نکات مهم من

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
ایرج کلانتری

ایرج کلانتری

برخی مسئولیت‌ها و سمت‌های این معمار عبارتند از: عضو موسس و رئیس هیات مدیره مهندسین مشاور باوند از 1353، عضو شورای تخصصی شهرداری تهران، رئیس هیات اجرایی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی مهندسی کشور، عضو هیات مدیره انجمن صنفی مهندسان مشاور معمار و شهرساز، عضو هیات امناء انجمن مفاخر معماری ایران، نماینده وزارت کشور در کمیته فنی شورای عالی شهرسازی و کمیته بررسی و تجدید نظر در قانون نوسازی و عمران شهری، عضو هیات تحریریه مجله معماری نوین، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره دفتر مشاوره معماری، عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران، تدریس در دانشگاه‌های تهران، علم و صنعت و آزاد اسلامی وعضو شورای عالی خانه هنرمندان ایران.

همچنین مدیریت و طراحی پروژه فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)، دانشگاه بین‌المللی قزوین امام خمینی‌(ره)، سفارت ایران در گرجستان، اقامتگاه سفیر ایران در ایروان، مجموعه چایکنار تبریز، مجموعه‌های اداری و مسکونی متعدد از جمله فعالیت‌های این معمار است.

کلانتری رتبه اول پروژه‌هایی مانند باشگاه کارمندان وزارت کشور، سفارت ایران در رباط، ساختمان شهرداری تهران، مجتمع مسکونی فرح آباد تهران، مجتمع مسکونی کارکنان فولاد اهواز، ساختمان شرکت نفت ایران، دانشگاه پتروشیمی ماهشهر را به دست آورده است.
 

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
بهرام شیردل

بهرام شیردل

در سال ۱۹۷۸ میلادی از دانشگاه تورنتو کانادا در رشته معماری فارغ‌التحصیل شد.وی در سال ۱۹۸۲ میلادی دوره تخصصی معماری را در آکادمی هنری کرنبورک در ایالت میشیگان آمریکا، زیر نظر دانیل لیبسکیند گذراند.
اولین فعالیت حرفه‌ای وی همراه با تاسیس دفتر معماری " مهندسان مشاور آکس رونو " در لس‌آنجلس بود و پس از آن دفتر دیگری با عنوان " مهندسان مشاور شیردل و کینیپس " در شهر لندن به فعالیت خود ادامه داد و همچنین این دفتر در ایران با عنوان " مهندسان مشاور شیردل و همکاران " در تهران از ۱۳۷۶ خورشیدی فعالیت معماری خود را ادامه داد.




سایر فعالیت‌ها
بهرام شیردل علاوه بر انجام پروژه‌های حرفه‌ای معماری، به عنوان مدیر و استاد برنامه تخصصی طراحی معماری در مدرسه لندن و همچنین به عنوان استاد در " انستیتو معماری کالیفرنیای جنوبی " دانشگاه هاوارد و دانشگاههای دیگری در آمریکا و اروپا به تدریس معماری پرداخته است. معماری او بارها در نشریات و نمایشگاههای مختلف دنیا در معرض نمایش قرار گرفته است.




آثار
سبک طراحی آثار وی به دسته‌های زیر بخش‌بندی می‌شود:
• استفاده از دیاگرام‌های هندسه فولد
• استفاده از دیاگرام فرم آثار هنری
• استفاده از دیاگرام فرم بدون مرکز
پروژه کتابخانه اسکندریه در مصر، تالار همایش "ثارا" در ژاپن، از جمله مسابقاتی است که شیردل در آن جایزه دریافت کرده است. شیردل در ایران دو پروژه موزه ملی آب ایران را طراحی کرده است. کتابخانه کانسای ژاپن هم از آثار طراحی شیردل است.
از دیگر پروژه‌های وی می‌توان به موزه ملی اسکاتلند، طراحی شهری در متاپولیس لوس‌آنجلس اشاره کرد.




افتخارات
• دریافت مدال نقره «کریستوفر رن» از انجمن صنفی معماران کانادا و نماینده ملکه بریتانیا در سال ۱۹۷۹
• رئیس برنامه طراحی معماری در A.A. لندن ـ از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۶
• دریافت نشان طلا برای شهرسازی شهر جدید شانگلیو در چین (۱۹۹۵)




نقدها
بهرام شیردل توجه خاصی به روابط بین فضاها و فضا دارد در نتیجه با توجه به سیر تحول معماری وی می‌توان او را مشابه جان هیدک دید که یکی از دغدغه‌های اصلی‌اش روابط فضایی و حجمی است.
به باور منتقدانش تا دهه چهارم زندگی در جرگه معماران مولف و مطرح جهان به ویژه در رویکرد فولدینگ محسوب می‌شود ولی دهه آخر فعالیتش به خصوص ۵ سال آخر، زندگی حرفه‌ای او در هاله‌ای از انزوا فرو رفته است.
 

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
پل آبکار

پل آبکار

زندگی


پل آبکار در سال ۱۲۸۷ خورشیدی در خانواده‌ای نسبتاً مرفه دیده به‌دنیا آمد. او تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان سن لویی تهران گذراند و در سال ۱۳۰۴ برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت. دیپلم متوسطه خود را از دبیرستان اورلئان فرانسه گرفت و در همان سال در دانشگاه سن لوک بروکسل در رشته معماری دوره‌های شبانه مجسمه‌سازی، مقاومت مصالح، دکوراسیون و منبت‌کاری را نیز طی کرد.


پل آبکار در سال ۱۳۱۶ خورشیدی به تهران بازگشت و در سازمان‌های دولتی عهده دار مشاغل فنی گردید. هفت سال رئیس دفتر فنی گمرکات و هفده سال رئیس دفتر فنی وزارت دارایی بود. سپس مسئولیت دفتر فنی شهربانی کل را عهده‌دار شد و در سال ۱۳۴۸ با درجه همردیف سرهنگ بازنشسته شد.


پل آبکار با ویژگی اصلی استفاده از آجر بهمنی و ورودی‌های تو رفته با حاشیه سنگی در الگوی مسکن تهران شناخته می‌شود. از آثار وی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: ساختمان بی سیم، کلیسای ارامنه کاتولیک، سینما نیاگارا، مدرسه باغچه بان


وی در سن ۶۱ سالگی در اردیبهشت ۱۳۴۹ درگذشت.





زندگی هنری


پل آبکار از پیشروان جنبش نوگرایی معماری در ایران بود. ساختمان‌های آبکار با آجر بهمنی او با ورودی‌های کمی فرورفته و سنگ‌هایی که در اطراف آن نصب شده قابل شناسایی است. پل آبکار ساختمان‌های بسیاری در تهران طراحی کرد از جمله:


ساختمان سینما نیاگارا
ایستگاه رادیو (بی‌سیم)
ساختمان کلیسای ارامنه کاتولیک واقع در خیابان شمالی سفارت روسیه.
مدرسه کر و لال‌های باغچه‌بان
کلیه ساختمان‌های پیشکاری‌ها و ادارات وزارت دارایی استان‌ها و ساختمان‌های گمرکات.
پل آبکار تعداد زیادی ویلای مسکونی نیز ساخت و آخرین پروژه او در مسابقه طرح کاخ شهرداری تهران برنده اول شد که اجرا نگردید.
 

