دوتاش متراکمه ولی گرم و خشک کاملا متراکمه. تو تست ها معمولا گرم و خشک رو منظورشونه!!سلام بچه ها یه سوال بود که در مورد تراکم خونه های اقلیم ها ÷رسیده بود من نمی دونم اقلیم گرم و خشک میشه یا سرد؟کدوم متراکمتر؟
دوتاش متراکمه ولی گرم و خشک کاملا متراکمه. تو تست ها معمولا گرم و خشک رو منظورشونه!!سلام بچه ها یه سوال بود که در مورد تراکم خونه های اقلیم ها ÷رسیده بود من نمی دونم اقلیم گرم و خشک میشه یا سرد؟کدوم متراکمتر؟
فیاض... جان تورو خدا مستند حرف بزن من به تو اعتماد کردم سر اون سوال ها!!سوال یه کم سختیه ....
خانه های گرم و خشک به خاطر ایجاد سایه میتونن متراکم باشن و خانه های سردسیر هم برای محافظت از سرما میتونن متراکم باشن
ولی با ذهنیتی که من خودم از اینا دارم فکر کنم اقلیم سرد متراکم تر باشه
ای بابا من که گفتم با ذهنیت......... خوب تابلو هست که پشتوانه ی محکمی نداره
فیاض... جان تورو خدا مستند حرف بزن من به تو اعتماد کردم سر اون سوال ها!!
گرم و خشک که دیگه خیلی تابلو!!
دوستان نظر بدن خواهشا!!! بین علما اختلاف اوفتاده...ای بابا من که گفتم با ذهنیت......... خوب تابلو هست که پشتوانه ی محکمی نداره
در ضمن اگه استنادت به اون تست هاییه که داشتیم روشون بحث میکردیم بعید میدونم جوابشون قابل اطمینان باشن (شوخی کردم )
لطف داری! آزمون ارشد سراسری نزدیکه!پیشاپیش آرزوی موفقیت برای همه ی دوستانی که تلاش کردند.لوله جان... اِ ببخشید الهه خانوم تاپیک خوبی راه انداختی
من آدرس تاپیک رو به امضام اضافه می کنم و خودم هم یک پای ثابت اون خواهم بود
سعید جان ما از نواحی جنوب یعنی گرم و مرطوب حرفی نمی زنیم! اون که پر واضحه که نیمه متراکمه !!بحث روی گرم و خشکه که کاملا متراکمه!سلام چون در مناطق سردسیر هوا سرده و دارای اقلیم سرد و خشکه پس بافت اون متراکمه مانند روستاهای اردبیل و کردستان ولی تو جنوب ایران ما نمی تونیم بگیم بافت متراکمه چون نیاز به گردش هوا و سیرکولاسیون ملموس تر داره برای مثال توی شهرهای نایین و نطنز ما باید ساختمونا را طوری طراحی کنیم که داخل ساختمون جریان هوا داشته باشیم.درضمن نگاه به درونگرایی معماری شهرهای جنوبی نکنید چون تو اونا مثل خانه بروجردیها و لاریها علاوه بر مسئله درونگرایی به مسئله اقلیم و گردش هوا توجه شده. در واقع بافتشون متراکم نیست......
سلام بچه ها یه سوال بود که در مورد تراکم خونه های اقلیم ها ÷رسیده بود من نمی دونم اقلیم گرم و خشک میشه یا سرد؟کدوم متراکمتر؟
یکی از سوالهای ارشد 87 :
افت فشار جریان سیال داخل لوله با طول و قطر لوله چه رابطه ای دارد؟
جواب: با طول نسبت مستقیم و با قطر نسبت معکوس دارد!
توضیح اومده برای جواب : هر چه طول لوله افزایش یابد افت فشار بیشتر میشود و با کاهش قطر لوله افت فشار کاهش میابد. بنابراین افت فشار با طول نسبت مستقیم و با قطر نسبت معکوس دارد!!!
اگه با کاهش قطر لوله افت فشار کاهش میابد پس نسبت مستقیمه دیگه!!!!! چرا معکوس؟؟؟؟این کم میشه اونم کم میشه!!!!
نظر شما چیه؟؟؟؟
سلام بر مهندسان محترم
رابطه ی چگالی با افت انتقال( صوت) چیست؟
با زیاد شدن چگالی نفوذ پذیری کم میشه و به نظر من ضریب انتقال بالا میره و در نتیجه افت انتقال کم میشه!!!
