پستهای قدیمی , تکراری ((در دست بررسی و احیا))

پستهای قدیمی , تکراری ((در دست بررسی و احیا))

  • در مورد معماري باشد

    رای: 0 0.0%
  • در حد امكان در مورد كارهاي اجرايي باشد

    رای: 0 0.0%

  • مجموع رای دهندگان
    0
وضعیت
موضوع بسته شده است.

leyloon

عضو جدید
ضد آب کردن بتن با فناوری کریستالی

ضد آب کردن بتن با فناوری کریستالی

طبیعت بتن
ماده اصلی پرکننده در یک ترکیب بتنی دانه های سنگی می باشد که ماده چسباننده حاصل از ترکیب آب و سیمان , آنها را به یکدیگر میدوزد.زمانی که اجزاء سیمان هیدراته می شود ویا با آب ترکیب میگردد , آنها تشکیل سیلیکات کلسیم هیدراته را می دهند که این ترکیب همانند یک توده صلب سخت می گردد.
بتن یک ترکیب آبی است . برای ساخت این ترکیب کارا و پیوسته و یکپارچه از آبی بیشتر از مقدار لازم برای هیدراتاسیون سیمان استفاده میگردد. این آب اضافی که برای روانی بتن استفاده می شود از منافذ و شیارهای نازک بتن بیرون می آید. با وجود اینکه بتن ظاهرا یک جسم صلب و سخت شده است , ولی یک جسم متخلخل و نفوذپذیر می باشد.تقلیل دهنده های آب و فوق روان کننده ها به منظور کاهش مقدار آب در مخلوط بتن و افزایش کارایی آن بکار میروند , با این وجود منافذ , سوراخها و مسیر های نفوذی در بتن سالم , باقی می مانند و می توانند آب و مواد شیمیایی مهاجم را به عناصر سازه ای انتقال داده و باعث پوسیدن فولاد مسلح کننده و تخریب بتن گردند. که با این وجود بی نقصی سازه به خطر خواهد افتاد.
خاصیت نفوذپذیری و تخلخل بتن
بتن بهترین نمونه برای توصیف یک ماده نفوذ پذیر و متخلخل است.تخلخل مقدار منافذ و سوراخهای داخل بتن می باشد که با درصدی از مجموع حجم ماده نشان داده می شود. نفوذپذیری نیز بیانی از چگونگی ارتباط میان منافذ می باشد. این خاصیت ها به کمک یکدیگر اجازه تشکیل مسیری برای انتقال آب به درون ماده را همراه با ایجاد شکافی که هنگام انقباض بوجود می آید , میدهد.
نفوذپذیری مدت زمان انتشار از منافذ , توانایی عبور آب در فشار بین منافذ ماده می باشد.نفوذپذیری با یک مقدار مشخص مثل ضریب نفوذپذیری توضیح داده می شود و عموما به ضریب "دارسی" باز می گردد. نفوذپذیری آب در یک ترکیب بتنی شاخص خوبی برای سنجش کیفیت کارایی بتن است . ضریب "دارسی" کم نشان دهنده غیر قابل نفوذ بودن و کیفیتی بالا برای مصالح می باشد.با اینکه یک بتن با نفوذپذیری کم نسبتا مقاوم می باشد , اما ممکن است هنوز نیاز به ضدآب کردن برای جلوگیری از نشت میان شکاف ها وجود داشته باشــــد.
با وجود دانسیته (تراکم) معلوم آن , بتن یک ماده نفوذ پذیر و متخلخل است که می تواند با جذب آب و برخورد با مواد شیمیایی متجاوز نظیر دی اکسید کربن , مونواکسید کربن , کلراید ها و سولفات ها و دیگر ترکیبات آنها به سرعت تباه شود. اما راه دیگری نیز وجود دارد که هر آبی می تواند به عمق بتن نفوذ پیدا کند .
جریان بخــار و رطوبت ناشی از آن
آب همچنان در قالب بخار همانند رطوبت نسبی انتقال می یابد . رطوبت نسبی همان آب موجود در هوا به صورت یک گاز محلول می باشد. زمانیکه دمای بخار آب بالا می رود , آب زیاد آن فشار بخاری ایجاد میکند . آب به صورت بخار نیز به میان بتن انتقال می یابد . مسیر جریان از فشار بخار زیاد , عموما منابع , به فشار بخار کم با یک فرایند انتشار می باشد . مسیر انتشار بسیار متکی بر شرایط محیطی است.
جریان انتشار بخار , زمانیکه اجرای ضد آب کردن در مکان هایی که فشار بخار آب موجود به صورت غیر یکنواخت می باشد , بحرانی است . چند نمونه از این موارد شامل :
- استفاده از پوسته ایی که در مقابل بخار بسیار کم نفوذپذیر است , مانند یک پوشش حرکتی روی یک بتن مرطوب [ ولو اینکه پوشش رویی خشک باشد ] در یک روز گرم , در اثر فشار بخار ، فشار موجود افزایش یافته و باعث طبله شدن یا تاول زدن بتن می شود.
- بکار بردن یک اندود یا بتونه برای دیوارهای خارجی یک بنا ممکن است در صورت بقدر کافی نفوذ پذیر نبودن بتونه در مقابل بخار , رطوبت را به داخل دیوارها انتقال دهد.
- استفاده از کف با قابلیت نفوذ پذیری کم در مقابل بخار روی یک دال شیبدار در محلهای زیر سطحی در برخورد با رطوبت بالا ممکن است باعث تورق (لایه لایه شدن ) کف گردد.
عموما یک بتونه یا پوشش کم نفوذ در برابر بخار نباید روی سطح داخلی یک بنا یا سازه قرار داده شود. فشار بخار یا فشار آب برای خراب کردن و یا طبله کردن اندود عمل خواهد کرد . بعضی از انواع پوشش ها و افزودنی های کاهنده آب در بتن حرکت بخار آب را به طور قابل ملاحظه ای اصلاح می کنند و بدین صورت اجازه می دهند از آنها در قسمت داخلی استفاده شود. مثالهای اولیه پوشش های ضد آب سیمانی و مواد افزودنی تقلیل دهنده نفوذ آب می باشند.
چگونگی عملکرد فناوری ضد آب کردن کریستالی
فناوری کریستالی دوام و کارایی ساختار بتن را بهبود بخشیده ، هزینه های نگهداری آن را پائین آورده و با محافظت کردن بتن در مقابل تاثیرات مواد شیمیایی مهاجم ، طول عمر آن را افزایش می دهد. این کیفیت کارایی بالا از راه کار با فناوری کریستالی منتج می گردد. زمانیکه فناوری کریستالی در بتن استفاده می گردد ، ضد آب کردن و دوام بتن را با پر کردن و مسدود ساختن منافذ ، شیارهای موئین ، شکافهای بسیار ریز و دیگر سوراخها بوسیله یک فرم کریستالی بسیار مقاوم حل نشدنی ، اصلاح می کند . این ضد آب بودن بر پایه دو واکنش ساده شیمیایی و فیزیکی اتفاق می افتد . بتن ماده ای شیمیایی است و زمانیکه ذرات سیمان هیدراته می شوند ، واکنش بین آب و سیمان باعث می شود [ بتن ] شروع به سختی کند ، توده ای صلب گردد.همچنین واکنشی شیمیایی با مواد پنهان داخل بتن اتفاق می افتد .
ضدآب کردن کریستالی ، مجموعه ای از مواد شیمیایی دیگر را در [ بتن ]جمع می کند . زمانیکه مواد شیمیایی اجزاء سیمان هیدراته شده و مواد شیمیایی کریستالی در حضور رطوبت قرار می گیرند ، واکنشی شیمیایی اتفاق می افتد ، محصول نهایی این واکنش ساختار کریستالی غیر قابل حلی می باشد .
این ساختار کریستالی فقط در مکان های مرطوب می تواند اتفاق بیفتد و بدین ترتیب در منافذ ، شیارهای موئین و ترک های ناشی از جمع شدگی بتن شکل خواهد گرفت . هرجایی نشت آب صورت پذیرد ضد آب کریستالی با پر کردن منافذ و سوراخها و شکافها ایجاد خواهد گردید.
زمانیکه ضد آب کریستالی در سطوح همانند یک پوشش یا همانند عملکرد پاشش خشک روی دال بتنی تازه بکار گرفته می شود ، فرایندی به نام انتشار شیمیایی رخ می دهد. طبق نظریه انتشار ، محلول با دانسیته بالا میان محلولی با دانسیته پائین جا خواهد گرفت تا این دو متعادل گردند .
بدین سان ، زمانیکه بتن قبل از اجرای ضد آب کردن کریستالی با آب اشباع می شود ، یک محلول با دانسیته شیمیایی کم بکار برده شده است و زمانیکه ضد آب کریستالی در بتن بکار گرفته می شود ، محلولی با دانسیته شیمیایی بالا روی سطح آن ایجاد می شود که فرایند انتشار شیمیایی را راه اندازی می کند ، ضد آب کریستالی با جابجا شدن میان [ محلول با دانسیته پائین ] به تعادل می رسد .
مواد شیمیایی ضد آب کریستالی میان بتن پخش شده و در دسترس اجزای سیمان هیدراته قرار میگیرد و اجازه می دهد واکنشی شیمیایی اتفاق افتاده ، یک ساختار کریستالی شکل گیرد و همانند ماده شیمیایی ادامه می یابد تا میان آب پخش گردد . این رشد کریستالی ، پشت مواد شیمیایی مهاجم شکل خواهد گرفت . واکنش تا جایی که ترکیب شیمیایی کریستالی آب را تمام کرده و یا آن را از بتن خالی کند ، ادامه می یابد .انتشار شیمیایی ، ترکیب بوجود آمده را در حدود 12 اینچ به داخل بتن انتقال می دهد . چنانچه آب فقط 2 اینچ در عمق بتن جذب شده باشد ، در این صورت ماده شیمیایی کریستالی فقط 2 اینچ پیشرفت خواهد کرد و سپس خواهد ایستاد .در صورت ورود مجدد آب به بتن از چند نقطه دیگر در آینده ، با واکنش شیمیایی مواد ، قابلیت پیشروی تا 10 اینچ دیگر وجود دارد .
بجای کاهش تخلخل بتن همانند تقلیل دهنده های آب و روان کننده ها و فوق روان کننده ها ، ماده کریستالی ، مواد پرکننده و مسدود کننده سوراخها را در بتن به منظور ایجاد یک بخش بی عیب و پایدار از سازه ، بکار می گیرد.فرم کریستالی در داخل بتن وجود دارد و به صورت نمایان در سطح آن نیست و نمی تواند بتن را سوراخ کرده و یا به صورت های دیگری نظیر اندودها و یا سطوح پوششی آن را خراب کند .ضد آب کریستالی در برابر مواد شیمیایی با PH بین 3 تا 11 در برخوردهای ثابت و 2 تا 12 در برخوردهای متناوب بسیار مقاوم می باشد. این ماده دمای بین 25 - درجه فارنهایت [ 32- درجه سانتی گراد ] و 265 درجه فارنهایت [ 130 درجه سانتی گراد ] را در یک حالت ثابت تحمل می کند .رطوبت ، نور ماوراء بنفش و میزان اکسیژن هیچگونه اثری بر روی توانایی عملکرد محصول ندارد .
ضد آب کریستالی محافظت در مقابل عوامل و پدیده های زیر راایجاد می کند:
مانعی برای تاثیرات CO ، CO2 ، SO2 ، NO2 ، گازهای خورنده و نیز کربناته شدن می باشد. کربناته شدن فرایندی است که گازهای خارجی پدیده خوردگی را در لایه های بتن ایجاد میکنند.آزمایش کربناتی نشان می دهد که افزایش شکل کریستالی جریان گازهای داخل بتن را کاهش می دهد . کربناتاسیون حالت قلیایی خمیر سیمان هیدراته شده را خنثی نموده و محافظت آرماتورها در مقابل خوردگی از بین میرود.
محافظت کردن از بتن در مقابل واکنش توده های قلیایی [ AAR ] با رد کردن آب به فرایند آنها در نتیجه واکنش توده ها
آزمایش انتشار گسترده یون کلراید نشان می دهد که ساختار بتنی که با ضد آب کریستالی محافظت گردیده است ، از انتشار کلراید ها جلوگیری می کند. این ساختار از فولادهای تقویتی بتن حفاظت کرده و از خرابی های ناشی از اکسیداسیون و انبساط آرماتورها پیش گیری می کند.
بسیاری از روش های سنتی حفاظت بتن نظیر اندودها و دیگر پوشش ها ، ممکن است در دراز مدت مستعد خرابی از آب و ترکیبات شیمیایی گردند در صورتیکه فناوری کریستالی منافذ و شیارهای ناشی از فرایند خودگیری و عمل آوری بتن را بسته و بتن را مقاوم می نماید.
انواع بناها و کاربرد مناسب فناوری کریستالی
فناوری حفاظت و ضد آب کردن کریستالی در دو شکل پودر و مایع وجود دارد. سه روش به کارگیری متفاوت شامل :
استفاده کردن بر روی یک ساختار موجود به عنوان مثال یک دیوار سازه ای یا یک دال کف
ترکیب مستقیم با مقدار بتن در کارگاه همانند یک افزودنی
پاشیدن مثل یک پودر خشک ، کاربرد سبز یا بدون رطوبت ماده خشک روی سطح بتن
 