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
حسین امانت

حسین امانت

حسین امانت (زاده ۱۳۲۱ خورشیدی) طراح و معمار و از بهاییان کانادایی-ایرانی است. حسین امانت دانش‌آموخته دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران است.


او معمار برج آزادی است که به مناسبت یادبود جشن‌های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران و به عنوان نمادی از «ایران مدرن» و نشانی از «دروازه تمدن بزرگ» در سدهٔ بیستم ساخته شد و هم چنین آرشیتکت و طراح ساختمان‌های اولیهٔ دانشگاه صنعتی شریف و بسیاری از سازه‌های دیگر در ایران و جهان است.


پس از پروژه پیروزمندانهٔ برج آزادی که تا پیش از انقلاب برج شهیاد نامیده می‌شد و دانشگاه صنعتی آریامهر (شریف)، نظارت و سرپرستی ساخت موزه بزرگ پاسارگاد در نزدیکی آرامگاه کوروش کبیر به او واگذار شد . امانت هم چنین معمار و طراح شماری چند از مراکز صنایع دستی، مدرسه، کتابخانه و حتی یک شهرک تفریحاتی در ساحل دریای خزر بوده‌است. او بعدها با گسترش کار خویش بناهایی در بیرون از کشور را نیز طراحی نمود، از آن دست، بنای سفارت ایران در شهر پکن، پایتخت جمهوری خلق چین که متمایزترین سفارتخانه ناحیه دیپلماتیک در پکن است


از دیگر سازه‌های طراحی شده به دست وی می‌توان به این موردها اشاره کرد:


ساختمان ابن سینا در دانشگاه صنعتی شریف (آریامهر پیشین) در سال ۱۳۵۴،
ساختمان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری (مرکز صنایع دستی پیشین)، کامل شده در سال ۱۳۶۳
ساختمان سفارت ایران در پکن (کامل شده در سال ۱۳۶۲)،
مرکز بهاییان در ویرجینیا آمریکا،
مرکز بهاییان در تگزاس آمریکا،
ساختمان مقر بیت العدل اعظم، از ساختمان‌های حول مقام اعلی، بارگاه باب در حیفا
دارالتبلیغ بین‌المللی از ساختمان‌های حول قوس مقام اعلی،
محفظه آثار بهایی از ساختمان‌های حول قوس مقام اعلی،
مشرق‌الاذکار در ساموآ
امانت دانش‌آموخته دانشگاه تهران است.
 

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
داراب دیبا

داراب دیبا

تحصیلات
وی در دانشگاه ژنو و آکادمی سلطنتی هنرهای زیبای بلژیک تحصیل کرد.




فعالیت‌ها
داراب دیبا در سمت‌های زیر فعالیت داشته‌است:
• استاد دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران
• استاد مدعو دانشکده هنرهای زیبا پاریس
• استاد مدعو دانشگاه‌ام. آی. تی
• استاد مدعو دانشگاه هاروارد
• مسئول بخش دکترای معماری دانشگاه تهران
• مشاور وزارتخانه‌های فرهنگ، مسکن و شهرسازی و امور خارجه
• حضور در هیئت‌های داوری طرح‌های مختلف ملی و بین‌المللی معماری و طراحی
• عضو هیأت داوران اصلی جایزه معماری آقاخان (ژنو ۲۰۰۱)




جایزه‌ها
• دریافت جایزه وزارت مسکن و شهرسازی و ریاست جمهوری در معماری به خاطر طراحی و مدیریت در پروژه مسکن ارزان قیمت برای کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران
هدایت کارگاه‌های طراحی و فعال در کنفرانس‌ها و سمینارهای داخلی وبین‌المللی، عضو رابط هیأت تحریریه چندین مجله بین‌المللی معماری و سردبیری مجله معماری و شهرسازی، نگارش کتاب‌هایی چون


آثار
از مهم‌ترین طرح‌های وی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
• سفارت ایران در برلین، که این یکی به خاطر پیوند میراث فرهنگی با معماری معاصر در کتاب دانشگاه برلین به عنوان اثر برگزیده انتخاب شده است، از جمله فعالیت‌های این هنرمند معمار محسوب می‌شوند.


کتاب‌ها
• معماری معاصر ایران (ژنو ۲۰۰۴)
• خانه‌های سنتی اصفهان (پاریس ۲۰۰۱)
• معماری مساجد معاصر کشورهای اسلامی (لندن ۱۹۹۵)
• اصول طراحی معماری (تهران ۱۳۶۹)
وی از سال ۱۳۴۸ نمایشگاه‌های نقاشی و طراحی متعددی برگزار کرده است و در نمایشگاه‌های جمعی در داخل و خارج از کشور در زمینه عکاسی، نقاشی و طراحی مشارکت داشته‌است.
 

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
رضا دانشمیر

رضا دانشمیر

این معمار، فارغ التحصیل معماری در مقطع کارشناسی ارشد از دانشکده معماری دانشگاه علم و صنعت است.


وی در سال 80 با اثر گالری "آو" تبدیل یک استخر بدون استفاده به یک گالری هنری و کسب رتبه چهارم اولین دوره جایزه بزرگ معمار، به شهرتی نسبی دست یافت.


دانشمیر که عضو کنسرسیومی تحت عنوان نوا NOA با شرکت آرش مظفری و سام تهرانچی است، در سال83 در رقابت مجموعه مسکونی شهید عراقی با کسب رتبه دوم بار دیگر قابلیت‌های معمارانه خود را به رخ کشید.


اثر خانه دو پوسته در لواسان در جایزه معمار 83 نیز شرکت داده شد وحائز رتبه پنجم شد.


مجموعه علمی فرهنگی پارک ملت که کارفرمای آن، شهرداری منطقه 3 و شرکت توسعه فضاهای فرهنگی تهران است، یکی دیگر از آثار او است.


رضا دانشمیر، فعالیت مستقل حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرد و در سال ۱۳۸۳ به همراه کاترین اپریدونف، شرکت مهندسان مشاور حرکت سیال را تأسیس کرد.


۱۰ سال تدریس در دانشکده‌های مختلف معماری، انتشار مقالات تخصصی در نشریات معماری و همچنین دریافت جوایز متعدد از مسابقات مختلف معماری، حاصل کار او در این دوره بوده است.


پروژه پردیس سینمایی پارک ملت او، رتبه اول جایزه معمار ۸۷ را در بخش ساختمان‌های عمومی به این معمار اختصاص داده است.


رضا دانشمیر بر این باور است: "به نظر من معماری دو بحث عمده دارد ؛ یکی بحث درونی و دیگری بحث بیرونی.


سرپناه به بحث بیرونی مربوط می‌شود ؛ یعنی پاسخ به نیاز و اگر از این دید بخواهیم نگاه کنیم، بله صحیح است.


معماری باید نیازی را برطرف کند. اما به نظر من خانه یک موضوع آزمایشگاهی است در بحث درونی معماری.


تقریبا از رنسانس به این طرف، پروژه‌هایی که کار می‌شود ، مسئله آنها فقط سرپناه نیست.


در واقع می‌خواستند جایگاه انسان را در جهان با معماری توصیف کنند.


حالا خانه دستاویزی است که کارفرماهای آن خیلی بیشتر از پروژه‌های دیگر است.


