چرا جز خدا را ميخوانيد در حاليكه...؟؟؟؟؟؟؟ كمي در اين آيات بينديشيد..

SunYar Architect

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
₪آمیتریس₪;[COLOR=#b22222 گفت:
[/COLOR]واقعا واضح نیست که برادران یوسف از یعقوب خواستند تا از خدا براشون طلب مغفرت کنه ؟

کاملأ واضحه .. از یکفرد صالح که در قید حیات هست طلب دعا کردند همچنان که ما همیشه از اطرافیامون میخوایم برامون دعا کنن.. این یک قسم توسل که توسل به فرد صالح در قید حیات .. و تنها کاری که اون میتونه برای ما بکنه اینه که برامون دعای خیر کنه همین .. دیگه ازش نمیخوایم گناهای منو ببخش و این نیاز منو برآورده کن یا یعقوب !!

اى مردم اين حقيقت را از خاتم پيامبران بياموزيد كه فرمود: هر كه از ما مى ‏ميرد، در حقيقت نمرده است و چيزى از ما كهنه نمى‏ شود. پس آنچه نمى‏ دانيد، نگوييد، زيرا بسيارى از حقايق در امورى است كه نا آگاهانه انكار مى‏ كنيد(خطبه 87/14-17)

ضمن اینکه ما در مورد یه سری مرده ی معمولی حرف نمیزنیم ! داریم از انبیا و ائمه میگیم که شهید شدن و مشمول آیه ی 169 سوره آل عمران میشن ... مرده نیستن !

اینا نزد خدا مقام والایی دارند و خداوند اینان را درواقع زنده میداند ولی از ما نخواسته که به واسطه ارمانی بودن و تمام و کمال بودن آنها ؛ از آنها طلب نیاز کنیم

مواردی از توسل امام سجاد علیه السلام به اهل بیت علیهم السلام به چشم می خورد ، از جمله:
دعای ۱۳
فَأَسْأَلُكَ بِكَ وَ بِمُحَمَّدٍ وَ آلِهِ صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِمْ أَن لاَ تَرُدَّنِي خَائِبا...

دعای ۴۹
اللَّهُمَّ فَإِنِّي أَتَقَرَّبُ إِلَيْكَ بِالْمُحَمَّدِيَّةِ الرَّفِيعَةِ، وَ الْعَلَوِيَّةِ الْبَيْضَاءِ، وَ أَتَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِهِمَا أَنْ تُعِيذَنِي مِنْ شَرِّ كَذَا وَ كَذَا

اگه دقت کنید توو همین مواردی که اشاره کردین حتی به صورت غیرمستقیم هم واسطه قرار ندادن ..

فَأَسْأَلُكَ بِكَ ؟؟!! این جای سوال داره ؟؟!
تو متن این دعا از چه کسی خواسته شده .. مگه از کسی غیر از خدا بوده ... پس این نشد توسل به انبیا ائمه که ... مستقیم از خدا خواسته شده
بازم در دعای بعدی به همین منوال مستقیم از خدای عزوجل خواسته شده که

مسعود.م

متخصص والیبال باشگاه ورزشی
کاربر ممتاز
سلام، می دونید مشکل کجاست که این اختلافات هیچ وقت به نتیجه نمی رسه، مشکل اینه که یک طرف از دلایل عقلی سوال می کنه و طرف مقابل از با دلایل نقلی * جواب می ده، شما که فرد منطقی هستین ( حداقل برداشت من اینه )، لطفاً با دلایل عقلی هم جواب دوستان رو بدین به عبارتی زمانی که خدا از رگ گردن به ما نزدیک تر است چه احتیاجی به دیگران ( حالا هر قدر مقرب به خدا که البته قاعدتاً اون قرب به اندازه رگ گردن نیست. ) هست؟* ( دلیل عقلی لطفاً، منطق ناب، باور کنید احتیاجی نیست آیه ای کپی بفرمایید. )

دوست عزیز در این پست کوتاه شما دو تناقض وجود داره!

*یعنی ایشون همش دلایل عقلی اوردن؟ پس این نقل قول هایی که از بزرگان اهل سنت ذکر کردند نقلی محسوب نمیشه؟:surprised:

*برادر اهل سنتمون قبول دارند که پیامبر(ص) در زمان حیات واسطه قرار گرفته اند منتها بحثشون بر زمانی هست که در قید حیات نبوده اند

خب شما تکلیف خودتون رو با این دو سوال مشخص کنید
1 - دلایلی که اوردن همش عقلی بود؟
2 - شما قبول دارید که پیامبر (ص) در زمان حیات شفاعت کرده اند یا نه؟

₪آمیتریس₪

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
این تاپیکا راه به جایی نمیبره .. چون ما انقد متعصب هستیم که حتی حقایق رو نمیتونیم ببینم و به دنبال راهی هستیم که نطرمون رو به بقیه تحمیل کنیم و در واقع برا اثبات نظر خودمون حتی اگه شده تفسیر به رای میکنیم یا آیات رو رد میکنیم : ( نعوذوبالله )
ببینید آیه با این وضوح داره بهت میگه غیر از خدا را نخوانید بعد ما توجیه میکنیم به این دلایل میشه غیر از خدا رو خوند
بحث شیعه و سنی بودن رو بذاریم کنار .. فرض کنید میخوایم این مسئله رو ثابت کنیم که توسل و تمسک جستن به کسی غیر از خدا شرک هست یا نه ؟؟
خب با دلیل بگیم .. اگه آیه ارائه میشه تفسیر صحیح بیاریم و بگیم به این دلیل درسته یا نه ...
یکی میگه تمسک و توسل جستن به انبیا و امامان مجاز و عملی نیست که با آن مشرک بشیم بنابراین میاد و متوسل میشه به کسی یا چیزی که الان دیگه وجود نداره و عدم و نیستی رو پذیرا شده تا یک روز که دوباره زنده بشه و احیا بشه نزد خدا جل جلاله
شما فرض کنید کسی انواع و اقسام گناه ها رو مرتکب میشه ، حالا آیا درسته بیاد و از امام عصر و یا پیغمبر مورد قبولش استغفار بخواد ؟؟ طبیعتأ نه !!! بنابراین میتونیم بگیم توسل هم یه چیزی مث همینه.. ما همونطور که فقط از خدا میخوایم گناهامون رو ببخشه ، از ذات پاک خودش هم باید طلب نیاز کنیم نه درگاه و بارگاه دیگری که الان وجود نداره .. هرچند که روح در پیشگاه خداست اما روح هیچ مرده ای نمیتونه با روح ما ارتباط داشته باشه و ما خواسته هامون رو از اون بخوایم
در کل من اگه فرد صالحی باشم و عمل خوبی انجام دادم میتونم به اون عمل نیکم متوسل بشم .. به چه معنا ؟؟ به این معنا که اون عمل من مایه دوری از رنج و عذاب الهی بشه و اونو درواقع وسیله ای برای دفع عذاب بدونم... حالا ایا یک شخص غایب میتونه منو از جهالت و نادانی نجات بده به واسطه خوب بودن خودش ؟؟ چ بسا که من بد هستم و شرور و فاسد ..
اگه متوسل شدن به غیر از خدا درسته چرا خدا این همه آیه برای نفی از این عمل آورده ؟؟
نمونه بارزش همین آیات 13 و 14 سوره فاطر که به صراحت تمام متوسل شدن و تمسک جستن به غیر از ذات الله جل جلاله رو رد میکنه و اون رو یک کفر میدونه .. خدا وند یزدان که گفته اش مطلابق حقه و جز حق نمیگه و همه آیاتش برای هدایت و رستگاری ماست

سوره فاطر آيه 13
متن آيه : ‏

يُولِجُ اللَّيْلَ فِي النَّهَارِ وَيُولِجُ النَّهَارَ فِي اللَّيْلِ وَسَخَّرَ الشَّمْسَ وَالْقَمَرَ كُلٌّ يَجْرِي لِأَجَلٍ مُّسَمًّى ذَلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ لَهُ الْمُلْكُ وَالَّذِينَ تَدْعُونَ مِن دُونِهِ مَا يَمْلِكُونَ مِن قِطْمِيرٍ

‏ترجمه : ‏
‏خدا شب را داخل در روز ، و روز را داخل در شب مي‌كند . او خورشيد و ماه را مسخر كرده است ( و براي سود انسانها به گردش و چرخش انداخته است ) . هر يك از آن دو تا مدّت معيّن و سرآمد روشني به حركت خود ادامه مي‌دهند . آن كسي كه ( درازي و كوتاهي شبها و روزها و نظام نور و ظلمت و حركات دقيق ماه و خورشيد را سر و سامان داده است ) الله است كه خداوندگار شما است ، و مالكيّت و حاكميّت ( جهان هستي ) از آن او است . و بجز او كساني كه به فرياد مي‌خوانيد ( و پرستش مي‌نمائيد ) حتي مالكيّت و حاكميّت پوسته نازك خرمائي را ندارند .‏

‏توضيحات : ‏
‏« يُولِجُ » : ( نگا : آل‌عمران‌ / 27 ، حجّ‌ / 61 ، لقمان‌ / 29 ) / « أَجَلٍ مُّسَمّيً » : ( نگا : رعد / 2 ، روم‌ / 8 ، لقمان‌ / 29 ) . « تَدْعُونَ » : ( نگا : انعام‌ / 40 و 41 و 56 ، اعراف‌ / 37 و 194 و 197 ، اسراء / 67 ، مريم‌ / 48 ، حجّ‌ / 73 ) . « قِطْمِيرٍ » : پوسته نازك و سفيدرنگ پيرامون هسته خرما ، كه نشان و نماد ناچيزي و كمي است .‏

سوره فاطر آيه 14
متن آيه : ‏
إِن تَدْعُوهُمْ لَا يَسْمَعُوا دُعَاءكُمْ وَلَوْ سَمِعُوا مَا اسْتَجَابُوا لَكُمْ وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ يَكْفُرُونَ بِشِرْكِكُمْ وَلَا يُنَبِّئُكَ مِثْلُ خَبِيرٍ ‏

‏ترجمه : ‏
اگر آنها را ( براي حل مشكلات و رفع گرفتاريهاي خود ) به فرياد بخوانيد ، صداي شما را نمي‌شنوند ، و ( به فرض ) اگر هم بشنوند ، توانائي پاسخگوئي به شما را ندارند ، و ( گذشته از اين ) در روز قيامت انبازگري و شرك‌ورزي شما را رد مي‌كنند ( و مي‌گويند : شما ما را پرستش نكرده‌ايد ) . و هيچ كسي همچون ( خداوند ) آگاه ( از احوال آخرت ، به گونه قطع و يقين ، از چنين مطالبي ) تو را باخبر نمي‌سازد .‏

‏توضيحات : ‏
‏« يَكْفُرُونَ بِشِرْكِكُمْ » : ( نگا : يونس‌ / 28 ، قصص‌ / 63 ) . « خَبِيرٍ » : مراد ذات پاك الله است كه از تمام عالم هستي و ذرّه ذرّه آن آگاه است و دنيا و آخرت و گذشته و حال و آينده در پيشگاه علم او روشن و آشكار و يكسان است .‏

آیه میگه غیر از خدا رو نخوانید ! یعنی از غیر از خدا از کس دیگه ای خواسته ای طلب نکنید ! شیعه کجا گفته از غیر از خدا حاجاتتونو بخواید ؟:|

اولا که کی گفت بریم انواع گناهارو بکنیم ؟
دوما کی از گفت از امام و پیامبر استغفار بخوایم ؟ ما از خدا استغفار میکنیم !

