در ضمن، تو اینجور بحثا همیشه باید به یه نکته توجه داشت که بحث تبدیل به جدل نشه، اونم اینه که هیچ طرفی عمراً نمی تونه نظر طرف مقابل رو تغییر بده یا روش تـأثیر بذاره. پس اینا در واقع یه جور آشنا شدن با نظره هم دیگه است و اظهار نظر. وباید توجه کنیم که به نظر همه باید احترام بذاریم، حتی اونایی که 180 درجه نظرشون با ما مخالفه و هیچ طرفی نباید به اون یکی بی احترامی کنه. همون طور که دوس نداریم مثلاً به ما بگن امل یا فسیلای 1400ساله، مام نباید وقتی اونا فقط دارن نظرشون رو می گن و کار به بی احترامی نکشیده هنوز، بهشون بگیم یه مشت بی شعوره ...!!! به خصوص که تو دین مام به این مسأله تأکید شده!!! در کل احترام احترام و بی احترامی بی احترامی میاره!!!
در مقیاسه بزرگ ترم، نباید عقایدمون رو به بقیه تحمیل کنیم که شرایط فعلی پیش بیاد!!! پس مثلاً همون طور که ما خوشمون نمیاد تو فرانسه داشتن حجاب قدغن بشه، مام نباید گذاشتن حجاب رو با زور تحمیل کنیم! یا وقتی ما خوشمون نمیاد تو کارای کشورمون دخالت کنن و از اون ور دنیا 1000تا نقد رنگی رنگی واسه کشور ما تو تلویزیوناشون پخش کنن، مام نباید تو کار جامعه ی اونا دخالت کنیمو هنوز وضع کشور خودمون درست نشده به فکر اصلاح کل دنیا باشیم!!! جایگاه خودمونو بشناسیم! وقتی وضع جامعمون نسبتاً درست شد، چه از نظر مردم، فرهنگ، اقتصاد و ... اونوقت زبونمونو مثل اردوغان 2متر دراز کنیم، نظر بدیم!!!
تو این موردا مقابله به مثل درست نیست، دفاع درسته! نه این که بگیم بهترین دفاع حملست!!!
دفاع اینه که باید به جوونا اجازه بدیم که فکر کنن، مطالعه کنن، بحث کنن و ...!!! اگه کارمون درسته واسه چی باید خفقان ایجاد کنیم، یا جوونامونو اونقدر از قصد محدود کنیم که بشن یه مشت الواته بی فکر و بی جنبه که دیگه حتی یادشونم نمی افته که فکر کنن، که خودشونو بشناسن، که بعدشم راه درست پیدا کنن. چون مغزشون مشغول یه سری فکرای دیگه شده!!! اگه کارمون درسته اجازه ی این کارو بدیم و مطمئن باشیم که جوونامون همچنان از ما حمایت می کنن! حتی با فکرای نوشون باعث پیشرفتمونم می شن، نه که اینجوری!!!
جامعه ی اسلامی مشخصه هاش چیز دیگست که من الآن تو جامعمون نمی بینم متأسفانه!!!
نانو خانم موضوعات جديدي شروع ميكنيد و خيلي خوشحالم دوستاني مثل شما دارم كه ذهن شناوري دارن! ولي مگه ما دعوا كرديم؛ من خودم با هر گونه مقابله به مثل يا جنجال يا همچين چيزي صد در صد مخالفم و خودم اولين نفر جلوش وايميستم! ولي مگه ما احترام نذاشتيم؟ هر كس وارد بحث شه قدمش رو چشماي من!
در مورد حجابم حرف خيلي دارم ، شايد بتونم بگم دردل و گلگي خيلي دارم ، كه اگه موافق باشيد تو بحثهاي ديگه ادامه ميديم!
با حرفتونم موافقم كه نبايد تو كار كشورهاي ديگه دخالت كرد ، ولي وقتي پاي اسلام و مسلمين پيش مياد ديگه اونموقع مرز نداريم، غير از اينه؟ اگه در اين مورد بيشرت با توضيحات بگيد ممنون ميشم نانو خانم!
در كل ما اينجا فقط قصد تبادل اطلاعاتو آرا داريم ، نه كينه راه داره و نه جدال و دعوا! اگرم فكر ميكنيد اذيت ميشيد بدون تعارف بگيد تا ديگه حرفشو نزنيم!
براي همتون آرزوي بهترينا رو دارم
در پناه ايزد منان
در مورد حجابم حرف خيلي دارم ، شايد بتونم بگم دردل و گلگي خيلي دارم ، كه اگه موافق باشيد تو بحثهاي ديگه ادامه ميديم!
