میشه منظورتون از ممان اینرسی انتقالی و قانون دوم رو با رابطه نشون بدین؟
کلمه ممان اضافه بود.منظورم لختی هست که در برابر شتاب خطی ایجاد میشه
میشه منظورتون از ممان اینرسی انتقالی و قانون دوم رو با رابطه نشون بدین؟
اون طور که از نوشته ها بر میاد، تا قبل از فرهنگستان اول، نویسندگان متون علمی واژه "عزم" رو در برگردان کلمه Moment به کار می بردند. فرهنگستان اول واژه من درآوردی "گشتاور" رو [که احتمالاً پروفسور حسابی (؟) از جمع "گشت+آور" ساخته بود] به جای "عزم" نشوند. این واژه بعدها در بین برخی از نویسنده ها مقبول افتاد و فرهنگستان سوم هم اون رو به عنوان برگردان Moment به فارسی تصویب کرد. تعداد زیادی از نویسنده ها، به دلایل مختلف، از جمله اعمال سلیقه و تنبلی از فراگیری زبان فارسی، به جاش از خود کلمه انگلیسی با حروف فارسی، "ممان"، استفاده کرده اند. بعضیها هم کلمه "تورک" رو، که از Torque برداشتن، به کار می برن.
مشابه همچین داستانی سر Inertia هم اومده؛ تعداد زیادی از نویسنده ها به جاش از واژه "اینرسی" استفاده کرده اند. فرهنگستان دوم [؟] به جاش واژه "ماند" رو پیشنهاد کرد و یک تعداد از نویسنده ها این واژه رو به کار می برند. فرهنگستان سوم هم واژه "لَختی" رو به عنوان برگردان Inertia تصویب کرد. بنابراین هر نویسنده ای به سلیقه خودش ترکیب اینها رو به کار می بره؛ چی می شه؟ این طور:
Moment of Inertia
عزم قصور
ممان اینرسی
گشتاور ماند [پیشنهاد فرهنگستان دوم (؟)]
تورک لختی
ممان لختی
گشتاور لختی [مصوب فرهنگستان سوم]
...
سعی کن موفق باشی
سلام دوست عزیز
1) تا زمانی که شتاب جاذبه زمین مقدار ثابتی داشته باشه می تونیم بگیم که مرکز ثقل همون مرکز جرم هستش. اگه برای یک جسم بشه چگالی رو ثابت در نظر گرفت اونموقع هم می تونیم بگیم که مرکز جرم همون مرکز سطح هستش. پس تا زمانی که شتاب جاذبه و چگالی جسم مقدار ثابتی داشته باشند مرکز ثقل و مرکز جرم و مرکز سطح یکی هستند.
2) نه، این درست نیست. چون حتی برای جسمی که توزیع جرم در اون کاملا یکنواخت هست هم ما تعریف مرکز سطح و یا مرکز جرم رو داریم. اما می تونیم بگیم که مرکز سطح یا مرکز جرم نقطه ای است که فرض می شود کل جرم جسم در آن نقطه متمرکز است. البته فقط فرض.
3) چون شباهتی بین فرمول ممان اینرسی و رابطه گشتاور وجود دارد. صرفا به این دلیل، وگرنه ممان اینرسی دارای مفهوم فیزیکی نیست.
این عین جمله حضرت مریام در کتاب استاتیکشون هست !!!!
یعنی ممان اینرسی تیر I بیشترین حالت رو میتونه داشته باشه، توی جداول استاندارد میان مدول مقطع رو هم نشون میدن.
مثلا برای خمش یک تیر مستطیلی دارین و یک تیر I شکل، با عرض و ارتفاع یکسان.
کدوم خمش رو بیشتر تحمل میکنه؟
مفهوم ممان اینرسی رو برای مقاومت در خمش تعریف کردن، اون جداول استاندارد تیرها بحثش جداست.
کلمه ممان اضافه بود.منظورم لختی هست که در برابر شتاب خطی ایجاد میشه
اسی جان در فصل تنش مقاومت نایی در مثال 4 حل شده و چند جای دیگه بار یکنواختی را به سطح جانبی میله وارد کرده.این مفهومش چیه.تا حالا ندیدم.
تست 28 مقاومت نایی : من تنش پسماند در نظر گرفتم ولی در گزینه ها گفته که مستقل از ساخت وجنس قطعه هست.مگه تنش نباید به جنس قطعه و فرایند ساخت وابسته باشه؟
ی سوال دیگه
تفاوت مرکز سطح و مرکز جرم در 2 بعد و 3 بعدی بودنشونه؟
اسی جان من مفهوم فیزیکی ممان اینرسی درک نمیکنم.(چون در کتاب هم گفته مفهوم فیزیکی نداره و ریاضی محض است)
و اگه میشه ی توضیح هم در مورد گشتاور اول سطح بده چون با مفهوم اون هم مشکل دارم
ممنون
چرا کلمه تغییرات به کاربردین؟ اگه بخواد بچرخه ممان اینرسی میاد وسط دیگه.نمیشه گفت مقاومت در برابر چرخش همون لختی دورانیه؟
مرکز سطح و مرکز جرم دو تعریف مجزا هستند.
یکی به هندسه بستگی داره و دیگری به نحوه توزیع جرم.
در بعضی حالات خاص که دوستان توضیح دادن، مرکز حجم رو همون مرکز جرم میگیرن، مثل توزیع یکنواخت چگالی و شتاب ثابت و...
اینی که شما میگین تعریف جرم هست، جرم رو میگن مقیاسی از لختی جسم که مقاومت در برابر تغییر سرعت ایجاد میکند.
آدرس تست رو کامل بگین، کدوم فصل و کدوم صفحه، من چیزی از تنش پسماند ندیدم.
تنش ربطی به جنس قطعه نداره، نیرو بر واحد سطح هست، شما یک میله فولادی داشته باشی یا یک میله پلاستیکی با مقطع یکسان و نیروی یکسان، تنش در هر دو برابر هست.
چرا میگین تغییرات؟
فرض کنید ی دیسک دوار را می خواهید بچرخونید.این دیسک ثابت است.وقتی شما می خواهید اونو بچرخونید ممان اینرسی داره در صورتیکه هیچ گونه تغییراتی نداره.من با کلمه تغییرات مشکل دارم
منظورم اینه که به هر جسمی که بخوای شتاب بدهی مقاومت میکنه که بهش میگن لختی.یعنی لختی مقاومت در برابر شتاب دادنه که در اثر شتاب ایجاد میشه.درسته؟
ببخشید منظورم مرکز سطح و مرکز حجم بود.تفاوتشان در 2 بعد و 3 بعده؟
فصل اول صفحه 23، تنش به ساخت قطعه که میتونه وابسته باشه!
تنها تنش پسماند به فرایند ساخت بستگی داره، بقیه تنش ها مثل تنش نرمال و تنش برشی و... که در اثر نیروی خارجی به وجود میان، مستقل از هندسه و فرایند ساخت هست، چون نیروی خارجی صفر باشه، این تنش ها هم صفر میشن.
ی سوال دیگه در مورد تنش
آیاتنش به چگونگی توزیع نیروهای داخلی هم وابسته است؟ و اینکه تنش از خواص ذاتی ماده نیست.درسته؟
اسی جان گشتاور اول سطح و دوم سطح تفاوتشون در یک فاصله هست?
درود
اسی اگه می تونی مواردی و نکته هایی که لازم نیست توی کتاب نایی برای ارشد خونده بشه را برای هر فصل بگو
سپاس
سلام. آقا من تا اينجا با هيچ قسمتي از استاتيك مشكلي ندارم جز اين مفصل هايي كه محل اتصال دو تيكه از تير يا يه جسم صلبه! كلا جريانش چجورياس وقتي مفصل داريم؟
تو كتاب نايي نوشته كه اگه ار مفصل جسم رو به دو قسمت تقسيم كنيم گشتاور نيروهاي هر دو قسمت تو مفصل صفر ميشه. بعد هر بار يه شكلي عمل كرده! يه بار يه تيكه از تير رو گرفته و گشتاور گرفته نسبت به مفصل و نيروهاي تكيه گاهي رو حساب كرده. به بار جسم رو بدون مفصل در نظر گرفته و حل كرده!
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
![]() |
راهنمایی در مورد دروس سیالات (ترمو،انتقال و...) | کتاب های مهندسی مکانیک | 13 | |
![]() |
سر فصل دروس ساخت وتولید دکتری تربیت مدرس | کتاب های مهندسی مکانیک | 0 | |
![]() |
hسر فصل دروس ارشد ساخت وتولید تربیت | کتاب های مهندسی مکانیک | 0 |