آزمون نظام مهندسی برق

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
از توضیحاتتون و لینک خیلی ممنونم
سوال گفته بهترین آرایش برای نصب چراغ ها چیه، گزینه ها: الف) 7 ردیف 9 چراغی ب) 8 ردیف 12 چراغی ج) 9 ردیف 11 چراغی د) 9 ردیف 12 چراغی
تعداد چراغ ها توی سوال قبل 94 تا حساب شده، محیط هم 20 در 15،
سوالم اینه که چرا گفته ب درسته، من از فرمول a/x*b/x=n استفاده کردم و اعداد نزدیک به گزینه ج شد، a ,b طول و عرض محیط، n تعداد چراغها، x فاصله ی بین چراغ ها
نمیدونم . شاید چون گزینه ج با 94 خیلی فاصله داره .منظورم اینه که تعداد چراغ های گزینه به 94 نزدیک تره.

اگه فرمول رو یادتون اومد ممنون میشم بهم بگید، تشکر

حتما.

Masoud_IEC

عضو جدید
سلام متاسفانه این دو روز نتونستم درست بخونمالان یکم روشنایی رو خوندم که نیاز به وقت زیادی دارهاز اقا مصطفی هم ممنون که اومدن

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
سلام به دوستان
مبحث 13 رو مطالعه میکردم که ی جا نوشته بود به هیچ عنوان از لحیم کاری بر روی اتصالات مخصوصا سر کابل ها استفاده نشود ! حالا ما جای دیگه ای خوندیم که نوشته چنانچه لحیم کاری شود بهتر و مستحکم تر و ماندگار تر است . و از اکسیده شدن سیم اتصال یا سر کابل جلوگیری میکنه. و تو یکی از پروژه ها که مشتری لارژی هم داشتیم کارفرما خواسته بود که تمام اتصالات رو لحیم کاری کنیم .
حالا لحیم کاری کنیم یا نه؟!

nafise05

عضو جدید
سلام
من امروز روشنایی رو تموم کردم، یه کتاب کارودانش هست به اسم روشنایی فنی، من یه نگاهی انداختم مطالب اصلی رو جمع و جور بیان کرده، اگه خواستید می تونید از این لینک دانلود و مطالعه کنید
http://www.chap.sch.ir/books/1768
اگه می خواید از کتاب مهندسی روشنایی دکتر کلهر بخونید که من خودم از همون خوندم به نظرم فصل 2 ، از فصل 3 صفحه اولش، صفحه 69 تا 72، و اثر استروبوسکوپ مهمن، از فصل 5 روش لومن با استفاده از تقسیم ناحیه ای مهمترین بخششه، البته خوبه همه فصل 5 غیر از روش استخراج خونده بشه، روشنایی معابر هم رمان وار و با تاکید روی بخش محاسبات روشنایی معابر و فرمولش.
موفق باشید

nafise05

عضو جدید
سلام به دوستان
مبحث 13 رو مطالعه میکردم که ی جا نوشته بود به هیچ عنوان از لحیم کاری بر روی اتصالات مخصوصا سر کابل ها استفاده نشود ! حالا ما جای دیگه ای خوندیم که نوشته چنانچه لحیم کاری شود بهتر و مستحکم تر و ماندگار تر است . و از اکسیده شدن سیم اتصال یا سر کابل جلوگیری میکنه. و تو یکی از پروژه ها که مشتری لارژی هم داشتیم کارفرما خواسته بود که تمام اتصالات رو لحیم کاری کنیم .
حالا لحیم کاری کنیم یا نه؟!
شما کدوم قسمت رو لحیم کاری می کنید؟ یعنی کجا اتصال پیچوندی (دستی) دارید؟

