمین و ناتوانی اعضا در پرداخت سهم آورده خود در طول اجرای پروژه از جمله شاخص ترین دلایل این انصراف است.
ظروفچیان خاطرنشان ساخت: بسیاری از اعضا به اشتباه تصور کرده اند که با پرداخت 5/2میلیون سهم اولیه آورده خود در طرح مسکن مهر صاحب خانه خواهند شد که بعد از اطلاع از جزئیات هزینه ساخت شوکه شده و از تعاونی انصراف می دهند.
وی تصریح کرد: چندی پیش وزیر مسکن و شهرسازی اعلام کرد که سهم آورده اعضای تعاونی مسکن مهر در حدود 10میلیون تومان است که این صراحت نقش عمده ای در ایجاد شفاف سازی برای متقاضیان پروژه مسکن مهر داشته است و اگر در دوره قبلی این مساله با صراحت عنوان می شد، قطعا شاهد ریزش متقاضیان با این رویکرد نمی شدیم.
این سازنده مسکن تصریح کرد: در همین حال عده ای از متقاضیان که عمدتا از تعاونی آزاد یا کارگری هستند فاقد بضاعت مالی برای پرداخت مابقی سهم آورده خود هستند که در نتیجه به اجبار و به رغم نیاز شدید به مسکن، به صف انصرافی ها می پیوندند.
وی تاکید کرد: وزیر مسکن و شهرسازی چندی پیش وزارت تعاون را ملزم به معرفی متقاضیان ذخیره منتظر در صف مسکن مهر به تعاونی هایی که دارای ریزش هستند کرد تا ازاین رهگذر خلاء انصراف دهندگان اختلالی در روند اجرای مسکن مهر ایجاد نشود که اگر چه این تصمیم بسیار مثبت و راهگشا است، اما معضلات پیش بینی نشده خارج از این تصمیم در مقابل مردم و اعضای تعاونی ها ظاهر خواهد شد.به گفته وی، به عنوان مثال این افراد ممکن است فاقد بضاعت مالی لازم برای پرداخت سهم خود باشند و از سویی دیگر برخی از متقاضیان نیز ممکن است به پروژه های پیشنهادی از سوی تعاونی ها اظهار تمایل نکنند و همین امر نیز چالش های پیش بینی نشده ای را به دنبال خواهد داشت.



