آزمون نظام مهندسی برق

وضعیت
موضوع بسته شده است.

nafise05

عضو جدید
از ساعت آزمون اطلاعی ندارم.
شما همین الان از نفرات برتر آزمون هستید. به فکر ماها هم باشید بزارید نمره ها رو ببرن روی نمودار
شما لطف دارین، نه بابا! از این خبرا نیست! به قبولی راضیم
مگه هم چین چیزی هم میشه که ببرن روی نمودار؟ تا حالا همچین کاری کردن؟

sanijoon

کاربر فعال تالار مقالات ,
کاربر ممتاز
شما لطف دارین، نه بابا! از این خبرا نیست! به قبولی راضیم
مگه هم چین چیزی هم میشه که ببرن روی نمودار؟ تا حالا همچین کاری کردن؟
من چیزی در موردش نشنیدم.ولی اگه نمرات پایین باشه احتمال داره ببرن!

nafise05

عضو جدید

اگه میشه لطفا کتابها و فایلهایی رو که میخاید ببرید بگید چیا هستن ؟ که منم چیزی یادم نره
فک کنم تو دفترچه نوشته ساعت ازمونو الان ندارمش
حتما، فعلا باید ببینم کدوماش واقعا نیازه که خیلی هم زیاد نشه، قطعی که شدن می ذارم شما هم نظر بدید که چیز دیگه ای هم نیازه یا نه
سایت مربوط به آیین نامه هایی که توی مبحث 12 گفته رو پیدا کردم
http://bazresikar.mcls.gov.ir/fa/aeennameha

sanijoon

کاربر ممتاز
حتما، فعلا باید ببینم کدوماش واقعا نیازه که خیلی هم زیاد نشه، قطعی که شدن می ذارم شما هم نظر بدید که چیز دیگه ای هم نیازه یا نه
سایت مربوط به آیین نامه هایی که توی مبحث 12 گفته رو پیدا کردم
http://bazresikar.mcls.gov.ir/fa/aeennameha

اگه میشد لپ تاپ ببریم خوب میشد اینجوری باید کلی پول پرینت بدیم:w06:

simpatico4949

عضو جدید
سلام دوستان
یک سری از نکات رو براتون تایپ کردم ، بقیه هم سر فرصت مناسب

آشکار ساز مناسب برای فضای آشپزخانه : حرارتی حساس به ماکزیمم درجه حرارت است

ظرفیت مرکز صوتی بر حسب توان باید بیشتر از مجموع قدرت خروجی بلندگوها باشد

در محاسبات روشنایی برای داشتن ضریب یکنواختی مناسب در پخش نور یک فضا باید شدت روشنایی متوسط ، مینیمم ، و ماکزیمم مورد محاسبه قرار گیرد

فرمان رله حرارتی به کلید اصلی سمت فشار ضعیف ترانس می باشد

فرمان رله بوخهلتز (فرمان حاصل از عمل شناور مرحله دوم) به کلید فشار قوی در سمت اولیه ترانس می باشد

ایمنی در برقگرفتگی در شرایط مساوی ، استفاده از کابل 4 رشته ایمن تر است تا کابل 2/1 3

کلید محافظ موتوری : وظیفه قطع و وصل کردن موتور به شبکه و همزمان محافظت در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه (می تواند جایگزین شود با کلید گردان ، فیوز و رله بی متال )

آمپراژ کلید : برای موتور 25/1 جریان مصرفی باید باشد
برای بارهای با ضریب واحد برابر جریان مصرفی
بارهای خازنی ، لامپ گازی با خازن تصحیح و موتور با راه انداز خازن 2 برابر جریان مصرفی

جهت تامین ایمنی در برابر برق گرفتگی باید حداقل جریان اتصال کوتاه محاسبه شود

EMI : در اثر عبور جریان های برگشتی هادی خنثی از چند مسیر (در سیستم های TNC (به علت همبندی ) و TNCS وجود دارد )

مناسب ترین ارت برای مراکز مخابراتی TNS (به علت عدم وجود EMI) و همچنین ساختمانهای دارای شبکه رایانه و بیمارستان