کارفرما مردم هستند، مردم هم زیاد هستند. این مردم خانه می خواهند.


خانه پروژه کوچکی است که د ر واقع یک موضوع آزمایشگاهی است که حالا معماران بر اساس شرایط فکری شان می‌توانند تجربه کنند و نظریات متفاوتی را در قالب خانه آزمایش کنند" .
 

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
سید هادی میر میران

سید هادی میر میران

مهندس سید هادی میرمیران (۲۳ اسفند ۱۳۲۳، قزوین - ۲۹ فروردین ۱۳۸۵ برلین) استاد دانشگاه و معمار ایرانی بود.


او چهار دهه فعالیت حرفه‌ای کرد. از میان آثار وی می‌توان به طراحی شهر جدید بهارستان در اصفهان ، ساختمان کانون وکلای دادگستری مرکز، ساختمان کنسولگری ایران در فرانکفورت، ساختمان مرکزی بانک توسعه صادرات ایران، ساختمان مجموعه ورزشی رفسنجان، طرح ساختمان کتابخانه ملی ایران (اجرا نشده)، طرح ساختمان فرهنگستان‌های جمهوری اسلامی ایران (اجرا نشده) و طرح ساختمان موزه ملی آب (اجرا نشده) اشاره کرد. از مهمترین ویژگی‌های او حفظ پیوستار و روح معماری کهن ایران با روش‌های نوین طراحی بود.


زندگی


سید هادی میرمیران در ۲۳ اسفند ۱۳۲۳ در شهر قزوین به دنیا آمد. تحصیلات خود را در رشته مهندسی معماری در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به انجام رساند و با ارزشیابی عالی فارغ‌التحصیل شد. از سال ۱۳۴۳ تا سال ۱۳۵۷ در دفتر فنی شرکت ملی فولاد ایران مشغول به کار گردید. پس از انقلاب از سال ۱۳۵۸ با عنوان مدیر طراحی در شرکت خانه‌سازی ایران (اصفهان) به طراحی پروژه‌های شهرسازی پرداخت. در سال ۱۳۶۴ به همراه گروهی از همکارانش شرکت مهندسان مشاور نقش جهان-پارس را تاسیس نمود و تا واپسین روزهای حیات در این شرکت مشغول به کار بود.




وی در شامگاه ۲۹ فروردین ۱۳۸۵ پس از یک دوره ده ساله نبرد با بیماری سرطان، درگذشت.



پیشینهٔ آموزشی


مدرس مدعو معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران، ۱۳۷۱ تا ۱۳۸۵
مدرس مدعو معماری، دانشکده معماری، دانشگاه علم و صنعت ایران، ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۵
مدرس مدعو معماری، دانشکده معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز و همدان از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۵


افتخارات


معمار برگزیده سال ۱۳۷۹ در اولین دوره اعطای نشان معماری ایران (استاد پیرنیا)
دریافت لوح تقدیر جامعه مهندسان مشاور ایران برای شناسایی و معرفی معماری ایران در سال ۱۳۸۵
برنده جایزه بزرگ معمار - سال ۱۳۸۰
کسب جایزه مهراز - سال ۱۳۸۱
انتخاب شده به عنوان پیشکسوت معماری توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور - سال ۱۳۸۱
دریافت لقب شهروند افتخاری اصفهان - سال ۱۳۸۳
دریافت لوح تقدیر و تندیس از جامعه مهندسان مشاور ایران - سال ۱۳۸۳
دریافت نشان دولتی درجه یک فرهنگ و هنر - سال ۱۳۸۳
 

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
فرمانفرماییان

فرمانفرماییان

بیوگرافی:
• عبدالعزيز فرمانفرمائيان متولد سال ۱۲۹۹ تهران.
• دانش آموخته رشته معمارى از دانشكده هنرهاى زيباپاريس (بوزار).
• بنيانگذار نخستين دفتر «مهندسين مشاور» در مقياسى ملى و بين المللى ۱۳۳۳.
• تدريس كوتاه مدت در دانشكده هنرهاى زيبا دانشگاه تهران دهه ۳۰.
• طراحى و اجراى بسيارى از بناهاى معروف و ماندگار معمارى معاصر به تنهايى يا با همكارى معماران و ديگر دفاتر معمارى ايرانى و خارجى.
• يكى از پل هاى اصلى ارتباط معماران ايرانى وخارجى.
• شهرسازى در كرج، كرمان، اصفهان وتهران.
• تهيه نقشه طرح جامع شهر تهران با همكارى «ويكتور گروئن» آمريكايى با نظر به تأمين يك نظام توسعه عناصر جديد متناسب با فرهنگ ايرانى، حل مشكلات موجود با پیش بینی ۵ میلیون نفر جمعیت.
• طراح موزه فرش تهران، كاخ نياوران، كاخ مادر سعدآباد، مسجد دانشگاه تهران و ...
• عرضه و معرفى فناورى پيشرفته در بلندمرتبه سازى با روش هاى ضد زلزله
• اداره همزمان دو دفتر معمارى و شهرسازى درايران و يونان (تهران و آتن)
• فعاليت گسترده در زمينه ساختمانهاى ادارى، مسكونى، بهداشتى و درمانى، فرودگاهى، مذهبى، صنعتى، فرهنگى، تجارى و تأسيسات شهرى.



آثار مهم
• استادیوم ورزشی آزادی
• ساختمان‌های شرکت نفت
• مسجد دانشگاه تهران
• طرح ساختمان راکتور اتمی دانشگاه تهران
• ساختمان وزارت کشاورزی
• ساختمان وزارت کار
• ساختمان بانک اعتبارات ایران
• ساختمان پست و تلگراف و تلفن
• فرودگاه مهرآباد
• طرح اولیه فرودگاه جدید امام خمینی
• تهیه طرح جامع شهر تهران
• برجهای سامان
• برجهای ونک‌پارک
• ساختمان بورس
• دانشکده دامپزشکی
• کاخ مادر سعد آباد
• کاخ نیاوران
• ساختمان اداری صدا و سیما
• موزه فرش تهران
 

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
علی اکبر صارمی

علی اکبر صارمی

سوابق تدریس


• مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی ۱۳۶۹-تا کنون
• مدرس دانشگاه فارابی ۱۳۵۵-۱۳۵۹
• مدرس دانشگاه تهران ۱۳۷۳-۱۳۷۶


عناوین و سمت ها
• عضو كانون مهندسان معمار دانشگاه تهران
• عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران
• عضو انجمن صنفی مهندسان مشاور معمار و شهرساز
• عضو جامعه مهندسان معمار ایران
• رئیس هیات مدیره مهندسین مشاور تجیر از ۱۳۵۹
• مدرس در دانشگاه آزاد اسلامی
• عضو هیات امناء انجمن مفاخر معماری ایران


