[اخبار عمراني]

بوگاتی رنسانس

عضو جدید
کاربر ممتاز
همه چیز درمورد تونل توحید

همه چیز درمورد تونل توحید

طبق معمول سلام به همه بازدیدکنندهای عزیز
همنطور که میدونید رشته عمران تشکیل شده از راه و ساختمان و توی قسمت راه ما با تونل سازی سرو کار داریم برای همین گفتم شاید این مطلب زمانی در پروژه هاتون به کار بیاد . همه تازه ساخته شده هم توی ایران انجام شده و هم امکان بازدید راحت از اون رو داریم پس میتونه برای دوستان مشتاق مفید باشه.



تونل توحید و مزایای آن
حمل ونقل عمومی معضل بزرگ و پیچیده شهرهای بزرگ دنیاست. گسترش معابر شهری و بزرگراه‌سازی‌ در دهه‌های 70‌و‌80 میلادی نهضتی بزرگ در میان شهرهای بزرگ به‌وجود آورد اما با گسترش شهرها و ازدحام خودروها خیلی زود بزرگراه‌ها در شهرها به شاهراه‌هایی بدل شدند که مملو از خودروها بودند. از ابتدای دهه 90 مسئولان شهرها به ‌تدریج به فکر گسترش حمل‌ونقل عمومی در شهرهای بزرگ افتادند.
تلاش متفکران عرصه شهرنشینی بر این بود تا حمل‌ونقل را از حوزه عمومی شهر خارج کنند. اما بزرگراه‌ها و معابر گسترده شهری که هر روز عرصه‌ای از شهر را به‌خود می‌گرفت این امکان را از آنان ربود. بنابراین خیلی زود آنان به این نتیجه رسیدند که هم برای ایجاد معابری جدید و هم بازگرداندن روح زندگی به شهر، بخش عمده‌ای از حمل‌ونقل درون‌شهری را به زیر زمین منتقل کنند. مترو بزرگ‌ترین مصداق این نظر بود اما تونل‌های بزرگ شهری به‌تدریج با تکیه بر این نظریه در شهرهای بزرگ جهان گسترش یافت و به رؤیای شهرسازان تحقق بخشید که حمل‌ونقل باید به زیر پوست شهر منتقل شود.
تونل توحید بعد از تونل رسالت دومین اقدام مدیران شهری برای تحقق این نظریه است؛ اینکه فضای بیرونی شهر در اختیار زندگی شهروندان قرار گیرد و بخشی از حمل‌ونقل به زیر زمین برده شود. اگرچه این تلاش‌ها با احداث تونل‌هایی مانند امیرکبیر، نیایش- صدر و حتی امام علی(ع) در آینده رنگی جدی به‌خود می‌گیرد اما تونل توحید شاید نقطه عطف تلاش مدیران شهری برای بردن خودروها به زیر عرصه شهری است.








به‌ دلیل واقع شدن این منطقه در قلب شهر تهران، تونل توحید دارای جایگاه استراتژیک و مهمی است و به حق می‌توان گفت که این سازه موجب خلاصی شهروندان از فشار ترافیک فشرده در پایتخت ایران خواهد شد.
وقتی درصدد مقایسه تونل توحید با تونل‌های مشابه در مناطق شهری اروپا مثل پاریس، مادرید و وین برمی‌آییم، می‌توانیم مدعی شویم که تونل توحید در زمره تونل‌های زیرزمینی پیشرو و برتر شهری دنیاست و به راستی می‌توان آن را نقطه عطفی در تاریخ تونل‌سازی مدرن به حساب آورد.
از نظر فنی سازه تونل طوری طراحی شده است که بسیار ایمن است. از نظر مهندسی به لحاظ برخورداری تونل از سیستم تهویه مناسب، دارا بودن 3 ‌لاین مجزا و یک ‌لاین اورژانس، در هر جهت شرایط ایمن و آسانی برای استفاده‌کنندگان تونل از شمال به جنوب و از جنوب به شمال فراهم شده است.
از آنجایی که هر تونل تحت شرایط خاص خود از لحاظ ژئومتری، ژئولوژی و ژئومکانیک ساخته می‌شود، باید تونل‌ها را نسبت به وضعیتی که در منطقه احداث دارند، سنجید. البته طی چندین دهه تاریخ طولانی تونل‌سازی، رکوردهای متعددی به ثبت رسیده است و پس از پایان ساخت هر تونل رکورد زمانی آن به ثبت می‌رسد که موسوم به record tunnels است اما در یک نگاه کلی می‌توان گفت تونل توحید یکی از رکوردداران مبحث تونل‌سازی در دنیا خواهد بود.
پس از بازدیدهای مکرر از محل احداث تونل توحید در مراحل مختلف حفاری و نصب حائل برای حمایت از خاک سست ، ساخت تونل توحید تحت اصول پذیرفته‌شده کنوانسیون روش‌های تونل‌سازی ساخته شده و مورد تایید انجمن بین‌المللی تونل‌سازی (ITA) است. با درنظر گرفتن این ملاحظات، تونل توحید هم در مرحله ساخت و هم به هنگام بهره‌برداری امن و ایمن است.
پیچیدگی خاصی در مدیریت فنی احداث تونل وجود دارد زیرا از طرفی ماهیت مهندسی تونل و از طرف دیگر نوع مهندسی ژئوتکنیکی، چنین شرایطی را ایجاب می‌کند. مدیران تونل‌سازی باید در شناخت رفتار زمین در هنگام حفاری و حائل‌گذاری به‌ویژه در خاک‌های سست در محیط شهری تبحر داشته باشند.
احداث تونل توحید برای مهندسان ایرانی یک چالش به حساب می‌آمد اما آنها بالاخره توانستند با اتکا به دانش فنی و ظرفیت‌های مهندسی متخصصان خود بر آن چالش فائق آیند و از این نظر باید به آنها تبریک گفت.
هزینه کارهای عمرانی در کشورهای مختلف اروپا از کشوری به کشور دیگر اندکی متفاوت است. طی بحران‌های اخیر اقتصادی (سال‌های‌2008 و 2009) اغلب کشورهای آسیب‌دیده از رکود سعی کردند به جای کاهش هزینه‌های سازندگی، بودجه کارهای عمرانی را به سمت زیرساخت‌ها سوق دهند. بودجه این سرمایه‌گذاری‌ها به‌صورت عام، در سازه‌های زیرزمینی به‌طور اخص از محل وام‌های دولت به سرمایه‌گذاری‌های مستقیم دولت به انجام می‌رسد.
با درنظر گرفتن اندازه شهر تهران و در مقایسه با شهرهای دیگر در سایر نقاط جهان، باید به این نتیجه رسید که اغلب تونل‌های جاده‌ای بخشی از حلقه جاده‌ای داخلی یا بیرونی شهر به حساب می‌آیند.
استفاده از حلقه‌های جاده‌ای شهری راه حل مناسبی برای خلاصی از شرایط ناهنجار و فشار ترافیکی است، به‌ویژه در مکان‌هایی که بتوان خط ارتباطی بین مبدأ و مقصد احداث کرد اما تصمیم بر سر اینکه در یک منطقه شهری تونل یا پل احداث شود، به شرایط خاص پروژه بستگی دارد. پل‌های درون‌شهری، سازه‌هایی سنگین، پرسروصدا و آلاینده محیط‌زیست هستند درصورتی که تونل‌ها دید برونی ندارند و در دید نیستند.
اصولا سرمایه‌گذاری در تونل و سرمایه‌گذاری در پل با هم قابل قیاس نیستند. احداث تونل هرگز صرف هزینه به حساب نمی‌آید بلکه همیشه از آن به سرمایه‌گذاری برگشت‌پذیر تعبیر می‌شود. در مورد تونل توحید، هیچ مزیت یا برتری در احداث یک پل به جای تونل متصور نیست؛ همانگونه که در شهرهای دیگر می‌توان دید، یک پل ممکن است اراضی و محیط‌زیست با ارزش شهری را نابود کند اما تونل چنین معایبی ندارد.
این تونل با طول 2136 متر و 2 رشته تونل مجاورهم و هر رشته دارای 3 باند رفت و برگشت، با توجه به ترافیک سنگین و نیاز شدید بخشی از شهر به اتصال 2 بزرگراه چمران و نواب صفوی احداث شده است.
اتصال این دو بزرگراه (از میدان توحید تا میدان جمهوری) تا سال 1377 بلاتکلیف بود، اما با توجه به حساسیت، ترافیک سنگین و نیاز شدید شهر تهران به اتصال این دو بزرگراه، شهرداری تهران در سال 1377 اقدام به اتصال این دو بزرگراه کرد.
از ویژگی‌های مهم احداث این تونل، تلاقی تونل با خط 2 و 4 مترو است.
کارگاه اصلی احداث تونل توحید:
رمپ شمالی، ابتدای خیابان باقر خان
میدان توحید
نیایش، بین توحید و آزادی
تقاطع خیابان آزادی و توحید
میدان جمهوری
تقاطع خیابان آذربایجان با نواب
استفاده از توانمندی فنی و تجربی 3 هزار و 400 نفر پرسنل اجرایی در تونل توحید و 708 دستگاه تجهیزات سبک و سنگین مدرن در روند اجرای پروژه، از نکات قابل تامل است.
برای احداث تونل توحید، از تکنولوژی و دانش فنی و مهندسی روز بهره گرفته شده است. از جمله:
- 70 عدد جت‌فن
- 11 اگزوز فن برای تهویه و خروج هوای آلوده و ورود هوای تازه به تونل
- ژنراتورهای اختصاصی و اضطراری برق که در صورت قطع برق تهران و شبکه سراسری به‌ صورت خودکار برق تونل را همواره روشن نگه دارد و جبران قطع برق کند و تأمین روشنایی استاندارد و پیش‌بینی تنظیم نور طبیعی بیرون و نور مصنوعی داخل تونل (عدم‌خیرگی(
- تعبیه شبکه‌های فاضلاب و همچنین نصب بیش از 3 هزار شمع و بیش از 25 هزار قطعه بتنی
- نصب سیستم هوشمند و محاسبه دقیق و مقاوم‌سازی‌ تونل در مواجهه با زلزله و تکان‌های تخریبی ناشی از گسل‌ها
تونل توحید نخستین بزرگراه شمال به جنوب تهران است که 2 بزرگراه شهید چمران و شهید نواب صفوی را به یکدیگر متصل می‌کند.
با بهره‌برداری از تونل توحید، مشکل ترافیک در حدفاصل تقاطع خیابان باقرخان و بزرگراه شهید چمران و خیابان آذربایجان و بزرگراه شهید نواب صفوی رفع می‌شود که صرفه‌جویی در مصرف بنزین و کاهش آلودگی‌‌های هوا، صوتی و بصری از جمله اهداف احداث آن است.

مشخصات تونل توحید:
نوع: دوقلو
طول: 2136متر
شیب متوسط طولی تونل: 4 درصد
تعداد خطوط عبوری از هر باند: 3
عرض خارجی: 30 متر
حداکثر عمق از سطح: سی و یک و نیم متر
مشخصات فنی پروژه:
این تونل با 2 پرتال از شمال خیابان باقرخان تا خیابان آذربایجان در بزرگراه نواب احداث می‌شود و شامل 6 کارگاه جهت انجام بخش‌های مختلف پروژه است
عملیات بازگشایی 2 رمپ ورودی و خروجی تونل از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که تأثیر عمده‌ای بر وضعیت ترافیک منطقه خواهد داشت
تلاقی تونل با خطوط مترو باعث شده تا مطالعات فنی در سطح بالایی انجام پذیرد
مسیر انحراف ترافیک شمال باقرخان با وجود معارض متعدد ملکی و تأسیساتی از اهمیت ویژه‌ای جهت عملیاتی شدن فعالیت‌های اصلی برخوردار است.