ایده

عضو جدید
ماکتهای انتزاعی

ماکتهای انتزاعی

مممممممم
 

پیوست ها

  • 0018.jpg
    0018.jpg
    4.1 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • 0053.jpg
    0053.jpg
    5.4 کیلوبایت · بازدیدها: 0

free4cad

عضو جدید
اینم چند تا فرمان اصلی و مهم در اتوکد :

بعد از این فرمان ها اینتر را بزنید خودتون .. من نمیدارم

pu از این فرمان برای پاک کردن لایه های بدون مصرف استفاده می شود و حجم فایل را کم میکند.

re این فرمان یک حالت refresh دارد و موجب میشود که خطوطی که شکسته شده اند به حالت عادی بازگردند.

sc فرمان Scale .. این فرمان برای تغییر مقیاس شکل مورد انتخاب شما کاربرد دارد. بعد از اجرا میتوان از گزینه refrence جهت تغیر مقیاس با توجه به اعداد ورودی شما استفاده کرد ..

ro فرمان rotate ... این فرمان جهت چرخاندن شکل کورد نظر کاربرد دارد...گزینه reference در اینجا هم با دادن زاویه چرخش با توجه به مکان فعلی شکل استفاده میشود.

co فرمان copy برای کپی گرفتن از شکل مورد نظر

m فرمان move برای انتقال دادن شکل به طور کامل از جایی به جای دیگر

br فرمان break برای شکستن یک خط .. برای کوتاه کردن یک خط با زدن انتها و ابتدا

e فرمان erase برای پاک کردن

u فرمان undo برای بازگشتن به حالت قبلی

p از این فرمان بعد از فرمانهایی مانند copy.rotate.move و دیگر فرمانهای مانند اینها استفاده میشود.. که موجب انتخاب مجدد آخرین شکل انتخابی میشود .. مثلا copy-enter p-enter

tr فرمان trim برای پاک کردن اضافی خطوط که همدیگر را قطع کردند

f برای به هم رساند 2 خط که در مسیر هم هستند یا برای دادن پخی در گوشه ها کاربرد دارد .. بعد از اجرای فرمان میزان خمش را با دادن عدد اجرا کنید

F8 فرمان ortho برای حاموش روشن کردن حالتی که در آن به صورت خودکار از 4 جهت اصلی استفاده میشود

F3 کلیدی برای روشن خاموش کردن osnap که حالت آهنربایی اشکال فعال یا غیر فعال میشود .. در جاهای شلوغ خاموش کردن این گزینه برای اجرای برخی عملیات و فرمانها کاربرد زیادی داره

h رمان hatch که برای هاشور زدن شکل بسته مورد نظر کاربرد دارد .. باید شکل از همه زوایا بسته باشه و باز نباشه تا هاشور اعمال بشه

ma فرمان match properti که برای انتقال ویژگی های یک شکل به شکلی دیگر کاربرد دارد .. مانند رنگ و ضخامت و نوع خط از نظر خط چینی یا خط نقطه و ....

b فرمان block برای بلوکه کردن اشکال مورد نظر .. که شکل مورد انتخابی شما را یکپارچه میسازد.

EX فرمان EXTEND برای ادامه دادن خطوط مختلف تا اینکه به خط بعدی برسد.
 

nasa294

عضو جدید
گسترش استفاده از فناوري نوين ساختماني موضوع هفته معماري است



عضو هيات امناي انجمن مفاخر معماري ايران گفت: براساس برنامه ريزي صورت گرفته در هفته معماري(سوم تا نهم ارديبهشت ماه) سال جاري يكي از موضوع هاي اصلي و مورد بحث گسترش استفاده از فناوري‌هاي نوين ساختماني است. انوشه منصوري روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، تصريح كرد:
كارشناسان بخش ساخت وساز براين باورهستند كه تنها راه عبور از معضلات مبتلابه اين بخش در كشور رشد و توسعه صنعتي ساختمان و فناوريهاي نوين مربوط به آن است.
دولت با مديريت وزارت مسكن و شهرسازي در سال جاري برنامه واگذاري زمين به استعداد ساخت يك ونيم ميليون واحد مسكوني را در برنامه دارد كه در اين ارتباط ساخت وساز صنعتي سهم ‪ ۱۰‬تا ‪ ۱۵‬درصد را دارد.
دبير شوراي فناوري معماري خاطرنشان ساخت: معماري پايدار و هويت بخشي به شهرها از جمله مطالب داراي اهميتي است كه در دوسال گذشته به اين مهم توجه شده و مراكز دانشگاهي، نهادهاي عمومي و سازمانهاي مردمي به بحث و بررسي
پيرامون آن پرداخته اند.
منصوري تاكيد كرد: بهره‌گيري از فناوريهاي نوين در بخش ساخت وساز، علاوه بر افزايش سرعت ساخت، موجب صرفه جويي در مصرف انرژي، سبك‌سازي و مقاوم‌سازي سازه‌ها در برابر زلزله پيامد افزايش عمر مفيد بنا را به دنبال دارد.
وي با يادآوري اينكه روش‌هاي سنتي و منسوخ ساخت و ساز در رفع نياز مسكن مردم پاسخگو نيست، گفت: كشور ما براي اين بخش نياز به برنامه ريزي دقيق و تحت كنترل درآوردن شاخص‌هاي اساسي و ذي نقش در بوجود آوردن چالش ها را دارد.
دبير شوراي فناوري معماري اضافه كرد: ارتقاي جايگاه معماري مناسب در كشور و منطبق با فرهنگ و اقليم اين سرزمين
مي تواند نقش بسزايي در بهبود زندگي مردم بويژه در حوزه شهري داشته باشد.
منصوري با بيان اينكه پس از مساله اجراي قانون اساسي، برنامه چشم انداز ‪ ۲۰‬ساله و حمايت از طبقات كم درآمد و محروم جامعه بزرگترين دغدغه مسئولان كشور محسوب مي‌شود، گفت: ما نيازمند تدوين طرحي جامع و فراگير براي پاسخگويي به آحاد جامعه در زمينه‌هاي مختلف هستيم.
اين كارشناس، بر لزوم بهره‌گيري از تمام منابع دراختيار براي تحقق هدف توسعه صنعتي در بخش ساخت وساز تاكيد كرد
و گفت: تحقق هدف احداث ‪۱۵‬ميليون واحد مسكوني در چارچوب برنامه ‪ ۱۰‬ساله نياز به استفاده از روش صنعتي با تاكيد بر فناوريهاي نوين ساخت وساز امكان پذير است.
براساس آمار اعلام شده از سوي وزارت مسكن وشهرسازي در زمان حاضر دوميليون واحد مسكوني در كشور كمبود وجود دارد كه علاوه بر آن سالانه ‪۸۰۰‬ تا ‪ ۹۰۰‬هزار ازدواج در كشور به ثبت مي‌رسد.
منصوري، اهميت فرهنگ سازي، آموزش و ترويج بومي كردن ساخت وسازها را در كشور يادآور شد و گفت: انجمن مفاخر معماري ايران با بهره‌گيري از مراكز تحقيقاتي، دانشگاهي و نهادهاي اجرايي تلاش مي‌كند تا مساله گسترش استفاده فناوري‌هاي نوين را در جامعه به عنوان يك اصل مطرح سازد.
سوم ارديبهشت ماه كه سالروز تولد شيخ بهاالدين محمد (شيخ بهايي) رياضيدان، معمار و شهرساز قرن يازدهم است، همه
ساله به طرح موضوعهاي گوناگون در حوزه معماري و مطالب مرتبط با آن اختصاص دارد.
 

