[اخبار عمراني]

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
به خاطر تاخير بوجود اومده معذرت ميخوام شارژ adsl ام تموم شده بود.


گواهینامه مهارت براي عوامل ساخت‌وساز
تاريخ:
1 آذر
معاون شهرسازي و معماري شهردار تهران با اشاره به ابلاغ بخشنامه اين معاونت به منظور آموزش كارگران و نيروي انساني ماهر درگير در ساخت‌وساز، گفت: در اجراي اين طرح پس از ارائه آموزش‌هاي لازم به كارگران گواهينامه مهارت به آنها اعطا مي‌شود كه اين امر از كارگران آغاز و سپس به تكنسين‌ها و معماران تجربي تسري مي‌يابد.
هيربد معصومي در توضیح این مطلب افزود: به كارگيري كارگر ماهر و داراي گواهينامه در ساختمان‌ها آغاز شده است، به طوري كه مجريان كارگاه‌هاي ساختماني تنها مجاز به بكارگيري كارگراني هستند كه داراي گواهينامه مهارت باشند.
وي مشكل كنوني به كارگيري نيروي انساني در ساختمان‌ها را فقدان مهارت‌هاي اين نيروها عنوان كرد.
به گزارش ایسنا، با توجه به اينكه گفته مي‌شود، حدود 46درصد از درآمد ملي صرف پروژه‌هاي عمراني مي‌شود، لذا اگر بتوان عمر ساختمان‌ها را به عنوان يک سرمايه ملي افزايش داد، استفاده از سرمايه پايدار ملي دو برابر مي‌شود.

منبع:www.sheshmim.com
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز



برنامه‌ كاهش صف تقاضاي مسكن

تاريخ:
2 آذر
وزير مسكن براي پاسخ عملياتي به يك و نيم ميليون تقاضاي انباشت شده و يك ميليون تقاضاي جديد كه سالانه وارد بازار مسكن مي‌شود، برنامه‌اي تحت عنوان «كاهش صف تقاضاي مسكن» را در نظر گرفته كه محور اجرايي آن هدفدار كردن ساخت‌وسازهاي جديد و حمايت از انبوه‌سازاني است كه با قيمت مورد نظر دولت ساخت و ساز مي‌كنند؛ علي نيكزاد با اشاره به اينكه در دوره‌اي كه بازار مسكن پرمتقاضي‌ترين سال‌ها را پيش رو دارد، مسووليت اين بخش را برعهده گرفته، تصريح كرد: در اين شرايط بايد روند عرضه در بازار مسكن خط و جهت بگيرد. وي با بيان اينكه طي سال‌هاي اخير حجم عرضه در بازار مسكن بيشتر از هدفگذاري بوده اما تقاضاي مصرفي نتوانسته است از آن استفاده كند، گفت: براي حل اين معضل گزينه‌هاي متنوعي از جمله «دعوت از شركت‌هاي خارجي براي ساخت شهرك مسكوني مخصوص كم‌درآمدها» و «توافق با انبوه‌سازان براي ساخت پروژه‌هاي غيرلوكس» را براي بررسي روي ميز داريم.
وزير مسكن در گفت‌وگو با «دنياي اقتصاد» تشريح كرد
برنامه كاهش صف تقاضاي مسكن
علي نيكزاد مي‌‌گويد: مانع لوكس‌سازي نمي‌شويم، اما از انبوه‌سازاني كه مسكن ارزان مي‌سازند حمايت خواهيم كرد
انتظار سود بالاتر از نرخ تورم يعني افزايش كاذب قيمت مسكن
با يك شركت خارجي براي ساخت شهرك‌هاي مسكوني مخصوص كم‌درآمدها توافق كرده‌ايم

فريد قديري
وزير مسكن با بيان اينكه از اين به بعد عمده ساخت‌وسازها بايد متناسب با قدرت خريد تقاضاي انباشت‌شده در بازار مسكن باشد، از برنامه‌ريزي براي كاهش صف تقاضاي مسكن در كشور خبر داد و به دنياي اقتصاد گفت: گزينه‌هاي متنوعي براي اين منظور روي ميز قرار دارد.
اين گزينه‌ها شامل «دعوت از شركت‌هاي خارجي كه تجربه موفقي در ساخت شهرك مسكوني مخصوص گروه‌هاي كم‌درآمد دارند» و «توافق با انبوه‌سازان براي ساخت پروژه‌‌هاي غيرلوكس با هدف كاهش قيمت مسكن نوساز» است كه هم‌اكنون توافق اوليه آنها حاصل شده است.
علي نيكزاد در گفت‌وگو با دنياي‌اقتصاد با اشاره به اينكه در حال حاضر يك‌ميليون تقاضاي انباشت در بازار مسكن وجود دارد، تصريح كرد: آمارها نشان مي‌دهد طي سال‌هاي اخير حجم عرضه‌ واحدهاي مسكوني نوساز خيلي بيشتر از آنچه در برنامه پيش‌بيني شده، بوده است، اما تقاضاي مصرفي آنطور كه بايد، نتوانسته از عرضه‌هاي جديد استفاده كند.
وزير مسكن، محور برنامه «كاهش صف تقاضاي مسكن» را هدفدار كردن ساخت‌وسازهاي جديد عنوان كرد و گفت: ما مشكلي با انبوه‌سازاني كه ساختمان‌هاي لوكس‌و‌گران مي‌سازند نداريم، اما با انبوه‌سازان مشاركت و از آنها حمايت مي‌كنيم كه براي كم‌درآمدها با قيمت منصفانه ساخت‌و‌ساز كنند. وي افزود: اخيرا با يك سرمايه‌گذار خارجي براي ساخت پروژه‌هاي چند هزار واحدي وارد مذاكره شده‌ايم تا با روش‌هاي نوين ساخت و قيمت مناسب، ظرف يك‌سال در شهرهاي جديد اقدام به خانه‌سازي كند. همچنين از شركت‌هايي كه طي سال‌هاي اخير در كشورهاي خارجي از جمله ونزوئلا، شهرك‌‌هاي مسكوني مخصوص گروه‌هاي كم‌درآمد ساخته‌اند نيز دعوت شده تا در اطراف تهران از جمله شهر جديد پرند، شهرك‌هاي مشابه بسازند.
ساخت‌وساز بايد خط و جهت بگيرد
نيكزاد معتقد است: در دوره‌اي كه بازار مسكن پرمتقاضي‌ترين سال‌ها را پيش‌رو دارد، مسووليت اين بخش را برعهده گرفته است، به همين خاطر بايد به روند عرضه در بازار خط و جهت داده شود.
وزير مسكن با بيان اينكه طي 4 سال آينده تقاضا در بازار مسكن سالانه به بالاي يك‌ميليون واحد مسكوني مي‌رسد گفت: در سنوات گذشته عملكرد ساخت‌وساز از اهداف برنامه بالاتر بوده است، به‌طوري‌كه در سال‌هاي 84 تا 87 توليد مسكن به ترتيب 101درصد، 103درصد، 124درصد و 111درصد جلوتر از برنامه بوده است. اما متاسفانه نرخ اجاره‌نشيني از دهه 75 تا 85 از 16درصد به 4/22درصد رسيده است، در حالي كه در ظرف همين دوره نرخ رشد توليد مسكن جلوتر از نرخ رشد خانوار بوده است. مقايسه ارقام ساخت مسكن و نرخ اجاره‌نشيني نشان مي‌دهد عرضه‌هاي جديد مناسب حال دهك‌هاي پايين نبوده و نتوانسته آنها را صاحب‌خانه كند.
سه شرط مشاركت با انبوه‌سازان
نيكزاد افزود: اگر فعالان حوزه ساخت بخواهند سودي به مراتب بالاتر از نرخ تورم را انتظار داشته باشند در اين‌صورت طبيعي است توليد مسكن رونق بگيرد، اما تاثير منفي اين انتظار، مستقيم روي گروه‌هاي كم‌درآمد وارد خواهد شد. چون انتظار سود زيادتر از نرخ تورم براي عرضه مسكن به معني بالا رفتن كاذب قيمت مسكن خواهد بود.
وزير مسكن در همين خصوص، بخشي ديگر از برنامه «رونق ساخت‌وساز بدون فشار به كم‌درآمدها» را اينطور توصيف كرد: در جلسه‌اي كه با انبوه‌سازان در وزارت مسكن داشتيم به آنها اعلام كرديم كه از آنها مسكن لوكس نمي‌خواهيم؛ اما در ضمن مخالفتي هم با لوكس‌سازي نداريم. از انبوه‌سازان به سه شرط براي مشاركت در ساخت دعوت كرديم شرط اول توافق روي قيمت ساخت با قيد تضمين خريد است، دوم اينكه بايد حداكثر ظرف يك‌سال پروژه‌هاي تعريف شده را ساخته و تحويل دهند و بالاخره اينكه كيفيت ساخت بايد بالا باشد.
وزير مسكن با بيان اينكه انبوه‌سازان منابع مالي، تجربه و سازماندهي مناسب دارند تاكيد كرد: لازم است اين گروه از سازنده‌ها سرمايه موجود را به مسكن مهر تبديل كنند.
علي نيكزاد گفت: در حال حاضر پيش‌بيني شده سالانه 200هزار واحد روستايي، 71هزار و 300 واحد مسكوني توسط خيرين مسكن‌ساز، 20هزار واحد توسط كميته امداد، 265هزار واحد در شهرهاي جديد، 112هزار در شهرهاي زير 25هزار نفر ساخته شود. ضمن اينكه ساخت مسكن مهر نيز به صورت جدي پيگيري مي‌شود و اميدواريم تا پايان امسال بتوانيم 50هزار واحد مسكوني مهر را تحويل متقاضيان دهيم.
آينده مسكن مهر
وزير مسكن درباره آينده مسكن مهر نيز به دنياي اقتصاد گفت: مديريت اين طرح ملي را با هر وضعيتي كه طي دو سال گذشته داشته، تحويل گرفته‌ام، اما با روش‌هاي جديدي كه براي آن در نظر گرفته‌ايم اميد دارم بزودي مسكن مهر قوت واقعي بگيرد.
نيكزاد تصريح كرد: برخي كارشناسان و حتي رسانه‌ها از پيشرفت استان‌ها در طرح مسكن مهر خبر ندارند و مدام مي‌گويند طرح شكست خورده است درحالي كه در حداقل 4 استاني كه بنده از نزديك پروژه‌ها را بازديد كرده‌ام بيش‌از 2هزار واحد مسكوني مهر در مرحله سفت‌كاري هستند.وزير مسكن افزود: با تفاهمي كه با انبوه‌سازان منعقد كرده‌ايم مقرر شده واحدهاي نوسازي كه هم‌اكنون در شهرها قرار دارد با تهاتر زمين آنها، به مسكن مهر تبديل شده و سرمايه كافي براي فعاليت دوباره آنها فراهم شود.وي پيش‌بيني كرد: مسكن مهر از اين طريق سرعت زيادي بگيرد.
همه راه‌هاي انبوه‌سازي
وزير مسكن در ادامه گفت‌وگو با دنياي‌اقتصاد تصريح كرد: با توجه به اينكه اختيار شهرهاي جديد با وزارت مسكن است تصميم داريم شركت‌هاي داخلي و خارجي با تجربه در زمينه ساخت مسكن مخصوص گروه‌هاي كم‌درآمد را بدون فوت وقت، به اين شهرها دعوت كنيم. براي اين منظور با شركتي كه اخيرا يك شهرك 10هزار واحدي در ونزوئلا ساخته وارد مذاكره شده‌ايم.نيكزاد گفت: اين شركت‌ها معمولا از وزارت مسكن دو خواسته بيشتر ندارند يكي تضمين ارائه وام ساخت است و ديگري تضمين خريد. ما هم به راحتي اين دو خواسته را محقق خواهيم كرد.

