دوست محترم با احترام کامل خدمتتون عرض میکنم که آیا همه کارای ما درسته فقط تو درست و غلط بودن نرم افزارامون موندیم ؟ بعدش هم زکات علم نشر اونه اگه هر نرم افزار بخواد تو کامپیوتر ، شهر یا کشور شخص تولید کننده بمونه که دیگه علم گسترش پیدا نمیکنه و در ضمن پیشرفتی هم نداره ...مگه نه ؟ به نظر من کشورهای خارجی با محدود کردن دستاوردهای علمیشون فقط میخوان ما رو به خودشون وابسته کنن همین و بسدر اسلام میگه استفاده از مال کسی که راضی نیست = دزدی
هر روزه ما از نرم افزار هایی استفاده میکنیم که متعلق ب کشورهایی همچون اسراییل و انگلیس و امریکا هستند
و به سبب مسایل دیپلماتیک نمیخوان ما ازشون استفاده کنیم ولی ما اونا رو به شیوه های مختلف هک و غیر قانونی استفاده میکنیم.....ازجمله همین ویندوزی ک من دارم ازش استفاده میکنم
پس صاحب مال راضی نیست
ولی ما استفاده میکنیم.....به شیوه ی کاملا رایگان
در خارج این شرکت ها با استفاده از این نرم افزار ها کاسبی میکنن........حالا تو ایران یه هارد برمیداریو میری پیش دوستت و کلی فیلم و برنامه به صورت کاملا مفتی میگیری و میری و حال اش رو میبری
چطور فیلمای خارجی حق کپی داریم ....ایرانی نه!!!!!!
الان ما و تمامی ایرانی هااااا باعرض معذرت دزد هستیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟![]()
شما هم همونجا بودین که محمد آقارو اونجا دیدین؟(توی توهمات فانتزی)سلام این محمد اقا تو ایران زندگی می کنن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!! تو توهمات فانتزی بسر می برند
از یه آخوند پرسیدم
میدونی چی گفت
گفت که اگه زیر پرچم اسلام باشه اشکال داره و اگه زیر پرچم اسلام نباشه اشکالی نداره
این جواب واقعا مسخره بود
میدونی مثل چی میمونه
مثل این میمونه
که بگن اگه همسایه تون کافره شما میتونید غارت اش کنید
اگه مسلمونه نه
. اگر ندانيم كه توليد كننده نرم افزار به كپي و تكثير و استفاده آن رضايت ندارد، تكليف چيست؟
آيات عظام امام، سيستاني، صافي و تبريزي:
تكثير و استفاده از آن اشكال ندارد. (امام، تحريرالوسيله، ج 2، فروع متفرقه، الثالث، دفتر صافي، تبريزي، صراط النجاه، ج 5، س 706، دفتر سيستاني)
آيات عظام وحيد و بهجت و مقام معظم رهبري:
بنابر احتياط واجب بايد رضايت و اجازه توليد كننده احراز و كسب گردد. (خامنه اي، اجوبه، س 1341 و 1342؛ دفتر وحيد و بهجت)
آيات عظام مكارم، فاضل، نوري و صانعي:
حق نشر و كپي رايت براي مؤلف و توليد كننده است، و بايد رضايت و اجازه توليد كننده احراز و كسب گردد. (مكارم، استفتاءات، ج 1، س 1697 و 1624؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 1419؛ نوري، استفتاءات، ج 1، س 501 و 504)
10. آيا خريد و فروش CD قفل شكسته جايز است؟
آيات عظام امام، تبريزي، صافي، فاضل و سيستاني: جايز است.
مقام معظم رهبري: خريد و فروش CDهاي تكثير شده از قبل اشكال ندارد اما اگر خريد CD موجب تكثير مجدد شود بنابراحتياط واجب اشكال دارد. (دفتر استفتائات)
آيات عظام مكارم، نوري و صانعي: جايز نيست.