ولی در جایی اومده هر مواد چگال تر افت انتقال بیشتر !!!
کسی میتونه توضیح بده برام؟
دوست عزیز به نظر من اگر بحث انتقال گرما بود حق با شما بود چون گرما به صورت همرفت هم می تواند انتقال یابد پس چگالی بیشتر باعث سریعتر شدن سرعت انتقال می شود اما در مورد صوت من فکر می کنم موانع بیشتر و در واقع تعداد مولکول های بیشتر باعث افت انتقال بشود
رهای مهربون مرسی!( بذار بوست کنم خوشبختانه مسئله ی محرمیت هم که حله)پس بحث فقط رو عایق های صوتی اونم از نوع صفحه ای یا پوسته ایه!!!؟یعنی از امپدانس صحبت می کنی!!!به هر حال من همیشه فکر می کردم که عایق ها ( کلٌ هم) از تبدیل انرژی صوت به انرژی حرارتی ( اصطکاک تو حفره هاشون) قابلیت عایقی دارند نه با تراکمشون!!! حتی تخته فیبرها!!من هم فکر میکنم (مطمئن نیستم) مقوله ی تراکم در ساختمون های اقلیم گرم و خشک نقشش مهم تر باشه نسبت به اقلیم سرد...
طبق استدلال من---> چون تو مناطق گرم خشک چیزی که اهمیت داره سعی در جلوگیری از ورود گرمای روز و استفاده از گرمای ذخیره شده برای سرمای شب هست... یعنی ظرفیت حرارتی مصالح و شکل و فرم ساختمون و تراکم به تبعش نقش مهمتری داره نسبت به اقلیم سردسیر که تنها مشکل ما مقابله با سرماست که با عایق کردن جداره ها هم به راحتی قابل حله!!!
این لوله که مساله اش حل شد ظاهرا!!!
تو مبحث آکوستیک یه بحث جذب صوت داریم و یه بحث عایق بندی صوتی!
نفوذ پذیری و انتقال صوت که تو صورت سوال اومده عایق بندی صوت رو مطرح میکنه، که مواد عایق صوتی هم به 4 دسته تقسیم بندی میشن!
یه گروهشون عایق های الیافی هستن مثل پشم شیشه و ... که برای فرکانس های پائین یا امواج با طول موج بالا کارایی دارن... که این دسته با اصطکاک ایجاد شده بین صوت و الیاف از عبور صوت جلوگیری میکنند...
یه گروه عایق های صفحه ای هستن مثل تخته فیبر که برای فرکانس های نسبتا بالا کارایی دارن... که با مقاومتشون در برابر ارتعاش از عبور صوت جلوگیری میکنند...
عایق های حفره ای که باز هم برای فرکانس های بالا کارایی دارن و عایق های سوراخ دار که ترکیبی از 3 عایق الیافی و صفحه ای و حفره ای هستن که برای رنج وسیعتری از فرکانسها قابل استفاده اند...
خب حالا اگر فرض رو بر عایق های صفحه ای و برای صوتی با طول موج بالا یا فرکانس کم بزاریم، هر چه اون جسم چگالتر باشه مقاومت بیشتری در برابر عبور صدا نشون میده پس افت انتقال صداش بیشتر میشه!
رهای مهربون مرسی!( بذار بوست کنم خوشبختانه مسئله ی محرمیت هم که حله)پس بحث فقط رو عایق های صوتی اونم از نوع صفحه ای یا پوسته ایه!!!؟یعنی از امپدانس صحبت می کنی!!!به هر حال من همیشه فکر می کردم که عایق ها ( کلٌ هم) از تبدیل انرژی صوت به انرژی حرارتی ( اصطکاک تو حفره هاشون) قابلیت عایقی دارند نه با تراکمشون!!! حتی تخته فیبرها!!
لوله رو توضیح بده لطفا!!
ااااااااااااااااووووووووووووه( مثه شمالی هاکه دیدید چجوری میگن... اونطوری ...) میدونی چی جالبه؟!! اینکه من فکر می کردم با کاهش قطر لوله فشار زیاد میشه !!!الله اکبر...فیاض هم هی میگفت زیاد میشه...بهش نمیاد کمتر بشه تو مخیلم نمیگنجه...ممم....مممم........مممممممممممممممممممممممم... رهاجونم..!!!این ام÷دانس که گفتی یعنی چی؟!!!