nasa294

عضو جدید
"تپه ميل" ميراث دوره ساسانيان در ري درحال نابودي است



"تپه ميل " يا "آتشكده"، ميراث كهن به جاي مانده از دوره ساسانيان در شهر تاريخي ري، در معرض خطر نابودي قرار گرفته است.
اين تپه در ‪ ۱۱‬كيلومتري جنوب شرقي شهرستان ري و در روستاي قلعه‌نو واقع شده است.
نخستين بار در سال ‪ ۱۹۱۳‬ميلادي "ژاك دومورگان" فرانسوي اين آتكشده و بناهاي پيرامون آن را مرمت كرد.
اين بنا در سال ‪ ۱۹۳۳‬توسط باستانشناس آمريكايي به نام "اشميت" مورد كاوش و حفاري قرار گرفت و اخيرا خانم دكتر شيباني از ايران كار حفاري آن را پيگيري كرده است.
تپه ميل با سنگ، ساروج، خشت و گل ساخته شده و از نظر معماري بسيار زيبا و جذاب مي‌باشد.
نيزارهاي اطراف تپه از وجود درياچه‌اي حكايت دارد كه در گذشته در اين محل وجود داشته، ولي خشك شده است.
اين بناي بسيار كهن كه گفته مي‌شود بخشي از آن زير خاك قرار دارد هيچ امكانات رفاهي و تجهيزات براي جذب گردشگر ندارد.
ترك‌هاي بوجود آمده در ايوان و ديوارها نشانگر آن است كه بخش باقيمانده اين اثر درصورت بي‌توجهي از بين خواهد رفت.
بخش عظيم اين بنا در گذشته نابود شده و از گزند افراد سودجو درامان نمانده است.
اطراف اين بنا مزارع كشاورزي است و در نزديكي آن دوتپه خاكي با ارتفاع بسيار كم ديده مي‌شود كه بنا به گفته بعضي از كارشناسان مقبره زكرياي رازي دانشمند و كاشف الكل در آن قرار دارد، البته سنديت اين موضوع هنوز ثابت نشده و منطقه نيز مورد كاووش قرار نگرفته است.
كارشناس ميراث فرهنگي شهرري گفت:اين تپه علاوه‌بر آتشكده كه‌براي زرتشيان مقدس بود، جنبه نظامي و دفاعي نيز براي شهر باستاني ري داشت.
معصومه كلهر افزود: سربازان مستقر در اين تپه، مردم ري و ساير مدافعان را از حمله دشمن آگاه مي‌كردند و خود نيز آماده دفاع از شهر مي‌شدند.
وي خاطرنشان كرد: آتشكده تپه ميل داراي سه طبقه بوده كه به مرور زمان يك طبقه آن در زير خاك مدفون شده و نياز به حفاري و كاوش دارد.
كلهر گفت: وجود دالان كه هنوز نير موجود است نشان مي‌دهد موبد موبدان به حالت تعظيم آتشدان را از اين راهروها عبور و آن را در مكان آتكشده قرار مي‌داد.
در طبقه سوم آتشكده وجود ديوارهاي بلند طاقديس مانند به چشم مي‌خورد كه برگرفته از طاق كسري در ايوان مداين است.
درحال حاضر دو قسمت از اين ديوار وجود دارد كه درحال نابودي است.
رييس اداره ميراث فرهنگي و صنايع دستي و گردشگري شهرستان ري درباره حفط اين اثر تاريخي گفت: براي جلوگيري از نابوي تپه ميل ترميم پوشش سقف و مسير دسترسي درست براي حركت گردشگران به سمت تپه در دست اقدام است.
محمود تقوايي افزود: براي ترميم پوشش سقف حدود ‪ ۵۰۰‬ميليون ريال و براي مسير دسترسي ‪ ۴۵۰‬ميليون ريال هزينه برآورد شده است.
وي خاطرنشان كرد: طراحي و محوطه‌سازي اثر تاريخي تپه ميل در دست اقدام است تا اين اثر به فضاي گردشگري مناسب‌تر تبديل شود.
تپه ميل شهرري با شماره ‪ ۴۰۷‬در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
 

elnazzzzz

عضو جدید
کاربر ممتاز
رستوران پرا

رستوران پرا

رستورانهای فراوانیدر منطقه Flatiron نیویورك به وجود آمدند. اما چطور یكی از این رستـــــوران‌هایتازه تاسیس شده این چنیــن برجسته شده است؟از طراحان این رستوران (A+L) خواسته شده بود تااین فضای باریك و دراز 90 فوتی تاریك را به رستورانهای یونانی منطقه Parea تغییرشكل دهند. به گفته Brandly zizmor یكی از طراحان این پروژه « رستوران از همان آغازالهام بخش بود»اصل و سرچشمه طرح A+L این بود كه كارفرما علاقمند بود تا موضوعاتكلیشه‌ای و یكنواخت را به شیوه غذاخوري‌های یونانی تغییر دهد. او مي‌خواست غذاهایتازه و ارگانیك و فریبنده را در یك محیط فریبنده و زیبا به نمایش درآورد.بدین منظور Zizmor ، ساختارهای سه بعدی و نمایشی را در 5600 فوت مربع فضا از طریق محیط مصنوعیبیرون از ساختمان را مورد بررسی قرار داد.دیوارهای آن توجه را از شن‌های ساحل یونانبه مجسمه‌ها و سنگ تراشي‌های عاجی رنگ توپوگرافی داخل ساختمان جلب مي‌كنند. گروه‌طراحی، پانل‌های MDF نقاشی شده را برای این الگوهای سه بعدی و پیچ و خم دادن بهآنها در میان رستوران از جلو تا عقب استفاده مي‌كردند.برای رسیدن به نتیجهمطلوب،‌طرح قبل از این كه در AutoCAD رسم شود به صورت ماكت ساختهشد.






دیوارهای كم رنگ فضا را روشنمي‌كرد بدون اینكه مجبور باشیم منحصراً از نورهای مصنوعی استفاده كنیم. عمل كرد سقفنیز همچنین در القاء حس فضای آزاد شركت داده شد. پس از شروع به كار در یك منطقهبسته و ادامه آن تا قسمت غذاخوری اصلی، A+I سقف را نشان داده و 55 الوار MDF نقاشیشده را برای ایجاد سایبان شبكه‌ای روشن كه مثل پانل‌های دیوار، توپوگرافی بازاویه‌های مختلف را ایجاد مي‌كرد نصب كرد. در دنباله فضا در قسمت غذاخوری اصلی،سقفی كاذب 18 اینچ پایین‌تر از سقف اصلی است كه سایبان را برای نشان دادن نوعمتفاوتی از فضای آزاد ، قطع مي‌كند. در این جا گروه طراحی سقف را به رنگ كهرباییروشن نقاشی كردند و گچبری توگودی را برای اشاره به غروبهای یونان در آن ایجاد كردنددر زیر آن یك پوشش مصنوعی از شاخ و برگ به وسیله كابل‌های هواپیما آویزان شده‌ استكه با ایجاد سایه‌های لكه‌لكه‌ای برروی مشتری حس غذا خوری زیر درختان را خلق كردهاست.قسمتهای دیگر طرح خوشبختانه به كار دستی نیاز نداشت. 6 جزء ساختاری ستون‌هافضای رستوران را به صورت خطی از جلو تا عقب نقطه‌گذاری كرده‌اند.


نقطه مهم این بود كه ستون‌ها بانوعی گل ضد حریق پوشانده شده بودند كه این ستونها وجودش در رستوران ضروری بود سقفهر قسمت،‌ Zone های مختلفی را مشخص مي‌كرد و همچنین مبلمان هر قسمت با قسمت دیگركمی فرق داشت. Zizmer شرح مي‌دهد «درجلو و پشت قسمت غذاخوری میزهای ساخته شده ازچوب گردو با در پوش‌های طبیعی كه در بین تاریكی و روشنی این مجموعه رنگی قرارگرفته‌اند.»نیمكتهای دراز با پارچه كرم رنگ روكش شده‌اند در حالی كه صندلي‌های غذاخوری هم به خوبی این نیمكتها با چرم شكلاتی رنگ روكش شده‌اند. برای 24 نفر، ازپیشخان بتنی كه توسط پایه چوبی حفاظت شده است استفاده مي‌شود و روكش بالای بتن بافولاد رنگی و سیاه پوشیده شده است. همین ساختار بتنی و فولادی،‌برای یك میز غذاخوریدراز گروهی كه در مركز این فضا با 34 پادرازا استفاده شده بود. این میز می توانست 27 نفر از دوستان و اعضای خانواده را در دور خود جای دهد.
 

m.j

عضو جدید
سقف کاذب گریلیوم

سقف کاذب گریلیوم

سقف کاذب گریلیوم در رده سقف های دکوراتیواست و در بین آنها از ویژگیهای فراوانی برخوردار است این سقف از آلومینیوم وآهن و ورقهای آلیاژی ( این مورد گران است) تولید میشود . سقف گریلیوم سقف باز هم نامیده می شود ( البته از نظر بعضی ها) جمله سقف باز کمی در خواننده یا شنونده باعث تعجب می شود . ولی شاید بهتر از این نتوان جمله معادل در فارسی پیدا کرد .( در اصطلاحات فنی کلمه و یا جملاتی وجود دارد که معادل فارسی آن بی معنی و یا خنده دار و ...... موارد دیگر می شود ، که بهتر است همان کلمه ویا جمله اینا" گفته شود ، نه معنی فارسی آن ) .
حال چرا به سقف گریلیوم ، سقف باز هم گفته می شود . جواب آن در کار تمام شده است . بعد از اینکه سقف نصب شد چیزی که رویت می شود اینست ، خانه های مربع و مستطیل شکلی که پیوسته در کنار هم قرار گرفته است . که هیچ پوششی در داخل و یا پشت آن وجود ندارد و پشت سقف و تاسیساتی که کار شده است به خوبی دیده می شود . ( شاید این توضیح مختصر کافی باشد)
از نحوه تولید هم بگوئیم ، سقف کاذب گریلیوم از ورق به قطر 4/0 الی 1 میلیمتر ( امکان قطر بیشتر نیز وجود دارد در صورتی که مدولها بزرگتر شود) ابتدا ورق را به عرض وطول مشخص در می آورند . که این اندازه طول و عرض بستگی به مدول مربع و مستطیل سقف گریلیوم دارد که از کمترین مدول سه در سه سانتی شروع می شود . برای مدولهای بزرگتر طول وعرض نام برده شده و هم ضخامت ورق بزرگتر می شود، بعد از اینکه ورق را بصورت مستطیل برش دادند نوبت به پرس کاری برروی آن بصورت فاق و زبانه می رسد و سپس از وسط مستطیل آنرا بصورت یو انگلیسی در می آورند که خود این کار در یک دوره ماشین کاری انجام می گیرد .
گریلیوم تولید شده رنک می شود ، رنگ بصورت مایع و یا پودری ویا غیره می باشد ، که در هر صورت به کوره می رود تا خشک شود .
در هنگام نصب قطعات تولید شده روی هم مونتاژ می شود و سپس در کاریرهای که هم شکل با قطعات هستند ولی با اندازه دو برابر قرار می گیرند ودر سطح طراز اجراء می شوند.
مزیت سقف کاذب گریلیوم در نمای آخر اینطور است که هیچ گونه متعلقات سقف ( بجز چراغ ) دیده نمی شود ، چون می توان در پشت سقف آن را کار کرد، مثل در یچه ها ، کانال ها ، دتکتور ها و ...... و دیگر موارد.
معمولا" سقف کاذب گریلیوم را بصورت منفرد و یا ترکیبی با سقف های دیگر اجراء می کنند ( در مورد آخر زیبا تر جلوه می کند) این نوع سقف را بصورت پره ای و یا بافل نیز می توان اجراء کرد ، زیر سازی سقف گریلیوم مانند سقف های دیگر بصورت آویزانی است ، که با سیم مفتول ویا زنجیر این کار انجام می گردد.
چند تولید کننده این نوع سقف را معرفی میکنم :
/ شرکت کدکن ( اولین تولید کننده این سقف است و همیشه ایده نو دارد)
/ شرکت لمبه کاران زرین/ شرکت آلومیکو
/ ....................
ودیگر تولید کننده های که بنده نمی شناسم .
یک اصلی در بین تولید کننده ها وجود دارد بدین صورت که ابتداء کار ( مشتری ) را پیدا می کنند وبعد سراغ تولید کردن میروند . که این مسئله بین هم تواید کنندها در اصناف مختلف معمول است . بهترین دلیل ایشان نوسانات بازار است و ثابت نبودن قیمت ورقها و دیگر مسائل .
بهترین رنگی که برای سقف کاذب گریلیوم می توان انتخاب کرد به نظر من رنگ قرمز است ( که ماندگارتر وحس مربع ومستطیل را القا می کند) چون سه رنگ اصلی در هنر وجود دارد که بدین ترتیب است : قرمز ، آبی ، زرد که این سه رنگ همراه با شکل هندسی خود می آیند . قرمز با مربع که حس پایداری و ثبات را دارد و آبی شکل هندسی آن دایره است حس آسمان و کره زمین را دارد و زرد شکل هندسی آن مثلث است که حس نا متعادل و فرو ریختن و خطر ! را به همراه دارد .
حال می شود در رنگ آمیزی سقفهای کاذب از این سه رنگ اصلی کمک گرفت ویا از مشتقات آنها که به این رنگها نزدیک است .
 

