[اخبار عمراني]

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ساخت فیلم‌های پلیمری برای مقاوم‌سازی ساختمان

ساخت فیلم‌های پلیمری برای مقاوم‌سازی ساختمان

ساخت فیلم‌های پلیمری برای مقاوم‌سازی ساختمان
طبق معمول سلام دوستان اين تاپيك ساخت فيلم هاي پليمري براي مقاوم سازي ساختمان توضيح داده در نوع حودش جالبه

آیا می‌دانید با ترکیب مواد پلیمری و بخار آب می‌توان فیلم‌های پلیمری منعطف طراحی کرد که در مقاوم‌سازی ساختمان نقش موثری را ایفا می‌کنند؟ یک تیم تحقیقاتی در انگلستان برای اولین بار موفق به طراحی و تولید فیلم‌های پلیمری شده است که در بافت بتن، آجر و سیمان به کار گرفته می‌شوند و مقاومت و سختی آن¬ها را تا بیش از 30 درصد افزایش می‌دهند.
در مرحله اول یک پلیمر سخت به نام پلی‌پیرول (polypyrrole) به همراه پلی‌یول بورات (polyol- borate) که به صورت یک ماده ژله‌ای نرم است، با یکدیگر ترکیب می‌شوند و سپس این ترکیب در برابر مولکول‌های بخار آب قرار می‌گیرد. این ماده پلیمری بخار آب را به سرعت جذب کرده و بافت داخلی پلی‌پیرول را مقاوم می‌سازد. خاصیت این فیلم پلیمری این است که از دو ماده پلیمری کاملا متفاوت برخوردار است و می‌تواند در برابر شرایط مختلف آب و هوایی از خود مقاومت نشان دهد.
این فیلم‌ها به ضخامت 2 میکرومتر طراحی شده‌اند و دارای دو لایه به هم چسبیده هستند. لایه‌ای از پلی‌اوره صنعتی برای قدرت چسبندگی این دو لایه پلیمری به کار گرفته شده است که در عین حال از تغییر شکل و رنگ فیلم‌های پلیمری جلوگیری می‌کند.
از دیگر مزایای کاربرد فیلم پلیمری در مقاوم‌سازی ساختمان، مقاومت آن در برابر هوای مرطوب است که اجازه نفوذ آلاینده‌ها به داخل سازه را نمی‌دهد. نکته قابل‌توجه اینجاست که در زمان ریزش برف و باران، قدرت و ماندگاری فیلم‌های پلیمری افزایش می‌یابد و در عین حال مقاومت بدنه ساختمان نیز تامین می‌شود. بنابراین در ساخت خانه‌های مسکونی در مناطق مرطوب و بارانی می‌توان از این فیلم‌های پلیمری استفاده کرد و ماندگاری و طول عمر ساختمان را تا بیش از دوبرابر افزایش داد.
فیلم‌های پلیمری به دلیل انعطاف‌پذیری بسیار بالای خود در اندازه‌های متفاوت دیواره، قالب بتن، آجر و سیمان قابل نصب خواهند بود.

منبع: معمار نيوز
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نانو رنگ‌هایی که منجر به کاهش مصرف آب و برق می‌شوند پژوهشگران پارک علم و فناوری یزد با استفاده از نانوذرات تیتانیوم موفق به تولید نانو پوشش‌هایی شدند که به عنوان عایق به کار می‌روند و موجب کاهش مصرف انرژی می‌شود.
پژوهشگران پارک علم و فناوری یزد با استفاده از نانوذرات تیتانیوم موفق به تولید نانو پوشش‌هایی شدند که به عنوان عایق به کار می‌روند و موجب کاهش مصرف انرژی می‌شود.
رنگ‌های تولید شده در این تحقیقات نانورنگهای پلیمری مرئی و نامرئی بوده و به مرحله تجاری سازی رسیده است.

از مهم‌ترین مزایای پوشش‌های تولید شده می‌توان به ضدUV (اشعه ماورا بنفش)، آنتی‌باکتریال، مقاوم در برابر یخ‌زدگی و انعطاف‌پذیری تا دمای 180 درجه سانتی‌گراد اشاره کرد.

این رنگ‌ها قابل اعمال در محیط داخلی کولر است. استفاده از این پوشش‌ها موجب خنک‌تر شدن محیط کولر به میزان 20 درجه سانتی‌گراد می‌شود. ضمن آن که محیط داخلی خانه را نیز به میزان 7 درجه سانتی‌گراد خنک‌تر و موجب کاهش میزان مصرف انرژی می‌شود. علاوه بر این موجب کاهش مصرف آب در کولرها می‌شود.

نتایج تست‌های کنترل کیفیت بر روی نانو رنگ‌های تولید شده نشان داده که رنگ‌های تولید شده مشابه نانو رنگهای خارجی است.

رنگ‌های تولید شده در کشور به عنوان عایق به کار می‌رود و در مقایسه با نمونه‌های خارجی قادر است سرما و گرما را در محیط نگه دارد.

نانو پوشش‌های نامرئی فاقد رنگدانه هستند ولی نانو رنگ‌های مرئی در انواع رنگ‌ها قابل تولید هستند.

این طرح موفق شده است که تاییدیه‌هایی از پژوهشگاه صنعت رنگ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر و شرکت آب و فاضلاب استان یزد دریافت کند.
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
با سلام خدمت تمامي مهندسان عزيز.

سازمان نظام مهندسي استان تهران تعرفه رسمي ساخت ساز سال 1392 را اعلام كرده كه براي شما عزيزان گذاشتم







سازمان نظام مهندسی تهران در راستای اجرای ماده 33 قانون نظام مهندسی و صدور شناسنامه فنی ساختمان، در اقدام تازه‌ای، قیمت فنی و کارشناسی ساخت هر مترمربع واحدهای مسکونی در متراژ و طبقات مختلف را براساس میزان تورم قابل پیش‌بینی برای سال 92 اعلام کرد.

اعلام رسمي قيمت ساخت‌وساز براي اولين‌بار از سوي نظام‌ مهندسي باعث خواهد شد نقشه‌راه مرجع براي ساختمان‌سازي در تهران در اختيار انبوه‌سازان قرار بگيرد و در اين ميان جلوي تورم انتظاري يا رشد كاذب قيمت مسكن نيز گرفته شود.

همچنین میزان حق الزحمه مهندسان ناظر در چهار رشته عمران، معماری، برق و مکانیک از ابتدای امسال برای کلیه ساخت و سازهای شهر تهران، براساس تعرفه رسمي هزینه‌ای ساخت هرمترمربع بنا، از سوی سازمان نظام مهندسی، به تفکیک مشخص شده است.

براین اساس، هزینه ساخت هر مترمربع واحد مسکونی در تیپ معمول ساخت و سازهای شهر تهران، یعنی زیربنای حداکثر400 تا 2000 مترمربع، در ارتفاع 3 تا 5 طبقه، حدود 640 هزار تومان برآورد شده که حق الزحمه مهندسان ناظر 4 رشته برای هرمترمربع از این تیپ واحدها، نزدیک به 7 هزار و 500 تومان خواهد بود.

به این ترتیب آن‌طور که سازمان نظام مهندسی محاسبه کرده است، نسبت حق الزحمه مهندسان ناظر 4 رشته به هزینه ساخت و ساز در این تیپ از واحدهای مسکونی، کمتر از 5/1 درصد است.

هزینه ساخت و میزان حق‌الزحمه مهندسان ناظر 4 رشته با توجه به افزایش تورم قابل انتظار برای سال 92، در سایر متراژها و تیپ‌های ساخت و ساز به شرح جدول زیر است:









 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام بر بازديد كننده عزيز

موضوع: امنيت رواني و ايمني در محيط كار ساختمان براي پيمانكاران و كارگران

دوستان عزيز امنيت و ايمني كارگران در محيط كار يكي از اصول خيلي مهم در ساخت ساز است كه بايد رعايت شود اما متاسفانه در اغلب شركت هاي مخصوصا خصوصي اين امر رعايت نمي شود كه عواقب خوبي در پي ندارد..

در اين خصوص يك كارشناس حقوق كار نسبت به تاثيرات رواني و بحراني و اقتصادي بر روي مخصوصا قشر كارگران هشدار داد كه با هم مشاهده ميكنيم....



شرایط اقتصادی سخت، امنیت روانی کارگر را تهدید می‌کند









مظفری در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در این زمینه گفت: ‌ وقتی هزینه‌های تولید برای کارفرما افزایش پیدا کند، مجبور است براساس اولویت‌های موجود نسبت به کاهش هزینه‌ها اقدام کند



از جمله اینکه ممکن است مسائل مربوط به رفاه و امنیت محیط کار را برای کارگران تحت تاثیر قرار دهد.



