سوشی نخورده‌ای؟! پس با کلاس نیستی!

وضعیت
موضوع بسته شده است.

sami1984

عضو جدید
کاربر ممتاز
تب خوردن «سوشی» در بین نوجوانان و جوانان ایرانی بالا رفته است و به نوعی با کلاسی محسوب می‌شود.
البته وقتی ما بچه بودیم، خوردن پیتزا کلاس محسوب می‌شد. تازه درگوشه و کنار شهر پیتزا فروشی‌ها چشمک می‌زدند. اولین بار که پیتزا خوردم، خیلی گیج شده بودم؛ پیتزای سوسیس و پیاز. برای من خوردن پیتزا، اسرارآمیز بود. البته الان با پیتزا‌های تک‌نفره که در هر چهار راهی در هر مغازه ساندویچی‌ای عرضه می‌شود، خوردن پیتزا دیگر نه تنها نشانه با کلاسی نیست، که کمی هم بی‌کلاسی است. اما سوشی دیگر چیست؟ سوشی با پیتزا خیلی فرق دارد. شاید غذاهای ایتالیایی با مذاق ما ایرانی‌ها جور دربیاید؛ اما غذاهای چینی و ژاپنی بعید می‌دانم. البته تب خوردن غذاهای چینی و ژاپنی سراسر دنیا را گرفته است. جوانان سراسر دنیا خوردن غذاهای شرق آسیا را ترجیح می‌دهند و در سراسر دنیا فست فودهای چینی و ژاپنی پرطرفدار شده اند.
سوشی ماهی خام است که در لایه‌ای از جلبک دریایی و مو اد دیگر و برنج سرکه‌ای پیچیده می‌شود. اما در کشور ما، شهر تهران به خاطر دوری از دریا هیچ وقت طعم ماهی تازه را نچشیده است ...من نمی‌دانم این سوشی را با کدام ماهی درست می‌کنند و آیا خوردن ماهی خام نه چندان تازه ضرر دارد یا خیر؟
نیلوفر یاری، کارشناس تغذیه می‌گوید:« البته که خوردن ماهی نپخته که شرایط نگهداری مناسب ندارد و پخته نشده است،ممکن است ایجاد مسمومیت ‌کند ...و کلاً گوشت‌های نپخته بسیار خطرناک‌اند! یکی از انواع عفونت‌ها با باکتری سالمونلا پس از خوردن غذاهایی نظیر گوشت، ماهی خام، مرغ، شیر تازه یا تخم مرغ خام یا آشامیدن آب آلوده به باکتری ایجاد می‌شود. باکتری سالمونلا در شرایط انجماد مواد غذایی نیز زنده می‌ماند، ولی پختن کامل، آن را از بین می برد.»
البته طرفداران سوشی چیز دیگری می‌گویند. این غذا، به دلیل کم‌چرب‌بودن، داشتن خواص ضدسرطانی و مواد مغذی در سراسر جهان مشهور است. سوشی در اصل یک روش قدیمی ژاپنی برای نگهداری بلند مدت فونا (یک نوع ماهی ژاپنی) بوده است. ماهی را نمک می‌زدند و روی برنج سرکه‌دار می‌خواباندند. بعد از مدتی برنج را دور می‌ریختند. اما مدت‌ها بعد مصرف همان برنج با ماهی و مواد دیگر رایج شد. از این‌جا بود که لغت سوشی به وجود آمد که در ژاپنی یعنی ترکیب برنج سرکه‌ای با مواد دیگر. روش‌های خیلی متنوعی برای درست کردن سوشی وجود دارد.