nasa294

عضو جدید
شهر تاريخي "سيروان" ايلام كاملترين بازمانده از نسل ساسانيان


مخروبه‌هاي قديمي با خشتهايي كه از عهد كهن به يادگار مانده است حكايت از دستهايي هنرمندانه دارد.
ديوارها گذشته در رديف ديروز چنان امروز در صف تخريب قرار گرفته و يكي پس از ديگري سر به خاك نهاده است.
شهري يا در واقع مخروبه‌هاي شهر زيبا به نام "سيروان" كه كاملترين بازمانده از نسل ساسانيان است و امروز تنها بخشهاي ناچيزي از آن به يادگار مانده است.
شهر تاريخي سيروان در ‪ ۱۵۰‬كيلومتري شمال شرقي ايلام در شهرستان شيروان چرداول قرار دارد.
نوع مصالح به كار رفته و سبك معماري اين شهر مربوط به دوران ساسانيان است و بناهاي آن بيشتر از قلوه سنگ و گچ است.
خانه‌هاي دو طبقه با طاقهاي هلالي و همان خشونت معماري دوره ساسانيان در جاي جاي اين شهر تكرار شده است.
متاسفانه اقليم و شرايط جغرافيايي ناشي از كوهستاني بودن منطقه باعث تخريب بخشهاي زيادي از اين شهر تاريخي شده است.
كوهستاني بودن منطقه و اقليم منطقه در گذشته بر سبك معماري اين شهر تاثير گذاشته اما خشن بودن فضاي اين شهر در برابر شرايط آب و هوايي راهي جز فرو ريختن نگذاشته است.
ديوار منازل اين شهر بيشتر از سنگ و ملات آهكي فوق‌العاده محكم كوه‌هاي مجاور ساخته شده و تمام منازل اين شهر داراي زيرزمين بوده است.
در ميان اين شهر تاريخي بنايي به‌نام "قصر انوشيروان" مشاهده مي‌شود كه جزو زيباترين منازل آن دوران به شمار مي‌رفته است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ايلام در خصوص اين اثر مي‌گويد: اين شهر يكي از يادگارهاي دوران ساسانيان بوده كه داراي اهميت تاريخي فراواني است.
"فريدون محمدي" افزود: با توجه به اهميت اين شهر تاريخي اكنون كار نقشه برداري از اين شهر تاريخي "سيروان" آغاز شده است.
وي ادامه داد: كار نقشه برداري شهر تاريخي سيروان از آثار مربوط به دوره ساساني در استان ايلام با هدف بررسي وضعيت حريم اين شهر انجام مي‌شود.
به گفته وي: كار نقشه برداري كامل اين شهر تاريخي در زميني به گستره ‪ ۳۰‬هكتار با اعتباري بالغ بر يكصد ميليون ريال از محل اعتبارات استاني در حال انجام است.
او افزود: علاوه بر كار نقشه برداري، قصد گمانه زني و تعيين عرصه و حريم شهر تاريخي با توجه به مشكلات اين شهر از لحاظ تملك و نيز ساخت و سازهاي غيرمجاز توسط روستاييان در محدوده اين شهر تاريخي بررسي مي‌شود.
محمدي با اشاره به چشم انداز زيباي اطراف شهر تاريخي گفت: با تعيين عرصه و حريم، ساماندهي شهر جهت ورود گردشگر داخلي و خارجي امري ضروري است.
وي همچنين ساماندهي مسيل رودخانه سرابكلان را جزو اقدامهاي سازمان عنوان كرد و گفت: با انجام اين پروژه علاوه بر جلوگيري از تخريب بيشتر آثار حاشيه رودخانه، آب منطقه از آلودگي‌هاي حيواني پاك مي‌شود.
رودخانه سیروان
 

nasa294

عضو جدید
نخستين كارگاه آموزشي "مرمتگران و كاوشگران كوچك " در قزوين برگزار شد


همزمان باهفته بناها و محوطه هاي تاريخي،نخستين كارگاه آموزشي مرمت با عنوان"مرمتگران و كاوشگران كوچك " روز چهارشنبه با حضور جمعي از كودكان و نوجوانان در مجموعه دولتخانه صفوي قزوين برگزار شد.
كارشناس حفاظت و مرمت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين ، هدف از برگزاري اين كارگاه آموزشي را آشنايي نوجوانان و جوانان با ميراث فرهنگي و حفظ ونگهداري و مرمت اين آثار و ابنيه تاريخي عنوان كرد.
"افسانه جبرائيل زاده"روز چهارشنبه در گفت وگو با ايرنا افزود: در اين كارگاه آموزشي سعي شده تا كودكان و نوجوانان با حضور كارشناسان مرمت ، آموخته هاي خود را درخصوص مرمت بناهاي تاريخي براي علاقه مندان به صورت عملي به اجرا گذارند.
وي اظهارداشت : احيا و مرمت يك بناي تاريخي ، در ماندگاري آن موثر و همچنين شناساندن بناها مرمت شده و فرهنك سازي براي حفظ و حراست از ميراث فرهنگي براي عموم مردم ضروري است .
دراين كارگاه آموزشي يك روزه بيش از ‪ ۶۰‬نفر از كودكان و نوجوانان و برخي از دانشجويان رشته مرمت ، استادان و كارشناسان معماري و مرمت سازمان ميراث فرهنگي و صنايع دستي و گردشگري استان قزوين حضور داشتند

 

nasa294

عضو جدید
مطالعات باستان‌شناسي راسته وزير مجموعه سعدالسلطنه‌قزوين انجام مي‌شود





لايه‌نگاري و مطالعات باستان‌شناسي راسته وزير مجموعه سعدالسلطنه‌توسط گروه هنر و معماري واحد پژوهش جهاد دانشگاهي استان قزوين با كارفرمايي سازمان نوسازي و بهسازي در دست انجام است.
مديرگروه‌هنر و معماري جهاد دانشگاهي استان قزوين روز پنج‌شنبه درگفت وگو با ايرنا درخصوص اين پروژه‌گفت: كاروانسراي سعدالسلطنه‌بزرگترين كاروانسراي دورن شهري جهان است، لذا از اين جهت اين مطالعات اهميت ويژه‌اي دارد.
"دكتر آتوسا مومني" افزود: راسته وزير اولين قسمت از مجموعه سعدالسلطنه مي‌باشد كه مطالعات باستان‌شناسي روي آن انجام مي‌شود و با انجام اين پروژه ميزان استحكام پي‌ها و ديوارها مشخص مي‌شود.
وي اضافه كرد: با انجام اين مطالعه، علاوه‌بر اطلاعات باستان‌شناسي، اطلاعات مرمتي هم جمع‌اوري مي‌شود.
دكتر مومني اظهارداشت: براي هر دوره‌تاريخي كدهاي ارتفاعي شناسايي مي‌شود و به طور مثال مشخص مي‌شود در دوره صفوي بنا در چه ارتفاعي قرار داشته‌است.
وي اضافه‌كرد: براي راسته وزير ‪ ۱۵‬گمانه در نظر گرفته شده است كه به‌صورت پلكاني از ابتداي جبهه‌شرقي تا انتهاي راسته زده مي‌شود و بدينوسيله اطلاعات لايه‌هاي پايين، ارتباطات، راهروها و نحوه ورود به هجره‌ها در زمان‌هاي مختلف مشخص مي‌شود
 

nasa294

عضو جدید
بقعه شيخ صفي‌الدين اردبيلي به عنوان مركز عرفان اسلامي ثبت جهاني مي‌شود




مسوول تهيه پرونده ثبتي بقعه شيخ صفي‌الدين اردبيل در فهرست ميراث جهاني اعلام كرد: اين بقعه تاريخي منحصر به فرد به‌عنوان مركز عرفان اسلامي و با نامي مشخص به زودي در فهرست آثار تاريخي يونسكو ثبت مي‌شود.
محمدحسن طالبيان روز دوشنبه در جريان بازديد از مراحل مرمت ، مستندسازي و تكميل بقعه شيخ صفي‌الدين اردبيلي به خبرنگار ايرنا گفت: ثبت اين اثر تاريخي در اولويت قرار دارد و براي ثبت جهاني آن بايد متسندات قوي و قابل قبولي تهيه و گردآوري شود. وي افزود: بر اساس برنامه زمان بندي شده ، پرونده ثبت اين اثر در فهرست آثار تاريخي جهاني تا آخر شهريورماه تكميل مي‌شود.
وي بيان كرد: هم‌اكنون مستندات اين بقعه تاريخي دوران صفوي شامل نقشه‌ها ، عكسها ، تصاوير و مشخصات فني به زبان انگليسي توسط كارشناسان خبره در دست تهيه است كه همه اين مستندات به صورت تطبيقي قبل و بعد از مرمت براي ثبت جهاني به سازمان يونسكو ارسال خواهد شد.
وي همچنين گفت: در حال حاضر كارشناسان سازمان ميراث فرهنگي كشور هر ماه بمدت ‪ ۱۰‬روز در اين مجموعه حاضر شده و بر روند اجراي طرح و تكميل پرونده ثبتي آن نظارت كامل دارند.
وي بااشاره به معماري هنري و ديني اين بناي تاريخي اظهار داشت:در پرونده ثبتي در دست تهيه ، آسيبهاي محيطي ، برنامه مشخص مرمت و بازسازي احتمالي آن و نيز بحث گردشگري آن گنجانده شده و پرونده نهايي به همراه يك فيلم ‪۲۰‬ دقيقه‌اي از مجموعه براي ثبت جهاني ارسال خواهد شد.
طالبيان در ادامه گفت: پرونده اين اثر تاريخي پس از تمكيل و ارسال به مركز جهاني ثبت آثار تاريخي براي ثبت در فهرست ميراث جهاني يونسكو در سال ‪ ۲۰۱۰‬مطرح و تصميم‌گيري خواهد شد.
مجموعه بقعه شيخ صفي در ميدان عالي قاپو اردبيل به نام شيخ صفي‌الدين اردبيلي جد شاهان صفوي پس از وفات او در سال ‪ ۷۳۵‬هجري قمري توسط فرزندش شيخ صدرالدين موسي ساخته شده و هشت بخش اصلي شامل مسجد جنت سرا ، قنديل خانه ، حرم خانه ، چيني خانه ، چله‌خانه ، شربت خانه ، گنبد الله الله و شهيدگاه است.
علاوه بر مقبره شيخ صفي و مرقد شاه اسماعيل اول ، آرامگاه‌هاي ديگري از شاهزادگان صفوي و سرداران قزل‌باش از جمله شهداي جنگ چالدارن و شروان در اين بقعه و محل شهيدگاه قرار دارند.
 

