همایش ها و کنفرانس های معماری

عطر بارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
132:
1-عملکرد استوپا ها در عصر بودایی چی بوده؟
2-هارمیکا چه نقشی در استوپا ها داشت؟
1-استوپا مکانی برای حفظ خاکستر مردگان مقدس بوده
2-هارمیکا یه فضای مربع شکله و نماد بهشت خدایانه
درسته؟:w12:

ایتوک

عضو جدید
1-استوپا مکانی برای حفظ خاکستر مردگان مقدس بوده
2-هارمیکا یه فضای مربع شکله و نماد بهشت خدایانه
درسته؟:w12:

آفرین.درسته.
البته علاوه بر اون که گفتید؛ مکانی برای پرستش و همچنین نماد مرگ بودا و نشانه آیین بودایی هم بوده.
استوپا در معماری هند اهمییت خاصی داشته و حائز اهمیت دین بودایی است.در گذشته استوپا بصورت پشته خاکی بود که بر گوری قرار میگرفت و معمولا جسد یک پارسای بودایی در آن قرار داده میشد.و کم کم در آیین بودا به یک بقعه(گنبد)یادبود تبدیل شد.
استوپا ها ؛گنبدی آجری دارند و روی آن دکلی (یاستی)برافراشته اند و اطرافش با نرده های سنگی و نقوش بر جسته از نمادهای آیین بودایی تزیین شده. هارمیکا:فضای مربع شکل محصوری است در بالای گنبدی به ارتفاع 15 متر که در وسط آن دکل یا (یاستی)نصب شده که با چند چتر تزیین شده. همانطوری که دوستمون گفتند ؛هارمیکا در ایین بودا نماد بهشت است.

عطر بارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
هوراااااااااااااااااااا درس گفتم

:surprised::D:D:D
133:

به چند طریق میتوان از تقارن برای سازماندهی فرم و فضاها در یک ترکیب معماری استفاده کرد؟
از دو طریق:
.1 سازماندهی کل بنا میتواند قرینه باشه
2.قسمتی از بنا میتواند تقارن داشته باشد و شکل نامنظم و فضاهی اطراف خود را سازمان بده
درسته؟!:w12:

ahle_dele

کاربر فعال
درز ساخت مي‌تواند در اعضا و قطعات بتن‌آرمه در محل لنگر خمشي ماكزيمم قرار گيرد، زيرا در اين اعضا تنشهاي كششي توسط فولادهاي كششي تحمل مي‌شوند. درزهاي اجرايي نبايد در محلي كه قرار است بتن تحمل برش نمايد، قرار گيرند. بنابراين در ساخت اعضاي خمشي اگر قرار است بتن‌ريزي در بيش از يك مرحله صورت گيرد، بايد ترتيبي اتخاذ شود كه قطع بتن‌ريزي در مجاورت تكيه‌گاه نبوده، بلكه در نزديكي وسط دهانه باشد.

m.h.z.m

عضو جدید
کاربر ممتاز
درخواست

درخواست

سلام خانم مدیر
ببخشید من یه درخواستی داشتم از شما
البته با توجه به تجربه قبلی و مدیران قبلی مجبورم این درخواست ر بکنم
هرچند هر جور که صلاح هست رفتار خواهید کرد و غیر این هم انتظار نمیره:
من خیلی کم تاپیک جدید درست کردم شاید 4 یا 5تا
اما نمیدونم چرا تاپیک ها غیب میشن یعنی پاک میشن یا جابجا میشن
من شعراییکه دوستداشتم ر میکشیدم بصورت طراحی و گرافیکی اما مدیر اونموقع که من واقعا دوستشون داشتم
و دارم نمیدونم چرا پاکش کردن بدون اینکه حتی یکی ازمن بپرسن که این چیه
البته نظر ایشون بوده که حتما درست بوده و در میان انبوه تاپیکها مال من بیهوده و بدون توجیح
و یه تاپیک دیگه معماری+عکس که عکسهای مورد علاقم ر توش میزاشتم
که البته اکثرش درمورد معماری فضاهای قدیمی رشت بود
برداشتن و بردنش توی قسمت کاربرد نرم افزار که اصلا هیچ سنخیتی هم با مطالب اون تاپیک نداره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

اما خواهشم:
من یه تاپیکی درست کردم که عکسای معماری مشهد ر گذاشتم توش
توی قسمت بناهای معماری ایران و اسلام هم گذاشتم خوب

