·▪•تاپیک بیان و رسیدگی به سوالات ریاضی و آمار●•▪·

(هادی)

کاربر فعال تالار ریاضی ,
فکر می کردم از بسط تیلور استفاده می کنه
توی ویکی پدیا نوشته اونها راحت می تونند توابع نمایی و لگاریتمی رو حساب کنند (چه جوریش رو نمی دونم!)
میآن رادیکال رو تبدیل می کنن به این دو تا تابع و بعد می حسابنش
sqrt(x) = e[SUP]ln(x) / 2[/SUP]

brainy

عضو جدید
4 سوال ریاضی از دوستان

4 سوال ریاضی از دوستان

سلام دوستان. راه حل این مسائل رو کی می دونه؟

پیوست ها

• Soal.jpg
    Soal.jpg
    10.6 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Bahman_mech

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان. راه حل این مسائل رو کی می دونه؟
درود.ابتدا سوال 2 رو میگم که حفظش کردم.!z2 رو در مزدوج مخرج ضرب کن تا از حالت گویا خارج بشه بعد مزدوجشو به دست بیار و در آخر در z1 ضرب کن .سوال سوم ابتدا از طرفین LN بگیر بعد مشتق بگیر با اینکار سینوس به پشت LN میاد و به یک مشتق حاصلضرب تبدیل میشه و با یک سری عملیات ریاضی ساده حل میشه.سوال 4 رو دقیق نمیدونم.سوال یک هم ابتدا آرگومان رو به دست بیار بعدمقدار عددی عدد مختلط رو حساب کن که میشه رادیکال2 که اینجا با ریشه سومش کار داری ریشه سوم رادیکال 2 رو باید در e به توان i در پرانتز x+180کل عبارت تقسیم بر n ضرب کنی.که x همون آرگومانه و مقدار n رو از صفر تا 2 باید سه مرتبه یعنی یکبار صفر بعد 1 و در آخر 2 قرار بدی تا ریشه های معادله به دست بیاد.با عذر پوزش اگه کمی گنگه.بیانش برام سخت بود.

nice_Alice

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
جواب سوال چهارم:

یکی از راههای بدست آوردن وارون یک تابع؛ابتدامحاسبهyبرحسبxمیباشد بطوریکه درنهایت به جای هرچه xداریم قرارمیدهیمyوبجای هر چه yکه درفرمول بدست آمده داریم قرارمیدهیمx.

خب پس برای بدست آوردن وارون تابع :

سعی میکنیم ابتداx را برحسب yبدست آوریم؛ پس بطورمعادل قرارمیدهیم:

حال صورت ومخرج کسرفوق را در
ضرب میکنیم بدست می آید:
که ازاینجا یه معادله درجه دو بدست میاد که با حل آن داریم:
بنابراین داریم:

حال همانطورکه گفته شد جای xوy راعوض میکنیم جواب نهایی بدست میاد:

تمام.:)

olel_albab

مدیر تالار ریاضی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
با سلام جواب سه تا سوال آخر رو بچه هل به خوبی دادن به نظرم کامله ولی در مورد سوال اول یک نگاه به لینک زیر بندازین
http://www.suitcaseofdreams.net/Roots_complex.htm
ر
اه حل رو در مورد مساله خودتون مرحله به مرحله دنبال کنین ،البته میتونین به صورت نمایی هم حلش کنین همونطور که میبینین از تبدیل اعداد مختلط به فرم مثلثاتی و نمایی استفاده میشه و با عنیات به این نکته که دوره تناوب سینوس و کسینوس دو پی هست
برای چک کردن جواب ها سعی کنین جواب ها رو ساده کنین و به سایت http://www.wolframalpha.com/input/?i=z^3=1-i برین
موفق باشین

brainy

عضو جدید
با سلام جواب سه تا سوال آخر رو بچه هل به خوبی دادن به نظرم کامله ولی در مورد سوال اول یک نگاه به لینک زیر بندازین
http://www.suitcaseofdreams.net/Roots_complex.htm
ر
اه حل رو در مورد مساله خودتون مرحله به مرحله دنبال کنین ،البته میتونین به صورت نمایی هم حلش کنین همونطور که میبینین از تبدیل اعداد مختلط به فرم مثلثاتی و نمایی استفاده میشه و با عنیات به این نکته که دوره تناوب سینوس و کسینوس دو پی هست
برای چک کردن جواب ها سعی کنین جواب ها رو ساده کنین و به سایت http://www.wolframalpha.com/input/?i=z^3%3D1-i برین
موفق باشین

با تشکر از راهنمایی شما دوست عزیز. ضمنا این جزوه PDF فارسی هم در حل این مساله میتونه کارساز باشه.

