آزمون نظام مهندسی برق

وضعیت
موضوع بسته شده است.

sanijoon

کاربر فعال تالار مقالات ,
کاربر ممتاز
متوجه شدم، این سوال من بود! یعنی برای من سوال پیش اومد که LF چیه و چه مقداری گذاشته شده، همونطور که گفتم این فرمولو دفعه اوله می بینم، خواستم اگه ممکن بود یه کم توضیح بدید:smile:
در مورد پریزها هم من که حساب می کنم باید 30 آمپر رو در 220 ضرب کنیم که توانش بر حسب وات بدست بیاد، که میشه 6.6 کیلو وات، مرحله بعد با استفاده از جدول ضریب همزمانی توان کل برای پریزها میشه : 6.6*1+0.4*(2*6.6) ، فرقش با حلی که شما نوشتید اینه که اونجا 0.66 گذاشته شده جای 6.6
سلام
در مثال بعدي گفته يك مجتمع مسكوني شامل 5طبقه كه هر كدام داراي 4واحد مسكوني بوده از شين A تغذيه ميشوند اگر مصرف ماهيانه هر واحد 350kwh باشد مطلوبست بار هر واحد مسكوني
حل:با توجه به اينكه ضريب بار خانگي بين0.3 تا0.35 است با احتساب ضريب بار 0.33 ديماند مصرف هر واحد مسكوني برابر است با:
P=W/ LF*T كه در اينجا T رو 720و LF رو0.33 در نظر گرفته.
شرمنده من تشكرام تموم شده فعلا.

nafise05

عضو جدید
سلام
در مثال بعدي گفته يك مجتمع مسكوني شامل 5طبقه كه هر كدام داراي 4واحد مسكوني بوده از شين A تغذيه ميشوند اگر مصرف ماهيانه هر واحد 350kwh باشد مطلوبست بار هر واحد مسكوني
حل:با توجه به اينكه ضريب بار خانگي بين0.3 تا0.35 است با احتساب ضريب بار 0.33 ديماند مصرف هر واحد مسكوني برابر است با:
P=W/ LF*T كه در اينجا T رو 720و LF رو0.33 در نظر گرفته.
خیلی ممنونم

Masoud_IEC

عضو جدید
سوال 44 مربوط به ترانسفورماتوره، درسته؟ از جدول اون قسمتی که medium period نوشته، با دمای 45 درجه باید استفاده کنیم

نه 43 ترانسه که میشه 2 ترانس 1600 ، 44 ژنراتوره که شده 4 تا 550 کیلو ولت امپر ، دما هم 40 درجست
مگه نه ظرایب اینطور میشن :
temp : 40-30/10*0.02-1=0.98
place of trans : 1400-1000/400*0.04=0.96

آخرین ویرایش:

nafise05

عضو جدید

نه 43 ترانسه که میشه 2 ترانس 1600 ، 44 ژنراتوره که شده 4 تا 550 کیلو ولت امپر ، دما هم 40 درجست
مگه نه ظرایب اینطور میشن :
temp : 40-30/10*0.02-1=0.98
place of trans : 1400-1000/400*0.04=0.96
درسته، من اشتباه کردم، دارم حل میکنم بهتون خبر می دم چی شد

Masoud_IEC

عضو جدید
سلام
شايقي 4 تا 600 كيلو ولت آمپر بدست آورده اين اشتباهه؟

درسته (پاسخنامه نظام اینطور زده )ولی راه حل رو اشتباه رفته !
اومده برا خودش فرض کرده ضریب توان ژنراتور 0.8 هست در صورتی که ربطی به ژنراتور نداره باید از توان بار استفاده کنه​

nafise05

عضو جدید
درسته، من اشتباه کردم، دارم حل میکنم بهتون خبر می دم چی شد
درسته، ولی توی کتاب مهندس فروغی اومده یه ضریب توان دیگه هم در نظر گرفته برای دیزل ژنراتور، مساوی 0.8، اگه اونو رو هم بذاریم 600 در میاد، یادمه منم که حل می کردمش برام سوال شد که چرا