فیوز های زود ذوب مطمئن ترین حفاظت از نظر قطع زیر 5 ثانیه

دیماند : کل توان نصب شده در ساختمان با اعمال ضرایب همزمانی

از نصب شینه حفاظتی در تابلوهای TNC , TNCS و کلیه مدارهای خروجی و مدارهای ورودی 4 رشته می توان صرفنظ کرد

چنانچه جریان اتصال کوتاه برای قطع وسیله حفاظتی در زمان مشخص (5 ثانیه) موجود کافی نباشد مطمئن ترین راه برای جلوگیری از برقگرفتگی همبندی اضافی است

سیستم ترمز ایمنی برای آسانسور های کششی پاراشوت و برای هیدرولیکی شیر اطمینان است

مناسب ترین سیستم فراخوانی برای ادارات پرترافیک جمع کن انتخابی است

در محاسبات ترافیک آسانسور باید کمیت و کیفیت سرویس مد نظر باشد

ویژگی آسانسور هیدرولیک :
حرکت نرم و روان و قابل تنظیم
دقت در تراز طبقات و شروع و خاتمه بدون شک
عدم نیاز به پیش بینی موتورخانه در بالای چاه و امکان قراردادن در فضای دورتر از چاه

برای جلوگیری از اضافه بار :
محدود کردن مساحت کابین
استفاده از حسگر جهت اعلام خبر بار زیاد

ارتفاع چاهک آسانسور برابر است با :
ارتفاع بالاسری + عمق چاهک + ارتفاع هر طبقه × (تعداد طبقات زیر زمین + همکف + (1-تعداد طبقات))

سیستم کنترل آتش نشان برای ساختمان هایی با ارتفاع 28 متر به بالا اجباری است

بهترین سیستم فراخوانی آسانسورهای مسکونی جمع کن رو به پایین است
سیستم کنترل آتش نشان برای آسانسور ها الزامی است و باید توسط فروشنده آسنانسور در تابلو کنترل آسانسور پیش بینی شود

در صورتی که در ساختمان تنها یک دستگاه آسانسور خودرو بر در نظر گرفته شود باید ظرفیت آن 4000 کیلوگرم باشد

مجهز بودن زنگ اخبار آسانسور به باتری قابل شارژ ، روشن بودن کابین بطور دایم ، تعبیه هواکش برای کابین درب دار الزامی است

پاررامترهای موثر در ابعاد چاه: ظرفیت ، نوع در ، سرعت

آخرین ویرایش:

sanijoon

کاربر ممتاز
سلام دوستان
یک سری از نکات رو براتون تایپ کردم ، بقیه هم سر فرصت مناسب

آشکار ساز مناسب برای فضای آشپزخانه : حرارتی حساس به ماکزیمم درجه حرارت است

ظرفیت مرکز صوتی بر حسب توان باید بیشتر از مجموع قدرت خروجی بلندگوها باشد

در محاسبات روشنایی برای داشتن ضریب یکنواختی مناسب در پخش نور یک فضا باید شدت روشنایی متوسط ، مینیمم ، و ماکزیمم مورد محاسبه قرار گیرد

فرمان رله حرارتی به کلید اصلی سمت فشار ضعیف ترانس می باشد

فرمان رله بوخهلتز (فرمان حاصل از عمل شناور مرحله دوم) به کلید فشار قوی در سمت اولیه ترانس می باشد

ایمنی در برقگرفتگی در شرایط مساوی ، استفاده از کابل 4 رشته ایمن تر است تا کابل 2/1 3

کلید محافظ موتوری : وظیفه قطع و وصل کردن موتور به شبکه و همزمان محافظت در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه (می تواند جایگزین شود با کلید گردان ، فیوز و رله بی متال )

آمپراژ کلید : برای موتور 25/1 جریان مصرفی باید باشد
برای بارهای با ضریب واحد برابر جریان مصرفی
بارهای خازنی ، لامپ گازی با خازن تصحیح و موتور با راه انداز خازن 2 برابر جریان مصرفی

جهت تامین ایمنی در برابر برق گرفتگی باید حداقل جریان اتصال کوتاه محاسبه شود

EMI : در اثر عبور جریان های برگشتی هادی خنثی از چند مسیر (در سیستم های TNC (به علت همبندی ) و TNCS وجود دارد )

