نمی دونم این کارم درسته یا نه؟ ولی از فصل هایی شروع کردم که برام سخت بوده. مثلا ماشین ،از dc شروع کردم و معادلات از لاپلاس!
البته درسایی مثه کنترل که مباحث با هم مرتبطن از اول شروع می کنم!
سلام.
دوستان من خیلی کندم تو درس خوندن .
به نظرتون تو کتابخونه خوندن بهتره یا خونه ؟
میشه فصول کم اهمیت تری که میشه از دروس زیر نخوند رو بهم بگید (البته وقت کنم حتما میخونمشون )
بررسی قدرت- ماشین-مدار-ریاضیات-کنترل
ممنون از کمکتون.
*
ریاضی مهندسی توصیه میکنم چیزی رو حذف نکنید و همش رو مسلط باشید. اما اگه از کتاب مومنزاده بخونید، توش مباحث با اهمیت کمتر رو مشخص کرده و اگه وقتتون کمه، میتونید اونها رو بذارید برای دور بعدی که میخونید.
احتمالاً میدونید اما بد نیست بگم، از فصل فوریه اگه سئوالی طرح شه معمولاً از سری فوریه هست، و از انتگرال یا تبدیل فوریه سئوالی مستقیماً طرح نمیشه (ممکنه سئوال مشتقات جزئی رو طوری طرح کنن که با استفاده از فوریه حل بشه)
* توی
معادلات اولویت با معادله مرتبه اول و دوم و لاپلاس هست، یعنی اگه وقتتون کم بود اول از این مباحث شروع کنید. کلاً از معادلات شانسی سئوال طرح میشه، از مباحثی مثل سری توانی و بسل و لژاندر و ... یه سال میبینید سئوال طرح میشه و یه سال هم نمیشه.
معادلات به نظر من اول از همه فصل لاپلاس رو بخونید. و بعد از اون سئوالای فصلای دیگه رو [اگه قابل حل بود] با دو روش حل کنید (مثلاً مرتبه اول و لاپلاس با هم)
معادلات درس خیلی مهمیه و اگه فصل لاپلاس و معادله مرتبه 2 رو خوب بفهمید، توی فصلای لاپلاس و مدار مرتبه 2 از درس مدار و همینطور توی درس کنترل خیلی جلو میندازتتون.
*
مدار هم از اون درسهای هست که باید سعی کنید حتی اگه شده از بقیه درسا بزنید اما از مدار چیزی کم نذارید. در هر صورت، اگه وقت کم داشتید، فصل گراف اهمیت کمتری داره و دوقطبیها هم با فصلای دیگه بیارتباط هست. حتماً سعی کنید کل مدار 1 رو با دقت بخونید، و از مدار 2 هم فصلای لاپلاس و فرکانس طبیعی میشه گفت بیشترین اهمیت رو توی کل مدار دارن.
مانند معادلات، پیشنهاد میکنم تمام سئوالات مدار1 رو با لاپلاس هم حل کنید و کلاً هر سئوالی که حل میکنید رو هم با لاپلاس و هم در حوزه زمان حل کنید.
فصل فرکانسهای طبیعی رو اگر خوب بفهمید، توی معادلات حالت هم مشکلی نخواهید داشت.
*
کنترل هم فصل جبرانسازی و فصل معادلات حالت رو اگه نخونید مشکلی توی فصلای دیگه واستون پیش نمیاد. ضمن اینکه این دو فصل رو شخصاً بیشتر از همه روشون مشکل داشتم، چون که بعد از این همه سال هنوز هم مرجع کاملی واسشون وجود نداره و میشه سئوالی جدیدی ازشون طراحی کرد. معادلات حالت کنکور عملاً داره تبدیل میشه به درس کنترل مدرن، و همینطور جبرانسازی هم گاهی اوقات در سئوالات، گزینههایی مثل کنترلکننده PID یا لید-لگ ازش میبینید که در نوع خودشون مشکل هستن.
جدول راث یکی از ارکان اصلی درس کنترل هست و توش خوب ماهر بشید. مکان ریشهها هم خیلی آچار فرانسه هست و خود من اکثر سئوالا رو با استفاده از مکان حل میکردم.
* برای درس
ماشین، میتونید فصل تبدیل انرژی که یکی از فصول مشکل حجیم هست رو نخونید، چون کلاً ازش یک سئوال بیشتر طرح نمیشه و هیچ ارتباطی هم به فصول دیگه نداره.
فصل DC کمی ممکنه اذیت کنه، اما ترانس و AC خیلی شبیه هم هستن و مفاهیم و مدار معادل مشابهی دارن و اگه ترانس رو خوب درک کنید، توی فهم AC مشکلی نخواهید داشت.
*
بررسی، حتماً فصل پارامترهای خط و همینطور خطوط انتقال کوتاه و بلند رو با دقت بخونید. اما فصل پخش بار رو اگه وقت کم داشتید میتونید بذارید برای بعداً. فصل آخر (توزیع) هم فصل خیلی آسونیه و میشه گفت بیشتر مدار هست تا بررسی. اولویت با همون فصلای اوله، اما به نظر من این فصل نمره بیار رو هم از دست ندید.
تاکید میکنم خط کوتاه و خط بلند رو خوب بخونید، از همین دو بحث معمولاً تا 6 تا سئوال طرح میکنن.
موفق باشید