مزایای احداث تونل توحید:
- کاهش نیاز به رفع معارض ملکی و تاسیسات شهری
- ارتقای عملکرد کریدور شهید چمران - شهید نواب در شبکه معابر شهر تهران از جاده دسترسی به بزرگراه
- افزایش سرعت اجرای پروژه و در نتیجه تسریع در بهره‌برداری از آن
- کاهش زمان سفرهای درون شهری
- کاهش مصرف سوخت وسایل نقلیه و جلوگیری از هدر رفتن سوخت
- افزایش ایمنی عبور و مرور و در نتیجه کاهش حوادث، تصادفات و جرایم ترافیکی
- کاهش آلودگی محیط زیست اعم از صوتی و هوایی
- کاهش استهلاک وسایل نقلیه و هزینه‌های نگهداری و تامین قطعات یدکی
- بالا رفتن امنیت فکری و کاهش اضطراب شهروندان
 

بوگاتی رنسانس

عضو جدید
کاربر ممتاز
فناوری نانو در صنعت ساختمان هم جای خودش رو پیدا کرد

فناوری نانو در صنعت ساختمان هم جای خودش رو پیدا کرد

طبق معمول سلام به همه بازدید کننده های عزیز


فناوری نانو در صنعت ساختمان
فناوری نانو در صنایع ساختمان هم نقش بسزایی دارد، در این راستا بیشترین سهم را صنایع فولاد، شیشه وبتن ایفا می کنند. کاربرد نانو ذرات در صنعت ساختمان که مهمترین آن ها نانولوله های کربنی(CNT (و دی اکسید تیتانیوم(TiO2) هستند، عموما" در سازه های اصلی باعث افزایش خواص مکانیکی نمونه ها شده و در بخش نازک کاری نیز کاربرد نانو پوشش ها در نمای داخلی وخارجی ساختمان ها نیز از اهمیت ویژه ای برخورداراست. نانو پوشش ها ی ساختمان ضمن اینکه باعث دفع آب شده وجذب کثیفی را به حداقل می رسانند، نمای ساختمان را در مقابل اشعهUV مقاوم می سازند. این نانو پوشش ها در سطوحی از جمله؛ سیمان، آجر، سفال، سنگ معمولی، کاشی ، مرمر، چوب، سرامیک، شیشه، فولاد وبتن به کار می روند. ساخت بتن تقویت شده، خود تعمیر کننده و خود تمیز شونده، شیشه های خود تمیز شونده، مقاوم در برابر آتش وکنترل کننده انرژی ودر نتیجه صرفه جویی درمصرف انرژی، استفاده از رنگ های حاصل ازعلم نانوکه باعث عدم نفوذ باکتری ها به ساختمان های اداری، مسکونی، بیمارستان هاوغیره شده وبه آنهاعمری طولانی، محیطی عاری از باکتری و ماهیتی غیر قابل کثیف شدن وفرسودگی می بخشند نیز از دیگر کاربردهای مهم فناوری نانو در صنعت ساختمان است. بدین ترتیب به راحتی می توان تشخیص داد که ما با دنیای تازه ای به نام فناوری نانو روبروهستیم. متخصصان علم نانو براین باورند که بعد از تولید ماشین های بخار، موتور وتوسعه IT ، فناوری این علم افق های تازه ای رابه دنیای انسان ها بازخواهد کرد. فناوری نانو، قادراست مواد را تا اندازه ای کوچک کند که با دوباره سازی آن ها بتوان مواد وفنآوری های جدیدی را به دنیا عرضه نمود.
برای مثال، گل رس وسرامیک را می توان به ابعاد نانو درآورده وبه صورت پودر با نانو پلیمرها مخلوط کرده ودر محیطی خنثی مصالحی سخت ومقاوم را که نمونه آن تا به حال دیده نشده بوجود آورد.

فناوری نانو وپوشش های ساختمانی
نانو پوشش های ساختمان درسطوح داخلی وخارجی ساختمان ها ازجمله: سطوح شیشه ای، پلاستیکی، چوبی، فولادی، سنگی،آجری، کاشی، سرامیکی،سیمانی و بتنی و... استفاده می شوند. دراین سطوح (سطوح هوشمند) که عموما" فوق آبدوست و یا فوق آبگریزهستند واکنش ها برروی سطح صورت می گیرد. لازم به ذکر است که نانوپوشش ها ساختمان آنتی باکتریال بوده وبرای سلامتی انسان بی ضررهستند.

تاثیر لوتوس

نانو پوشش های سنگ وچوب
این نانو پوشش ها ی آنتی باکتریال، مقاوم در برابر آب، هوا، مواد ارگانیکی و غیر ارگانیکی هستند و یکی از پوشش های اصلی صنعت ساختمان به شمار می روند. نانو پوشش های سنگ وچوب ترکیباتی هستند که ضمن حفظ ظاهر اصلی سطح باعث عدم ایجاد چسبندگی در سطح شده و آب، چربی وسایرو آلودگی ها را از سطح دفع می کنند. ضمنا" نانو پوشش های سنگ وچوب برای سطوح سنگی نفوذ پذیرکه خاصیت مکندگی دارند نیز موارد استفاده بسیاری دارند. ترکیبات این نانو پوشش ها معمولا" شامل الماس، نقره، شیشه و سرامیک می باشند و باتوجه به موارد مصرف ممکن است متفاوت باشند، اما در اکثرآن ها فاز حامل آب والکل است وذرات آنها تا 300 درجه سانتيگراد مقاوم هستند.
مزیت ها: پوشش سطوح منفذ دار، حفظ تنفس سطوح، حفظ سطوح در برابرعوامل محیطی، امکان تمیز شدن لک ها ازجمله؛ چربی ها وروغن ها با آّب، جلوگیری از ایجاد کپک، جلبک و مشابه آنها و محافظت سطوح ازتاثیرنم وکثیفی ها.

موارد مصرف
سطوح چوبی
نانوپوشش های سنگ وچوب، علاوه بر استفاده در سطوح چوبی معمولی برای سطوح چوبی جلادار وسطوح چوبی رنگ شده هم مورد استفاده قرارمی گیرند. درسطوح چوبی جلادارسه ماه پس ازاعمال جلا مورد استفاده قرارمی گیرند وبرای سطوح چوبی رنگ شده ازنانوپوشش های چند منظوره استفاده می شود.


سیمان های الیافی
ساختمان هایی که با سیمان های الیافی ساخته می شوند پس از مدتی به منبع لکه وکثیفی تبدیل می شوند. سیمان استفاده شده درنمای ساختمان ها، کثیفی هاوکپک ها رامکیده وباتاثیر نورخورشید آنها رابخوبی درداخل ماتریس جایگزین می کند و دورکردن این لکه ها وکثیفی ها کار بسیار مشکلی است. استفاده ازنانوپوشش های سنگ وچوب درنمای ساختمان باعث عدم نفوذ کثیفی ها، باکتری ها وغیره به داخل ماتریس می شوند وظاهر اولیه نما را به خوبی حفظ می نمایند.

آجرها وسرامیک ها
درخت های بزرگ اطراف ساختمان ها با به جا گذاشتن آثار خود برروی سطوح ساختمان ها باعث می شوند نمای ساختمان ها به مرور زمان رنگ سبز درختان رابه خود گرفته وبرای تمیز کردن آن ها می بایست ازابزارتمیزکننده بافشارهای قوی استفاده شود، اما این عمل نیز باعث می شود پس از چند ماه درسطح ساختمان چسبندگی بیشتری ایجاد شود و سریع تر وراحت تراز قبل کثیفی ها رابه خود جذب کنند دراین گونه موارد نیز استفاده از با نانوپوشش های سنگ وچوب ضروری به نظر می رسد.

ماسه سنگ ها و بتن گازی
بتن گازی وماسه سنگ هایی که ساختار سفید رنگی دارند واغلب در آتلیه ها و ایوان ها به کار می روند، کثیفی ها وچربی ها را جذب کرده وظاهر آنها خیلی سریع به صورت نامطلوبی تغییرمی کند. در این شرایط استفاده ازتمیز کننده های بافشار بسیار قوی نیز کارساز نمی باشد. اما در صورت استفاده از نانو پوشش های سنگ وچوب درحالی که به سطح اجازه تنفس داده می شود، باعث عدم نفوذ مواد به سطح می شوند، بدین ترتیب رنگ وساختار اصلی سطح حفظ می شود.

کاشی ها و لوح های سنگی
استفاده ازنانوپوشش های سنگ وچوب باعث می شوند ساختمان ها همراه با باغچه ها و مجسمه های اطراف آن ها از تاثیرات محیطی محفوظ مانده و به مرورزمان در رنگ آن ها تغییری ایجاد نشود.

شیشه
نانو پوشش های شیشه در صنایع ساختمان واتومبیل بیشترین کاربرد را دارند، در ادامه به برخی ازکاربرد های آنها در صنایع ساختمانی اشاره شده است.

شیشه های خود تمیز شونده
این نوع نانو پوشش ها، باضخامت چند نانومتر در سطح شیشه یک فیلم آب دوست تشکیل می دهند، سطح هیدروفیل آنها از تاثیر نور خورشید یک فوتوکاتالیست تشکیل داده وآب جمع شده در سطح، درمقابل نیروی جاذبه زمین میزان آب/ هوا را برروی خود افزایش داده وبدین ترتیب آب جمع شده در سطح تماما" پخش شده وبخودی خود امکان تمیز شدن رابوجود مي آورد.
نانوپوشش های استفاده شده برروی شیشه پس از شش هفته خاصیت خود تمیزشوندگی را از خود نشان می دهند. بنا به گفته متخصصین نانوذرات TiO2 موجود در اين نانو پوشش ها داراي دو خاصیت است ؛ یکی از آن ها فوق العاده هیدروفیل بودن آن است، دیگر آن که دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی است، زیرا TiO2 قادربه شکستن وتجزیه آلاینده های آلی است. این تاثیرپس ازگذشت چند هفته در شیشه ایجاد می شود، زیرا تیتانیوم دی اکساید باید در داخل ماتریس شیشه جایگزین شده٬ و شیشه ها را از کثیفی های موجود رها کرده وسپس کثیفی های محیط رابه صورت کاتالیتیک تجزیه نموده واز بین ببرد. خاصیت پخش شوندگی مساوی آ ب در سطح باعث می شود بدون اینکه لکه ای باقی بماند سطح ازکثیفی ها عاری شود.



شیشه های کنترل کننده انرژی
این نوع شیشه ها ضمن دارابودن تنوع دررنگ وسایر خصوصیات، قادرند باکاهش شدید امواج ماوراء بنفش ومادون قرمز عبوری وتنظیم عبور نورمرئی، در زمستان تا 85درصد ودر تابستان تا 80درصد از هدر رفتن انرژی داخل ساختمان جلوگیری کرده ودر صرفه جوئی مصرف انرژی، نقش بسزائی داشته باشند.

شیشه های محافظ در برابر آتش
شیشه های محافظ دربرابر آتش نیز یکی دیگراز دستاوردهای فناوری نانو است. این محصول از طریق قراردادن یک لایه شفاف محتوای نانو ذرات سیلیس (SiO2) درمیان دو صفحه شیشه ای ساخته می شود که در هنگام گرم شدن شیشه این لایه شفاف تبدیل به محافظی سخت، تیره ومقاوم دربرابر آتش می شود.