پرستش میکنید !!!

ما کجا ائمه و پیامبر رو پرستش میکنیم ؟؟؟

₪آمیتریس₪

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام، می دونید مشکل کجاست که این اختلافات هیچ وقت به نتیجه نمی رسه، مشکل اینه که یک طرف از دلایل عقلی سوال می کنه و طرف مقابل از با دلایل نقلی جواب می ده، شما که فرد منطقی هستین ( حداقل برداشت من اینه )، لطفاً با دلایل عقلی هم جواب دوستان رو بدین به عبارتی زمانی که خدا از رگ گردن به ما نزدیک تر است چه احتیاجی به دیگران ( حالا هر قدر مقرب به خدا که البته قاعدتاً اون قرب به اندازه رگ گردن نیست. ) هست؟ ( دلیل عقلی لطفاً، منطق ناب، باور کنید احتیاجی نیست آیه ای کپی بفرمایید. )

اولا که من هم از دلایل عقلی اوردم و هم از دلایل نقلی !

عقل میگه کلام خدا نباید تناقض داشته باشه !

پس اگر توسل شرکه و ممنوع ! پس توسل به مرده و زنده فرقی نداره و در نتیجه آیاتی مثل آیات مرتبط با داستان حضرت یعقوب نباید در قرآن میومد !

گفتن زنده با مرده فرق داره و مرده صدای مارو نمیشنوه !

عقل میگه اگه مرده صدای مارو نمیشنید ! توی آیه قرآن نمیومد که صالح و شعیب با جنازه های امتشون حرف زدن ! محمد (ص) بعد جنگ بدر با جنازه ها سخن نمیگفت !

پیامبر دعای تلقین رو نمیخوند واسه میت ! محض رضای خدا بگید دعای تلقین چه معنیی میده اگر میت صدامونو نمیشنوه ؟

روزی پنج بار به پیامبر سلام میکنیم تو نماز ! عقل میگه خدا از ما کار عبث نمیخواد !

عقل میگه قرآن نمیاد همچین آیه هایی بذاره اگر مردگان صدای مارو نمیشنیدن و پیامبرش کار اشتباهی نمیکرد که با مرده سخن بگه !

عقل میگه باید اینارو کنار هم گذاشت !

وگرنه اگر بخواید اینجوری بگین که اصلا دعا کردن لزومی نداره ! مگه خدا نمیدونه ما چی تو دل و ذهنمونه ! چی میخوایم ؟ لازمه حتما بگیم ؟

توی دین ما دلیل عقلی و نقلی در کنارهم معنی میده !

SunYar Architect

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
آیه میگه غیر از خدا رو نخوانید ! یعنی از غیر از خدا از کس دیگه ای خواسته ای طلب نکنید ! شیعه کجا گفته از غیر از خدا حاجاتتونو بخواید ؟:|

اولا که کی گفت بریم انواع گناهارو بکنیم ؟
دوما کی از گفت از امام و پیامبر استغفار بخوایم ؟ ما از خدا استغفار میکنیم !

پرستش میکنید !!!

ما کجا ائمه و پیامبر رو پرستش میکنیم ؟؟؟

آفرین .. منظور منم دقیقأ همینه .. غیر از خدا را نخوانید .. یا حسین (ع) و ... یعنی چی دقیقأ؟؟؟!!!
ضریح رو بغل گرفتن و التماس امام کردن یعنی چی ؟؟!!
حتی شنیدم داستانایی که شخص اولی که ازش خواسته شده ابوالفضل عباس بوده بعد به امام حسین رسیده بعد علی (رضیه الله عنه ) بعد پیامبر(ص) و آخر این سلسله خدا بوده که نیاز بنده اش رو شنیده .. اینا شرک نیس واقعأ؟؟
با صراحت تمام میگم خیلی جاها دیدم که اینا رو میگم .. من سالها بین شیعیان بودم مدح ه و تعزیه خوانی هاشون رو دیدم و تمام متنهاش در حد پرستش اماما بوده و حاجتشونو از آغاشون میگیرن
همین دیگه ! همونطور که خدا رو برای توبه مستقیم خطاب میکنیم برای رفع نیاز و خواسته هایی که داریم باید مستقیم از خودش بخوایم...
تو نوحه ها و حتی بعضی ادعیه دیدم که میگم .. یا حسین! انت کعبتی و انی وجهت الیک و چ میدونم ... دقیأ همین متن رو من خودم خوندم و یادم نیس کجا بود .. اگه یادم بیاد متن کاملش رو براتون میذارم

مسعود.م

کاربر ممتاز
وَلَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جَاءُوکَ فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّابًا رَحِیمًا؛ سوره نساء، آیه ۶۴.
«آنان که به خود ظلم کرده‌اند، اگر استغفار کنند و از تو بخواهند که از خداوند برای آنها طلب مغفرت کنی، خدا را توبه‌پذیر و مهربان می‌یابند.»
یعنی اگر به پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ متوسل بشوند و به وساطت نبی مکرم، استغفار کنند، خداوند از گناهان آنان درمی‌گذرد

یَا أَبَانَا اسْتَغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا إِنَّا کُنَّا خَاطِئِینَ؛سوره یوسف، آیه ۹۷.
«پدر جان، برای ما از خداوند طلب مغفرت کن
فرزندان یعقوب به پدر خود می‌گفتند برای ما استغفار کن،

در مورد يوسف كه برادران گناهكار يوسف‏ علیه السلام كه با كارشان، سالها پدرشان يعقوب علیه السلام را به رنج و سختى افكندند و بر او ظلم نمودند - آن طور كه در قرآن آمده - و بدين ترتيب از پدرشان طلب بخشش خواستند و در جواب باید گفت:
درخواست بخشش از پدر به هنگام «حيات و حضور» اوست كه در دسترس بوده و به خاطر «ظلمى» بوده كه در حقّ وى روا داشتند،
در مورد محمد صلي الله عليه وسلم نیز همین موضوع صدق میکند و اين ربطى ندارد به اينكه امروز اگر كسى گناهى مرتكب شود، فرياد بزند: «يا رسول اللّه! إستغفر لنا!»..
کمک خواستن از شخص زنده هیچ مشکلی نیست ولی بر عکس آن شرک است!!
خداوند میفرماید برای امواتتان طلب مغفرت کنید ولی شیعیان از مردگان مغفرت طلب میکنند؟؟!
خداوند، تمامكسانيكه بعد از مهاجرينو انصار، آمدهو يا خواهند آمد ـ سزاوار دانستهكه براي خود و برايآنها ـ كهدرگذشتهاند ـ چنيندعا كنيم:
«وَ الَّذِينَ جَاءُوا مِنْ بَعْدِهِمْ يَقُولُونَ رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا وَ لِإِخْوَانِنَا الَّذِينَ سَبَقُونَا بِالْإِيمَانِ» حشر/10
و كسانيكه بعد از آنان(اصحابپيامبر) ميآيند و ميگويند: پروردگارا! ما و برادران ما را، كسانيكه در ايمانآوردن از ما سبقتگرفتهاند، بيامرز و ببخش و.....
در احاديث نيز، رسول خدا -صلي الله عليه وسلم- به ما فرموده كه غايبانه براي همديگر دعاي خير كنيم، و مگر در نماز براي بندگان صالح خدا دعا نميكنيم و درود و سلام نميفرستيم؟!
باعث حیرت است که چگونه علمای اهل تشیع فرق بین زنده و مرده را درک نکرده اند!! خود حضرت علی عليه السلام میفرمایند:
«فهم جيرة لايجيبون داعياً ولا يمنعون ضيماً ولايبالون مندبةً، إن جيدوا لم يفرحوا، وإن قحطوا لم يقنطوا جميع وهم آحاد، وجيرة وهم أبعاد، متدانون لا يتزاورون»
رفتگان همسايگاني هستند كه هرگاه آنان را بخوانند پاسخي نميدهند و ظلم و ستمي را دفع نمي كنند، و متوجه نوحه سرايي و مداحي نمي شوند، اگر در حق ايشان نيكي شود شاد نگردند، و اگر قحطي شود نااميد نمي شوند، با هم هستند در حالي كه تنها هستند و همسايهاند در حالي كه از هم دورند، به زيارت يكديگر نميروند.. نهج البلاغه، خطبه ي 111.
و فرموده: «أصبحتْ مساكنهم أجداثاً، وأموالهم ميراثاً، لا يعرفون من أتاهم، ولا يحفلون من بكاهم، ولا يجيبون من دعاهم».
«رفتگان گورشان خانههايشان گشت و اموالشان به ميراث رفت، كسي را كه بر سرگورشان ميآيد نميشناسند، و به كسي كه برايشان گريه ميكند توجهي ندارند و هر كس كه ايشان را بخواند جواب نميدهند». نهج البلاغه، خطبه ي 235.

سلام دوست عزیز

خب پس طبق توجیح شما توسل به قبور بزرگان دین مردود است
حالا میتونید برای من این دو مورد رو توضیح بدید

«ما بَينَ قَبري وَمِنْبَري رَوْضَةٌ مِنْ رِياضِ الْجَنَّة (1) يعني: «ما بين قبر من و منبرم بوستاني از بوستان‌هاي بهشت است».

و همچنين از آن حضرت روايت شده است که فرمود:

«مَنْ زارَ قَبري بَعْدَ مَوْتي کانَ کَمَنْ زارَني في حَياتي (2)يعني: «هر کس قبر مرا پس از مرگم زيارت کند مانند کسي است که مرا در حال حياتم زيارت کرده باشد».

1 - . بيهقي، السنن الکبري، 5/246
2. سنن الدارقطني، 2/244، دار الکتب العلمية، 1417ق؛ مجمع الزوائد، 4/2؛ طبراني، المعجم الأوسط، 1/94؛

در رواياتي از طريق اهل سنّت تأکيد شده است که صحابة پيامبر قبر مطهّر آن حضرت را زيارت مي‌کرده‌اند.(3)

استاد جعفر سبحاني در کتابي با عنوان « الزيارة في الکتاب و السنّة» به روايات فراوان اهل سنّت در اين باره اشاره کرده، و دربارة سند و دلالت آن‌ها به تفصيل سخن گفته است.(4)

از ديگر دلايل روا بودن زيارت قبر پيامبر اجماع مسلمين است. بنا بر تعبير برخي علماي اهل سنّت، بسياري از علما و فقهاي برجستة مسلمان به اتّفاق نظر مسلمين بر روا بودن زيارت روضة نبوي تصريح، و تأکيد کرده‌اند که اختلاف نظر آنان تنها در وجوب يا استحباب آن است. به اين معنا که آيا زيارت قبر شريف پيامبر واجب است يا مستحب؟! بنابراين کسي که در اصل روا بودن آن اختلاف نمايد بر خلاف اجماع مسلمين سخن گفته است.(5)

3. بيهقي، السنن الکبري، 5/245
4. سبحاني، الزيارة في الکتاب و السنّة، ص53 به بعد
5. زيني دحلان، الدرر السنية في الردّ علي الوهابية، ص4، به نقل از ابن حجر، مکتبة ايشيق، استامبول،1396ق

₪آمیتریس₪

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
[/SIZE]

کاملأ واضحه .. از یکفرد صالح که در قید حیات هست طلب دعا کردند همچنان که ما همیشه از اطرافیامون میخوایم برامون دعا کنن.. این یک قسم توسل که توسل به فرد صالح در قید حیات .. و تنها کاری که اون میتونه برای ما بکنه اینه که برامون دعای خیر کنه همین ..

