آمیتریس جان میشه یه دعا از پیغمبران و امامان شیعه بیاری که مثل روایت زیر مستقیما فرد مرده رو مخاطب قرار بده ( اشاره به ای رسول خدا) و از فرد مرده خواسته باشند براشون از خدا بخواهند.
عمربن خطاب با توسل به مقام عباس ابن عبد المطلب عموی پیامبر (ص) چنین دعا و طلب باران کردند: “خدایا ما به مقام پیامبر تو متوسل شدیم و به ما باران دادی، حالا به مقام عموی او متوسل می شویم و طلب باران می کنیم”.
از خدا خواستن به خاطر مقام محمد (ص)
مردی حاجتی داشت عثمان (خلیفۀ سوم) به او گفت: وضو بگیر و دو رکعت نماز بخوان و به پیامبر (ص) متوسل شو و این دعا را بخوان “اللهم انی اسئلک و اتوجه الیک نبینا محمد (ص) نبی الرحمة، یا محمد انی اتوجه بک الی ربی لتقضی حاجتی”، تا به حاجتت برسی.
بازم از خدا خواستن و همچنین از محمد(ص) خواستن به خاطر مقام والایشان نزد پروردگار دعا کنه .. مستقیم از محمد نخواستن حاجت رو برآورده کنه ..
“اى رسول خدا! از خدایت براى امتت باران بخواه … که ممکن است هلاک شو ند”.
من تمام روایاتی که در طول تاپیک برای توسل به فرد مرده بکار بردی نگاه کردم :
علامه سمهودى مى نويسد:
پيامبر اكرم)ص) پس از دفن فاطمه بنت اسد فرمود: «الّله الذى يحيى و يميت... اغفر لامى فاطمْ بنت أسد و وسّع عليها مدخلها بحق نبيك و الانبيأ الذين من قبلى»
خدایا فاطمه را به گفتار ثابت و محکم پایدار بدار، پروردگارا مادرم فاطمه بنت اسد را بیامرز، و جایگاهش را بر وى وسیع و فراخ گردان به حق پیامبرت و پیامبران گذشته ات که پیش از من بودهاند که براستى تو مهربانترین مهربانانى.
پیغمبر اکرم (ص) مى فرماید: هنگامى که آدم مرتکب آن خطاى خود شد، عرض کرد:
«یَا رَبِّ! أَسْأَلُکَ بِحَقِّ مُحَمَّد لَمّا غَفَرْتَ لِى؛ خدایا من تو را به حقّ محمّد (صلى الله علیه و آله) مى خوانم که مرا ببخشى».
خداوند عالم فرمود: تو محمّد (ص) را از کجا شناختى در حالى که هنوز او را نیافریدهام؟!
آدم عرض کرد: پروردگارا! این به سبب آن است که وقتى مرا با قدرت خود آفریدى و از روح خود در من دمیدى، سرم را بلند کرده و دیدم این جمله بر پایههاى عرش نوشته شده است: «لا إله إلّا الله محمّد رسول الله». از این عبارت فهمیدم که تو نام محمّد را به نام خود اضافه نمى کنى مگر به این دلیل که محبوبترین خلایق نزد توست.
خداوند خطاب کرد: آدم راست گفتى. «انه لاحَبُّ الخلق إلىَّ؛ او محبوبترین خلق نزد من است». «ادعونى بحقّه فقد غفرت لک؛ به حقّ محمّد (ص) مرا بخوان من تو را مى آمرزم».
مواردی از توسل امام سجاد علیه السلام به اهل بیت علیهم السلام به چشم می خورد ، از جمله:
دعای ۱۳
فَأَسْأَلُكَ بِكَ وَ بِمُحَمَّدٍ وَ آلِهِ صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِمْ أَن لاَ تَرُدَّنِي خَائِبا..
ترجمه :
از اين رو ترا به حق خودت و به محمد و آلش «صلواتك عليهم» مىخوانم كه مرا نوميد برنگردانى.