آثار ساخته شده
• ویلای صارمی، نوشهر، ۱۳۵۲
• خانه افشار، زعفرانیه، تهران، ۱۳۵۳-۱۳۵۵
• برج بلور، تبریز، ۱۳۷۹
• ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در الجزایر، ۱۳۸۱
• ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در تیرانا آلبانی، ۱۳۸۱-۱۳۸۳
• تالار شهر کرمانشاه(تالار انتظار)، ۱۳۸۷-۱۳۸۳
• آمفی تئاتر انستیتوپاستور، تهران، تجیر ۱۳۶۷
• سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلبانی، تجیر ۱۳۷۹
• ساختمان تجاری و اداری برج بلور، تبریز، تجیر ۱۳۸۰
• مجموعه تجاری و فرهنگی و شورای شهر مشهد، تجیر ۱۳۸۳
• مجموعه نمایشگاهی و اداری، كیش، تجیر ۱۳۸۴


آثار تالیفی
• معماری و موسیقی، مجموعه مقالات، نشر فضا ۱۳۷۰
• كتاب گیلان، مجموعه مقالات، انتشارات روشنگران ۱۳۷۵
• تاریخ معماری و شهرسازی، مجموعه مقالات، انتشارات میراث فرهنگی ۱۳۷۵
• ارزشهای پایدار در معماری ایران، انتشارات میراث فرهنگی
• طرح هایی از ایران، انتشارات فرهنگسرا ۱۳۷۷
• ارائه طرح هنرستان هنرهای تجسمی كرج، كتاب نگاهی به مهندسی ساختمان و معماری معاصر ایران 3، انتشارات وزارت مسكن و شهرسازی ۱۳۷۷
• ارائه طرح خانه جلفا، كتاب معماری جهان نوشته كنت فرامپتون، امریكا ۱۳۷۹
• ارائه طرح های سفارت خانه های آلبانی و الجزایر، كتاب معماری دیپلماتیك، انتشارات وزارت امور خارجه ۱۳۸۳
 

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
فرهاد احمدی

فرهاد احمدی

مهمترین طرحهای بین المللی
• ۱۹۸۵ غرفه ایران در نمایشگاه بین المللی اکسپو ۸۵ در تسکوبا، به همراهی دفتر فنی دانشگاه شهید بهشتی،
• ۱۹۹۰ غرفه ایران در نمایشگاه بین المللی در دوبی
• ۱۹۹۱ غرفه ایران در نمایشگاه سن‌آنجل در مکزیکوسیتی
• ۱۹۹۲ غرفه‌های جهانگردی در نمایشگاه¬های ITB در میلان و برلین
• ۱۹۹۲ طرح اولیه برای بازسازی MAISON DE L، IRAN در پاریس
• ۱۹۹۳ غرفه ایران در نمایشگاه بین المللی اکسپو ۹۳ در ته‌جان
• ۱۹۹۹ ساختمان اقامتگاه سفیر ایران در سئول- کره جنوبی،
• ۲۰۰۰ ساختمان سفارت ایران در سئول، کاندید جایزه آقا¬خان و دریافت لوح زرین در اولین همایش معماری و طراحی شهری وزارت مسکن و شهرسازی-۱۳۸۶
• ۲۰۰۱ طرح سفارت ایران در استکهلم


مهمترین طرحهای داخلی
• ۱۳۶۵ - ساختمان مرکز فرهنگی دزفول - کاندید جایزه آقا خان، طرح منتخب برای BIANUAL-ROROS-۱۹۹۸ در نروژ و دریافت لوح زرین در اولین همایش معماری و طراحی شهری وزارت مسکن وشهرسازی - ۱۳۸۶،
• ۱۳۶۷- ساختمان مرکز فرهنگی بین المللی اصفهان، - کاندید جایزه آقا خان، طرح منتخب مهندسین اصفهان و دریافت لوح زرین در اولین همایش معماری و طراحی شهری وزارت مسکن وشهرسازی - ۱۳۸۶
• ۱۳۷۰- طرح تالار شهرداری و مجموعه خدمات شهری تبریز،
• ۱۳۷۲- طرح مرکز سرگرمی‌ها و خانه جوان تهران،
• ۱۳۷۴- شهرکتاب شعبه مرکزی بازسازی و طراحی داخلی، تهران،
• ۱۳۷۶- ساختمان اداری فرشته، تهران،
• ۱۳۷۸- طرح مجموعه مسکونی رودکی، شمیران، تهران،
• ۱۳۸۲- طرح تئاتر تجربی و مرکز خرید صبا، تهران، (در حال اجرا)
• ۱۳۸۳- طرح یادمان شهدای دفاع مقدس، قصر فیروزه - تهران،
• ۱۳۸۵- خانه مسکونی و دفتر کار، الهیه، تهران، (در حال اجرا)
• ۱۳۸۶- بازطراحی جنوب میدان نقش جهان
• ۱۳۸۶- طراحی جامع دانشگاه هنر اصفهان و طرح ساختمانهای دانشکده¬های مربوطه، اصفهان
 

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
کامران دیبا

کامران دیبا

دیبا به عنوان یک نقاش چندین نمایشگاه انفرادی در ایران بر پا کرد. وی هم چنین گردآورنده و واسطه فروش آثار نقاشی معاصر غرب بود. از میان آثار او که در یک دوره ۱۲ ساله (از سال ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۷) طراحی و اجرا شده‌اند می‌توان از موزه هنرهای معاصر، فرهنگسرای نیاوران، پارک شفق (یوسف آباد)و برخی بناهای دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور را نام برد. در سال‌های آخر کار حرفه‌ای اش در ایران، پروژهٔ شهرک شوشتر نو را طراحی کرد که برنده جایزه معماری آقا خان شد و در نمایشگاه آثار معماری و شهرسازی قرن بیستم، که به مناسبت فرارسیدن سال ۲۰۰۰ در لوس‌آنجلس برگزار شد، به عنوان طرح برگزیده در مجموعه آثار معماری و شهرسازی جهان به نمایش گذاشته شد. این کار و کارهای دیگر او در مجلات معماری و شهرسازی سایر کشورها نیز معرفی شده‌اند.


چکیده


متولد سال ۱۳۱۷ تهران
فارغ التحصیل رشته معماری و شهرسازی دانشگاه هوارد شهر واشنگتن دی سی (۱۹۶۳)
شرکت در نمایشگاه نقاشی بی ینال ونیز ۱۹۶۱
شرکت درنمایشگاه نقاشی بی ینال پاریس ۱۹۶۳
برپایی نمایشگاه نقاشی در گالری رئالیته آمریکا ۱۹۶۲
شرکت در دومین کنگره معماری ایران ۱۳۵۱
بنیانگذار دفتر مهندسین مشاور داض (قبل ازانقلاب)
شرکت درمسابقه معماری بنیاد آقاخان و دریافت جایزه به خاطر معماری شهرک شوشتر
طراحی و اجرای آثاری چون موزه هنرهای معاصر تهران، پارک و فرهنگسرای شفق، دفتر مخصوص ملکه ایران، پارک وفرهنگسرای نیاوران، منزل مسکونی (موزه) پرویز تناولی، نمازخانه جنب موزه فرش، مسجد جندی شاپور، شهرک شوشتر، ویلای «پیرونه» (اسپانیا)، ویلای «اسپارتینا» (اسپانیا) و چندین اثر دیگر در ایران و اروپا و آمریکا ۱۳۸۳- ۱۳۴۵
اقامت دائمی در اسپانیا در سال‌های پس از انقلاب
 

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
محست فروغی

محست فروغی

آثار


از مهم‌ترین آثار او می‌توان به دانشکده حقوق دانشگاه تهران (با همکاری ماکسیم سیرو)، ساختمان وزارت دارایی، آرامگاه سعدی (با همکاری علی صادق)، کاخ نیاوران و همچنین شعب بانک ملی در شهرهای شیراز، اصفهان، تبریز و بازار تهران اشاره کرد. بسیاری از این آثار، از جمله ساختمان‌های دانشگاه تهران و آرامگاه سعدی امروزه جزو میراث فرهنگی کشور شناخته می‌شوند. اگر چه نگاه فروغی به معماری نگاهی مدرن بود اما وی با اصول و عناصر معماری سنتی چون ایوان و کاشیکاری و... به خوبی آشنایی داشت. این شیوه طراحی به خوبی در ساختمان بانک ملی که تضادی بین مصالح نوین و طراحی داخلی و نمای سنتی است، خود نمایی می‌کند.