برادر من اگه کفره ! اگه شرکه ... دیگه زنده و مرده اش فرقی نداره که ! پس اصل توسل شرک نیست !

[/SIZE]

دیگه ازش نمیخوایم گناهای منو ببخش و این نیاز منو برآورده کن یا یعقوب !!

خب دیگه کاریش نمیشه کرد !

گویا نمیخواین متوجه بشید که ما از اونا چیزی نمیخوایم جز یه دعا کردن ساده !

حرفو یه بار میزنن .. نه n بار ... به نظر میاد مسخره کردین مارو ؟!!!!

[/SIZE]

اگه دقت کنید توو همین مواردی که اشاره کردین حتی به صورت غیرمستقیم هم واسطه قرار ندادن ..

فَأَسْأَلُكَ بِكَ ؟؟!! این جای سوال داره ؟؟!
تو متن این دعا از چه کسی خواسته شده .. مگه از کسی غیر از خدا بوده ... پس این نشد توسل به انبیا ائمه که ... مستقیم از خدا خواسته شده
بازم در دعای بعدی به همین منوال مستقیم از خدای عزوجل خواسته شده که

بله تو این دعا به این نحو از خدا خواسته !

ولی این همه دعا و روایت اوردم توی پستای قبل که از اونا خواسته شده تا براشون از خدا بخوان !

حداقل یه نگاهی هم به روایات اهل سنت بندازین ...

اینقدر گزینشی برخورد نکنین با پستای من .. موندم که چرا فقط یه قسمتاییشو میخونید ....

من دیگه به این بحث ادامه نمیدم ..چون دیگه دور باطله و تکرار مکررات !

در پناه حق ...

₪آمیتریس₪

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آفرین .. منظور منم دقیقأ همینه .. غیر از خدا را نخوانید .. یا حسین (ع) و ... یعنی چی دقیقأ؟؟؟!!!
ضریح رو بغل گرفتن و التماس امام کردن یعنی چی ؟؟!!
حتی شنیدم داستانایی که شخص اولی که ازش خواسته شده ابوالفضل عباس بوده بعد به امام حسین رسیده بعد علی (رضیه الله عنه ) بعد پیامبر(ص) و آخر این سلسله خدا بوده که نیاز بنده اش رو شنیده .. اینا شرک نیس واقعأ؟؟
با صراحت تمام میگم خیلی جاها دیدم که اینا رو میگم .. من سالها بین شیعیان بودم مدح ه و تعزیه خوانی هاشون رو دیدم و تمام متنهاش در حد پرستش اماما بوده و حاجتشونو از آغاشون میگیرن
همین دیگه ! همونطور که خدا رو برای توبه مستقیم خطاب میکنیم برای رفع نیاز و خواسته هایی که داریم باید مستقیم از خودش بخوایم...
تو نوحه ها و حتی بعضی ادعیه دیدم که میگم .. یا حسین! انت کعبتی و انی وجهت الیک و چ میدونم ... دقیأ همین متن رو من خودم خوندم و یادم نیس کجا بود .. اگه یادم بیاد متن کاملش رو براتون میذارم

دوست عزیز ..

میگه یا حسین ... خب بقیه اش ؟

نمیگه یا حسین فلان کارو برام بکن که :|

من یه بار گفتم ... فرقی داره من بگم بابا بهم پول بده ؟

یا بگم : مامان از بابا برام پول بگیر ؟

آخرش بابام باید پولو بده دیگه :|

تازه روش دیگه اینه که بگم : بابا به روح بابابزرگ بهم پول بده :دی

دیگه از دلایل عقلی و نقلی به مثال رسیدم ... ادامه بدیم به رسم شکل هم می رسیم :دی

آخرین ویرایش:

SunYar Architect

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
ضمنأ همانطور که دیدین در آیه 14 سوره مبارکه فاطر خداوند می فرمایند :

اگر آنها ( غیر از خدا / نگا : آیه 13 همان .. ) را ( براي حل مشكلات و رفع گرفتاريهاي خود ) به فرياد بخوانيد ، صداي شما را نمي‌شنوند ، و ( به فرض ) اگر هم بشنوند ، توانائي پاسخگوئي به شما را ندارند ، و ( گذشته از اين ) در روز قيامت انبازگري و شرك‌ورزي شما را رد مي‌كنند
..

SunYar Architect

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
دوست عزیز ..

میگه یا حسین ... خب بقیه اش ؟

نمیگه یا حسین فلان کارو برام بکن که :|

من یه بار گفتم ... فرقی داره من بگم بابا بهم پول بده ؟

یا بگم : مامان از بابا برام پول بگیر ؟

آخرش بابام باید پولو بده دیگه :|

استدلال به جایی نیست واقعأ. چون اصلأ ارتباطی ندارن باهم
میگه یا حسین تورو به حقت قسم ... تورو به مظلومیتت بچه ام رو ازم نگیر .. اومدم سگ درگاهت بشم فقط به فلان مریض رو شفا بده به حق خودت و خیلی امثال اینا .. مطمئنم خود شما به شخصه بسیاری از این افراد رو دیدین که همچین خواسته های رو داشتن و دارن

SunYar Architect

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
رادر من اگه کفره ! اگه شرکه ... دیگه زنده و مرده اش فرقی نداره که ! پس اصل توسل شرک نیست !
اصل توصل شرک نیست .. به این معنا که توصل به عمل صالح خودمون باشه و طلب دعا از کسی که میتونه این کارو برامون بکنه ..یعنی زنده باشه و ی فرد صالح باشه

بله تو این دعا به این نحو از خدا خواسته !

ولی این همه دعا و روایت اوردم توی پستای قبل که از اونا خواسته شده تا براشون از خدا بخوان !

حداقل یه نگاهی هم به روایات اهل سنت بندازین ...

اینقدر گزینشی برخورد نکنین با پستای من .. موندم که چرا فقط یه قسمتاییشو میخونید ....

من دیگه به این بحث ادامه نمیدم ..چون دیگه دور باطله و تکرار مکررات !

در پناه حق ..

نه تنها این دعا بلکه همه ادعیه اماما که من دیدم همشون از ی خدای واحد طلب میکنن ولا غیر ..
گزینشی هم برخورد نکردم . .. اتفاقأ اشتباه بنده از اینجا بود که توو بحث دوستان شرکت کردم .. چون همون اول هم اذعان کردم که پایانی نداره و بی نتیجه است..
یکی از دوستام خیلی خوب نصیحتم میکرد .. میگفت که باید سرت توو کار خودت باشه و به تو ربطی نداره شیعه چه جوری هست و سنی چ جوری .. چیزی که عقیده داری رو زنده نگه دار درونت .. اون تجربه داشت . چون به بهانه گفتن حق و حقانیت و ابطال باطل اونو تا پای میز محاکمه هم کشونده بودن و مجازات کردن دولت اسلامیمون ..
پس سرانجام منم مث اون میشه با این بحثا ..
اگه واقعأ حکومت اسلامیه و اسلام رو قبول داره چرا چیزایی که فقط از روی حق گفته میشه و حقانیت دارن پای میز محاکمه میرن
همینجا منم بحث رو خاتمه میدم
موفق باشید
اجرکم مع الله و من الله توفیق

Joe_Bel

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
خداوند در کلام شیرینش میفرماید: «وَاعْتَصِمُوا بِاللَّهِ هُوَ مَوْلَاكُمْ فَنِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيرُ» / حج/78
«به خدا متوسل شوید، زیرا که او تنها یار و یاور شماست، چه سرور و یاور نیک و چه کمککننده خوبی است!».
پس چرا خدا نگفته به اهل بیت متوسل شوید؟؟ اگر خیری در توسل به غیر خدا بود چرا خداوند میفرماید : به خدا متوسل شوید، ...من تنها یار و یاور شما هستم؟
آیه 6 سوره فصلت را نیز ببینید که میفرماید:
«قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِّثْلُكُمْ یُوحَى إِلَیَّ أَنَّمَا إِلَهُكُمْ إِلَهٌ وَاحِدٌ فَاسْتَقِیمُوا إِلَیْهِ وَاسْتَغْفِرُوهُ وَوَیْلٌ لِّلْمُشْرِكِینَ»
بگو من بشری چون شمایم جز اینكه به من وحى مى‏شود كه خداى شما خدایى یگانه استپس مستقیما (بدون واسطه) به سوى او بشتابید و از او آمرزش بخواهید و واى بر مشركان.. (ترجمه آیتی شیعی)

مسعود.م

کاربر ممتاز
خداوند در کلام شیرینش میفرماید: «وَاعْتَصِمُوا بِاللَّهِ هُوَ مَوْلَاكُمْ فَنِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيرُ» / حج/78
«به خدا متوسل شوید، زیرا که او تنها یار و یاور شماست، چه سرور و یاور نیک و چه کمککننده خوبی است!».
پس چرا خدا نگفته به اهل بیت متوسل شوید؟؟ اگر خیری در توسل به غیر خدا بود چرا خداوند میفرماید : به خدا متوسل شوید، ...من تنها یار و یاور شما هستم؟
آیه 6 سوره فصلت را نیز ببینید که میفرماید:
«قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِّثْلُكُمْ یُوحَى إِلَیَّ أَنَّمَا إِلَهُكُمْ إِلَهٌ وَاحِدٌ فَاسْتَقِیمُوا إِلَیْهِ وَاسْتَغْفِرُوهُ وَوَیْلٌ لِّلْمُشْرِكِینَ»
بگو من بشری چون شمایم جز اینكه به من وحى مى‏شود كه خداى شما خدایى یگانه استپس مستقیما (بدون واسطه) به سوى او بشتابید و از او آمرزش بخواهید و واى بر مشركان.. (ترجمه آیتی شیعی)

اول این که شما هنوز پاسخ پست قبلی را ندادید؟؟؟

منتها در ارتباط با این پست شما....

بزرگان اهل سنت که با این تفسیر شما از قرآن کریم موافق نیستند
...

1 - محمد بن مؤمل شاگرد ابن خُزيمه، استاد بخاري و مسلم، مي‌گويد به همراه استادم ابن خزيمه و جمعي از اساتيد به زيارت بارگاه قبر علي بن موسي الرضا (ع) در طوس رفتيم، استادم ابن خزيمه چنان در برابر آن بقعه متبرکه تعظيم و تواضع کرد که همگي در شگفت مانديم. (ابن حجر العسقلاني، تهذيب التهذيب، ج 7، ص 339)

2 - ابو علي خلال، شيخ حنابله، مي‌گويد هرگاه مشکلي بر من عارض شود، قبر موسي بن جعفر (ع) را زيارت مي‌کنم و به ايشان متوسل مي‌شوم و خداوند مشکل مرا آسان مي‌کند. (الخطيب البغدادي، تاريخ بغداد، ج 1، ص 120)

3 - محمد بن ادريس شافعي به قبر ابو حنيفه و احمد بن حنبل به قبر شافعي متوسل مي‌شد. (الخطيب الخوارزمي، مناقب ابي حنيفه، ج 2، ص 199)
• مسلمانان به قبر ابو ايوب انصاري متوسل مي‌شدند و براي طلب باران به قبر او پناه مي‌بردند. (
حاکم الحسكاني النيسابوري، المستدرک علي الصحيحين، ج 3، ص 518)

4 -

مردم سمرقند براي طلب باران به قبر محمدبن اسماعيل بخاري متوسل شدند. (الحافظ شمس الدين الذهبي، سير اعلام النبلاء، ج 12، ص 469؛ طبقات الشافعيه، ج 2، ص 234)

بنابر گفته شما بزرگانی چون محمد بن ادریس شافعی و احمد بن حنبل و ... یا مشرک بودند یا اینکه آنچه شما به عنوان دلیل آوردید مورد قبول آنها نبوده و آنطور که شما از آیات برداشت کردید آنها قبول نداشتند!!