منبع : دنیای اقتصاد
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
پلیس راه: بزرگراه ایمن نیست
سرمایه: اتوبان تهران- پردیس که سه روز پیش از سوی وزیر راه افتتاح شده بود به علت غیرایمن بودن مسدود شد. رئیس پلیس راه استان تهران گفت: «اتوبان تهران- پردیس که چند روز گذشته توسط وزیر راه افتتاح شده بود در حال حاضر مسدود است و تردد از این اتوبان صورت نمی گیرد.» به گفته «سرهنگ شریفی رئیس پلیس راه استان تهران 24 ساعت پس از افتتاح این محور به علت غیرایمن بودن اتوبان مجبور به مسدود کردن آن شد و درحال حاضر این اتوبان توسط وزارت راه مسدود شده است.» این اظهارات در حالی از سوی سرهنگ شریفی مطرح می شود که یکی از باندهای اتوبان تهران- پردیس روز سه شنبه توسط وزیر راه افتتاح شد و خبر این افتتاح در رسانه های حامی دولت، برجسته سازی شد. رئیس پلیس راه استان تهران به مهر گفت: «قبل از افتتاح این اتوبان کارشناسان پلیس راه اعلام کرده بودند که این اتوبان به علت نداشتن علائم کافی غیرایمن است.» یک منبع آگاه در گفت وگو با «سرمایه» در خصوص مسدود شدن آزادراه تهران- پردیس اظهار داشت: «علت بسته شدن این آزادراه عدم پذیرش مسوولیت آن از سوی بهره بردار پروژه است چرا که وی معتقد است این پروژه هنوز کامل نشده و پلیس نیز در این محور مستقر نشده است.» وی خاطرنشان کرد: «بهره بردار معتقد است تا زمانی که عملیات پروژه پایان نیابد این پروژه را تحویل نگرفته و مسوولیت آن را برعهده نمی گیریم.» این منبع آگاه تصریح کرد: «وزارت راه سعی کرد با ایجاد کنارگذر توجیهی برای افتتاح نمایشی این آزادراه ایجاد کند. این در حالی است که به هیچ وجه کنارگذر برای آزادراه توجیه فنی و مهندسی ندارد و از آنجا که جاده مزبور کوهستانی است ایجاد تونل با عبور از زیر کوه می تواند شیب جاده را صاف کند اما به دلیل آماده نبودن یکی از تونل ها در نهایت مجبور به احداث غیراستاندارد کنارگذری با شیب 11 درصد شدند در حالی که شیب مزبور کاملاً غیرمهندسی است و چنین اقدامی مطابق با استانداردهای راهسازی نیست.» به گفته او هر چند ایجاد کنارگذر کاملاً غیرمهندسی است اما در صورت ضرورت باید با شیب 7 درصد و ایجاد علائم احداث شود که متاسفانه چنین اقدامی از سوی مسوولان نادیده گرفته شده و عبور از چنین جاده ای برای رانندگان بسیار خطرناک است.» به گونه ای که هنگام افتتاح این پروژه بهره بردار اذعان کرده است چنانچه تصادفی در این جاده رخ دهد مسوولیت را برعهده نمی گیرد و همین امر باعث شده پس از افتتاح نمایشی این آزادراه ظرف چند ساعت بلافاصله از سوی بهره بردار بسته شود. گفته می شود برای آزادراه تهران- پردیس حداقل یک ماه دیگر زمان لازم است تا فعالیت های فنی و مهندسی آن کامل شود که به دلیل نزدیک بودن به زمان انتخابات افتتاح این پروژه هر چند غیراستاندارد با ایجاد کنارگذری به جای آماده نبودن یکی از تونل ها باشیب بسیار تند صورت گرفت.

محمد منتظری مجری ساخت و توسعه آزادراه های کشور حاضر به پاسخی در خصوص مسدود شدن آزادراه مزبور به «سرمایه» نشد و گفت در حال حاضر در شیراز به سر می برد و اطلاعی در این خصوص ندارد.
اما در پاسخ به غیرایمن و آماده نبودن این پروژه اظهار داشت: «آقای وزیر نیز در مراسم بهره برداری از این پروژه اعلام کرده بودند که این محور برای مواقع ضروری افتتاح شده است.»
وی خاطرنشان کرد: «یکی از تونل ها هم در دست تکمیل است و به زودی مورد استفاده قرار می گیرد.»
راه اندازی این اتوبان، مسیر تهران به پردیس را تا 20 دقیقه کاهش می دهد. بهره برداری از پروژه های نیمه کاره وزارت راه و ترابری که برخی از آنها از نظر استانداردها و مشخصه های فنی بیش از یک سال زمان برای رسیدن به پایان کار نیاز دارند، با نزدیک شدن به روزهای آخر عمر دولت نهم از تب و تاب خاصی برخوردار شده است و طی روزهای گذشته تعداد زیادی از این طرح ها و پروژه ها به صورت نیمه کاره افتتاح شده اند یا تنها به صورت نمایشی روبان افتتاح آنها توسط یکی از مسوولان دولتی قیچی شده است.
آزادراه تهران- پردیس که طی سال گذشته و روزهای اخیر چندین بار مورد بازدید سرزده آقای وزیر قرار گرفت و به کرات وعده داده شده بود اولین باند این آزادراه تا آخر اسفند سال گذشته به بهره برداری می رسد، با گذشت بیش از دوماه از سال جدید نه تنها یک باند آن به مرحله بهره برداری نرسید بلکه هنوز تونل های این آزادراه تکمیل نشده است.
حتی اگر آزادراه به شکل کنار گذر باشد، راننده ای که در این آزادراه با سرعت 80 کیلومتر در ساعت تردد می کند، وقتی به نزدیک تونل ها می رسد باید سرعت خود را کم کند و از کنارگذر عبور کند که این کاهش سرعت با توجه به موقعیت جاده ای آن موجب به خطر افتادن ایمنی جاده و افزایش احتمال بروز تصادف خواهد شد.
یک کارشناس حمل و نقل با اشاره به اینکه برای این آزادراه چهار تونل پیش بینی شده است، گفت: «هنوز این تونل ها آماده بهره برداری نیستند. در جاده اگر لاینینگ مشخص نباشد، ایمنی آن جاده زیر سوال می رود بنابراین با این اوصاف آزادراه تهران- پردیس قابل تردد نیست.»
از طرف دیگر در بسیاری از پروژه ها زمان استاندارد ساخت در نظر گرفته نمی شود و برای ساخت یک پروژه ای که مجموعه کار روی پروژه باید به 9 ماه برسد تا در جهت افتتاح و بهره برداری اولیه اقدام شود، به دلیل بهره برداری های سیاسی پروژه ها هنوز به شش ماه نرسیده افتتاح می شوند که نه تنها ایمنی به چالش کشیده می شود که هزینه های ملی را نیز به هدر می دهد و موجب خواهد شد آزادراه و حتی راه آهنی که هنوز چند ماه از بهره برداری آن نگذشته، نیاز به بازسازی داشته باشد.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
بهبهانی : ساخت آزاد راه تهران ـ شمال متوقف نیست