آيات عظام وحيد و بهجت: بنابر احتياط واجب جايز نيست
سلام دوست عزیزدر اسلام میگه استفاده از مال کسی که راضی نیست = دزدی
هر روزه ما از نرم افزار هایی استفاده میکنیم که متعلق ب کشورهایی همچون اسراییل و انگلیس و امریکا هستند
و به سبب مسایل دیپلماتیک نمیخوان ما ازشون استفاده کنیم ولی ما اونا رو به شیوه های مختلف هک و غیر قانونی استفاده میکنیم.....ازجمله همین ویندوزی ک من دارم ازش استفاده میکنم
پس صاحب مال راضی نیست
در خارج این شرکت ها با استفاده از این نرم افزار ها کاسبی میکنن........حالا تو ایران یه هارد برمیداریو میری پیش دوستت و کلی فیلم و برنامه به صورت کاملا مفتی میگیری و میری و حال اش رو میبری
یعنی به نظر آین آقایی که عقلش از ما خیلی بیشتره یک نفر توی آمریکا برنامه تولید کنه چون آمریکایی هست ما باید ازش دزدی کنیم ؟سلام دوست عزیز
وقتی بحث حکم شرعی و از این حرفاست ما نباید از خودمون حرف بزنیم بلکه باید از مجتهد بپرسیم تا نظر اسلامو بهمون بگه نه کس دیگه پس نه عقل اینجا به درد میخوره که بعضی دوستان گفتند خودتون چی میگین نه نظر شخصی غیر مرجع حالا چه اون آخوند باشه چه غیر آخوند به همین خاطر نظرات مراجع رو براتون میارم که مسئله حل بشه.
نظر آقایان تبریزی. سیستانی وحید خراسانی و صافی: تفاوتی بین تولید داخل و خارج در حکم نیست.
آیت الله خامنه ای:بنابر احتیاط واجب اجازه تولید کننده شرط است و اگر تولیدخارج است باید تابع قراردا بود
آیت الله مکارم:تفاوتی بین تولید داخل و خارج نمیکند مگر اینکه تولید آمریکا یا ااسرائیل باشد
کسی نگفته که شرع به عقل ارجهیت داره بلکه نمیشه با عقل ملاک اونو فهمید و با عقل به قضاوت اون پرداختیعنی به نظر آین آقایی که عقلش از ما خیلی بیشتره یک نفر توی آمریکا برنامه تولید کنه چون آمریکایی هست ما باید ازش دزدی کنیم ؟
اینه اون شرعی که به عقل ارجهیت داره ؟
اینه آرمانهای یک جامعه ؟
علامه عزیز اون ملاک اصلی که به نظر شما عقل نیست دینه ؟ درست میگم ؟ همه میدونیم هیچ انسانی نمیتونه عقل خودش رو به عقل بقیه انسانها ارجح بدونه مگر اینکه دارای مشکلات روانی باشه . و در نهایت اون تصمیم اصلی با عقل گرفته میشه دیگه ؟ نه ؟ ما که توی انسان چیزی به نام دین نداریم . . . پس با مطالعه میشه به اون سطح عقل دست یافت مثل هر علم دیگه ای . . . پس زیاد به نظر من جالب نیست نظرات بقیه انسانها رو چون مرجع هستند قبول کرد شاید به خاطر این گوش دادن به حرف مراجع مورد پسند باشه که همه گناهان به گردن اون مرجع میوفته اگر خطایی توی احکامش باشه !!! به نوعی از سر خود باز کردن گناه ! حالا سوال اصلی من این بود : یعنی به نظر آین آقایی که عقلش از ما خیلی بیشتره یک نفر توی آمریکا برنامه تولید کنه چون آمریکایی هست ما باید ازش دزدی کنیم ؟ اگر عقل من ناقص هست خدا رو روزی دو بار بیشتر شکر میکنم به اون سطح عقلی نرسیدم . . . و هنوز چیزهایی توی زندگی برام مهمهکسی نگفته که شرع به عقل ارجهیت داره بلکه نمیشه با عقل ملاک اونو فهمید و با عقل به قضاوت اون پرداخت
بخاطر زحمتت واقعا ممنونم............خیلی خوب ج دادی
درهر صورت اگه من روزی یه همچین چیزی برام پیش اومد و یه چیزی اختراع کردم دوست دارم حداقل زحماتم جبران بشه
فقط مادی نیست.......معنویش هم هست
یه جایی نوشته i accept و ما اون رو توپر میکنیم و میره
تو همون نوشته که من قسم یاد میکنم ک از این نرم افزار استفاده ی غیر قانونی نمیکنم