با حرفتونم موافقم كه نبايد تو كار كشورهاي ديگه دخالت كرد ، ولي وقتي پاي اسلام و مسلمين پيش مياد ديگه اونموقع مرز نداريم، غير از اينه؟ اگه در اين مورد بيشرت با توضيحات بگيد ممنون ميشم نانو خانم!
در كل ما اينجا فقط قصد تبادل اطلاعاتو آرا داريم ، نه كينه راه داره و نه جدال و دعوا! اگرم فكر ميكنيد اذيت ميشيد بدون تعارف بگيد تا ديگه حرفشو نزنيم!
براي همتون آرزوي بهترينا رو دارم
در پناه ايزد منان

سلام دوباره به شما و تشكر ويژه بهخاطر توجهتون!سلام! با تشکر از توجهت! اما واقعا این یه بحثی است که یه تاپیک مجزا اون هم تو تالار آزاد می طلبه ولی از اونجایی که تو تالار آزاد هر کسی میاد و نظرش رو بشکلی تحمیل می کنه من این حق رو به بچه های خودمون می دم که دوست داشته باشن تو فضایی صمیمی و به دور از حب و بغض سر صحبت رو باز کنن. ولی به محض اینکه چنین تاپیکی تو قسمت مواد زده می شه، همه میان می گن که این چه ربطی به مواد داره.
من تو تالار آزاد کمابیش فعالم ولی اینکه چرا تو بحث شرکت نکردم مربوط میشه به:
1- همون چیزهایی که بالا عرض کردم. یعنی جایگاه چنین بحثی تو تالار مواد تعریف نشده. ولی اگه فردا آقای مدیر بیان به این جور تاپیک ها ارزش بدن، می تونیم تاپیک های آزاد کاملا موادی داشته باشیم. اینطور قشنگ نیست که ما بیاییم وسط گپ و گفتگوی صمیمی و سلام و احوالپرسی بچه ها که حق اونهاست، بحث و مجادله (هر قدر صمیمی) بکنیم.
2- من هنوز مساله بحث و مشکلی که باید حل بشه رو متوجه نمی شم.
Mossitجان حق با شماست، اينجا شايد جاش نباشه، ولي مگه جلوي سلام و عليك بچه ها رو گرفيتم؛ اينها هم يه گپ زدنه ديگه!! من تالار آزاد خيلي وقته نميرم، راستش اونجا فقط ميخوان آدمو بكوبن، در صورتي كه من اينجا همچين حسي رو ندارم و اصولا تنها ميخوام كه با هم در يك محيط صميمي به بررسي مسايل بپردازيم ، چون راستش من خودم به شخصه در خودم كمبود همين چيزها رو احساس كردم! اينجا هم در ضمن قصد دعوا و جنجال نداريم، فقط ميخواهيم كه از همديگر چيز ياد بگيريم و نظرهاي خودمونو منتقل كنيم! مثلا من خيلي وقت بود دنبال شعر كامل " آنكس كه بداند و بداند ....." كه وحيد جان گذاشتند ، بودم حالا بهش رسيدم ويا اينكه به حلاجي عقايدم بپردازم، چون هر چي ميرم جلو ميبينم خيچي نمي دونم ، به همي خاطر از شما دوستان درخواست كردم كه به بحث بپردازيم ، وگرنه من راستشو بخواين با ديال آپ ميام بالا و اصلا به صرفه ام نيست كه هم از نظر زماني و از نظر مالي اينجوري وقت بذارم. قصدم اين بود كه از همين مسائل به مسائل مهمترو مشتركتر بپردازيم تا بيشتر با خودمون و مخالفامون آشنا بشيم ،همين!!! حالا اگر ميبينيد اينجوري اذيت ميشيد من ديگه يه كلمه هم نمي گم و همون احوالپرسي ها و از اينور و اونور حرف زدن و ادامه ميديم ولي اگه مايل بوديم، ادامه ميديم و حتي اگه مدير اجازه داد يه تاپيك با عنوان "دردل" تو صفحه اصلي مذاريم تا به اين موضوعات بپردازيم!
مساله : جايگاه دين در ميان مردم و اينكه چقدر از ان دور شده ايم و چه بايد كرد؟
اين مشكل روانه، يعني ميتونه به موضوعات ديگه هم بسط داده بشه و يا حتي در صورت موافقت به موضوعات عام تر ديگه بپردازيم! ناسلامتي آينده دست ما هاست، اگه از الان به پرداختن منطقي رو تفكراتمون كار نكنيم كه نميشه!!