امروز در دنیا انواع مختلفی از سوشی وجود دارد. محمد، یک سر آشپز ایرانی که در رستوران سوشی درست می‌کند، می‌گوید:«خوردن غذاهای آسیایی به‌خصوص غذای چینی و ژاپنی در سراسر دنیا رایج شده است. نوجوانان ایرانی هم خوردن این غذاها را دوست دارند و آن را نشانه امروزی بودن می‌دانند. در اروپا اگر بلد نباشی با دو چوب مثل ژاپنی ها و چینی‌ها غذا بخوری، کمی عجیب است،چون این مهارت را همه کسب کرده‌اند. این غذاها به خاطر داشتن سبزیجات تازه و ماهی، برای بدن بسیار مفیدند.»
او درباره اصطلاحات سوشی توضیح می‌دهد:«گاری، زنجبیل در سرکه است، واسابی، ترب کوهی ژاپنی (همان ماده سبز رنگ تند توی بعضی سوشی‌ها)است، ونتا، مخلفات سوشی،نیگیری (زوشی)، تکه‌های ماهی خام روی کیک‌های برنج سرکه ای، ناری، جلبک یا گیاه‌دریایی که برای بستن سوشی از آن استفاده می‌شود، ساشیمی، ماهی خام سرو شده به صورت برش خورده و سرد، شاری‌، کیک‌ برنج سرکه‌ای و شایو، سس سویا است.»او پخت غذاهای ژاپنی را زمانی آموخته که در ژاپن زندگی می‌کرده است.
جالب این‌جاست که نوجوانان و جوانان چینی و ژاپنی ترجیح می‌دهند با دو چوب غذا نخورندو با کارد و چنگال غذا میل کنند، چون از دیدگاه آنها، غذا‌خوردن با دو چوب بی‌کلاسی است.
در وبلاگ‌ها هم بازار سوشی گرم است. در یکی از آنها می‌خوانم:«یکی از غذاهای محبوب این ژاپنی و چینی‌ها سوشی است. من البته نمی‌دانم این سوشی چیست که اینها این‌طور ازش خوششان می‌آید. شاید چون تا حالا در عمرشان قورمه سبزی یا خورش بادمجان نخورده‌اند! شاید بگویید هر قومی غذاهای خاص خودش را دارد و طبعش همان را می‌پسندد. نمی‌دانم. شاید حق با شما باشد. ولی من یک‌بار برای یکی از دوستان چینی‌ام غذا درست کردم و از آن تاریخ دوست چینی‌ام بیشتر وقتش را در رستوران‌های ایرانی می‌گذراند.»
در وبلاگ دیگری می‌خوانیم:« ژاپن به خاطر موقعیت جغرافیایی و جزیره‌بودن و همسایه‌بودن با اقیانوس آرام آب و هوایی شرجی دارد و در نتیجه مهم‌ترین محصول کشاورزی‌اش برنج است. از طرفی مجاورتش با اقیانوس باعث شده که منبع اصلی پروتئین حیوانی‌اش ماهی و حیوانات دریایی باشد و در نتیجه، ماهی و برنج از زمان‌های قدیم، یار سفره‌های غذای ژاپنی‌ها بوده است.»
یاد حرف مادر بزرگم می‌افتم... او می‌گفت:«آن سال‌ها مادرم تعریف می‌کرد ماهی پیدا نمی‌شد. بعضی از مسافران که با مال(الاغ) به مازندران و گیلان سفر می‌کردند، ماهی شور و دودی می‌آوردند با کمی برنج. البته دو، سه تا نارنج هم...ماهی شور را در آب می‌خیساندند و با پلو درست می‌کردند. این می‌شد غذای عیدمان. آن هم سالی یک بار...»
حیف که تهران دریا ندارد. اقیانوس هم ندارد. بنابراین خوردن ماهی خام تازه در تهران یک کم غیر عادی است...این طور فکر نمی‌کنید؟
منبع:تابناک
 

