با سلام و احترام
به همه ی دوستان گرامی خسته نباشید میگم و امیدوارم روزهای باقی مونده تا کنکور رو با انرژی و امید بتونیم سپری کنیم .
دو سوال داشتم پیرامون شیوه های معماری ایران بعد از اسلام .
اول اینکه : ایا کسی از دوستان در خلاصه نویسی هاشون ، این شیوه ها رو بر اساس سلسله های تاریخی دسته بندی کردن ؟ به عنوان مثال : سبک ِ خراسانی :شامل سلسه ی سامانیان و بخشی از غزنوی و . . . ؟ اگر این کار رو انجام دادن ، ممکنه در اینجا قرار بدن ؟ ( چون میدونم ممکنه وقت نوشتن و تایپ کردن نداشته باشید ، عکس ِ معمولی از دست نویستون هم قرار بدید عالیه . کمتر شرمنده میشم .)
و دوم اینکه : با توجه با تجربه و بر اساس شیوه طرح سوالات ، برای دوره ی معماری بعد از اسلام ، بهتره بنا ها رو با توجه به شیوه شون دوره کنیم یا از نظر سلسله پادشاهی در اون قرار گرفتن ؟ یا کلا حساب کتاب نداره و باید به هر دو صورت وقت گذاشت و دسته بندی کرد ؟
پیشاپیش اگر کسی پاسخی داد ، سپاس گزاری میکنم . در ضمن چند سوال ِ مبهم و نا مفهوم و . . . که در سالهای قبل اومده رو سعی میکنم در اولین فرصت روی سایت قرار بدم تا با هم فکری هم ، اگر این سوالات تکرار شد ، اشتباه گذشتگان مون رو نکنیم .
(امیدوارم سوالم رو جای درستی مطرح کرده باشم)
زمستان ِ تان مبارک .
سلام سpيدار عزيز... تا اونجا كه من ميدونم منبع اصلي سوالات معماري اسلامي كتاب دكتر pيرنيا ست كه ايشون معماري ايران رو به 5 شيوه شيوه تقسيم بندي كردن. كتاب آقاي كياني هم كه از منابع درجه 2 ذكر شده بر اساس دوره هاي تاريخي اين دسته بندي رو انجام داده...
اما شيوه هاي دكتر pيرنيا به اين صورت سبك هاي تاريخي رو شامل ميشن :
( البته ببخشيد خلاصه هام همراهم نيست كه اسكن كنم يا به صورت دقيق جزئيات رو ذكر كنم. طبق محفوظات خودم كليات رو ميگم)
قبل از اسلام به تر تيب:
ايلام - ماد
هخامنش (شيوه ي pارسي)
سلوكيان و اشكانيان و سامانيان ( شيوه ي pارتي)
بعد از اسلام:
سامانيان ( شيوه ي خراساني)
غزنويان -آل بويه - آل زيار و سلجوقيان ( شيوه ي رازي )
ايلخانيان ( شيوه ي اول آذري ) تيموريان ( شيوه ي دوم آذري )
صفويه ( شيوه ي اصفهاني)
سوالهاي كنكور متاسفانه هيچ وقت حساب و كتاب نداشته و نداره... اما خب تا به حال ثابت شده كه طراحان سوال علاقه ي بيشتري به كتاب هاي دكتر pيرنيا دارن.
اميدوارم تونسته باشم جواب سوالتون رو بدم.