سـعید

مدیر بازنشسته
گسترش استفاده از فناوري نوين ساختماني موضوع هفته معماري است

گسترش استفاده از فناوري نوين ساختماني موضوع هفته معماري است

معماری و میراث فرهنگی: عضو هيات امناي انجمن مفاخر معماري ايران گفت: براساس برنامه ريزي صورت گرفته در هفته معماري(سوم تا نهم ارديبهشت ماه) سال جاري يكي از موضوع هاي اصلي و مورد بحث گسترش استفاده از فناوري‌هاي نوين ساختماني است.

انوشه منصوري روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، تصريح كرد:
كارشناسان بخش ساخت وساز براين باورهستند كه تنها راه عبور از معضلات مبتلابه اين بخش در كشور رشد و توسعه صنعتي ساختمان و فناوريهاي نوين مربوط به آن است.


دولت با مديريت وزارت مسكن و شهرسازي در سال جاري برنامه واگذاري زمين به استعداد ساخت يك ونيم ميليون واحد مسكوني را در برنامه دارد كه در اين ارتباط ساخت وساز صنعتي سهم ‪ ۱۰‬تا ‪ ۱۵‬درصد را دارد.


دبير شوراي فناوري معماري خاطرنشان ساخت: معماري پايدار و هويت بخشي به شهرها از جمله مطالب داراي اهميتي است كه در دوسال گذشته به اين مهم توجه شده و مراكز دانشگاهي، نهادهاي عمومي و سازمانهاي مردمي به بحث و بررسي
پيرامون آن پرداخته اند.


منصوري تاكيد كرد: بهره‌گيري از فناوريهاي نوين در بخش ساخت وساز، علاوه بر افزايش سرعت ساخت، موجب صرفه جويي در مصرف انرژي، سبك‌سازي و مقاوم‌سازي سازه‌ها در برابر زلزله پيامد افزايش عمر مفيد بنا را به دنبال دارد.


وي با يادآوري اينكه روش‌هاي سنتي و منسوخ ساخت و ساز در رفع نياز مسكن مردم پاسخگو نيست، گفت: كشور ما براي اين بخش نياز به برنامه ريزي دقيق و تحت كنترل درآوردن شاخص‌هاي اساسي و ذي نقش در بوجود آوردن چالش ها را دارد.


دبير شوراي فناوري معماري اضافه كرد: ارتقاي جايگاه معماري مناسب در كشور و منطبق با فرهنگ و اقليم اين سرزمين
مي تواند نقش بسزايي در بهبود زندگي مردم بويژه در حوزه شهري داشته باشد.


منصوري با بيان اينكه پس از مساله اجراي قانون اساسي، برنامه چشم انداز ‪ ۲۰‬ساله و حمايت از طبقات كم درآمد و محروم جامعه بزرگترين دغدغه مسئولان كشور محسوب مي‌شود، گفت: ما نيازمند تدوين طرحي جامع و فراگير براي پاسخگويي به آحاد جامعه در زمينه‌هاي مختلف هستيم.


اين كارشناس، بر لزوم بهره‌گيري از تمام منابع دراختيار براي تحقق هدف توسعه صنعتي در بخش ساخت وساز تاكيد كرد
و گفت: تحقق هدف احداث ‪۱۵‬ميليون واحد مسكوني در چارچوب برنامه ‪ ۱۰‬ساله نياز به استفاده از روش صنعتي با تاكيد بر فناوريهاي نوين ساخت وساز امكان پذير است.


براساس آمار اعلام شده از سوي وزارت مسكن وشهرسازي در زمان حاضر دوميليون واحد مسكوني در كشور كمبود وجود دارد كه علاوه بر آن سالانه ‪۸۰۰‬ تا ‪ ۹۰۰‬هزار ازدواج در كشور به ثبت مي‌رسد.


منصوري، اهميت فرهنگ سازي، آموزش و ترويج بومي كردن ساخت وسازها را در كشور يادآور شد و گفت: انجمن مفاخر معماري ايران با بهره‌گيري از مراكز تحقيقاتي، دانشگاهي و نهادهاي اجرايي تلاش مي‌كند تا مساله گسترش استفاده فناوري‌هاي نوين را در جامعه به عنوان يك اصل مطرح سازد.


سوم ارديبهشت ماه كه سالروز تولد شيخ بهاالدين محمد (شيخ بهايي) رياضيدان، معمار و شهرساز قرن يازدهم است، همه
ساله به طرح موضوعهاي گوناگون در حوزه معماري و مطالب مرتبط با آن اختصاص دارد.
 

سـعید

مدیر بازنشسته
هر کی معمار بیاد تو...!!! ( پست ویژه روز معمار)...حتما بخونید و جواب بدین.....

هر کی معمار بیاد تو...!!! ( پست ویژه روز معمار)...حتما بخونید و جواب بدین.....

:gol:با سلام خدمت همه دوستان عزیز و دوست داشتنی

یک سال دیگه هم گذشت و سوم اردیبهشت داره از راه میرسه . این روز شاید از نظر خیلی ها یک روز عادی مثل 364 روز دیگش باشه ولی برای ما معمار ها باید یک روز ویژه باشه . همان طور که بزرگان معماری ایران مانند استاد بزرگ معماری ایران مرحوم سید هادی میرمیران ( روحش شاد ) در برنامه ای خاص به مناسبت روز معمار در چند سال گذشته در سخنرانی زیبایشان ارزش خاص و ویژه ای رو برای این روز قائل بودند . ما نیز نه در یک روز خاص بلکه در تمامی روز های قشنگ خداوند رهرو و ادامه دهنده راه این بزرگان باشیم تا بتونیم نام ایران و معماری ایرانی رو مانند گذشتگانمون در سراسر دنیا بر سر زبان ها بیاریم تا به همه ملل ها ثابت کنیم معماری ایرانی ریشه دار ترین معماری تاریخ است و هیچ گاه از موقعیت و جایگاه خود نزول نمی کند بلکه به امید و پشتوانه تک تک بچه های پاک این خاک و سرزمین جایگاه خود را روز به روز به درجات عالی برساند .
حالا من به عنوان عضو کوچکی از جامعه معماری ایران از شما درخواست می کنم تا نظرات و پیشنهادات و یا حتی انتقادات خودتونو اینجا مطرح کنید تا با کمک همه دوستان به هم کمک کنیم که چطور می تونیم معماری رو در ایران شکوفا کنیم و به اوج برسونیم .
خوب پیشاپیش روز معمار رو به همه دوستان عزیزم تبریک می گم و باید بگم که 3 اردیبهشت برای من واقعا روز بزرگیه چون نه تنها روز معماره بلکه روز تولد شخصیه که من تمام زندگیم فدای یک نفس اونه......:gol:( مادرم تولدت مبارک):gol:


در ضمن در یک تاپیک دیگه شرح مختصری از زندگی مهندس هادی میرمیران رو براتون میزارم.

موفق و پیروز باشید.....
 
آخرین ویرایش:

سـعید

مدیر بازنشسته
يک ايراني رئيس دانشکده طراحي دانشگاه هاروارد شد

يک ايراني رئيس دانشکده طراحي دانشگاه هاروارد شد

رئيس دانشگاه هاروارد از انتصاب پروفسور محسن مصطفوي به عنوان رئيس جديد دانشکده طراحي اين دانشگاه معتبر خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دانشگاه هاروارد از پروفسور محسن مصطفوي به عنوان چهره اي برجسته، کامل و رهبري علمي و آکادميک، طراح، معمار و پژوهشگر ياد کرد.


مصطفوي اخيرا رئيس دانشکده کالج معماري، هنر و طراحي دانشگاه کونل آمريکا بوده است. وي پيش از اين نيز به مدت 9 سال رياست انجمن مدرسه معماري در لندن را بر عهده داشته است. اين مدرسه يکي از برجسته ترين مدارس طراحي اروپا محسوب مي شود.
درو فاوست، رئيس دانشگاه هاروارد در ستايش از اين استاد برجسته ايراني گفت: محسن مصطفوي پيشينه منحصربفرد و پرابهتي در رهبري دو مدرسه ممتاز معماري و طراحي جهان داشته است و در اين ميان سرزندگي عقلاني و عملکرد عالي وي در عرصه جهاني اين اطمينان خاطر را به ما داده است تا اين دانشکده را به دست وي بسپاريم.


{ ایرانی همه جا ایرانیست... }
 

elnazzzzz

عضو جدید
کاربر ممتاز
هایتک در ایران

هایتک در ایران

در ایران پیش از انقلاب کامران دیبا . نادر اردلان .مهوش عالمی . حسین امانت . سردار افخمی و گروهی دیگر از معماران معماری تاریخ گرا و بومی را تجربه کردند که آثار به جامانده از این تجربیات اغلب بار ارزش اند . در ایران بعد از انقلاب از اواسط دهه هفتاد به تدریج و به ویزه پس از تغییر دولت .گروه طرفداران ((هویت بومی )) تا حدی پس نشستند و عده ای از معماران از جمله فرهاد احمدی. فیروز فیروز. فریار جواهریان. بیزن شافعی .تجربیات در خور توجهی در زمینه ترکیب معماری مدرن و بومی انجام دادند . که به دور از انصاف است که به راحتی از کنار این تجریات با ارزش دانشجویان و معمارن جوان بگذرند و آینده معما ری با ریشه و اصیل خود را در جایی و چیزی غیر از این تجربیات بجویند بی شک اینده معماری ما در جایی جز نگاه به گذشته و درک آن تجربیات نیست.
معماری هایتک به عنوان فصلی که نگارنده آن را جریانی بسیار استخوان دار و محکم و باشکوه میداند را تا حدی در بخش معماری هایتک تاریخ تولدش را بررسی کردیم و البته که این روند ادامه خواهد یافت. بعد از 30 سال از مطرح شدنش در سطح بین المللی به تازگی فقط باب صحبتش در ایران باز شده.ایران در دوره ای ارتباطش را با دنیا قطع کرد این قطع ارتباط با دنیا و گوشه نشینی برای ما بسیار گران تمام شد و باعث شد که شکاف ما با دنیای متمول به شدت شتابان بیشتر از پیش شود و البته که این شکاف در معماری هم رخ نموده و در معماری معاصر عوارض بغرنج ان را می توان مشاهده کرد. اینکه مفاهیم هایتک خیلی کند به ایران آمد شکی نیست ولی با تمام این موضوعات و در کشوری مثل ایران کار در زمینه معماری های تک بسیار مشکل است ولی بعضی از معماران ارزشمند ایرانی در این زمینه وارد شده اند و البته که دستاوردهای آنها اغلب با توجه به کمبودهای شدید در ایران پر رنگ و غیر قابلی چشم پوشی است یکی از این ستارگان های تک ایرانی مهندس فرهاد احمدی است با تمام احترامی که نگارنده به تمامی اساتید معماری ایران میگذارد و مراتب خاکساری خویش را پیشاپیش بیان می کند در معماری معاصر بعد از انقلاب فرهاد احمدی را نقطه شکست این معماری میداند و ایشان را چند گام پیش تر از سایرین می بیند



مهندس فرهاد احمدی در ابتدای کارشان گرایش به معماری سنتی داشتند ( به عنوان نمونه فرهنگ سرای دزفول) و با تغییر رویه ای مدرن شدند و روح معماری ایرانی را به ساختمانهایشان دادند و از حق نگذریم که ساختمانهای ایشان علاوه بر دار بودن از شخصیت از روح ایرانی هم بر خوردار هستند و معماری ایشان را به جرات می توان معماری با ریشه ای معرفی کرد . که عزم آن داریم تجربیات ایشان را باهم در اینجا تورق کنیم .