مناسب ترین ارت برای مراکز مخابراتی TNC (به علت عدم وجود EMI) و همچنین ساختمانهای دارای شبکه رایانه و بیمارستان

فیوز های زود ذوب مطمئن ترین حفاظت از نظر قطع زیر 5 ثانیه

دیماند : کل توان نصب شده در ساختمان با اعمال ضرایب همزمانی

از نصب شینه حفاظتی در تابلوهای TNC , TNCS و کلیه مدارهای خروجی و مدارهای ورودی 4 رشته می توان صرفنظ کرد

چنانچه جریان اتصال کوتاه برای قطع وسیله حفاظتی در زمان مشخص (5 ثانیه) موجود کافی نباشد مطمئن ترین راه برای جلوگیری از برقگرفتگی همبندی اضافی است

سیستم ترمز ایمنی برای آسانسور های کششی پاراشوت و برای هیدرولیکی شیر اطمینان است

مناسب ترین سیستم فراخوانی برای ادارات پرترافیک جمع کن انتخابی است

در محاسبات ترافیک آسانسور باید کمیت و کیفیت سرویس مد نظر باشد

ویژگی آسانسور هیدرولیک :
حرکت نرم و روان و قابل تنظیم
دقت در تراز طبقات و شروع و خاتمه بدون شک
عدم نیاز به پیش بینی موتورخانه در بالای چاه و امکان قراردادن در فشای دورتر از چاه

برای جلوگیری از اضافه بار :
محدود کردن مساحت کابین
استفاده از حسگر جهت اعلام خبر بار زیاد

ارتفاع چاه آسانسور برابر است با :
ارتفاع بالاسری + عمق چاه + ارتفاع هر طبقه × (تعداد طبقات زیر زمین + همکف + (1-تعداد طبقات))

سیستم کنترل آتش نشان برای ساختمان هایی با ارتفاع 28 متر به بالا اجباری است

بهترین سیستم فراخوانی آسانسورهای مسکونی جمع کن رو به پایین است
سیستم کنترل آتش نشان برای آسانسور ها الزامی است و باید توسط فروشنده آسنانسور در تابلو کنترل آسانسور پیش بینی شود

در صورتی که در ساختمان تنها یک دستگاه آسانسور خودرو بر در نظر گرفته شود باید ظرفیت آن 4000 کیلوگرم باشد

مجهز بودن زنگ اخبار آسانسور به باتری قابل شارژ ، روشن بودن کابین بطور دایم ، تعبیه هواکش برای کابین درب دار الزامی است

پاررامترهای موثر در ابعاد چاه: ظرفیت ، نوع در ، سرعت

سلام مهندس واقعا خجالتمون داديد
شما اين همه مطلب رو واسه ما تايپ كردين

nafise05

عضو جدید
خیلی لطف کردین
فقط فک کنم این درست باشه:
مناسب ترین ارت برای مراکز مخابراتی TN-S (به علت عدم وجود EMI) و همچنین ساختمانهای دارای شبکه رایانه و بیمارستان

sanijoon

کاربر ممتاز
سلام دوستان
اگه جايي اشكال دارين توي تاپيك عنوان كنين تا با هم فكر كنيم و واسه بقيه هم يه مروري بشه.

Masoud_IEC

عضو جدید
ارتفاع چاه آسانسور برابر است با :
ارتفاع بالاسری + عمق چاه + ارتفاع هر طبقه × (تعداد طبقات زیر زمین + همکف + (1-تعداد طبقات))

گل کاشتی مهندس ;)
کاش میشد سر جلسه بشینیم ! اینطوری کتابا رو دورمون میچیدیم راحت تر میبودیم :smile:

یه سوال راجب این فرمول ،(البته تو فرمول ارتفاع چاهک میشه نه عمق چاه درسته ؟ ) توی سوال 11 سال 86 طول چاه شده 35.9 ( سرعت رو 2.5 فرض کرده برا اسانسور 1000 کیلو )در صورتی که طبق منحنی 60 چون ناحیه 8 هست میشه 35.4 ؟!!