آمادگي براي مكان‌سنجي پايتخت جديد
وزير مسكن با بيان اينكه انتقال پايتخت به نفع تهران و ساكنان فعلي اين كلان‌شهر است، از اعلام آمادگي وزارت مسكن براي بررسي ابعاد كارشناسي اين موضوع خبر داد.علي نيكزاد در گفت‌وگو با دنياي اقتصاد، در اين باره افزود: بنده به لحاظ اولويت كاري كه در بدو ورود به وزارت مسكن در بحث مسكن مهر و بافت فرسوده وجود داشت، تاكنون مطالعه‌اي روي انتقال پايتخت نداشتم، اما چون اين موضوع در دولت‌هاي گذشته بخصوص دولت‌هاي قبل و اندكي هم در دولت نهم مطرح بوده، هم‌اكنون سوابق بررسي‌ها نسبت به انتخاب جايگزين تهران به عنوان پايتخت جديد، در وزارت مسكن موجود است.وي در عين حال هشدار داد با توجه به تجارب مثبت و منفي موجود در كشورهاي مختلف اروپايي و آسيايي، پايتخت جديد نبايد به گونه‌اي انتخاب شود كه محل مورد نظر بعد از 5‌سال به لحاظ امكانات شهري و ظرفيت‌ها به سرنوشت تهران دچار شود.نيكزاد در ادامه تصريح كرد: مصوبه مجمع تشخيص مصلحت نظام براي انتقال پايتخت سياسي كشور هنوز به وزارت مسكن ابلاغ نشده است و در صورت تصويب نهايي براي اجرا توسط دولت، وزارت مسكن آمادگي دارد، براي مكان‌سنجي پايتخت جديد مطالعه و نظر كارشناسي خود را اعلام كند.وي درباره اينكه در حال حاضر كدام يك از شهرهاي كشور ظرفيت و توانايي پذيرش جمعيت سياسي موجود در تهران را دارد، گفت: در اين باره مطالعه مشخص و قطعي انجام نشده است و براي انتخاب نهايي بايد باز هم مطالعه شود.

منبع:www.sheshmim.com
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز



موفقیت محققان کشور در تولید سیمان و کاشی نانوآنتی باکتریال هوشمند تاريخ:
1 آذر
محققان کشور با استفاده از نوعی کامپوزیت موفق به تولید کاشی و سرامیک نانو آنتی باکتریال هوشمند شدند.
بابک رونقی - محقق این طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: برای آنتی باکتریال کردن سالن های داروسازی و مراکز درمانی و بهداشتی سالانه 20 هزار میلیارد تومان هزینه می شود چرا که این امر نیاز به *****های آنتی باکتریال، کف پوشهای بدون درز و چندین نوع مواد شیمیایی دارد.

وی با بیان اینکه با استفاده از فناوریهای پیشرفته می توان با صرف هزینه کمتر نسبت به ضدعفونی کردن مراکز بهداشتی اقدام کرد، افزود: از این رو با همکاری دانشگاههای تربیت مدرس، صنعتی شریف و پژوهشگاههای رنگ و پلیمر با تعریف پروژه تحقیقاتی موفق به تولید کاشی و سرامیک نانو آنتی باکتریال هوشمند شدیم.
رونقی با بیان اینکه این کاشی و سرامیک با استفاده از نوعی کامپوزیت تولید شده است، اظهار داشت: مواد تشکیل دهنده این کامپوزیت از مواد معدنی موجود در کشور است که با تبدیل اندازه آنها به نانو بر روی پر سلولیها تاثیر دارد و مانع از رشد باکتریها بر روی سطح می شوند.
وی دایمی بودن خاصیت آنتی باکتریال را از مزایای این کاشیها ذکر و خاطر نشان کرد: تا زمانی که این لعاب بر روی سرامیک وجود دارد این خاصیت برای کاشی باقی می ماند ضمن آنکه مواد شوینده بر روی این سرامیک اثری ندارد و لعاب کارایی خود را از دست نمی دهد.
رونقی مقاوم بودن در برابر اشعه و حرارت، فرسایش و مقاوم بودن در برابر اسیدها و قلیاهای غلیظ را از دیگر ویژگیهای این کاشی ذکر کرد.
این محقق همچنین از تولید سیمان آنتی باکتریال خبر داد و اضافه کرد: وقتی کاشی بر روی سطح کار گذاشته می شود، درزهایی در سطح سرامیک باقی می ماند که این درزها با استفاده از سیمان آنتی باکتریال پر می شود با پر شدن این شکافها محیطی کاملا ضد باکتری ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه این کاشیها خطرات زیست محیطی و سلامتی ایجاد نمی کند یادآور شد: این محصول تاییدیه های لازم را از سوی مراجع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و انیستیتو پاستور ایران دریافت کرده است.
مدیر عامل شرکت پیشتاز پارس با بیان اینکه این کاشیها قابل استفاده در بیمارستانها و مراکز درمانی، استخرها، آشپزخانه ها و مکانهای عمومی است، اظهار داشت: تحقیقات این پروژه به پایان رسیده است و در حال حاضر وارد فاز تولید صنعتی شده است.
به گزارش مهر، شرکت نانو پیشتاز پارس با همکاری دانشگاههای شریف و تربیت مدرس و پژوهشگاههای رنگ و پلیمر موفق به انجام این طرح تحقیقاتی و تولید کاشی و سرامیک نانو آنتی باکتریال شده اند.



http://www.sheshmim.com
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
نبود بینش سازه‌یی و رفتار مصالح ضعف عمده‌ی مقاوم‌سازی و مرمت است
بیش‌تر مرمت‌ها در اصفهان بدون دانش انجام می‌شوند


یک متخصص سازه، ژئوتکنیک و مدل‌سازی معتقد است: ضعف عمده‌ی مقاوم‌سازی و مرمت در ایران، بویژه بحث‌های مطرح‌شده در سمینارها، به نبود بینش‌های سازه‌یی، ژئوتکنیکی و رفتار مصالح و نیز نبود آزمایشگاه ویژه مربوط می‌شود.

«سیدعبدالعظیم امیرشاه‌کرمی» در این‌باره توضیح داد: مهندسی مرمت و مقاوم‌سازی بناهای تاریخی، یک مهندسی چندبخشی است و هر کدام از کلمات حفاظت، مرمت و مقاوم‌سازی بارهای علمی خود را دارند. به‌طور مثال، کسی که می‌خواهد امر مقاوم‌سازی را انجام دهد، باید بنا و معیار آن را به‌لحاظ پایداری بشناسد.

او بیان کرد: در این راستا، فرد باید در رشته‌ای تحصیل کند که دانش مربوط به سازه، ژئوتکنیک، زمین و مصالح را بشناسد. درحالی‌که در رشته‌ای مانند معماری به چنین بحث‌هایی به‌طور اصولی پرداخته نمی‌شود.

وی تأکید کرد: کسی‌ که می‌خواهد، بنایی را مرمت و مقاوم‌سازی کند، باید اصول پایداری و رفتار تغییر شکل‌پذیری و ماندگاری بنا و نیز خواص مصالح را بداند. در کنار این‌ها باید به این مسأله نیز توجه کرد که هیچ آزمایشگاه مصالحی در ایران وجود ندارد و این‌که افرادی روی مصالح قدیمی بررسی کرده باشند، بسیار کم اتفاق افتاده است.

به گفته‌ی «شاه‌کرمی»، نبود آزمایشگاه و بحث‌های تحلیلی درباره‌ی خواص مکانیکی و رفتاری مصالح از ضعف‌های مهم در مبحث مرمت و مقاوم‌سازی است.

این متخصص سازه با اشاره به ترک‌هایی که در برخی آثار تاریخی اصفهان مانند چهل‌ستون، هشت‌بهشت و مجموعه‌ی میدان نقش جهان دیده می‌شوند، اظهار داشت: برای پر کردن این ترک‌ها بیش‌تر به رنگ آن بنا توجه شده است و مصالحی به کار می‌روند که از این نظر هم‌خوانی داشته باشند. درحالی‌که به شناسایی ترک‌ها، دلیل ایجاد شدن آن‌ها، حفاظت از بنا و جلوگیری از ایجاد شدن دوباره‌ی ترک کم‌تر پرداخته شده است.

او ادامه داد: ترک به‌دلیل تغییر شکل بنا ایجاد می‌شود. به همین دلیل، باید ترک را بشناسیم و این کار به آزمایشگاه تحلیل عددی و محاسبه نیاز دارد که این‌ها نیز در رشته‌ی معماری وجود ندارند.

وی در توضیح این‌که در تمام گروه‌های مرمتی و حتی باستان‌شناسی، افراد کارشناس از حوزه‌ی مرمت حضور دارند، گفت: ضعف این گروه‌ها، نبود یک مصالح‌شناس و مهندس ژئوتکنیک است. در واقع، مشکل ناشی از نبود یک بینش سازه‌یی، بینش ژئوتکنیکی و بینش رفتار مصالح است.

«شاه‌کرمی» با اعتقاد به این‌که بیش‌تر مرمت‌ها در شهری مانند اصفهان بدون دانش انجام می‌شوند، اظهار داشت: به‌طور مثال، تمام سنگ‌های آهک را با گچ، پل خواجو را با ماسه و سیمان و هشت‌بهشت را با گل اخرا مرمت می‌کنند، البته آثار صخره‌یی کشور نیز شرایط بهتری نسبت به آثار تاریخی اصفهان ندارند و ترک‌های آن‌ها بیش‌تر با ماسه و سیمان پر می‌شود. این درحالی است که ماسه و سیمان برای یک محیط مرطوب و نم‌دار و برای سنگ‌های آهکی بسیار عارضه‌ساز است و سبب بروز فرسایش‌های بیش‌تر می‌شود، زیرا رطوبت از داخل سطح، سنگ را پوک می‌کند و این یکی از تبدیل‌های شیمیایی است.

وی با بیان این‌که اگر در زمان مرمت فقط سطح بنا را آن هم از نظر معماری بنگریم، مرمت خوبی نخواهیم داشت، اضافه کرد: در بحث مرمت به یک نگاه عمیق نیاز است و ما داخل بنا را باید ببینیم تا متوجه شویم مرمت چگونه باید انجام شود. در واقع، فعل و انفعالات داخل بنا باید بررسی شوند تا مرمت به‌طور اصولی انجام شود.



منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از ایسنا)
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
آمار رسمي از روند ساخت و ساز
تاريخ:
4 آذر
دنیای اقتصاد- بانك مركزي گزارشي درباره اوضاع ساخت مسكن در كشور منتشر كرده كه آمارهاي موجود در آن از احتمال كاهش شديد حجم عرضه به بازار مسكن طي دوسال آينده حكايت دارد. طبق اين گزارش، صدور مجوز ساخت مسكن در كل مناطق شهري كشور، 43‌درصد افت كرده است و از 200‌هزار واحد در بهار 87 به 113‌هزار واحد در بهار 88 رسيده است.در شهر تهران نيز تعداد واحدهاي مسكوني كه در بهار امسال براي ساخت آنها مجوز صادر شده 60‌درصد كاهش پيدا كرده است.

