سلام دوستان . سوال قبلی من رو که کسی جواب نداد
کسی از دوستان طراحی مبدل کار کرده ؟
واسه فضای سقف کاذب میخوایم هوا رو از بیرون تا دمای 24 درجه گرم کنیم و به داخل سقف کاذب بدمیم .
حجم فضا 3000 متر مربع
کسی میتونه کمک کنه ؟
سلام دوستان سؤالات زیادی برام ایجاد میشه که میخوام بپرسم هرچند میدونم اگه تو گوگل بگردم مطالبی پیدا میکنم ولی قصدم اینه این موضوعات به بحث گذاشته بشه تا از تجربیات دوستان استفاده کنم. سوالات رو میخواستم تو چندتا تاپیک بنویسم ولی ترجیح دادم یه جا مطرح کنم تا دوستان راحتتر جواب بدن
1- پکیج های بزرگ که برای گرمایش و سرمایش استفاده میشه چطوری کار میکنه و کلا چطوره؟
2- کلا می خوام بدونم سیستمهای سرمایشی و گرمایشی موجود چطوری کار میکنن چه مزایا و معایبی داره در چه شرایط آب و هوایی خوبه برای چه مساحتهایی به درد می خوره و ...
3- ایرواشر و دمنده و هواساز چطورند؟ کارشون چیه؟ و ...
4- برای هوای تازه فن کوئل کدوم سیستم بهتره؟
5- انواع اسپیلیت ها ؟ داکت اسپیلیت چیه؟ ایا به صرفه اقتصادی هست یا نه؟ کجاها این سیستم پیشنهاد میشه؟
6- فن کوئلهای کاستی یا دیواری یا زمینی از لحاظ کاری کدومشون بهتره؟
7- چه موقع موتورخانه برای یک پروژه صرفه اقتصادی پیدا میکنه؟
سلام منم یه سال فارغ التحصیل مهندسی مکانیک گرایش تاسیساتم،حدود سه ماه به عنوان ناظر نقشه های تاسیساتی تو نظام مهندسی مشغول شدم اما حقوقش خیلی کمه ،به هرحال میگن سابقه کار برام منظور میشه البته هفته ای چهار ساعت میرم،راستش اول کار هیچی به صورت تجربی بلد نبودم اما حالا یخورده راه افتادم ،خودم هم طرح میدم هم نظارت،راستش زیاد تو اجرا رعایت نمیشه،از کسای که تو این زمینه سابقه فعالیت دارن تقاضای مشورت دارم. بازم ممنون
سلام باشه دوست عزیز
ابتدا از دستگاههای آزمایش شروع میکنم
لطفا از دستگاه های آزمایش نشتی آب و فاضلاب عکس قرار بدین و بگین چه نکاتی رو باید ناظرین در موقع تست توجه کنن؟
کانال هوا و ونت ها چطور تست میشن اگه میشه تمامی مراحل رو با عکس ابزارهای آزمایش توضیح بدید ممنون میشم
سلام دوست عزیز مرسی جوابمو دادی
شنیدم بعضی از پیمانکاران میگن تست 10 بار برای لوله های پنج لایه زیاده و به اتصالاتش آسیب میزنه حتی باعث باد کردن اونها میشه
یا میگن تو کل دوران عمر لوله حتی یک بار هم اتفاقی نمی افته که فشار 6 بار درون لوله داشته باشیم پس با این فشار تست کنیم
آیا میپیچونن یا ...؟
همینطور که دوست خوبمون آقا رضا گفتن فشار تست تا حداکثر 1/5 برابر فشار کاری سیستم می باشد. به نظر من این روش تست برای لوله های 5لایه مناسبه و اگه درست یادم باشه شرکت آرین پایپ هم این روشو برای تست لوله هاش پیشنهاد داده که آقا رضا هم توی پستهای قبل بهش اشاره کردن:فشار تست جهت لوله هاي پنج لايه را توي تاپيك هاي قبلي توضيح داده ايم... كه طبق استاندارد توليد لوله هاي پليمري مي شه 1/5 برابر حداكثر فشار كاركرد شبكه كه به عبارتي 15بار فشار به مدت دو فشار نيم ساعته و يك فشار دو ساعته ( كه البته توضيحاتش قبلا ارائه شده )
و يا اينكه بر اساس مبحث 16 ساختمان حداقل 2 روز سيستم را پر از آب نگه داشته و در فشار 10 بار به مدت يك ساعت سيستم تست فشار گردد.