زيگفريد

عضو جدید
کاربر ممتاز
بنده تا حالا سوشی نخوردم و علاقه ای هم بخوردن چنین غذای عجیب و غریبی ندارم . تا قورمه سبزی و قیمه و چلوکباب و جوجه کباب و ابگوشت و آش هست چرا طرف همچین غذاهای اجق وجقی بریم ؟!! :smile: ( چه کنیم بی کلاسیم دیگه !! :surprised: )
 

t#h

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بیخیال بابا
شوخی کرد بنده خدا
بیا
تمام کلاس من برا شما

من چیزی نگفتم.........من در کل برای این مطلب میگم چون غذاهای ما کلا خیلی بالاتر از این جور چیزاست.......
 

elahe66

عضو جدید
کاربر ممتاز
تیتر تاپیکت تیتر روزنامست. همین الان افتاده رو میز ... توحالمون.
 

mec1386

عضو جدید
کاربر ممتاز
منم نخوردم .............
یه دوتا عکس هم میذاشتی بعدا شاید بدردمون بخوره
از وقتی اومدم خوابگاه یا پیتزا یا ساندویچ یا تن ماهی یا تخم مرغ یا نون پنیر
دلم هوای کشک بادمجون کرده(الان ما خیلی بیکلاسیم پس)
 

sami1984

عضو جدید
کاربر ممتاز
من چیزی نگفتم.........من در کل برای این مطلب میگم چون غذاهای ما کلا خیلی بالاتر از این جور چیزاست.......
دوست عزیزم یه شوخی بود :)
اساسا ذائقه ایرانی قابل مقایسه با ملل دیگر نمی باشد.
نمی دونم چرا بعضیا فکر می کنن با کلاسی به این چیزاست..............................
 
آخرین ویرایش:

sami1984

عضو جدید
کاربر ممتاز
منم نخوردم .............
یه دوتا عکس هم میذاشتی بعدا شاید بدردمون بخوره
از وقتی اومدم خوابگاه یا پیتزا یا ساندویچ یا تن ماهی یا تخم مرغ یا نون پنیر
دلم هوای کشک بادمجون کرده(الان ما خیلی بیکلاسیم پس)
تا باشه از این بی کلاسی ها............
رفتم عکس سوشی سرچ می کنم سایت های غذایی *****ه.
www.sushi.infogate.de/photo.htm
www.fotosearch.com/photos-images/sushi.html
www.sushilinks.com/miyamoto/photos.html
حتما سوشی هم حاوی مطالب مبتذل غیر اخلاقیه.......................
 

samira.bas

عضو جدید
کاربر ممتاز
منم تا حالا نخوردم.............مشتاق هم نیستم برای خوردنش.........من ترجیح میدم به علمم بنازم .............به جای سوشی

اینم عکسشه سرچ کردم یافتم............




 

mec1386

عضو جدید
کاربر ممتاز
من کلا به امتحان کردن چیزهای جدید راغبم
اما در 90 درصد موارد زیاد جالب نبودن
حالا یه تستی میکنیم تا بیکلاس نباشیم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ولی کشک و بادمجان یچیز دیگس



 

arayeh

عضو جدید
کاربر ممتاز
منم تا حالا سوشی نخوردم، اما طرز تهیه اش رو که تو تلویزیون دیدم تصمیم گرفتم هیچ وقت امتحانش نکنم. آخه ماهی خام بو میده که!!!!!! خدایی حیف آش و کشک بادمجون و دلمه نیست، حالا غذای خارجی هم میخوری پاستا و پیتزا و استیک بخور نه سوشی.
 

behzadk2019

کاربر فعال تالار مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
منم اعلام میکنم که اگر این با کلاسی میاره ..بنابراین من بی کلاسم ..
 

drippy*

عضو جدید
:Dبا سلام خدمت دوستان بی کلاس عزیز ...

