magnet
عضو جدید
به گزارش مشرق به نقل از رجانیوز، تأسیس شعب دانشگاه آزاد در شهرهای کوچک همواره یکی از انتقاداتی بوده است که کارشناسان و دلسوزان به مدیریت این دانشگاه وارد میدانند زیرا حضور چند هزار نفری دانشجویان غیر بومی باعث بر هم خوردن تناسبات مختلف شهری شده است.
به عنوان نمونه، شهر نراق که در 18 کیلومتری دلیجان و 70 کیلومتری کاشان قرار دارد، یکی از شهرهایی است که ورود دانشگاه آزاد به آن، اگرچه موجب رونق برخی فعالیتهای شهری شده اما به بافت فرهنگی این شهر مذهبی آسیب وارد كرده و مشکلاتي را به همراه داشته و موجبات نگرانی و ناراحتی مردم شهر را فراهم آورده است.
بیشتر بودن تعداد دانشجویان از جمعیت قریب 3000 نفری این شهر موجب شده است تا فرهنگ و تناسبات اخلاقی حاکم بر زندگی مردم آن تحت تاثیر قرار گیرد.
رفت و آمد این تعداد دانشجو در شهر و سکونت 1500 نفر از آنها در خوابگاه و حضور مستمرشان در نراق دلیل برهم خوردن فضای فرهنگي حاکم بر شهر بوده است.
اما عجیبتر از مورد پیش گفته، ساخت دانشگاه در دهستانی است که دخترانش مجبور هستند برای ادامه تحصیل در دوره دبیرستان به شهرهای مجاور بروند.
این دهستان تنها تا مقطع راهنمایی مدرسه دخترانه داشته و دانش آموزان دختر آن مجبور هستند برای ادامه تحصیل در مقطع دبیرستان به شهرهای همجوار چون دلیجان و نراق در رفت و آمد باشند. جالب آنکه در این دهستان به علت نزدیکی به شهر نراق و دلیجان ضرورتی برای وجود دبیرستان دخترانه دیده نشده است اما آقای جاسبی لازم دانسته اند تا زادگاهشان از دانشگاه برخوردار باشد.
اگرچه رییس دانشگاه آزاد در مراسم افتتاح پروژه های عمرانی دانشگاه آزاد جاسب ايجاد دانشگاه آزاد اسلامي در نقاط مختلف کشور را نمونه عملي تحقق عدالت تحصيلي دانسته است اما در مورد اینکه تأسیس دانشگاه در روستایی با 1500 نفر جمعیت و در چند کیلومتری دانشگاهی دیگر چه توجیهی دارد، توضیحی نداده است. سرازیر شدن چند هزار نفر دانشجو به این روستا در آینده ای نزدیک موجب ایجاد همان مشکلاتی خواهد شد که سابق بر این در سایر شهرهای کوچک بهوجود آمد.