آخرین ویرایش:

sanijoon

کاربر ممتاز
گل کاشتی مهندس ;)
کاش میشد سر جلسه بشینیم ! اینطوری کتابا رو دورمون میچیدیم راحت تر میبودیم :smile:

یه سوال راجب این فرمول ،توی سوال 11 سال 86 طول چاه شده 35.9 ( سرعت رو 2.5 فرض کرده برا اسانسور 1000 کیلو )در صورتی که طبق منحنی 60 چون ناحیه 8 هست میشه 35.4 ؟!!
اين كه سرعت رو 1.6 در نظر گرفته و به 35.4 رسيده

simpatico4949

عضو جدید
خیلی لطف کردین
فقط فک کنم این درست باشه:
مناسب ترین ارت برای مراکز مخابراتی TN-S (به علت عدم وجود EMI) و همچنین ساختمانهای دارای شبکه رایانه و بیمارستان
خواهش میکنم
آره ، تصحیح شد
بقیه رو هم چک کردم

hamedjs11

عضو جدید
سلام به دوستان خانم ها و آقایون من توی سوالای 18 تا 31 ازمون نظام سال 83 بهمن ماه مشکل دارم و از این تیپ سوالا تا حالا حل نرکدم و نمی دونم چجوری باید شروع کرد از دوستان خواهش می کنم راهنمایی کنند

Masoud_IEC

عضو جدید
سلام به دوستان خانم ها و آقایون من توی سوالای 18 تا 31 ازمون نظام سال 83 بهمن ماه مشکل دارم و از این تیپ سوالا تا حالا حل نرکدم و نمی دونم چجوری باید شروع کرد از دوستان خواهش می کنم راهنمایی کنند
کتاب تست چی داری ؟
شما برا سوال 18 یه بار ظرفیت رو با 8 ساع ت بار سنگین بدست بیار یه بار با 16 ساعت نصف بار بعد هر کدوم بزرگتر بود ترانس بر اساس اون انتخاب میشه ، شما بشین جوابها رو نگاه کن تمرین کن میبینی که با کمی تمرین فوتو فنش میاد دستت

simpatico4949

عضو جدید
نکات سری دوم
اگر قدرت مصرفی بیشتر از 90 درصد قدرت قراردادی باشد بهای دیماند از روی قدرت مصرفی و در صورت کمتر بود از روی 90 درصد قدرت قراردادی بهای دیماند محاسبه می شود

سطح مقطع هادی ها با توجه به عوامل : حداکثر دمای مجاز ، اقت ولتاژ ، تنش های الکترومکانیکی ، و تنش های دینامیکی و عمل وسیله حفاظتی در برابر اتصال کوتاه محاسبه میشود

پست اختصاصی: محلی است که ترانس مشترک به انضمام تابولهای فشار قوی مربوط در آن مستقر است

در صورتیکه نوع لوله کشی در ساختمان PVC باشد کابل یا سیم های اعلام حریق بایستی در مقابل آتش سوزی مقاوم باشد (باید از نوع NYCY باشد)

زمان قطع وسیله حفاظتی در اتصال کوتاه : ثابت :حداکثر 5 ثانیه سیار : حداکثر 0.4 ثانیه

در سیستم TNC به علت وجود همبندی جریان سیم نول تماما از هادی خنثی عبور نکرده و بخشی از آن از اجزای ساختمان به مبدا بر می گردد و همین منشا ایجاد امواج الترومغناطیس و پدیده EMI است

در سیستم IT با هادی حنثی توزیع شده قطع هادی خنثی توسط وسایل حفاظتی لازم است

موارد استفاده از فیوز ها و کلید خودکار مینیاتوری :
مدار ها : در برابر اتصال کوتاه و اضافه بار
دستگاه ها : در برابر اتصال کوتاه
تامین ایمنی در صورت اتصال کوتاه بین فاز و خنثی

موارد استفاده از کلید های خودکار
مدار ها و دستگاه ها : در برابر اتصال کوتاه و اضافه بار
تامین ایمنی : اتصال کوتاه فاز و خنثی

RCD فقط در سیستم های IT , TT , TNS , TNCS

هر مدار روشنایی می تواند یک موتور کوچک (کمتر از 100 وات) را تغذیه کند

هر مدار روشنایی نباید بیش از 12 چراغ یا نقطه روشنایی را اگر در بیش از یک اتاق یا فضای مشخص قرار گرفته باشد تغذیه کند (تعداد چراغ هایی که در یک اتاق نصب می شود تنها به جریان مجاز مدار محدود می شود )