آخرین ویرایش:

مسعود.م

کاربر ممتاز
در ضمن دوست عزیز من تمام مطالب را به نقل از منابع اهل سنت ذکر کرده ام اگر درباره این مطالب به نتیجه ای رسیدیم بعد به سراغ مناظره متقابل منابع شیعه و سنی میرسیم...:smile::gol:

Joe_Bel

کاربر ممتاز
اول این که شما هنوز پاسخ پست قبلی را ندادید؟؟؟

منتها در ارتباط با این پست شما....

بزرگان اهل سنت که با این تفسیر شما از قرآن کریم موافق نیستند
...

1 - محمد بن مؤمل شاگرد ابن خُزيمه، استاد بخاري و مسلم، مي‌گويد به همراه استادم ابن خزيمه و جمعي از اساتيد به زيارت بارگاه قبر علي بن موسي الرضا (ع) در طوس رفتيم، استادم ابن خزيمه چنان در برابر آن بقعه متبرکه تعظيم و تواضع کرد که همگي در شگفت مانديم. (ابن حجر العسقلاني، تهذيب التهذيب، ج 7، ص 339)

2 - ابو علي خلال، شيخ حنابله، مي‌گويد هرگاه مشکلي بر من عارض شود، قبر موسي بن جعفر (ع) را زيارت مي‌کنم و به ايشان متوسل مي‌شوم و خداوند مشکل مرا آسان مي‌کند. (الخطيب البغدادي، تاريخ بغداد، ج 1، ص 120)

3 - محمد بن ادريس شافعي به قبر ابو حنيفه و احمد بن حنبل به قبر شافعي متوسل مي‌شد. (الخطيب الخوارزمي، مناقب ابي حنيفه، ج 2، ص 199)
• مسلمانان به قبر ابو ايوب انصاري متوسل مي‌شدند و براي طلب باران به قبر او پناه مي‌بردند. (
حاکم الحسكاني النيسابوري، المستدرک علي الصحيحين، ج 3، ص 518)

4 -

مردم سمرقند براي طلب باران به قبر محمدبن اسماعيل بخاري متوسل شدند. (الحافظ شمس الدين الذهبي، سير اعلام النبلاء، ج 12، ص 469؛ طبقات الشافعيه، ج 2، ص 234)

بنابر گفته شما بزرگانی چون محمد بن ادریس شافعی و احمد بن حنبل و ... یا مشرک بودند یا اینکه آنچه شما به عنوان دلیل آوردید مورد قبول آنها نبوده و آنطور که شما از آیات برداشت کردید آنها قبول نداشتند!!

آخه مرد حسابی اینای که نوشتی کجاش صحت داره که من روش بحث کنم شما عربی شو بزارید مطمئن باشید جزء دروغ چیزی دیگری نیست ... ثانیا شما فعلا بحث قرآن رو حل کنید که اول قرآن بر همه چیز ارجعیت دارد

شما فقط یک سوره از قرآن بیاورید که در باره توسل (توسل به غیر از خدا) بحث شده باشد یک سوره در مورد ولایت یا امام زمان بیاورید که به صراحت گفته باشد نه با اشاره که ایجاد شبه شویم معذرت میخواهم اینو میگم چرا باید در مورد عادت ماهیانه زنان به صراحت گفته شده اما نباید درباره توسل ، ولایت ، امام زمان و... که می تواند اصل ایمان باشد به صراحت گفته نشود

آخرین ویرایش:

مسعود.م

کاربر ممتاز
آخه مرد حسابی اینای که نوشتی کجاش صحت داره که من روش بحث کنم شما عربی شو بزارید مطمئن باشید جزء دروغ چیزی دیگری نیست ... ثانیا شما فعلا بحث قرآن رو حل کنید که اول قرآن بر همه چیز ارجعیت دارد

شما فقط یک سوره از قرآن بیاورید که در باره توسل (توسل به غیر از خدا) بحث شده باشد یک سوره در مورد ولایت یا امام زمان بیاورید که به صراحت گفته باشد نه با اشاره که ایجاد شبه شویم معذرت میخواهم اینو میگم چرا باید در مورد عادت ماهیانه زنان به صراحت گفته شده اما نباید درباره توسل ، ولایت ، امام زمان و... که می تواند اصل ایمان باشد به صراحت گفته نشود

دوست عزیز ما داریم در یک فضای علمی و منطقی و ارام بحث میکنیم...
این درست هست که به مقدسات هم توهین کنیم؟

ممنون میشم این موضوع رو روشن کنید تا بحث ادامه پیدا کنه:smile::gol:

Joe_Bel

کاربر ممتاز
دوست عزیز ما داریم در یک فضای علمی و منطقی و ارام بحث میکنیم...
این درست هست که به مقدسات هم توهین کنیم؟

ممنون میشم این موضوع رو روشن کنید تا بحث ادامه پیدا کنه:smile::gol:

خب دمت گرم ... ازت فقط یک آیه به صراحت گفته باشه خواستم ... اگر باشه منم هم مثل خودتون پیروی می کنم اما بارها کتاب الله رو خوندنم اما نبود

در ضمن من این قدر بیکار نیستم که بیایم اینجا هی بحث کنم ، حرفم را گفتم با سند آیات قرآن ، دیگر بخدا فسم راه روشن است آنچه بر سرم واجب بود انجام دادم ... دوست داشتم به قول خودتون علمی!! و منطقی و آرام بحث کنم اما من میخواهم هر چه زودتر پایان نامه ارشدمو تموم کنم از این مملکت برم

آخرین ویرایش:

₪آمیتریس₪

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خب دمت گرم ... ازت فقط یک آیه به صراحت گفته باشه خواستم ... اگر باشه منم هم مثل خودتون پیروی می کنم اما بارها کتاب الله رو خوندنم اما نبود

در ضمن من این قدر بیکار نیستم که بیایم اینجا هی بحث کنم ، حرفم را گفتم با سند آیات قرآن ، دیگر بخدا فسم راه روشن است آنچه بر سرم واجب بود انجام دادم ... دوست داشتم به قول خودتون علمی!! و منطقی و آرام بحث کنم اما من میخواهم هر چه زودتر پایان نامه ارشدمو تموم کنم از این مملکت برم

ما هم بیکار نیستیم که وقتمونو با امثال شما تلف کنیم !

آقای محترم درست صحبت کن ... این چه طرز حرف زدنه :mad:

بحث رو هم خوب اومدین ! زحمت اون کپی پیست رو هم نمیکشیدین !!!!

جواب سوال شما قبلا داده شده ! اگه حرفی برای گفتن ندارین ..تشریف نیارید ...

والسلام

مسعود.م

کاربر ممتاز

خب خانم آمیتریس آیه هم ذکر کردند منتهی شما تفسیر خودتون رو داشتین...

بسم الله الرحمن الرحیم : یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آَمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسِیلَه وَجَاهِدُوا فِی سَبِیلِهِ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ؛المائده، آیه ۳۵.
«ای مؤمنان، تقوا پیشه کنید و به سوی خدا وسیله‌ای را بجویید و در راه او جهاد کنید. باشد که رستگار شوید.»

که شما گفتید وسیله تنها محدود به جهاد هست

حالا توجهتون رو به تفسیری که خلیفه دوم از این آیه داشتند جلب میکنم
بخاری در صحیح خود نقل میکند:عمربن خطاب در سالهای قحطی ،به عباس ابن عبد المطلب متوسل میشد و میگفت پروردگارا!ما در گذشته به پیامبرت متوسل میشدیم و رحمت خود را میفرستادی اکنون به عموی پیامبرت توسل می جوییم رحمت خود را بفرست . در این هنگام باران ریزش میکرد و همگی سیراب میشدند.
رفاعی که به عناوین گوناگون احادیث متواتر توسل را رد میکند به صحت این حدیث اذعان دارد و میگوید:
این حدیث صحیح است ... اگر مفاد حدیث دلیل بر صحت توسل به اشخاص باشد ما از پیشگامترین کسانی هستیم که مفاد آن را اخذ کرده به آن عمل میکنیم
با توجه به اینکه از خود خلیفه دوم در مورد توسل به عباس نقل شده و اینکه مخصوصا وی به خدا سوگند یاد میکند و میگوید:هذا والله الوسیلة الی الله والمکان منه؛ (اسد الغابة،ج3،ص111.)
روشن میگردد که واقعیت توسل در این مورد توسل به ذات و شخصیت و مقام عباس در نزد خداست.
شمس الدین ابو عبدالله محمدبن نعمان مالکی (متوفای683 ه.ق )در کتب خود "مصباح الظلام فی المستغیثین بخیر الانام" نحوه توسل عمر را از ابن عباس چنین نقل کرده است:
اللهم انا نستقیک بعمّ نبیک و نستشفع الیک بشیبته فسقوا؛

که عباس بن عتبه نیز شعری در این باره می سراید:

بعمّی سقی الله الحجاز و اهله عشیّة یستسقی بشیبته عمر

فتح الباری ،ج3،375 به نقل از مصباح الظلام

پ.ن: ما با هم جنگی که نداریم؟ داریم؟
:surprised:
فقط داریم یک بحث انجام میدیدم... پس سعی کنید که به جای ایجاد تشنج و توهین در بحث پاسخگوی انبوه سوالات و ابهامات پیرامون پست هایی که داشتین باشید:smile::gol:

آخرین ویرایش:

Joe_Bel

کاربر ممتاز
ما هم بیکار نیستیم که وقتمونو با امثال شما تلف کنیم !

آقای محترم درست صحبت کن ... این چه طرز حرف زدنه :mad:

بحث رو هم خوب اومدین ! زحمت اون کپی پیست رو هم نمیکشیدین !!!!

جواب سوال شما قبلا داده شده ! اگه حرفی برای گفتن ندارین ..تشریف نیارید ...

والسلام
دارم اما اگه بگم فردا سربازان امام زمان می ریزند تو خونه مون و خدا می دونه چی میشه ... نخیر کاری ندارم خدا حافظتون

خب خانم آمیتریس آیه هم ذکر کردند منتهی شما تفسیر خودتون رو داشتین...

بسم الله الرحمن الرحیم : یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آَمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسِیلَه وَجَاهِدُوا فِی سَبِیلِهِ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ؛المائده، آیه ۳۵.
«ای مؤمنان، تقوا پیشه کنید و به سوی خدا وسیله‌ای را بجویید و در راه او جهاد کنید. باشد که رستگار شوید.»