لطفا جاش ر تغییر ندین ! البته بازم هرجور صلاحه

raha

مدیر بازنشسته
سلام خانم مدیر
ببخشید من یه درخواستی داشتم از شما
البته با توجه به تجربه قبلی و مدیران قبلی مجبورم این درخواست ر بکنم
هرچند هر جور که صلاح هست رفتار خواهید کرد و غیر این هم انتظار نمیره:
من خیلی کم تاپیک جدید درست کردم شاید 4 یا 5تا
اما نمیدونم چرا تاپیک ها غیب میشن یعنی پاک میشن یا جابجا میشن
من شعراییکه دوستداشتم ر میکشیدم بصورت طراحی و گرافیکی اما مدیر اونموقع که من واقعا دوستشون داشتم
و دارم نمیدونم چرا پاکش کردن بدون اینکه حتی یکی ازمن بپرسن که این چیه
البته نظر ایشون بوده که حتما درست بوده و در میان انبوه تاپیکها مال من بیهوده و بدون توجیح
و یه تاپیک دیگه معماری+عکس که عکسهای مورد علاقم ر توش میزاشتم
که البته اکثرش درمورد معماری فضاهای قدیمی رشت بود
برداشتن و بردنش توی قسمت کاربرد نرم افزار که اصلا هیچ سنخیتی هم با مطالب اون تاپیک نداره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

اما خواهشم:
من یه تاپیکی درست کردم که عکسای معماری مشهد ر گذاشتم توش
توی قسمت بناهای معماری ایران و اسلام هم گذاشتم خوب

لطفا جاش ر تغییر ندین ! البته بازم هرجور صلاحه

سلام، درمورد تاپيك اول كه من در جريانش نيستم!
تاپيك "معماري+عكس" تون هنوز هستش! فقط آدرسش تغيير كرده، دليلش هم اينه كه تالار عكس با زير تالار فتوشاپ با هم ادغام شدن!
خب اگر عكسهاي اون تاپيك هدفمند باشند. ( مثلا معرفي معماري رشت ) ميشه اون رو به زير تالار معماري ايران منتقل كرد در كنار تاپيكهايي مثل گنجينه معماري شيراز و كاشان و قم و.... كه بقيه دوستان زدن! اما اگر همينجوري هر عكسي دوست دارين رو ميخواين توش بزارين. بهترين جا واسش همونجاست!
تاپيك جديدتون رو هم هنوز نديدم. انشالله كه جاش درسته!! موفق باشيد.

takmemar

عضو جدید
اسلمپ چيست؟

اسلمپ چيست؟

اسلمپ ظرف يا محفظه ايست كه از آن براي سنجش ميزان آب بتن استفاده ميكنند:
به اين ترتيب كه بتن را در آن ميريزند ، اگر بتن به انازه ي 6-7 اينچ پايين بيايد آبش مجاز است ،پايين تر از آن نگران كننده است و اگر 10-12 اينچ پايين بيايد غير مجاز است.
درسته؟؟:que:

ایتوک

عضو جدید
ممنون.هر دو درست گفتید.

اسلمپ بتن: روش تعیین قابلیت کارایی بتن که همان تعیین مقدار روانی و چسبندگی بین دانه هاست.
ازمایش اسلمپ گیری ساده ترین ازمایش جهت تعیین قابلیت کارایی بتنه.و نشان دهنده میزان آب بتن که در حقیقت روانی و چسبندگی بین دانه هاست.
مقداری بتن از خروجی میکسر گرفته و به داخل قالب مخروطی بدون سر و ته میریزیم و این کار را در 3 نوبت انجام میدهیم و با دقت پر میکنیم.این کار را به کمک میله ای به قطر 12mm انجام میدهیم.
وقتی قالب پر شد بعد از 3 دقیقه با دقت مخروط را بلند میکنیم و مقدار نشست بتن را پس از برداشتن قالب اندازه میگیریم.که این مقدار همان اسلمپ بتن است.
این مقدار به شرح زیر است:
1-برای ساختمانهای عادی بین 2 تا 10 سانتیمتر
2-برای ساختمانهای مسلح با ضخامت پهن بین 10 تا 15 سانتیمتر
3-برای ساختمانهایی که در قالبهای آب بندی شده ریخته میشوند بین 0 تا 10 سانتیمتر
ببخشید که اینقدر توضیح طولانی شد.

rozhann

مدیر بازنشسته
136:
کیورینگ چیست؟
عمل آورنده بتن ( كيورينگ)
Curing Compound ACC-L7

براى دستيابى به بتن با مقاومت بالا و كيفيت مطلوب مى بايست پس از پايان عمليات بتن ريزى محيط مناسبى جهت رسيدن به حداكثر مقاومت ممكن براى آن فراهم نمود. هنگام بتن ريزى در هواى گرم مسائل خاصى مطرح مى گردد كه عمدتا ناشى از تبخير سريع آب بتن مى باشد. تبخير سريع و شديد آب باعث كاهش كارائى و مقاومت بتن، جمع شدگى و ايجاد تركهاى سطحى در آن مى گردد.
عمل آوردن يا كيورينگ به مجموعه اقداماتى گفته مى شود كه براى تكميل و انجام كامل هيدراتاسيون سيمان به منظور رسيدن به مقاومت مورد نظر بتن اجرا مى شود.
متداول ترين روشى كه اينك در تمام دنيا استفاده ميگردد ، پوشاندن سطح بتن با يك لايه نازك جهت جلوگيرى از تبخير آب بتن است كه اگر از نوع مناسبى استفاده شود ، ضمن داشتن خواص يك عمل آورى خوب ، اثر سوئى نيز بر روي بتن نخواهد داشت و پس از يك ماه بتدريج بر اثر عوامل جوى از بين خواهد رفت .