هر مدار پریز نباید بیش از 12 پریز مصارف عمومی (غیر مشخص) را تغذیه کند

در یک اتاق یا فضای مشخص کلیه پریزها باید از یک مدار معین تغذیه کنند مگر اینکه فاصله مستقیم دو پریز وصل شده به دو مدار مختلف 5 متر یا بیشتر باشد

پریز ریش تراش : محل هایی که از پریز های مخصوص که مجهز به ترانس ایمنی (دارای دو سیم پیچ اولیه و ثانویه )استفاده شده باشد احتیاجی به هادی حفاظتی نخواهد بود

چراغ نصب شده در محدوده دوش باید IP44 باشد

سیستم TT جز در موارد خاصی که شرایط محیطی برای استقرار آن مناسب باشد یا وسایل حفاظتی مخصوص RCD بهره برداری را ممکن کند قابل استفاده نیست

سیستم IT به علت لزوم استفاده از وسایل حفاظتی مخصوص در آن جز در مواردی که ضرورت ایجاب کند به صورت گسترده مورد استفاده نیست (اتاق عمل ، زنجیزه تولید و..)

در چراغ های پارکی چنانچه ارتفاع پایه ها کمتر از 2.5 متر باشد بهتر است تجهیزات حفاظتی در تابلو تغذیه نصب شود (در پایه نباشد)

قدرت PRIME 10 درصد و حالت Continues حدود 30 درصد کمتر از حالت StandBy است

نام دیگر فیوز چاقویی کریر است

موارد موثر در محاسبه قدرت دیزل ژنراتور : میزان بار مصرفی ، ارتفاع از سطح دریا ، درجه حرارت ، هارمونیک و در نظر گرفتن جریان های راه اندازی مصرف کننده های بزرگ

فضا های کاذب (سقف کاذب) با ارتفاع بیشتر از 80 سانتی متر نیاز به اعلام حریق دارد

حداکثر مساحت یک زون اعلام حریق در سیستم اعلام حریق معمولی (متعارف) 2000 متر مربع است

عوامل موثر در انتخاب فاصله دتکتورها : نوع دتکتور ، ارتفاع فضا ، شکل سقف ، تعویض جریان هوای فضا

بدترین اتفاق در سیستمهای TN قطع هادی خنثی است

وسیله حفاظتی محدود کننده جریان عبارتست از وسیله ای که در برابر عبور جریان های بسیار شدید در ظرف مدتی کوتاهتر از یک چهارم پریود جریان را قطع و جرقه را خاموش کند

در سیستم های کنتور سه فاز اگر نول قطع شود در هنگام اتصال کوتاه تک فاز ولتاژ دو فاز دیگر (رادیکال 3) برابر افزایش یافته و وسایلی که به این فازها وصل هستند میسوزند یعنی تقریبا دو سوم لوازم برقی خواهد سوخت

حفاظت سلکتیو : به هنگام خطا نزدیکترین وسیله حفاظتی به محل اتصالی عمل کند

پست پاساژ : محلی است که برق ورودی ، خروجی شرکت توزیع نیروی برق به انضمام دستگاه های اندازه گیری مشترک در آن مستقر است

صاعقه گیر : چاه ارت اختصاصی برای صاعقه گیر ایجاد و به شبکه همبندی متصل شود

پمپ آتش نشانی نیاز به حفاظت اضافه بار ندارد

ظرفیت ژنراتور اضطراری در ساختمان های بلند برای مصارف : چراغ اضطراری ، پمپ آتش نشانی ، سیستم اعلام حریق و کنترل مرکزی ، و یکی از آسانسورها

آمپراژ کلید اتوماتیک محافظ موتوری از روی جریان نامی موتور انتخاب می شود وبه روش راه اندازی بستگی ندارد

تجهیزات اتاق عمل که باید از سیستم IT تغذیه شود : چراغ مخصوص عمل ، چراغ مشاهده فیلم ، و پریز ها

استقرار پست برق با ترانس فشار متوسط در طبقات ساختمان فقط با ترانس خشک مجاز است

simpatico4949

عضو جدید
سری سوم(نکاتی که در جزوه کلاس آمادگی آزمون بوده)