تازه‌ترين گزارش رسمي از روند توليد مسكن
ساخت‌و‌ساز در شهرها نصف شد

در سه ماه اول امسال براي ساخت 113‌هزار واحد مسكوني مجوز صادر شده اين رقم براي بهار پارسال 200‌هزار واحد بوده است
بازار مسكن با روند فعلي عرضه چگونه مي‌خواهد به استقبال «سال 90» يعني سال «اوج تقاضا» برود؟
فريد قديري
بانك مركزي گزارشي درباره اوضاع ساخت مسكن در كشور منتشر كرده كه آمارهاي موجود در آن از كاهش شديد حجم عرضه به بازار مسكن طي دوسال آينده حكايت دارد. طبق اين گزارش، صدور مجوز ساخت مسكن در كل مناطق شهري كشور، 43‌درصد افت كرده است و از 200‌هزار واحد در بهار 87 به 113‌هزار واحد در بهار 88 رسيده است. با فرض اينكه، اين مجوزها بعد از دوسال تبديل به واحد مسكوني شده و آماده عرضه به بازار مسكن شود، در اين صورت وجود انبوهي از تقاضاي بدون پاسخ در سال 90 كه گفته مي‌شود سال اوج تقاضاي مسكن است، بازار را با بحران جديدي روبه‌رو خواهد كرد كه احتمالا نتيجه‌اي جز التهاب قيمت‌ها به دنبال نخواهد داشت.
جديدترين گزارش بانك مركزي درباره وضعيت ساخت مسكن در كشور نشان مي‌دهد صدور پروانه ساختماني در كل مناطق شهري طي سه ماه اول امسال 8/36‌درصد كاهش پيدا كرده است. اين رقم براي تهران و شهرهاي بزرگ نيز صورت خوشي ندارد. بطوري كه طبق اعلام بانك مركزي تعداد پروانه‌هايي كه در بهار امسال براي ساخت آپارتمان‌هاي مسكوني در پايتخت و شهرهاي بزرگ صادر شده به ترتيب 1/62‌درصد و 44‌درصد كاهش پيدا كرده است.
اين گزارش رسمي كه از كاهش ميل به ساخت وساز حكايت دارد هشداري است به مسوولان نسبت به اينكه در دو سال آينده كشور با كمبود شديد عرضه در بازار مسكن روبه‌رو خواهد شد.
براساس گزارش بانك مركزي، در سه ماه اول امسال، 2‌هزار و 576 فقره پروانه ساختماني در تهران، 7‌هزار و 466 فقره پروانه در شهرهاي بزرگ و 34‌هزار و 693 پروانه در مناطق شهري صادر شده است.
در اين مدت، نه تنها تعداد ساخت‌وسازها كم شده است، بلكه ساختمان‌هاي جديد كوچكتر هم شده است بطوري كه سطح زيربناي پروانه‌هاي صادر شده در كل كشور 7/41‌درصد كاهش پيدا كرده است.
ساختمان‌هايي كه در بهار امسال براي تهران مجوز ساخت گرفته‌اند به لحاظ متراژ 47‌درصد كوچكتر شده‌اند. سطح كل زيربناي همه ساختمان‌هايي كه در شهر تهران در اين مدت مجوز ساخت گرفته‌اند 3‌ميليون و 556‌هزار مترمربع است. اين رقم براي كل مناطق شهري و همچنين شهرهاي بزرگ به ترتيب 17 ميليون و 628‌هزار مترمربع و 4‌هزار و299 مترمربع است.
سهم تهران از ساخت‌‌ مسكن
به گزارش دنياي اقتصاد، شهر تهران اگرچه بيشترين حجم تقاضاي مسكن را به نسبت ساير شهرها در خود جا داده است، اما تنها 7‌درصد از كل پروانه‌هاي ساختماني كه در بهار امسال در كل كشور صادر شده متعلق به تهران بوده است.
در شهر تهران از كل مجوزهايي كه براي ساخت آپارتمان مسكوني در سه ماه اول امسال صادر شده، 41‌درصد مجوزها براي ساختمان‌هاي 4‌طبقه، 49‌درصد براي 5‌طبقه و بيشتر و مابقي براي ساختمان‌هاي زير 4 طبقه بوده است. همچنين در كل مناطق شهري بيشترين مجوزها براي آپارتمان‌هاي دو طبقه صادر شده است كه 7/34‌درصد بوده است.
مجوز ساخت براي 113‌هزار واحد
به گزارش دنياي اقتصاد در سه ماه اول امسال، طبق پروانه‌هاي ساختماني صادر شده و متراژ زيربناي موجود در پروانه‌ها، پيش‌بيني شده 113‌هزار و 96واحد مسكوني در كل مناطق شهري ساخته شود اين درحالي است كه در مدت مشابه سال قبل براي 199‌هزار و 752‌واحد مسكوني مجوز ساخت صادر شده بود. مقايسه اين دو آمار از كاهش 43‌درصدي در توليد مسكن حكايت دارد.در شهر تهران تعداد واحدهاي مسكوني كه در بهار امسال براي ساخت آنها مجوز صادر شده 60‌درصد كاهش پيدا كرده است بطوري كه در اين مدت براي 18‌هزار و 439‌واحد مسكوني پروانه ساخت صادر شده است. در بهار پارسال براي 45‌هزار و 653‌واحد مسكوني پروانه صادر شده بود.
براساس گزارش بانك مركزي، در همين مدت در شهرهاي بزرگ نيز تعداد واحدهاي مسكوني كه مجوز ساخت براي آنها صادر شده 50‌درصد كاهش پيدا كرده و به 25‌هزار و 453واحد رسيده است.







منبع:sheshmim.com
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز



ساخت و ساز روي پشت‌بام‌ها مجازمي شود

تاريخ:
8 آذر
دنياي اقتصاد- وزير مسكن براي ارتقاي بازدهي سكونتي در داخل شهرها، به مالكان ساختمان‌هاي موجود اجازه داد در صورت دارا بودن استحكام سازه‌اي مناسب، يك يا چند طبقه روي آنها احداث كنند. علي نيكزاد در اين باره به دنياي‌اقتصاد گفت: مجوز ساخت‌وساز روي پشت‌بام‌ با 15‌ميليون تومان وام بانكي به ازاي هر طبقه جديد همراه است؛ ضمن اينكه در اين نوع خانه‌سازي، دغدغه خريد يا تامين زمين مرتفع شده است.
طرح مقابله با كمبود و گراني زمين در داخل شهرهاي بزرگ
ساخت وساز روي پشت‌بام‌ها مجاز شد
دو انتخاب در كلان‌شهرها: خارج از شهر صاحب مسكن 99 ساله شويد يا در داخل شهر يك طبقه روي خانه‌ها بسازيد
گزارش وزير مسكن از اوضاع «99 ساله‌ها» در 15 استان كشور
فريد قديري
وزير مسكن براي ارتقاي بازدهي سكونتي در داخل شهرها، به مالكان ساختمان‌هاي موجود اجازه داد در صورت دارا بودن استحكام سازه‌اي مناسب، يك يا چند طبقه روي آنها احداث كنند. علي نيكزاد در اين باره به دنياي اقتصاد گفت: مجوز ساخت‌وساز روي پشت‌بام‌ با 15‌ميليون تومان وام بانكي به ازاي هر طبقه جديد همراه است؛ ضمن اينكه در اين نوع خانه‌سازي، دغدغه خريد يا تامين زمين مرتفع شده است. پيش‌بيني مي‌شود طرح افزايش ارتفاع ساختمان‌هاي موجود بتواند رقيب سرسختي براي طرح مسكن مهر باشد بخصوص اينكه، اجراي اولي در درون شهرها، اما دومي در حومه در نظر گرفته شده است.البته وزير مسكن اين پيش‌بيني را رد كرده و گفته است: روند ساخت مسكن مهر در بسياري از استان‌هاي كشور از مرحله فونداسيون و اسكلت‌بندي عبور كرده و جاي نگراني نيست. نيكزاد تصريح كرد: ظرفيت افزايش طبقات ساختمان‌هاي موجود محدود است، چون ساختمان‌هايي كه استحكام مناسب براي افزايش ارتفاع دارند تعدادشان زياد نيست.نيكزاد در اين راستا به سازمان‌هاي نظام مهندسي شهرهاي بزرگ اختيار داده براي ساختمان‌هايي كه استحكام سازه‌‌شان مناسب است، اجازه احداث طبقه جديد روي آنها را صادر كند.به اين ترتيب زمين به عنوان عاملي كه دو سال پيش كمبود آن در داخل شهرها باعث شد ساخت مسكن مهر درحومه تعريف شود، حالا با تصميم وزير مسكن، از سر راه ساخت‌وسازهاي درون شهري برداشته مي‌شود؛ به‌طوري‌كه مجوز افزايش طبقات روي ساختمان‌هاي موجود در شهرهاي بزرگ كه معمولا سازنده‌ها در اين شهرها از كمبود يا گراني زمين رنج مي‌برند، يك امكان تازه‌ براي رونق ساخت‌وساز تعبير مي‌شود.بند ديگر از مجوز افزايش ارتفاع ساختمان‌هاي موجود به تخريب خانه‌هاي قديمي مربوط مي‌شود. نيكزاد در اين باره تصريح كرد: مالك هر ملك مسكوني قديمي و فرسوده در شهرهاي كشور با تاييد نظام مهندسي، مي‌تواند نسبت به تخريب و نوسازي اقدام كند در اين صورت براي ساخت هر واحد، 15‌ميليون تومان وام بانكي نيز اختصاص خواهد يافت.
استان‌هاي شاگرد اول در مسكن مهر
وزير مسكن كه مسووليت كميته پيگيري و حقيقت‌ياب در مسكن مهر را برعهده دارد، بعد از بازديد از پروژه‌هاي 99 ساله 15 استان كشور، با مقايسه واقعيت‌ها و گزارش‌هاي مكتوبي كه توسط سازمان مسكن استان‌ها تهيه شده، استان‌هاي شاگرد اول در اين طرح ملي را معرفي كرد.
نيكزاد استان مركزي و ايلام را دو استان پيشرو در مسكن مهر دانست و گفت: در اين دو استان، عملكرد به نسبت متقاضيان و همچنين مقايسه با ساير استان‌ها خوب بوده است.
نيكزاد پنج‌شنبه گذشته بعد از 15 ساعت بازديد از شهرها و روستاهاي استان مركزي ساعت 10 شب در جلسه شوراي تامين مسكن استان حاضر شد و گفت: آمارها مي‌گويد استان مركزي اول است، چون در اين استان براي 70‌درصد از پروژه‌هاي مسكن مهر، عمليات پي‌ريزي به اتمام رسيده است كه اين رقم از متوسط كشوري بالاتر است.
موافق افزايش وام 15‌ميليوني هستم اما...
علي نيكزاد وزير مسكن در جلسه شوراي تامين مسكن استان مركزي در پاسخ به درخواست يك مسوول استاني گفت: ما هم به نوعي موافق افزايش وام مسكن مهر تا سقف 20‌ميليون تومان هستيم، اما بايد اين پيشنهاد بعد از بررسي در همه استان‌ها و طرح در هيات دولت به تصويب برسد.
به گزارش دنياي‌اقتصاد، وضعيت ساخت‌وساز در زمين‌هاي 99 ساله استان شاگرد اول (مركزي) به اين شرح است: از 11‌هزار واجد شرايط 10‌هزار و 588 قرارداد ساخت انعقاد شده است كه از اين تعداد براي 8‌هزار و 512 واحد مسكوني پروانه ساختماني صادر شده است.
همچنين تاكنون فونداسيون 70‌هزار واحد مسكوني ريخته شده و اسكلت‌بندي 2‌هزار و 483 واحد مسكوني به اتمام رسيده است. در حال حاضر سقف‌زني 2‌هزار و 128 واحد نهايي شده و يك‌هزار و 439 واحد مسكوني از مرحله سفت‌كاري عبور كرده‌اند كه از اين تعداد 925 واحد مسكوني در مراحل پاياني نازك‌كاري هستند.
گفته مي‌شود اتحاد استانداري با ساير دستگاه‌هاي دولتي در اين استان و پيگيري جدي سازمان مسكن، باعث شده نتايج مسكن مهر پيشرفت خوبي را نشان دهد.
طبق گفته رييس سازمان مسكن استان مركزي، براي هر شهر از توابع استان، يك كميته مسكن مهر وجود دارد كه با اعزام هفتگي به شهرها مشكلات احتمالي تعاوني‌ها در موضوعاتي همچون وام، آب، برق، گاز، مصالح ساختماني، نظام مهندسي و شهرداري را رسيدگي كرده و براي حل آنها تصميم مي‌گيرد.

پيگيري مترو در شهرهاي جديد
مترو شهر جديد پرند يك بار ديگر مورد توجه قرار گرفته است تا بلكه اين بار از فاز مطالعه به مرحله عملياتي برسد.
يكي از مشكلات شهر جديد پرند بحث حمل‌ونقل عمومي است كه با توجه به فاصله زياد با مركز تهران و شاغل بودن اغلب ساكنان پرند، انگيزه زندگي در اين شهر را كاهش داده است.مترو پرند در دولت قبلي قرار بود احداث شود، اما به دلايلي از جمله عدم تامين اعتبار اين اتفاق نيفتاد.اكنون خبر رسيده، برنامه‌ تامين مالي براي احداث سريع مترو پرند در دستور كار قرار گرفته است.به نظر مي‌رسد، وزارت مسكن قصد دارد با برقراري خط مترو پرند-تهران، معضل حمل‌ونقل در اين شهر را برطرف كند.پرند قرار است بيش‌از 100‌هزار خانوار تهراني را از طريق مسكن مهر در خود جا دهد.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز





«تحقیقات» از کنار وزارت مسکن رفت

تاريخ:
10 آذر
همزمان با تعلیق جلسات مرکز تحقیقات و مطالعات شهرسازی و معماری ایران برگزاری نشست‌های این مرکز به محل خانه هنرمندان موکول شد.
به گزارش دنیای‌اقتصاد، پیشتر نقد برنامه‌های دولت در این مرکز باعث تعلیق جلسات این نشست شده بود که بنا به گفته منابع آگاه در جدیدترین تصمیم مسوولان، مرکز تحقیقات به محلی در حوالی منطقه توانير منتقل شده است.
شنیده‌ها حاکی از آن است كه با تصمیم ريیس مرکز تحقیقات معماری و شهرسازی، جلسات این مرکز در خانه هنرمندان برگزار خواهد شد.
به گزارش دنیای‌اقتصاد روز گذشته در اولین دور جدید از جلسات این مرکز، نشستی تحت عنوان صنعتی‌سازی و معماری پایدار با حضور چند تن از استادان دانشگاه برگزار شد که به بررسی راهکارهای توسعه صنعتی‌سازی با محوریت معماری پایدار پرداختند.
مهندس محمدمهدی مافی، عضو انجمن انبوه‌سازان استان تهران در این نشست طی سخنانی گفت: در فرآیند
ساخت و ‌ساز، روش‌ها و مصالح قدیمی فعلی به تنهایی قادر به حل مشکلات کنونی ما در عرصه ساخت‌و‌ساز نخواهند بود از این رو ایجاد تغییر در شیوه‌های ساخت و‌ساز امری کاملا طبیعی است. وی با اشاره به اینکه همیشه نیازهای ضروری در هر جامعه‌ای افراد را به سمت تغییر سوق می‌دهد به خاستگاه صنعتی‌سازی پرداخت و گفت: بعد از جنگ جهانی دوم با توجه به تخریب‌های پیامد جنگ که گریبانگیر کشورهای پیشرفته شد، نیاز به ساخت‌و‌ساز به صورت انبوه و سریع ضرورت کاربرد صنعتی‌سازی را در این کشورها دوچندان کرد. وی پیش‌شرط‌های به‌کارگیری صنعتی‌سازی را در کشور ما شامل انبوه‌سازی، تفکر صنعتی و وجود منابع و نگرش‌های صنعتی و حرکت به سوی صنعتی‌سازی دانست و عنوان کرد: صنعتی‌سازی به معنی واردات یک روش و کالا نیست و با وارد کردن ابزار و سیستم‌های نوین ساختمانی، صنعتی‌سازی در ساخت‌و‌سازهای کشور ما نهادینه نخواهدشد.
مافی خاطرنشان كرد: این مهم بیش از هر چیز نیاز به حاکمیت تفکر صنعتی در نزد کارفرمایان کشور ما دارد و متاسفانه کارفرمایان ما فاقد بینش و تفکر لازم در امر صنعتی‌سازی هستند. وی افزود: همچنین به منظور اجرای صنعتی‌سازی باید منابع مالی در قالب صنعتی‌سازی تعریف شوند.
به گفته این کارشناس مسکن صنعتی‌سازی نیاز به یک تفکر ثابت و مشخص در آغاز اجرای هر پروژه دارد؛ این درحالی است که در حال حاضر در بدو اجرای بسیاری از پروژه‌های ساختمانی، تغییرات گوناگونی صورت می‌گیرد.
وی تصریح کرد: منابع و تفکر حاکم در کشور ما با امر صنعتی‌سازی همخوانی ندارد و مصداق بارز این مساله را می‌توان در برخی از پروژه‌های ساختمانی شاهد بود، به طوری که گاهی اوقات برخی از کارفرمایان از ادامه اجرای پروژه به شیوه صنعتی‌سازی به طور کلی منصرف می‌شوند.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
ريخ : پنج شنبه 12 آذر 1388

استاندار تهران اعلام کرد : وعده افتتاح 7 هزار واحد مسکونی مهر در تهران

استاندار تهران مسکن مهر را از سیاست های محوری دولت برشمرد و از افتتاح و بهره برداری هفت هزار واحد مسکونی طرح مسکن مهر استان تهران در دهه فجر سال جاری خبر داد.

مرتضی تمدن در جلسه مشترک شورای برنامه ریزی و توسعه و شورای تامین مسکن استان گفت: بیش از 13 هزار واحد مسکونی طرح مسکن مهر در استان در مرحله ساخت قرار داشته و 3884 واحد مسکونی نیز تاکنون احداث شده که در مرحله تحویل به متقاضیان است.
تمدن با ذکر اینکه سهمیه دو شهر جدید هشتگرد و پرند 160 هزار واحد مسکونی است، تصریح کرد: در این دو شهر 1735 هکتار زمین به این امر اختصاص یافته که حدود 150 هزار واحد نیز در حال آماده سازی است.
استاندار تهران در ادامه به خبرگزاری ایسنا توضیح داد: محصول مسکن مهر باید از یک رو منجر به صاحبخانه شدن افراد فاقد مسکن شده و از سوی دیگر نه تنها قیمت مسکن را تعدیل کند، بلکه ساماندهی و برنامه ریزی کمی و کیفی مسکن را نیز به دنبال داشته باشد.
تمدن با استقبال از سرمایه گذاران بخش خصوصی در راهبردهای اجرایی و عملیاتی مسکن مهر، یادآورشد: مشوق هایی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی در طرح مسکن مهر باید در نظر گرفته شود.
تمدن با بیان اینکه برای تسریع در امر مسکن مهر کارگروه معماری و شهرسازی ویژه مسکن مهر در سازمان مسکن و شهرسازی استان ایجاد شده است، گفت: هم اکنون مقدمات عملیات پی کنی این طرح به تعداد 34 هزار و 474 واحد در شهرستان های کرج، فیروزکوه، شهریار، پاکدشت، رباط کریم و دماوند آغاز شده است.
وی از معرفی 35 هزار متقاضی جهت اخذ تسهیلات به بانک خبر داد و با ذکر اینکه 48 هزار متقاضی نیز وجه 10 میلیون ریال خود را واریز کرده اند، اظهار کرد: 72 هزار و 618 نفر جزو متقاضیان نهایی طرح مسکن مهر به جز شهرهای جدید هشتگرد و پرند هستند که برای همه این افراد زمین در اختیار اتحادیه ها یا انبوه سازان از سوی سازمان مسکن و شهرسازی استان تهران قرار گرفته است.
استاندار تهران طرح مسکن مهر را یک اقدام بزرگ با ابعاد گسترده خواند و با بیان اینکه این طرح در استان تهران به دلایل مختلف از جمله مشکلات تامین زمین و تقاضای مسکن و شرایط خاص اجتماعی دارای پیچیدگی هایی است، تصریح کرد: در استان تهران کوچک ترین واحد احداث مسکن مهر بیش از دو هزار واحد بود که مکان یابی این پروژه ها با توجه به حوزه بندی، تخصیص آب، معارضان زمین ها و مسائل معماری و شهرسازی نیازمند دقت بسیاری بود.



منبع : دنیای اقتصاد
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
تاريخ : پنج شنبه 12 آذر 1388

مجلس موافقت کرد : مترو، مشتری جدید حساب ذخیره ارزی

سخنگوی شهرداری تهران از موافقت نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای تصویب کلیات طرح یک فوریتی استفاده از تسهیلات صندوق ذخیره ارزی برای مترو قدردانی کرد.

محمد هادی ایازی با اعلام این مطلب اظهار داشت: از حسن نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای توجه به مشکلاتی که مترو تهران داشته است تشکر می کنیم و امیدواریم با این حسن نظر مجلس و همکاری دولت اقداماتی در خور توجه برای رفع مشکل مترو انجام داده شود.
این مقام مسوول در شهرداری تهران افزود: با تصویب کلیات این طرح و پس از آن طی دیگر مراحل اجرای طرح تا مرحله پرداخت بودجه مورد نیاز، بر اساس وعده های داده شده توسط شهرداری سالانه دست کم 15 کیلومتر به خطوط مترو تهران اضافه می کنیم.
ایازی در ادامه با ابراز امیدواری نسبت به اجرایی شدن هر چه سریع تر این طرح گفت: با توجه به اینکه اصلی ترین مشکل مترو تهران کمبود بودجه و در نتیجه کمبود واگن و تجهیزات دیگر است، نسبت به همکاری دولت در این زمینه امیدوار هستیم.




منبع : خبرگزاري مهر
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
قيمت مسكن ثابت مي‌ماند
تاريخ:
17 آذر
گروه مسكن - معاون امور ساختماني وزير مسکن و شهرسازي با بيان اينكه طي دو ماه اخير طرح مسکن مهر با رشد قابل ملاحظه‌اي همراه بوده که اين امر بخشي از رکود بازار مسکن را جبران خواهد کرد، گفت: با توجه به سياست‌هاي دولت در بخش مسکن قيمت مسکن در کوتاه‌مدت تغيير چنداني نخواهد کرد.
به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني دولت، منوچهر خواجه‌دلويي با اشاره به اينکه يکي از عوامل تعيين‌کننده قيمت مسکن تقاضا است، افزود: با توجه به اينکه در زمان افزايش حجم نقدينگي اين منابع بيشتر وارد بخش املاک و مستغلات مي‌شود، يکي از عوامل موثر افزايش قيمت مسکن رشد نقدينگي است که با توجه به سياست‌هاي دولت در کنترل حجم نقدينگي اين عامل در آينده تاثيري بر افزايش قيمت مسکن نخواهد داشت.
معاون وزير مسکن اضافه کرد: يکي از عوامل موثر در افزايش قيمت مسکن انتظارات تورمي است و اين امر زماني رخ مي‌دهد که سوداگران در بازار مسکن احساس امنيت کنند، اما با اجراي طرح کد رهگيري در قالب سامانه ثبت هوشمند معاملات مسکن بخش سوداگري به طور کامل از بازار خارج شده است.
وي يکي از شرايط لازم براي افزايش ساخت‌وساز در کشور را تامين منابع لازم مالي و تسهيلات بانکي عنوان کرد و افزود: در ماده 14 قانون ساماندهي بازار مسکن ابزارهاي متنوع مالي از قبيل صندوق‌هاي املاک و مستغلات، شرکت‌هاي تامين سرمايه مسکن و انواع مختلف اوراق پيش‌بيني شده است.
خواجه‌دلويي در ادامه گفت‌وگو با پايگاه اطلاع‌رساني دولت تصريح کرد: آيين‌نامه اين ماده از سوي وزارت اقتصاد تدوين شده و به زودي در کارگروه مسکن بررسي خواهد شد.
وي افزود: اميدواريم با تصويب اين آيين‌نامه ابزارهاي متنوعي جهت بسيج منابع خرد و کلان و هدايت آن به سمت توليد مسکن به‌کار گرفته شود.