بتن
تحقیقات بسیاری در زمینه بکارگیری فناوری نانو درساختمان بتن درحال انجام است به منظور درک این مطلب در سطح علم پایه از فناوری هایی مانند؛ میکروسکپ هایAFM ،SEM ، FIB که برای مطالعه در مقیاس نانو ساخته شده اند استفاده می شود

نانوسیلیس ها(SiO2)
با استفاده از نانوذرات سیلیس می توان میزان تراکم ذرات را در بتن افزایش داده که این به افزایش چگالی میکرو ونانوساختارهای تشکیل دهنده بتن ودر نتیجه ویژگی های مکانیکی می انجامد. افزودن نانوذرات سیلیس به مواد بر مبنای سیمان هم موجب کنترل تجزیه شیمیایی ناشی ازH-C-S(کلسیم- سیلیکات - هیدرات)، که در اثر نشست کلسیم در آب رخ می دهد، ونیز جلوگیری از نفوذ آب به داخل بتن می شود که هردوی این موارد دوام بتن را افزایش می دهند.

نانولوله های کربنی (CNT)
تحقیقات گسترده ای درخصوص کاربردهای نانولوله های کربنی در حال انجام است وتاکنون خواص قابل ملاحظه ای از آن ها کشف شده است؛ برای مثال باوجود اینکه چگالی آن ها یک ششم چگالی فولاد است، مدول یانگ آنهاپنج برابر واستحکام آنها هشت برابر فولاد است. درصورت افزودن نیم الی یک درصد وزنی از این نانولوله ها به ماتریس بتن خواص نمونه ها به طور قابل توجهی بهبود می یابد. (نانولوله ها ی کربنی به صورت های تک جداره ویاچند جداره مورد استفاده قرار می گیرند.
نانولوله کربنی تک جداره
نانو ذرات رس (Nano-Clay)
برخی از انواع نانوذرات درچسب های (ملات های binder) مختلف ونحوه تاثیر آنها برروی ویژگی های کلیدی مرتبط با فرسایش بتن؛ مانند ممانعت ازانتقال یون های کلر، مقاومت دربرابر دی اکسید کربن، پخش بخار آب، جذب آب وعمق نفوذ هدایت می شوند. نوعی حلال متشکل از رزین اپوکسی باوزن ملکولی پایین ونانوذرات رس(Nano-Clay)، نتایج امیدوارکننده ای را در این زمینه نشان داده است.

نانوذرات اکسید آهن یا هماتیت(Fe2O3)
درصورت اضافه نمودن نانوذرات اکسید آهن به ماتریس بتن علاوه بر افزایش مقاومت بتن، پایش سطوح تنش بتن را ازطریق اندازه گیری مقاومت الکتریکی برشی امکان پذیر می سازد.

نانوذرات دی اکسید تیتانیوم (TiO2)
نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم هم برای بهبود ویژگی های بتن در نمای ساختمان ها به عنوان پوشش بازتاب کننده مورد استفاده قرار می گیرد. این نانو ذرات ازطریق واکنشهای فوتوکاتالیستی قوی قادر به شکستن وتجزیه آلاینده های آلی،ترکیبات آلی فرار(VOC) وغشای باکتریایی هستند، به همین جهت برای ایجاد خاصیت ضد عفونی کنندگی به رنگ ها، سیمان ها وشیشه ها اضافه می شوند. بتن حاویTiO2 دارای رنگ سفید و درخشندگی خاصی است و این درخشندگی رابطور موثری حفظ می نماید. درحالی که ساختمان های ساخته شده بابتن معمولی فاقد چنین ویژگی هستند.

فولاد
فولاد یکی از فلزات بسیار مهم در صنعت ساخت وساز است. تحقیقات نشان داده است اضافه نمودن نانو ذرات مس به فولاد از ناهمواری های سطحی فولاد می کاهد و درنتیجه تعداد عوامل افزایش دهنده تنش ودر نهایت ترک خوردگی های ناشی از خستگی سازه هایی مانند پل ها و برج ها، که در آنها بارگذاری به طور متناوب انجام می گیرد رامحدود می سازد.

حسگرها
حسگرها ی مبتنی برفناوری نانو نیز می توانند به نوبه خودکاربردهای زیادی در سازه های بتنی داشته باشند؛ برای کنترل کیفیت ودوام بتن، این حسگرها می توانند برای هدف های مختلفی نظیر؛ اندازه گیری چگالی، میزان افت بتن، پارامترهای موثر دردوام بتن مانند؛ دما، رطوبت، غلظت کلر، PH ؛دی اکسیدکربن، تنش، خوردگی میلگردها وارتعاش طراحی شوند.
 

بوگاتی رنسانس

عضو جدید
کاربر ممتاز

بوگاتی رنسانس

عضو جدید
کاربر ممتاز
خیلی جالب بود.ممنون ...مفید و مختصر...ای کاش درباره ی اسفالت های خودترمیم هم یه مقاله ی خلاصه بذارید...اینم لینک فیلم ارایه ی پروژه س
http://download.ted.com/talks/ErikSchlangen_2012X.mp4 :smile::)
این مقاله گیرم اومد فکر نکنم چیز بدی باشه
به نظر من که خوب اومد
توی آشیوم نداشتم چیزی ولی این مقاله خوبیه


نانوآسفالت خود ترميم، روياي ديرين راهدارها
گفت وگو با كامران رحمتي شادباد، مخترع نانو آسفالت خود ترميم



ويژگي هاي شگفت انگيز قير و آسفالت قرن هاست كشف شده است، اما همين اواخر بود كه تركيب قير با شن و ماسه ماده تركيبي خارق العاده اي را در اختيار بشر گذاشت كه با آن مي توانست راه ها را با پوششي يكنواخت و نرم بپوشاند. نرم براي حركت خودروها و سخت براي آسيب ديدن از گزند ابر و باد و مه و خورشيد و فلك. اما وقتي همه اين عوامل كنار هم جمع شوند اندك اندك غرور آسفالت را مي شكنند و در قلب آن ترك هايي ايجاد مي كنند كه هيچ راهداري با آنها سر دوستي ندارد.
ريزترين ترك در پوشش آسفالت زمينه ساز ترك هايي بزرگ تر و بزرگ تر است و در نهايت كار به جايي مي رسد كه بخشي از آسفالت كنده شده و ما با صحنه آشناي جاده هاي پر چاله روبه رو مي شويم. توجه به معضل ترك خوردگي آسفالت، سال هاست ذهن پژوهشگران زيادي را به خود مشغول كرده است. از جمله آنها كامران رحمتي شادباد، دانشجوي دكتري رشته سازه هاي هيدروليكي دانشگاه تبريز بود كه طرح «نانو آسفالت خود ترميم گر ضدترك» او توانسته روزنه اميدي در دل راهدارها ايجاد كند.
رحمتي كه جوايز متعددي به دليل اختراعات متعدد خود از جشنواره هاي سراسر دنيا كسب كرده، در اين گفت وگو درباره اهميت و فناوري به كار رفته در طرح اخير خود كه جايزه اختراع برتر جشنواره ITEX2012 مالزي را نيز از آن خود كرده، صحبت كرده است كه توجه شما را به آن جلب مي كنيم.

نانو آسفالت خود ترميم گر ضدترك! نام طولاني و عجيبي است. موضوع چيست؟
ترك خوردگي آسفالت يكي از بزرگ ترين مشكلات راهسازي در جهان است. سالانه مبالغ فراواني صرف بازسازي چنين ترك هايي مي شود. تغييرات دمايي آب و هوا يكي از مهم ترين عوامل توليد ترك در آسفالت است. فرآيند توليد ترك و بزرگ شدن اندازه آن يك پروسه طولاني است. در اينجا مشكل بسيار حادي كه مطرح مي شود زياد بودن عوامل ايجاد كننده ترك است. اين عوامل در بخش هاي مختلف از طريق مكانيسم هاي گوناگون قادرند در سطح آسفالت توليد ترك كنند. آسفالت خود ترميم گر باعث ترميم شكاف و ترك هاي مويي در سطح آسفالت مي شود؛ قبل از اين كه ترك پيش رفته و بزرگ شود، آسفالت به صورت خودكار شروع به ترميم قسمت ترك خورده مي كند كه اين امر باعث ايجاد سطح صاف مي شود.

چه رازي در اين آسفالت جديد وجود دارد كه به آن، اين قابليت شگفت انگيز را مي دهد؟
در آسفالت خود ترميم گر، عاملي اضافي به نام كپسول كه در آن عامل اصلاح كننده، به همراه آغاز كننده كاتاليستي وجود دارد آسفالت را در مقابل ضربه حساس كرده و با ايجاد ضربه به آن كپسول مي شكند؛ در اين حالت تركيب عامل اصلاح كننده و آغاز كننده كاتاليستي، ترميم آسفالت را سبب مي شود. در واقع اين نانوكپسول ها اگر در معرض تركي قرار گيرند، مي شكنند و مواد درون آنها تركيب شده و ماده سخت چسب مانندي توليد مي كنند كه مشابه عمل بخيه زدن در پزشكي، لبه هاي ترك آسفالت را به هم مي چسباند و از گسترش ترك جلوگيري مي كند.

و اين موضوع مانع گسترش ترك هاي ريز و تبديل آنها به شكاف هاي عميق يا چاله در سطح خيابان مي شود. درست است؟
بله دقيقا همين طور است. البته لازم به ذكر است داشتن آسفالت مطلوب علاوه بر مشخصات مهندسي قير به مشخصات فني زيرسازي راه و شرايط بهره برداري از آن نيز بستگي دارد، اما در نهايت استفاده از اين نوع آسفالت عمر روكش جاده ها را چند برابر افزايش مي دهد و آن هم به دليل فرآيند استفاده شده در اين اختراع است كه كاتاليستي بوده و بسيار سريع عمل مي كند.

غير از افزايش طول عمر روكش جاده ها ديگر چه مزيت هايي را مي توانيد براي اين محصول نوآورانه خودتان برشماريد؟
مقاوم شدن آسفالت در مقابل تغييرات شديد دمايي، مقاومت در مقابل نيروهاي وارد شده توسط اتومبيل هاي سنگين، محدود كردن انتشار گاز گلخانه اي براي توليد مجدد آسفالت جديد، مصرف كمتر انرژي، كاهش سروصداي ترافيك كه در اثر حركت اتومبيل روي آسفالت قديمي و ترك خورده ايجاد مي شود و سلامت در رانندگي به اين دليل كه خيلي از تصادفات به دليل تصميم به فرار راننده از يك ترك يا چاله بزرگ حادث مي شود، از مهم ترين ويژگي هاي مثبت اين نوع آسفالت به شمار مي رود.
 

بوگاتی رنسانس

عضو جدید
کاربر ممتاز
ساختمان مکعب با فناوری های نوین سبز

ساختمان مکعب با فناوری های نوین سبز

طبق معمول سلام به همه بازدید کننده های عزیز
دونستن اطلاعات جدید و پیشرفت توی زمینه های مختلف خیلی خوبه ، و این بده که ما از تکنولوژی های دنیا عقب باشیم ، این عقب موندگی هر منشعی داره به جای خودش ولی ما در حد خودمون و حتی برای زندگی شخصی خودمون میتونیم فعالیت کنیم و این عقب موندگی رو جبران کنیم ، برای همین من بیشتر سعی میکنم که مطالب نو رو بازتاب بدم تا شاید با خوندنش جرقه ای توی ذهن کسی بزنه


بار دیگر گروه معماری Arhimetrics+ Enota اسلواکی توانستند پروژه سبز نوینی را در کشور به معرض نمایش بگذارند که از لحاظ اجرای معماری نمای خارجی توانسته عنوان برترین را از آن خود کند.

این ساختمان با نام اختصاصی مربع هرمن معرفی شده است که علت این انتخاب نیز کاربرد ورقه های بتنی مربعی در زوایا و طرح های نامنظم هندسی اعلام شده است. تمامی این ورقه ها به صورت پنل های مسطح سبز طراحی شده اند که سطوح خارجی آن ها با انواع گیاهان طبیعی و مصنوعی پوشانده شده اند.