که شما گفتید وسیله تنها محدود به جهاد هست

حالا توجهتون رو به تفسیری که خلیفه دوم از این آیه داشتند جلب میکنم
بخاری در صحیح خود نقل میکند:عمربن خطاب در سالهای قحطی ،به عباس ابن عبد المطلب متوسل میشد و میگفت پروردگارا!ما در گذشته به پیامبرت متوسل میشدیم و رحمت خود را میفرستادی اکنون به عموی پیامبرت توسل می جوییم رحمت خود را بفرست . در این هنگام باران ریزش میکرد و همگی سیراب میشدند.
رفاعی که به عناوین گوناگون احادیث متواتر توسل را رد میکند به صحت این حدیث اذعان دارد و میگوید:
این حدیث صحیح است ... اگر مفاد حدیث دلیل بر صحت توسل به اشخاص باشد ما از پیشگامترین کسانی هستیم که مفاد آن را اخذ کرده به آن عمل میکنیم
با توجه به اینکه از خود خلیفه دوم در مورد توسل به عباس نقل شده و اینکه مخصوصا وی به خدا سوگند یاد میکند و میگوید:هذا والله الوسیلة الی الله والمکان منه؛ (اسد الغابة،ج3،ص111.)
روشن میگردد که واقعیت توسل در این مورد توسل به ذات و شخصیت و مقام عباس در نزد خداست.
شمس الدین ابو عبدالله محمدبن نعمان مالکی (متوفای683 ه.ق )در کتب خود "مصباح الظلام فی المستغیثین بخیر الانام" نحوه توسل عمر را از ابن عباس چنین نقل کرده است:
اللهم انا نستقیک بعمّ نبیک و نستشفع الیک بشیبته فسقوا؛

که عباس بن عتبه نیز شعری در این باره می سراید:

بعمّی سقی الله الحجاز و اهله عشیّة یستسقی بشیبته عمر

فتح الباری ،ج3،375 به نقل از مصباح الظلام

پ.ن: ما با هم جنگی که نداریم؟ داریم؟
:surprised:
فقط داریم یک بحث انجام میدیدم... پس سعی کنید که به جای ایجاد تشنج و توهین در بحث پاسخگوی انبوه سوالات و ابهامات پیرامون پست هایی که داشتین باشید:smile::gol:

یه بچه هم منظور این آیه رو میدونه شما هم از این بازی کودکانه تون دست بردارید برای خودتون می گم ... ببخشید به قول خودتون که توهین کردم ... خدا حافظ شما هم

مسعود.م

کاربر ممتاز
دارم اما اگه بگم فردا سربازان امام زمان می ریزند تو خونه مون و خدا می دونه چی میشه ... نخیر کاری ندارم خدا حافظتون

یه بچه هم منظور این آیه رو میدونه شما هم از این بازی کودکانه تون دست بردارید برای خودتون می گم ... ببخشید به قول خودتون که توهین کردم ... خدا حافظ شما هم

دوست عزیز چرا فرافکنی میکنید؟ تا الان بحث خوب بود که چند نفری با یک نفر بحث میکردید حالا که با دلایل - اون هم فقط از منابع اهل سنت - مواجه شدید بحث رو به توهین و تمسخر و امنیتی شدن!!!... سوق دادید؟

خب منابعی که ذکر شد واضح و روشن هستند... ما هم منتظر پاسخ روشن و شفاف شما هستیم... ما انتظار زیادی از شما نداریم فقط این رو میخوایم که بیاید و ابهاماتی که وجود داره اون هم از منابع خودتون برطرف کنید... باور کنید از شما انتظار نداریم درباره منابع تشیع بحث کنید؟ فقط منتظریم گفته های بزرگان اهل سنت رو قبول کنید:smile::gol:

SunYar Architect

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
آقای Joe_Bel حق دارن ... از کسی جانب داری نمیکنم اما این ابهامات رو باید نویسنده های وبلاگ های شما برطرف کنند که بعضأ منابع و حتی سندها با هم مغایرت دارن..
نمونه :

http://islampedia.ir/fa/1389/11/توسل-و-شفاعت-از-نگاه-اهل-سنت/

در مسند احمد بن حنبل، آمده است: مردی حاجتی داشت عثمان (خلیفۀ سوم) به او گفت: وضو بگیر و دو رکعت نماز بخوان و به پیامبر (ص) متوسل شو و این دعا را بخوان “اللهم انی اسئلک و اتوجه الیک نبینا محمد (ص) نبی الرحمة، یا محمد انی اتوجه بک الی ربی لتقضی حاجتی”، تا به حاجتت برسی.

حالا اینو مقایسه کنید با این :

http://alsonnat.blogfa.com/post/123

روایت چهارم:
شخصی به جهت حاجتی مکرّر نزد عثمان بن عفّان مراجعه می‏ نمود، ولی عثمان به خواسته‏ اش توجّهی نمی‏ کرد؛ تا این‏که در بین راه عثمان بن حنیف را - که خود راوی است - ملاقات کرده و از این موضوع شکایت کرد.
عثمان بن حنیف به او گفت: آبی را آماده کن و وضو بگیر؛ به مسجد برو و دو رکعت نماز بگزار و بعد از اتمام نماز، پیامبرصلی الله علیه وآله را وسیله قرار ده و بگو: «اللّهمّ إنّی أسألک وأتوجّه إلیک بنبیّک محمّد صلّی اللَّه علیه وسلّم نبیّ الرحمة، یا محمّد! إنّی أتوجّه بک إلی ربّی فتقضی لی حاجتی»، آن‏گاه حاجت خود را به‏ یاد آور!

الان بنده مجبورم شک کنم که این روایت و این حدیث درست و به شکل صحیح ارائه شده یا نه ؟؟
خودتون میبینید جریان چیه دیگه
آدم دیگه باید خیلی ساده باشه که این چیزا رو نبینه... به هر حال : )
پس استناد کردن به یک حدیث صرف بر صداقت قضیه نیست ولو از هر منبعی باشه .. پس بیایم حقایق رو ببینیم ..

پ . ن : بنده با یکی از دوستای گرامی همین تاپیک بحث کردم و منتظرم نتایج بحثمون رو اینجا بذارن .. ایشالا ابهامات هم برطرف میشه به لطف خدای عزوجل : )

₪آمیتریس₪

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آقای Joe_Bel حق دارن ... از کسی جانب داری نمیکنم اما این ابهامات رو باید نویسنده های وبلاگ های شما برطرف کنند که بعضأ منابع و حتی سندها با هم مغایرت دارن..
نمونه :

http://islampedia.ir/fa/1389/11/%D8%AA%D9%88%D8%B3%D9%84-%D9%88-%D8%B4%D9%81%D8%A7%D8%B9%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%87%D9%84-%D8%B3%D9%86%D8%AA/

در مسند احمد بن حنبل، آمده است: مردی حاجتی داشت عثمان (خلیفۀ سوم) به او گفت: وضو بگیر و دو رکعت نماز بخوان و به پیامبر (ص) متوسل شو و این دعا را بخوان “اللهم انی اسئلک و اتوجه الیک نبینا محمد (ص) نبی الرحمة، یا محمد انی اتوجه بک الی ربی لتقضی حاجتی”، تا به حاجتت برسی.

حالا اینو مقایسه کنید با این :

http://alsonnat.blogfa.com/post/123

روایت چهارم:
شخصی به جهت حاجتی مکرّر نزد عثمان بن عفّان مراجعه می‏ نمود، ولی عثمان به خواسته‏ اش توجّهی نمی‏ کرد؛ تا این‏که در بین راه عثمان بن حنیف را - که خود راوی است - ملاقات کرده و از این موضوع شکایت کرد.
عثمان بن حنیف به او گفت:آبی را آماده کن و وضو بگیر؛ به مسجد برو و دو رکعت نماز بگزار و بعد از اتمام نماز، پیامبرصلی الله علیه وآله را وسیله قرار ده و بگو: «اللّهمّ إنّی أسألک وأتوجّه إلیک بنبیّک محمّد صلّی اللَّه علیه وسلّم نبیّ الرحمة، یا محمّد! إنّی أتوجّه بک إلی ربّی فتقضی لی حاجتی»، آن‏گاه حاجت خود را به‏ یاد آور!

الان بنده مجبورم شک کنم که این روایت و این حدیث درست و به شکل صحیح ارائه شده یا نه ؟؟
خودتون میبینید جریان چیه دیگه
آدم دیگه باید خیلی ساده باشه که این چیزا رو نبینه... به هر حال : )
پس استناد کردن به یک حدیث صرف بر صداقت قضیه نیست ولو از هر منبعی باشه .. پس بیایم حقایق رو ببینیم ..

پ . ن : بنده با یکی از دوستای گرامی همین تاپیک بحث کردم و منتظرم نتایج بحثمون رو اینجا بذارن .. ایشالا ابهامات هم برطرف میشه به لطف خدای عزوجل : )

اعتراض و ناراحتی ما از صحبت های آقای Joe_Bel برای اعتراض به منابع نبود !

برای جملات بدی بود که توی حرفاشون به کار بردن :

در ضمن من این قدر بیکار نیستم که بیایم اینجا هی بحث کنم ،

ما اینجا برای کسی کارت دعوت نفرستادیم که جونِ من بیا باهام بحث کن ! اگه کسی فکر میکنه وقت با ارزشش تلف میشه تشریفشو نیاره :|

نه اینکه بیاد به همه ی کسایی که توی این تاپیک مباحثه کردن (چه شیعه - چه سنی) توهین کنه و بگه هر کی بحث میکنه بیکاره !:razz:

اما در مورد صحبت های شما :

اولا جناب Joe_Bel آیه خواسته بودن ! که توی اولین پست من بود ! حالا به جای بحث روش و متقاعد کردن ما با دلایل عقلی و نقلی ، جواب دادن :

یه بچه هم منظور این آیه رو میدونه شما هم از این بازی کودکانه تون دست بردارید برای خودتون می گم ...

این روش بحث کردنه عاخه ؟:|

واقعا واسه این نوع بحث کردن بچه ها میخواستن تاپیک باز بشه و به آگاهدخت گیر دادن؟ :|

دوم : در مورد روایتی که نقل کردین :

خب من خیلی گشتم .. روایت دوم صحیح بود و منظور عثمان بن حنیف بوده !

اینم یه لینک که از سند حدیث هم عکس گذاشته :

http://12ahlebit.blogfa.com/post/52

اینکه یه حدیث ، به اشتباه نقل شده ، دلیل بر این نمیشه که تمامی مواردی که نقل کردیم اشتباه باشه ! یه مورد که نبوده ...

ضمن اینکه به هر حال این آقای عثمان بن حنیف هم از صحابه پیامبر بودن ... و این اتفاق در صدر اسلام افتاده و در منابع اهل سنت اومده ... یعنی این عمل رد نشده ! حالا واقعا اینقدر فرق میکنه که کدوم عثمان باشه ؟ :redface:

مهم اصل قضیه اس که بوده ...

₪آمیتریس₪

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خب چون ادامه بحث های من و جناب سانیار ، بعد از قفل موقتی تاپیک ، به خصوصی کشیده شد ، تصمیم گرفتیم تا مباحثمونو توی تاپیک بذاریم ...

استدلال به جایی نیست واقعأ. چون اصلأ ارتباطی ندارن باهم
میگه یا حسین تورو به حقت قسم ... تورو به مظلومیتت بچه ام رو ازم نگیر .. اومدم سگ درگاهت بشم فقط به فلان مریض رو شفا بده به حق خودت و خیلی امثال اینا .. مطمئنم خود شما به شخصه بسیاری از این افراد رو دیدین که همچین خواسته های رو داشتن و دارن

قبلا به کرات توی پستام اینو گفتم :

دوست من ! اگر من از روی یه الگو اشتباه خیاطی کنم ! مشکل از منه یا از الگو ؟

اینکه یه عده چه اشتباهاتی میکنن ، دلیل نمیشه که اصل توسل که در صدر اسلام هم به درستی انجام میشده غلط باشه !