دتکتور حرارتی یا HD

معمولا بیشتر از 15 دتکتور یا کال پوینت در یک زون نمیگذارند

محل استقرار دکتور های حرارتی : آزمایشگاه ؛ آشپزخانه ، موتورخانه ، پارکینگ

مطابق استاندار BS دتکتور های دودی (SD) حداکثر 100 متر را پوشش می دهند و ارتفاع ماکزیمم 15 متر است

دتکتور حرارتی معمولا 50 متر مربع را پوشش می دهند و ارتفاع ماکزیمم 6 متر است(باید حداقل 50 میلی متر از سقف فاصله داشته باشد)

آزیرها باید صدایی حدود 100 دسی بل در فاصله 1 متری داشته باشد

در باره کال پوینت : ارتفاع نصب 140 سانتی متر ، حداکثر مسیر حرکتی تا رسیدن به کال پوینت : 30 متر ، مقاومت انتهایی 4.7 یا 6.8 کیلو اهم است

بهترین دتکتور برای آشپزخانه حرارتی حساس به ماکزیمم درجه حرارت است

برای کتابخانه از دتکتور SD , HD استفاده میشود

دتکتور هایبرید از ترکیب SD , HD به وجود آمده است

sanijoon

کاربر ممتاز
سری سوم(نکاتی که در جزوه کلاس آمادگی آزمون بوده)

دتکتور حرارتی یا HD

معمولا بیشتر از 15 دتکتور یا کال پوینت در یک زون نمیگذارند

محل استقرار دکتور های حرارتی : آزمایشگاه ؛ آشپزخانه ، موتورخانه ، پارکینگ

مطابق استاندار BS دتکتور های دودی (SD) حداکثر 100 متر را پوشش می دهند و ارتفاع ماکزیمم 15 متر است

دتکتور حرارتی معمولا 50 متر مربع را پوشش می دهند و ارتفاع ماکزیمم 6 متر است(باید حداقل 50 میلی متر از سقف فاصله داشته باشد)

آزیرها باید صدایی حدود 100 دسی بل در فاصله 1 متری داشته باشد

در باره کال پوینت : ارتفاع نصب 140 سانتی متر ، حداکثر مسیر حرکتی تا رسیدن به کال پوینت : 30 متر ، مقاومت انتهایی 4.7 یا 6.8 کیلو اهم است

بهترین دتکتور برای آشپزخانه حرارتی حساس به ماکزیمم درجه حرارت است

برای کتابخانه از دتکتور SD , HD استفاده میشود

دتکتور هایبرید از ترکیب SD , HD به وجود آمده است

سلام
خیلی لطف بزرگی به ما میکنی ممنون مهندس

setare7031

عضو جدید
سلام مهندسان
من اومدم، چند روزی غیبت داشتم.
کلی سوال دارم:
1- من محاسبه ی افت ولتاژ با پارامترها مشکل دارم، کی باید میزان راکتانس و مقاوت رو به متر تبدیل کنم؟ کی ولتاژو به کیلوش تبدیل کنم؟:confused: سوال 37 آزمون 83 به هیچ پارامتری دست نزده درحالی در سالهای بعدش پارامترهارو تغییر میداد؟
2-سوال 18 به بعد سال 83 بالاخره این 4تا باره 280 که داریم ماله کدوم ترانسه؟
سوال 5 سال 83: کجای کتاب توضیح داده؟
کلا در محاسبات کیلو وات با کیلو وات ساعت فرقی نداره؟
سوال 46 سال 86 جواب آخر چطور حساب کنیم؟ دقیق؟

setare7031

عضو جدید
کتاب تست چی داری ؟
شما برا سوال 18 یه بار ظرفیت رو با 8 ساع ت بار سنگین بدست بیار یه بار با 16 ساعت نصف بار بعد هر کدوم بزرگتر بود ترانس بر اساس اون انتخاب میشه ، شما بشین جوابها رو نگاه کن تمرین کن میبینی که با کمی تمرین فوتو فنش میاد دستت

سلااام
منم این سوالارو اشکال دارم، مشکلم درک شکلیه که داده؟

وضعیت
موضوع بسته شده است.