ساختمان تجاری اداری فرشته

طراح : مهندس فرهاد احمدی
مکان : تهران سال 1376
مساحت :1800متر مربع

این بنا برای کارکردهای تجاری اداری و مسکونی در دو بلوک و با فاصله از اضلاع کج و معوج زمین شکل گرفت تا ساختمان شهری و بستر سبز طرح با حفظ درختان موجود ممکن شود بلوک اول با ارتفاع چهار طبقه با نمای کاملا شیشه ای در اطراف با فاصله و درون سازه فلزی مهار بندی شدهقرار گرفت تا حس سبکی و تعلیق آن افزایش یابد پلان ها در دو بلوک بیضی و مربع آزاد وبدون تقسیم بندی در نظر گرفته شده اند .

طبقه همکف این بخش که هم سطح خیابان در نظر گرفته شده با در وازه هایی از سنگ گرانیت سیاه و با یک سایبان مواج از فلز سوراخ دار از طبقات دیگر جدا شده تا کار کرد متفاوت آن را بیان کند این سایبان در اطراف بلوک شیشه ای از بالا با میله هایی آویزان شده است که در عین حال نگهدارنده ریل نردبان شستشوی شیشه ها هم هست .
بلوک با ارتفاع بیشتر با نمای سیمانی به شکل حجمی با پلان بیضی است که قطر آن موازی ظلع شمالی مورب است که با توالی یکنواخت در عرض و ارتفاع سوراخ شده تا پنجره ها کوچک امامتعدد در آن تعبیه شود اندک بودن شفافیت این بخش به دلیل محدود کردن اشراف صورت گرفته است دو حجم به واسطه یک هسته فلزی که در آن پله گرد فلزی آسانسور پانوراماتیک شیشه ای پل ارتباصی واحد ها کانال های عموای تاسیسات هوا ساز واحدها و بالا برها آبدار خانه ها و سرویس ها در وسط و همچنین شبکه سازه فلزی مهار بندی شده در بیرون قرار دارند به هم متصل شده اند .
استراگچر ساختمان همان سازه نمایان بیرونی است و دو پوسته است سم دسوار پرده ای است که برای اولین بار در ایران اجرا شده است سیستم های خاصی برای اجرای آن پیش بینی شده و شیشه ها با ارتفاع یک طبقه ساخته شده اند و پوستهدورنی هم یک پوسته چوبی دارد که بسته می شود قسمت بتونی که به دلیل مجاورت با همسایه و ارتباط شهری و درختان دور کدر شده است زون مرکزی فلزی آسانسور شیشه ای و سرویسها و تاسیسات از قسمت مرکزی عبور میکنند و بیانی مطابق رویکردهای های تک دارد .


 

setayesh_s

عضو جدید
کاربر ممتاز
روز معمار يه روز ديگه شد !فكر كن!

روز معمار يه روز ديگه شد !فكر كن!

:eek:نامگذاری بیست و چهارم بهمن ماه ، سالروز وفات قوام الدین شیرازی بعنوان روز ملّی معمار
با پيشنهاد وزارت مسکن و شهرسازي بيست‌و‌چهارم بهمن‌، سال‌روز وفات قوام‌الدين شيرازي به‌عنوان روز ملي معمار نام‌گذاري مي‌شود.
به گزارش بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، فريدون رضوي‌کيا، رييس بنياد علمي پژوهشي معماري و شهرسازي ايران اعلام كرده است كه با توجه به نامگذاري روز سوم ارديبهشت‌ماه به‌عنوان روز ملي کارآفريني توسط هيأت دولت، ثبت روز مذکور که مصادف با بزرگداشت شيخ بهايي است، به‌عنوان روز ملي معمار منتفي است.
به‌گفته‌ي او با پيگيري‌هاي حوزه معاونت شهرسازي و معماري وزارت مسکن و نظر مساعد و تاييد نهايي مقام عالي وزارت، 24 بهمن ماه، سالروز وفات قوام‌الدين شيرازي معمار برجسته‌ي ايراني به‌عنوان روز ملي معمار به شوراي عالي انقلاب فرهنگي پيشنهاد شده و به‌زودي به‌صورت رسمي اعلام مي‌شود.



اي بابا مثل اينكه زور روز كار افريني چربيد
نيت امسال سال نو اوري و شكوفايي !!!!!!!!!!!!!!!!!!

:redface:
 

sadra86

عضو جدید
در نوجوانی همیشه به این فکر بودم که شغل آینده من باید اصالتی دیرپای داشته باشد نه زاییده عصر حال که به فردا نرسیده عمرش رو به زوال باشد. چند حرفه را رصد کردم و پی گیر شدم چندی به نجوم چندی به پزشکی و... شاید باورتان نشود به فلسفه و فقه و کلام هم ناخنکی زدم. القصه ... آزمودم دل خود را به هزاران شیوه/هیچ چیزش به جز از وصل تو خشنود نکرد.
در این میان معماری و بنا را برترین دیدم. هم اصالتی به قدمت عمر بشر داشت و هم بار ذوقی و انسان محور آن بر سایر علوم مهندسی افزون بود.

معماری و مهندسی بنا امضای بشر روی زمین است. قدر زمین و اثر خود را بدانیم.
روزت مبارک معمار / پاینده باشی معمار
 

سـعید

مدیر بازنشسته
سازه های فضایی ( فضاکار)

سازه های فضایی ( فضاکار)

سازه های فضایی شکلهای هندسی منظمی هستند که در کنار یکدیگر تکرار شده و با اتصال مکرر این اجزا شبکه ای مستحکم و یکپارچه با ساختاری سه بعدی ایجاد می کنند . این اجزا از المانهای طولی ( با مقطع های مربعی ، دایره ای ، مثلثی و ... ) و اتصالهایی که هر روز بر انواع آنها افزوده می شود تشکیل می شود . جنس المانهای طولی متنوع بوده و بسته به نوع مصرف آنها متغیر خواهد بود ولی معمولاً از انواع پلاستیک و پروفیل ، فولاد و آلومینیوم استفاده می شود


به عنوان نمونه هایی از این نوع سازه ها در ایران ، پوشش مرقد مطهر امام و سقف چند غرفه نمایشگاه بین اللملی تهران را می توان نام برد . البته این نوع سازه پدیده خیلی جدیدی نیست ، زیرا گراهام بل طرحهایی از شبکه های منظم هندسی که کاربرد ساختمانی داشته باشد تهیه کرده بود . همچنین آلاچیقهای عشایر محلی ایران ، سبکی مانند این نوع سازه ها دارند ولی در دهه 60 میلادی بود که این نوع سازه ها به صورت موضوعی بین اللملی و قابل بحث مطرح شد به طوری که اولین کنفرانس بین اللملی سازه های فضایی ( فضاکار ) در سال 1966 در دانشگاه ساری انگستان برگزار شد .


دلیل شهرت ناگهانی چه می تواند باشد ؟ سازه های فضایی چه خصوصیاتی دارند که همه کشورها به آن روی آورده اند ؟


این سوال چند جواب می تواند داشته باشد :


1- سازه های فضایی از قطعه های پیش ساخته استاندارد تشکیل می یابند که در صورت تولید انبوه ، قیمت این قطعات بسیار پایین می آید . این قطعات توسط کارگران نیمه ماهر قابل نصب هستند .


2- یکی از مهمترین خصوصیات سازه های فضایی ، قابلیت پوشش سطحهای وسیع بدون ایجاد مانع و همچنین قابلیت پوشانیدن دهانه های بسیار بلند است که برای استفاده در امر ساختن استادیوم های ورزشی ، سالنهای چند منظوره ، آشیانه های هوایی ، سقف استخرها و ... ایده آل است .


3- سادگی ولی در عین حال زیباییظاهری این سازه ها توجه بسیاری از مهندسین معمار را به خود جلب کرده ، به طوری که قبل از مهندسین ساختمان ، این آرشیتکتها بودند که به این نوع سازه روی آوردند و تنوع بسیار وسیع آن ، که بویژه با پیشرفت علم کامپیوتر و ایجاد برنامه گرافیکی جدیدی بر آن افزوده شده ، قدرت خلاقیت بسیار زیادی به طراح می بخشد .


4- دانشمندان پس از آزمایشهای زیاد ، به مقاومت بسیار زیاد انواع مختلف سازه های فضایی در مقابل بارگذاریهای سنگین متمرکز یا نامتقارن پی برده اند . سازه های فضایی دارای آنچنان نیروی پایداری و مقاومت نهایی هستند که سازه را قادر به تحمل بارگذاری موضعی بیش از حد میکند . تجربه نشان می دهد که انواع ویژه ای از شبکه های فضایی حتی در صورت صدمه دیدن ، به صورت ناگهانی فرو نمی ریزند و این ویژگی ، در صورت بروز حریق و انفجار ، اهمیت بیشتری دارد .


همچنین استحکام این قابهای فضایی ، امکان جابجایی بعضی از ستونها را بدون ایجاد نقض ساختمانی می آورد .


5- با پیشرفت تکنولوژی ، مهندسین و طراحان ، انواع جدیدی از اتصالهای ارزان قیمت را اختراع کرده اند که اتصال چند قطعه را در فضا توسط کارگران نیمه ماهر بدون هیچ مشکلی ممکن می سازد .


6- از انجا که سازه های فضایی از نظر استاتیکی نامعین هستند بنابراین تحلیل دستی آنها با استفاده از روشهای دقیق ، کار بسیار دشواری است . این امر یکی از دلایل معوق ماندن طرحهای سازه های فضایی در گذشته بوده است ، ولی امروزه با استفاده از کامپیوترهای الکترونیکی و رورشهای ریاضی نوین ، امر تحیلی سازه بسیار سریعتر و دقیق تر از گذشته صورت می گیرد . همچنین استفاده از روشهای نوین طراحی بهینه سازه با حداقل مصالح را امکان پذیر می سازد و سازه ، دست بالا طراحی نمی شود .


از آغاز پیدایش سازه های فضایی اشکال بسیار گوناگونی به انواع آن افزوده شده که دارای طبقه بندی جامع ذیل است :


1- داربستهای اسکلتی ( Skeleton Frameworks )


2- سیستمهای پوسته تحت تنش ( Stressed Skin Systems )


3-سازه های معلق ( Suspended Structures )


4- سازه های هوای فشرده ( Pneumatic Structures )


در انواع این سازه ها ، اتصالهای مختلف که در طی مدت زمان طولانی تکمیل شده اند به کار گرفته می شوند و اکثر آنها شکل ظاهری بسیار ساده ای دارند . با استفاده از این اتصالها امکان ساختن این سازه ها به صورت دو و یا چند لایه وجود می آید و با استفاده از قطعات پیش ساخته می توان سازه های عظیمی را با هزینه کم و به آسانی ایجاد کرد .