همینطور که دوست خوبمون آقا رضا گفتن فشار تست تا حداکثر 1/5 برابر فشار کاری سیستم می باشد. به نظر من این روش تست برای لوله های 5لایه مناسبه و اگه درست یادم باشه شرکت آرین پایپ هم این روشو برای تست لوله هاش پیشنهاد داده که آقا رضا هم توی پستهای قبل بهش اشاره کردن:
الف - فشار سيستم را به 10 بار میرسونیم به مدت 30 دقيقه ،میزان افت فشار مجاز 1 بار
ب - بعد از 15 دقيقه استراحت سيستم ، فشار را به 10 بار رسانده به مدت 30 دقيقه ،میزان افت فشار مجاز 0.6 بار
ج - بلافاصله پس از تاييد حالات فوق ، فشار سيستم را به 10 بار رسانده به مدت 2 ساعت و میزان افت فشار مجاز كمتر از 0.2 بار
همینطور که دوست خوبمون آقا رضا گفتن فشار تست تا حداکثر 1/5 برابر فشار کاری سیستم می باشد. به نظر من این روش تست برای لوله های 5لایه مناسبه و اگه درست یادم باشه شرکت آرین پایپ هم این روشو برای تست لوله هاش پیشنهاد داده که آقا رضا هم توی پستهای قبل بهش اشاره کردن:
الف - فشار سيستم را به 10 بار میرسونیم به مدت 30 دقيقه ،میزان افت فشار مجاز 1 بار
ب - بعد از 15 دقيقه استراحت سيستم ، فشار را به 10 بار رسانده به مدت 30 دقيقه ،میزان افت فشار مجاز 0.6 بار
ج - بلافاصله پس از تاييد حالات فوق ، فشار سيستم را به 10 بار رسانده به مدت 2 ساعت و میزان افت فشار مجاز كمتر از 0.2 بار
بله مهندس جان کاملا تایید میشه..اما خب در مورد بهترین بودنش مارکهای دیگه ای هم هستن که از لحاظ کارکرد خوب و مناسب میباشن. اتفاقا خود من در پروژه ای از لوله های آرین استفاده کردیم اما متاسفانه تعداد زیادی از اتصالات مشکل داشتن و زمان تست دچار نشتی شد و کارشناس خود شرکت هم بعد از بازدید تایید کرد و خسارت داده شد.. ولی هیچ کدوم ازین موارد باعث نمیشه به خوب بودن جنس این لوله ها شک کرد..بله... شركت آرين پايپ تنها شركت توليد پنج لايه مي باشد كه گفته لوله هاي من را با فشار 15 بار تست كنيد... اون هم به خاطر جوش آلومينيوم لب به لب اون هست كه باعث شده ضخامت آلومينيوم بيشتر اون هست كه از 320 ميكرون شروع ميشه...
به نظر من بهترين لوله پنج لايه اي كه در ايران در حال حاضر توليد ميشه ، مربوط به همين شركت آرين پايپ هستش ، به خاطر ضخامت آلومينيوم بالا و خط توليد اون هست كه هر لايه جداگانه تزريق ميشه و فرآيند توليد را در نقطه به نقطه مي تواني كنترل كني...