نه فقط عایق های الیافی هستن که با تبدیل انرژی صوت به انرژی حرارتی مانع عبور امواج صوتی میشن!
=====================================
افت فشار سیال تو لوله ها کلا به دو صورت میتونه باشه:
یه مورد افت فشار استاتیکی هست که به خاطر اصطکاک جریان با جداره ی لوله بوجود میاد و تحلیل رفتن انرژی سیال... برای محاسبه ی این افت فشار از فرمول زیر استفاده میکنند
h = f * L/d * v/2g
[f ضریب اصطکاک لوله هست که بستگی به جنس لوله داره، L که در صورت قرار داره طول لوله هست که طبق رابطه با افت فشار رابطه ی مستقیم داره و d قطر لوله هست که در مخرج هست و با افت فشار رابطه عکس داره.... v سرعت سیال هست البته با توان 2 ( بلد نیستم چطور توانشو بزارم) ،g هم که شتاب گرانش زمین هست]
خب طبق این رابطه دیگه جواب سوال مشخصه !
نوع دیگه اش هم افت فشار سرعتی هست که تابع سرعت جریان سیال هست و تغییر جهاتی که در مسیر جریان هست و وجود شیر ها و وصاله ها ، فرمولش هم
h = k * v/2g
[که اینجا هم k ضریب وصاله ها هست و v سرعت جریان سیال]
افت فشار کل سیستم لوله کشی از مجموع این 2 تا به دست میاد!
از نظر مفهومی هم خب مشخصه که هر چی قطر کمتر باشه سرعت سیال بیشتر میشه در نتیجه شدت برخورد به بدنه های لوله و اصطکاک ایجاد شده بین سیال و جداره ها بیشتر میشه که باعث تحلیل رفتن انرژی اولیه ی سیال و کاهش فشار که به معنی افزایش افت فشار هست میشه!
اا....الان که فکر کردم گنجید !!ولش کن!ااااااااااااااااووووووووووووه( مثه شمالی هاکه دیدید چجوری میگن... اونطوری ...) میدونی چی جالبه؟!! اینکه من فکر می کردم با کاهش قطر لوله فشار زیاد میشه !!!الله اکبر...فیاض هم هی میگفت زیاد میشه...بهش نمیاد کمتر بشه تو مخیلم نمیگنجه...ممم....مممم........مممممممممممممممممممممممم... رهاجونم..!!!
اا....الان که فکر کردم گنجید !!ولش کن!
من هم فکر میکنم (مطمئن نیستم) مقوله ی تراکم در ساختمون های اقلیم گرم و خشک نقشش مهم تر باشه نسبت به اقلیم سرد...
طبق استدلال من---> چون تو مناطق گرم خشک چیزی که اهمیت داره سعی در جلوگیری از ورود گرمای روز و استفاده از گرمای ذخیره شده برای سرمای شب هست... یعنی ظرفیت حرارتی مصالح و شکل و فرم ساختمون و تراکم به تبعش نقش مهمتری داره نسبت به اقلیم سردسیر که تنها مشکل ما مقابله با سرماست که با عایق کردن جداره ها هم به راحتی قابل حله!!!
منم دقيقا همين فكر رو ميكردم .... يعني واقعا اون چيزي كه باب شده همينه.... ولي بر اساس گفته هاي رها بايد اين نتيجه رو گرفت كه منظور فشار و نيرويي هست كه سيال از داخل بر لوله وارد مي كنه ... كه در اين صورت طبق گفته رها چون با كاهش قطر لوله سيال سريعتر حركت مي كنه و با انرژي كمتر فشار كمتري هم وارد ميكنه!!!! ممنون رها جانآخه می دونی چیه من هر موقع حرف از فشار زیاد میاد یاد شدت زیاد و آب با شدت زیاد میوفتم!!!ولی شدت احتمالا به سرعت ربط داره!!نه به فشار!امیدوارم درست فکر کرده باشم!
راستی fayazbah... جان...منم دقيقا همين فكر رو ميكردم .... يعني واقعا اون چيزي كه باب شده همينه.... ولي بر اساس گفته هاي رها بايد اين نتيجه رو گرفت كه منظور فشار و نيرويي هست كه سيال از داخل بر لوله وارد مي كنه ... كه در اين صورت طبق گفته رها چون با كاهش قطر لوله سيال سريعتر حركت مي كنه و با انرژي كمتر فشار كمتري هم وارد ميكنه!!!! ممنون رها جان
مهندسین محترم
کسی عکس از عبور کانال های کولر در یک ساختمان _یا حالا اجرایی( واقعی) داره؟جایی که کولر ها به دیوارا و سقف ها برخورد میکنن چه اتفاقاتی میوفته؟مصالح اینا!!