اصل توصل شرک نیست .. به این معنا که توصل به عمل صالح خودمون باشه و طلب دعا از کسی که میتونه این کارو برامون بکنه ..یعنی زنده باشه و ی فرد صالح باشه
نه تنها این دعا بلکه همه ادعیه اماما که من دیدم همشون از ی خدای واحد طلب میکنن ولا غیر ..

و جواب این پست : در مورد زنده و مرده بودن هم کلی توضیح دادم که پیشنهاد میکنم بخونید ..

ضمنأ همانطور که دیدین در آیه 14 سوره مبارکه فاطر خداوند می فرمایند :

اگر آنها ( غیر از خدا / نگا : آیه 13 همان .. ) را ( براي حل مشكلات و رفع گرفتاريهاي خود ) به فرياد بخوانيد ، صداي شما را نمي‌شنوند ، و ( به فرض ) اگر هم بشنوند ، توانائي پاسخگوئي به شما را ندارند ، و ( گذشته از اين ) در روز قيامت انبازگري و شرك‌ورزي شما را رد مي‌كنند
..

در جواب این پست هم خدمتتون عرض کنم که نوشته اگر بشنوند نمیتونن پاسخ بدن ! منظور از پاسخ دادن یعنی براوردن حاجت که خب ماهم میدونیم نمیتونن !

یکبار این لینکو کامل بخونید :

آیا توسل شرک است؟! (جدید)

ادامه دارد ...

₪آمیتریس₪

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ادامه ...

ادامه ...

SunYar Architect گفت:
تنها ابهامی که برا من هنوزم هست اینه که چطور وقتی قبول دارین نمیتونن حاجاتتون رو بدن بازم اونا رو میخونین و خواسته هاتون رو با اونا مطرح میکنین؟؟!! .. یا مهدی ادرکنی و ... نگین اینکارو نمیکنید که با اطمینان کامل میگم 99% متوسل میشن به اماما و در بارگاه امامان خواسته هاشون رو مطرح میکنن

یه عده نیست واقعأ .. خیلیها .. بهتر است واقعیت رو بگیم دوست عزیز .. توسل صدر اسلام که میگین به چه صورت بوده ؟؟ !!! آیا واقعأ غیر خدا را خوانده اند ؟؟
سوال من اینجاست شخص پیامبر (ص) به چه کسی متوسل میشدن به جز خدای عزوجل؟؟

اینم خوندم میگم که کسی که مرده اگه صدای مارو هم بشنوه واقعأ نمیتونه استجاب کنه دیگه چرا باید بخوایم به اون متوسل بشیم وقتی خداوند با این صراحت میفرمایند آنهایی که غیر از من میخوانید توانایی حاکمیت و مالکیت پوسته نازک یک هسته خرما را ندارن ؟؟!!!

آفرین .. خب منم همین رو میگم .. چیزی که مدنظر منه همینه .. قبول دارین دیگه که توانایی برآورده کردن حاجت مارو ندارن ؟؟؟ حجت تمام شد دوست من .. با این دلیل که اذعان کردین پس عقل حکم میکنه که کار درستی نیست از کسی که توانایی انجام کاری رو نداره ازش بخوایم ...

والا من منابع رو خوب میخونم و از همه منابع استنباط میکنم و حتی میگم که ما اهل سنت هم خیلی جاها دیدم ی تعدای کارایی شبیه به همین توسل و اینا میکنن و کاملأ هم باهاش مخالفم .. چون شیخی که در قید حیاتش بنده صالح خدا بوده الان نمیتونه به واسطه خوب بودنش منفعتی به من برسونه و از خداوند برای من طلب استغفار کنه .. به هر حال اهل سنت بر این عقیده استوارند که مرده اگرچه صدای مارو میشنوه و ما حتی تلقین میخونیم برای اون .. اما توانایی بر انجام گفته های ما نداره و ما که زنده ایم برای اون میتونیم از خدا طلب بخشش کنیم .. کاری که یعقوب برای پسراش میکنه و امثالهم ..
این لینک هم کامل مطالعه کردم و چنان چه خودتون مطلع هستین واقعأ توسل هایی که شده خیلی با چیزی که الان رایج شده تفاوت داره .. هیچ وقت واسطه ای نبوده و مستقیم متوسل به خدا شدن .. حتی اگه کسی از پیامبر خواسته خواسته اند که از درگاه خدا برایشان شفاعت و مغفرت طلب کنه در قید حیات.. این مهمه در قید حیات بودن نه وقتی که رحلت فرمودن ..

در جواب تمام حرفاتون !

اول یه سوال : وقتی برادرای یوسف از یعقوب خواستن واسشون از خدا طلب آمرزش کنه ! توقع داشتن خدا ببخشدشون یا یعقوب ؟

توقع داشتن خدا ببخشدشون به خاطر درجه ی والای یعقوب !

حقیقت توسل یعنی این !
وقتی میگی یا مهدی یا حسین یا حالا هر کدوم دیگشون و بعد ادامه خواسته رو مطرح میکنی ! درواقع ازشون میخوایم تا وساطت کنن تا خدا به خاطر ارزش والاشون مارو به خواستمون برسونه !

برداشت شما از توسل کاملا اشتباهه !

این رو هم در نظر بگیرین که پیامبر حتی زنده هم که بود نمیتونست به جای خدا ، مارو ببخشه ؟ یعنی کار بیشتری جز دعا ازش برنمیومد ! غیر از اینه ؟

انجام کار توسط مرده یعنی چی ؟ مگه میخوایم کاری برامون بکنه جز دعا ؟ دعا کردن کاره ؟ نیاز به شرایط فیزیکی و جسمی داره ؟ این به روح برمیگرده ...
ضمن اینکه بحث در مورد فک و فامیل میت من نیس که ! داریم از انبیا و ائمه و صحابه و کسایی میگیم که در نزد خدا جایگاه رفیعی دارن و ایضا شهید هستن و با مرده های دیگه فرق دارن !

ارجاعتون میدم به آیاتی که اشاره کردم در مورد ناظر بودن انبیا به اعمال امتشون ! که مسلما در زمان مرگ هم ادامه داره !

بحث سر اینه که مرده صدای مارو میشنوه یا نه ! که اگر هیچی نشنوه و ارتباطش کامل با این دنیا قطع بشه ! با آیات و روایاتی که اوردم تناقض داره !

یه چیز دیگه هم خدمتتون عرض کنم ..در مورد سابقه توسل در اهل سنت پیشنهاد میکنم لینکای زیرو ی نگاه بندازین :

توسل و شبهات آن

http://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa2261

http://islampedia.ir/fa/1389/11/%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D9%82%D8%A7%D8%AF-%D8%A7%D9%87%D9%84-%D8%B3%D9%86%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D9%84-%D9%82%D8%A8%D9%84-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D8%A8%D9%86-%D8%AA%D9%8A%D9%85%D9%8A%D9%87/

http://islampedia.ir/fa/1389/11/%D8%AA%D9%88%D8%B3%D9%84-%D9%88-%D8%B4%D9%81%D8%A7%D8%B9%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%87%D9%84-%D8%B3%D9%86%D8%AA/

http://www.velayattv.com/fa/page.php?bank=khabar&id=1546

البته منکر این نمیشم که بعضی ها خطا میرن ..مثل همون مداحی هایی که توی تاپیک فرمودین ..

و مسلما اینها از نطر من و خیلیای دیگه درست نیست ..

ضمن اینکه قبلنم گفتم که مداحها و برخی از علما رو اصلا قبول ندارم و معتقدم در مواردی باعث تحریف شدن ...

اما چون توی سیره بزرگان دینی در صدر اسلام به این موارد برخوردم ..و چون در آیات قرآن هم مشابهش بوده .. برداشتم اینه که اگر درست با این قضیه برخورد بشه ، ایرادی نداره ... به هر حال اینو باید همه یادمون باشه که فقط خداست که میتونه بنده اش رو اجابت کنه !

ادامه دارد ...

₪آمیتریس₪

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ادامه ...

ادامه ...

SunYar Architect گفت:
دوست من ! من که نمیگم توسل مطلقأ شرک محسوب میشه و نباید متوسل شد . اینکه واسطه رو چه جوری قرار بدیم مهمه .. مثلأ بگی خدایا مارو در قیامت با شفاعت رسول الله محشور گردان فرق نمیکنه با اینکه بگی یا رسول الله (ص) مارو در قیامت مورد شفاعت خودت قرار بده؟؟

خب اون نوع توسل هم که مخاطب پیامبر باشه که توی قرآن اومده ! عجیبه که این نوعش که توی قرآن اومده رو رد میکنید !

SunYar Architect گفت:
برام جالبه میگین پیامبر در قید حیاتش نمیتونست کاری غیر از دعا برامون انجام بده اما اماما چطور میتونن کارای بزرگی مث شفای بیمار و اعطای بچه انجام بدن با اینکه در قید حیات نیستن؟؟ جای سوال داره !!!

خداییش چند بار توی پستام گفتم که ائمه هیچ کاری جز دعا نمیکنن ؟ من کی گفتم اونا شفا مبدن و بچه میدن ؟:|

همون کاری که در زمان حیاطشون انجام میدادن .. یعنی دعا برای امتشون ... الانم انجام میدن ... همین .. فقط وساطت و دعا ! پارتی بازی :دی

SunYar Architect گفت:
من حتی اینم قبول دارم که مرده صدای مارو میشنوه .. پیام قبلی هم اینو گفتم ولی توانایی نداره که دعا یا هر چیزی که بخوایم رو انجام بده .. همچنان که بزرگان ما اهل سنت وقتی متوسل میشدن خواستشون جوری بوده که از خودخدا خواستن به حق رسولش و یا دیگر صحابی نیازشون رو برآورده کنه .. تو همه این موارد که اشاره کردین واقعأ همه متوسل به نیک بودن این اشخاص شدن در پیشگاه خدا نه اینکه به خود شخص .. نمیدونم چ جوری توجیه کنم که واقعأ توسل واقعی اونا اینجوری بوده ...
یه نگا به همین نمونه هایی که لینک دادین بندازین ببینین واقعأ توسلی که من میگم اینه یا نه ؟؟ ببینید به غیر از خداست !!

خب ببینید مگه واسه دعا کردن به جسم نیازه که اگه طرف مرده باشه نتونه دعا کنه ؟ روح اون فرد قراره دعا کنه ! اصلا دعا چیه ؟ ارتباط با خداست ! مگه غیر از اینه ؟
یعنی روح فرد بعد از مرگ نمیتونه با خدا ارتباط برقرار کنه ؟ آیاتی که از درک و هم صحبتی مرده با خدا هست رو توی تاپیک گذاشتم !

SunYar Architect گفت:
عمربن خطاب با توسل به مقام عباس ابن عبد المطلب عموی پیامبر (ص) چنین دعا و طلب باران کردند: “خدایا ما به مقام پیامبر تو متوسل شدیم و به ما باران دادی، حالا به مقام عموی او متوسل می شویم و طلب باران می کنیم”.
از خدا خواستن به خاطر مقام محمد (ص)
مردی حاجتی داشت عثمان (خلیفۀ سوم) به او گفت: وضو بگیر و دو رکعت نماز بخوان و به پیامبر (ص) متوسل شو و این دعا را بخوان “اللهم انی اسئلک و اتوجه الیک نبینا محمد (ص) نبی الرحمة، یا محمد انی اتوجه بک الی ربی لتقضی حاجتی”، تا به حاجتت برسی.
بازم از خدا خواستن و همچنین از محمد(ص) خواستن به خاطر مقام والایشان نزد پروردگار دعا کنه .. مستقیم از محمد نخواستن حاجت رو برآورده کنه ..