من تقريبا 2 سال در همين شركت آرين پايپ در واحد مهندسي فروش مشغول به كار بودم
بله مهندس جان کاملا تایید میشه..اما خب در مورد بهترین بودنش مارکهای دیگه ای هم هستن که از لحاظ کارکرد خوب و مناسب میباشن. اتفاقا خود من در پروژه ای از لوله های آرین استفاده کردیم اما متاسفانه تعداد زیادی از اتصالات مشکل داشتن و زمان تست دچار نشتی شد و کارشناس خود شرکت هم بعد از بازدید تایید کرد و خسارت داده شد.. ولی هیچ کدوم ازین موارد باعث نمیشه به خوب بودن جنس این لوله ها شک کرد..
از دوستان کسی در مورد لوله های سه لایه PPRC-Al-PEX تولیدی شرکت آ.اس اطلاعاتی داره؟
خود من شخصا فکر میکنم با توجه به وجود لایه آلومینیوم و PEX موجود در این نوع لوله و هم اینکه میزان نفوذ نور و اکسیژن از اتصالات PPRC به علت ضخامت زیاد و فشردگی اونا کمه برای پروژه هایی که وضعیت مالی براشون مهمه قابل استفاده است و موردی نداشته باشه هر چی باشه جزو مصالح جدیدی هست که ارائه شده و باید معایب و مزایاش ثابت بشه..البته نصاب باید مهارت زیادی داشته باشد تا اتصالات دچار نشتی نشهاين لوله ها استاندارد نداره و يه جور من در آري مي شه... البته توي كشور هاي ديگه اينجوري محصول دارند ، اما توي ايران استاندارد يا گواهينامه فني ندارند...
ضمنا لايه آلومينيوم علاوه بر جلوگيري از نفوذ نور و اكسيژن ، در بحث نگهداري حالت لوله هاي 5لايه نقش مهمي دارد ، و در خصوص اين لوله ها مي توان با قرار دادن لايه مشكي رنگ از جنس فايبرگلاس و يا هر جنس ديگه در حين تزريق اين لوله ها ، همان كار جلوگيري از نفوذ نور و اكسيژن را انجام دهد.
و نكته ديگري كه هست ، اتصالات اين لوله ها همان اتصالات تك لايه PPRC مي باشد كه نفوذ نور و اكسيژن را همراه خود دارند.
چندتا سوال درمورد دودکش آبگرمکن و پکیج های خانگی؟
شنیدم لوله های آزبستی ممنوع شده چقدر صحت داره ؟ اگه درسته باید از لوله های فولادی بدون درز 6 اینچ استفاده کرد؟
آیا می توان اگه جایی مجبور شدیم و جا نداشتیم لوله دودکش رو افقی برد و به داکت رساند؟
میتوان جای افقی با کمی شیب اینکار را کرد؟
سایز لوله ورودی آب به پکیج باید سه چهارم باشد یا یک دوم؟
ببخشید اینقدر سوال یکجا میپرسم ولی میخوام هم اطلاعاتم زیاد بشه هم سوالا یادم نره و هم بچه ها کمی فعال بشن
با تشکر
مهندس من حس و میل به دانستنت رو تشویق می کنم.اما این طور که پیش میری کسی جواب نمیده.اگه می خوای یاد بگیری یک به یک بپرس تا به جواب هات برسی. اما جواب سوال هات: لوله دودکش آزبستی ممنوع نیست و خیلی هم بهتر از نوع فلزی هست اما اگر بصورت نری و مادگی و نه لب به لب بکار ببریم و آن هم نه برای پکیج و آبگرم کن فن دار،چه با دودکش تک جداره و چه دو جداره. دودکش های فلزی فقط از نوع گالوانیزه آن هم طبق شرایط مبحث 17 قابل قبول خواهد بود"ضخامت و عایق کاری و .....".دودکش آزبستی نبایست افقی کار شود .خوب دلیلش هم تقطیر بخار ها و گاز های احتراقی می باشد که دیگر دفع نخواهند شد .حداقل شیبدار بهتر است از افقی. به عنوان یک توصیه همه جا را مجبور نیستیم لوله کشی گاز کنیم مگر شرایط استاندارد برای آن را داشته باشد. لوله آب پکیج تا جایی که من می دونم 1/2 اینچ هست که باز دوستان کامل کنند خواهشا".