وی افزود:



در شرایطی که کارفرما نمی‌تواند نسبت به کاهش حقوق کارگر اقدام کند، با کاهش هزینه‌های دیگر، نسبت به جبران هزینه‌ها اقدام می‌کند که این مساله امنیت شغلی و همچنین امنیت روانی کارگر را دچار مشکل می‌کند که این مساله در بلند مدت شرایط بدی را برای نیروی کار ایجاد می‌کند.


یک کار‌شناس حقوق کار نسبت به تاثیرات روانی بحران اقتصادی بر روی کارگران کشور هشدار داد.





این کار‌شناس مسائل حقوقی خاطر نشان کرد: کارفرما در شرایط اقتصادی سخت، بسته‌های حمایتی از کارگر مانند

پرداخت‌های تشویقی، وعده‌های روزانه غذایی و یا حتی گوشت و مرغی که ممکن است دراختیار وی بگذارد را حذف

می‌کند که این مساله ناشی از عدم وجود سیاست‌های حمایتی در طرح ریزی واحدهای صنعتی است.



مظفری در پایان سخنان خود با اشاره به
اخراج و یا تعدیل نیروی کار در شرایط خاص و بحرانی یاداور شد: بیکاری و

اخراج کارگران تاثیر آنی در زندگی کارگران می‌گذرد و این درحالی است که در صورت ادامه این روند، کارفرمایان

کشور نیز دچار مشکلاتی از جمله بی‌انگیزگی کارگران برای افزایش بازدهی می‌شوند.



گفتنی است پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، بسیاری از کارفرمایان کشور،
برای جبران هزینه‌ها به حذف بسته‌های

حمایتی خود از کارگران روی آوردند که این مساله علاوه بر ایجاد مشکلاتی برای کارگران، در بلند مدت تاثیر زیادی نیز

در از میان بردن سرمایه‌های اصلی صنعت کشور دارد.
 
آخرین ویرایش:

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ادامه پست..


ایمنی در ارماتور بندی



## محموله‌های میلگرد که توسط بارکشهای کفی و یا دیگر وسایل حمل و نقل به محل کارگاه حمل می‌شوند، باید به نحوی تخلیه شوند که ضمن آسیب ندیدن میلگردها، به کارگران نیز صدمه‌ای وارد نشود.



## هنگام بریدن و خم کردن میلگردها استفاده از میز آرماتوربندی و خم نشدن آرماتوربند روی زمین، باعث کاهش فشارهای وارد به کمر می‌شود. هنگام آرماتوربندی فشار وارد بر دستها و کمر نسبتاً زیاد بوده و در این کار احتمال صدمات ناشی از لغزیدن، سقوط از بلندی، و نظایر آن وجود دارد، لذا برای کاستن صدمات ناشی از حوادث، رعایت موارد زیر مفید خواهد بود:



## استفاده از وسایل حفاظتی فردی برای کار در بلندی، جوشکاری و برشکاری ضروری است.



## هنگام راه رفتن بر روی قالبهای آغشته به روغن، نباید از کفشهای با کف لغزنده و یا چرمی استفاده شود.



## در صورتی که تردد کارگران از روی شبکه میلگرد ضروری باشد، باید با قرار دادن تعدادی تخته یا صفحه فولادی شطرنجی روی میلگردها گذرگاهی به وجود آورد تا احتمال لغزیدن و سقوط کارگران کاهش یابد و ضمناً شبکه آرماتور نیز آسیب نبیند.



## میلگردهای انتظار و امثال آن که ازبتنhttp://buildingservices.persianblog.ir/tag/%D8%A8%D8%AA%D9%86 بیرون زده‌اند، در صورت سقوط کارگران بخصوص از بلندی، می‌توانند موجب صدمات بسیار شدید شوند، به همین دلیل پوشاندن آنها http://buildingservices.persianblog.ir/tag/%D8%AA%D8%AE%D8%AA%D9%87 و با تخته یا وسیله مناسب دیگر ضروری است.
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ادامه پست..



بی‌توجهی کارفرما به امنیت محیط کار پیگرد قانونی دارد !!!

کارفرما به هیچ دلیلی نمی‌تواند نسبت به مسائل ایمنی در محیط کار بی‌توجه باشد و بعنوان یک تکلیف قانونی موظف به تامین امنیت کارگر در محیط انجام کار است.

او افزود: کارفرمایان موظفند سالی دو دست لباس کار کامل به همراه وسایل ایمنی مرتبط را به کارگر تحویل دهند و در غیر این صورت کارگران می‌توانند از نظر قانونی این مساله را پیگیری کنند.



مشاور ارشد روابط کار با اشاره به هزینه پایین دستمزد و مزایای کارگر در مجموع هزینه تولید خاطرنشان کرد: هرگونه کاهش مزایای قانونی و حمایتی کارگران از سوی کارفرما، تاثیر مستقیمی بر امنیت روانی کارگر و خانواده‌اش داشته و می‌تواند در بلند مدت مشکلات زیادی را برای کارگر ایجاد کند



منشی‌زاده ادامه داد:


در شرایط فعلی کشور حذف هرگونه بسته حمایتی از کارگران می‌تواند باعث بروز مشکلات زیادی برای آن‌ها شود که نباید به بهانه‌های مختلف حتی کاهش هزینه‌های تولید و نگهداری واحد صنعتی این اتفاق رخ دهد.

این فعال کارگری نگاه ابزار گونه برخی کارفرمایان به کارگران را از معضلات اصلی جامعه کارگری عنوان و تاکید کرد: در بسیاری از کارگاه‌های توسعه یافته به دلیل وجود مبنای علمی در روند تولید و نگهداری واحد صنعتی، کارگران بعنوان سرمایه‌های اصلی درنظر گرفته می‌شوند، در حالی که در کارگاههای کوچک، کارگران تنها به عنوان یکی از ابزار تولید محسوب می‌شوند.



او ادامه داد:



دولت باید زیرساخت‌های تولید و افزایش سطح سرمایه گذاری در این زمینه را بالا ببرد که این مساله در چند سال اخیر مغفول مانده است.


منشی‌زاده با انتقاد از سیاست‌های اقتصادی دولت خاطرنشان کرد: متاسفانه نگاه دولت به اقتصاد کشور، نگاهی تولید محور نیست و قوه مجریه توان و سیاست‌های خود را بر مبنای حمایت از بازرگانان متمرکز کرده است که این مسئله باعث افزایش واردات کالاهای مصرفی که در داخل نیز تولید می‌شوند شده است.



این کار‌شناس ارشد روابط کار در پایان یادآور شد: اقتصاد نفتی کشور مشکلات زیادی را برای بخش تولید ایجاد کرده است که باید با تجدیدنظر در روند اعطای تسهیلات بانکی و حمایت بیشتر از واحدهای تولیدی، این مشکلات را مدیریت ک
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ادامه پست...




سه قدم برای دستیابی به امنیت و ایمنی در محیط کار

قدم اول :


مشخص کنید که امکان مواجه کدام افراد با خطر در محیط کار وجود دارد؟


قدم دوم:


میزان ریسک خطرات احتمالی را برای اشخاص تعیین کنید.


قدم سوم:


ابزار و وسایلی که می توانند به کاهش خطرات کمک کنند معین کنید.
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ادامه پست...



روش پیشنهادی به صورت زیر است:


قدم اول: تعریف خطر

تعریف:


یک خطر شامل هر چیزی که ممکن است باعث جراحت شود می شود.
باید به موارد زیر توجه شود:



  • اتفاقاتی که در محیطهای مشابه اتفاق افتاده است.



  • خطرات و اتفاقات اخیر ( در محیط کار یا محیطهای کاری مشابه ) برای این منظور می توان به اسناد حوادث که توسط شرکتهای مخصوص چاپ می شود مراجعه نمود.)



  • نشریاتی که در آنها کدهای راهنمایی و عملی مربوط به مسایل صنعتی موجود است.



  • مشورت با افرادی که در صنعت هستند شامل نمایندگان ایمنی و سلامتي و کمیته هایی که به منظور یافتن مشکلات احتمالی در زمینه ایمنی در محیط کار فعالیت دارند.


  • بازرسی محیط کار (به چک لیستها توجه کنید)



  • آمار و اطلاعات ثبت شده که میزان ناامنی و خطرات بالقوه مشخص می کند.



قدم دوم:ارزیابی خطر
تعریف:


خطر در مورد هر گونه جراحت و یا ضرر و زیان به معنی میزان احتمال و امکان بروز حوادث و ضرر و زیان است. وقتی یک خطر مشخص می شود ریسک و احتمال مربوط به آن می تواند بدست آید.برآورد ریسک و احتمال خطر می تواند در تشخیص و تعیین یک نتیجه منطقی ما را یاری کند و به کاهش احتمال خطرات کمک کند.
هر کدام از خطرات مشخص شده در مرحله اول این فرایند باید ارزیابی شود.

این مرحله باید شامل:



  • تصمیمی که درباره هر خطر و محل آن باید گرفته شود و همچنین تصمیم گیرنده معین شود.



  • اطلاعاتی که برای تصمیم گیرندگان ضروری است و همچنین چگونگی ارایه این اطلاعات باید مشخص شود.

اطلاعات باید شامل:


· اندازه, بلندی و خروجی هر مکان

· طریقهای انتخابی و یادداشتهای کاری


· موقعیت و شرایط کارخانه


· تعداد و میزان حرکت و جابجایی افراد درداخل کارخانه

قدم سوم:

کنترل کردن ریسک خطر:


جایی که خطر وجود دارد و تخمین احتمال آن به افراد حاضر در محیط کار نشان داده می شود و اگر امکان حذف آن عملا وجود نداشت توجهات باید معطوف به موارد قابل دسترس برای کاهش احتمال خطر و جلوگیری از بروز آن باشد یعنی عملا کنترل خطر.
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ادامه پست...



باید به موارد زیر توجه شود:


تعویض کارهای پرخطر با مواردی با خطر کمتر.


کنار نگه داشتن دیگر کارمندان و دیگر افرادی که مستقیما با کارهای خطر زا در تماس نیستند از خطر.


ترکیب اعداد و اندازه گیری های کنترلی


استفاده ازتجهيزات پیش گیری کننده شخصی


عملیات ایمن سازی محیط کار باید با مشورت افرادی که اجرا کننده عملیاتی هستند قبل از آغاز کار, صورت گیرد.


موارد زیر باید در محیط کار سندیت پیدا کند و ثبت شود:


تحصیلات و آموزشهای کارمندان و پیمانکاران شامل:


آموزشهای استنتاجی

صلاحینها و گواهینامه های مورد نیاز


برنامه ریزی و ترتیب گذاری کارها به منظور تضمین ایمنی دیگر افراد و این امر نباید با مصالحه با دیگر افراد فعال در محیط کار باشد.


ارتباط مستقیم با سرپرستان و اجرا کنندگان امور


قابل اجرا بودن: عملی بودن یک امر


بعضی از کارها در عمل و در موقع احتیاج بوسیله عبارت دور از عمل بیان می شوند.
موارد قابل اجرا در این زمینه عبارتند از:


1- شدت هر حادثه و ضرر و زیان احتمالی آن برای سلامتي و میزان احتمال بروز آن


2- تعیین و تامین اطلاعات در باره :

میزان خطر خطراتی که در بند 1 آمده است. احتمال بروز حادثه و ضرر وزیان آن وسایل کاهش و یا کم کردن روز خطرات و یا حوادث بالقوه .




اميدوارم براي شما عزيزان مفيد واقع شده باشد.:gol:

منبع:سايت پيمانكاران
 

mehrce

کاربر فعال مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
بزرگراه امام علی (ع) افتتاح شد

بزرگراه امام علی (ع) افتتاح شد

ادامه بزرگراه امام علی (ع) حد فاصل تقاطع سبلان تا حرم امام خمینی (ره) صبح امروز به بهره‌برداری رسید.
26 کیلومتر بزرگراه ، 56 دستگاه پل در 25 تقاطع اصلی و فرعی، مجموعا 22 ماه به طول انجامید،با احتساب رمپولوپ‌ها، 40 کیلومتر عملیات راهسازی انجام شده است.
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
عمر مفید مسکن مهر

عمر مفید مسکن مهر

عمر مفید مسکن مهر
۴ خرداد ۱۳۹۲
با سلام خدمت بازديد كنندگان عزيز

من اين روزا خبراي درباري عدم كيفيت ساخت ساز در مسكن مهر كشور شنيدم و خيلي كنجكاو بودم كه آيا اين حرف درسته؟ كه اين مطلب به چشمم خورد..


رئيس انجمن سراسري انبوه سازان اين ادعاها رو رد كرد



رئیس انجمن سراسری انبوه‌سازان با رد برخی ادعاها در خصوص بی‌کیفیت بودن واحدهای
مسکن مهر، گفت:‌ ساخت‌و سازهای این طرح با رعایت قوانین و آئین‌نامه‌های مربوطه انجام می‌شود و به همین دلیل ۹۷ درصد واحدهای آن از کیفیت بالایی برخوردار هستند.


ایرج رهبر، افزود: در حال حاضر میانگین عمر ساختمان‌ها در ایران بین ۲۵ تا ۳۰ سال است، این مسئله نیز به این دلیل حادث شده که افرادی وارد این بخش شده بودند که هیچ تخصصی در این زمینه نداشتند، اکثر این سازندگان فقط برای حفظ سرمایه شخصی و افزایش آن اقدام به ساخت و ساز مسکن می‌کردند.

وی با بیان این‌که خوشبختانه با اجرای طرح مسکن مهر ساخت و ساز به افراد متخصص سپرده شد، تصریح کرد: به دلیل استفاده از مصالح ساختمانی با کیفیت و همچنین نظارت‌هایی که در حین ساخت صورت می‌گیرد عمر مفید مسکن مهر حداقل ۱۰۰ سال برآورد می‌شود.وی با اشاره به نقش تاثیرگذار استفاده از مصالح صنعتی و سیستم‌های نوین در ارتقای کیفی ساخت‌و سازها، اظهار کرد:‌ ساخت واحدهای مسکونی از سوی افراد دارای تجربه و دانش یکی از ویژگی‌های طرح مهر است، این مسئله در افزایش کیفیت ساخت‌وسازهای چند سال بسیار تاثیرگذار بوده است.رئیس انجمن سراسری انبوه‌سازان با اشاره به این‌که واحدهای مسکن مهر با قیمت مصوب وزارت راه در حال ساخت است، افزود: بر اساس قراردادی که در این رابطه با انبوه‌سازان امضا شده ساخت هر متر مربع مسکن مهر حدود ۳۲۰ هزار تومان هزینه دارد. البته با توجه به دستورالعمل افزایش قیمت وزارت راه ساخت هر متر مربع از واحدهای طرح مهر ۳۷۰ تا ۳۹۰ هزار تومان محاسبه می‌شود.

رهبر همچنین در خصوص وضعیت بازار مسکن گفت:‌ قیمت مصالح ساختمانی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مولفه‌های تاثیرگذار در قیمت مسکن هم‌اکنون در ثبات به سر می‌برد و از سوی دیگر با توجه به برنامه واگذاری پروژه‌های مسکن مهر تا چند ماه آینده اتفاقی در بازار مسکن نمی‌افتد.


منبع:
شبکه اطلاع رسانی ساختمان ایران شاسا

 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ارجاع سیستمی نظارت به مهندسان ناظر

ارجاع سیستمی نظارت به مهندسان ناظر

ارجاع سیستمی نظارت به مهندسان ناظر
خبر -۴ خرداد ۱۳۹۲


با سلام خدمت بازديد كنندگان عزيز مخصوصا مهندسين ناظر كه براشون يه خبري دارم!!



رئیس سازمان نظام مهندسی استان البرز گفت: با هدف اصلاح روش انتخاب مهندسان ناظر، ارجاع کار نظارت به مهندسان به شیوه سیستماتیک و با اعمال نظر مستقیم سازمان نظام مهندسی صورت می گیرد.


محسن خیری با ارزیابی مثبت از نتایج و خروجی های اجرای این طرح، بیان کرد: با اجرای این طرح که "کارآمدی" و "هدفمندی" از ویژگی های بارز و شاخص آن است، انتخاب مهندسان ناظر و واگذاری کار نظارت به آنها از شیوه های سنتی و سلیقه ای خارج می شود و جای خود را به یک انتخاب کاملا ایده آل، قانونی و سیستماتیک می دهد.

وی، اجرای این طرح قانونی را مقدمه اصلی انجام کار نظارت بر ساخت و سازهای شهری دانست و افزود: در اجرای این طرح که پشتبانه قانونی نیز دارد، سازمان نظام مهندسی به استناد مجموعه ای از شرایط تعیین شده به جای مالک، نسبت به انتحاب مهندس ناظر و ارجاع کار نظارت به وی اقدام می کند.


این مسئول با اشاره به تبصره 2 ماده 16 قانون نظام مهندسی، مد نظر قراردادن مفاد و آیین نامه های قانونی را امری مهم تلقی کرد و با تاکید بر تبعیت از این موارد قانونی در همه امور، عنوان کرد: به استناد این ماده قانونی، انتخاب مهندسین ناظر و سپردن کار نظارت به آنها از حوزه انتخاب کارفرمایان و مالکین خارج است به عبارتی، مالکین نمی توانند، مهندس ناظر را برای نظارت بر روند ساخت و ساز ملک خود انتخاب کنند.


خیری، "اصلاح روش انتخاب مهندسان ناظر" را منتج به نتایج مطلوب دانست و بیان کرد: انتخاب مهندسین برای واگذاری سهمیه نظارتی با توجه به سابقه و قدمت کاری و با در نظر گرفتن پایه و رتبه های کاری مهندسین و در مدت زمان 72 ساعت صورت می گیرد.