27 آبان 1388 19:16
وزیر راه و ترابری با بیان اینکه کار ساخت آزادراه تهران شمال متوقف نیست گفت : کار قطع نشده اما انتظارها هم برآورده نشده است.
به گزارش شبكه خبر ، حمید بهبهانی افزود: ساخت تونل ها و پل های آزادراه تهران ـ شمال ، دو اولویت ما برای چینی هاست و قرار است جاده های بین آنها هم بعد ساخته شود.

وزیر راه و ترابری در خصوص علت برخی شائبه ها در خصوص کم کاری چینی ها در آزادراه گفت: یک علت این است که ساخت تونل از بیرون مشاهده نمی شود و علت دیگر هم این است که چینی ها هنوز آن طور که باید حرکت کنند، تلاش نکرده اند.

بهبهانی با اشاره به آماده بودن پول فاینانس منطقه یک آزادراه تهران شمال گفت: قرار بود 50 درصد این فاینانس را طرف چینی و 50 درصد بقیه را شریک فرانسوی چینی ها تامین کند که طرف فرانسوی بعد از مدتی معطل کردن کار ، انصراف داد.

وی با اشاره به زمان بر بودن این فرآیند تصریح کرد : پس از انصراف طرف فرانسوی بلافاصله جایگزین آنها مشخص شد و یکی از بانک های چین برای این کار اعلام آمادگی کرد و در حال مراحل انتقال ( تعهد فاینانس) است.

بهبهانی گفت : علت انتخاب طرف فرانسوی از سوی چینی ها این بود که می خواستند در اروپا اعتبار کسب کنند.

وی افزود: قرارداد ما با چینی ها به گونه ای است که تا زمانیکه پول فاینانس تزریق نشده است، خودشان پول بیاوردند و کار را ادامه دهند.

وزیر راه گفت: هم اکنون 160 چینی و 100 ایرانی در آزادراه تهران شمال در حال کار هستند.

قرارداد ساخت منطقه یک آزادراه تهران-شمال سال 1383 به ارزش 220 میلیون دلار با کنسرسیوم sta چین امضاء شد که متمم این قرارداد اردیبهشت امسال به 400 میلیون دلار افزایش یافت.

مطالعه ساخت آزادراه تهران شمال سال 1356 آغاز شد اما تا سال 1375 عملا متوقف بود.

با وجود آغاز عملیات ساخت آزادراه تهران ـ شمال در سال 1375، به علت لزوم اصلاح قراردادی که با بنیاد مستضعفان به صورت مشارکتی بسته شده بود، قرارداد جدیدی در سال 1383 میان این بنیاد و وزارت راه و ترابری منعقد و قرار شد این آزاد راه با سهم مساوی 50 درصدی در تامین اعتبارات ساخته شود.