ک به دلیل سواد کم اینو معمولا یه نوشته ی مسخره میدونن و زود رد میشن
اگر کسى یک نرم افزار داشته باشد و به صورت قفل شکسته باشد، اگر ما آن را بخریم و استفاده کنیم درست است یا نه؟این کار جز با رضایت تولید کنندگان اصلی آن جایز نیست، مگر در صورتی که از کفار حربی باشند، که در این صورت اشکالی ندارد.![]()
من سوالی از شما درباره ی استفاده از نرم افزار ها پرسیدم که بدون رعایت اجازه تولید کننده، مورد استفاده اکثر ما ایرانیان است و شما در جواب گفتید که «این کار جز با رضایت تولید کنندگان اصلى آن جایز نیست، مگر در صورتى که از کفّار حربى باشند»
مگر جز اسرائیل به کس دیگری هم کافر حربی می گویند؟ تقریبا همه ی نرم افزار های ما از امریکا است و بعد اروپا، شاید فقط یک برنامه ی ترجمه متن معروف از اسرایل موجود باشد. تکلیف چیست ؟ آیا ما گناهی مرتکب می شویم؟امریکا، انگلیس، فرانسه، اسرائیل و... جزو کشورهای محارب هستند.![]()
ملاک برای بگوییم شرکتی جزو کفار حربی است یا خبر چه چیز می باشد؟ آیا می توان گفت که شرکت های امریکایی جزو کفار حربی هستند یا خیر؟شرکت ها و یا سازمان هایی که به کفار در حال جنگ با مسلمانان مثل امریکا، اسرائیل و انگلیس یا به محاربین کمک می کنند و یا به عمل آنها راضی و خوشحال می شوند در حکم محارب هستند.![]()
آیا جایز است از طریق اینترنت از سایتهای دشمن که ما راتحریم کرده اند جنس اینترنتی یا نرم افزار سرقت کنیم؟با توجه به اینکه این امور باعث بدنمایی چهره مسلمین با ایمان می شود باید از این امور اجتناب کرد.![]()
آیا حربی بودن در موضوع جواز کپی رایت اخذ میشود؟ آیا صرف کافر بودن برای جواز کافی نیست ، چرا که طبق نظر خودتان مال کافر احترام ندارد ؟کافر بودن کافی نیست و باید حربی باشند.![]()
آیا مى توان برنامه هاى کامپیوترى، که توسّط مسلمانان یا کفّار غیر ذمّى تولید شده، را بدون جلب رضایت صاحبان اصلى آن تکثیر کرد؟تمام افرادى که جان و مال آنها محترم است، حقّ امتیازات آنها نیز محترم است.![]()
(منبع- سایت مکارم شیرازی)
سوالی که پرسیدید، یک بحث کاملاً فقهی است. بهتر هست از کسی که فقه رو میدونه بپرسید که فکر نمی کنم چنین کسی رو اینجا پیدا کنید.
نرم افزارها که سهله
تمام کتابهای زبان اصلی ما داره کپی میشه
اصلا وسع دانشجویان ما اینقدر نیست که بتونن همه این کتابها را اورجینال بخرند.
چون کتابهای خارجی خیلی گرون هستند.
راستش من که تابحال راهی به ذهنم نرسیده.
ما کشورمان نسبت به کشورهای تولید کننده خیلی فقیر است و اگر بخواهیم به احکام گفته شده عینا عمل کنیم از این هم عقب افتاده تر میشیم.
همه کارا رو باید تعطیل کرد.
مگر اینکه دولت یه فکری بکنه وگرنه از دست مردم که کاری برنمیاد
البته تا جاییکه من دیدم اونا میدونن ما ایرانیها و خیلی از کشورهای شبیه به ما دارن این کارا رو میکنند با این حال من یادمه مثلا تو ایام انتخابات سعی میکردند وسیله راحتی بیشتری را برای ایرانیها در زمینه استفاده از اینترنت و کامپیوتر فراهم کنند.
در اسلام میگه استفاده از مال کسی که راضی نیست = دزدی
پس صاحب مال راضی نیست
از یه آخوند پرسیدم
میدونی چی گفت
گفت که اگه زیر پرچم اسلام باشه اشکال داره و اگه زیر پرچم اسلام نباشه اشکالی نداره
این جواب واقعا مسخره بود
میدونی مثل چی میمونه
مثل این میمونه
که بگن اگه همسایه تون کافره شما میتونید غارت اش کنید
اگه مسلمونه نه