منبع:sheshmim.com
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
سياست پولي 89 براي بازار مسكن
تاريخ:
16 آذر
به دنبال اعلام كلياتي در خصوص تصميمات بسته پولي سال آينده براي بازار مسكن از سوي رييس كل بانك مركزي، دو عضو شوراي عالي مسكن در گفت‌وگو با «دنياي اقتصاد» جزئيات تصميمات متخذه را تشريح كردند. محمود بهمني ديروز اعلام كرد كه در بسته سياستي سال آينده، سياست‌هاي بخش مسكن به گونه‌اي تنظيم شده است كه ضمن رونق بازار از افزايش قيمت جلوگيري شود. به اعتقاد رييس كل بانك مركزي، بايد بخش مسكن را براي افزايش توليد در ساير بخش‌ها تحريك كرد و اين امر مي‌تواند رونق مناسبي را در همه بخش‌ها ايجاد كند.
«دنياي اقتصاد» در گفت‌وگو با دو عضو شوراي عالي مسكن بررسي كرد
مسكن در بسته 89 بانك مركزي
گزينه‌هاي 30 و 35 ميليوني براي تسهيلات ساخت
افزايش سقف فروش اقساطي تا 80 درصد وام ساخت
خواجه‌دلويي: اين دولت هيچ برنامه‌اي براي وام خريد ندارد
مقداد همتي: وام خريد مسكن همان 18 ميليون باقي مي‌ماند
فريد قديري
تعصب دولت نسبت به وام خريد مسكن كه با قطع پرداخت آن در سال 86 بروز پيدا كرد، باعث شده بانك مركزي در تدوين بسته سياستي سال 89، جهت‌دهي خاصي براي رفتار بانك‌ها در نظر بگيرد. محمود بهمني درباره بسته سياستي سال آينده بانك مركزي به خبرنگاران گفته، سهم بخش مسكن از تسهيلات به گونه‌اي افزايش مي‌يابد كه از يك‌سو زمينه تحريك توليد مسكن فراهم شده و از سوي ديگر جلوي افزايش احتمالي قيمت مسكن گرفته شود.
همچنين يك عضو شوراي عالي مسكن با تاكيد بر اينكه سياست‌هاي بانكي تابعي از تصميمات و حساسيت‌هاي دولت است، به «دنياي اقتصاد» گفت: بانك‌ها از سال آينده به گونه‌اي تسهيلات مسكن پرداخت خواهند كرد كه عايدي وام ساخت براي خريداران مسكن افزايش پيدا كند.مقداد همتي در توضيح بيشتر افزود: در حال حاضر بحث افزايش تسهيلات ساخت مسكن به 30 تا 35 ميليون تومان مطرح است و اينكه، سازنده بعد از تكميل و فروش واحدها بتواند 80 تا 90 درصد از وام ساخت را در قالب فروش اقساطي به خريدار منتقل كند.همتي همچنين تصريح كرد: وام خريد مسكن بدون افزايش در سال آينده، به‌صورت محدود و تا سقف 18 ميليون تومان فقط از سوي بانك مسكن پرداخت خواهد شد.در همين زمينه منوچهر خواجه‌دلويي، معاون ارشد وزير مسكن و عضو شوراي عالي مسكن تصريح كرد: در اين دولت هيچ برنامه‌اي براي آزاد شدن وام خريد مسكن وجود ندارد.آنچه اين دو مقام مطلع از تصميمات دولت عنوان كرده‌اند، نشان مي‌دهد كه بانك مركزي بنا دارد قطع پرداخت وام خريد مسكن را با سياستي جديد جبران كند. سياستي كه مسير ساخت و فروش واحدهاي نوساز را هموار خواهد كرد.به گزارش دنياي اقتصاد، بانك مركزي براي تعيين نحوه رفتار بانك‌ها با بخش‌هاي صنعت، تجارت، مسكن و خدمات در سال 89، از هم‌اكنون اقدام به تدوين بسته سياستي كرده است. اما آنچه بيش‌از ساير مفاد بسته سياستي، براي همگان مهم و قابل پيگيري است، سهم مسكن از تسهيلات بانك‌ها در سال آينده است. رييس كل شنبه گذشته در جمع خبرنگاران از رشد تسهيلات مسكن در سال 89 خبر داد و بدون اينكه وارد بحث شود، به‌صورت كلي مطرح كرد دو ماه ديگر و پس‌از بررسي كارشناسان بانك مركزي، وضعيت مسكن در بسته سياستي سال آينده مشخص خواهد شد.
گمانه‌ها از سهم مسكن در بسته 89
بسته سياستي - نظارتي بانك مركزي در سال‌هاي گذشته با سه ايراد اساسي در بحث تسهيلات مسكن روبه‌رو بوده است؛ ايراد اول عدم‌ضمانت اجرايي سهم‌بندي تسهيلات بانك‌ها براي بخش‌هاي مختلف بوده است؛ به گونه‌اي كه بانك مركزي به جاي تاكيد و اجبار، از واژه «توصيه» استفاده كرده و گفته است توصيه مي‌شود بانك‌ها تا 20 درصد از تسهيلاتشان را به بخش مسكن اختصاص دهند. اين نوع سياست‌گذاري باعث شده كمتر از اين رقم، تسهيلات به بخش مسكن داده شود. مقداد همتي، عضو شوراي عالي مسكن در اين باره به «دنياي اقتصاد» گفت: آمار صدور پروانه‌هاي ساختماني در 7 ماه اول امسال نشان مي‌دهد سهم مسكن از تسهيلات بانكي كمتر از هدفگذاري بانك مركزي بوده است.
همتي ايراد دوم را سود بالاي عقود مشاركتي عنوان كرد و گفت: در حال حاضر سازنده‌ها به دليل سودهاي بالاي 25 درصدي كه بانك‌ها در عقود مشاركتي اعمال مي‌كنند، رغبت به دريافت وام ندارند. وي افزود: ايراد سوم، عدم فروش اقساطي غالب تسهيلات ساخت مسكن است كه باعث شده سازنده‌ها همه تسهيلاتي را كه مي‌گيرند بعد از يك يا نهايت دو سال با بانك تصفيه كنند كه در شرايط ركودي، اين امكان عملا براي سازنده‌ها وجود ندارد.عضو شوراي عالي مسكن در ادامه گفت: در همه جاي دنيا، بانك‌ها به‌راحتي به سازنده تسهيلات ساخت مي‌پردازند و در مقابل، حدود 90درصد آن را به فروش اقساطي تبديل مي‌كنند.همتي پيش‌بيني كرد: در صورت اعمال سياست فروش اقساطي تسهيلات ساخت مسكن، رونق پايداري در بازار مسكن ايجاد خواهد شد؛ ضمن اينكه، جايگزين مناسبي براي وام خريد به‌وجود مي‌آيد. وي تصريح كرد: وام خريد در كشورهايي كه عرضه و تقاضا در بازار مسكن متعادل است، جواب داده اما در كشور ما كه فاصله زيادي بين آنها وجود دارد، وام خريد جز تحريك قيمت مسكن، مزيت ديگري نخواهد داشت.منوچهر خواجه‌دلويي، معاون وزير مسكن نيز در گفت‌وگو با «دنياي اقتصاد» برخي گمانه‌ها درباره احياي وام خريد را كاملا رد كرد و گفت: در اين دولت هيچ برنامه‌اي براي احياي وام خريد مسكن وجود ندارد.عضو شوراي عالي مسكن افزود: وام خريد مسكن در زماني كه آزاد بود، در شهرهاي بزرگ زياد موثر نبود و سهم آن در مقابل ارزش ملك، كم و ناچيز بود.
وي افزود: در دوره‌اي كه وام خريد مسكن پرداخت مي‌شد، برخي بانك‌ها خودشان وارد معامله و خريد املاك و مستغلات شدند. خواجه‌دلويي در ادامه خاطرنشان كرد: يكي از سياست‌هاي تنظيم بازار مسكن محدود كردن وام خريد است كه خوشبختانه اعمال آن در دو سال گذشته تاثير قابل ملاحظه‌اي در كنترل قيمت‌ها داشته است.وي با اشاره به اينكه بخش مسكن بايد موقعيت سرمايه‌اي خود را از دست بدهد، گفت: وام خريد در موقعي كه پرداخت مي‌شد عمدتا در حوزه سرمايه‌گذاري صرف مي‌شد تا خريد مصرفي مسكن.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
عنوان : طرح"سازماندهي خدمات فني و مهندسي به دهياريها" به استانداریها ابلاغ شد

تاريخ: 13/08/1388

عنوان گروه خبري: All Parent


طرح "سازماندهي خدمات فني و مهندسي به دهياري ها" که از سوی دفتر عمران و توسعه روستائی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و به منظور به کار گیری نیروهای متخصص در قالب تشکیلاتی ویزه با رویکرد ایجاد بازوئی پرتوان و موثر در امور فنی و مهندسی تهیه شده به معاونتهای عمرانی استانداریها ابلاغ شد .

به گزارش روابط عمومی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ، با توجه به واگذاري وظايف متعددي به دهياري ها در زمينه تهيه و اجراي انواع پروژه هاي عمراني و خدماتي، مشاركت در تهيه و اجراي طرح هاي هادي روستايي، توسعه و اصلاح معابر، ضرورت دارد توان فني و مهندسي دهياري ها ارتقاء يافته تا زمينه هاي لازم جهت سرعت بخشيدن به اجراي پروژه هاي عمراني و استفاده بهينه از اعتبارات عمراني،ايجاد گرديده و دهياري ها بتوانند خدمات رساني مطلوبي به مردم ارائه نمايند. لذا استفاده از نيروهاي متخصص و آموزش ديده در تشكيلات وابسته به دهياري ها مي تواند نقش بسزايي در اين ارتباط، داشته باشد.

اجراي اين ساز و كار در كشور براي ارائه خدمات فني و مهندسي به دهياريها با هدف تسهيل در بهره مندي مردم از خدمات دهياريها صورت مي گيرد .لذا وفق آيين نامه استخدامي و آيين نامه مالي بخشنامه بودجه و ساير قوانين مالي و اعتباري دهياري ها در صورت وجود و پيش بيني اعتبار لازم امكان بكارگيري اين نيروها در قالب ساز و كار فوق امكان پذير مي باشد .

به منظور استفاده بهينه از نيروي متخصص فني و مهندسي و كاهش هزينه هاي دهياري ها در پرداخت حقوق و مزاياي نيروهاي متخصص پيشنهاد مي شود،با توجه به حجم كار موجود و تعداد روستاها، در مركز هر بخش يا دهستان، يك واحد خدمات فني و مهندسي تاسيس گرديده و در بخشهايي كه دهياري ها داراي شركت تعاوني دهياري هاي بخش مي باشند ترجيحا واحد مذكور زير مجموعه شركت تعاوني دهياري هاي بخش قرار گيرد.

به موجب این طرح ،دهياري هاي هر بخش يا دهستان به طور متناسب با شرايط خاص روستاي خود و حجم كار و با هماهنگي بخشدار اقدام به پرداخت بخشي از حقوقي و مزاياي پرسنلي واحد خدمات فني و مهندسي مي نمايد.

حداقل يك نفر مهندس در يكي از رشته هاي معماري يا عمران كه داراي تجربه و صلاحيت لازم در زمينه اجراي پروژه هاي عمران روستايي باشد در اين واحدها بكار گرفته مي شوند وحتي الامكان مهندسين شاغل در واحدهاي خدمات فني و مهندسي داراي پروانه اشتغال به كار از سازمان نظام مهندسي ساختمان استان باشند.

در صورت عدم وجود مهندس مجرب و داراي صلاحيت،استفاده از حداقل يك نفر تكنيسين ساختمان و داراي پروانه اشتغال بكار شخص حقيقي از سازمان نظام مهندسي يا كانون كاردانهاي فني بلامانع مي باشد.

وظايف واحد خدمات فني و مهندسي عبارتست از: مشاوره به دهياري ها در زمينه ارائه پيشنهاد كاربري هاي اراضي در هنگام تهيه طرحهاي هادي ، كمك به دهياري ها جهت عقد قراردادهاي عمراني و برگزاري مناقصات مربوط به اجراي پروژه هاي عمراني ، همكاري با دهياري ها در اجراي پروژه هاي اصلاح و توسعه معابر روستايي .

بررسي و اعلام نظر پيرامون كليه مراحل اجرايي صدور مجوز احداث بنا، پايان كار و تفكيك اراضي روستايي،

ايفاي وظيفه به عنوان مسئول فني دهياري در انجام امور مرتبط با، تشكيل پرونده صدور مجوز احداث بنا و تفكيك اراضي و پروانه ساختمان و ارائه كمكهاي اجرايي و مشاوره اي به دهياري ها در زمينه هدايت آبهاي سطحي و ايجاد بوستانهاي روستايي و ساير طرحهاي عمراني و خدماتي از دیگر وظایف واحد خدمات فني و مهندسي است .

http://dehyariha.imo.org.ir/Desktop...=fa-IR&ItemID=5334&mid=14343&wVersion=Staging
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
جمعه، 20 آذر، 1388
حمل و نقل: شاخص‌هاي توسعه شبكه راه‌هاي كشور با بهره‌برداري از نتايج طرح جامع حمل ونقل كشور اولويت بندي مي‌شود.