او همچنین منازل و ویلاهای مسکونی متعددی را در تهران طراحی نمود که در آنها به جای شیوه مرسوم و سنتی تقسیم فضاها در پلان بر اساس میزان عمومی و خصوصی بودن آنها، شیوه مدرن طراحی فضاهای کاربردی را پیاده سازی کرد.
 

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
نادر خلیلی

نادر خلیلی

خلیلی در سال ۱۹۹۱ موسسه هنر و معماری خاک کالیفرنیا (Cal- Earth) را برای آموزش روشهای معماری خود پایه‌گذاری کرد. وی فارغ التحصیل دانشگاه تکنیک استانبول و مدرس مدرسه معماری کالیفرنیای جنوبی با درجه استادی بود. روش معماری پناه گاهی وی با عنوان ابرخشت در زمان دولت خاتمی به عنوان روشی نو در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن به عنوان روشی ابداعی مورد پذیرش قرار نگرفت.


وی کتابی نیز به نام تنها دویدن در مورد بازدیدهای خود از مناطق کویری تألیف نموده‌است.


نادر خلیلی سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۸۶ درگذشت.


جایزه‌ها


در سال ۱۹۸۴ انجمن معماران آمریکا در ایالت کالیفرنیا جایزه «تبحر در فن آوری» را به خاطر ابداع خانه‌های سرامیکی به او اهدا کرد. وی همچنین جایزه معتبر معماری آقا خان را در سال ۲۰۰۴ دریافت نمود. همچنین از سازمان ملل متحد تقدیر نامه‌ای دریافت کرد.
 

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
هوشنگ سیحون

هوشنگ سیحون

نقاشی و طراحی


سیحون در کنار معماری، به نقاشی از مناظر و روستاهای ایران می‌پرداخت و نمایشگاه‌هایی از آثار خود را، در ایران و در خارج از ایران برپا کرده‌است. آثار وی در نمایشگاهی در دانشگاه ماساچوست در سال ۱۹۷۲ در کنار آثار هنرمندانی چون پیکاسو و سالوادور دالی به نمایش درآمد. در این نمایشگاه تابلویی از «کلاف‌های خطی» را به نمایش گذاشت که در آن از خطوط موازی و پر پیچ و تابی استفاده کرده بود، که همدیگر را قطع نمی‌کردند. دانشگاه‌هایی مثل MIT، هاروارد، واشنگتن و برکلی مجموعه‌ای از نقاشی‌های او را گردآوری کرده و نگهداری می‌کنند.


آثارمعماری


آرامگاه نادرشاه در مشهد
آرامگاه کمال الملک در نیشابور
آرامگاه ابوعلی سینا در همدان(۱۹۵۱)
آرامگاه خیام در نیشابور(۱۳۳۸)
آرامگاه کلنل محمد تقی خان پسیان
مقبره عباس میرزا و بعضی دولتمردان قاجار
ساختمان بانک سپه در تهران
بنای موزه توس(۱۳۴۷)
مرکز فرهنگی یزد

نوشتاری


کتاب نگاهی به ایران (مجموعه‌ای از نقاشی‌های سیاه قلم)
کتاب معماری سیحون
کتاب نیم قرن آثار معماری ونقاشی سیحون


نقاشی

کلاغ پر
کنسرت(Concerto)، رنگ روغن (۱۹۹۸)
قلم و مرکب (۱۹۸۱)
دیگر آثار


Houshang Seyhoun, Half a century of activities in the world of Art and Architecture
تهیه فیلمی درباره آرامگاه بوعلی سینا به کارگردانی امیرشمخانی



در آخر بابت کاستی ها و پست های پشت سر هم عذر میخوام ، سعی کردم تاحد امکان خلاصشون کنم ....... امیدوارم مفید باشن:gol:
 

mehrajavan

عضو جدید
نمونه سوال معماری معاصر

نمونه سوال معماری معاصر

نمونه سوال معماری معاصر .