اللَّهُمَّ فَإِنِّي أَتَقَرَّبُ إِلَيْكَ بِالْمُحَمَّدِيَّةِ الرَّفِيعَةِ، وَ الْعَلَوِيَّةِ الْبَيْضَاءِ، وَ أَتَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِهِمَا أَنْ تُعِيذَنِي مِنْ شَرِّ كَذَا وَ كَذَا
ترجمه :
بار خدایا! من، به وسیله مقام رفيع محمد و طريقت درخشان على به تو تقرب مىجويم و به واسطه آنها به تو روى مى آورم که ....
یه نمونه منم برات میارم :
ابوعبیده حذاء میگوید: شنیدم که امام باقر «علیه السلام» در حال سجده این دعا را میخواند: أَسْأَلُکَ بِحَقِّ حَبِیبِکَ مُحَمَّدٍ إِلَّا بَدَّلْتَ سَیِّئَاتِی حَسَنَات..
(خدایا) به حق دوستت حضرت محمد (ص)از تو می خواهم که گناهان مرا به اعمال نیک تبدیل کنی ...
همه ی اینها در تمام جملات مستقیم با خدا صحبت میکنند و مخاطب حرفاشون خداونده و میگن خدایا تو بخاطر نیک بودن این افراد(مثلا محمد) دعای ما رو مستجاب کن ( یعنی با فرد مرده صحبتی نیست).
خب این نوع دعا کردن با آیات توحیدی که ما میگیم و در پست اول اومده اصلا در تضاد نیست چون در همگی از خداوند میخواد و فرد مرده هم اصلا مخاطب نیست بلکه به
خدا مستقیم میگیم به خاطر نیک بودن این افراد دعای ما را مستجاب کن.
حالا شما میتونی دعای دیگری از پیغمبر و امامان شیعه (که برای شما معصوم هستند) بیاری که مستقیم گفته باشند
ای رسول خدا ( مرده ) تو از خدا برای ما چنین دعایی بخواه یعنی دقیقا مثل دعای عثمان.
من گشتم چیزی پیدا نکردم جز این دعا در جامعه کبیره :
توسل امام هادی (ع) به اهل بیت علیهم السلام
زَائِرٌ لَكُمْ لائِذٌ عَائِذٌ بِقُبُورِكُمْ مُسْتَشْفِعٌ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِكُمْ وَ مُتَقَرِّبٌ بِكُمْ إِلَيْهِ
زائر شما هستم،ملتجى و پناهنده به قبر شمايم،خواهنده شفاعت به درگاه خداى عزّ و جلّ به وسيله شما مىباشم،و به سوى او به سبب شما تقرّب مىجويم...
خب جامعه کبیره رو خیلی ها سندیتش رو قبول نمیکنند و اونو منتسب میکنند به شیعیان قلابی... مثل محسن کدیور و این دعا رو رد میکنند و یا دکتر سروش . ( من در جاگاهی نیستم که سند رد یا تایید کنم ولی محسن کدیور که خودش تو همین حوزه علمیه قم درس خونده! )
در سایت هایی هم که مربوط به پاسخ به شبهات هست وقتی میخوان توسل ائمه رو مثال بزنند از دعای جامعه کبیره مثال نمیارند بلکه دعاهای دیگر ( مثل صحیفه سجادیه و ...) مثال میارند شاید به خاطر همین سندیتش باشه!
واقعا واسه این نوع بحث کردن بچه ها میخواستن تاپیک باز بشه و به آگاهدخت گیر دادن؟ :|
خب منظور joe_Bel این بود که وقت برای بحث کردن نداره... فقط اومد روایات و آیات خودشو قرار داد... حالا اگر یه فردی منظور خودشو بد ییان کرده باید کل تاپیک ببندیم

بعضی ها به من خرده گرفتند که چرا اول به تالار مدیریت اسلام مراجعه نکردم ولی من تا حالا چنین تاپیکی به چشمم نخورده بود :دی
و از وجود چنین تاپیکی بی اطلاع بودم. خب همینجا از آگاهدخت عذرخواهی میکنم ( اطلاع نداشتم از چنین تاپیک).
ولی از اینکه اعتراض کردم به بسته شدن تاپیک , این رو به حق میدونم .