به گزارش ايلنا، به منظور بهره‌گيري از ديدگاه‌هاي مديران و كارشناسان اين سازمان براي اولويت‌بندي شاخص‌هاي توسعه شبكه راه‌ها نشستي برگزار شد و در اين نشست شاخص‌هاي 7 گانه شامل بهبود سطح سرويس، هزينه اجرايي كم، كاهش هزينه عمومي سفر، عبور از مناطق جمعيتي، عبور از مناطق توريستي، عدم عبور از مناطق زيست محيطي و عضويت در شبكه راه‌هاي ترانزيتي و بين‌المللي بررسي و مقرر شد شاخص‌هاي يادشده پس از تعيين اهميت ضرايب و اولويت‌بندي آنها در جهت ارتقاي شبكه راه‌هاي كشور استفاده شود.
كامران رحيم‌اف معاون برنامه‌ريزي سازمان در اين نشست اظهارداشت: براي نخستين بار از نتايج مطالعات طرح جامع حمل و نقل در نظام بودجه‌ريزي در جهت توسعه و نگهداري راه‌هاي كشور بهره‌برداري مي‌شود.
وي افزود: براساس اين طرح حجم تقاضاي بارو مسافر در افق چند ساله، توسعه شبكه راه‌ها پيش‌بيني مي‌شود و در نهايت براساس نتايج اين طرح مشخص مي‌شود اين مدل مي‌تواند تنها براي نگهداري شبكه راه‌ها استفاده شود يا اين كه امكان استفاده از آن براي توسعه راه‌ها نيز وجود خواهد داشت.
رحيم‌اف درخصوص امكانات اين مدل خاطرنشان كرد: در اين مدل امكان تخمين علمي ميزان اختصاص بودجه سالانه براي نگهداري راه‌ها و پيش‌بيني زمان اضمحلال روسازي راه‌ها براي به‌سازي به موقع روكش راه‌ها و حفظ كيفيت آنها وجود دارد.
وي افزود: متولي توسعه راه‌ها دركشور وزارت راه و ترابري و شركت ساخت وتوسعه زيربناهاي حمل ونقل كشور است، اما نظرات سازمان راه‌داري و حمل ونقل جاده‌اي در زمينه توسعه و ارتقاي راه‌ها نيز از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.
معاون برنامه‌ريزي درخصوص بهره‌برداري از نتايج طرح جامع حمل ونقل براي اولويت بندي پروژه‌ها گفت: با همكاري دفتر طرح جامع حمل و نقل و بررسي نتايج طرح، سعي شده مطالعات آن را با اهدافمان هماهنگ و در راستاي تحقق اهداف سازمان راه‌داري و حمل ونقل جاده‌اي از آنها بهره‌برداري كنيم.
وي افزود: مدل طرح جامع حمل ونقل كشور بر مبناي وزن‌دهي به چند شاخص است كه طي اين نشست با وزن‌دهي و اولويت‌بندي اين شاخص‌ها، بار ديگر با اين اولويت‌ها مدل اجرا مي‌شود و براي نظام بودجه‌ريزي سال آينده مورد بهره‌برداري قرار مي‌گيرد.
براساس اين گزارش بهروز غروي مشاور رياست سازمان با بيان اين كه مطالعات طرح جامع حمل ونقل كشور در 2 مرحله اجرا شده است، افزود: اين مراحل شامل شناخت وضعيت موجود بخش حمل ونقل كشور و ارايه توصيه‌هاي كوتاه مدت براي اصلاحات ساختاري، سازماني و مديريتي و ارايه برنامه زمان‌دار اولويت‌بندي سرمايه‌گذاري توسعه زير ساخت‌هاي حمل ونقل كشور شامل جاده‌اي، ريلي، دريايي و هوايي طي 20 سال آينده است.
وي افزود: در بخش جاده‌اي ضمن برآورد تقاضاي جابه‌جايي بار و مسافر طي 20 سال آينده، كمبودهاي عرضه طي دوره‌هاي 5 ساله شناسايي و براي رفع آنها راهكارهاي مقتضي به صورت پروژه‌اي پيشنهاد شده است و از آن جا كه براي اجراي پروژه‌هاي توسعه و ارتقاي محدوديت‌هاي بودجه‌اي، اجرايي و فني قابل توجهي وجود دارد،لذا مسئله اولويت‌بندي پروژه‌ها از اهميت ويژه‌اي برخوردار است و 7 معيار معين شده نيز به عنوان شاخص‌هاي مهم براي اولويت‌بندي پروژه‌هاي بخش جاده‌اي مشخص شده‌اند.
همچنين فريدون مقدس‌نژاد مشاور رياست سازمان در امور نظارت بر پروژه‌هاي بهسازي براهميت اولويت‌بندي پروژه‌هاي نگهداري تأكيد كرد و افزود: پروژه‌هاي اولويت‌دار بايد براي مقاطع زماني كوتاه‌مدت و بلندمدت مشخص شود و در امر نگهداري پل، تونل و آسفالت لحاظ شود.
وي اهميت برنامه‌ريزي براي تخصيص بودجه موردنياز در 20 سال آينده براي نگهداري مطلوب راه‌ها را يادآور شد و اولين گام در امر نگهداري راه‌ها را برداشت اطلاعات دانست و گفت: بايد براساس عمر باقي مانده روسازي راه‌ها مشخص شود كه كدام يك به رو سازي در سال آينده نياز دارند، همچنين با برداشت خرابي‌هاي چند ساله، مدل‌هاي پيش‌بيني تهيه شود تا معياري براي پيش‌بيني در سال‌‌هاي آينده باشد.
مقدس‌نژاد همچنين اظهارداشت: تعيين سطوح هشدار دهنده براي نگهداري راه‌ها برمبناي وضعيت اقتصادي كشور است وما تلاش داريم ازاطلاعاتي كه در پژوهشكده حمل ونقل دراين زمينه تهيه مي‌شود، بهره‌برداري كنيم.
وي اهميت تهيه پروتكل برداشت اطلاعات را يادآور شد و افزود: با توجه به تجهيزات موجود در وزارت راه ترابري و توانمندي‌هاي كشور و وسعت شبكه راه‌هاي اصلي و آزاد راه‌ها، اين پروتكل تهيه و در مناطق مختلف كشور براي يك دوره چند ساله اين اطلاعات جمع‌آوري مي‌ش

http://www.bananews.i
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
آغاز عمليات احداث نخستين پروژه صنعتي‌سازي مسكن


پروژه های ملی: عمليات احداث نخستين پروژه صنعتي‌سازي مسكن در راستاي اجراي تفاهم‌نامه سه‌جانبه ميان وزيران مسكن و شهرسازي، صنايع و معادن و تعاون در شهر جديد پرند آغاز مي‌شود.

به گزارش ايلنا، مراسم آغاز به کار اين پروژه هفته آينده با حضور وزيران مسكن، صنايع و تعاون، تعدادي از معاونان و مديران وزارتخانه‌‌هاي صنايع، مسكن و تعاون، جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و مسوولان محلي در محل پروژه واقع در شهر جديد پرند برگزار مي‌شود.
پروژه فوق يكي از طرح‌های پايلوت است كه با مديريت شركت مپسا و اجراي بخش‌خصوصي در حاشيه كلانشهرهاي كشور صورت مي‌گيرد.
اين گزارش حاكي است، يكي از اهداف مهم اجراي اين پروژه، اعمال مديريت صنعتي بر احداث ساختمان و حمايت و توانمندسازي بخش‌خصوصي در جهت ظرفيت‌سازي براي انجام پروژه‌هاي ساختماني به‌روش صنعتي است.
گفتني است، شركت مپسا ماموريت دارد تا نسبت به ظرفيت‌سازي براي افزايش سهم صنعتي‌سازي در ساخت و ساز كشور از 2 درصد كنوني به 20 درصد اقدام كند.
پايان پيام

http://www.bananews.ir/
 
آخرین ویرایش:

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
پس باید مطمئن شد ک بزودی گرون میشه! :thumbsup:


معاون وزیر مسکن : قیمت مسکن تغییری نخواهد کرد - عصر اقتصاد 17/9/88 معاون امور ساختمانی وزیر مسکن و شهرسازی با بیان اینکه طی دو ماه اخیر طرح مسکن مهر با رشد قابل ملاحظه‌ای همراه بوده که این امر بخشی از رکود بازار مسکن را جبران خواهد کرد، گفت: با توجه به سیاست‌های دولت در بخش مسکن قیمت مسکن در کوتاه مدت تغییر چندانی نخواهد کرد. مهندس خواجه دلوئی افزود: طی دو ماه اخیر طرح مسکن مهر با رشد قابل ملاحظه‌ای همراه بوده که این امر بخشی از رکود بازار مسکن را جبران خواهد کرد.وی با بیان اینکه تولید یک میلیون مسکن مهر موجب کاهش نرخ بیکاری خواهد شد ، اظهار کرد: مسکن مهر موجب رونق صنایع وابسته به ساختمان نیز خواهد شد.

http://www.bhrc.ac.ir/portal/

من سعي ميكنم خبرام پايه و اساس داشته باشه
حالا ديگه خودشون يه حرفي رو از رو هوا ميزننو بعدش ميگن فلان شدو.... اين حرفا ديگه پاي خودشونه
:victory:
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
تاريخ : چهارشنبه 25 آذر 1388

محدودیت های ترافیکی اطراف تونل توحید به خاطر بتن ریزی است نه ریزش

با انتشار اخبار ریزش دیواره تونل توحید نگرانی هایی از جانب مسوولان برای افتتاح به موقع این تونل و مردم به دلیل ایمنی این پروژه به وجود آمد، ولی معاون حمل ونقل ترافیک شهرداری تهران با تکذیب این ریزش اعلام کرد: ایمنی این تونل کاملا تامین شده و هیچ گونه ریزشی در آن صورت نگرفته است.

سید جعفر تشکری هاشمی در دویست و چهل و چهارمین جلسه علنی شورای شهر با اشاره به ایمنی کامل تونل توحید توضیح داد: برخی افراد می خواهند یک کار شیرین را به کام مردم تلخ کنند و بدون نظر کارشناسی می گویند که تونل توحید ریزش کرده است. وی ریزش تونل توحید را تکذیب کرد و افزود: تونل توحید هیچ ریزشی نداشته و ترافیک چند روز اخیر اطراف آن مربوط به بتن ریزی دیواره بیرونی بوده است. تشکری هاشمی در ادامه تصریح کرد: برخی افراد برای یک طرح بزرگ، موارد پیش پا افتاده ای را مطرح می کنند در حالی که کار در منطقه قدیمی شهر به طور طبیعی با مشکلاتی روبه رو است. وی همچنین با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده برای نحوه تردد در اطراف این پروژه گفت: مطمئن باشید ایمن ترین نقطه شهر تونل توحید است و در حال حاضر نیز خیابان های اطراف تونل وضعیت کاملا عادی دارند، ولی به مدت یک هفته در این خیابان ها تردد خودرو نداریم تا تونل به طور کامل تکمیل شده و بتن ریزی آن به طور کامل انجام شود. معاون حمل ونقل ترافیک شهرداری تهران با تایید سطح بالای ایمنی تونل گفت: طبیعی است با بسته شدن خیابان ها به دلیل بتن ریزی دیواره بیرونی تونل ترافیک سنگینی داشته باشد، اما با هماهنگی راهنمایی و رانندگی در این خیابان های اطراف مسیرهای جایگزین در نظر گرفته شده که مشکل ترافیک را حل کرده است. وی از تبدیل کنار گذر موقت تونل به کنار گذر دائمی خبر داد و در این باره گفت: با انجام این کار تردد به صورت عادی صورت می گیرد. تشکری هاشمی همچنین درباره محدوده طرح ترافیک خاطرنشان کرد: از آنجا که در محدوده مرکز شهر تردد زیاد است و امکان ورود به منطقه طرح ترافیک برای همه فراهم نیست، شهرداری تهران سیستم نرم افزاری را در نظر گرفته که بر اساس آن متقاضیان ورود به طرح می توانند از روز قبل از طریق اینترنت ثبت نام کرده و مجوز ورود به طرح ترافیک را دریافت کنند.




منبع : دنیای اقتصاد
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز

لغو پروانه توليدكنندگان مصالح غيراستاندارد

ايسنا- مشاور رييس سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران گفت: وزير صنايع در نامه‌اي به روساي سازمان‌هاي صنايع و معادن استان‌ها، خواستار لغو پروانه توليدكنندگان مصالح ساختماني غيراستاندارد شده است.
فريدون بلغاري افزود: هم‌اكنون 60 درصد از شش هزار واحد توليدي مصالح ساختماني در كشور، موفق به دريافت نشان استاندارد شده‌اند. وي تصريح كرد: در حال حاضر، تنها هفت درصد از مجموع 800 واحد توليد بلوك‌هاي سيماني در كشور، داراي نشان استاندارد هستند، البته واحدهاي متخلف را تعطيل خواهيم كرد.وي افزود: در زمينه توليد بتن آماده نيز تعداد توليدكنندگان داراي نشان استاندارد به حدود 60 درصد رسيده است.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
تاريخ : چهارشنبه 25 آذر 1388

محدودیت های ترافیکی اطراف تونل توحید به خاطر بتن ریزی است نه ریزش

با انتشار اخبار ریزش دیواره تونل توحید نگرانی هایی از جانب مسوولان برای افتتاح به موقع این تونل و مردم به دلیل ایمنی این پروژه به وجود آمد، ولی معاون حمل ونقل ترافیک شهرداری تهران با تکذیب این ریزش اعلام کرد: ایمنی این تونل کاملا تامین شده و هیچ گونه ریزشی در آن صورت نگرفته است.