Masoud_IEC

عضو جدید
سلام خدمت همهمن امروز و دیروز نشد خوب بخونم، ولی خب راهنمای مبحث 13 تموم شد و خوشحالم، روشنایی تقریبا 60 درصدشو خوندم اما سخت پیش می رم، الان فقط مبحث 3 و 2 مونده تا همه کتابهای مباحث رو یه دور خونده باشمشما چطور پیش میرین؟ در حال حاضر چی مطالعه می کنید؟اصلا فک نمی کردم مبحث 3 انقد عجیب باشه، نظر دوستان در مورد مبحث 3 چیه؟
بعضی از مباحث بد تو مخ ادم فرو میرن ! که یکیش مبحث 3 هست

nafise05

عضو جدید
بعضی از مباحث بد تو مخ ادم فرو میرن ! که یکیش مبحث 3 هست
واقعا مبحث همش عدده، قسمت های مربوط به ساختمون رو هم که من اصلا سر در نمیارم، مثلا دوربند! دیوار دود بند! چی هستن؟ من فقط می خونم که یه بار به چشمم خورده باشن، از اون بدتر مبحث 2 و قانون

nafise05

عضو جدید
من یه سوالی دارم، سوال 53 خرداد 89
گفته : در یک واحد مسکونی که انشعاب برق آن کنتور 25 آمپر سه فاز می باشد چنانچه هادی خنثای این واحد مسکونی قطع گردد چه اتفاقی خواهد افتاد؟
الف) تقریبا 1/3 لوازم برقی خواهند سوخت
ب) تقریبا 2/3 لوازم برقی خواهند سوخت
ج) تمام وسایل برقی خواهند سوخت
د) اتفاقی برای لوازم برقی نخواهد افتاد

گفته گزینه ب درسته، اما من نمی دونم چرا، به نظر من همه لوازم برقی می سوزن.

Masoud_IEC

عضو جدید
واقعا مبحث همش عدده، قسمت های مربوط به ساختمون رو هم که من اصلا سر در نمیارم، مثلا دوربند! دیوار دود بند! چی هستن؟ من فقط می خونم که یه بار به چشمم خورده باشن، از اون بدتر مبحث 2 و قانون
من که از این کلمات متنفرم ! البته اصل همون 13-15 هستن بقیه کم ازشون سوال میاد، من واسه همشون یه لیست کامل درست میکنم ماه دیگه تا راحت بشه جوابو پیدا کرد

nafise05

عضو جدید
من که از این کلمات متنفرم ! البته اصل همون 13-15 هستن بقیه کم ازشون سوال میاد، من واسه همشون یه لیست کامل درست میکنم ماه دیگه تا راحت بشه جوابو پیدا کرد
منم تو این فکر بودم اما ترسیدم لیستم از خود مباحث بیشتر بشه! آخه بندرت چیزیشو میشه حذف کرد

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
من یه سوالی دارم، سوال 53 خرداد 89
گفته : در یک واحد مسکونی که انشعاب برق آن کنتور 25 آمپر سه فاز می باشد چنانچه هادی خنثای این واحد مسکونی قطع گردد چه اتفاقی خواهد افتاد؟
الف) تقریبا 1/3 لوازم برقی خواهند سوخت
ب) تقریبا 2/3 لوازم برقی خواهند سوخت
ج) تمام وسایل برقی خواهند سوخت
د) اتفاقی برای لوازم برقی نخواهد افتاد

گفته گزینه ب درسته، اما من نمی دونم چرا، به نظر من همه لوازم برقی می سوزن.

میسوزن؟:surprised:چرا؟
بار ها شده که نول قطع شده . در این صورت اگر بار تک فاز باشد کار نمیکند . اما نمیسوزد . و اگر فاز متر رو به پریز بزنید میبینید که هر دو هادی رو فاز نشون میده .
اگر بار سه فاز باشد با دو سوم توان نامی خود کار میکند.
دلیلی برای سوختن نیست.