1- پست مدرنسیت ها در مورد خردگرایی چه نظری دارند؟
الف – کاربرد بی اندازه خردگرایی موجب زندگی روانی دشوار شده است.
ب – نظام زندگی مبتنی بر عقل و علم است.
ج – منشاء شناخت بشر تماما از تجربه ی حسی و خردگرایی است.
د – خردگرایی و معرفت هر کدام بخشهایی از تجربه ی علمی هستند.
2- مشخصات سبک پالادیانیسم به ترتیب : قرن ، معمار ، مرکز و نمونه معماری چیست ؟
الف – 18 ، کارل فردریش شینکل ، ‌آلمان ، تأتر ملی برلین .
ب – 18 ، ریچارد بویل ، انگلستان ،خانه چیزیک.
ج – 19 ، اتی ین لویی بوله ،‌ فرانسه ، مقبره یادبود نیوتن .
د – 19 ، کلود نیکولا لدوکس ،‌ فرانسه ،‌ 40 دروازه پاریس .
3- کدام مورد جزو روشهای طراحی معماران شیکاگو نیست ؟
الف – استفاده از اسکلت فولادی برای ساختار کل بنا
ب – وحدت هنر و تكنولوژي با كاركردگرايي
ج – نمایش ساختار بنا در نمای ساختمان
د – استفاده از پنجره های عریض (کل دهانه ستونها)
4- برج اینشتاین اریش مندلسون در چه سبک معماری طراحی و اجرا شده است ؟
الف – امپرسیونیسم
ب – بروتالیسم
ج – اکسپرسیونیسم
د – مدرنیسم
5- طرح و ایده ی اکسپرسیونیستی خانه ی بی انتها Endless House مربوط به کدام معمار است ؟
الف – اریش مندلسون Erich Mendelsohn
ب – آنتونی گائودی Antoni Gaudi
ج – فردریک کیسلر Frederick Kiesler
د – رودلف اشتاینر Rudolf Steiner
6- تاثیرات هنر کوبیسم در معماری کدامست ؟
الف –کارایی بهتر فضا و آسان شدن ساخت و ساز با استفاده از مصالح و ماشین آلات روز دنیا
ب – استفاده ازعناصر و مصالح پیش ساخته در معماری و بوجود آمدن استاندرد ها و قوانین
ج –فردگرایی و فرم‌های منحنی و حسی از حركت با تصاویر انتزاعی و رنگ‌آمیزی افراطی
د – تجزیه احجام به شکل اصلی هندسی و تلفیق فضای درون و برون با احجام ترانسپارانت
7- جنبش فوتوریسم از چه تاریخی و توسط کدام معمار رسماً در حیطه معماری آغاز به کار کرد ؟
الف – سال 1978 ، اومبرتو بوچینی Umberto Boccioni
ب – سال 1920 ، ولادیمیر تاتلین Vladimir Tatlin
ج – سال 1914 ، آنتونیو سانت اِلیا Antonio Sant’Elia
د – سال 1905 ،‌ نائوم گابوNaum Gabo
8- طرح بنای یادمان بین الملل سوم Monument to the Third International بعنوان اصیل ترین کار کنستروکتیویسم در چه سالی به نمایش درآمد و اثر کدام معمار بود ؟
الف – سال 1914 ، آنتونیو سانت اِلیا Antonio Sant’Elia
ب – سال 1920 ، ولادیمیر تاتلین Vladimir Tatlin
ج – سال 1978 ، اومبرتو بوچینی Umberto Boccioni
د – سال 1905 ،‌ نائوم گابوNaum Gabo
9- سر در دانشگاه تهران اثر کوروش فرزامی در قالب کدام سبک معماری تعریف می شود ؟
الف – ارگانیک
ب – مدرن
ج – بروتالیسم
د – پست مدرن
10- کدام معمار مینیمالیست نیست ؟
الف – آنتونیو سانت اِلیا Antonio Sant’Elia
ب – ژاك هرتسوگ Jacques Herzog
ج – پي‌ير دومورون Pierre de Meuron
د – تادائو آندو Tadao Ando
11- تشریح اصول طراحی خانه براساس اصول پنجگانه ؛ پیلوتی ها ، باغچه های پشت بام ، پلان آزاد ، پنجره های نواری افقی و نمای آزاد ؛ ایده های آرمانی کدام معمار هست ؟
الف – ویلیام لوبارون جنی
ب – لودويگ ميس وان در روهه
ج – لویی کان
د – شارل ادوآرد ژانره ( لوکوربوزیه)
12- مرگ نابهنگام مدرنيسم در چه سالی و توسط کدام نظریه پرداز معماری اعلام شد ؟
الف – فردريك جيمسن Fredric Jameson
ب – مينورو ياماساكي Minoru Yamasaki
ج – هنري راسل هيچكاك Henry-Russell Hitchcick
د – چارلز جنكس Charles Jencks
13- پيچيدگي، تنوع و تناقض از ویژگی های کدام سبک معماری است ؟
الف – پست مدرنیسم
ب – دیکانستراکشن
ج – کنستروکتیویسم
د – بین المللی
14- نظریه منادولوژی از کیست؟
الف – امانوئل کانت
ب – گاتفرید ویلیام لایب نیتز
ج – باروخ اسپینوزا
د – آنتونی گائودی
15- این جمله از کیست ؟ ""doing more with less" یا " حداکثر بهره از حداقل امکانات"
الف – لودويگ ميس وان در روهه Ludwig mies van der rohe
ب – ريچارد باكمينستر فولر Richard Buckminster Fuller
ج – نيكولاس گريمشاو Nicholas Grimshaw
د – نورمن فاستر Norman Foster
16- کدام مورد جزو ویژگی تکنیک های ریچارد جوزف نویترا Richard Joseph Neutra برای راندو نیست ؟
الف – در اين تكنيك، در هر مرحله از تکامل ، کار دارای انسجام است.
ب – در این روش تمامی افراد ، حتی با استعداد خیلی کم نیز می توانند راندو کنند.
ج – حتی باامکانات خیلی کم ومحدودیت زمانی و مکانی نیز این روش راندو استفاده میشود.
د – در این روش ،‌ محدودیت های زمانی مدنظر نیستند .
17- این تعاریف مربوط به کدام معمار معاصر هست ؟... او از دیدگاههای طبیعت گرایی مدرنیسم و از فرم های بومی ، طرحهای زیبایی شناختی در جهت ساخت ساختمانهای اقتصادی که هارمونی و هماهنگی با محیط دارند ، الهام می گیرد. داوران پریتزکر در مورد وی می گویند : در دوره ای که اذهان افراد با شهرت درگیر هستند ، و زرق و برق سوپر معماری به پشتوانه تعداد کارکنان وانبوه کارهایشان پشتیبانی می شود ، به عنوان تمایز جدی او در گوشه ای از جهان ، در اداره یک نفره ی خود مشغول است ...
الف – رومالدو (الدو) جورجولا Romaldo (Aldo) Giurgola
ب – گلن مارکوس مارکات Glenn Marcus Murcutt AO
ج – تادائو آندو Tadao Ando
د – آرتور چارلز اریکسون Arthur Charles Erickson
18- منبع الهام در معماری ریکاردو لگورتا ویلچیس Ricardo LegorretaVilchis چیست ؟
الف – اجزاي مستطيل شكل در تركيب با هم و يا در كنار هم و يا روى هم .
ب – برج های ساده و بی پیرایه به همراه لژهایشان، با نوعی احساس عمق در فضا .
ج – ساختمانهای کلمبیایی اولیه با طرحهای ساده.
د – سطوح شیشه ای وسقف دندانه ای با طرحی برای بیان عملکرد فرم های جدید معماری.
19- حرفه او سه مرحله عمده داشت ، اول : شروع طراحی خانه ها و کلیساها با توجه به محیط اطراف و رهبر و معمار برجسته پورتلند. دوم :معمار و برنامه ریز موسسه تکنولوژی ماساچوست و شروع حرفه ای بین المللی بعنوان معلم ، همکار ، مشاور معماری. سوم : به پورتلند برگشت و به مشورت ، سخنرانی و طراحی ادامه داد. او کیست ؟
الف – آرتور چارلز اریکسون Arthur Charles Erickson