سید جعفر تشکری هاشمی در دویست و چهل و چهارمین جلسه علنی شورای شهر با اشاره به ایمنی کامل تونل توحید توضیح داد: برخی افراد می خواهند یک کار شیرین را به کام مردم تلخ کنند و بدون نظر کارشناسی می گویند که تونل توحید ریزش کرده است. وی ریزش تونل توحید را تکذیب کرد و افزود: تونل توحید هیچ ریزشی نداشته و ترافیک چند روز اخیر اطراف آن مربوط به بتن ریزی دیواره بیرونی بوده است.تشکری هاشمی در ادامه تصریح کرد: برخی افراد برای یک طرح بزرگ، موارد پیش پا افتاده ای را مطرح می کنند در حالی که کار در منطقه قدیمی شهر به طور طبیعی با مشکلاتی روبه رو است. وی همچنین با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده برای نحوه تردد در اطراف این پروژه گفت: مطمئن باشید ایمن ترین نقطه شهر تونل توحید است و در حال حاضر نیز خیابان های اطراف تونل وضعیت کاملا عادی دارند، ولی به مدت یک هفته در این خیابان ها تردد خودرو نداریم تا تونل به طور کامل تکمیل شده و بتن ریزی آن به طور کامل انجام شود. معاون حمل ونقل ترافیک شهرداری تهران با تایید سطح بالای ایمنی تونل گفت: طبیعی است با بسته شدن خیابان ها به دلیل بتن ریزی دیواره بیرونی تونل ترافیک سنگینی داشته باشد، اما با هماهنگی راهنمایی و رانندگی در این خیابان های اطراف مسیرهای جایگزین در نظر گرفته شده که مشکل ترافیک را حل کرده است. وی از تبدیل کنار گذر موقت تونل به کنار گذر دائمی خبر داد و در این باره گفت: با انجام این کار تردد به صورت عادی صورت می گیرد. تشکری هاشمی همچنین درباره محدوده طرح ترافیک خاطرنشان کرد: از آنجا که در محدوده مرکز شهر تردد زیاد است و امکان ورود به منطقه طرح ترافیک برای همه فراهم نیست، شهرداری تهران سیستم نرم افزاری را در نظر گرفته که بر اساس آن متقاضیان ورود به طرح می توانند از روز قبل از طریق اینترنت ثبت نام کرده و مجوز ورود به طرح ترافیک را دریافت کنند.




منبع : دنیای اقتصاد

شایعه ریزش تونل ساخته ذهن برخی رسانه‌ها بوده است

مدیرعامل سازمان فنی و مهندسی شهرداری تهران با اشاره به اتفاقات روز یکشنبه و شایعاتی مبنی بر ریزش بخشی از معبر کناری تونل توحید گفت: متاسفانه برخی رسانه‌ها بدون توجه به اصل قضیه و واقعیت امر، این عملیات عمرانی را به ریزش تعبیر کردند که چنین چیزی صحت نداشته و هر رهگذری با یک بار بازدید از محل می‌تواند به این موضوع پی ببرد.
به گزارش روابط عمومی ، دکتر مسعود نصرآزادانی، مدیرعامل سازمان فنی و مهندسی شهرداری تهران بیان مطالب فوق افزود: برای احداث دوربرگردان جنوب به جنوب که روی تونل توحید و اوایل رمپ جنوبی ساخته می‌شود، نیاز به تعریض بخشی از سطح مقطع دوربرگردان داشتیم تا بتوان دیواره‌های دوربرگردان مذکور را احداث کنیم. پشت این دیوارهای بتنی آرماتوربندی و بتن‌ریزی انجام شده و به این ترتیب سازه مربوط به دوربرگردان تکمیل می‌شود.
وی در ادامه افزود: باید به این نکته نیز توجه داشت که عبور یک خط لوله گاز از جنب دیواره غربی دوربرگردان رمپ جنوب ما را ملزم می‌ساخت ضمن کور کردن این خط لوله، مسیر انشعاب لوله اصلی گاز را تغییر دهیم. تمام این موارد باعث شد بخشی از معبر کناری ساختمان تاسیسات تونل توحید را در رمپ جنوب تخریب کنیم.
نصرآزادانی با انتقاد از برخی رسانه‌ها در برخورد با این موضوع ادامه داد: متاسفانه برخی رسانه‌ها بدون توجه به اصل قضیه و واقعیت امر، این عملیات عمرانی را به ریزش تعبیر کردند که چنین چیزی صحت نداشته و هر رهگذری با یک بار بازدید از محل می‌تواند به این موضوع پی ببرد.
وی با اشاره به ترک آسفالت خیابان نواب گفت: دقیقا همین‌طور است و ما برای نصب دیوار غربی، آرماتوربندی و بتن‌ریزی جهت احداث دوربرگردان جنوب به جنوب راهی جز تعریض این معبر نداشتیم و همین مسئله باعث ایجاد ترک بر روی آسفالت خیابان نواب شد که البته کاملا طبیعی بود. در اینجا لازم است از پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ نهایت قدردانی را داشته باشیم که در برهه‌های مختلف و در صورت لزوم همه گونه همکاری بابت ایجاد نظم ترافیکی در محدوده را با ما داشت و کمک‌حال پروژه‌ای به این عظمت بود.
وی در ادامه افزود: به دلیل وجود حفره‌هایی در دل خاک و نوع بستر این محدوده از قبل پیش‌بینی‌های لازم برای ایمنی کار و نیز ایمنی سازه اندیشیده شده و حتی بالاتر از ضریب اطمینان استاندارد، مصالح در این پروژه به کار رفته است. خوشبختانه تونل توحید که یک پروژه عظیم شهری است که در مقایسه با پروژه‌های مشابه کمترین خسارات را داشته و از حیث مسائل ایمنی می‌توان آن را نمونه دانست.
مسعود نصرآزادانی در پایان خاطرنشان کرد: من به تمام شهروندان تهرانی اطمینان می‌دهم در زمان بهره‌برداری نیز این تونل امتحان خود به لحاظ رفع معضل ترافیک در محدوده و نیز به لحاظ رعایت مسائل ایمنی را به خوبی پس خواهد داد و مایه افتخار کلان‌شهر تهران خواهد شد.


منبع:شهرداري تهران!!!


:whistle::w19:

 
آخرین ویرایش:

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران اعلام کرد: تنها حدود 10 درصد از سطح محدوده شهر تهران به ساختمانهای بلند‌مرتبه تعلق دارد.

«هیربد معصومی» گفت: میانگین طبقات در شهر تهران 2.1 طبقه است و براساس طرح تفصیلی جدید در افق سال 1400 به چهار طبقه افزایش می‌یابد و تهران در مقایسه با سایر کلانشهرهای جهان در اصطلاح شهری کوتاه مرتبه محسوب می‌شود.

این مقام مسئول در شهرداری تهران تصریح کرد: هرگونه ساخت‌و‌ساز براساس سند توسعه تهران انجام خواهد شد و بنا داریم تهران بر اساس سند توسعه آن یعنی طرح جامع و تفصیلی جدید شهر را اداره کنیم.

بررسیهای انجام شده در مورد چگونگی رشد هندسی پایتخت‌های جهان نشان می‌دهد ‌که تهران کمترین تعداد ساختمانهای بلند‌مرتبه را داشته و در دسته‌بندی شهرها از نظر ارتفاع، کوتاه‌ترین پایتخت جهان محسوب می‌شود.

برنامه‌ریزان شهری در جوامع توسعه یافته که دارای درصد بالایی از ساختمانهای بلندمرتبه هستند آمار و ارقامی داده‌اند که گویای آن است شهرهایی که رشد افقی داشته و در ارتفاع توسعه پیدا نکرده‌اند در زمان بروز حوادث غیرمترقبه و ناامنی‌ها پنج برابر بیشتر از شهرهای دیگر که در ارتفاع توسعه یافته‌اند آسیب می‌بینند.

«معصومی» در ادامه افزود: همچنین استفاده از «اراضی ذخیره و توسعه نوسازی شهرتهران» برای اجرای طرحهای درآمدزا و تشویق سرمایه‌گذاران به مشارکت دراین پروژه‌ها جهت احیای بافتهای فرسوده و رونق اقتصاد شهری تهران از دیگر راهکارهای پیشنهادی برای ایجاد درآمد پایدار در شهرداری تهران است.

معاون شهردارتهران با تاکید براینکه امروز رویکرد شهرداری، شهرسازی مشارکتی یعنی همراه با مردم است، افزود: در این باره تمام راهکارهای ارائه شده در چارچوب طرح جامع جدید تهران درنظرگرفته شده است.



منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از خبرگزاری مهر)
http://www.irancivilcenter.com/fa/news/view.php?news_id=1143
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
عنوان: دستيابي به علم مقاوم‌سازي مدارس موفقيتي جهاني است


مرتضي رئيسي در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: مقاوم‌سازي شاخه‌اي از مهندسي ساختمان بوده و دانشي جديد در دنيا محسوب مي‌شود.
وي با بيان اينكه در حال حاضر تعداد محدودي از كشورهاي دنيا جرأت و جسارت ورود به امر مقاوم‌سازي را دارند، افزود: ايران افتخار دارد كه نخستين كشور منطقه است كه اعتباراتي را براي امر مقاوم‌سازي در نظر گرفته و متناسب با نوع ساختمان‌هايي كه در گذشته در كشور ساخته شده موضوع مقاوم‌سازي را مطرح و اين دانش را در كشور بومي كرده است.
معاون عمراني وزير آموزش و پرورش ادامه داد: در حال حاضر كارشناسان ايراني طراحي‌هاي لازم را انجام داده و پيمانكاران به امور اجرايي مي‌پردازند؛ اين در حالي است كه بسياري از كشورهاي منطقه هنوز دانش و جسارت اجراي مقاوم‌سازي را پيدا نكرده‌اند.
وي بيان داشت: اين موضوع نشان‌دهنده آن است كه عزم جدي در كشور وجود دارد تا ما بتوانيم حتي در مقوله دانش‌افزايي نيز حركت كنيم و دريچه‌هاي جديدي از دانش كه در بخش مهندسي ساختمان وجود دارد در كشور گشايش پيدا كند.
رئيسي با بيان اينكه اين دريچه از علم مهندسي ساختمان در كشور گشوده شده است، گفت: دستيابي به علم مقاوم‌سازي ساختمان‌ها به خصوص ساختمان مدارس در كشور يك موفقيت جهاني محسوب مي‌شود.

منبع:ايران سازه
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
عنوان: تشکیل کارگروه فصل شش آئين‌نامه اجرايي قانون ساماندهي و حمايت


تشکیل کارگروه فصل شش آئين‌نامه اجرايي قانون ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسكن
منبع: http://maskan-sakhteman.ir/News/Detail.aspx?NID=82
وزارت مسكن و شهرسازي در راستاي اجراي فصل شش آئين‌نامه اجرايي قانون ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسكن مورخ 7/ 2/ 88، اقدام به تشكيل كارگروهي با حضور نمايندگان وزارتخانه‌ها و ارگانهاي ذيربط شامل: وزارتخانه‌هاي بازرگاني ، صنايع و معادن ، تعاون ، مسكن و شهرسازي، اقتصاد و دارايي و بانك مركزي و بنياد مسكن انقلاب اسلامي نموده است كه هدف از آن بررسي مسائل و مشكلات و نحوه حمايت از توليدكنندگان توليد صنعتي و فن‌آوريهاي نوين و راهكارهاي توسعه و گسترش اين صنعت مي‌باشد. شايان ذكر است كه جلسات كارگروه بصورت ماهانه و با مديريت دفتر امور مقررات ملّي ساختمان برگزار مي‌شود.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
عنوان: از 20درصد ساختمان‌های درحال ساخت؛ 3درصد به شیوه صنعتی‌سازی آ


در قانون برنامه پنجم توسعه آمده که باید 20درصد از ساختمان‌های درحال ساخت از روش صنعتی‌سازی استفاده کند و ما تاکنون 3درصد از ساختمان‌ها را با این شیوه آماده کردیم.

«سعید صابونی»، مدیرعامل عمران شهرک جدید پرند، در یک برنامه رادیویی در مورد روش صنعتی‌سازی صنعت ساختمان، به تفاوت‌های این صنعت با روش‌های ساختمان‌سازی اشاره کرد و گفت: روش صنعتی‌سازی از چند جهت بر روش قبلی مزیت دارد. در روش صنعتی‌سازی شیوه ساخت و میزان مهندسی فرآیند به صورت دقیق انجام می‌شود. زمانی که یک اسکلت ساختمان در روش صنعتی نصب می‌شود، این فرآیند در کارخانه‌ها انجام شده و اسکلت آماده ظرف مدت 10 روز با پیچ و مهره نصب می‌شود.

او تصریح کرد: از دیگر ویژگی‌های طرح صنعتی‌سازی دیوارها و سقف این طرح است که بسیار مقاوم و در عین حال سبک هستند که علاوه بر مقاومت در برابر زلزله در جهت بحث 19 قانون نظام مهندسی و مقررات ساختمان اهمیت فراوانی در بحث مصرف انرژی دارد و از هدر رفتن انرژی‌های موجود در ساختمان جلوگیری می‌کند.

«صابونی» در مورد قیمت تمام شده این ساختمان‌ها گفت: این ساختمان‌ها با متراژ 75 متر در حدود 22 میلیون تومان تمام می‌شود که 15 میلیون آن توسط بانک و مابقی توسط مالک پرداخت می‌شود.



منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از ایسنا)

http://www.irancivilcenter.com/fa/news/view.php?news_id=1145
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
اريخ : دوشنبه 7 دي 1388

ساختمان های بالاتر از 1800 متر ارزش خرید ندارند

رییس کمیسیون های ماده 100شهرداری تهران با اشاره به افزایش برخورد شهرداری با تخلفات ساختمانی از چند ماه گذشته اعلام کرد: میزان جریمه برای تخلفات ساختمانی بین نیم تا سه برابر جریمه هایی است که در گذشته اعمال می شد و از همین رو در چهارماه گذشته بیش از 30درصد تخلفات ساختمانی کاهش داشته است.

وی با تاکید بر اینکه شهروندان باید در هنگام خرید ساختمان از شهرداری استعلام کنند، افزود: شهروندان باید توجه داشته باشند که ساختمان را به صورت قول نامه ای یا وکالتی نخرند و حتما استعلام عدم خلاف و پایان کار ساختمان مورد نظر را از شهرداری پیگیری کنند.رضا نگهبان همچنین در مورد ساختمان های بلندمرتبه خاطرنشان کرد: به دلیل آنکه به ساختمان های بالاتر از ارتفاع 1800متر، هیچ نوع خدماتی ارائه نمی شود این ساختمان ها ارزش خرید و فروش ندارند، ضمن آنکه حکم تخریب برای این نوع ساختمان ها با جدیت اعمال می شود.



منبع : دنیای اقتصاد
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
تاريخ : دوشنبه 7 دي 1388

بازار مسکن همچنان کساد و بی رونق

همچنان بازار مسکن در برخی از نقاط تهران راکد و بی رونق است و بنا به گفته تعدادی از مشاوران املاک در مناطق مختلف تهران، طی یک ماه گذشته بحث طرح هدفمند کردن یارانه ها توانست روزهای انگشت شماری را برای ایجاد رونق در بازار مسکن رقم بزند، اما طولی نکشید که بازار دوباره به وضعیت قبل خود دچار شد، اما با این حال بازار مسکن امسال کمی استثنا از سال های پیش بود؛ چراکه بحث های انتخاباتی و سیاسی در بین گفت وگوهای خریداران و فروشندگان نشان دهنده دخالت سیاست در بازار مسکن است.

یک مشاور املاک فعال در خیابان نیاوران در رابطه با وضعیت فعلی بازار مسکن این محدوده گفت: در گذشته معمولا 6 ماه اول سال بازار اجاره و 6 ماه دوم سال بازار خرید و فروش مسکن رونق داشت و رونق فروش در بازار به این دلیل بود که معمولا سازنده ها 6 ماه دوم سال ملک های کلنگی را خریداری می کردند و به دنبال جواز ساخت بودند و 6 ماه اول سال بعد را شروع به ساخت و ساز می کردند، اما امسال به دلیل آنکه بازار مسکن کساد و بی رونق است بسیاری از سازنده ها فعالیت خود را متوقف کردند؛ چراکه با همین میزان عرضه در بازار هیچ استقبالی صورت نمی گیرد. وی در ادامه افزود: این روزها یا بهتر است گفته شود در سال جاری تنها راه درآمد بنگاه داران از طریق عقد قراردادهای رهن و اجاره تامین می شود، زیرا درصد خرید و فروش در بازار مسکن بسیار کاهش یافته است.




منبع : دنیای اقتصاد
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
عنوان: بتن انعطاف پذیر
Bendable concrete
در تابستان امسال و در دانشگاه میشیگان نوع جدیدی از بتن مسلح الیافی FRP با قابلیت انعطاف پذیری بالا آزمایش شد. این بتن توسط دانشمندان و محققان دانشگاه میشیگان طراحی شده است. در حالی که شکل ظاهری این بتن شبیه بتن عادی است اما مقاومت آن در برابر ترک خوردگی 500 بار بیشتر از یتن معمولی است.

برای آگاهی بیشتر و اخبار تکمیلی به لینک زیر بروید

بتن انعطاف پذیر
_________________
انجمن تخصصی پشتیبانی مهندسان ایران
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
عنوان: پیگیری طرح جامع تدوین ضریب ایمنی زلزله کشور در پژوهشگاه بین‌


رییس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله از تدوین طرح جامع ضریب ایمنی زلزله در پژوهشگاه در راستای افزایش آمادگی کشور در مواجهه با این پدیده طبیعی خبر داد.

دکتر «عباسعلی تسنیمی» که در حاشیه سمینار و کارگاه تخصصی زلزله به مناسبت روز «ایمنی در برابر زلزله» سخن می‌گفت در خصوص طرح ضریب ایمنی در برابر زلزله که به گفته وی دو سال از طرح این ایده می‌گذرد، اظهار کرد: زمانی که زلزله رخ می‌دهد آثار مختلفی را از خود بر جای می‌گذارد، دسته اول آثاری است که برای جوامع علمی و مراکز علمی قابل تامل و کار است. دسته دوم آثار سیاسی است که زلزله می‌تواند در جامعه ایجاد کند.

وی ادامه داد: دسته سوم آثار مربوط به تاثیرگذاری بر اقتصاد کشور است و دسته چهارم آثار مسایل بهداشتی است، دسته پنجم به عنوان مهمترین قسمت، بخش اثرات زلزله در بخش عمومی است که مردم را دچار خسارت مالی و جانی می‌کند.

«تسنیمی» خاطر نشان کرد: اگر می‌خواهیم در برابر زلزله ایمن باشیم، تنها ساخت ساختمان ایمن مقاوم در برابر زلزله مساله را حل نمی‌کند و برای این که تمام ساخت و سازها در برابر زلزله ایمن باشد، صرف استاندارد کردن مصالح کافی نیست.

وی افزود: به نظر من شرط لازم و کافی برای ایمنی در برابر زلزله این است که یک ضریب ایمنی داشته باشیم، ‌به عنوان مثال زلزله آثار متنوع و مختلفی در شرایط متفاوتی از خود بروز می‌دهد و در زلزله‌های گذشته دیده‌ایم که گاه ساختمان‌هایی که کاملا مقررات روز را رعایت کرده‌اند و از نظر ساخت و ساز هم توجه لازم را در تولید مصالح و رعایت استانداردها داشته‌اند، آسیب دیده‌اند چرا که نوع زلزله و اثر زلزله با آنچه که در گذشته داشته‌ایم، متفاوت بوده است.

رییس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله خاطر نشان کرد: اطلاعات علمی موجود بر اساس زلزله‌های رخ داده تدوین شده است و هرگز نمی‌توان گفت تمام زلزله هایی که در آینده اتفاق خواهد افتاد، مشابه زلزله‌هایی است که تاکنون رخ داده‌اند؛ بنابراین دانش علمی و مهندسی در زمینه‌ مرتبط با زلزله شناسی و مهندسی زلزله و ساخت و ساز و مقاوم‌سازی در حال رشد است، از این رو باید برای کشور ضریب ایمنی تعریف کنیم که شامل قسمت‌های مختلفی است.

وی در توضیح ضریب ایمنی عنوان کرد: وقتی که پیمانکارانی متعهد به ساخت ساختمانی می‌شوند، آیا این افراد به آگاهی لازم رسیده‌اند و یا پرستاران و پزشکان به عنوان پرسنل نیازمند در کمک به مجروحان زلزله به عدد مطلوب آگاهی برای کمک به مصدومان رسیده اند؟ یا سطح آگاهی دانش‌آموزان از زلزله به عدد مطلوب خود رسیده است و یا آجر، سیمان و بتن مورد استفاده در ساخت و ساز هر کدام به لحاظ تطبیق با زلزله‌خیزی کشور تولید می‌شود و سطح آگاهی پرسنل آنها به عدد مطلوب رسیده است؟ این‌ها سوالاتی است که در تعریف ضریب ایمنی مطرح می‌شود و هر کدام از آنها ضریب و درصدی را دارند که در کنار هم ضریب بزرگتری را تولید می‌کنند که ضریب ایمنی در برابر زلزله را تعریف خواهند کرد.

«تسنیمی» بیان کرد: موضوع زلزله، یک موضوع تخصصی ساده نیست، بلکه طیف بسیار وسیعی از تخصص‌ها در حوزه‌های مختلف با زلزله درگیرند که باید تک تک آنها بررسی شود تا به سطح ایمنی مطلوب در هر حوزه برسیم. در این راستا ایده ضریب ایمنی در برابر زلزله پیشنهاد بنده بوده که دو سال از آن می‌گذرد، البته به صورت بخشی این ضریب انجام می‌شود، اما هدف ما از طرح این ایده دعوت از عام و تدوین یک برنامه کلان برای کشور است تا ضریب ایمنی محقق شود.



منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از ایسنا)



http://www.irancivilcenter.com/fa/news/view.php?news_id=1150
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
عنوان: با هدف کاهش خطرپذیری لرزه‌ای پایتخت، سامانه تخمین سریع خسارا


همزمان با بهره‌برداری از ساختمان مرکز فرماندهی و ستاد مدیریت بحران شهرتهران، سامانه تخمین سریع خسارات و تلفات ناشی از زلزله های احتمالی شهر تهران راه‌اندازی شد.

این سامانه به منظور کمک در تهیه برنامه‌های کاهش خطر‌پذیری لرزه‌ای و بهینه‌سازی مدیریت واکنش اضطراری در زمان وقوع زلزله، توسط سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با همکاری آژانس همکاری‌های بین‌المللی ژاپن(جایکا)، دانشگاه صنعتی خواجه‌ نصیر‌الدین‌طوسی و پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله طراحی و پیاده‌سازی شده است.

دکتر «مازیار حسینی»، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این زمینه گفت: سامانه مذکور از بخش‌های مختلفی از جمله شبکه شتاب‌نگاری، شبکه مخابراتی و ارتباطی ویژه، بانک اطلاعات ساختمانی و جمعیتی پویا و به روز از شهر تهران، توابع بومی برآورد تلفات و خسارات و نرم افزار تخمین سریع خسارت و تلفات تشکیل شده و قادر خواهد بود که در صورت وقوع زلزله‌های احتمالی، تصویر واقع بینانه‌ای از شرایط آسیب‌های فیزیکی و انسانی وارده به بخش‌های مختلف شهر را در کمتر از پنج دقیقه بعد از وقوع زلزله برآورد کرده و در اختیار مسوولان امر قرار دهد.

وی با اشاره به این که اجزای مختلف این سامانه به گونه‌ای طراحی و پیاده‌سازی شده است که در شرایط تکان‌های شدید زلزله به صورت بی‌وقفه کارکرد خود را حفظ کنند، گفت: تخمین سریع از وسعت و پراکندگی خسارات و تلفات ایجاد شده در شهری چون تهران بعد از وقوع زلزله یکی از مولفه‌های ضروری برای تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی و مدیریت واکنش اضطراری و پاسخگویی به نیازهای کوتاه مدت زمان بحران است و دستیابی به این قابلیت یکی از اهداف اصلی طرح پیاده‌سازی سامانه تخمین سریع خسارات و تلفات زلزله شهر تهران به شمار می‌آید.

وی افزود: چنین ابزاری می‌تواند به طور مستقیم به مدیران و متولیان واکنش اضطراری در امر امداد‌رسانی و مدیریت بحران کمک کرده و به عنوان یک سیستم حمایتی آنها را در اتخاذ مناسب‌ترین و سریع‌ترین راه در تخصیص بهینه امکانات محدود در ساعات اولیه پس از وقوع زلزله که ساعات طلایی محسوب می‌شوند یاری کند.

«حسینی» در ادامه خاطرنشان کرد: با اجرای موفق این طرح که بیش از دو سال به طول انجامید، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران موفق به دستیابی به دانش و تکنولوژی تخمین سریع خسارات و تلفات زلزله شد که هم اکنون تنها در اختیار تعداد معدودی از کشورهای پیشرفته قرار دارد.

وی در تشریح این طرح افزود: عملکرد این سامانه در زلزله به این گونه است که اطلاعات مربوط به شدت زلزله از ایستگاه‌های شتابنگاری که در نقاط مختلف شهر تهران نصب شده‌اند از طریق چند خط مخابراتی مطمئن و ایمن در برابر تکان‌های زلزله، به طور همزمان به مرکز پردازش اطلاعات که در ساختمان مرکز فرماندهی و ستاد مدیریت بحران شهر تهران مستقر است مخابره شده و در آنجا با پردازش اطلاعات، نقشه‌های هم شتاب زلزله برای تهران، میزان خسارات، تعداد تلفات، مجروحان و پناهجویان در مناطق مختلف شهر تهران به منظور استفاده ستاد مدیریت بحران شهر تهران و یا کشور به صورت خودکار محاسبه، تولید و ارسال می‌شود.



منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از ایسنا)
http://www.irancivilcenter.com/fa/news/view.php?news_id=1149
 

Similar threads

بالا