یک نمونه از سیستمهای موفق ، سیستم گوی و لوله ( mero ) است که اتصالهایش گوی هایی با 18 سوراخ است که از جهات مختلف عضو می پذیرد و قدرت عمل زیادی را به طراح و سازنده می بخشد . یک نمونه جالب از سازه های دو لایه ، ساختمان نمایشگاه واقع در سائوپولو ، برزیل است که محوطه ای به مساحت 260 در 260 متر مربع را با تکیه بر 25 ستون و با استفاده از 48000 عضو لوله ای آلومینیومی پوشش می دهد . نمونه جالب دیگری از کاربرد سازه های فضاکار قابل جداشدن ، پارکینگ هیترو لندن است . این پارکینگ قابلیت تحمل 325 اتومبیل را داشته و استفاده از آن بسیار اقتصادی است . این نمونه ، تصور اکثر افراد را مبنی بر اینکه شبکه های فضایی فقط برای مسقف کردن محوطه بکار می روند را باطل می سازد . نمونه دیگر ، آشیانه هواپیما در لندن است که دهانه ای به طول 138 متر دارد . این سقف باید لوازمی به وزن حدود 700 تن را تحمل کند که 300 تن آن متحرک و شامل چندین دستگاه جرثقیل است که امکان تعمیرات و نگهداری هواپیما را به سهولت فراهم می آورد .
 

سـعید

مدیر بازنشسته
سلام دوست من ....اول باید به این نکته اشاره کنم که طرح چنین سوالی اون هم برای رشته معماری سخته .... به نظر من رشته معماری (سوا از اینکه من در این رشته درس خوندم) در بین 5 رشته برتر دنیا جا داره...چون تنها رشته ای که تلفیقی از علم و هنر رو در کنار هم داره و آنچنان زیبا این دو مقوله را در کنار هم قرار می دهد که وسایل آرامش همه انسان ها را فراهم کرده است...شما به معماری تنها از دید ساختمان نگاه نکنید .... بلکه طراحی معماری ساختمان تنها یکی از جنبه های این رشته است...دیگر شاخه های این رشته می تونم به طراحی مبلمان , طراحی وسایل نقلیه , طراحی اشیای تزیینی , طراحی کشتی , طراحی لباس , طراحی جواهر آلات , طراحی خاص و ...... اشاره کرد . پس به جرات می تونم بگم که حتی معماران بزرگ دنیا همان طور که خودشان هم اعتراف کرده اند هیچکدام معماری رو تمام و کمال درک نکرده اند....
موفق باشید...
 

سـعید

مدیر بازنشسته
5 هتل مخوف که دوست دارید در آنها زندانی شوید!

5 هتل مخوف که دوست دارید در آنها زندانی شوید!

شاید هیچگاه هیچ کدام از ما آرزو نکنیم که روزی در یک زندن زندانی شویم. معمولا از زندان به عنوان بدترین جای جهان نام می برند. اما واقعا هیچ کدام از ما طعم بودن در یک زندان را چشیده ایم؟ آیا می توانیم تصور کنیم که روزی در یک زندان باشیم؟ آن هم زندانهای مخوفی مانند زندان ساواک یا KGB که همراه با شکنجه هم باشد؟ بله! چاره کار یک شب اقامت است در یک هتل زندان!

  • هتل زندان، زندان پولکی!
هتلداری در سراسر جهان یک کار بسیار فنی و طاقتفرساست. در این بازار پیچیده داشتن یک هتل موفق کار بسیار مشکلی است. بعضی از کشورها در این بازار زندانهایی مخوفی دارند که دیگر برای نگه داشتن زندانی به کار نمی رود. کمی تغییر و بهینه سازی هتلی را فراهم می آورد که شما با صرف اندکی پول بتوانید در آنها احساس یک شب زندانی بودن را بچشید. البته با مقدار زیادی امکانات رفاهی عالی!
در ادامه کمی از این هتل زندانهای زیبا را خدمت شما معرفی می کنیم



Boston, Massachusetts
هتل زندان شهر بوستون که امروز با نام لیبرتی هتل شناخته می شود امروز یک هتل 4 ستاره بسیار زیباست که در بخش تاریخچه آن نوشته شده است «دیوارها هم می توانند با شما سخن بگویند»
*


Mt. Gambier, Australia
بر بالای کوه ، باربران کوهستانی هیچ وقت چهره این زندان را فراموش نمی کنند. شاید شما هم بخواهید یک شبیه در این هتل زندان اقامت داشته باشید. خیالتان راحت! سعی شده است همه چیز همانقدر مخوف باقی بماند!
*


Luzern, Switzerland
اقامت در یک شب در زندانی در قلب سوییس چیز کمی نیست. در یکی از آرامترین شهر های جهان شما می توانید یک شب را با خیال راحت سپری کنید. آن کتابخانه را می بینید؟ ( پایین سمت راست ) کتابخانه رئیس زندان بوده است. با پرداخت اندکی بیشتر شما نیز می توانید کتابهایی که او برای زندانداری می خوانده است را بخوانید!
*


Oxford, England
زندانی که هزارسال است در قلب شهر دانشگاهی آکسفورد آرمیده است شما را به طرف خود می خواند. زندانی که واقعا بسیار شیک هتل شده است. زندانی که شاید یادآور بهترین هتلهای جهان است در حالی که بازدید کنندگان می توانند در بعضی قسمتها پی ریزی زندان را با چشم نظاره کنند. یادآور دوران اسیری!
*


Lineage, Latvia
شاید دیگر نباید اینجا را پیشنهاد کنم. اینجا در قلب لیتوانی شما بر زندانی پای می گذارید که روزگاری KGB در آن به جنایت دست می زده است. کافی بود کمی سکوت کنید، و یا دروغ بگویید ، تا به بیرحمانه ضربات تازیانه های خاردار را بر تنتان حس کنید. گوش کنید! بومیان می گویند: هنوز صدای زندانیان به گوش میرسد.
 

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام
یه مقاله دارم که تو دوران دانشجویی نوشتم و رشته معماری و رشته کشاورزی رو توش مقایسه کردم . چون هم کشاورزی رو خوندم هم معماری و با تمام وجود معماری رو دوست دارم .

ولی چکیده مقاله که در دفاع از نظام مهندسی کشاورزی نوشته و عنوان شد به این شکل بود ...

کشاورزی اگر چه در حال حاضر به عنوان یک رشته پر فارغ التحصیل ، دانش آموختگان زیادی دارد ، اما در قهقرای مظلومیتی نهان و در پرده ای از بی مهری قرار گرفته است . چرا که خاکی بودن رشته اش و مهندسینش ، اجازه توهین و تحقیر و راهپیمایی و تحصن و هزاران حرکت معقول و غیر معقول دیگر را به دانش آموختگان این رشته نمی دهد . اما در یک حساب و کتاب سر انگشتی می توان دریافت که ارزش گذاری در بین رشته ها نمی تواند با مقیاس واحد درسی و معدل و عنوان پایان نامه ها باشد زیرا پس از دوران کوتاه تحصیل رشته سرنوشت جامعه به دست مهندسین آن جامعه است ...
مهندس عمران یا مهندس معمار یا تاسیسات در ساخت یک آپارتمان 10 تا 20 طبقه با فرض هر خانواده 5 نفر نهایتا با انجام ندادن وظایف خود با جان 100 نفر بازی خواهند کرد . یک پزشک در صورت عدم موفقیت می تواند جان 1 نفر را نجات ندهد ! . یک خلبان با جان 300 نفر انسان سرو کار دارد و ... و اگر دقت کنید نظامهای هر کدام از این مشاغل ، قوی تر از هر روز در سیستمها مشغول به فعالیتند . حال به کشاورز عزیز و زحمت کش محله ما نگاهی بکنید که با عرق جبین سعی در به کف آورد رزق حلال دارد ... او خربزه و هندوانه می کارد . خربزه او در فصل گرم محصول می دهد و مزرعه 80 هکتاری او در هر هکتار حدود 60 تن خربزه می دهد . یک سوال شما در یک خانواده 5 نفری چند خربزه را با هم می خورید . یکی ؟ دو تا ؟ 3 تا ؟
اگر هر خربزه 5تا 7 کیلو در نظر گرفته شود یک تن محصول حدود 200 خربزه خواهد داشت و در 80 هکتار زمین 16000 خربزه و چنانچه به هر خانوار یک خربزه برسد 80000 نفر از این خربزه ها میل خواهند کرد ...
مگس خربزه یکی از آفتهایی است که بعد از برداشت محصول باعث سوراخ شدن - خرابی و تلخ شدن میوه می شود . سم این مگس دوره کارنس حدود 25 روز دارد . یعنی میوه باید تا 25 روز روی بوته بماند تا سم از آن خارج شود .. این درحالیست که کشاورز قصه ما تنها 3 روز پس از سم پاشی برای بازار پسندی محصول خود آن را روانه بازاری میکند که 80000انسان از کوچک و بزرگ و پیر و جوان - زن و مرد سالم و مریض و... از این محصول استفاده می کنند. که حداقل صدمات این سموم سرطانهای معده - ریه دستگاه گوارشی- تنگی نفس - اسهال و استفراغ و ... می باشد . این روایت مربوط به یک کشاورز ، یک محصول و یک زمین زراعی بود ... حالا حساب کنید این همه محصول کشاورزی از سبزی جات گرفته تا میوه های درختی که می بایست سم و کود شیمیایی و ... را برای آنها استعمال کرد می توانند چه وقایعی را به دنبال داشته باشند .

قصدم نه توهین بود نه فرق گذاشتن . نه کم ارزش کردن یک رشته بود نه ارزش گذاری به یک رشته دیگه . هر کسی در هر رشته ای و در هر تخصصی که بتونه برای خودش و جامعه مفید باشه بهش عشق می ورزه . تا حالا دیدید کسی رو که عاشق رشته اش نباشه و کار خلاقانه رو انجام بده یا ابداع و ابتکاری بکنه .
مهندسین ما در هر رشته ای نماد علمی همون جامعه هستند. ولی باید تاسف خورد زمانیکه حرف معماری عصر حاضر ماست همه افسوس می خورند و فقط نیم نگاهشان به معماری گذشته است ...
عشق تنها کافی نیست . حرکت و زحمت و ابتکار و ساختن معماری امروز وظیفه همه ماست ...به امید اون روز...
 

fayazbahram

عضو جدید
کاربر ممتاز
بزرگترين برج دنيا به ارتفاع 2 كيلومتر

بزرگترين برج دنيا به ارتفاع 2 كيلومتر

بلندترین برج دنیا با2 مایل ارتفاع وظرفیت یک میلیون جمعیت ساخته می‌شود



ایده طراحی و ساخت این برج دو مایلی از سوی شرکت Eugene Tsui ارائه شده و قرار است در آینده ای نزدیک تحت عنوان نام Ultima Tower ساخته شود

بلندترین برج دنیا در طول تاریخ به ارتفاع 2 مایل و با قابلیت اسکان یک میلیون نفر در آینده نزدیک ساخته خواهد شد.

ایده طراحی و ساخت این برج دو مایلی از سوی شرکت Eugene Tsui ارائه شده و قرار است در آینده ای نزدیک تحت عنوان نام Ultima Tower ساخته شود.

این برج که بالغ بر یک میلیون نفر ظرفیت دارد در برابر عوامل طبیعی نظیر باد، آب و سیل و زمین لرزه ها مقاوم خواهد بود.

کارشناسان می گویند این برج بیشتر از آنکه شبیه یک پروژه بزرگ معماری باشد تلفیقی از اکوسیستمهای مختلف در ابعاد کوچک است.