ب – فردريك جيمسن Fredric Jameson
ج – پیرو بللوسکی Pietro Belluschi
د – ژاك هرتسوگ Jacques Herzog
20- این سخن از کیست ؟ "ما دستفروشان مد روز نیستیم . ولی ما باور داریم که طراحی خوب مد می طلبد ، واقعا نوآورانه ، برجسته و معقول ، با این حال یک منبع الهام بخش برای کسانی که از زندگی با آن لذت ببرند".
الف – آنتونی گائودی Antoni Gaudi
ب – مایکل گریوز Michael Graves
ج – آرتور چارلز اریکسون Arthur Charles Erickson
د – ماریو بوتا Mario Botta
21- موزه Castelvecchio در ورونا و Abatellis Palazzo در پالرمو و طراحی گورستان Brion و Banca Popolare در ورونا از کارهای این معمار است .
الف – کارلو اسکارپا Carlo Scarpa
ب – جوزف لوئیس سرت Josep Lluís Sert i López
ج – مایکل گریوز Michael Graves
د – ژاك هرتسوگ Jacques Herzog
22- بنای یادبود برادران رایت در کیل دویل هیل کار کیست و به چه سبکی طراحی شده است ؟
الف – رومالدو (الدو) جورجولا Romaldo (Aldo) Giurgola ، پست مدرن
ب – رومالدو (الدو) جورجولا Romaldo (Aldo) Giurgola ، مدرن
ج – گلن مارکوس مارکات Glenn Marcus Murcutt AO ، ارگانیک
د – گلن مارکوس مارکات Glenn Marcus Murcutt AO ، پست مدرن
23- او به واسطه يك نمايشگاه گروهي در موزه هنر مدرن نيويورك در 1969 به همراه پيتر آيزنمن، ريچارد مي ير، چارلز گواتمي و جان هیداك و انتشار كتاب Five Architects مشهور شد و به عنوان یکی از پنج معمار نیویورکی شناخته شد.
الف – رودلف اشتاینر Rudolf Steiner
ب – ژاك هرتسوگ Jacques Herzog
ج – مایکل گریوز Michael Graves
د – نورمن فاستر Norman Foster
24- مدرسه زولورین در اسن آلمان توسط او طراحی شد . این مدرسه در سایت یک معدن زغال سنگ قدیمی قرار گرفته و نزدیک کارخانه کربن واقع است.
الف – جوزف لوئیس سرت Josep Lluís Sert i López
ب – کازیو سجیما Kazuyo Sejima
ج – شرکت صنعا SANAA
د – آرتور چارلز اریکسون Arthur Charles Erickson
25- وی در سال 1908 در مقاله ی معروف خود به نـام "تزئینات و جنایت" اعلام کرد که تزئینات جنایت است. زیرا در جهان عملکردی مدرن ، تزئینات موضوعی ارتجاعی ، بیهوده و متعلق به گذشته است.
الف – آرتور چارلز اریکسون Arthur Charles Erickson
ب – آدولف لووس Adolf Loos
ج – نورمن فاستر Norman Foster
د – مایکل گریوز Michael Graves
26- كليساي آكادمي نيروي هوايي در 1962 و مرکز جان هنكاك شيكاگو در 1970 و ترمینال حج جده در 1972 از مهمترین کارهای این معمار به حساب می آیند.
الف – آدولف لووس Adolf Loos
ب – فردريك جيمسن Fredric Jameson
ج – نورمن فاستر Norman Foster
د – ناتانيل الكساندر اوينگز Nathaniel Alexander Owings
27- Swan and Dolphin Resort دنیای والدیزدینی در فلوریدا و هتلSteigenberger در مصر و همچنین هتل میر عمار مصر از کارهای این معمار است .
الف – ناتانيل الكساندر اوينگز Nathaniel Alexander Owings
ب – ماریو بوتا Mario Botta
ج – کازیو سجیما Kazuyo Sejima
د – مایکل گریوز Michael Graves
28- این سخن ازکیست؟ جزئیات ، جزئیات هستند . آنها محصول را می سازند . اتصالات ، اتصالات ، اتصالات ، آنها در پایان محصولی برای زندگی می دهند.
الف – چارلز ویلارد مور Charles Willard Moore
ب – چارلز ارموند ایمز Charles Ormond Eames
ج – والاس کیرکمن هریسون Wallace Kirkman Harrison
د – ادوارد لارابی بارنز Edward Larrabee Barnes
29- نمايشگاه جهاني مونرئال کانادا توسط چه کسی و با چه سبکی احداث شد ؟
الف – ريچارد باكمينستر فولر Richard Buckminster Fuller ، های تک
ب – ريچار راجرز Richard Rogers ، اکوتک
ج – نيكولاس گريمشاو Nicholas Grimshaw ، دیکانستراکشن
د – نورمن فاستر Norman Foster ، اکوتک
30- از مهمترین کارهای او میتوان به طرح خانه ی شخصی اش در اوریندای کالیفرنیا در سال 1962 و میدان ایتالیا در نیواورلئان در ایالت لویزیانا بین سال های 1975 و 1978اشاره کرد.
الف – چارلز ارموند ایمز Charles Ormond Eames
ب – چارلز ویلارد مور Charles Willard Moore
ج – رومالدو (الدو) جورجولا Romaldo (Aldo) Giurgola
د – گلن مارکوس مارکات Glenn Marcus Murcutt AO
31- مرکز راکفلر ١٩٣١ -١٩٧٣ و خانه هانتینگتن١۹٤٠-١۹٣١ و مقر سازمان ملل متحد ١٩٥٠- ١٩٤٨ از مهمترین کارهای اوست .
الف – چارلز ارموند ایمز Charles Ormond Eames
ب – ناتانيل الكساندر اوينگز Nathaniel Alexander Owings
ج – ماریو بوتا Mario Botta
د – والاس کیرکمن هریسون Wallace Kirkman Harrison
32- خاستگاه ، معمار و ساختمان مهم جنبش ورک بوند کدامست؟
الف – فرانسه ،‌ هانری لابروست ، کتابخانه ملی پاریس.
ب – اتریش ،‌ اتو واگنر ،‌ بانک پس انداز پست وین .
ج – آلمان ، والتر گروپیوس ، کارخانه کفش فارگوس.
د – فرانسه ، آگوست پره ، مجتمع خیابان فرانکلین .
33- او عمیقا تحت تاثیر لوکوربوزیه بود . اما عاشق معماری محلی سرزمین مادری خود بود. معماری با دیواره‌های حجیم، پنجره‌های کوچک و باغ‌های پیچیده . این دو گرایش وی به ترتیب در خانه و باغ‌های شخصی او در Guadalajara مشهود است . کارهای او پس از جنگ جهانی دوم در یک سبک شخصی جمع شده است که منتقدین از آن با عباراتی از قبیل : احساسی , سورئال ، غیر طبیعی و رویایی و افسانه آمیز یاد می کنند .
الف – لوئیس باراگان مورفین Luis Barragán Morfin
ب – ارو سارینن Eero Saarinen
ج – والاس کیرکمن هریسون Wallace Kirkman Harrison
د – پیرو بللوسکی Pietro Belluschi
34- فرودگاه بین‌المللی دالس واشینگتن و ترمینال TWA در فرودگاه کندی از کارهای این معمار نئو اکسپرسیونیت هست .
الف – ارو سارینن Eero Saarinen
ب – هانس هولین Hans Hollein
ج – لوئیس باراگان مورفین Luis Barragán Morfin
د – ادوارد لارابی بارنز Edward Larrabee Barnes
35- او از قديمي ترين معماران سبك پست مدرنیست است. او در كارهاي خود از مباني تصويري و زبان اشكال غير گونه اي و غير ساختاري استفاده مي كرد و پوشش هاي سنگ تراشي شده در روشهاي مختلف در ساختمان هاي او به چشم می خورد. شخصیت او خیلی بیشتر از یک معمارتوصیف می شود. هنرپیشه، نویسنده، معلم، طراح وسایل خانه و ظروف نقره ای. او می گوید : همه چيز معماري است . معماري رمز آلود، تداعي كننده و دو جنبه است . همه معمارند و همه چیز معماری است .