Masoud_IEC

عضو جدید
من یه سوالی دارم، سوال 53 خرداد 89گفته : در یک واحد مسکونی که انشعاب برق آن کنتور 25 آمپر سه فاز می باشد چنانچه هادی خنثای این واحد مسکونی قطع گردد چه اتفاقی خواهد افتاد؟الف) تقریبا 1/3 لوازم برقی خواهند سوختب) تقریبا 2/3 لوازم برقی خواهند سوختج) تمام وسایل برقی خواهند سوختد) اتفاقی برای لوازم برقی نخواهد افتادگفته گزینه ب درسته، اما من نمی دونم چرا، به نظر من همه لوازم برقی می سوزن.
فرض رو بر این گرفته که :1- pe کات بشه 2- یه فاز به PE برخورد کنهولتاژ بقیه فازا 1.73 بالا بره لوازم متصل به اونا بسوزن گیج کنندست

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
صفحه 326 راهنما رو نگاه بندازید، گفته ولتاژ هادی خنثی مواج می شه
بله به دلیل القا مواج میشه
به هر حال خیلی جاها شنیدیمو دیدیم و اتفاقی برای مصرف کننده نیفتاده. شاید غلط املایی باشه.
خیلی ممنون، دانلود مشکلی نداره، فقط چن تا کتاب هست توی این پست، کدومشون مدنظرتونه؟
پست 30

nafise05

عضو جدید
بله به دلیل القا مواج میشه
به هر حال خیلی جاها شنیدیمو دیدیم و اتفاقی برای مصرف کننده نیفتاده. شاید غلط املایی باشه.

پست 30

مرسی، این که قطع هادی خنثی توی سیستم TN باعث سوختن لوازم میشه غلط املایی باشه؟ آخه توی همون کتاب بارها به این موضوع تاکید شده، من حدسی که می زنم اینه که شاید دلیلش این باشه که سیستم های ما الان TN نیست، نه هادی حفاظتی داریم نه الکترود زمین، شاید این تاثیر گذار باشه

Masoud_IEC

عضو جدید
مرسی، این که قطع هادی خنثی توی سیستم TN باعث سوختن لوازم میشه غلط املایی باشه؟ آخه توی همون کتاب بارها به این موضوع تاکید شده، من حدسی که می زنم اینه که شاید دلیلش این باشه که سیستم های ما الان TN نیست، نه هادی حفاظتی داریم نه الکترود زمین، شاید این تاثیر گذار باشه
بله تا اونجایی که یادمه گفته الکترود مفیده البته با تبدیل pen به pE+n

Masoud_IEC

عضو جدید
ولی خداییش بعد خدمت سربازی مخم ریست شده بود !این کتاب تا حدودی روشنم کرد

nafise05

عضو جدید
توضیحی که داده اینه که "مکان هندسی نقطه Nf ( نقطه پارگی هادی خنثی) محدوده معینی ندارد و در هر لحظه تابع مقدار بارهر فاز و مشخصات شبکه (امپدانس و ضریب توان) است.
ولتاژ بین نقطه خنثا Nf و هر یک از فازها در هر لحظه از حداقل (قدری بیشتر از صفر) تا حداکثر (قدری کمتر از 400) در تغییر خواهد بود و این امر سببب سوختن بسیاری از لامپها، لوازم خانگی و موتورها و شکست عایقبندی در سیم پیچی ها و دیگر اجزا خواهد شد"
واقعا القا انقدر تاثیر داره؟

Masoud_IEC

عضو جدید
توضیحی که داده اینه که "مکان هندسی نقطه Nf ( نقطه پارگی هادی خنثی) محدوده معینی ندارد و در هر لحظه تابع مقدار بارهر فاز و مشخصات شبکه (امپدانس و ضریب توان) است.ولتاژ بین نقطه خنثا Nf و هر یک از فازها در هر لحظه از حداقل (قدری بیشتر از صفر) تا حداکثر (قدری کمتر از 400) در تغییر خواهد بود و این امر سببب سوختن بسیاری از لامپها، لوازم خانگی و موتورها و شکست عایقبندی در سیم پیچی ها و دیگر اجزا خواهد شد"واقعا القا انقدر تاثیر داره؟
القا نیست ، اتصال کوتاهه البته من این مطلب رو گذاشتم تو لیست مطالبی که باید بیشتر مطالعه شن

وضعیت
موضوع بسته شده است.