مقایسه برج Ultima Tower با بلندترین برجهای فعلی جهان

کارشناسان این شرکت که ایده خود برای ساخت این برج را یافتن راهی مناسب برای پاسخگویی به ازدیاد جمعیت جهان عنوان کرده اند هم اکنون بر روی طرح های اولیه تولید انرژی و حمل و نقل در این برج کار می کنند.

بر اساس گزارش گیزمگ، کارشناسان این شرکت مواردی نظیر سرویس دهی ، تأمین انرژی، ایجاد امنیت، تهیه وتوزیع آب و نیازهای حمل و نقل را از مهمترین چالشهای فراروی این پروژه عنوان کرده اند.

شکل این برج الهام گرفته از شکل خانه موریانه ها خواهد بود. سازه ای که بر این اساس ساخته خواهد شد آیرودینامیک بوده و در نتیجه در برابر زمین لرزه ها کاملا مقاوم است.

سیستم خنک کنندگی این سازه که طول پایه آن یک مایل عنوان شده نیز دقیقا مشابه سیستمی است که در خانه موریانه ها وجود دارد به گونه ای که جریان آب و هوای خنک در قسمت فوقانی برج وجود دارد و از این طریق حرارات اضافی به سطوح فوقانی جو منتقل می شود.
این سازه 150 میلیون فوت مربع (14 هزار کیلومتر مربع) مساحت دارد و از سلولهای خورشیدی پوشیده می شود. همچنین از وجود توربینهای بادی و ژنراتورهای ویژه برای تأمین انرژی مورد نیاز آن استفاده خواهد شد.

به گزارش مهر، هنوز مکان ساخت این برج اعلام نشده است اما برآورد می شود با هزینه نجومی 150 میلیارد دلار ساخته شود.
 

archiman

کاربر فعال
سلام
در پاسخ این سوال هر کدوم ازما با یه سری به به و چه چه کردن از رشتمون که این رشته فلانه و عشق اول وآخرمو و تنها شانس زندگیمه و حاضرم جونمو پای معماری بدمو ..... به زبون میاریم ولی شاید این سوال قشنگ تر باشه که آیا معماری از ما راضیه؟؟؟؟؟
آیا اونم به ماها افتخار میکنه یا اینکه ما ها شدیم مایه خجالت و سرشکستگیش
آیا به صرف اینکه 2 تا ماکتو 4 تا اسکیس و راندو و پرزانته ارائه کردیم میتونیم یا بهتر بگم اجازه داریم اسم معمار رو خودمون بذاریم آیا معماری ما چیزی قابل ارائه به دنیای امروز داره ؟
آیا یه جودت یه میرمیران یه هوشنگ سیحون یه فرمانفرمایان و............... از میون ما بیرون میاد.
حقیقت اینه که در سالهای اخیر رشته معماری از نظر کمیت رونق زیادی پیدا کرده ولی از نظر کیفیت ...
از نظر کیفیت همین بس که خیلی از اساتیدی هم کا به ما درس میدن خودشون سواد درست وحسابی ندارند و هرکدوم از ما به ندرت در طی تحصیلمون با استادی روبرو میشیم که به طور کامل بهش ایمان داشته باشیم و به طور حتم ویقین گفته ها و نظراتشو قبول داشته باشیم و مجذوب هنر و آثارش..
اصلاه چند درصد از اساتید ما اثر دارند ، کدومشون صاحب سبکند؟؟ کدومشون رو تو دنیای امروز هنر و معماری میشناسند؟؟؟
حقیقتش اینه که رشته ما با تمام زیباییهاش، جذابیتش ؛ روح هنری و .... از خیلی از رشته های دیگمون عقبه .
به طور مثال تا حالا جند تا مدال تو المپیاد های ریاضی ، فیزیک ، روباتیک ، شیمی گرفتیم ولی آیا نسل جوان ما تا حالا یه دیپلم افتخار از فلان نمایشگاه آثار معماری یا فلان مسابقه طراحی هر چنددرجه چندم گرفته؟؟؟
دوستان من اگه میخواهیم یه معمار باشیم اول باید خودمون و در مرحله بعدی رشتمون رو خوب بشناسیم
باید برای تعالیش تلاش کنیم این یه درده که اغلب افراد جامعه حتی تحصیل کرده هاش معماری رو همون عمران و در بعضی موارد یه رشته فرعی از راه و ساختمون و بد تر از اون نقشه کشی صرف میدونن و خلاصش میکنن تو اتوکد از نظر اونا معمار کسیه که فقط نقشه میکشه و این مهندس ساختمون که همه کاره پروژه است...
ما ها حتی در شناسوندن رشتمون به دیگران هم ضعیف عمل کردیم.. و آیا رشتمون از ماراضیه...
آیا اگه معماری زبون داشت به هر کدوم از ما معمار بعد از اینها چی میگفت ؟؟

من خودم مهرماه 1376 وارد رشته معماری شدم اون موقع در کل ایران چند دانشگاه بیشتر وجود نداشت که رشته معماری داشته باشه از این همه آموزشگاه های عالی و علمی کاربردی و سوره و سما و پیام نور و الغدیر و الزهرا و ....خبری نبود ولی حقیقت تلخ وجود داشت که بچه های اون موقع عاشق تر بودن اینو از ته قلب میگم عشق رو میشد تو چشمهای قرمز چند شب نخوابیدشون به وضوح دید انتهای آمال و آرزوهای ما اون موقع یه نمره 14 از طراحی معماری بود اساتید به قدری سخت میگرفتند که شاگرد اول ما معدلش 15 بود ولی حالا از یه طرف جای خوشحالی داره که رشتمون اینهمه از نظر نفری گسترده شده و از طرف دیگه جای افسوس داره که اینقدر کیفیت پایین اومده .
آلان دیگه کسی زحمت به خودش نمیده اکثرا کپی کارند خیلی راحت در خواست پروژه با تمام جزییات و کامل میکنند اونم فوری فوری.
کاری رو که باید در طول روزها بهش فکر کنند ، اسکیس بزنند، دیاگرام ترسیم کنند راه کار های معمارانه ارائه بدن خیلی راحت از روی یه طرح آماده کپی میکنند اگه حالشو داسته باشند ای یه مختصر تغیری میدن .
به هر حال امید وارم همه بچه های معماری موفق باشند و بتونیم دینمون رو به رشتمون ادا کنیم و برای اینکار اول باید از خودمون شروع کنیم و هر کس در ابتدا باید معمار ذهن و روح خودش باشد.

کعبه دل را زنو باید که معماری کنم

بر در و دیوارآن نام تو حجاری کنم

وزنقوش غیر تو این خانه را عاری کنم
 
آخرین ویرایش:

hoot

عضو جدید
خانه دوست كجاست!!

خانه دوست كجاست!!

سلام به همه دوستان
چند روز پيش داشتيم با مامانم تو پارك قدم ميزديم كه 2تا صندلي روبروي هم نظرمون رو به خودش جلب كرد ، پاركي كه توش راه ميرفتيم يه پارك محلي بود و رو اون 2تا صندلي يه عده خانم نشسته بودن و گپ ميزدن، مامانم با ديدن اين صحنه با يه كلام پر از حسرت گفت : ياد قديما بخير اون وقتا تا دير وقت دور هم جمع ميشديم و با بچه هاي همسايه بازي ميكرديم، ولي العان تو اين خونه هاي آپارتماني ديگه خبري از اون روزا نيست و بعد خودش هم به خودش جواب داد كه : خب العان جايي هم براي اين كارا نيست نه حياطي و نه يك كوچه باصفا:cry:
اين ماجرا احتمالا" خيلي تكراري بنظر مياد ولي بياين يكم جدي تر در موردش فكر كنيم. العان خونه هاي ما خالي از مفهوم شده و اون حس تعلق از بين رفته، خونه داره تبديل ميشه به يك سرپناه و فقط همين.مخصوصا" كه رشد ساختمانها در ارتفاع احساس تعلق با زمين رو از بين ميبره
صادقانه ميگم : من خودم از خونه اي كه توش زندگي ميكنم لذت كافي رو نميبرم . دوست دارم بدونم چند نفر از شما از محيطي كه دارين توش زندگي ميكنين راضي هستين

نظرتون چيه بيايم در مورد مفاهيم با ارزشي كه تو خونه هامون كم داريم صحبت كنيم;)
 

hoot

عضو جدید
خب استارت كار رو خودم ميزنم
بر اساس تحقيقات دانشمندان غربي وقتي مفاهيم روانشناختي وارد خونه ميشه اونوقت حس دلبستگي و تعلق ايجاد ميكنه. وقتي فضاهاي جمعي و سكون كاهش پيدا ميكنه روابط همسايگي هم كم ميشه ( چيزي كه ما تو معماري سنتي داشتيم ولي معماري جديدمون كاملا" جاي خاليش رو حس ميكنه)
اسكار نيومن كه به پزشك شهر هم شهرت پيدا كرده گفته: اگر سلسله مراتب محرميت را رعايت كنيم خانه حفظ خواهد شد
جالبه بدونين كه ما تو معماري سنتي حتي كوچه هاي نيمه خصوصي و خصوصي داشتيم ، يعني يك كوچه كه به يك هشتي ختم ميشده و متعلق به خونه هايي بوده كه به اون هشتي در داشتن .
چيزي كه ما از دست داديم وارد كردن بعدچهارمي بنام معنا ، در فضاي 3 بعدي هست تا اون فضا تبديل به مكان بشه
 

zarnaz_a

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
اولا که سلام... خوش اومدید.
با این نظرتون موافقم... امیدوارم بچه ها هم استقبال کنن.
به نظر من یکی از مهمترین چیزهایی که الان تو خونه ها هست اینه که یه خونه اگه بخواد خیلی بزرگ باشه تشکیل شده از تعداد زیادی اتاق با امکانات کامل....(منظورم اینه که هر اتاق برا خودش سرویس حموم و توالت داره ) و یک نشیمن کوچولو... و این عملا باعث جدایی بین اعضای خانواده میشه...
اگر هم مساحت خونه کم باشه که نتونن سرویس توی اتاق بزارن اما باز هم طراحی اتاقها طوریه که باز هم خونه میشه یه هتل. حالا شاید با امکانات کمتر(هر اتاق سرویس نداره)در هر حال منظور من اینه که به کنار هم بودن اعضا توجهی نشده... فقط عملکرد های فردی مهمه.
 
  • Like
واکنش ها: hoot

hoot

عضو جدید
اگر در مقابل اين امكانات بشه نشيمن هاي دنج و راحت و باصفا ايجاد كرد كه اعضاي خونه رو دور هم جمع كرد شايد بشه هر دوتاش رو داشته باشيم
 

سمیرا

عضو جدید
به نظر من خونه های فعلی فقط مکانی برای خواب شده چون روح زندگی رو نداره .شده خونه های قوطی کبریتی بدون تامین نیازهای یک انسان از لحاظ روحی.وقتی به خونه های بروجردیها طباطباییها و........ توی کاشان میری به نتیجه میرسی که ماها اصلا زندگی نمیکنیم.پس بهتره ماهایی که شاید قرار در اینده خانه بسازین بیایم حداقل یکمی انسانی تر وبا در نظر گرفتن تمام نیازهای یک انسان چه روحی چه مادی طراحی کنیم تا حداقل اینده یکمی ازجایی که توش قرار زندگی کنه و اسمشم خونه است لذت ببره.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا