navid_r
کاربر فعال تالار برق , کنکور و تحصیلات تکمیلی
با درود خدمت دوستان گرامی.
خیلی از دستورات دینی رو که شاید از نظر بعضی مردان ظلم به نظر بیاد، بسیاری از زنان با آغوش باز میپذیرن.
اکثریت کسانیکه در پی نذر و نیاز و درخواست حاجت هستند از زنانند.
اکثریت معتقدین به روح و خواب و استخاره و .... باز هم از زنان هستند.
اکثریت کسانیکه فریب مبلغین دروغین رو خوردن یا نزد کسی برای دعا رفتن و ازشون سوء استفاده شده، زنانند.
انداختن سفره هایی جهت زیارت، بحث در فرستادن صلوات و خواندن دعا برای موفقیت، ارادت قلبی بیشتر به انسان هایی به عنوان واسطه آدم و آفریدگار برای گرفتن حاجت و....
دین نتونست پوششی اجباری به مرد تحمیل کنه و حتی آستین کوتاه رو هم جلوش مقاومت شد، امام زنان حاضر شدند حتی یا مقنعه و مانتو در گرمای زمین فوتبال بدوند و بگویند این یک ارزش است.
نمیدونم چقدر با سئوال اصلی این تاپیک موافقید، تجربیات خود من در زندگی و محیط اطرفم به من ثابت کرده زنان باورهای مذهبی قوی تری نسبت به مردان دارند.
موافقید یا مخالف و علت موافقت یا مخالفت خودتون رو هم تشریح کنید.
با تشکر.![]()
من تقربا با حرف شما مخالفم اما یه توضیح اولیه
از زمانی که جامعه بشری شکل گرفته به جز موارد خاصی در تاریخ (در قبایل)مرد به عنوان یک قدرت برتر و ستم گر شناخته شده اگه از جامعه های زن سالار که درصد کمی رو تشکیل میدادن چشم پوشی کنیم قدرت بدنی مرد به مرور قدرت های دیگه رو هم به دنبال داشته .و به قصد باعث شد زن شهروند درجه 2 محسوب بشه در کمال بی انصافی .این حرف از شرق تا غرب جهان (قبل از تفکرات انقلابی و اساسی در بشر ) با درجات متفاوت صادق بوده ولی با مدرنیته شدن هرچه بیشتر جوامع خانم ها تونستن از حق یکسان و برابری بیشتری با مردان برخوردار بشن
معتقدم نشده کامل .افکار سنتی و متحجرانه همه جا هنوز هست .چرا خانم ها تو جوامع باید با ارایش کردن و مصرف گرایی جنس مخالفشونو تحت تاثیر قرار بدن؟چرا دختر بلوند تو فرهنگ غرب احمق شناخته میشه؟کالا و مصرف گرایی جامعه زنان غرب و شرق رو طوری تحت تاثیر قرار داده که شکوفا شدن اون هارو با تاخیر روبه رو میکنه .همه ما تاریخ انقلاب فرانسه رو تا حدودی اشنایی داریم ولی چرا تو اکثر کتاب ها از نقش یک خانمی مثل مادام استاندال (اسمش همین بود فک کنم) چشم پوشی شده که بسیار متفکر بزرگی بود؟طوری که بعد انقلاب فک کنم به دست ژاکوبین ها مرتد نامیده به دار اویخته شد.این مسائل حالا در جوامع خودمون که بماند!(زنان بزرگ و متفکر زیاد داشتیم هانا ارنت .تاچر و.....)
همه این هارو گفتم تا بگم جنس مونث تو جامعه بشری به شدت و به طور (وحشیانه شاید به عبارت بدی نباشه)ناحق مورد ظلم واقع شده(ساحره سوزی مال دوران رنسانس خیلی دور نیست) و ضعیف مونده پس شاید این حرف ها که خانم ها بیشتر احساساتین تا متفکر یا تو ذاتشونه و .....حرف هایی هست که زیاد پایه و اساس نداره و فقط در جهت تحکیم جامعه مرد سالار هست
اما قضییه مذهب
من افراد رو به دو طریق مذهبی میدونم
1-یا با فکر واندیشه و با ایمان به مذهب خودشون اعتقاد دارن که تحت هیچ شرایطی از تعالیم دین خودشون عدول نمی کنن
2-مذهب ظاهری ناشی از ترس از مرگ
من قصد بررسی گروه 1 رو ابدا ندارم اما گروه 2 افرادی هستند که تو جامعه ما کم نیستند .مثال میزنم شخص a کسی هست که به راحتی هر مهمونی که بخواد میره و تعالیم دین خودش رو رعایت نمی کنه .اما وقتی تنها میشه یا به مرگ فکر میکنه از اینده خودش میترسه از سوختن در جهنم ابدی و...... پس تصمیم میگیره در تمام موارد قبلی صرفا اعمال مذهبی ظاهری ونه باطنی رو انجام بده در دین خودمون بگم .ماه رمضان روضه میگیره و از تماس با جنس مخالف پرهیز میکنه اما بعد اذان همون ادم سابقه
خب این تو جامعه مسیحی هم با تفاوت هایی وجود داره اما این افراد هم از مرد و هم از زن فراوان هستند!!ا
افرادی که شما دارید بحث می کنید از گروه 1 نیستند و من تحت هیچ شرایطی نمیتونم قبول کنم که تفاوتی هست بین مردان و زنان در پذیرفتن اصول ظاهری دین
اینکه میگید دین لباس رو به زن اجبار کرد این احکام در چه جامعه ای اجرا شد؟؟جامعه ای که مرد سالاری کامل بود .اتفاقا مردها تمایل بسیار بیشتری داشتم نسبت به زن ها که لباس خانم ها تغییر کنه قابل قبول نیست که خواست اقایون رو به خواست خانوم ها تبدیل کنید
اما یه بحث دیگه هست که در ادامه همون حرف اول خودمه .بسیاری از خانم ها در جامعه مورد ظلم شدیدی واقع شدن .هیچ سرپناهی هم ندارن خب به نظر بدیهی میرسه که ادامه این روند طلبیدن نیروهای ماورا طبیعه و استمداد به این موارد هست
اما اگه این باور های مذهبی رو مشمول به گروه 1 کنیم اتفاقا اقایون باور ها و اعتقاد های مذهبی قوی تری دارن
پی نوشت :تاکید می کنم بحث میشه که خانوم ها فیلسوف بزرگ ندارن .اشپز بزرگ ندارن .هرکدومشون که قدرت داشتن چقدر ادم کشتن.صحبت میره به افسانه های خیالی هلن تا ملکه کاترین و غیره. مسئله اینجاست ایا اجازه داده شد به خانمی که افکارشو مثل مردان با صدای بلند بیان کنه؟ایا از اون هایی که کردن و با افتخار جان دادن خبری داریم؟ایا اجازه فکر کردن داده شد؟ایا در مقابل خونخوارانی مثل استالین .هیتلر. عیدی امین. محمد خان قاجار. نرون.روبسپیر .پل پت .ایوان مخوف و صد ها یا هزاران ادم کش که ملیون ها ملیون ادم کشتند سوزاندن چشم دراوردن و کارهای بی شرمانه دیگه صحبت از معدود زنان دیکتاتور دیگه که بگیم زن قدرتمند خطرناکه جایزه؟جالبه براتون بگم از متفکر بزرگ مارکس در بستر مرگ ازش پرسیدن از چی میترسی گفت از زن قدرتمند!
چیزی که من خلاصه کنم اینه که مردان در طول تاریخ صرفا با دیدگاه نژاد پرستانه برتری مرد تونستن خانوم هارو سرکوب کنن و تخت کاذب برتری رو ایجاد و تلاش ها رو برای حقوق برابر تا مدت ها از نطفه خفه کنن
این افکار خیلی خطرناکه و خواسته یا ناخواسته صرفا بره کوبوندن هرچه بیشتر خانوم ها و راندن اون ها به عقب هست.
آخرین ویرایش: