مهندس جان ممنون از توضیحات مفیدت
شما الان خودت بعد از دوسال توی بازار سهام معاملات انجام میدهی؟
واینکه با توجه به اینکه فعلا سیستم کشوری روی اقتصاد جهانی بالا نیومده باز میشه توی این زمینه کار کرد؟
راستی یکی از دلایل حذف یارانه ها هم این است که به سیستم تجاری جهانی متصل بشیم (درست میگم؟)
سلام مهندس جان
من فقط رو فارکس معامله میکنم و تا الان تجربه بازار سهام نداشتم.
ولی افرادی که فارکس یاد میگرین مشکل برای پیش بینی بازار سهام نیز نخواهند داشت. در واقع علم پیش بینی سهام . ارز. معاملات اپشن. بازارهای اتی. بورس کالا. استاک به 2 بخش فاندامنتال و تکنیکال تقسیم میشه
که تکنیکال که همون پیش بینی براساس گذشته بازار هست تو همه بازار ها یکیه. و فاندامنتال نیز تا حدودی مشابه هست
اگه بخوایم بحث فاندامنتالی برای بازار ایران انجام بدیم باید بگم که تا اونجایی که من اطلاع دارم سفته بازی رواج زیادی داره. و کمی از واقعیت های فاندامنتالی به دوره.
مثلا اگه به خبر ها توجه کرده باشید ما چند ماه قبل رشد زیاد شاخص سهام بورس تهران رو داشتیم که ناشی از دلایل زیادی از جمله وارد شدن سرمایه زیاد از طرف برخی اشخاص و ... (سیاسی میشه توضیحم

)
یا بعضی افراد

یک دفعه بعد از رییس جمهور شدن کاهش 4 درصدی تو نرخ بهره میده که این نشون میده کشور ایران از اقتصاد نا سالمی برخوردار هست.
ولی دنبال کردن اقتصاد کشورهای خارجی شامل قوانین خاصی هست مثلا کشور امریکا هر چند ماه میزان بیکاری رو اعلام میکنه.
یا میزان خونه های فروخته شده دست دوم و یا ...
این ها باعث میشه که ارز های کشورها نسبت به هم تغییر کنه.
برای بازار سهام هم خبرهایی که شرکت ها اعلام میکنن و ...
نمیدونم چقدر اطلاعات در این زمینه دارید . که بخوام بحث رو بیشتر باز کنم. ؟؟ سعی کردم عامیانه توضیح بدم.
به هر حال خواستم عرض کنم که علم پیش بینی برای سهام و بازار ارز (فارکس) فرقی نمیکنه
در مورد سوال دومت هم اینکه اگه منظورت فارکس هست که ربطی به اقتصاد جهانی نداره.
در واقع ما خرید و فروش ارز انجام میدیم. یورو میخریم. پوند میفروشیم. و از بالا و پایین رفتن این جفت ارزها سود میکنیم.
مثل کار صرافی ها .(البته با ساز و کاری قدرتمند تر) . مثلا در مورد خرید و فروش ارز یه نکته ای که به ذهنم میرسه اینکه حدود 2 ماه پیش دلار تو بازار غیر رسمی تا 1300 هم رفته بود
و همه درخواست خرید دلار داشتن که بانک مرکزی دخالت کرد و با تزریق پول جلوی رشد دلار رو گرفت
یکی از دلایل اینکه خیل عظیم مردم برای خرید دلار رفتن این بود که این افراد پیش بینی میکردن که با ازاد شدن رایانه ها دلار به نرخ واقعیش تبدیل میشه
پس میخواستن دلار 1000 تومانی بخرن. و بعد پیش بینی میکردن که دلار به حدود 1700 تا 2000 تومان برسه و بعد بفروشن
این کار هم یه جورایی خرید ارز هست و شباهت زیادی به فارکس داره.
کلا میشه این رو به عنوان ساز و کار فارکس در نظر گرفت.
یکی از مزیت های فارکس اینه که ما میتونیم هم از بالا رفتن نسبت جفت ارزها هم از پایین اومدنشون سود کنیم.
اگه منظورت هم این هست که ما چون تحریم هستیم نمیتونیم در فارکس معامله کنیم که نه چنین نیست. البته بروکر های درجه اول ما رو تحریم کرده اند ولی هنوز هم بروکر هایی هستن که بشه با اونها به خرید و فروش ارز انجام داد.
در مورد سوال سومت هم باید بگم تا اونجایی که من اطلاع دارم حذف یارانه ها ربطی به وارد شدن به سازمان تجارت جهانی نداره.
حذف یارانه ها رو واردات و صادرات ما تاثیر میزاره و دلیلشم این هست که امکان این هست که با حذف یارانه ها نرخ ارزهای کشورهای خارجی نسبت به کشور ما افزایش پیدا کنه
و این میتونه تو کاهش واردات و صادرات تاثیر بزاره
مثلا الان که دلار به نسبت پول ما ارزونه. واردات تو کشور ما زیاده و واردات به نفع ما هست.
ولی اگه دلار گرون بشه صادرات به نفع کشور ما هست. و مطمئنا صادرات ما زیادتر خواهد شد.
امیدوارم تونسته باشم کامل توضیح بدم. ببخشید طولانی شد.
در اخر اگه کسی وسوسه شد که وارد بورس و ... بشه بگم که بیشتر از 90 درصد افراد تو فارکس و بورس و ... ضرر میکنن. و حداقل واسه یادگیری اولیه هم به 1 سال زمان نیاز هست
ضمن اینکه خیلی از اساتید این کار هم اعلام میکنن که ما هنوز ندیدیم کسی با کمتر از 2.3 سال تجربه بتونه از این بازار ها سودی بگیره.
و توصیه میشه برای پول وارد این نوع بازار ها نشوید. اگه علاقه شخصی دارید وارد بشید.
موفق باشید.