ضرورت ممانعت از انتخاب سلیقه ای مهندس ناظر


رئیس سازمان نظام مهندسی استان البرز با تاکید بر ضرورت ممانعت از انتخاب سلیقه ای مهندس ناظر از سوی مالک، عنوان کرد: این انتخاب باید بر حسب معیارهای واحد و مشخصی و از سوی کارشناسان و متخصصان صورت گیرد تا از این طریق بتوان به اهداف کلان ساختمان سازی شهری دست یافت.


وی از ساختمان به عنوان یک سرمایه مهم "ملی" یاد کرد و با تاکید بر حفظ و صیانت از این سرمایه ملی، گفت: از دیگر اهداف مهم لحاظ شده در اجرای طرح " نظارت بر روند اجرای ساختمان توسط مهندسان متخصص و با تجربه کاری بالا " صیانت از این سرمایه ملی است، ضمن آنکه، اجرای این طرح به شکلی گسترده و عمیق از تضیع حقوق شهروندان جلوگیری می کند.

این مسئول با بیان اینکه، مالکان تمایل بیشتری برای واگذاری امور نظارتی ساخنتمان خود به مهندسان آشنا و مد نظر خود را دارند، بیان کرد: انجام این اقدام از سوی مالکان می تواند، منشاء بروز تاثیرات منفی در پروسه اجرای ساختمان باشد، بطوریکه، ساختمان سازی خارج از اصول استاندار و مهندسی ساخته شود که این امر موجب وقوع اتفاقات جبران ناپذیری نیز می شود.


خیری، تاکید کرد: انتخاب مهندسین و معرفی آنها به مالکین از سوی سازمان نظام مهندسی به نحو مطلوبی از برزو این اتفاقات جلوگیری می کند. وی، نظام مهندسی را مسئول تعیین صلاحیت و ظرفیت مهندسین ناظر ساختمانی خواند و افزود: از دیگر خروجی های انجام این مهم علاوه بر عدالت محوری و تقسیم عادلانه سهمیه های مهندسی، پیشگیری از انتخاب نا آگاهانه مهندسین ناظر از سوی مالکین که خود یکی از علت های بروز تخلف در مسیر ساختمان سازی می باشد، است.


خیری همچنین عنوان کرد: تعیین اولویت بر اساس ظرفیت و سهمیه مهندسین نقش بسزایی در جلوگیری از تخلفات دارد. وی اظهارامیدواری کرد: با اجرای دقیق نظارت مهندسین ناظر شاهد تحول مثبت در چیدمان شهری به ویژه مبلمان شهری باشیم.


خیری، تعامل سازمان نظام مهندسی با مجموعه مدیریت شهری کرج را ضروری دانست و با بیان اینکه، تحقق این مهم نقش بسزایی در ساماندهی و ایجاد ساختارهای شهری متناسب با استانداردها و مقررات شهری ایفا می کند، افزود: توزیع عادلانه و دقیق سهمیه نظارت مهندسین ناظر به گونه ای از سوی سازمان نظام مهندسی انجام شوند که مهندسین ناظر به حقوق قانونی خود به نحو موثری دست یابند.


گفتنی است، اجرای طرح اصلاح روش انتخاب مهندسان ناظر در استان البرز مبنی بر واگذاری سهمیه نظارتی به مهندسین از سوی سازمان نظام مهندسی از اول خرداد ماه سال جاری آغاز می شود.

منبع:
شبکه اطلاع رسانی ساختمان ایران شاسا

 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
برتری معاونت عمرانی شهرداری مشهد


خبر-4 خرداد ۱۳۹۲

سلام بر بازديد كنندگان عزيز معاونت فنی و عمران شهرداری مشهد به عنوان شهر برگزیده کشور انتخاب شد.





اولین جشنواره، همایش و نمایشگاه عمران شهری همزمان با بیستمین نشست معاونان فنی و عمرانی کلانشهرها روز گذشته در تهران پایان یافت و شهرداری مشهد در بین شهرداری های کلانشهرها و مراکز استان کشور به عنوان برگزیده دست یافت.

دلیل این انتخاب موفقیت معاونت فنی و عمران شهرداری مشهد در ارائه دستاوردها و عملکرد مناسب بوده است. معاونت فنی و عمران برای ارائه دستاوردها و گزارش عملکرد 6 ساله خود در این نمایشگاه حضور یافت که این نمایشگاه 30 اردیبهشت الی یک خرداد ماه در دانشگاه تهران برگزار شد.

اولین نمایشگاه تخصصی عمران شهری در محورهای نظام فنی اجرایی، روش‌های اجرا در پروژه‌های تونل‌سازی شهری، برگزاری مناقصات، ساماندهی مبادی ورودی شهرها، تکنولوژی‌های نو در پروژه‌های شهری، مدیریت هزینه در پروژه‌های شهری، مدیریت آب‌های سطحی و بررسی و معرفی متمم عمرانی استاندارد مدیریت پروژه برگزار شد و بررسی چالش‌های احداث و تکمیل شبکه‌های بزرگراهی و مشارکت شهروندی در عمران شهری از دیگر موضوعات این نمایشگاه بود.


 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
احداث طرح تله کابین دریاچه شورابیل

3 خرداد ۱۳۹۲

شهردار اردبیل از اجرای طرح تله کابین دور مجموعه گردشگری و تفریحی دریاچه شور ابیل در اردبیل خبر داد.



صدیف بدری در دیار با سرمایه گذاران بخش خصوصی اجرای این طرح اضافه کرد: این طرح جزو پروژه های مشارکتی شهرداری اردبیل است. وی با تاکید بر اینکه توسعه شهری با مشارکت بخش خصوصی امکان پذیر است، یادآور شد: پیشنهاد این طرح از سوی شهرداری اردبیل ارائه شده و سرمایه گذاران پس از بررسی نتیجه را اعلام خواهند کرد.

بدری با اشاره به اهمیت برنامه ریزی برای استفاده بهینه از ظرفیت های دریاچه شورابیل افزود: شهرداری اردبیل با درآمد محدود به تنهایی قادر به ایجاد همه امکانات مورد نیاز نیست، بنابراین شورای شهر اردبیل هم به این نتیجه رسیده که برای آبادانی و توسعه منطقه نمونه گردشگری شورابیل حتما باید از ظرفیت سرمایه گذاری بخش خصوصی استفاده شود.


وی با بیان اینکه سرمایه گذاران بخش خصوصی در زمینه دریافت تسهیلات دولتی لازم جهت مشارکت در امر توسعه اماکن گردشگری به حمایت شهرداری و مسئولان نیاز دارند، تصریح کرد: خوشبختانه از بابت این حمایت ها مشکلی نداریم.


شهردار اردبیل معرفی قابلیت دریاچه شورابیل را ناکافی دانست و یادآور شد: از قابلیت های رفاهی و گردشگری این دریاچه بزرگ 200 هکتاری به اندازه ظرفیت آن استفاده نشده است، دریاچه ای که با موقعیت طبیعی استثنایی در شهر اردبیل به عنوان دریاچه ای بی نظیر در سطح کشور شناخته می شود و نمونه چنین دریاچه طبیعی در محدوده هیچ شهری وجود ندارد.


وی تصویب نهایی طرح جامع دریاچه شورابیل در کارگروه ویژه گردشگری استان را سند سرمایه گذاری و گام مهمی در جهت اجرای پروژه های مشارکتی در این مجموعه بیان کرد و متذکر شد: با اجرای طرح جامع شورابیل برای همیشه از پراکنده کاری ها پرهیز خواهد شد. بدری از استقرار کشتی تفریحی 100 نفره در دریاچه شورابیل خبر داد و با تاکید بر استقرار سریع تر این کشتی عنوان کرد: بحث چگونگی اجرا و محل اجرای اسکله کشتی با صلاحدید شرکت سرمایه گذار انجام می گیرد و شهرداری هم در امر ساخت همکاری خواهد کرد.


مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری بخش خصوصی نیز در این جلسه منطقه نمونه گردشگری شورابیل را منطقه ای زیبا، مستعد و رو به رشد توصیف کرد و بیان داشت: برای راه اندازی و بهره بردای از کشتی تفریحی در دریاچه شورابیل مصمم شدیم لذا برای شروع فعالیت در این منطقه به مطالعات اولیه در خصوص میزان ورود گردشگر به منطقه شورابیل نیاز داریم.

محمد غریب ظرفیت کشتی تفریحی در نظر گرفته شده برای دریاچه شورابیل را 100 نفر عنوان کرد و در خصوص مشخصات کشتی تفریحی شورابیل گفت: این کشتی در دو طبقه به طول ۲0 متر و عرض هفت متر مجهز به آشپزخانه ساخته شده و بصورت رستوران دریایی طراحی گردیده و قابلیت برگزاری مراسم جشن ها و میهمانیها را هم دارد.


وی ایجاد کمپینگ در محدوده خدماتی این طرح، اجرای مجموعه اقامتی 30 الی 50 واحدی شناور بر روی آب و تله کابین دور دریاچه شورابیل را از دیگر طرح های قابل اجرا عنوان کرد.

