سه قسمت را جدای از هم را میخوام براتون بگم:
1-کمی مکانیک اتوموبیل
2-تسلط روانی
3-تکنیکهای رانندگی
توی قسمت اول کمی درمورد ساختار موتور،گیربکس،کلاچ،ترمز و فرمان توضیح میدم.
اقایون وارد تر از من هم بیان و کمک کنن،هنر من اصولا بیشتر توی اموزش هست!
1-موتور یا مولد انرژی مکانیکی به مثابه قلب تپنده ماشینه و نیاز هست که شناخت نسبی ازش داشته باشین.
موتورهای احتراقی در محدوده خاصی از دور موتور، گشتاور و راندمان قابل قبولی دارن و خارج از اون محدوده علاوه بر مصرف اضافه سوخت،دچار استهلاک تصاعدی هم میشن.
موتور اغلب خودروهای بازار بین 2000 تا 4000 دور عملکرد خوبی دارن، پس در هنگام رانندگی برای تعویض دنده این محدوده را در نظر بگیرین،به طوریکه با رسیدن دور موتور به 3500 الی 4000،بهتره که دنده سبک بشه( بالا بره).
البته در مواردی که شیب زیاد -جه سربالایی و چه سر پایینی- هست این قاعده عوض میشه و گاها نیاز هست که دنده سنگین بمونه که توی تکنیکها بهش اشاره خواهیم کرد.
2-کلاچ- وسیله ای اصطکاکی- تلفاتی برای ایجاد امکان تعویض دنده هست و هنگامی که شما کلاچ را فشار میدین موتور از گیر بکس جدا میشه و شما میتونین دنده را تعویض کنید.
کلاچ 99 درصد اوقات یا کاملا گرفته میشه و یا کاملا آزاد هست و هنگامی که به صورت نیم فشرده باشه،به شدت ساییده میشه و تلفات وحشتناک ایجاد میکنه که بوی اون کاملا قابل استشمام هست.
در حالت عادی به محض تعویض دنده،پا را از روی کلاچ بردارید و سمت چپ اون و کف اتوموبیل بگذارید تا وقتی که دوباره نیاز به گرفتنش باشه.(بعدا در قسمت تکنیکها اشاره میشه)
3-ترمز- وسیله اصطکاکی تلفاتی برای نگه داشتن سریع اتومبیل که در صورت استفاده بیش از حد علاوه بر فرسودگی سریع،ایجاد الودگی هم میکنه.
سایش ترمز با مجذور سرعت رابطه داه،یعنی در سرعتهای خیلی کم، استهلاک بسیار کمتر و استفاده زیاد از ترمز مشکلی نداره.
در سرازیریها استفاده از ترمز باعث ازبین رفتن سریع لنتها میشه که توی تکنیکها خواهیم گفت.
ترمز ای بی اس به مراتب کارایی بهتری داره و نوع معمولی نیاز به دقت عمل بسیار بیشتری داره.(به خصوص در هنگام بارندگی و لغزدگی جاده)
4-گیربکس- وسیله ای برای کارکرد موتور در ناحیه بهینه در سرعتهای مختلف هست.
همونطور که توی قسمت موتور گفتم در هر سرعتی بهتره که دور موتور در محدوده مشخصی باشه،به همین خاطر باید دنده ها به موقع تعویض بشن......
5-فرمان- وسیله تغییر جهت اتوموبیل که مدل غیر هیدرولیک آن برای خانومها اصولا سفت هست و باید از تکنیکهایی که بعدا میگم بهره ببرن تا راحتتر بشه چرخوندش!!
2-تسلط روانی
نکاتی را که میگم حتما باید رعایت کنین تا بار روانی رانندگی براتون کاهش پیدا کنه.
الف-ماشین برای تصادف کردن ساخته شده و صافکارها و اوراقیها هم باید نون بخورن خوب!
اصلا به تصادف فکر نکنین و بذارین خودش به موقع بیاد

ب - رانندگی با سرعت کمتر از سرعت بقیه کار بسیار سخت و خطرناکی هست،پس سرعتتون را اینقدر کم نکنین که همه ازتون سبقت بگیرن چون احتمال تصادف از سرعت بالا هم بیشتره در این حالت.
ج-در حالتی که توی لاین سبقت هستین و یکی شدیدا براتون چراغ میزنه،اصلا عجله نکنین،گور پدرش،یکم وایمیسته تا شما برین کنار،اگه هم که راه دادن توی این شرایط مشکل بود،راه ندین و بذارین طرف هرکار میخواد بکنه و به بوق و چراغش اصلا توجه نکنید.........
د-پشت فرمون خیلی ریلکس بشینین و خیلی هم به فرمون نچسبین.
صندلی را خیلی جلو ندین و ارتفاع فرمون را به دقت تنظیم کنین و قشنگ لم بدین روی صندلی و به جلو قوز نکنین.....
ج-هر کسی(اصولا مرد) به دلیلی از دستتون عصبانی شد و براتون بوق زد و فحش داد و اینا،همراه لبخند براش دست تکون بدین و اصلا حرص نخورین.(عجیب جواب میده

)
ژ-موقعی که دارین رانندگی میکنین و روسریتون رفت عقب اصلا کاریش نداشته باشین تا وقتی که پشت چراغ قرمزی چیزی برسین. حتی اگه کامل افتاد،هیچ خیالی نیست،این نکته به تنهایی 30 درصد رانندگیتون را بهبود میده

(تازه مردها هم بدشون نمیاد!)
در جاهای خطرناک و وحشتناک مثل بزرگراههای تهران و جاده های وانت خیز! و سر چهار راهها و کلا بیشتر جاها!،اصلا به زنگ موبایل توجه نکنید،1000000 سال بشر بدون موبایل زندگی کرد و مشکلی نبود

حتی الامکان موبایل را روی سایلنت بذارین.
ع-اصلا موقع روندن،درصدد پوززنی اقایون برنیاین که اصلا عقل درست درمونی ندارن و پشیمون میشین

ث-اگه یه مرد بغل دستتون بود و هی ایراد میگرفت به رانندگیتون،یه تشر 100 دسیبل بهش بزنین و بگین که همینه که هست،لطفا اینقدر ارد نفرمایین

ظ- کارهایی که توش نقطه ضعف دارین را هر از گاهی تمرین کنین،مثل پارک دوبل و دور 4 فرمونه و اینا!!!
بسه دیگه ولی ادامه دارد!