این بلوک های سبز در جذب آب، انرژی خورشید و انرژی باد نقش قابل توجهی را ایفا می کنند که در تامین انرژی مصرفی داخلی ساختمان می توان روی آن ها حساب کرد.

در واقع می توان گفت این ساختمان سبز به صورت کاملا مورب و اوریب طراحی شده که قطعا توجه هر بیننده ای را به خود جلب خواهد کرد.
همچنین اطراف این ساختمان مورب یک پارک وسیع عمومی نیز طراحی شده که جدیدترین سیستم و تجهیزات انرژی های تجدیدپذیر در اطراف آن به کار گرفته شده اند.



این در حالی است که مسیر پیاده روی این ساختمان سبز نیز با استفاده از پنل های مسطح شیب دار و قوس دار طراحی و نصب شده است.

 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مقایسه نقشه مترو در ایران و دیگر کشورهای جها

مقایسه نقشه مترو در ایران و دیگر کشورهای جها

مقایسه نقشه مترو در ایران و دیگر کشورهای جهان




مقایسه نقشه مترو در ایران و دیگر کشورهای جهان






مترو تهران












مترو لندن












مترو پاریس (برای مشاهده تصویر در اندازه بزرگتر، روی عکس کلیک کنید.)












مترو سئول (برای مشاهده تصویر در اندازه بزرگتر، روی عکس کلیک کنید.)












مترو توکیو












مترو برلین (برای مشاهده تصویر در اندازه بزرگتر، روی عکس کلیک کنید.)




مترو نیویورک (برای مشاهده تصویر در اندازه بزرگتر، روی عکس کلیک کنید.)









کلمات کليدي : مقایسه نقشه متــرو ایران کشورهای جهان نیویورک لندن سئول تهران برلین توکیو پاریس دبی نقشه ایستگاه خطوط کرج
 

سروش شیرالی

متخصص مکانیک خاک و ژئوتکنیک
سیمان خود کششی

سیمان خود کششی

این نوع سیمان در سازه هایی مثل کلریفایر ها ( مخازن تصفیه خانه ) که احتیاج به آب بند شدن دارند ، استفاده میشود .
قبل از تزریق پلی اورتان ( ساخت آلمان) ، از پلی تکس جهت بستر سازی پلی اورتان به درون درزهای تخریب شده سازه ، استفاده میشود .
پلی اورتان ، مایعی است که از دو جزء کربن استاپ و کربن کراک درست شده . این سیمان مایع مانند ، را بعد از ایجاد بستر سازی توسط پلی تکس به درون درزها تزریق میکنیم ( کمچه بنایی) .
این مایع بتدریج تا 5 برابر حجم خود باد میکند و کلیه خلل و فرج بین درزها را پر میکند که باعث آب بند شدن سازه میگردد. مثل درختی که ریشه های آن در زمین پخش میشود ، این مایع ترکیبی نیز همچین عملکردی از خود نشان میدهد و بین 3 تا 5 سانتیمتر میتوان حالت کششی ( ارتجاعی ) از خود نشان داده و اجازه حرکت سازه در حالتهای انقباظ و انبساط را میدهد
 

پیوست ها

  • DSC01976.zip
    1.8 مگایابت · بازدیدها: 0
  • vlcsnap-2013-04-05-09h48m44s159.zip
    3 مگایابت · بازدیدها: 0

بانو امین

مدیر تالار اسلام و قرآن
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
ممنون. اطلاعات جالبی بود
 

بوگاتی رنسانس

عضو جدید
کاربر ممتاز
بزرگترین ساختمان ضد زلزله جهان + عکس

بزرگترین ساختمان ضد زلزله جهان + عکس

احتمالا تا صحبت از ساختمان های بزرگ می شود، ذهن همه شما به دوبی و آسمان خراش های عظیم اش معطوف می شود، یا اینکه به یاد چین و فرودگاه ویژه المپیک اش می افتید؟ اما این بار را اشتباه کرده اید، چون قرار است به شهر استانبول در ترکیه برویم!
























ترمینال جدید فرودگاهSabiha Gökçen استانبول ، بزرگ ترین ساختمان امن دنیا در برابر زلزله است. همانطور که در عکس بالا می بینید, این ساختمان با بیش از ۱۸۶ هزار متر مربع داربست حمایت می شود، هرچند که همه این مصالح بر روی یک اسکیت چرخدار زمین شناختی (گسل) بنا شده اند.

تمامی بار این بنا بر دوش۳۰۰ isolator ای است که در آن به کار رفته است. این یاتاقان های عظیم به ساختمان امکان می دهند که در زمان زلزله با تاخیر و هم جهت با آن به حرکت درآید.

اگر بدانید که استانبول در سال ۱۹۹۹ یکی از بدترین زلزله های ۳۰ سال گذشته را با قدرت ۷.۹ ریشتر از سر گذرانده است، آن گاه بهتر می توانید دلیل طراحی چنین بنای ضد لرزه ای توسط مهندسان ترک را درک کنید.

البته اگر هنگام یک زلزله بزرگ در این ساختمان باشید، مطمئنا از دیدن ساختمانی که از این سو به آن سو می رقصد، بیش از زمین لرزه در حال وقوع وحشت خواهید کرد.
 

بوگاتی رنسانس

عضو جدید
کاربر ممتاز
همه چیز درمورد زلزله و زلزله در ایران

همه چیز درمورد زلزله و زلزله در ایران

طبق معمول سلام به همه بازدید کننده های عزیز
اطلاعات درمورد زلزله و ساختمانهای ضد زلزله چیزیه که از خود من به عنوان یه دانشجوی مهندسی عمران زیاد پرسیده میشه
منم یک سری اطلاعات کاربردی ازش براتون گذاشتم که به درد میخوره


ساختارهاي ضد زلزله
وقتي زمين لرزه رخ مي دهد ، پي ساختمان همراه با زمين به جلو و عقب حركت مي كند . اين لرزشها و حركات ممكن است به حدي شديد باشند كه منجر به بروز تنش و نافرم شدن سازه گردند .وضعيت يك ساختمان در حين زلزله شبيه به حالتي است كه شما در اتوبوس يك راننده بي پروا ايستاده ايد و راننده ،‌مدام در گردنه هاي تند مي پيچيد ،‌ترمزهاي شديد ناگهاني مي گيرد و سپس اتوبوس را با سرعت راه مي اندازد . در اين صورت پاهاي شما با كف اتوبوس در تماس است و همراه با آن به حركت در مي آيد ولي قسمت فوقاني بدنتان ساكن است و شما احساس مي كنيد كه به عقب پرت شده ايد . در حال حركت ، بدن شما با سرعت اتوبوس پيش مي رود و با يك ترمز شديد‌ ، پاهاي شما ناگهان مي ايستد در صورتي كه بدن با سرعت به جلو مي رود و شما ناگهان به جلو خم مي شويد .در طول وقوع زمين لرزه ، ساختمان همين حالات را البته بسيار پيچيده تر تجربه مي كند ، بايد توجه داشت كه انعطاف پذيري بدن ما ، مانع از ترك خوردگي و شكستگي مي شود و ماهيچه ها نيز ضربه ها را مي گيرند و بدن را تثبيت مي كنند ،‌پس ساختمان نيز بايد تا حدي انعطاف پذير بوده و در ضمن عضوهايي داشته باشد كه در برابر تنشهاي ناشي از حركات افقي اجزاي مختلف ساختمان مقاومت كننددر حين طراحي و ساخت يك ساختمان بايد به چند نكته توجه داشت :1- در نظر گرفتن يك گشودگي با عرض خاص ميان ساختمانهاي مجاور يا بخشهاي يك ساختمان ، به منظور تامين فضاي نوسان ساختمان جهت جلوگيري از ضربات ناشي از حركت ساختمان يا بخش مجاور در اثر زلزله :2- دقت در انتخاب مسير كانالهاي الكتريكي و تاسيساتي به نحوي كه سطوح ضعيفي در سازه ساختمان به وجود نياورند .3- دقت در انجام عمليات پاكسازي و شستشو به نحوي كه باعث خوردگي و ضعف اجزاي سازه اي و ديوارها نگردند .در بسياري از كشورهاي زلزله خيز جهان ، تحقيقات فراواني براي كاهش اثرات زمين لرزه بر ساختمانها انجام شده است . يكي از شيوه هاي جديد اجرايي ، ايزولاسيون پايه است كه با استفاده از مهارهاي ايزولاسيون لرزه اي صورت مي گيرد . در اين روش ،‌مهارهاي لاستيكي در سازه ، يا محل اتصال با زمين و يا در نزديكي محل اتصال ، نصب مي شوند و سازه را از حركات مخرب افقي زمين رها مي كنند . انرژي هاي لرزاننده توسط اين مواد جاذب ،‌محدود و ضعيف شده و قدرت تخريب ارتعاشي كه به ساختمان منتقل مي گردد به ميزان چشمگيري كم مي شود . مهارهاي ايزولاسيون به سازه اجازه مي دهند كه بر روي فونداسيون خود ، آزادانه بلغزد ، بنابراين وقتي زمين در يك جهت حركت شديدي دارد‌،‌موازنه گر ( صفحه لاستيكي ) در جهتي ديگر حرتك مي كند و نيوهاي موثر بر سازه خرد يا نابود مي شوند .مهارها ،‌حاصل جوش دادن صفحات لاستيكي به سطوح فولاد مسلح هستند . چون مهارها در امتداد قائم بسيار سخت و در امتداد افق بسيار انعطاف پذيرند ‌، ساختمان را تنها در برابر حركات افقي زمين ،‌عيناً به سازه منتقل مي شود . البته حركات عمودي بر اغلب ساختمانها بي تاثيرند . اين مهارها ساختمان را از لرزه هاي شديد افقي ناشي از حمل و نقل و ترافيك محلي نيز حفظ مي كنند . مهارهاي لاستيكي براي ساختمانهايي تا ارتفاع هفت طبقه مناسبند . در اين ساختمانها نيروي منتقل شده به مهارها بيش از اندازه نبوده و نيروي باد نيز قابل اغماض است .اين مهارها در هر دو نوع ساختمان فلزي و بتني قابل اجرا هستند . در سازه هاي فلزي مهارها روي فونداسيون تعبيه مي شوند و بار عمودي وزن ساختمان و حركات افقي زمين را تحمل مي كنند . در اين حالت اگر زلزله اي با شدت 8 درجه در مقياس ريشتر پي ساختمان را به حركات افقي وا دارد ،‌بر ديگر بخشهاي ساختمان لرزه هاي ضعيف و قابل اغماضي وارد مي شود .در زمان طراحي سازه بايد دقت شود كه تخريب يكي از بخشها موجب خرابيهاي زنجيره اي و فرو ريختن ساختمان نگردد . براي ايمني بيشتر بايد فضاهاي حايل سازه اي ايجاد شوند و در نقاطي كه احتمال بروز بحران وجود دارد،‌سيستمهاي پشتيبان اضافي لحاظ گردند .در صورت استفاده از مهارهاي ايزولاسيون لرزه اي ،‌تمام ساختمان بايد از زمين اطراف جدا شود و دور تا دور آن را فضايي خالي احاطه كند . عرض اين فضا بايد 5/1 برابر ميزان حركت احتمالي زمين ( كه بالاترين ميزان ثبت ،‌شده آن cm 46 است ) در نظر گرفته شود . اين گشودگي بايد به حدي باشد كه امكان بازديد و تعمير زيرسازه را فراهم كند . روي اين شكاف بايد با شبكه هاي فلزي متصل به ساختمان پوشانده شود .تمام ورودي ها و دسترسي هاي ساختمان از جمله پله ها و رمپها بايد به ساختمان متصل بوده و تماسي با زمين اطراف نداشته باشند .اتصال تمامي تاسيسات شهري از قبيل لوله هاي آب و فاضلاب به ساختمان بايد به حد لازم انعطاف پذير باشد تا در اثر حركات زمين ، شكستگي ايجاد نگردد .ايران و مردودي در آزمون زلزلهدر ساعت 5:26 بامداد روز جمعه 5 ديماه 1382 زلزله اي با بزرگي 3/6 ريشتر شهر تاريخي بم را در سكوتي مرگبار فرو برد . ده ها هزار نفر از هموطنان ما در اين فاجعه جان باختند و بيش از 80 درصد از ساختمان هاي بم كاملاً ويران شدند .كشور ايران در روي كمربند زلزله آلپ ـ هيماليا قرار گرفته و تقريباً هيچ نقطه اي از آن را نمي توان يافت كه از نظر وقوع زلزله كاملاً ايمن باشد نبابراين فعاليتهاي طبيعي پوسته زمين كه گاهي به غلط قهر طبيعت ناميده مي شود ، هر از چند گاهي نقاط مختلفي از كشورمان را مي لرزاند و در اين رهگذر ما به واسطه عدم درك صحيح در نحوه تقابل با آن هر بار لطمات جبران ناپذير مالي و جاني را متحمل مي شويم .البته بايد خاطرنشان كرد كه زلزله تنها زماني به عنوان سانحه يا فاجعه مطرح مي شود كه با « ساختمان ها و سازه هاي غيرمهندسي و غير اصولي » ما برخورد مي كند . ما ايرانيان در طول تاريخ و خصوصاً‌ در چند دهه اخير طعم تلخ زلزله هاي بسياري را چشيده ايم ولي درس نگرفته و نمي گيريم !بر اساس آمارهاي انتشار يافته در سيزده سال گذشته ( 1369 تا 1382 ) هيچ كشوري به اندازه ايران تلفات ناشي از زلزله نداشته است . خوب به نظر مي رسد در اين مورد هم نظير آلودگي هوا ـ مشكل ترافيك ـ مصرف بي رويه بنزين و .... رتبه اول را كس كرده ايم !‌به راستي علت در چيست ؟ چرا بايد در زلزله اي به بزرگي 1/6 ريشتر كه درست يك هفته پس از فاجعه بم ( در روز 12 ديماه 1382 ) در اندونزي اتفاق مي افتد تنها يك نفر كشته شود و يا در زلزله اي كه چند روز قبل از فاجعه بم و با همان شدت در كاليفرنيا اتفاق افتاده تنها دو نفر كشته شوند ، اما در بم چهل هزار نفر جان ببازند ؟به راستي تفاوت ها در چيست ؟واقعيت آن است كه رقم باورنكردني قربانيان فاجعه بم توجه و حساسيت جهانيان را به خود جلب كرده است و اين روزها در مقالات روزنامه هاي معتبر و پرتيراژي چون گاردين ، آساهي ، لوموند ، فرانكفورتر و ... اين سئوال تكرار مي شود كه چرا بايد اين همه انسان به واسطه وقوع يك زلزله 3/6 ريشتري در كشور ثروتمندي چون ايران و آن هم با تجربه سه زلزله مهيب و بزرگ در طي سه دهه گذشته ، كشته شوند ؟حقيقت آن است كه فاجعه زلزله بم نقاب را از چهره عقب مانده و توسعه نيافته ايران كنار زد . باشد كه از اين حادثه درس بگيريم و با ساختمان سازي اصولي بر پايه آخرين استانداردهاي جهاني ديگر شاهد تكرار چنين فجايع تلخ و دردناكي در كشور عزيزمان نباشيم .ساختمان سازي غير اصولي و بافت هاي فرسوده مهمترين عامل تلفات زلزله در ايران :وجود ساختمان هاي قديمي ، بافت هاي فرسوده خيابان ها و معابر باريك ، كمبود فضاهاي باز و سبز و ... از جمله مهمترين عوامل تلفات انساني به هنگام وقوع زلزله در شهرهاي ايران مي باشند .براي مثال در شهر بم مصالح به كار رفته در يشتر ساختمان ها خشت و گل و آجر بوده است و يا مثلاً بيشتر ساختمان ها در جنوب و شرق تهران قديمي و فرسوده مي باشند و در اين ميان منطقه 17 داراي بيشترين بافت فرسوده مي باشند و طبق مطالعات صورت گرفته توسط كارشناسان و مشاوران موسسه جايكاري ژاپن خطرناك ترين منطقه تهران به هنگام زلزله خواهد بود .خوب شايد بگوئيد از ساختماني كه عمر مفيد خود را پشت سر گذاشته و در دوره اي ساخته شده كه از آئين نامه هاي اجرايي خبري نبوده انتظاري بيش از اين نمي رود كه بتواند در برابر زلزله هاي 6 يا 7 ريشتري مقاومت نمايند .اما با كمال تاسف ما در بم شاهد خرابي ساختمان هاي نوساز و حتي مراكز آموزشي ، امدادرساني و از همه مهمتر بيمارستان هايي هستيم كه در همين سال هاي اخير ساخته شده اند . اين مورد را چگونه توجيه كنيم ؟ ! فرو ريختن قلعه اي چند صد ساله در اثر زلزله اي بزرگ طبيعي است اما بيمارستان هاي نوساز چرا‌؟ !
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