Masoud_IEC

عضو جدید
درسته، ولی توی کتاب مهندس فروغی اومده یه ضریب توان دیگه هم در نظر گرفته برای دیزل ژنراتور، مساوی 0.8، اگه اونو رو هم بذاریم 600 در میاد، یادمه منم که حل می کردمش برام سوال شد که چرا

اره دقیقا دکی خودمون هم همچین کاری رو انجام داده در صورتیکه توی تستهای سالای قبل که منطقی هم هست از توان بار (کیلو ولت امپر) استفاده کرده

nafise05

عضو جدید
من که خودم حساب می کنم میشه 2165.97 کیلو وات ، تقسیم بر 4، میشه 541.5، شاید به این دلیل 550 نگرفته که بلاخره همه بارش موتوریه و باید راه اندازی هم در نظر بگیریم، مثلا سوال 21 اسفند 91 رو نگاه بندازید، طبق اون باید نوع بار هم توی ظرفیت دیزل در نظر بگیریم، نظر شما چیه؟

Masoud_IEC

عضو جدید
من که خودم حساب می کنم میشه 2165.97 کیلو وات ، تقسیم بر 4، میشه 541.5، شاید به این دلیل 550 نگرفته که بلاخره همه بارش موتوریه و باید راه اندازی هم در نظر بگیریم، مثلا سوال 21 اسفند 91 رو نگاه بندازید، طبق اون باید نوع بار هم توی ظرفیت دیزل در نظر بگیریم، نظر شما چیه؟

بله ولی خوب اینجا گفته از اثر راه اندازی صرفنظر شود .

sanijoon

کاربر ممتاز
يكي از دوستام كلاس رفته جزوش رو دارم نوشته:kva=1600/0.8+192/0.8=2240 در نتيجه 2480.9 =0.98* 2240/0.96 گزينه2

آخرین ویرایش:

nafise05

عضو جدید
بله ولی خوب اینجا گفته از اثر راه اندازی صرفنظر شود .
درسته، جالبه که هم مهندس فروغی، هم دکتر شایقی یه کارو انجام دادن، شاید علتی داره که اینجا 0.8 رو در نظر گرفتنو جاهای دیگه نه
یه درخواستی داشتم، سوال 7 اسفند 91، توی کتاب دکتر شایقی چطور توضیح داده که بهای دیماند چی میشه، توی کتاب من خوب نگفته، یعنی بهای دیماند رو می گن بهای 0.9 قدرت قراردادی یا انرژی مصرفی (اکتیو)، اینش برای من مبهمه که دیماند واحدش کیلوواته و از جنس قدرته، انرژی مصرفی خب معلومه که جنس انرژی و کیلو وات ساعته، حالا برای مقایسه 0.9 قدرت قراردادی و مقدار انرژی مصرفی باید چیکار کرد؟
اینجا که هیچ کاری نکرده و گفته 0.9 قدرت قراردادی بزرگتره، به نظرم باید کیلووات ساعت رو تقسیم بر 24*30 کنیم تا توان در یه ساعت بدست بیاد، بعد تقسیم بر 4 کنیم که توان متوسط توی 15 دقیقه بدست بیاد بعد مقایسه کنیم، ولی مطمئن نیستم، نظر شما چیه؟

sanijoon

کاربر ممتاز
درسته، جالبه که هم مهندس فروغی، هم دکتر شایقی یه کارو انجام دادن، شاید علتی داره که اینجا 0.8 رو در نظر گرفتنو جاهای دیگه نه
یه درخواستی داشتم، سوال 7 اسفند 91، توی کتاب دکتر شایقی چطور توضیح داده که بهای دیماند چی میشه، توی کتاب من خوب نگفته، یعنی بهای دیماند رو می گن بهای 0.9 قدرت قراردادی یا انرژی مصرفی (اکتیو)، اینش برای من مبهمه که دیماند واحدش کیلوواته و از جنس قدرته، انرژی مصرفی خب معلومه که جنس انرژی و کیلو وات ساعته، حالا برای مقایسه 0.9 قدرت قراردادی و مقدار انرژی مصرفی باید چیکار کرد؟
اینجا که هیچ کاری نکرده و گفته 0.9 قدرت قراردادی بزرگتره، به نظرم باید کیلووات ساعت رو تقسیم بر 24*30 کنیم تا توان در یه ساعت بدست بیاد، بعد تقسیم بر 4 کنیم که توان متوسط توی 15 دقیقه بدست بیاد بعد مقایسه کنیم، ولی مطمئن نیستم، نظر شما چیه؟