آب کولر آبی از کجا به پمپ اون میرسه؟
یه جوری که دیگه سیستم کولردر ساختمان کاملا روشن شه اینجا !!
خیلی ممنون میشم
با فواره !! من چند جا با این سوال برخورد کردم!!من این رو انتخاب می کنم!چون همیشه جواب همین بوده!!من دوباره با اشکال و تناقض مواجه شدم :
کنکور سال 83، سوال 41:
در دو بام کاملا یکسان ، سطحی که فقط با فواره مرطوب میشود ، رفتار حرارتی ِ مطلوب تری در تابستان دارد ، یا سقفی که با چند سانتی متر اب ِ تمیز پوشانده میشود؟
1.سطحی که با فواره ها مرطوب نگه داشته شده است .
2.سطحی که با چند سانتی متر اب تازه پوشیده شده است .
3.هر دو سطح به صورت یکسان عمل خواهند نمود.
4.هیچ یک از دو سیستم ، تاثیری در رفتار حرارتی سطح پشت بام نخواهند داشت .
پاسخ : گزینه ی 1 . این سوال فکر میکنم در سال 81 هم مطرح شده بود .
اما در بخش ِ تنظیم شرایط محیطی ِ کتاب راهیان ارشد ، صفحه 104 ، چنین امده است :
. . . " یلوت " با انجام ازمایش هایی به این نتیجه رسید که هیچ تفاوتی بین سرمایش ِ به وجود امده از حوضچه روی بام و اب پاشی روی بام نیست . او همچنین اظهار کرد که اب پاشی متناوب ، به همان اندازه ابی به عمق 5 سانتی متر روی بام تاثیر دارد . . .
حالا به نظر شما تکلیف چیست ؟ اگر این سوال دوباره مطرح بشه ، کدوم گزینه رو انتخاب بکنیم ؟
سپاس گزارم .
با سلام و احترام
یک شاخه از لوله ی اب ِ سرد مصرفی ، به پشت بام میرود . در حالت کالی ، از ان لوله سه انشعاب گرفته میشود که مصارف انها عبارتند از :
1.یک شاخه به منبع ِ انبساط وصل میشود و توسط ِ شناور ، میزان ِ اب ِ درون منبع انبساط را تنظیم کند .
2.یک انشعاب با اتصال ِ یک شیر ِ مصرفی ِ معمولی ، جهت ِ مصارفی مثل ِ شست و شوی بام ، تمیز کردن ِ کولر هنگام سرویس های اول ِ تابستان و . . . بکار میرود .
3.یک انشعاب هم برای تامین ِ اب ِ تشتک ِ کولر ، به شناور ِ ان متصل میشود . این اتصال اغلب توسط ِ شیلنگ های پلاستیکی ِ باریک انجام میشود .
متاسفانه به مناسب ِ یوم الله های پیش ِ رو ، امکان ِ درج ِ عکس وجود نداشت .
در مورد ِ کولر ها ، نکته ای خواهش میکنم به یاد داشته باشید ، این است که
1. کولر دمای ِ محیط را کاهش نمیدهد .
2.بهتر است در سایه قرار گیرد . ( محل نصب کولر )
3. جدا کردن ِ کولر با کانال ِ ان توسط برزنت ، تاثیر ِ زیادی بر کاهش ِ انتقال ِ صدا دارد .
4.استفاده ی مداوم از کولر در فضاهای بسته ، موجب ِ دم کردن فضا ( افزایش رطوبت ) میگردد . به همین خاطر بهتر است هوای محیط ، از یک نقطه ( ترجیحا دورترین نقطه ) خارج شود.
5.جهت ِ کانال ِ کولر ، بهتر است در جهت ِ طول ِ بیشتر ِ فضا باشد . مثلا اگر اتاق شما ، مستطیلی به ابعاد ِ 8*4 متر است ، بهتر است دریچه کانال ، در ضلع ِ 4 متری قرار داشته باشد .
6.در اشپزخانه های اپن ، دریچه ی کولر قرار نمیگیرد .
موفق باشید .