بوگاتی رنسانس

عضو جدید
کاربر ممتاز
مگر اجراي آئين نامه 2800 اجباري نشده است ؟بد نيست بدانيم كه اولين « آئين نامه در ارتباط با طرح و اجراي ساختمان ها ضد زلزله با نام آئين نامه ايمني ساختمان ها در برابر زلزله » پس از وقوع زلزله مخرب دهم شهريور 1341 در بوئين زهرا كه در اثر آن بيش از ده هزار نفر از هموطنان ما جان باختند به همت دفتر فني سازمان برنامه تدوين گرديد و به روز درآمد و هم اكنون تحت عنوان « آئين نامه 2800 » ايران ( آئين نامه طرح و اجراي ساختمان هاي مقاوم در برابر زلزله ) در اختيار همگان قرار دارد .واقعيت تلخ آن است كه كيفيت كنوني اجراي ساختمان ها در سطح كشور و خسارت تقريباً يكسان ناشي از زلزله هاي قبل و بعد از انتشار آئين نامه 2800 و اجباري نمودن رعايت مفاد آن بيانگر خلاء موجود در ميان تئوري و اجراء تخلفات و منفعت طلبي هاي شخصي ، عدم نظارت دقيق و سخت گيري در اجراي آئين نامه ، اطلاع رساني پائين به مردم و .... مي باشند .بد نيست بدانيم كه زلزله همچون آزموني اشتباهات طراحي و ساخت ،‌ اجراي ضعيف و غير اصولي و استفاده از مصالح با كيفيت پائين را مشخص مي سازد و متخلفين را به جامعه معرفي مي كند .بازسازي پس از زلزله :متاسفانه بسيار ديده شده نقاطي كه در اثر زلزله به طور كامل منهدم شده ولي در بازسازي مجدد بدون آنكه درسي گرفته باشيم همان ساختمان هاي سست و غير مهندسي را در همان مناطق پرخطر بنا مي كنيم تا بار ديگر زلزله اي بيايد و خسارات سنگيني را به منطقه وارد كند و اين دور تسلسل باطل تكرار شود !!!بد نيست كه بدانيم پس از يك زلزله ويرانگر در شهر انكوويچ آلاسكا قطعه اي در حدود 4000 متر مربع از ناحيه اي كه به شدت تخريب شده بود با بولدوزر كاملاً هموار شد و در آنجا پاركي با نام « پارك زمين لرزه » احداث گرديد . زلزله 7 ريشتري در تهران :بر طبق گزارش سال 1371 پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله ايران ، تهران در هر 158 سال زلزله اي شديد را تجربه كرده است و هم اكنون اين ابرشهر در انتظاري هولناك اما پنهان براي زلزله اي شديد به سر مي برد .تهران با ميليون ها نفر جمعيت بر روي 5 گسل بزرگ با نام هاي مشاء ـ‌فشم ، گسل شمال ري ـ گسل جنوب ري ـ گسل شمال تهران (‌نياوران ) و گسل كهريزك قرار دارد كه هر كدام به تنهايي مي توانند باعث ايجاد زلزله اي شديد و ويرانگر شوند . طبق آخرين مطالعات صورت گرفته انتظار زلزله با بزرگي 1/7 تا 6/7 ريشتر در اين شهر مي رود . يعني زلزله اي كه حدوداً قدرتي معادل يك ميليون و پانصد هزار تن T.N.T را دارد . اين در حالي است كه تا اين لحظه هيچگونه اقدام جدي و عملي از ناحيه مسئولان مربوطه جهت مقابله اصولي با اين زلزله صورت نگرفته است و هر روز در اين ابرشهر شاهد ساخت و ساز برج هايي هستيم كه برخي از آنها ظاهري فريبنده اما باطني پوشالي دارند .در حال حاضر بسياري از ساختمان هاي بلند مرتبه تهران در روي گسل نياوران ( گسل شمال تهران ) واقع شده اند كه اين مساله مديريت زلزله را با بحران مواجه كرده است .وجود بسياري از اين ساختمان ها باعث شده است كه فضاهاي آزاد منطقه به ساختمان تبديل شده و بافت هاي متراكمي را بدون در نظر گرفتن شبكه هاي ارتباطي مناسب به وجود آورده است كه عمليات امدادرساني را به هنگام زلزله با مشكل روبرو خواهد ساخت . از سوي ديگر هنگام وقوع زلزله آسيب ديدن شبكه هاي آب ،‌گاز و فاضلاب خيابان ها و بزرگراه ها و همچنين تونل هاي مترو نيز قابل پيش بيني است . مطالعات در مورد سد كرج و لتيان نشان از ناكافي بودن تدابير انديشيده شده در مقابل زلزله هاي بزرگ دارد ،‌اما مقاومترين سد تهران سد لار است كه از لحاظ مهندسي داراري استحكام بيشتري است . هم اكنون زمان آن رسيده كه اقدامات پيشگيرانه را جدي گرفته و در عمل و به دور از شعارپردازي و با استفاده از تجربيات كشورهاي ديگر با زلزله و خطرات احتمالي آن مقابله كنيم چرا كه در هر لحظه امكان وقوع حادثه اي عظيم در پيش است و اگر اقدامي نكنيم فردا خيلي دير است .
 