 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
افتتاح بزرگترین تونل بین شهری؛ بزودی
خبر -۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۲

بزرگترین تونل بین شهری کشور به طول 3278 متر حد فاصل پلور تا پیست آبعلی تا ماه آینده به بهره برداری می رسد.


کارشناس معاونت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور گفت: قطعه یک واریانت گردنه امامزاده هاشم محور هراز به طول 5400 متر که از سال 1380 عملیات اجرایی آن اغاز شده و چند مرحله به دلیل نفوذ آب، ریزش تونل و مشکلات اجرای آن متوقف شده بود با سعی و تلاش مهندسان و متخصصان داخلی با 1000 ملیارد ریال اعتبار به بهره برداری میرسد.

علی زمانی افزود: از ویژگیهای این تونل کاهش 9 کیلومتری و کاهش ارتفاع 475 متری و حذف قوسهای خطرناک گردنه امامزاده هاشم در جاده هراز میباشد. وی گفت: این تونل به شکل نعل اسبی با ارتفاع 5 متر و 70 سانتیمتر در دو لاین با عرض 3 متر و 65 سانتی متر و یک طرفه از آمل به سمت تهران میباشد.

محمد اعرابی مدیر پروژه قرارگاه سازندگی خاتم گفت: قطعه دوم این تونل از دشت مشاء آغاز میشود و تا جنوب شهر آبعلی و شمال شهر رودهن به سادات محله میرسد و در ادامه از طریق شاخه شمالی به آزاد راه تهران پردیس راه میابد. همچنین در مسیر تونل اول 80 دستگاه جت فن نصب میشود و دارای پارکینگ اضطراری نیز میباشد.
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اجرای طرح شناسنامه فنی ساختمان در سال 1392

اجرای طرح شناسنامه فنی ساختمان در سال 1392

اجرای طرح شناسنامه فنی ساختمان

خبر -۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۲






رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور از اجرایی شدن طرح شناسنامه فنی ساختمان تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: این طرح دارای اشکالات جزیی است که تا پایان امسال برطرف شده و اجرایی می شود.


سیدمهدی هاشمی با بیان این که شناسنامه فنی ساختمان بسیاری از مشکلات موجود در ساختمان‌سازی را برطرف می‌کند، افزود: هر چند که شهرداری هم اخیراً در ذیل پروانه‌هایی که صادر می‌کند، تهیه شناسنامه فنی برای صدور پایان کار را الزامی می داند، اما به این مساله کمتر توجه می‌شود.

به گفته وی، بهره‌بردار باید پایان کار و شناسنامه فنی را مطالبه کند و برای این کار باید فرهنگ‌سازی صورت گیرد. رییس این سازمان سپس در مورد استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد نیز گفت: ما بر تولید مصالح ساختمانی استاندارد تأکید داریم اما برای تولید مصالح ساختمانی استاندارد هنوز فرهنگ‌سازی نشده است.

هاشمی اضافه کرد: البته زمانی که شناسنامه فنی ساختمان اجرایی شود، دیگر امکان استفاده از مصالح ساختمانی غیراستاندارد از سوی مجریان ساخت و ساز وجود نخواهد داشت.


منبع: شبکه اطلاع رسانی ساختمان ایران شاسا
 

mohandes rahimi

عضو جدید
خب اینکه عمر مفیدش 100 ساله بحثی نیست اما اصلا قابل کاربریه
چند وقت پیش از پروژه مسکن مهر بازدیدی داشتم البته سازش بتونی نبود و lsf بود
با اینکه اینگونه اسکلت ها مزایای زیادی دارند اما چون با هزینه محدود باید ساخته میشد عایق صدا و حرارت نبود و وقتی توی یکی از واحدا صحبت می کردی به راحتی از واحد دیگه شنیده میشد
 

بوگاتی رنسانس

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
دوست عزیز ما خودمون توی کار ساخت مسکن مهر هستیم ، البته به عنوان پیمانکار و ناظر
مصالحی که به کار میره از نوع مرغوبه و نظارتم بیش از حد روی کار هست ، طوری که هر روز یه مهندس از شرکت عمران روی کارمون نظارت داره
اما درخصوص پول دادنم من خودم به شخصه بد شنیدم طوری که توی شرکت به هرکدوم از مهندسا گفته شد کار مسکن مهرو بگیرن فرار کردن :D ولی توی کار که وارد شدیم اتفاقا خیلی خوب پول میدادن
حالا نمیدونم بسته به سازمان اجرایی هر شهره رسیدگی کردن و پول دادن یا هر چیزی اما فکر نکنم در کل بد باشه چون نمیشه که برای ما خوب باشه برای بقیه بد
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ساخت نخستين هتل فضايي در اسپانيا

ساخت نخستين هتل فضايي در اسپانيا

بنام خدا.

سلام خدمت بازديد كننده گان عزيز
يك شركت امريكايي قصد دارد درشهر بارسلونا در اسپانيا يك هتل فضاي بسازد
كه در نوع خودش بي نظير
هستش

ادامه:



به گزارش خبرگزاری مهر، شهر پر همهمه بارسلون در اسپانیا سالانه هزاران گردشگر جذب می کند و به داشتن نقاطی که در فهرست میراث جهانی قرار گرفته اند مشهور است، اما در یک تعارض بسیار عجیب با جاذبه های تاریخ، هنری و فرهنگی، بارسلون به زودی صاحب نخستین جزیره مصنوعی و اولین هتل فضایی می شود.


اولین جزیره مصنوعی بارسلون دربرگیرنده یک هتل 300 متری است که گفته می شود این هتل نخستین محل استراحت و اقامتگاه زمین است که با گرانش صفر ساخته می شود.



بند انگشتي

موبیلونا شرکت آمریکایی درحال حاضر مأموریت ساخت این هتلهای فضایی را در سراسر دنیا برعهده گرفته است و گفته می شود که
سرمایه گذاری اولیه برای ساخت جزیره بارسلون 1.9 میلیارد دلار است.

گردشگران می توانند از طریق یک پیاده رو که روی دریا از خشکی ساخته می شود به این هتل برسند. در این جزیره گردشگران می توانند نوعی بی وزنی را در یک تونل عمودی باد تجربه کرده و یا از فروشگاه فضایی 24 ساعته دیدن کنند.

جروم بوتاری مدیرعامل شرکت موبیلونا اظهار داشت: پنجره های هتلهای فضایی موبیلونا شیشه شفافی خواهد بود که از قابلیت خاموش و روشن شدن این شفافیت برخور دارند.

خاویر تریاس شهردار بارسلون با اشاره به اینکه به این پروژه هیچ علاقه ای ندارد، اظهار داشت که شهرداری بررسی این طرح را ادامه خواهد داد.

وی اظهار داشت: ما هیچ نیاز و یا تمایلی به اجرای پروژه هایی از این دست نداریم. ما نمی خواهیم بارسلون را به یک نمایشگاه تبدیل کنیم.

این درحالی است که این اظهارات موبیلونا را که قصد دارد هتلهای فضایی در شهرهای لس آنجلس و هنگ کنگ نیز بنا کند از کار خود بازنداشته است.


منبع : خبرگزاری مهر
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بيمه كارگران از محل(پروانه ساختمان)

سلام خدمت تمام بازديدكنندگان عزيز

دبیر کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور با تاکید بر تداوم پرداخت سهم بیمه کارگران ساختمان از محل صدور پروانه‌های ساختمانی، مصوبه مجلس در معافیت پیمانکاران از پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی را دارای بار مالی برای دولت دانست.


علی یار محمدی اظهار کرد: این مصوبه مجلس برای کارگران ساختمانی خوشایند نیست و بهتر بود همان قانون قبلی اجرا می‌شد. وی ادامه داد: بر اساس قانون قبل، پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی از محل صدور پروانه‌های ساختمان صورت می‌گرفت ولی اکنون این مصوبه متوقف شده و سازمان امور مالیاتی مکلف شده است تا معادل عملکرد 9 هزار میلیارد ریال عوارض ارزش افزوده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از محل منابع مندرج در بندهای ج و د ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده، بیمه کارگران ساختمانی را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند.


یارمحمدی افزود: طبعا تامین منابع مالی بیمه کارگران ساختمانی به شکل قبل بهتر بود چون علاوه بر پرداخت 3 درصدی دولت و 7 درصدی کارگران، کارفرمایان هم سهم 20 درصدی خود را از محل صدور پروانه‌های ساختمانی می‌پرداختند که بسته به مناطق محروم و کمتر توسعه یافته، کمتر گرفته می‌شد ولی اکنون با چنین رویه‌ای به نظر می‌رسد که برای دولت بار مالی داشته باشد.