من حل اين سوال رو ندارم ميشه يه سوال مشابه از سالهاي قبل در اين مورد بگيد؟

nafise05

عضو جدید
من حل اين سوال رو ندارم ميشه يه سوال مشابه از سالهاي قبل در اين مورد بگيد؟
متاسفانه سوال مشابه اش که هست توی اونا نیازی به محاسبه بهای دیماند نیست، همه شون ضریب قدرت 0.9 یا بیشتر دارن، در هر صورت ازتون متشکرم

nafise05

عضو جدید
متاسفانه سوال مشابه اش که هست توی اونا نیازی به محاسبه بهای دیماند نیست، همه شون ضریب قدرت 0.9 یا بیشتر دارن، در هر صورت ازتون متشکرم
مثلا سوال 33 شهریور 86، اما اونجا هر دوشون کیلووات هستن

Masoud_IEC

عضو جدید

واسه مقایسه دو ممصرف کننده بها شون رو بدست میایم :
اگه Aدیماند باشه ، B توان اکتیو باشه ، بها میشه : A+B+ جریمه دیماند
جریمه میشه :
ضریب زیان ضربدر A+B
ضریب زیان میشه = 0.9/ضریب توان -1
که مقایسه کنید گزینه 2 میشه
تو این سوال صحبتی از دقیقه نشده چرا میخای برا 15 دقیقه حساب کنی ؟

nafise05

عضو جدید
واسه مقایسه دو ممصرف کننده بها شون رو بدست میایم :
اگه Aدیماند باشه ، B توان اکتیو باشه ، بها میشه : A+B+ جریمه دیماند
جریمه میشه :
ضریب زیان ضربدر A+B
ضریب زیان میشه = 0.9/ضریب توان -1
که مقایسه کنید گزینه 2 میشه
تو این سوال صحبتی از دقیقه نشده چرا میخای برا 15 دقیقه حساب کنی ؟
من اون قسمت ضریب زیان ضربدر A+B رو مشکل دارم، A بهای دیمانده، درست؟ بهای دیماند رو اینطور می گن که 0.9 قدرت قراردادی یا بهای انرژی مصرفی اکتیو هر کدوم که بزرگتر باشه، خب شما از کجا متوجه میشید کدوم بزرگتره که اونو بذارید برابر A؟

nafise05

عضو جدید
من اون قسمت ضریب زیان ضربدر A+B رو مشکل دارم، A بهای دیمانده، درست؟ بهای دیماند رو اینطور می گن که 0.9 قدرت قراردادی یا بهای انرژی مصرفی اکتیو هر کدوم که بزرگتر باشه، خب شما از کجا متوجه میشید کدوم بزرگتره که اونو بذارید برابر A؟
15 دقیقه چون قدرت قراردادی رو برای 15 دقیقه در نظر می گیرن، می خوام از نظر واحدی و مقداری متناسب بشن که بشه با هم مقایسه شون کرد