اى رسول خدا! از خدایت براى امتت باران بخواه … که ممکن است هلاک شو ند”.

این قسمتی که سبز کردم ! نشون میده مخاطب در این دعا رسول خداست ! غیر از اینه ؟

یعنی همونی که شما تو جملات اولتون گفتین نمیشه !

کی قراره دعا کنه ؟ رسول خدا ...

کی قراره دعا رو استجابت کنه ؟ خدا

این دقبقا همون نوع توسلیه که شما تو اول پیام گفتین قبولش ندارین !

از این نمونه بازم هست .. جایی خوندم که ام المومنین عایشه ، به عده ای گفت که وضو بگیرن و برن بر سر قبر پیامبر و بهش متوسل شن ... دقیقا مثل همینی بود که جناب عثمان گفتن ...

شما معنای دعای توسل رو که دوستتون توی تاپیک بهش خرده گرفت رو بخونید ... دقیقا مثل همینه !

در واقع دو نوعش ! یعنی چه مخاطب خدا باشه ، چه پیامبر ! قبلا سابقه داشته ! و اگه بخوایم نوع دوم رو رد کنیم ... خلیفه سوم ؛عثمان و عایشه و عده ی دیگه ای از صحابه و ائمه رو هم زیر سوال میبریم !

خودتون یکبار دیگه روایت عثمان رو بخونید .. و قسمتی از معنی دعای توسل !

شیعه هم دقیقا همینو قبول داره ! غیر از این دو حالت .. یعنی اگر از خود پیامبر یا ائمه بخوان که حاجتشونو براورده کنن .. از نظر شیعه هم قابل قبول نیست !

۵٫
ابن علی خلال که از بزرگان حنابله است، می گوید: هر مشکلی که برای من پیش می آمد، نزد قبر موسی ابن جعفر (ع) می رفتم و به او متوسل می شدم و از او طلب شفاعت می کردم، چیزی نمی گذشت که مشکلم حل می شد”.[۶]

۶٫ بیهقى که از بزرگان اهل سنت است، نقل مى‏کند: در زمان خلافت خلیفۀ دوم، سالى قحطى شد بلال به همراهى عده‏اى از صحابه بر سر قبر پیامبر آمد و چنین گفت: “اى رسول خدا! از خدایت براى امتت باران بخواه … که ممکن است هلاک شوند”.[۷]

خطیب بغدادی (متوفای ۴۶۳ ق) در کتاب معروفش به نام تاریخ بغداد از ابن علی خلال که شیخ حنابله است، در جواز توسل نقل می کند،”… هرگاه کار مهمی برایم پیش می آمد به جانب قبر موسی بن جعفر (ع) می رفتم و به آن حضرت متوسل می شدم کار بر من آسان می شد و مشکلاتم حل می شد.”[۴]

توی این موارد هم میبینید که مخاطب پیامبر بوده ! و سر قبر میرفتن و متوسل میشدن ! پس نه مرده بودن براشون مطرح بوده .. نه اینکه کیو مخاطب قرار بدن !
ولی مسلما همشون در نهایت از خدا میخواستن که به خواستشون برسن ...

ادامه دارد ...

₪آمیتریس₪

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ادامه ...

ادامه ...

خب اون نوع توسل هم که مخاطب پیامبر باشه که توی قرآن اومده ! عجیبه که این نوعش که توی قرآن اومده رو رد میکنید !

SunYar Architect گفت:
نه نه من آیه قرآن رو رد نکردم ..
این جمله من در قسمت اول :
خدایا مارو در قیامت با شفاعت رسول الله محشور گردان فرق نمیکنه با اینکه بگی یا رسول الله (ص) مارو در قیامت مورد شفاعت خودت قرار بده؟؟
حالا کجا رد کردم ؟؟ مخاطب پیامبر باشه به شرطی که از خدا بخواد برامون کاری کنه نه خودش. اینو من قبول دارم خب ...

من گفتم که توسلی که حاجتمون رو از پیامبر و یا کس دیگه ای غیر از خدا بخوایم رو رد میکنم همین.. نه اینکه دعا کردن و خواستن از خدا به خاطر مقام و شأن شخص.. اینو قبول دارم.. اون آیه رو هم من ندیدم که مخاطب پیامبر باشه منظورتون کدوم آیه است ؟؟

نه فرقی نمیکنه :دی

حالا توضیح میدم که چرا فرقی نمیکنه !

ما هم توسلی که برآورده شدن حاجت رو مستقیما از پیامبر و ائمه بخواد رد میکنیم ! ما هم میگیم که ائمه و پیامبر فقط واسطه هستن !(تمام پستای من توی تاپیک ، همینو میگه !

منظورم آیات 64 سوره نساء و 97 سوره یوسف بود که در پست اولم توی تاپیک ذکر کردم !

خداییش چند بار توی پستام گفتم که ائمه هیچ کاری جز دعا نمیکنن ؟ من کی گفتم اونا شفا مبدن و بچه میدن ؟:|
همون کاری که در زمان حیاطشون انجام میدادن .. یعنی دعا برای امتشون ... الانم انجام میدن ... همین .. فقط وساطت و دعا ! پارتی بازی :دی

SunYar Architect گفت:
من منظورم شخص شما نست و عرض کردم خیلی منطقی و درست برخورد میکنید شما.. منظورم کلیت بود .. چیزی که رایج و به وفور میبینیم .. که حتی خود شما هم اذعان داشتین که اشتباه میکنن و منم عقیده ام همینه

من گفتم ، دید اشتباه هست ولی با رایج بودن این امر مخالفم !

خب ببینید مگه واسه دعا کردن به جسم نیازه که اگه طرف مرده باشه نتونه دعا کنه ؟ روح اون فرد قراره دعا کنه ! اصلا دعا چیه ؟ ارتباط با خداست ! مگه غیر از اینه ؟
یعنی روح فرد بعد از مرگ نمیتونه با خدا ارتباط برقرار کنه ؟ آیاتی که از درک و هم صحبتی مرده با خدا هست رو توی تاپیک گذاشتم !

SunYar Architect گفت:
چرا خب من این موضوع رو عرض کردم که قبول دارم و درسته جسم مرده است اما قابض الارواح روح ما رو برمیگردونه پیش خدا تا روزی که دوباره محشور بشیم .. من سر این که بحثی نداشتم : )

:smile:

این قسمتی که سبز کردم ! نشون میده مخاطب در این دعا رسول خداست ! غیر از اینه ؟

یعنی همونی که شما تو جملات اولتون گفتین نمیشه !

کی قراره دعا کنه ؟ رسول خدا ...

کی قراره دعا رو استجابت کنه ؟ خدا

SunYar Architect گفت:
مخاطب که رسول الله (ص) بوده و در واقع همون وسیله یا توسل بوده که از خدا بخواد نه خودش انجام بده .. متوجه هستین چی میگم دیگه نه ؟؟!!!

بله کاملا متوجه ام ! من توی تمام تاپیک همینو گفتم :|

این دقبقا همون نوع توسلیه که شما تو اول پیام گفتین قبولش ندارین !
از این نمونه بازم هست .. جایی خوندم که ام المومنین عایشه ، به عده ای گفت که وضو بگیرن و برن بر سر قبر پیامبر و بهش متوسل شن ... دقیقا مثل همینی بود که جناب عثمان گفتن ...

شما معنای دعای توسل رو که دوستتون توی تاپیک بهش خرده گرفت رو بخونید ... دقیقا مثل همینه !

در واقع دو نوعش ! یعنی چه مخاطب خدا باشه ، چه پیامبر ! قبلا سابقه داشته ! و اگه بخوایم نوع دوم رو رد کنیم ... خلیفه سوم ؛عثمان و عایشه و عده ی دیگه ای از صحابه و ائمه رو هم زیر سوال میبریم !

خودتون یکبار دیگه روایت عثمان رو بخونید .. و قسمتی از معنی دعای توسل !

شیعه هم دقیقا همینو قبول داره ! غیر از این دو حالت .. یعنی اگر از خود پیامبر یا ائمه بخوان که حاجتشونو براورده کنن .. از نظر شیعه هم قابل قبول نیست !

SunYar Architect گفت:
چیزی که من قبول ندارم اینه :

ابن علی خلال که از بزرگان حنابله است، می گوید: هر مشکلی که برای من پیش می آمد، نزد قبر موسی ابن جعفر (ع) می رفتم و به او متوسل می شدم و از او طلب شفاعت می کردم، چیزی نمی گذشت که مشکلم حل می شد”.[۶]

البته اینجا ایهام داره و میتونه اینجوری هم باشه که از او طلب کرده باشه که نزد خدا شفاعت بگیره برایش که این درسته
و همین طور توو نمونه های بعدی اشاره ای به این موضوع نداشته که طلب کردن و حاجت خواستن از خود شخص باشه ..

خب ! شفاعت یعنی چی ؟

شفاعت کردن یعنی وساطت کردن ! یعنی از کسی واسه کس دیگه ای چیزی بخوایم ! یعنی از کسی برای کس دیگه ای طلب بخشش کنیم و امثالهم !

این که من بگم آقای سانیار ، من ازتون طلب شفاعت میکنم ! یعنی من میخوام شما وساطتمو بکنید !

من فکر میکنم شما معنای "
شفاعت" رو با معنی کلمه "شفاء" اشتباه گرفتین !

علت درست بودن این روایت دقیقا همینه که رسول الله رو واسطه قرار داده ! خب حالا با توجه به معنی کلمه ! کجاش غلطه ؟:smile:

توی این موارد هم میبینید که مخاطب پیامبر بوده ! و سر قبر میرفتن و متوسل میشدن ! پس نه مرده بودن براشون مطرح بوده .. نه اینکه کیو مخاطب قرار بدن !
ولی مسلما همشون در نهایت
از خدا میخواستن که به خواستشون برسن ...

SunYar Architect گفت:
ای قربون آدم چیز فهم منم دقیقأ منظورم همینه در نهایت از خدا میخواستن :)

سر قبر رفتن و مثلأ پیامبر (ص) رو خطاب کردن که از خدا بخواد .. اگرچه اگه مستقیم از خداوند بخوان مطمئنأ خدا گره از کار میگشاید .. به هر حال به نیک بودن این اشخاص متوسل شدن که از خدا بخواد و بازم میگم از خود شخص خواستن درست نیست ..

من هم باز میگم که شیعه از خود شخص نمیخواد بلکه از خدا میخواد ! اون ها فقط وسیله و واسطه هستن !

و با توجه به صحبت هاتون ، من با عقاید شما موافقم !

:gol:

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
آمیتریس جان میشه یه دعا از پیغمبران و امامان شیعه بیاری که مثل روایت زیر مستقیما فرد مرده رو مخاطب قرار بده ( اشاره به ای رسول خدا) و از فرد مرده خواسته باشند براشون از خدا بخواهند.