دبیر کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور درعین حال درباره پرداخت سهم بیمه کارگران از محل مالیات بر ارزش افزوده، اظهار کرد: ممکن است پیمانکاران از آن استقبال کنند ولی برای کارگران مطلوب نیست چون مکفی نیست و نمی‌تواند پاسخگوی بیمه کارگران ساختمانی باشد. به گفته وی سالانه باید 200 هزار کارگر ساختمانی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار بگیرند که اجرای این قانون در حال حاضر به دلیل کمبود سهمیه با مشکلاتی همراه است و با در نظر گرفتن مصوبه جدید مجلس هم، سهمیه‌های قبلی زیر سوال می‌رود.


از نظر یارمحمدی مصوبه جدید مجلس مبهم است چون هم اکنون تعداد کارگران ساختمانی بسیار بالاست و این مصوبه نمی‌تواند پاسخگوی بیمه آنها باشد ضمن آنکه علاوه بر کارگران ایرانی، کارگران افغانی و پاکستانی زیادی زیر نظر کارفرمایان کار می کنند که با مصوبه مجلس امکان بهره‌مندی آنها از مزایای بیمه کاهش می‌یابد.


منبع" http://list.persianblog.ir/post/643/
 

Mr.Hadi

عضو جدید
چالش های شرکتهای خدمات فنی آزمایشگاهی

چالش های شرکتهای خدمات فنی آزمایشگاهی




به گزارش صما، روز گذشته درجلسه هم اندیشی که باحضور انجمن صنفی شرکتهای خدمات آزمایشگاهی ژئوتکنیک و نیز سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران برگزار شد ،اعضای این دو صنف به بیان دیدگاه خود درباره راهکارهای ارتقای جایگاه حرفه ای شرکتهای ژئوتکنیک و نیزمکانیزمهای افزایش ظرفیت اشتغال شرکتهای خدمات فنی آزمایشگاهی پرداختند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی صنوف مسکن ایران(ٌصما)درابتدای این نشست رئیس انجمن صنفی شرکتهای خدمات فنی آزمایشگاهی و عضو کمیته تخصصي جوش سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران به تشریح اهداف و برنامه های انجمن صنفی شرکتهای خدمات فنی آزمایشگاهی پرداخت.
وی «ارائه خدمات مناسب و با کیفیت خدمات آزمایشگاهی» و «دریافت حق الزحمه متناسب با ارائه این خدمات» را دو هدف عمده این انجمن برشمرده و از کلیه شرکتهای حاضر درخواست کردکه یکصدا در تحقق این امر همراه انجمن باشند.
علایی، تدوین دستورالعملهای اجرایی و فنی شرح خدمات فنی آزمایشگاهی، منابع انسانی ماهر و آموزش دیده، بکارگیری تجهیزات مناسب، نظارت بر ارائه خدمات و همچنین حق الزحمه عادلانه و پایدار کار را از عوامل مهم و تاثیرگذار در تحقق 2 هدف پیش گفته عنوان نمودند.
به گفته رئیس انجمن صنفی شرکتهای خدمات فنی آزمایشگاهی ، هیئت مدیره جدید سازمان در دوره کوتاه جدید تصدی مسئولیت خود، با تمام توان مسائل و مشکلات شرکتهای خدمات فنی آزمایشگاهی را دنبال نموده و ایشان از طرف انجمن از کلیه مسئولین سازمان نظام مهندسي تشکر و قدردانی نمود.
درهمین حال درادامه این نشست تخصصی مهندس حیدری -دبیر انجمن ژئوتکنیک ایران و عضو کمیته تخصصی ژئوتکنیک سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران- نیزبا اشاره به ساخت و ساز شهری حال حاضر در استان تهران از نظر کمیت، کیفیت و پیچیدگی های فنی، جایگاه آزمایشهای ژئوتکنیک و رفتارشناسی خاک را از اهم موارد تعیین کننده در تضمین کیفیت و ایمنی صنعت ساختمان در کلانشهر تهران برشمرد.
دبیر انجمن ژئوتکنیک ایران با اشاره به گله مندی فعالان حوزه ژئوتکنیک به دلیل پائین آمدن شان و جایگاه این رشته تخصصی در حوزه خدمات فنی مهندسی ساختمان، اظهار امیدواری کرد که با همکاری کلیه شرکتهای خدمات فنی آزمایشگاهی، توزیع عادلانه کار و واقعی شدن تعرفه های خدمات فنی آزمایشگاهی، جایگاه این رشته تخصصی به شان واقعی خود برگردد.
وی با دعوت از کلیه علاقمندان برای شرکت در جلسات کمیته تخصصی ژئوتکنیک سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، مهمترین فعالیتهای کارشناسی صورت گرفته در این کمیته رابرشمرد وگفت: تدوین آیتمهای مورد نیاز برای ارائه گزارش های ژئوتکنیک، تعیین تعداد عمق گمانه ها، تدوین دستورالعمل عملیات حفاری، استخراج تعرفه های خدمات ژئوتکنیکی بر پایه فهرست بهای ارائه شده از سوی سازمان برنامه ریزی و نظارت راهبردي رياست جمهوري ازمهمترین اقدامات صورت گرفته دراین کمیته است.
ازدیگرسومهندس افتخاری -عضو هیئت مدیره انجمن صنفی شرکتهای خدمات فنی آزمایشگاهی و عضو کمیته تخصصی ژئوتکنیک سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران- نیز با انتقاد ازتعرفه های تعیین شده (پیشنهادی و غیرمصوب در حال حاضر) در حوزه ژئوتکنیک و حفاری گفت: اقدام اخیر صورت گرفته توسط وزرات راه و شهرسازی در تعلیق اعتبار پروانه های اشتغال کلیه شرکتهای خدمات فنی آزمایشگاهی(به استثنای 5 شرکت ) تامل برانگیزاست و چنانچه کلیه شرکتها به عضویت انجمن درمی آمدند و انجمن به عنوان نماینده اکثریت شرکتها، شان و جایگاه خود را می داشت در این صورت به احتمال خیلی زیاد وزارت خانه راه و شهرسازی قبل از تصویب و پیاده سازی شیوه نامه جدید شرکتهای خدمات فنی آزمایشگاهی، حداقل نظر کارشناسی این انجمن را به عنوان نماینده این صنف جویا می شد تا شاهد به وجود آمدن این وضع نمی شدیم.
در ادامه این نشست همچنین رضا حیدریون-عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسي ساختمان استان تهران و معاون خدمات مهندسی سازمان- نیزبا اشاره به سیاست حمایتی سازمان در خصوص اعضای خود، برقراری ارتباط هر چه بیشتر با اعضای سازمان را از مهمترین برنامه های هیات مدیره جدید برشمرد و با اشاره به هماهنگی های صورت گرفته با معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران، از اجرایی شدن ماده 33 از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد.
وی با اشاره به مکانیسم اجرای ماده 33 قانون نظام مهندسی گفت:در مرحله کنترل نقشه ها، موارد مربوط به حوزه خدمات فنی آزمایشگاهی نیز مورد نظارت بازرسین سازمان قرار خواهد گرفت. این درحالی است که در مرحله بازرسی های فنی در حین ساخت، نیاز به همکاری شرکتهای خدمات فنی آزمایشگاهی جهت کنترل مقاومت بتن و بازرسی کیفیت جوش ساختمان ها است.
معاون خدمات مهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به جلسات متعدد با مسئولین ذیربط در وزارت راه و شهرسازی، بر اهتمام آنان مبنی بر کنترل ظرفیت اشتغال و تعرفه های خدمات فنی آزمایشگاهی تاکید کرد.
علاوه براین حجت الله عزیزی -عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران- شیوه نامه جدید وزارت راه و شهرسازی را هم از نظر ماشین آلات و هم از نظر منابع انسانی سخت گیرانه توصیف کرد و با توجه به جلسه برگزار شده با مسوولان ذی ربط لزوم تغییر و تدوین مجدد این شیوه نامه را با لحاظ کردن نظرات کارشناسی نمایندگان انجمن هاي مرتبط با خدمات آزمايشگاهي در كميته هاي تخصصي ژئوتكنيك ، جوش و بتن یادآور شد.
وی با اشاره به نحوه شکل گیری انجمن تاکید کرد: با عضویت حداکثری شرکتها در انجمن، اعتبار و جایگاه آن به عنوان نماینده اعضا، در تاثیرگذاری بر تصمیم گیری های مختلف در حوزه خدمات فنی آزمایشگاهی افزایش خواهد یافت.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران سپس به شکل گیری کمیته های تخصصی ژئوتکنیک، جوش و بتن در سازمان و جلسات برگزارشده در این خصوص پرداخت و یادآور شد: با دعوت از بزرگان، اساتید و مدیران و کارشناسان متخصص و با تجربه در هر یک از حوزه های ژئوتکنیک، جوش و بتن، سعی شده تا در این کمیته ها از کلیه پتانسیل های موجود تخصصی بهره مندی کامل صورت گیرد.
وی با ذکر تعداد پروانه هاي ساختماني صادرشده در سال گذشته در شهر تهران، ظرفیت کار 50 پروژه برای هر یک از بخشهای ژئوتکنیک، جوش و بتن را ناکافی ارزیابی کرد و گفت: با توجه به تعداد شرکتهای حال حاضر خدمات آزمایشگاهی، ظرفیت کار 150 مورد ژئوتکنیک، 200 مورد جوش و 250 مورد بتن را مناسب دانست.
عزیزی اشاره به مکانیسم کنترل ظرفیت اشتغال شرکتهای خدمات آزمایشگاهی گفت: تعرفه های کارشناسی که توسط کمیته های تخصصی ژئوتکنیک، جوش و بتن سازمان تدوین شده باید مورد بازنگری قرارگیرد و چنانچه شرکتها خدمات با کیفیت و متناسب با قیمتهای جدید را ارائه ندهند بالطبع شاهد متوقف شدن سریع تعرفه های جدید خواهیم بود.
عزیزی در بخش دیگری ازاظهارات خود با اشاره به برنامه های برون سپاری سازمان تاکید کرد: بخش عمده ای از برنامه های کنترل و بازرسی توسط شرکتهای عضو انجمن های مرتبط به اجرا درخواهد آمد. همچنین با برنامه ریزیهای صورت گرفته مقرر شده تا گزارشهاي ژئوتکنیک ، جوش و بتن شرکتهای خدمات آزمایشگاهی به صورت رندوم توسط کمیته هاي تخصصی آنها مورد بررسی و کنترل قرار گیرد.
 