Masoud_IEC

عضو جدید
نه ببین ، A مقدار دیمانده نه بهاش ، شما یه بار A=500 میزاری یبار A=1000 جوابا رو مقایسه میکنی دیگه هیچ تبدیلی نمیخاد B هم مقدار اکتیوه که برا هر دو 50000 کیلو هست

nafise05

عضو جدید
نه ببین ، A مقدار دیمانده نه بهاش ، شما یه بار A=500 میزاری یبار A=1000 جوابا رو مقایسه میکنی دیگه هیچ تبدیلی نمیخاد
درسته، حالا در نظر بگیرید که بجای کیلو وات ساعت ها توی سوال به ما داده بود مشترک 1 دیماند مصرفی 600 کیلو وات داشته، اصلا کاری به مشترک 2 نداشته باشیم، اون موقع جریمه توان راکتیوش میشد: ضریب زیان*( B+A) مثل قبل، اما چون 0.9*500 < 600 هستش، A برابر 600 میشه، درسته؟

sanijoon

کاربر ممتاز
آقاي masoud-taghavi مثال 7 صفحه 18 كتاب دكتر شايقي ميدوني چرا از ترانس 1000كيلو ولت آمپر استفاده شده؟

Masoud_IEC

عضو جدید
درسته، حالا در نظر بگیرید که بجای کیلو وات ساعت ها توی سوال به ما داده بود مشترک 1 دیماند مصرفی 600 کیلو وات داشته، اصلا کاری به مشترک 2 نداشته باشیم، اون موقع جریمه توان راکتیوش میشد: ضریب زیان*( B+A) مثل قبل، اما چون 0.9*500 < 600 هستش، A برابر 600 میشه، درسته؟
اگه گفت بهای دیماند بر چه اساسی محاسبه میشه میگیم اگه مصرفیمون بیشتر 90 درصد دیماند بود بر اساس مصرفی ، مثل 36 ازمون 84

Masoud_IEC

عضو جدید
آقاي masoud-taghavi مثال 7 صفحه 18 كتاب دكتر شايقي ميدوني چرا از ترانس 1000كيلو ولت آمپر استفاده شده؟

نه متاسفانه ، آخه من همون اول دیدم اصلا تستی شبیحش نیست ! وقتمو تلف نکردم دیگه نخوندمش، شما هم برو سراغ تست ها اینشالا سوال واست پیش اومد با کمک دوستان روش بحث میکنیم

simpatico4949

عضو جدید
با سلام

یه سوالی رو مشکل داشتم اگه براتون ممکن بود یه نگاهی بندازید، سوال 6 آزمون سال 87
مشاهده پیوست 181516
حل که می کنم گزینه 3 درمیاد اما نظام زده گزینه 1، فک می کنم نکته اش توی کلمه حلقه کابل باشه، کدوم حلقه کابل؟
منم حل کردم گزینه 3 شد ولی به نظرم یه نکته داشت ، هر چی فکر کردم یادم نیومد
از بچه ها کسی کتاب شایقی رو نداره ؟ ببینیم چی نوشته ؟

nafise05

عضو جدید

راستی ، توی سوال 60 خرداد 89 گفته که اتصال کوتاه فاز و خنثی برا محاسبه سطح مقطع موثره چطور ؟
برقمون رفته بود، نشد این سوالو جواب بدم، البته از درستی جواب خیلی مطمئن نیستم، اگه خاطرتون باشه منم همین سوالو چن وقت پیش اینجا گذاشتم که چرا این جواب میشه، مهندس mostafa-ghodrat جواب دادن که یه فرمولی داره و یه فایلی هم لینک دادن که توش فرموله هست، متاسفانه من توی فایل فرمولو نتونستم پیدا کنم، اما بیشتر که روی سوالش فک کردم به نظر اومد میشه این طور ربط داد اتصال کوتاه فاز و خنثی رو به سطح مقطع، که طبق راهنمای 13 بخش 710تا 715 برای تعیین سطح مقطع (شکل های صفحه 359 و 360 رو ببینید) از جریان نامی وسیله حفاظتی استفاده میشه، و می دونیم که جریان نامی وسیله حفاظتی ارتباط مستقیم با حداقل جریان اتصال کوتاه داره، که همون جریان اتصال کوتاه بین فاز و خنثاست، پس مسلمه که این جریان رابطه مستقیمی با سطح مقطع داشته باشه

وضعیت
موضوع بسته شده است.