بوگاتی رنسانس

عضو جدید
کاربر ممتاز
چه ساختماني را مقاوم در برابر زلزله مي گوئيم ؟نبايد فكر كنيم كه مقاوم سازي ساختمان ها در برابر زلزله امري مشكل است و حتماً‌ اقليدس و فيثاغورث و تالس بايد گردهم بيايند تا ساختمان هاي ضدزلزله برايمان طراحي كنند . كافي است مفاد آئين نامه 2800 را در عمل به هنگام طرح و اجرا به كار بگيريم . به طور كلي مي توان گفت عوامل زير بايد دست به دست هم بدهند تا يك ساختمان ضدزلزله ساخته شود .1- طرح و نقشه اصولي و مناسب با رعايت آئين نامه 28002- به كارگيري مصالح استاندارد و مناسب و جوشكاري صحيح اسكلت هاي فلزي3- به كارگيري نيروي كار ماهر و آموزش ديده4- نظارت دقيق بر اجراء طبق مفاد آئين نامه 28005- تعمير و نگهداري دوره اي ساختمان طبق تعاريف آئين نامه اي ،‌ساختمان مقاوم در برابر زلزله ساختماني را مي گوئيم كه ايستايي و پايداري خود را پس از زلزله حفظ نمايد و فرو نريزد تا اجازه تخليه را به ساكنان خود بدهد و در مورد ساختمان هاي با اهميت زياد نظير بيمارستان ها ادارات آتش نشاني ، مدارس و .... مقاوم سازي بايد تا حدي باشد كه اين ساختمان ها پس از زلزله بتوانند قابليت بهره برداري خود را حفظ كنند .برخي از ويژگي هاي ساختمان ضد زلزله :هر قدر شكل ساختمان منظم تر ، ساده تر و متقارن تر باشند و توزيع بارهاي ساختمان در دو راستاي قائم و افق يكنواخت تر باشد مقاومت ساختمان در برابر زلزله افزايش خواهد يافت و به طور كلي بايد از ايجاد عقب رفتگي يا جلو آمدگي ها ، تزئينات سنگين و غير متعارف ظاهري خودداري نمائيم . ساختمان ها به ويژه سقف ها بايد تا حد امكان سبك ساخته شوند .فنداسيون هاي نقطه اي بايد از طريق اجراي شناژ به يكديگر متصل شوند تا پي بتني ساختمان به صورت متصل و يكپارچه درآيد بدين ترتيب از حركت نسبي اجزاء يا ستون هاي ساختمان نسبت به يكديگر كه يكي از مهمترين علل تخريب ساختمان ها است جلوگيري مي شود .به كارگيري تيرهاي ضربدري ( بادبند ) در داخل قاب هاي ساختمان هاي اسكلت فولادي و ديوارهاي برشي در داخلي قاب هاي ساختمان هاي بتني نيز از حركت نسبي اجزاء ساختمان نسبت به يكديگر جلوگيري كرده و ضمن صلب و يكپارچه كردن مجموعه ساختمان استحكام بنا را افزايش مي دهد .بايد از قرار دادن بارها و تاسيسات سنگين در طبقات فوقاني خودداري نمود . بهتر است در همكف برج ها و ساختمان هاي بلند استخر اجرا شود چرا كه سرعت موج هاي برشي زلزله در محيط آب به صفر رسيده و تا حدود زيادي مستهلك مي شود . ساختمان ها بايد به نحوي طراحي شوند كه داراي شكل پذيري زياد باشند .منظور از شكل پذيري ساختمان ،‌قابليت تغيير شكل عناصر و اجزاي تشكيل دهنده قبل از رسيدن به حد گسيختگي است . به طور كلي در زلزله شكست هاي ترد به هيچ عنوان مطلوب نيست و شكست ها بايد خمشي باشند .در صورت به كارگيري اقلام غير سازه اي نظير شيشه هاي رفلكتوري كه امروزه به عنوان نماي خارجي برخي از برج ها تماماً از اين شيشه ها استفاده مي شود بايد شيشه ها را مسلح نموده و يا تدابيري را براي فروريزي پس از شكست به هنگام زلزله اتخاذ نمود در غير اينصورت اين شيشه ها حتي به فرض پايدار ماندن ساختمان براي عابرين اطراف ساختمان نظير گيوتين عمل مي كنند .امروزه در كشور ما متاسفانه نظارت دقيقي بر كيفيت بتن و نحوه بتن ريزي يا نحوه جوشكاري سازه ها وجود ندارد . به راستي جوشكاران سازه هاي فولادي چه كساني هستند و چه سازمان يا موسسه معتبري صلاحيت ايشان را براي انجام اين امر مهم تائيد مي نمايد ؟ !در موارد بسياري ديده شده كه به بهانه انتقال راحت تر بتن توسط پمپ هاي مخصوص به طبقات بالا در يك پروژه آب افزودني به بتن را زيادتر از حد معمول اضافه مي نمايند . جداسازي لرزه اي و پي هاي لغزشي :امروزه كشور ژاپن بيشترين فعاليت ها را براي مقابله با زلزله هاي شديد انجام مي دهد و نتيجه تحقيقات و فعاليت هاي محققان و مهندسان اين كشور تاكنون اين بوده كه هم اكنون اغلب ساختمان هاي اين كشور به راحتي حتي زلزله هاي 8 ريشتري را نيز تحمل مي كنند . ژاپني ها به واقع زندگي با زلزله را‌ آموخته اند و به خوبي با آن كنار آمده اند . امروزه ژاپني ها براي مقاوم سازي ساختمان هاي خود اغلب از نظريه « جداسازي لرزه اي » كمك مي گيرند و براي ساختمان هاي خود پي هاي لغزشي مي سازند .هدف از اجراي اين سامانه ها جدا كردن سازه از زمين است ،‌به گونه اي كه تكان هاي لرزه اي زمين به سازه منتقل نگردد يا به ميزان زياد كاهش يابد و قبل از برخورد و رسيدن به سازه تا حدود زيادي مستهلك شود . برخي از مهمترين انواع پي هاي لغزشي كه امروزه در ژاپن و بسياري از كشورهاي ديگر براي مقاوم سازي ساختمان ها در برابر زلزله به كار گرفته مي شود عبارتند از :تكيه گاه هاي الاستومري ( نوعي لاستيك مسلح )استفاده از فنر ، جك و مستهلك كننده هاي هيدروليكيتكيه گاه هاي تركيبي از سرب و پلاستيك
 

بوگاتی رنسانس

عضو جدید
کاربر ممتاز
ضعف مديريت بحران در كشور :تجربه روزهاي پس از زلزله بم مشخص نمود كه متاسفانه هنوز يك مركز واحد و مشخص براي فرماندهي و هدايت بحران در ايران وجود ندارد . در حالي كه اكنون مديريت بحران به همان اندازه پيشگيري از حوادث اهميت دارد حقيقت آن است كه ما براي اعمال اين مديريت ( مديريت بحران ) آموزش نديده ايم و بسيار ضعيف هستيم . برخي از مهمترين مواردي كه مديريت بحران بايد آنها را تحت كنترل دقيق خود درآورد و ما از اين پس بايد براي اين موارد آموزش ديده و در آماده باش كامل باشيم عبارتند از :1- نحوه برخورد و صحبت با آسيب ديدگان از ديدگاه روانشناختي2- توزيع مناسب كالاهاي ضروري از جمله مواد غذائي ، پوشاك ،‌چادر ،‌دارو و ....3- چگونگي امدادرساني ، آواربرداري ،‌انتقال و درمان مجروحان ،‌تشكيل بيمارستان هاي موقت و اسكان بازماندگان4- ساماندهي و رسيدگي به كودكان و خردسالاني كه والدين خود را از دست داده اند .5- تربيت امدادگران و تشكيل گروههاي حرفه اي نجات با امكانات پيشرفته6- دستگاه ها و قرص هاي تصفيه اب ، ضدعفوني و پيشگيري از شيوع بيماري ها .و در اينجا اين سئوال مطرح مي شود كه آيا تجهيزات و روش هاي هماهنگ عمليات نجات امدادگران بين المللي كه از نقاط مختلف جهان به نجات هموطنان عزيز ما در بم شتافتند ما ايرانيان را به فكر مي اندازد كه در روش هاي خود براي تقابل با حوادث طبيعي و نجات جان افراد تجديد نظر كرده و دنيا را به گونه اي ديگر ببينيم ؟ پيشنهادهايي براي مقابله اصولي با پديده زلزله در ايران :مجموعه اقدامات زير جهت فرهنگ سازي ، مقاوم سازي بناها و مقابله با زلزله در تهران و ديگر شهرهاي ايران پيشنهاد مي گردد .- اجراي دقيق و اجباري مفاد آئين نامه 2800 ايران و نظارت سخت گيرانه بر پياده سازي آن .- توجه هرچه بيشتر به اخلاق و معنويات در حرفه مهندسي و گنجاندن درس « اخلاق در مهندسي » در سر فصل دروس دانشگاهي رشته هاي مهندسي درست نظير آنچه امروز در بيشتر كشورهاي صنعتي و توسعه يافته وجود دارد.- اجراي مراسم قرائت سوگندنامه براي فارغ التحصيلان رشته هاي مهندسي به ويژه مهندسي عمران‌، سازه و زلزله براي پايبندي هرچه بيشتر به اصول اخلاقي و انساني در حرفه مهندسي و اجراي دقيق ضوابط و نظارت بر مفاد آئين نامه ها درست نظير آنچه در مورد فارغ التحصيلان رشته هاي پزشكي انجام مي شود .- از آنجا كه افراد تحصيل كرده نقش مهمي را در فرهنگ سازي در خانواده خود و در جامعه دارا مي باشد پيشنهاد مي گردد يك درس يك واحدي « آشنايي با زلزله و مقابله با » آن به سرفصل دروس دانشگاهي تمام رشته ها اضافه گردد .- تشكيل شناسنامه براي ساختمان ها شامل تشريح روش هاي به كار گرفته شده براي مقاوم سازي ساختمان در برابر زلزله شامل امضاءو مشخصات طراح ، مجري و مهندس ناظر- ايجاد و معرفي مراكز و مهندساني به عنوان مشاور مقاوم سازي بناها در برابر زلزله و معرفي ايشان به عموم مردم از طريق رسانه هاي جمعي- برگزاري مانورها ،‌سمينارها ،‌نمايشگاه ها و مسابقات با موضوع « زلزله و مقابله اصولي با‌آن »- اطلاع رساني به مردم از طريق رسانه ها به ويژه تلويزيون به عنوان تاثيرگذارترين رسانه جمعي به نظر مي رسد كه اگر تلويزيون تنها بخشي از زماني را كه به برنامه هاي با اصطلاح طنز كه اين روزها مرتباً از شبكه هاي مختلف پخش شده و تاثيري جز بدآموزي نوجوانان نداشته را به آموزش زلزله ، مقاوم سازي ساختمان ها و مديريت بحران اختصاص دهد كافي است .- توجه هر چه بيشتر به الگوبرداري تطبيقي ( BENCHMARKING ) در كشور يعني آنكه گروههاي متخصص و مهندسان عمران ، سازه و زلزله از طريق سازمان هاي مسئول به صورت گروهي به كشورهايي كه در زمينه مقاوم سازي ساختمان ها بسيار موفق بوده اند ( نظير ژاپن ) اعزام شده در آنجا آموزش ديده و با كسب اطلاعات ، فن آوري روز را به كشور وارد نمايند .- تشكيل سازماني براي آموزش جوشكاران و كارگران ساختماني ، گرفتن ازمون تعيين صلاحيت از ايشان و در نهايت رتبه بندي و ارايه گواهينامه معتبر به ايشان- تشكيل يك سازمان امداد و نجات و مجهز نمودن آن به مدرن ترين تجهيزات و فناوري هاي روز .- حمايت دولت از اقشار كم درآمد و محروم جامعه براي تخريب ساختمان هاي فرسوده خود و ساخت ساختمان هاي مقاوم به جاي آن مثلاً از طريق ارايه وام هاي بدون بهره .- تشخيص و شناسايي مناطق پرخطر در تهران‌، كاستن تدريجي تراكم جمعيت و تبديل اين مناطق به فضاهاي سبز و باز- تغيير دادن معيارها و ديدگاه عموم مردم به هنگام خريد و اجاره ساختمان ها از طريق اطلاع رساني- ايجاد شاخه جديدي براي رشته مديريت تحت عنوان « مديريت بحران » در دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي كشور .- توجه ويژه به مقاوم سازي بيمارستان ها ، ادارات آتش نشاني ،‌مراكز آموزشي ، خوابگاه ها ، اماكن عمومي و سالن هاي اجتماعات . پيش درآمدها و علايم وقوع زلزله :از آنجا كه وقوع فاجعه بم و زلزله هاي پشت سرهم در مناطق مختلف كشورمان در اين روزها هموطنان عزيزمان به ويژه ساكنان ابرشهر تهران را به شدت نگران نموده در اينجا به ذكر مهمترين نشانه ها و پيش درآمدهاي وقوع زلزله هاي بزرگ به عنوان هشدار دهنده هاي خوب مي پردازيم . بديهي است اين موارد بر اساس آمارها و به تجربه در طي تحقيقات انجام شده قبل و پس از زلزله هاي بزرگ در جهان به دست آمده اند .- بيشتر زلزله هاي شديد در پائيز و زمستان اتفاق افتاده اند .- پس از بارندگي هاي مداوم احتمال وقوع زلزله وجود دارد .- قبل از وقوع بعضي زلزله هاي بزرگ نورهايي در آسمان ديده شده اند كه به بزرگي يك توپ تنيس بوده اند .- قبل از وقوع زلزله غالباً رفتار حيوانات غيرعادي و غيرمعمول مي شود .- قبل از وقوع برخي از زلزله ها شرايط ميدان هاي مغناطيسي و الكتريكي تغيير كرده است .- به وقوع پيوستن زلزله هاي پي در پي مي تواند خبر از يك زلزله بزرگ بدهد ( پيش لرزه ها )- تغيير درجه حرارت ، رنگ و طعم آب چشمه ها مي تواند يك پيش درآمد وقوع زلزله باشد .
 