Rah Pardaz

همکار مدیر تالار مهندسی عمران متخصص راهداری
کاربر ممتاز
با سلام............... و تشکر از دوست عزیزمون ................ اگه در قسمت اخبار عمرانی مطلب تون رو می گذاشتید برازنده تر نبود؟................................ ممنون .....................لینک تاپیک اخبار عمرانی
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تغییر شفافیت پنجره‌ها در ثانیه

-۱۸ خرداد ۱۳۹۲






سلام دوستان عزيز یک شرکت در شمال کالیفرنیا گزینه ای با فناوری بالا برای تغییر شیشه پنجره های سنتی طراحی کرده که مجهز به WiFi بوده و شفافیت آن را ظرف یک ثانیه تغییر می کند.



شرکت تازه کار" سانت" این پنجره را به گونه ای طراحی کرده که دارای یک پوشش مجهز به WiFi روی قاب پنجره های کنونی است و از طریق یک اپلیکیشن روی تلفنهای هوشمند درجه شفافیت آن تغییر می کند، به این معنا که کاربر هر زمان که بخواهد می تواند از منظره مقابل خود و نور آفتاب استفاده کند و یا برای حفظ حریم خصوصی شفافیت پنجره را تغییر دهد.

این پوشش روی قاب کنونی پنجره ها قابل نصب است که این امر به سادگی صورت می گیرد. پس از اندازه گیری پنجره و برش میزان لازم از این پوشش می توان آن را با استفاده از چسب خودکار پوشش به شیشه چسباند. سپس چند گیره اتصال ویژه به پوشش متصل شده و به ترانسفورمر مجهز به WiFi وصل می شود.

پس از این مرحله کاربر اپلیکیشن مخصوص را یا برای تلفنهای دارای سیستم عامل اندروید و یا برای سیستم عاملهای iOS دانلود کرده و شفافیت پوشش را کنترل می کند. براساس اعلام این شرکت، پوشش را می توان به وسیله یک جریان الکتریکی تبدیل به یک جسم سخت کرد و آن را حرکت داد و سپس شفافیت آن را ظرف یک ثانیه تغییر داد.

شرکت "سانت" در نظر دارد برای گسترش تأسیسات، تیم و محصول نهایی خود مبلغ 200 هزار دلاری جمع کرد و به این منظور در ستاد "کیک‌استار" شرکت کردند. حامیان این ستاد در نهایت یک محصول از پوشش های مجهز به WiFi دریافت می کنند.



منبع:http://www.shasa.ir/newsdetail-158385-fa.html
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ساخت بتن از پوسته تخمه آفتابگردان
18خرداد 1392

جالب...!




سلام دوستان عزيز مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد می‌توان از پوسته تخمه آفتابگردان که اغلب به عنوان یک ماده اتلافی به آن نگاه می‌شود، برای ساخت بتن استفاده کرد.


پوسته تخمه آفتابگردان منبع پایدار تراکم است و ادعا می‌شود که بتن حاصل، طی گرم‌شدن پس از انجماد، در مقابل ترک مقاوم‌تر است. محققان مدعی‌اند که با تراکمات بالاتر پوسته تخمه، می‌توان از بتن فقط برای استفاده به عنوان یک ماده عایق نگریست.

تراکم پایین‌تر منجر به تولید بتن سبک می‌شود که می‌توان از آن برای اهداف ساخت‌وساز استفاده کرد، گرچه دانشمندان توصیه می‌کنند که این امر باید به ساختمان‌های کشاورزی که دارای یک طبقه هستند، محدود شود.

همچنین می‌توان از پوسته تخمه آفتابگردان با ارزش کالریک بالا، برای استفاده در سوخت زیست توده بهره برد. این تحقیق توسط بوراک سیسمان و ارهان گزر از دانشگاه نامیک کمال ترکیه انجام شد و در International Journal of Environment and Waste Management انتشار یافت.



منبع:http://www.shasa.ir/newsdetail-156496-fa.html
 

Mr.Hadi

عضو جدید
تعيين مجازات براي سازنده‌هاي غيرمتخصص

تعيين مجازات براي سازنده‌هاي غيرمتخصص




به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور روزنامه دنیای اقتصاد نوشت : يك عضو هيات‌مديره سازمان نظام مهندسي تهران با بيان اين مطلب اعلام كرد: تا زمانی که افراد غیرحرفه‌ای و غیر‌متخصص در حوزه ساخت‌وساز فعالیت دارند، نمی‌توان امیدی به تغییر وضعیت ساختمان‌سازی و کاهش گودبرداری‌های غیر‌اصولی داشت و براین اساس برای رفع این مشکل لازم است که راهکارهای قانونی برای حذف افراد غیر‌متخصص از چرخه ساخت‌وساز طراحی شود.

حجت‌اله عزیزی گفت: افزایش عمر ساختمان‌ها، عبور از دوران سنتی ساخت به سمت صنعتی‌سازی، متمایز شدن مهندسان کارآمد از ناکارآمد، فراهم شدن زمینه به کارگیری مصالح استاندارد و نیز متعادل شدن وضعیت معیشتی مهندسان از جمله مزایای کنترل ساختمان‌ها توسط متخصصان است.
وی در ادامه با بیان اینکه مکانیزم‌های رسیدن به امر فوق در گرو مسائل مختلفی است، گفت: توزیع عادلانه کار بین مهندسان، کنترل مضاعف خدمات مهندسی در پروژه‌ها، قطع رابطه مالی مهندس و کارفرما، سپردن تمامی فرآیند ساخت از ابتدا تا انتها به دست متخصصان و مهندسان با صلاحیت از جمله مهم‌ترین راهکارهای اجرایی شدن این مهم است.
عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران ادامه داد: با توجه به اینکه شهرداری فاقد وجاهت قانونی و نیز تخصصی برای اجرای امر نظارت نیست، در نتیجه این مساله باعث مغفول ماندن و اجرای سلیقه‌ای برخی از مقررات ملی ساختمان شده است. این درحالی است که سازمان نظام مهندسی به عنوان یک نهاد تخصصی حوزه ساخت‌وساز در اجرای قوانین فرادستی مربوط به ساخت‌وساز مصر است؛ بنابراین امیدوارم که مسوولان با سپردن امر نظارت ساخت به سازمان ذی‌مدخلش، شرایط حذف افراد غیر‌متخصص از حوزه ساخت‌وساز را بیش از پیش فراهم کنند.


 
آخرین ویرایش:

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
استخدام شرکت مهندسان مشاور سازه
14خرداد 1392
شرکت مهندسان مشاور سازه جهت نظارت کارگاهی در کارگاه عسلویه استخدام می‌کند.


شرکت مهندسان مشاور سازه جهت نظارت کارگاهی در کارگاه عسلویه از افراد در مقاطع مهندس ابزار دقیق، مهندس مکانیک، مهندس تکنسین سیویل و سازه، مهندس و تکنسین کنترل کیفیزت جوش و NDT دعوت به همکاری می‌کند. متقاضیان می‌توانند مشخصات فردی خود را به آدرس الکترونیکی hrm@sazeh.co.ir ارسال کنند.