ساخت آزادراه تهران - شمال در سال 1384 با اختصاص 7 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار به صورت محدود و در سال 1385 با اختصاص 42 میلیارد و 750 میلیون تومان اعتبار به صورت جدی آغاز شد در حالی که همه اعتبار این طرح در ده سال قبل آن 15 میلیارد تومان بوده است.

آزادراه تهران ـ شمال 121 کیلومتر طول دارد که در چهار منطقه از ابتدای منطقه کن در غرب تهران تا چالوس ساخته می شود.

ساخت منطقه 1 آزاد راه به طول 32 کیلومتر (حد فاصل منطقه کن تهران تا دوآب شهرستانک) به یک پیمانکار چینی واگذار شده است.
در منطقه 1 این آزادراه، پیمانکار داخلی "تونل هادی تالون" را در دست ساخت دارد.

عملیات اجرایی در منطقه 2 آزادراه تهران - شمال هم به طول 25 کیلومتر حد فاصل دوآب شهرستانک تا پل زنگوله آغاز نشده اما حفاری تونل هادی (دسترسی) البرز بزرگترین تونل آزادراه در این منطقه به پایان رسیده است.

منطقه 3 آزادراه تهران - شمال از پل زنگوله تا دشت نظیر که ساخت آن سه سال زمان نیاز دارد در مرحله مطالعه است.

پیمانکاران داخلی نیز ساخت منطقه 4 این آزادراه را در حد فاصل دشت نظیر تا چالوس به طول 20 کیلومتر به عهده دارند که پیشرفت خوبی دارد.

منبع:شبكه خبر
 

sepehrkhosrowdad

مدیر بازنشسته
بلندترين سد كشور به ارتفاع نهايي رسيد

بلندترين سد كشور به ارتفاع نهايي رسيد

شنبه، 23 آبان، 1388

پروژه های ملی:
هم اكنون ارتفاع بدنه سد كارون كه بلندترين سد بتني دو قوسي كشور است در بالاترين حد به 230 متر رسيده و در پايين‌ترين تراز نيز از 210 متر گذشته است.