بوگاتی رنسانس

عضو جدید
کاربر ممتاز
با سلام ........جهت اینکه کمکی کرده باشم...........

تصویر از جزئیات سازه ............... و لینک مطلب زبان اصلی..................... لینک مطلب

بدرود.
مشاهده پیوست 145700
ممنون دوست عزیز
اتفاقا دوست خوبمون moein.b برام لینک زبان اصلیشو فرستاد یه مقدار سخته برگردوندنش به زبان فارسی
بابت عکسها هم ممنون به شخصه خیلی بدردم خورد
 

mahian90

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام. مطلب جالبیست.
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=145700&d=1365614414
در مورد این عکس توضیحی پیدا نکردی؟
 

بوگاتی رنسانس

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام. مطلب جالبیست.
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=145700&d=1365614414
در مورد این عکس توضیحی پیدا نکردی؟
سلام
والله مطلبش زبان اصلی بود باید ترجمه بشه
اما اونقدر که من توی اجرا دیدم فک کنم این جک هیدرولیکی باشه که با روغن کار میکنه و میتونه 11 تن رو تحمل کنه ( توی کارگاهی برای پل سازیتوی قم استفاده شد و من اونجا دیدمش )
 

Rah Pardaz

همکار مدیر تالار مهندسی عمران متخصص راهداری
کاربر ممتاز
شیوخ امارات شاهکار معماری ایرانی را دزدیدند

سلام ............... دوستان......

بله ...........داشتیم برای پروژه مون در خصوص بادگیر و استفادش در بناهایی مثل هتل تو وب تحقیق می کردیم ................... که تو یکی از سایتهای خبری با خبر شدیم که بادگیریرومون رو هم عربها دزدیدن و به نام خودشون به ثبت رسوندن ....................... خیلی تاسف بر انگیز بود.................... گفتیم جالبه به نظر شما دوستان هم بروسونم و مطلع باشید .

000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

چندین سال است که اعراب حوزه خلیج فارس و به خصوص کشور امارات متحده عربی چشم طمع به آب و خاک سرزمین ایران دوخته اند این رفتار نابجا از تغییر نام خلیج فارس آغاز شد و سپس نوبت به جزایر سه گانه رسید . اما این زیاده خواهی به همین جا ختم نشد و این بار، اعراب، یکی از قدیمی ترین و بومی ترین دانش ایرانی را به یغما برده اند.
بادگير ایرانی را مي توان يک نمونه عالي هنر مهندسي به شمار آورد که در حالي که هواي بيرون بسيار گرم است و از آسمان آتش مي بارد، بدون صرف هيچ گونه انرژي و صرفا با طراحي مناسب سيستم هدايت هوا، شرايط خنک با تفاوت دماي حدود 30درجه با بيرون را فراهم مي کند. این نمونه عالی معماری ایرانی در جای جای سرزمینمان بنا شده است. اما چه شد که این اثر ملی به یغما رفت.

1.jpg

ادامه مطالب لینک سایت منبع
 

as98749874

عضو جدید
گرفتن حق محاسبات از طریق کارشناسی ناپیوسته ساختمان

گرفتن حق محاسبات از طریق کارشناسی ناپیوسته ساختمان

سلام خدمت دوستان و همکاران محترم

به دلیل تبدیل رشته مهندسی تکنولوژی عمران - عمران به مهندسی اجرایی عمران در سال 92 بیشتر دانشجویان کاردانی علاقه بیشتری به گرایش ساختمان دارند
به همین جهت از حق امضای محاسبات برخوردار نیستند
بنده در جایی شنیدم که در صورتی که یک سری دروس در مقطع کارشناسی ناپیوسته ساختمان بصورت جبرانی ارائه شود میتوان محاسبات دریافت کرد
چون برای صدرو گواهینامه محاسبات ، کمیسیون هم ارزی ریز نمرات یک سری دروس محاسباتی را درخواست میکند

حال یک دانشجوی ساختمان ایا میتواند این واحدها را پاس کند:que: و ایا دانشگاه میتواند این دروس که بعضا در چارت نیستند را ارائه دهند:que:

درصورتی که کسی در این زمینه اطلاعاتی دارد در این تاپیک قراردهد . امید است برای عموم مفید واقع گردد.

با تشکر:cool:
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
فاز اول تله کابین ارومیه شهریور 92 به بهره برداری می رسد

فاز اول تله کابین ارومیه شهریور 92 به بهره برداری می رسد

مدیر عامل جدید شرکت هزاره غرب ارومیه در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین سید سلمان ذاکر بازرس قضایی کل کشور و نماینده دور قبل مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گزارش آخرین وضعیت تله کابین ارومیه را به اطلاع وی رساند.مدیر عامل شرکت هزاره غرب ضمن تقدیر و تشکر از تلاشهای ذاکر در دوران نمایندگی و پیگیری های مجدانه از ادامه روند پروژه افزود کار تسطیح محوطه و ساختمان اداری و نصب دکل ها با نظارت کامل شرکت STM ترکیه به اتمام رسیده و خط اول این پروژه به طول 1800 متر در شهریور 92 به بهره برداری خواهد رسید. مهندس گیلانی زاده طولانی شدن پروسه اداری و صعب العبور بودن راههای دسترسی به دکل ها و مشکلات در واگذاری زمین های ایستگاه دوم را از موانع طرح یادآور شد و افزود طبق برآورد هزینه لازم جهت اتمام پروژه ، 55 میلیارد تومان اعتبار ریالی و3 میلون و هفتصد هزار یورو اعتبار ارزی است که با تامین 70 درصد اعتبارات توسط سرمایه گذار خارجی مشکلی از این بابت وجود نخواهد داشت.سید سلمان ذاکر نیز ضمن تقدیر از تلاشهای بعمل آمده وجود تله کابین را در ارومیه باعث رونق صنعت توریسم و نشاط و شادابی شهروندان دانست و افزود مسئولین می بایست به جد در حل مشکلات این پروژه همکاری های لازم را به عمل بیاورند. وی افزود یکی از برنامه های اولویت دار بنده در دوران نمایندگی ،پروژه تله کابین بود و بالاخره با حمایت استاندار محترم و مسئولین میراث فرهنگی ،مسکن و شهرسازی و سایر دستگاه ها این پروژه راه اندازی و مردم از این بابت بسیار خوشحالند و بنده نیز مرتباً پیگیر موضوع هستم.گفتنی است فاز اول این طرح شامل مجتمع تفریحی و توریستی ، شهر بازی ، پیست اتوموبیل رانی و رستوران را شامل می شود. البته منم خودم حدود يه سال به عنوان مسئول كارگاه اونجا كار كردم..
 
آخرین ویرایش:

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بیمه مهندسی

بیمه مهندسی

بيمه مهنــــــــــــدسي



بیمه مهندسی ، صنعتی که فرهنگ سازی نشده است.

بررسی های میدانی و آماری نشان می دهد که یکی از اصلی ترین عوامل عدم توسعه صنعت بیمه بخصوص بیمه مهندسی در کشور، کافی نبودن آگاهی مردم ، متخصصان و مدیران در مورد خدمات بیمه مهندسی و دیگر بیمه ها است. از آنجا که خدمات بیمه مهندسی عینی نیست و آشنا سازی کارشناسان با این خدمات نیازمند ارایه اطلاعات تفصیلی است، فعالیت‌های تبلیغات حرفه ای شرکت های بیمه برای گسترش آگاهی کافی به نظر نمی رسد.
گسترش فرهنگ و یا همان فرهنگ سازی بیمه مطلبی است که سال های سال در مورد آن بحث شده و تمام دست اندرکاران و مسئولان ذیصلاح بر آن تاکید دارند اما تاکنون کار جدی در جهت ارتقای فرهنگ بیمه انجام نشده است و کماکان مسئولان بیمه ای کشورمان از نبود فرهنگ بیمه ای در کشور گلایه دارند و آن را دلیل اصلی پایین بودن ضریب نفوذ بیمه می دانند.

بیمه های مهندسی (Engineering Insurance)
رشد و توسعه هر کشور نیازمند عزم ملی و اعتقاد مردم آن کشور به الگوهای رشد و توسعه می باشد، و این امر خود مستلزم فراهم آمدن بستری مناسب برای توسعه سه بخش از فعالیت های اقتصادی شامل کشاورزی، صنعت و خدمات می باشد که با رشد آنها کشور به سمت توسعه همه جانبه حرکت می کند. تمامی بخش های اقتصادی در دوران فعالیت خود علاوه بر نیاز به سایر امکانات، نیازمند حمایت و تامین مالی نیز می باشند تا در زمان بروز خسارات احتمالی بتوانند به حیات خود ادامه دهند.

لذا با توجه به این امر که اجرای طرح ها و پروژه های عمرانی و احداث واحدهای ساختمانی، تاسیساتی و صنعتی در طول مدت عملیات و در دوره بهره برداری با خطرهای گوناگون مواجه است، به منظور ایجاد امنیت و آرامش خاطر و تامین مالی در زمان بروز خسارات احتمالی شرکت های بیمه گر اقدام به ارایه انواع بیمه نامه های مهندسی می نمایند.

بیمه های تمام خطر مهندسی پوششی است برای جبران خسارت های وارد به پروژه های عمرانی و ساختمانی و نصب ماشین آلات صنعتی که به علت وقوع سوانح سهمگین طبیعی، حوادث ناشی از اجرای کار و اشتباهات و خطاهای انسانی و همچنین زیان های وارد به اشخاص ثالث در مواردی که صاحبکار و یا پیمانکار براساس قانون مسئول شناخته شود.

بیمه های تمام خطر مهندسی
بیمه های تمام خطر مهندسی به دو گروه عمده برای مدت اجرا و دوره بهره برداری تقسیم می شود که در زیر توضیحات هرکدام ارایه شده است.

1- بیمه نامه هایی که برای دوره اجرای عملیات ساختمانی و نصب صادر می شوند:
مانند بیمه تمام خطر پیمانکاران (مقاطعه کاران) و بیمه تمام خطر نصب، بیمه تجهیزات الکترونیکی، بیمه شکست ماشین آلات و بیمه ریسک های تکمیل شده.
در این نوع بیمه نامه، مورد بیمه در مقابل کلیه خطراتی که در اثر حادثه بوجود بیاید و همچنین برای مسئولیت مدنی در مقابل اشخاص ثالث پوشش دارد و نیـازی به قیـد کردن عناوین خطرات تحت پوشش نیست، بلکه فقط موارد استثنایی ذکر می شود.