عمربن خطاب با توسل به مقام عباس ابن عبد المطلب عموی پیامبر (ص) چنین دعا و طلب باران کردند: “خدایا ما به مقام پیامبر تو متوسل شدیم و به ما باران دادی، حالا به مقام عموی او متوسل می شویم و طلب باران می کنیم”.
از خدا خواستن به خاطر مقام محمد (ص)
مردی حاجتی داشت عثمان (خلیفۀ سوم) به او گفت: وضو بگیر و دو رکعت نماز بخوان و به پیامبر (ص) متوسل شو و این دعا را بخوان “اللهم انی اسئلک و اتوجه الیک نبینا محمد (ص) نبی الرحمة، یا محمد انی اتوجه بک الی ربی لتقضی حاجتی”، تا به حاجتت برسی.
بازم از خدا خواستن و همچنین از محمد(ص) خواستن به خاطر مقام والایشان نزد پروردگار دعا کنه .. مستقیم از محمد نخواستن حاجت رو برآورده کنه ..

اى رسول خدا! از خدایت براى امتت باران بخواه … که ممکن است هلاک شو ند”.
من تمام روایاتی که در طول تاپیک برای توسل به فرد مرده بکار بردی نگاه کردم :

علامه سمهودى مى ‏نويسد:

پيامبر اكرم)ص) پس از دفن فاطمه بنت اسد فرمود: «الّله الذى يحيى و يميت... اغفر لامى فاطمْ بنت أسد و وسّع عليها مدخلها بحق نبيك و الانبيأ الذين من قبلى»

خدایا فاطمه را به گفتار ثابت و محکم پایدار بدار، پروردگارا مادرم فاطمه بنت اسد را بیامرز، و جایگاهش را بر وى وسیع و فراخ گردان به حق پیامبرت و پیامبران گذشته‏ ات که پیش از من بوده‏اند که براستى تو مهربانترین مهربانانى.

پیغمبر اکرم (ص) مى‏ فرماید: هنگامى که آدم مرتکب آن خطاى خود شد، عرض کرد:
«یَا رَبِّ! أَسْأَلُکَ بِحَقِّ مُحَمَّد لَمّا غَفَرْتَ لِى؛ خدایا من تو را به حقّ محمّد (صلى الله علیه و آله) مى ‏خوانم که مرا ببخشى».
خداوند عالم فرمود: تو محمّد (ص) را از کجا شناختى در حالى که هنوز او را نیافریده‏ام؟!

آدم عرض کرد: پروردگارا! این به سبب آن است که وقتى مرا با قدرت خود آفریدى و از روح خود در من دمیدى، سرم را بلند کرده و دیدم این جمله بر پایه‏هاى عرش نوشته شده است: «لا إله إلّا الله محمّد رسول الله». از این عبارت فهمیدم که تو نام محمّد را به نام خود اضافه نمى ‏کنى مگر به این دلیل که محبوب‏ترین خلایق نزد توست.
خداوند خطاب کرد: آدم راست گفتى. «انه لاحَبُّ الخلق إلىَّ؛ او محبوب‏ترین خلق نزد من است». «ادعونى بحقّه فقد غفرت لک؛ به حقّ محمّد (ص) مرا بخوان من تو را مى‏ آمرزم».

مواردی از توسل امام سجاد علیه السلام به اهل بیت علیهم السلام به چشم می خورد ، از جمله:
دعای ۱۳
فَأَسْأَلُكَ بِكَ وَ بِمُحَمَّدٍ وَ آلِهِ صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِمْ أَن لاَ تَرُدَّنِي خَائِبا..

ترجمه : از اين رو ترا به حق خودت و به محمد و آلش «صلواتك عليهم» مى‏خوانم كه مرا نوميد برنگردانى.

اللَّهُمَّ فَإِنِّي أَتَقَرَّبُ إِلَيْكَ بِالْمُحَمَّدِيَّةِ الرَّفِيعَةِ، وَ الْعَلَوِيَّةِ الْبَيْضَاءِ، وَ أَتَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِهِمَا أَنْ تُعِيذَنِي مِنْ شَرِّ كَذَا وَ كَذَا

ترجمه :
بار خدایا! من، به­ وسیله مقام رفيع محمد و طريقت درخشان على به تو تقرب مى‏جويم و به واسطه آنها به تو روى مى‏ آورم که ....

یه نمونه منم برات میارم :

ابوعبیده حذاء می­گوید: شنیدم که امام باقر «علیه السلام» در حال سجده این دعا را می­خواند: أَسْأَلُکَ بِحَقِّ حَبِیبِکَ مُحَمَّدٍ إِلَّا بَدَّلْتَ سَیِّئَاتِی حَسَنَات‏..
(خدایا) به حق دوستت حضرت محمد (ص)از تو می خواهم که گناهان مرا به اعمال نیک تبدیل کنی ...

همه ی اینها در تمام جملات مستقیم با خدا صحبت میکنند و مخاطب حرفاشون خداونده و میگن خدایا تو بخاطر نیک بودن این افراد(مثلا محمد) دعای ما رو مستجاب کن ( یعنی با فرد مرده صحبتی نیست).

خب این نوع دعا کردن با آیات توحیدی که ما میگیم و در پست اول اومده اصلا در تضاد نیست چون در همگی از خداوند میخواد و فرد مرده هم اصلا مخاطب نیست بلکه به خدا مستقیم میگیم به خاطر نیک بودن این افراد دعای ما را مستجاب کن.

حالا شما میتونی دعای دیگری از پیغمبر و امامان شیعه (که برای شما معصوم هستند) بیاری که مستقیم گفته باشند ای رسول خدا ( مرده ) تو از خدا برای ما چنین دعایی بخواه یعنی دقیقا مثل دعای عثمان.

من گشتم چیزی پیدا نکردم جز این دعا در جامعه کبیره :
توسل امام هادی (ع) به اهل بیت علیهم السلام
زَائِرٌ لَكُمْ لائِذٌ عَائِذٌ بِقُبُورِكُمْ مُسْتَشْفِعٌ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِكُمْ وَ مُتَقَرِّبٌ بِكُمْ إِلَيْهِ
زائر شما هستم،ملتجى و پناهنده به قبر شمايم،خواهنده شفاعت به درگاه خداى عزّ و جلّ به وسيله شما مى‏باشم،و به سوى او به سبب شما تقرّب مى‏جويم...

خب جامعه کبیره رو خیلی ها سندیتش رو قبول نمیکنند و اونو منتسب میکنند به شیعیان قلابی... مثل محسن کدیور و این دعا رو رد میکنند و یا دکتر سروش . ( من در جاگاهی نیستم که سند رد یا تایید کنم ولی محسن کدیور که خودش تو همین حوزه علمیه قم درس خونده! )
در سایت هایی هم که مربوط به پاسخ به شبهات هست وقتی میخوان توسل ائمه رو مثال بزنند از دعای جامعه کبیره مثال نمیارند بلکه دعاهای دیگر ( مثل صحیفه سجادیه و ...) مثال میارند شاید به خاطر همین سندیتش باشه!

واقعا واسه این نوع بحث کردن بچه ها میخواستن تاپیک باز بشه و به آگاهدخت گیر دادن؟ :|

خب منظور joe_Bel این بود که وقت برای بحث کردن نداره... فقط اومد روایات و آیات خودشو قرار داد... حالا اگر یه فردی منظور خودشو بد ییان کرده باید کل تاپیک ببندیم:razz:
بعضی ها به من خرده گرفتند که چرا اول به تالار مدیریت اسلام مراجعه نکردم ولی من تا حالا چنین تاپیکی به چشمم نخورده بود :دی
و از وجود چنین تاپیکی بی اطلاع بودم. خب همینجا از آگاهدخت عذرخواهی میکنم ( اطلاع نداشتم از چنین تاپیک).
ولی از اینکه اعتراض کردم به بسته شدن تاپیک , این رو به حق میدونم .

آخرین ویرایش:

بانو امین

مدیر تالار اسلام و قرآن
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
به گفتة قرآن در دو آية 154 سورة بقره و 169 سورة آل عمران شهيدان زنده اند.

در سورة بقره ميفرمايد: وَلاَتَقُولُوا لِمَن يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَ َتُ بَلْ أَحْيَآءٌ وَ لَـَكِن لآتَشْعُرُون و به آنها كه در راه خدا كشته ميشوند، مرده نگوييد! بلكه آنان زندهاند ولي شما نميفهميد.

در سورة آل عمران ميفرمايد: وَلاَتَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَ َتَا بَلْ أَحْيَآءٌ عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُون اي پيامبر! هرگز گمان مبر كساني كه در راه خدا كشته شدند، مردگانند! بلكه آنان زندهاند و نزد پروردگارشان روزي داده ميشوند... پر واضح است كه مراد از حيات شهيدان غير از حيات برزخي انسانها است زيرا در آن صورت حيات شهيدان امتيازي براي آنان نخواهد بود، در صورتي كه در اين دو آيه به صورت ويژه حيات پس از شهادت آنان را متذكر شده است و البته چگونگي آن از نظر ما پنهان است چنان كه فرموده است: درك و شعور شما انسانها از درك كيفيت حيات آنان قاصر است.

و در سورة آل عمران توضيح اندكي در اين باره داده است.

امام باقر7 نقل ميكند كه شخصي به نزد پيامبر اسلامشرفياب شد و عرض كرد: من مشتاق شركت در جهادم. آن حضرت پاسخ داد: فجاهد في سبيل الله فأنّك ان تُقتل كنت حيّاً عند الله مرزوقاً و ان متّ فقد وقع اجرك علي الله...: در راه خدا پيكار كن كه اگرشهيد شدي نزد خداوند زنده و روزي خور خواهي بود و اگر مُردي پاداشت بر عهدة خداوند خواهد بود... .(ر. ك: تفسير الميزان، ج 1، ص 382 و 383، انتشارات جامعة مدرسين.)

امامان و پیامبر ما شهید شده اند و طبق آیات قرآن زنده اند

mirza_seraj

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
فقط بحثی که اینجا هست اینکه از نظر من فرد مرده با فرد زنده متفاوته!

الان واقعا این بحث چه ربطی به سنی و شیعه و ابوبکر و عمر داره؟! (عمو این حرفو نزن بهت میخندن)
مگه ما هرچی بهمون به ارث رسیده باید بدون هیچ تفکری قبول کنیم؟

شما اطلاعات تاریخیتون هم زیادکنی بد نیست ! همونایی که برای حسین نامه نوشتند و مقابلش جنگیدند شیعه بودند .حتی شمر خودش جز یاران علی بود.
منم نه پستی در مورد علی ارسال کردم و نه توهینی!
افراد قبل من هم که اینجا پست ارسال کردند کاری به شخصیت های تاریخی نداشتند و همه سعی کردند از آیات قرآن برای رد یا تایید استفاده کنند.

من تازه با این نقل ها رو برو شدم برا همین یه ذره دیر شده

این بحثی که من از این تاپیک نتیجه میگیرم همون بحثی هست که شیعه و سنی با هم دارند
فقط قصدم یادآوری بود که عمر بن خطاب چه کرد
باشه.
آره حتی شمر تو جنگ صفین زخم شمشیر روی پیشونی داشتِ و خیلی از اونها اول با امام بودن و بعدش به خوارج رسیدن
من هم توهین نمیکنم و فقط قصدم یادآوری هست و اصلاً هم دوس ندارم در لفافه (مثل بعضی از دوستان) توهین کنم

با تشکر:gol:

ببخشید
یه سوال داشتم
که چرا به ابی بکر میگن یار غار؟
دلیلش این نیس که در شب لیله المبیت با پیغمبر همراه شد؟

بالا