درود.ابتدا سوال 2 رو میگم که حفظش کردم.!z2 رو در مزدوج مخرج ضرب کن تا از حالت گویا خارج بشه بعد مزدوجشو به دست بیار و در آخر در z1 ضرب کن .سوال سوم ابتدا از طرفین LN بگیر بعد مشتق بگیر با اینکار سینوس به پشت LN میاد و به یک مشتق حاصلضرب تبدیل میشه و با یک سری عملیات ریاضی ساده حل میشه.سوال 4 رو دقیق نمیدونم.سوال یک هم ابتدا آرگومان رو به دست بیار بعدمقدار عددی عدد مختلط رو حساب کن که میشه رادیکال2 که اینجا با ریشه سومش کار داری ریشه سوم رادیکال 2 رو باید در e به توان i در پرانتز x+180کل عبارت تقسیم بر n ضرب کنی.که x همون آرگومانه و مقدار n رو از صفر تا 2 باید سه مرتبه یعنی یکبار صفر بعد 1 و در آخر 2 قرار بدی تا ریشه های معادله به دست بیاد.با عذر پوزش اگه کمی گنگه.بیانش برام سخت بود.سلام دوستان. راه حل این مسائل رو کی می دونه؟
با سلام جواب سه تا سوال آخر رو بچه هل به خوبی دادن به نظرم کامله ولی در مورد سوال اول یک نگاه به لینک زیر بندازین
http://www.suitcaseofdreams.net/Roots_complex.htm
راه حل رو در مورد مساله خودتون مرحله به مرحله دنبال کنین ،البته میتونین به صورت نمایی هم حلش کنین همونطور که میبینین از تبدیل اعداد مختلط به فرم مثلثاتی و نمایی استفاده میشه و با عنیات به این نکته که دوره تناوب سینوس و کسینوس دو پی هست
برای چک کردن جواب ها سعی کنین جواب ها رو ساده کنین و به سایت http://www.wolframalpha.com/input/?i=z^3%3D1-i برین
موفق باشین
بله.n ریشه بدست می آید که هرکدام ممکن است حقیقی یا مختلط باشند.کلا معادله درجه nام n ریشه مختلط دارد.مثلا معادله x[SUP]2[/SUP]-2x+4=0 ریشه حقیقی ندارد.اما دو ریشه مختلط دارد.ضمن تشکر از همه ی دوستان، علی الخصوص آقایان محمد و فرزین.
آقا محمد، با روشی که گفتید ریشه های مختلط هم به دست می آید؟
با تشکر.
اشکالی که ایشون گفتن وارده.من به سوال شما دقت نکردم.فکر نمی کنم برای معادلات درجه سوم و بالاتر در دامنه اعداد حقیقی روش مشخصی وجود داشته باشد.برای حل اینگونه معادلات به بررسی حالات خاص می پردازیم یا از روش های دبیرستان مثل نصف کردن و نیوتن و ... استفاده می کنیم.اما در مورد معادلات مختلط مثل معادله بالا باید بگم تو کتاب های ریاضی مهندسی که داشتم هم زیاد به این موضوعات نپرداخته بود.دوست عزیز روش شما برای یافتن ریشه های معادله Z^n=k به درد میخوره و با اون جوابهای مختلط چند جمله های ها به دست نمیاد.
مثلاً برای یافتن ریشه های معادله Z^4-2*Z^2+Z=4=0 روش شما منجر به تشکیل دو چند جمله ای مجدد میشه.
کاملا موافقم تصمیم فوق العاده خوبی هست.
مثله انجمن پی سی ورد
اونجا یه اتاق ریاضی داره
یه اتاق امار و احتمال
یه اتاق حساب دیفرانسیل انتگرال
یه اتاق مثلثات
و چند اتاق دیگه
این باعث میشه پراکندگی خیلی کاهش پیدا کنه
یاعلی
تصیمیم جالب گرفتید ... من که امادگی خودمو برای رفع اشکالا اعلام میکنم
یه چیزایی بلدم از ریاضی![]()
سلام بیزحمت فرمولای مثلات چه اصلیا چه فرعیا یه جا میخوام کسی داره؟؟
25 تا 50 یا 100 تا 125 یا ...تا ...+25سلام من یه سوال دارم ۲۵ عدد صحیح متمایز فهرست کنید که بتوان دو عدد به گونه ای از بین این ۲۵ عدد انتخاب کرد که هیچ کدام از ۲۳ عدد باقی مانده جمع و یا تفاضل این دو عدد نباشند. ممنون می شم راهنمایی کنید
سلام بر ریاضیدانان عزیز
ازونجایی که من چندین سال پیش درسهایی مثل محاسبات و آمار و کلا همه ی درسهای رشتمونو شب امتحانی پاس کردم، روش میانیابی خطی یادم رفته
حالا یه سوال داشتم
توی فهرست بهای ما بتن با مقاومت 20 مگاپاسکال را مترمکعبی 41300 تومن حساب کرده و مقاومت 25 مگاپاسکال را 44150
و گفته که قیمت مقاومت های بین 20 و 25 مگاپاسکال را با میانیابی خطی بدست آورین
حالا مقاومت طراحی من 24 مگاپاسکاله
میتونین راهنماییم کنید چجوری درونیابیش باید کنم که هیچی یادم نمیاد از جریان کار!
اول باید شیب خط از دو نقطه معلومت رو به دست بیاری.
که میشه اختلاف y ها، تقسیم بر اختلاف x ها.
حالا که شیب رو به دست آوردی میدونیم چون این نقطه مجهول ما روی همین خطه پس دارای شیب یکسان هستند.
پس شیب بین دو نقطه رو که به دست آوردی برابر با شیب حاصل از یکی نقاط معلوم مثل 25 و نقطه 24 برابر قرار میدی که فقط یک مجهول داری و به دست میاد.
کتابهای فارسی تو این انجمن برای دانلود قرار نمیگیرن. بخاطر حفظ حقوق نویسنده و ناشرسلام
لطفآ کتاب ریاضیات پایه،نویسنده:لیدا فرخو،انتشارات دانشگاه پیام نور
رو در انجمن آپلود بفرمایید.با آرزوی موفقیت هر چه بیشتر