2- بیمه نامه هایی که برای دوره بهره برداری صادر می شوند:
در این نوع بیمه نامه ها اولا مسئولیت مدنی در مقابل اشخاص ثالث بیمه نمی باشد، ثانیا باید خطرات تحت پوشش به صراحت قید شده باشند. پوشش بیمه ای بیمه نامه های مهندسی که برای دوره ساخت صادر می شوند با اتمام کار و رسیدن به مرحله بهره برداری پایان یافته و فقط در دوره نگهداری پوشش های محدودتری ارایه می گردد. در مقابل بیمه نامه هایی که برای زمان بهره برداری صادر می شوند سالیانه هستند و باید برای هر سال تمدید شوند.

عنوان انواع بیمه نامه های مهندسی
• بیمه تمام خطر پیمانکاران Contractor All Risks، (CAR)
• بیمه تمام خطر نصب Erection All Risks، (EAR)
• بیمه ماشین آلات پیمانکاری Contractors Plant & Machinery، (CPM)
• بیمه تمام خطر شکست ماشین آلات Machinery، (M)
• بیمه فساد کالا Deterioration of stick in Cold Storage، (DOS)
• بیمه سازه های تکمیل شده Civil Engineering Completed Risk، (CECR)
• بیمه تجهیزات الکترونیکی Electronic Equipment، (EE)
• بیمه بویلرها ومخازن تحت فشار Boilers and Pressure Tanks Insurance
• بیمه عدم النفع ناشی از شکست ماشین آلات Machinery Loss Of Profit Insurance، (MLOP)
• بیمه عدم النفع مقدم کارفرما Principals Advance Loss Of Profit Insurance، (ALOP)
• بیمه جامع پروژه Comprehensive Project Insurance، (CP)
• بیمه جامع ماشین آلات Comprehensive Machinery Insurance، (CMI)
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خانه هایی که با فصلها تغییر می کنند

خانه هایی که با فصلها تغییر می کنند

خانه هایی که با فصلها تغییر می کنند


اوریگامی یا “هنر کاغذ و تا” یکی از کاردستیهای محبوب ژاپنی است که امروزه در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. هدف این هنر آفریدن طرح‌های جالب از کاغذ با کمک تاهای هندسی است. معنای لغوی این واژه در زبان ژاپنی “تا کردن کاغذ” است و تمام مدلهای کاغذ و تا را در بر دارد، حتی آنهایی که ژاپنی نیستند. اوریگامی فقط از تعداد کمی از تاهای گوناگون استفاده می‌کند، ولی همین تاها می ‌توانند به روشهای گوناگونی ترکیب شوند تا طرحهای متفاوتی ایجاد کنند.
این مدلهای گرافیکی رایانه ای نشان دهنده مفهوم باورنکردنی تغییر شکل یک خانه به هشت شکل مختلف براساس آب و هوا است.
برای مثال در طرح تابستانه، اتاق خواب به سمت شرق است و می توان طلوع خورشید را هنگام بیدار شدن در آن مشاهده کرد و پس از آن این اتاق می تواند گردش داشته باشد تا کاربر به طور دائمی از نور خورشید استفاده کند.
این خانه همچنین انرژی خود را از صفحات خورشیدی تأمین می کند.
طرح انقلابی این خانه براساس کار یک ریاضیدان قرن بیستمی است که چگونگی تبدیل شدن این مربع تشکیل شده از چهار تکه به یک مثلث متساوی الاضلاع را کشف کرد.

تبدیل مربع به مثلث متساوی الاضلاع یا معمای هاربردشر
انعطاف پذیری این خانه به انطباق آن از تابستان به زمستان و از روز به شب کمک می کند و این امر با حرکت داخلی خانه میسر می شود.
دیوارهای خارجی ضخیم و سنگین به دیوارهای داخلی تبدیل می شوند و این امکان را فراهم می کنند که دیوارهای داخلی شیشه ای به نمای خارجی تبدیل شوند، دراین خانه درها به پنجره و پنجره ها به در تبدیل می شوند.
طرح اولیه این خانه دارای دو اتاق خواب، یک نشیمن بزرگ، یک سرویس بهداشتی است اما می توان آن را برحسب شرایط زندگی مختلف تغییر داد.


این خانه انقلابی براساس کشف یک ریاضیدان قرن بیستمی ساخته شده است،

شیوه ای که می تواند یک مربع را به یک مثلث متساوی الاضلاع تبدیل کرد


دیوارهای خارجی ضخیم این خانه به دیوارهای داخلی تبدیل می شود و این امر این امکان را

فراهم می کند که دیوارهای داخلی شیشه ای به نمای خارجی تبدیل شوند،
در این خانه درها به پنجره ها و پنجره ها به درها تبدیل می شوند
این خانه ایده معمار بریتانیایی بوده است، دیوید گرونبرگ و دنیل ولفسون که شرکت D*Haus را تأسیس کرده اند این طراحی ابتکاری را ارائه کرده اند.
خانه تغییر شکل دهنده به عنوان بخشی از پروژه فارغ التحصیلی گرونبرگ مطرح شد و مورد پذیرش قرار گرفت.
هنری دودنی ریاضیدان بریتانیایی در سال ۱۹۰۳ راهی برای تبدیل یک مثلث متساوی الاضلاغ به چهار تکه پیدا کرد که این چهار تکه می توانند یک مربع را تشکیل دهند، معمایی که وی آن را معمای هاربردشر نامگذاری کرد.
این ساختمان می تواند برای دنبال کردن مسیر خورشید تغییر شکل دهد.
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
هشدار جدی استاد دانشگاه زوریخ به تهرانی ها

مقاومت بتون در ایران 20 مگاپاسکال است و این اندازه در سوئیس حدود 50 است. در سوئیس بتون با نظارت کارشناس و به صورت تخصصی مخلوط و ساخته می شود ولی آیا در ایران این نظارت و تخصص در ساختمانها برای ساخت بتون وجود دارد؟
استاد دانشگاه زوریخ پس از بازدید از مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی، در ارتباط با وضعیت بناهای فرسوده پایتخت، گفت: استاندارد بتن در ایران پایین است و در ساخت و تقویت بناها دقت لازم نمی شود و به آیین نامه های بین المللی ساختمان احترام گذاشته نمی شود.

به گزارش مهر، ساسان محاسب دارای دکترای مهندسی عمران در موضوع آسیبهای زلزله و تقویت بنا از دانشگاه صنعتی زوریخ، کارشناس ارشد دانشگاه اکسفورد و مدیرعامل شرکت مهندسی و تقویت سازه برای سدها و ساختمانهای بزرگ در سوئیس است که بازدیدی از مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی داشت.

وی که در کارنامه خود تقویت سازه هتل آزادی تهران، مقاوم سازی خانه دکتر شریعتی، تقویت سازه هتل استقلال و به تازگی مطالعه بر روی تقویت ساختمان وزارت نفت را دارد در مورد سازه ها و مقاومت بناهای کشور در برابر زلزله با خبرنگار مهر به گفتگو نشست.

محاسب در مورد وضعیت ساختمانها و بناهای کشور گفت: آیین نامه زلزله 2800 یک آیین نامه کامل است که در آن استاندارهای بین المللی لحاظ شده و ایران هم به آن پایبند است. در شهرهای زلزله زده رعایت این آیین نامه بعضا دیده شد ولی در روستاها 30 سال است که این تصاویر و حوادث تکرار می شود. ما بم و منجیل را داریم و شاهد بودیم که چگونه ساختمانهای فرسوده و غیر اصولی ویران شدند.

این استاد دانشگاه زوریخ اظهار داشت: ما یاد گرفتیم یه قابی درست کنیم و بعد آن را پر کنیم. به واقع فلز و دیوار رفتارهای مختلفی دارند و با هم نمی سازند. هنگام زلزله دیوارها بازی می کنند و برای همین وقتی به فلز متصل باشند آسیب می بینند. در حالی که باید میان دیوار و فلز فاصله باشد. اگر توجه کنید در زلزله اخیر دیوارها به صورت ضربدری ترک برداشته بودند چون به فلز متصل بودند.

همه جای ایران در برابر زلزله خطرناک است

از پروفسور محاسب در مورد سازه های خانه های تهران با وجود 6 هزار هکتار بافت فرسوده و مقاومت آنها در برابر زلزله و تئوری انتقال پایتخت سئوال شد که وی گفت: علم ثابت کرده می توان به سرعت سازه های مهم مانند پلها، مدارس، ساختمانهای بزرگ و بیمارستانها را مقاوم سازی کرد و این برای تهران هم امکان پذیر است. به اعتقاد من همه جای ایران در برابر زلزله در امان نیست و اگر تهران را به جای دیگری منتقل کنیم آنجا هم قطعا زلزله داریم.

این کارشناس حوزه مقام سازی بنا در برابر زلزله اعلام کرد: باید مسئولان جلوی سازه های جدید در تهران که بدون نظارت و رعایت اصول آیین نامه های بین المللی ساخته می شود را بگیرند.

تقویت خانه های فرسوده تهران با 30 میلیون تومان

وقتی از پروفسور محاسب سئوال شد که آیا تهرانیها می توانند خانه های فرسوده خود را در برابر زلزله مقاوم کنند، گفت: در سوئیس بر روی بتونی از جنس الیاف تحیق کردم که قرار است در دانشگاه تهران آن را تدریس کنم. این بتون که هزینه کمتری هم دارد مردم بهتر می توانند ساخت و ساز کنند و مقاومتش در برابر زلزله بیشتر است.

ولی تهرانیها می توانند با قرارداد با شرکتهای متخصص در تقویت سازه بناهای خود را مستحکم کنند. البته نمی توان گفت هزینه آن چقدر می شود ولی شاید برای یک خانه دو طبقه قدیمی حدود 30 میلیون هزینه داشته باشد که البته شاید به صرفه باشد تا با وامهایی که دولت می دهد خانه را نوسازی کنند. ما برای مقاوم سازی هتل بزرگ آزادی 6 ماه وقت گذاشتیم که برای خانه های کوچک این وقت کمتر خواهد بود.

استاد دانشگاه زوریخ اظهار داشت: در کشور سوئیس بناهایی با قدمت 150 تا 200 سال داریم که هنوز سرپا هستند. حتی نقشه های آنها دستی است. امروزه در جهان هم سازه ها با قدمت 80 تا 100 ساله ساخته می شود ولی آیا بناهای تهران هم این مقاومت را دارند؟

در خارج از کشور مهندس ناظر همان طراح است و باید طرح را تا انتها دنبال کند اگر هم تخلف کند به شدت با وی برخورد می شود ولی آیا در ایران هم اینگونه است؟

پروفسور محاسب اعلام کرد: مقاومت بتون در ایران 20 مگاپاسکال است و این اندازه در سوئیس حدود 50 است. در سوئیس بتون با نظارت کارشناس و به صورت تخصصی مخلوط و ساخته می شود ولی آیا در ایران این نظارت و تخصص در ساختمانها برای ساخت بتون وجود دارد؟ ما اگر قوانین و اصول طراحی را به درستی رعایت کنیم سازه های مقاومی خواهیم داشت. امروزه مشکل اصلی خانه های قدیمی ایرانی طبقه اول است. در سایر طبقات دیوارها با هم سری نیستند. و به آیین نامه احترام گذاشته نشده است.

متاسفانه در بسیاری از خانه ها دیوار نقش حامل را بازی می کند در حالی که باید اسکلت بنا حرف اول را بزند و همین مسئله هنگام زلزله مشکل ساز خواهد بود. برای همین به مسئولان مربوطه توصیه می شود مردم را به سوی تقویت سازه ها و یا بازسازی سوق داده و بر رعایت استاندارهای بین المللی ساخت بنا نظارت بیشتری داشته باشند.

منبع: معماري نيوز
 

Similar threads

بالا