takmemar

عضو جدید
136:
کیورینگ چیست؟

:)کیورینگ (عمل آوردن)CP

مقاومت و دوام بتن با شرایط به عمل آوردن آن پیوند مستقیم دارد و از موارد قابل توجه و اساسی در تکنولوژی بتن محسوب می شود . منظور از عمل آوردن بتن ، جلوگیری از تبخیر سریع و زود هنگام آب موجود در جسم بتن و حفظ حرارت و رطوبت لازم برای تداوم روند ترکیب شیمیایی آب با سیمان ، با هیدراتاسیون کامل می باشد .
معمولا وقتی که اثر عواملی نظیر هوای گرم و خشک ، دمای بتن ، سرعت باد و رطوبت نسبی محیط موجب شود که میزان تبخیر آب بتن به بیش از یک کیلوگرم در مترمربع در یک ساعت برسد . باید برای جلوگیری از این تبخیر اضافی که اثرات زیان باری روی بتن برجای می گذارد اقدام نمود .
این اثرات مخرب نظیر پوسته شدن سطح بتن ، ایجاد ترکهای موئی ، کاهش مقاومت های مکانیکی بویژه تاب فشاری ، موقعی تشدید می شود که بتن ریخته شده د ر معرض آفتاب و یا باد شدید قرار گیرد که معمولا برای جلوگیری از این آسیب دیدگی ها سطح بتن را آب می دهند و یا با گونی خیس و مرطوب می پوشانند
کاربرد این روشها نه تنها اقتصادی نیست ، بلکه اگر مرطوب نگه داشتن پوشش مذکور و آب دادن به بتن تداوم نداشته باشد خود به عاملی زیان بار تبدیل خواهد شد

:smile:خصوصیات ویژه :
کیورینگ با لایه فیلم مانندی که روی سطح خارجی بتن ایجاد می کند مانع تبخیر سریع آب می شود و امکان می دهد تا گیرش بتن سیر طبیعی و مطلوب خود را حفظ کند

:smile:کاربرد کیورینگ برای بعمل آوردن بتن ، برتریهای فنی و صرفه جوئیهای زیر را تامین می کند:
• خطرات ترک خوردگی و پوسته شدن بتن را برطرف می کند
• انقباض ناشی از خشک شدن بتن را به حداقل کاهش می دهد
• استفاده از وسایل پوششی و مراقبت و نگهداری مستمر بتن را غیر ضروری می سازد و از نیروی انسانی صرفه جویی به عمل می آورد .
• هیچگونه اثر سوئی روی سطح یا رنگ بتن بر جای نمی گذارد

:smile:مشخصات فیزیکی و شیمیایی :
رنگ بی رنگ
حالت فیزیکی مایع
وزن مخصوص 2/1
قابلیت انحلال در آب
PH 6
قابلیت اشتعال -

کیورینگ بر اساس سفارش در رنگهای متنوع تولید می شوند
این کیورینگ معمولا در اماکنی که امکان اشتعال زایی باشد مورد استفاده قرار می گیرد .

:smile:میزان و نحوه مصرف :
عمل کیورینگ باید حتی الامکان بلافاصله پس از پرداخت بتن یا به مجرد باز کردن قالب انجام گیرد این ماده معمولا روی سطوحی که در معرض هوای آزاد هستند پاشیده می شود و چنانچه تاخیری در کار بوجود آید ، لازم است ابتدا سطوح بتن با آب خیس شده سپس از کیورینگ استفاده شود
1 لیتر از کیورینگهای مذکور قادر است 4 الی 5 متر مربع سطح را پوشش دهد که یک پوسته با ضخامت 5 الی 10 میکرون می دهد
این پوسته در شرایط جوی در دمای بین 2 تا 4 درجه دوام آورده و سپس از بین می رود

:smile:نکات ضروری جهت مصرف :
در سطوح متخلخل بهتر است عمل در دو مرحله پاشیده شود
این مواد به دور از تابش خورشید در ظروف در بسته به مدت یکسال قابل نگهداری می باشند .

درسته؟؟؟:que:

آخرین ویرایش:

ایتوک

عضو جدید
137:
چوبهایی که در ساختمان باد گیر قرار داده شده به چه منظور است؟ یعنی کار آرایی این چوبها چیست؟

DDDIQ

مدیر ارشد
137:
چوبهایی که در ساختمان باد گیر قرار داده شده به چه منظور است؟ یعنی کار آرایی این چوبها چیست؟

سوال خیلی خوبی بود خانم مهندس سپاس

اکثر بادگیرها این چوب بست ها را دارند که سبب افزایش مقاوت و استحکام بیشتر بادگیر در برابر فشار باد هست این چوب بست ها دو طرف دهانه بادگیر رو به هم وصل میکند و نمیگذارد دیواره از پره های داخل بادگیر جدا شود
و چرا سرهای بیرون زده این چوب بست ها رو نمی برند به دلیل اینکه در هنگام تعمیرات داربست را روی این چوب بست ها قرار داده و بتونن محل مناسبی داشته باشن

عطر بارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
شما بپرسین
راستی سوالای اسون بپرس که بتونم جواب بدم و اعتماد به نفس پیدا کنم

arefe_1368

عضو جدید
برج ایفل توسط گوستاوایفل مهندس راه و ساختمان طراحی و اجرا شد.چرا گفتین کیا؟؟؟؟مگه فقط خوده گواستاوایفل نبوده؟؟؟

takmemar

عضو جدید
با عرض پوزش مجدد :redface:
سوال 138
برج ولاديمير تالتين در مسكو به چه منظوري ساخته شد؟ فرم و طراحي آن چگونه است؟ ايده ي طراحي آن چه بوده و بيانگر چيست؟

203_fariba

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
پاسخ سوال

پاسخ سوال

با سلام

جواب سوال:
این برج یکی از اولین ساساختمان های سبک کانستراکتیویسم سبکی برامده از ایدئولوژی سوسیالیسم می باشد. این ساختمان نماد این سبک وماکت بنای یادبود
بین الملل سوم است که توسط تاتلین در سال 1920 طراحی شد.
بنا مار پیچ حلزونی شکل نمایشی از اعتقاد سوسیالیسم بر روند تکاملی تاریخ،به طوری که تاریخ خود را تکرار می کند ولی هر تکرار مرحله ای بالا تر و پیشرفته تر از مرحله قبل است
و در پایان به کامل شدن تاریخ به سوسیالیسم و کمونیسم منتهی می شود.
;);):)

ایتوک

عضو جدید
برج تاتلین

برج تاتلین

برج تاتلین ، برجی که هیچ وقت ساخته نشد !!!

برج تاتلین ، یکی از اولین و معروفترین آثار کانستراکتیویسم و بنای یادبود سومین کنگره بین المللی کمونیست در مسکو ، که به وسیله ی ولاردمیر تاتلین طراحی شد .

یکی از ویژگی آثار کانستراکتیویست ها اصرار بر نشان دادن ماهیت واقعی اشیا و اجسام، به ویژه محصولات صنعتی جدید مانند، شیشه، پلاستیک و آهن بود ودر آنها جز به دنیاهای ریاضیات و مکانیسم ، کوچکترین اشاره ای به دنیای طبیعی نمی شود .
این بنای یاد بود در حدود 390 متر ارتفاع داشت یعنی 9 متر بلند تر از برج ایفل . این پروژه قرار بود 400 متر و به رنگ قرمز ( رنگ سمبلیک انقلابی ) ساخته شود .

این برج ساخته شده از آهن ، شیشه و فولاد بود که در واقع فرم کوچک شده ی برج ایفل پاریس بود.
این برج به تبعیت از برج ایفل ساخته شده و با این تفاوت که برج ایفل ایستا و ساکن است ولی برج تاتلین حرکت و پویایی خاص دارد . در هر دو برج استفاده کردن از مصالح جدید خود را نمایان می سازد .
برج تاتلین در طی حرکت مارپیچی که نمادی از تکرار تاریخ بود ، پیش می رفت و ساختمان شیشه ای پارلمان را در قلب خود جای می داد

قاب مارپیچی آن، چهار تالار که باسرعت های مختلف در حال چرخیدن بودند را در خود جای می داد. تالار پایین تر که قرار بود در سال یک بار بچرخد برای برگزاری کنفرانس ها در نظر گرفته شده بود در تراز بعدی هرمی خمیده طراحی شده بود که در ماه یک بار می چرخید وبرای قوه مجریه در نظر گرفته شده بود. آخرین تراز با یک چرخش در روز مرکز اطلاعات را در بر می گرفت. به طور کلی :
1_مکعب هر سال یک بار ، 2_هرم هر ماه یک بار ، 3_استوانه هر روز یک بار .
بهای زیاد این پروژه ، تاتلین را از اجرای این طرح بازداشت و تا امروز هیچ پروژه ای مانند آن ساخته نشده است .