سوشی یک غذای ژاپنی است که در آن از جلبک دریایی استفاده می شود
ولی می توان به جای جلبک از برگ مو استفاده کرد.
مواد لازم :
آب = 3 اِستكان
سركه = 3/1 اِستكان
شكر = 3/1 اِستكان
نمك = 3 قاشق چايخوری
جلبك دريايی يا برگ مو = 4 تكه 20×20 و ۴تكه20×4
مواد لازم داخل رُل :
اسفناج = 4 پر
ران گوساله = 100 گرم
شكر = 2 قاشق سوپخوری
تخم مرغ = 2 عدد
ترشی زنجبيل رنده شده = 60 گرم
نمك = 1 قاشق چايخوری
طرز تهيه :
سركه و شكرو نمك را با همزن خوب به هم می زنيم تا تبديل به سس شودكه همراه
غذاخورده می شود . برنج را همراه نمك و آب بصورت صافی درست می كنيم پس از
دم كشيدن می گذاريم تا مقداری خنك شود.گوشت گوساله را پخته و به صورت
نوارهايی باريك برش می زنيم.
تخم مرغها را پخته و پوست می كنيم.اسفناج ها را در مقداري آب و نمك می پزيم. يك
تكه حصير بامبو را باز می كنيم.(استفاده از حصير برای بهتر لوله شدن جلبك دريايی
است).نوار باريك 4×20 سانتيمتری را در وسط جلبك دريايی20×20 از بالا به پايين باز
می كنيم. اين كار برای محكم تر شدن كمر جلبك است كه در هنگام لوله كردن از وسط
ترك نخورد . يك لايه برنج روی جلبك يا برگ مو ريخته بطوريكه بالا و پايين آن حداقل 4
سانتيمتر خالی باشد.برنج بايد يكدست و به قطر يك سانتيمتر پهن شود اكنون با
انگشت از راست به چپ يك سانتيمتر از برنج را با دست خالی می كنيم اين خط در
جهت عكس نوار جبلك است سپس يك لايه گوشت و يك لايه اسفناج و يا لايه نازك
كدو را در محل خالي قرار مي دهيم وبه آرامي از طرف نوار جلبك دريايی4 سانتيمتری
جلبك را لوله می كنيم. پس از لوله كردن،جلبك را 4 سانتيمتر با چاقوی تيز برش می
زنيم. غذا آماده سِرو است. اميدوارم خوشتون اومده باشه .

:hate::hate::hate::confused::confused::confused::confused:





ولی هیچی باقالا قاتق
نمیشه;)


 

behzadk2019

کاربر فعال تالار مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
:Dبا سلام خدمت دوستان بی کلاس عزیز ...

سوشی یک غذای ژاپنی است که در آن از جلبک دریایی استفاده می شود
ولی می توان به جای جلبک از برگ مو استفاده کرد.
مواد لازم :
آب = 3 اِستكان
سركه = 3/1 اِستكان
شكر = 3/1 اِستكان
نمك = 3 قاشق چايخوری
جلبك دريايی يا برگ مو = 4 تكه 20×20 و ۴تكه20×4
مواد لازم داخل رُل :
اسفناج = 4 پر
ران گوساله = 100 گرم
شكر = 2 قاشق سوپخوری
تخم مرغ = 2 عدد
ترشی زنجبيل رنده شده = 60 گرم
نمك = 1 قاشق چايخوری
طرز تهيه :
سركه و شكرو نمك را با همزن خوب به هم می زنيم تا تبديل به سس شودكه همراه
غذاخورده می شود . برنج را همراه نمك و آب بصورت صافی درست می كنيم پس از
دم كشيدن می گذاريم تا مقداری خنك شود.گوشت گوساله را پخته و به صورت
نوارهايی باريك برش می زنيم.
تخم مرغها را پخته و پوست می كنيم.اسفناج ها را در مقداري آب و نمك می پزيم. يك
تكه حصير بامبو را باز می كنيم.(استفاده از حصير برای بهتر لوله شدن جلبك دريايی
است).نوار باريك 4×20 سانتيمتری را در وسط جلبك دريايی20×20 از بالا به پايين باز
می كنيم. اين كار برای محكم تر شدن كمر جلبك است كه در هنگام لوله كردن از وسط
ترك نخورد . يك لايه برنج روی جلبك يا برگ مو ريخته بطوريكه بالا و پايين آن حداقل 4
سانتيمتر خالی باشد.برنج بايد يكدست و به قطر يك سانتيمتر پهن شود اكنون با
انگشت از راست به چپ يك سانتيمتر از برنج را با دست خالی می كنيم اين خط در
جهت عكس نوار جبلك است سپس يك لايه گوشت و يك لايه اسفناج و يا لايه نازك
كدو را در محل خالي قرار مي دهيم وبه آرامي از طرف نوار جلبك دريايی4 سانتيمتری
جلبك را لوله می كنيم. پس از لوله كردن،جلبك را 4 سانتيمتر با چاقوی تيز برش می
زنيم. غذا آماده سِرو است. اميدوارم خوشتون اومده باشه .

:hate::hate::hate::confused::confused::confused::confused:





ولی هیچی باقالا قاتق
http://ashpazi-gilan.blogfa.com/post-2.aspx نمیشه





آشپز خانوم تشریف اوردن
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.

Similar threads

بالا