ه گزارش ايلنا، مجري طرح سد و نيروگاه كارون چهار ضمن اعلام مطلب فوق در جريان بازديد نمايندگان رسانه‌هاي گروهي از اين سد افزود: اگر با خشكسالي روبرو باشيم نمي‌توانيم سد را آبگيري كنيم و اگر ترسالي هم باشد امكان آبگيري سد وجود ندارد؛ چرا كه در زمان آبگيري بايد دبي آب 100 مترمكعب در ثانيه باشد.
حسين رنجبران با اشاره به اين كه كارون بلندترين سد كشور است و به ارتفاع نهايي رسيده است،‏ گفت: هم اكنون ارتفاع بدنه سد كارون كه بلندترين سد بتني دو قوسي كشور است در بالاترين حد به 230 متر رسيده و در پايين‌ترين تراز نيز از 210 متر گذشته است.
او گفت: در حال حاضر از مجموع يك ميليون و 650 هزار مترمكعب بتن‌ريزي بدنه اين سد به ميزان يك ميليون و 550 هزار متر مكعب بتن‌ريزي انجام شده است؛ يعني 94 درصد اهداف در اين حوزه محقق شده است.
او درباره ميزان خسارت مخزن احداث اين سد گفت: همه سدهايي كه ساخته مي‌شوند به هر حال خسارت مخزن دارند. روستاها و زمين‌هاي كشاورزي زير آب مي‌رود. براي اين مساله زمين‌هاي 19 روستا كه 500 خانوار را در خود جاي داده بودند خريداري شد. در برخي محورها نيز زمين‌ها رانشي و لغزشي است. دولت براي اين كه اين مناطق تخليه شود سال‌ها از ارائه امكانات خودداري مي‌كرد چون زندگي در اين زمين‌ها مخاطراتي دارد اما ما نسبت به خريد همين زمين‌ها هم اقدام كرديم.
او با اشاره به اين كه مجوزهاي لازم براي اين سد از سوي سازمان ميراث فر هنگي و محيط‌ريست اخذ شده است نيز گفت: با توجه به اين كه تعدادي در حدود 60 هزار درخت با آبگيري سد زير آب مي‌روند نسبت به كاشت 120 هزار اصله درخت در پايين دست سد اقدام شده است.
او در خصوص مزاياي انرژي برق آبي به توليد انرژي پاك و دوستدار محيط زيست از منابع تجديدپذير‏ چند منظوره (تامين آب شرب ‏ صنعت و كشاورزي و ايجاد جاذبه‌هاي گردشگري)‏ توسعه منطقه‌اي و اعتمادپذيري بالا در شبكه برق و كنترل فركانس و متعادل كننده منحني بار شبكه برق اشاره كرد.
رنجبران وضعيت مالي اين پروژه را خوب توصيف كرد و گفت: پرداخت‌هاي ما در اين پروژه به روز است. هم خاتم الانبيا و هم سپاه يعني پيمانكاران سد رضايت كاملي از ما دارند.
او هزينه كل احداث اين طرح و نيروگاه را 1300 ميليارد تومان اعلام كرد و گفت: تا كنون 850 ميليارد تومان براي اين سد هزينه شده است.
مجري سد و نيروگاه كارون 4 با اشاره به سيل‌هاي سال‌هاي 83 و 84 نيز گفت: اين سيل‌ها بخشي از تاسيسات ساخته شده ما را برد. اگر عمليات ساخت سدها در اين منطقه اجرا نشده بود اين سيل‌ها بسيار ويرانگر مي‌شد اما خوشبختانه با اقداماتي كه انجام شد اين اتفاق رخ نداد.
طرح سد و نيروگاه كارون 4 كه قرار است در آينده نزديك آبگيري شود پس از احداث مي‌تواند 2 ميليارد و 200 ميليون مترمكعب آب را در خود ذخيره كند و نيروگاه اين سد ظرفيت توليد يك هزار مگاتوات انرژي برق آبي را داراست. دريچه‌هاي تخليه سيلاب اين سد مي‌توانند همزمان 10 هزار و 200 مترمكعب بر ثانيه آب را از خود عبور دهند
منبع:www.bananews.ir
 

sepehrkhosrowdad

مدیر بازنشسته
آرم طرح ترافیک 89 گران می‌شود

آرم طرح ترافیک 89 گران می‌شود

"فضل الله اسلامی" بدون ذکر میزان و یا درصد افزایش این نرخ افزود: نرخ جدید آرم ترافیک در دست بررسی شورای عالی ترافیک کشور است که پس از تایید نهایی، همزمان با تکمیل نام نویسی آرم ها به متقاضیان اعلام خواهد شد.
نرخ آرم طرح ترافیک درسال گذشته برای افراد حقیقی 250 هزار تومان ، خودروهای پلاک قرمز دولتی 330 هزار تومان ، اشخاص حقوقی 500 هزارتومان ، معلولان وجانبازان و بیماران خاص و خبرنگاران 20 هزار تومان تعیین شده بود. این مسوول همچنین از صدور آرم طرح ترافیک هفتگی و ماهانه درسطح شهر تهران خبر داد وگفت:بهای این آرم نیز برحسب دو دوازدهم نرخ آرم تعیین شده خواهد بود.
به گفته وی "پایگاه اطلاع رسانی ویژه نام نویسی دریافت مجوز ورود به محدوده طرح ترافیک www.tehran.ir است که این سایت از فردا - یکشنبه اول آذر - به مدت یک ماه فعال می شود و متقاضیان حقیقی و حقوقی می توانند جهت نام نویسی خود اقدام کنند.
وی اعلام کرد: شماره تلفن های 4 - 82106133 پاسخگوی شهروندان جهت سوالات احتمالی است. اسلامی با تاکید براینکه امسال نیز به سهمیه آرم های ترافیک افزوده نخواهد شد گفت : سال گذشته 90 هزار سهمیه آرم ترافیک به متقاضیان حقیقی و حقوقی در پایتخت توزیع شد.

منبع: خبر آنلاین
 

Similar threads

بالا