پیوست ها

• اعداد مختلط.pdf
    187.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0

تنها1903

عضو جدید
اعداع مختلط

اعداع مختلط

با سلام  نخبه های ریاضی
 اگر ما داشته باشیم : 

را به صورت  x + iy بنویسید تشکر. 

Paydar91

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
ببینید من راه حلشو میگم......اون عبارت داخل پرانتزو بدون این که توانش چنده رو (منظور اینه توانشو یک در نظر بگیرید) بعد به نمایش قطبی تبدیل کنید که زاویش میشه ارک تانژانت 1/2 که در ربع دوم قرا داره چون قسمت موهومیش یا همون ایگرگش منفیه بعدش چون توی ربع دوم قرار داره باید به اندازه ی پی از اون زاویه ای که بدست اوردید کم کنید تا تتا یا همون زاویه ی اصلی بدست بیاد و مقدار r میشه رادیکال 5 بعدش توی فرمول نمایش قطبی جایگذاری کنید

و طبق قضیه ی دموار

به راحتی به توان 4 برسونید و دوباره این بار جواب بدست اومده رو از مختصات قطبی به دکارتی تبدیل کنید....

در ضمن تنها راه درست حل این مساله همینه
نه این که بخوایم همون عبارتو از اول به توان 4 برسونیم چون که فلسفه تبدیل مختصات دکارتی به قطبی همینه که توی مختصات قطبی خیلی راحت میتونیم عملیات ضرب و تقسیمو و توان رسانی و....رو انجام بدیم...

bigbomber

کاربر فعال
تعیین ریشه های مختلط یک معادله

تعیین ریشه های مختلط یک معادله

سلام
استاد پرژه ای داده اند با عنوان " برنامه ای بنویسید برای تعیین ریشه های مختلط یک معادله ".
این پروژه مربوط به درس محاسبات عددی ( رشته ی مکانیک ) است. راستیتش من این درس را یکمی زود برداشتم و الان در قسمت ریاضیات این پروژه مشکل دارم. برنامه نویسی، زبان MATLAB مسلط هستم.
اگر لطف کنید من را راهنمایی بفرمایید، بسیار سپاس گزارم.

با تشکر.

farizin

عضو جدید
در متلب چنانچه خودتون هم کار کرده باشین، میدونین که اگر P بردار چند جمله ای باشه، r=roots(P) ..c ریشه های معادله رو بصورت یک بردار بهتون میده..اما اگه میخواین بدونین روش root در متلب چطوریه با نوشتن edit roots.m میتونین طرز بدست آوردن ریشه ها رو بفهمین

farizin

عضو جدید
دوست عزیز روش شما برای یافتن ریشه های معادله Z^n=k به درد میخوره و با اون جوابهای مختلط چند جمله های ها به دست نمیاد.
مثلاً برای یافتن ریشه های معادله Z^4-2*Z^2+Z=4=0 روش شما منجر به تشکیل دو چند جمله ای مجدد میشه.

bigbomber

کاربر فعال
ضمن تشکر از همه ی دوستان، علی الخصوص آقایان محمد و فرزین.
آقا محمد، با روشی که گفتید ریشه های مختلط هم به دست می آید؟

با تشکر.

mohammadreza1001

کاربر فعال
ضمن تشکر از همه ی دوستان، علی الخصوص آقایان محمد و فرزین.
آقا محمد، با روشی که گفتید ریشه های مختلط هم به دست می آید؟

با تشکر.
بله.n ریشه بدست می آید که هرکدام ممکن است حقیقی یا مختلط باشند.کلا معادله درجه nام n ریشه مختلط دارد.مثلا معادله x[SUP]2[/SUP]-2x+4=0 ریشه حقیقی ندارد.اما دو ریشه مختلط دارد.

دوست عزیز روش شما برای یافتن ریشه های معادله Z^n=k به درد میخوره و با اون جوابهای مختلط چند جمله های ها به دست نمیاد.
مثلاً برای یافتن ریشه های معادله Z^4-2*Z^2+Z=4=0 روش شما منجر به تشکیل دو چند جمله ای مجدد میشه.
اشکالی که ایشون گفتن وارده.من به سوال شما دقت نکردم.فکر نمی کنم برای معادلات درجه سوم و بالاتر در دامنه اعداد حقیقی روش مشخصی وجود داشته باشد.برای حل اینگونه معادلات به بررسی حالات خاص می پردازیم یا از روش های دبیرستان مثل نصف کردن و نیوتن و ... استفاده می کنیم.اما در مورد معادلات مختلط مثل معادله بالا باید بگم تو کتاب های ریاضی مهندسی که داشتم هم زیاد به این موضوعات نپرداخته بود.

bigbomber

کاربر فعال
با تشکر.
اساتید من در نرم افزار متلب با دستور R=Roots(p) ریشه های حقیقی و مختلط معالات چند جمله ای را به دست می آورم. اما متوجه روش حل نرم افزار نمی شوم. اگر لطف کنید یک نگاهی بندازید به الگوریتم و توضیح دهید که چگونه ریشه را به دست می آورد بسیار سپاس گزارم.
آقای محمد، آیا با روش نصف کردن و یا نیتون می شود ریشه های مختلط معادلات را به دست آورد؟ اگر جواب مثبت است لطفاً کمی توضیح دهید.
با تشکر.

Kruger

عضو جدید
کاملا موافقم تصمیم فوق العاده خوبی هست.
مثله انجمن پی سی ورد
اونجا یه اتاق ریاضی داره
یه اتاق امار و احتمال
یه اتاق حساب دیفرانسیل انتگرال
یه اتاق مثلثات
و چند اتاق دیگه
این باعث میشه پراکندگی خیلی کاهش پیدا کنه
یاعلی

تصیمیم جالب گرفتید ... من که امادگی خودمو برای رفع اشکالا اعلام میکنم
یه چیزایی بلدم از ریاضی:smile:

خیلی ممنون از حمایتتون

saminaz

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام بیزحمت فرمولای مثلات چه اصلیا چه فرعیا یه جا میخوام کسی داره؟؟

gelayor14

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سلام من یه سوال دارم

۲۵ عدد صحیح متمایز فهرست کنید که بتوان دو عدد به گونه ای از بین این ۲۵ عدد انتخاب کرد که هیچ کدام از ۲۳ عدد باقی مانده جمع و یا تفاضل این دو عدد نباشند.

ممنون می شم راهنمایی کنید

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام من یه سوال دارم ۲۵ عدد صحیح متمایز فهرست کنید که بتوان دو عدد به گونه ای از بین این ۲۵ عدد انتخاب کرد که هیچ کدام از ۲۳ عدد باقی مانده جمع و یا تفاضل این دو عدد نباشند. ممنون می شم راهنمایی کنید
25 تا 50 یا 100 تا 125 یا ...تا ...+25

Javid64

عضو جدید
سلام بر ریاضیدانان عزیز
ازونجایی که من چندین سال پیش درسهایی مثل محاسبات و آمار و کلا همه ی درسهای رشتمونو شب امتحانی پاس کردم، روش میانیابی خطی یادم رفته
حالا یه سوال داشتم
توی فهرست بهای ما بتن با مقاومت 20 مگاپاسکال را مترمکعبی 41300 تومن حساب کرده و مقاومت 25 مگاپاسکال را 44150
و گفته که قیمت مقاومت های بین 20 و 25 مگاپاسکال را با میانیابی خطی بدست آورین
حالا مقاومت طراحی من 24 مگاپاسکاله
میتونین راهنماییم کنید چجوری درونیابیش باید کنم که هیچی یادم نمیاد از جریان کار!

*Essi*

اخراجی موقت
سلام بر ریاضیدانان عزیز
ازونجایی که من چندین سال پیش درسهایی مثل محاسبات و آمار و کلا همه ی درسهای رشتمونو شب امتحانی پاس کردم، روش میانیابی خطی یادم رفته
حالا یه سوال داشتم
توی فهرست بهای ما بتن با مقاومت 20 مگاپاسکال را مترمکعبی 41300 تومن حساب کرده و مقاومت 25 مگاپاسکال را 44150
و گفته که قیمت مقاومت های بین 20 و 25 مگاپاسکال را با میانیابی خطی بدست آورین
حالا مقاومت طراحی من 24 مگاپاسکاله
میتونین راهنماییم کنید چجوری درونیابیش باید کنم که هیچی یادم نمیاد از جریان کار!

اول باید شیب خط از دو نقطه معلومت رو به دست بیاری.
که میشه اختلاف y ها، تقسیم بر اختلاف x ها.

حالا که شیب رو به دست آوردی میدونیم چون این نقطه مجهول ما روی همین خطه پس دارای شیب یکسان هستند.
پس شیب بین دو نقطه رو که به دست آوردی برابر با شیب حاصل از یکی نقاط معلوم مثل 25 و نقطه 24 برابر قرار میدی که فقط یک مجهول داری و به دست میاد.

(هادی)

کاربر فعال تالار ریاضی ,
اول باید شیب خط از دو نقطه معلومت رو به دست بیاری.
که میشه اختلاف y ها، تقسیم بر اختلاف x ها.

حالا که شیب رو به دست آوردی میدونیم چون این نقطه مجهول ما روی همین خطه پس دارای شیب یکسان هستند.
پس شیب بین دو نقطه رو که به دست آوردی برابر با شیب حاصل از یکی نقاط معلوم مثل 25 و نقطه 24 برابر قرار میدی که فقط یک مجهول داری و به دست میاد.

سلام
به عبارت دیگه باید بگی من 20 و 25 رو دارم اما چیزی که میخوام نه اینه نه اون. بلکه به نسبت 1 به 5 به 25 نزدیک تره یعنی فاصله اون از 25 یک پنجم فاصله 20 از 25 هست. پس قیمتش هم همین جوره. فاصله اش از قیمت 25 مگاپاسکالی (44150) یک پنجم فاصله قیمت 20 مگا تا 25 مگا میشه

Javid64

عضو جدید
به جان هر 4 تاییمون بعد از اینکه اون پستو زدم یادم اومد جریانو و حل شد اما یادم رفت پستو پاک کنم....
دم همتون گرم که وقت گذاشتید...

kooshiRiman

عضو جدید
حل معادله ی root x+y =11 && rooty+x=7

حل معادله ی root x+y =11 && rooty+x=7

سلام . خیلی وقته که دنبال حل معادله :
root x+y =11 && rooty+x=7
هستم ....
من یه راهی می رم که خیلی متفاوته با راه اصلی اگه کسی روشی برا حل این معادله داره ...به من بگه ...!!!!
:(
باتشکر...:gol:

masoodxl

عضو جدید
سلام
لطفآ کتاب ریاضیات پایه،نویسنده:لیدا فرخو،انتشارات دانشگاه پیام نور
رو در انجمن آپلود بفرمایید.با آرزوی موفقیت هر چه بیشتر

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام
لطفآ کتاب ریاضیات پایه،نویسنده:لیدا فرخو،انتشارات دانشگاه پیام نور
رو در انجمن آپلود بفرمایید.با آرزوی موفقیت هر چه بیشتر
کتابهای فارسی تو این انجمن برای دانلود قرار نمیگیرن. بخاطر حفظ حقوق نویسنده و ناشر
اگه این کتاب که شما میخواهید واقعا تو نت باشه میتونید با یه سرچ تو گوگل بدست بیاریدش.

Coraline

مدیر تالار پزشکی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام. یه سوال داشتم مربوط میشه به ریاضیات دبیرستان! خالم دبیر ریاضی هستش و یه فرمول گفته به شاگرداش. اونا هم سوال پیچش کردن که چرا این فرمول؟!! حالا سوال اینه که تو بحث جایگشت وقتی مثلا بخوایم چند نفر رو دور یه میز بشونیم میگیم (n-1)فاکتوریل حالت داره!. در حالیکه میدونیم جایگشت مثلا تو یه صف (!) میشه nفاکتوریل. (من الان 2ساله که با دنیای ریاضی خداحافظی کردم اینا الان اصلا یادم نیست:d)

بالا