منبع:شبکه اطلاع رسانی ساختمان ایران شاسا

 

Mr.Hadi

عضو جدید



خبرگزاری تسنیم: در حالی دولت برنامه‌های متعددی را برای نوسازی ۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده شهری در دست دارد که عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی تهران می‌گوید: حدود ۶۰ درصد ساختمان‌های پایتخت غیراستاندارد هستند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، پس از سال‌ها پس‌انداز و البته دوندگی برای دریافت تسهیلات بانکی، شرایطی فراهم آمده تا بتوانید صاحب یک سرپناه شوید. پس از جستجویی چند ماهه سرانجام آپارتمانی را پیدا می‌کنید، ظاهر مجتمع مسکونی نظر شما را جلب کرده است، اما اگر بدانید که واحد مسکونی مورد نظر در برابر یک زلزله خفیف (مثلا 3 ریشتر) مقاومت نخواهد کرد چه حالی به شما دست خواهد داد.

«ظاهر زیبا، باطن خطرناک.» این شرح حال بسیاری از واحدهای مسکونی ساخته شده در پایتخت ایران است. در حال حاضر حدود 60 درصد از ساختمان‌های ساخته شده به هیچ عنوان ایمنی ساکنان آنرا تامین نمی‌کنند، موضوعی که به گفته عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران به یک معضل بسیار خطرناک برای پایتخت‌نشینان تبدیل شده است.

*تامین بهداشت روانی و جانی ساکنان
حجت‌اله عزیزی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به این‌که در سازمان مهندسی اقدامات و برنامه ها در راستای افزایش کیفیت و ارتقای کیفی ساخت و ساز به چند دسته تقسیم می‌شود، گفت: در ابتدا باید بهداشت روانی ساکنان ساختمان‌های مجاور پروژه‌های ساختمانی را افزایش دهیم، یعنی اگر قرار است در محله‌ای یک پروژه ساختمانی ساخته ‌شود ساکنان پلاک‌های مجاور باید احساس آرامش داشته باشند هم به لحاظ بهداشت روانی و هم جانی.
وی افزود: دومین بحث در حوزه بهداشت روانی مسائل مربوط به گودبرداری‌هاست. با توجه به این که صنعت ساختمان در بطن جامعه و در مجاورت شاکنان و شهروندان است باید اطمینان خاطر ساکنان در رابطه با این‌که هیچ اتفاقی در حین اجرای ساختمان برای آنها نمی‌افتد را بالا ببریم.
وی با بیان این که در مرحله بعد افزایش بازرسی و کنترل بیشتر ساختمان سازی از دو منظر نحوه اجرا و چگونگی نظارت از سوی سازمان نظام مهندسی اجرا خواهد شد، تصریح کرد: به عبارت دیگر باید مشخص شود کسی که ساختمان را می‌سازد صلاحیت این کار را دارد. همچنین ناظر پروژه چقدر به پروژه سرکشی می‌کند و این کار چگونه و با چه چک لیستی انجام می‌شود. آیا مقررات ملی ساختمان را کنترل می‌کند یا خیر؟

*مشکلی به نام گودبرداری غیراصولی
این عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در ادامه با بیان این‌که گوبرداری‌های غیر اصولی و ریزش ساختمان‌های مجاور مشکلی که برای نظام مهندسی و شهرداری و ساکنان به وجود می‌آید، گفت: برای جلوگیری از این اتفاقات ناخوشایند بازرسان سازمان به پروژه‌ها اعزام می‌شوند و به ناظران پروژه اعلام می‌کنند که 72 ساعت قبل از انجام گودبرداری باید این موضوع به سازمان گزارش شود. ضمن آن‌که باید در سایت هم اعلام کنند که ما می‌خواهیم گودبرداری کنیم.
عزیری خاطرنشان کرد: بر این اساس بازرسان سازمان 72 ساعت وقت دارند که به پروژه سرکشی کنند و روال کار این است که باید عملیات تخریب تمام شده باشد ولی عملیات گودبرداری و آوار برداری به هیچ وجه صورت نگرفته باشد.
وی ادامه داد: قبل از گودبرداری، باید مقدمات اجرای سازه نگهبان انجام شود از جمله احداث چاهک‌های سازه نگهبان و نصب اعضای این سازه انجام شده باشد.

*آزمایش خاک «صوری»
وی با یادآوری این‌که سازمان نظام مهندسی در بحث افزایش کیفیت ساختمان ورود پیدا کرده است، گفت: یکی از پارامترهای مهمی که در این زمینه لازم داریم مطالعات ژئوتکنیک و آزمایش خاک پروژه‌هاست. متاسفانه در حال حاضر این کار به روش کاملا غیر علمی، غیر حرفه‌ای و به‌صورت صوری در حال انجام است.
عزیزی افزود: بر این اساس چیزی که به دنبال آن هستیم تشکیل کمیته ژئوتکنیک در سازمان نظام مهندسی است. در این راستا حدود 10 جلسه با حضور انجمن‌های دخیل در مقوله ساخت و ساز برگزار شده است.
عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی استان تهران با تاکید بر این‌که هم‌اکنون آزمایش خاک در پایتخت صوری است، گفت: در پروژه‌های ساختمانی استان تهران اصلا چاه گمانه برای آزمایش نمونه خاک زده نمی‌شود تا بر اساس پارامترهای به دست آمده، مهندس ناظر بتواند سازه را طراحی کند.
عزیزی ادامه داد: با توجه به این معضل، تشکیل سه کمیته ژئوتکنیک، جوش و بتن در دستور کار سازمان قرار گرفته است که از 12 اسفند امسال طی یک نشست خبری اعلام می‌کنیم بازرسان سازمان بر تمام عملیات ساخت و ساز از جمله تخریب، گودبرداری، آزمایش خاک، طراحی سازه، اجرای سازه نگهبان و... نظارت کاملی خواهند داشت.
وی با بیان این‌که بازرسان همچنین روی انجام آزمایش جوش و بتن نظارت خواهند کرد، تصریح کرد: در ابتدا سازمان نظام مهندسی این برنامه را به‌صورت پایلوت انجام می‌دهد و در ادامه اجرای این برنامه به انجمن‌ها منتقل خواهد شد.

*نقشه‌ فاجعه
عزیزی با یادآوری این‌که در حال حاضر به‌صورت رندوم نقشه‌های محاسباتی را برای کنترل از شهرداری می‌خواهیم، گفت: متاسفانه در بررسی این نقشه‌ها با فاجعه رو به رو هستیم. تقریبا از هر 10 نقشه که کنترل می‌شود 9نقشه ایراد دارد.
وی ادامه داد: از 9 نقشه نیز 7 نقشه ایراد اساسی دارد. این رویداد بسیار وخیمی است که برای ساخت‌وسازها ساختمان پایتخت در حال وقوع است.
این عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی استان تهران با اشاره به این‌که برای جلوگیری از این اتفاق ناخوشایند برنامه‌هایی را در دست اجرا داریم، افزود: بر این اساس از مهندسان محاسب و انجمن مهندسان و شرکت‌های طراح و ناظر در بحث کنترل نقشه‌ةای محاسباتی دعوت کردیم که این برنامه از اول فروردین سال 92 اجرایی خواهد شد.
عزیزی در پاسخ به این پرسش که چند درصد از ساخت و سازها کیفیت مورد نظر سازمان نظام مهندسی را دارند، گفت: در سال‌های اخیر کیفیت ساختمان‌ها از لحاظ ظاهری رشد خوبی کرده است و تقریبا 70 درصد خواسته خریداران را برآورده می‌کند. اما در بحث استراکچر و اسکلت متاسفانه حدود 40 درصد از سازه‌های کیفیت لازم را دارند و 60 درصد مابقی توان تحمل زلزله‌ای خفیف را هم نخواهند داشت.
به گفته وی، با تشکیل کمیته‌های ژئوتکنیک، جوش و بتن و نظارت بازرسان سازمان نظام مهندسی بر روند اجرای پروژه‌های ساختمانی پیش‌بینی می‌شود کیفیت ساخت و سازها به بالای 90 درصد افزایش یابد.
 

Mr.Hadi

عضو جدید



در حالی که پایین بودن حق‌الزحمه مهندسان ناظر به عنوان مهم‌ترین عامل کاهش کیفیت خدمات مهندسی عنوان می‌شود، دبير سابق انجمن شركت‌هاي خدمات فني آزمايشگاهي اعلام كرد: این مشکل درمورد حق‌الزحمه خدمات آزمایشگاهی خاک، جوش و بتن نیز وجود دارد و همین امر به کاهش کیفیت خدمات در این بخش از خدمات مهندسی نیز منجر شده است.

به گزارش «دنيای‌اقتصاد» حجت‌اله عزیزی با بیان مطلب فوق اظهار کرد: امکان فعالیت شرکت‌های آزمایشگاهی مشروط به دارا بودن مواردی نظیر نیروی انسانی فني و متخصص، تجهیزات به روز و مرتبط و دفتر متناسب برای انجام امور اداري و آزمايشگاهي است که هزینه این امور در قیاس با تعرفه خدمات آزمایشگاهی به هیچ وجه تناسب ندارد و این امر باعث کاهش کیفیت خدمات آزمایشگاهی شده است.
 

Similar threads

بالا