الف – هانس هولین Hans Hollein
ب – پیرو بللوسکی Pietro Belluschi
ج – ادوارد لارابی بارنز Edward Larrabee Barnes
د – ريچار راجرز Richard Rogers
36- خانه ی نهر لاک پشت در دالاس تگزاس ، خانه ی سایه در سانتا فه نیومکزیکو ، موزه حقوق بشر کانادا و موزه ی هنر تاکوما واشینگتن از کارهای اوست .
الف – ادوارد لارابی بارنز Edward Larrabee Barnes
ب – آنتوان پرداک Antoine Predock
ج – هانس هولین Hans Hollein
د – ای فای جونز E. Fay Jones
37- او در طرح‌هایش از زبان مشترک بین فضا، نور، هندسه استفاده می‌کند تا آن‌چه را که در آکادمی سلطنتی لندن به نام شعر فضا می‌نامند، به وجود آورد. او بر این عقیده است که خلق یک سازه معماری به معنای تصرف زمین است و به معنای تغییر طبیعت به فرهنگ در خلال ارتباطات مردمی است. خانه شخصی در مونتاگنولا ، کلیسای اوری ،‌ صومعه مونته تامارو از کارهای اوست .
الف – آنتوان پرداک Antoine Predock
ب – ارو سارینن Eero Saarinen
ج – ماریو بوتا Mario Botta
د – ای فای جونز E. Fay Jones
38- مرکز هنر والکر در مینه پولیس آمریکا ، استادیوم آلیانز آرنا در مونیخ آلمان و استادیوم المپیک پکن آشیانه پرنده از کارهای اوست .
الف – سزار پلی César Pelli
ب – نورمن فاستر Norman Foster
ج – جاکوئس هرزوگ jacques herzog
د – هانس هولین Hans Hollein
39- کدامیک جزو مهمترین معماران مکتب شیکاگو نیست ؟
الف – ویلیام لوبارون جنی William Le Baron Jenney
ب – دانیل برنهایم Daniel Burnham
ج – ویلیام هولابرد William Holabird
د – لودويگ ميس وان در روهه Ludwig mies van der rohe
40- سفارت ایالات متحده امریکا در توکیو ، مرکز NTT Headquarters ، توکیو ، برجهای پتروناس، مالزی ، موزه ملی هنر معاصر، اوزاکا ، ژاپن و پایانه شماره ۲ فرودگاه بین‌المللی توکیو از کارهای اوست.
الف – کازیو سجیما Kazuyo Sejima
ب – تادائو آندو Tadao Ando
ج – سزار پلی César Pelli
د – تویو ایتو Toyo Ito
41- مركز فرهنگي ديويس آمريكا، كليساي بانوي ما فرشتگان در لس آنجلس وگسترش موزه پرادو و توسعه بانك مركزي اسپانيا از مهمترین کارهای اوست.
الف – گاتفرید بوهم Gottfried Böhm
ب – رابرت چارلز ونچوری Robert Charles Venturi
ج – سورره فن Sverre Fehn
د – خوزه رافائل مونئو والس José Rafael Moneo Vallés
42- موزۀ اوکلند کالیفرنیا ، غرفۀ آی. بی. ام نمایشگاه جهانی نیویورک ، دفاتر مرکزی مؤسسۀ فورد نیویورک و بانک ملی بخش وورستر ماساچوست از مهم ترین کارهای اوست .
الف – گورودن بونشاف Gordon Bunshaft
ب – کوین روش Kevin Roche
ج – آلدو روسی Aldo Rossi
د – ویلیام ویلسون وورستر William Wilson Wurster
43- کدام مورد از موارد دگرگونیهای عصر روشنگری نیست؟
الف – آغاز انتقاد به معماری باروک .
ب – تأسیس آکادمی های مختلف و بررسی تفکرات دکارت .
ج – شکل گیری نمایشگاه های جهانی.
د – آغاز قرن باستان شناسی علمی.
44- تالار جدید کنسرت لوکزامبورگ ؛ محل ارکستر فیلارمونیک ، نمایشگاه Hergé بلژیک و هتلRenaissance Arc de Triomphe پاریس از کارهای مهم این معمار است .
الف – پیر لوئیجی نروی Pier Luigi Nervi
ب – کریستین دوپزومپارک Christian de Portzamparc
ج – ساموئل موکبی (سامبو) Samuel "Sambo" Mockbee
د – پائولو سولری Paolo Soleri
45- خانه ويراد كاسترو پرتغال ، دانشكده معماري، دانشگاه پورتو پرتغال ، كليساي سنتا ماريا پرتغال و دانشكده روزنامه نگاري دانشگاه شيكاگو از کارهای اوست و رافائل مونئو، او را براي توانايي اش در قبول واقعيت ها ، دانستن مسائل دروني و بيروني و تغيير دادن آن ها از درون تحسين كرده است.
الف – آلوارو سيزا Álvaro Siza
ب – جوزف اشریک Joseph Esherick
ج – پیره دمورن pierre de meuron
د – آلبرت کان Albert Kahn
46- پارک مدرسه ی کانه سیمنتو در سانتا آندره برزیل ، باشگاه ورزشی پائولیست در سائو پائولو برزیل و غرفه ی نمایشگاهی برزیل در سال 1970 در نمایشگاه جهانی اوزاکای ژاپن از مهمترین کارهای اوست .
الف – پائولو مندز دا روشا Paulo Mendes da Rocha
ب – تادائو آندو Tadao Ando
ج – ای فای جونز E. Fay Jones
د – جوزف اشریک Joseph Esherick
47- رئیس هیئت مدیره ی پریتزکر در باره او می گوید: معماری او بیش از یک ساختمان صرف ، احترام و اولویت قائل شدن به سایت، میراث فرهنگ محلی و درسهای ارزشمند تاریخ معماری است. مصالح مختلف از چوب سرو تا شیشه ی سندبلاست شده، در دستان ماهر او ، همچون دستان یک صنعتگر استاد ، ویژگی های منحصر به فرد خود را در خدمت یک معماری پایا و ماندگار به رخ بیننده می کشند.
الف – پائولو مندز دا روشا Paulo Mendes da Rocha
ب – ساموئل موکبی (سامبو) Samuel "Sambo" Mockbee
ج – آلدو روسی Aldo Rossi
د – پیتر زومتور Peter Zumthor
48- كلاه فرنگي اسپانيا در سال 1925 برای نمايشگاه جهاني پاريس طراحي اوست .كلاه فرنگي اسپانيا براي شرح مليت در پاريس كه براساس كلاه فرنگي آلمان نازي طراحي شده است. او کیست ؟
الف – فردريك جيمسن Fredric Jameson
ب – جوزف لوئیس سرت Josep Lluís Sert i López
ج – نيكولاس گريمشاو Nicholas Grimshaw
د – مایکل گریوز Michael Graves
49- او با طراحي صندلي كانستراكتويستى تخته اي در سال 1922 تا حد زيادى انظار را متوجه خود ساخت. اين صندلي به عنوان بحث انگيزترين نمونه ى خط مشى جديد مدرسه باوهاوس مطرح شد خط مشى كه از صنعت فاصله مي گرفت و هرچه بيشتر به وحدت جديد هنر و تكنولوژي نزديك مي شد.
الف – مارسل بروئر Marcel Lajos Breuer
ب – پیتر بولینPeter Q. Bohlin
ج – پیتر زومتور Peter Zumthor
د – گورودن بونشاف Gordon Bunshaft
50- دین پیرایی از ویژگی های کدام عصر بوده و مهمترین نظریه پرداز این فلسفه چه کسی بود و عقاید او چه تاثیری داشت ؟
الف – قرن هجدهم ، گالیله ،‌ نظریه ی سقوط آزاد اجسام .
ب – قرن هفدهم ،‌ مارتین لوتر ،‌ گسترش خردگرایی همسو با بینش مدرن.
ج – قرن هجدهم ، رنه دکارت ، درست به کار بردن عقل و جستجوی حقیقت در علوم.
د – قرن هفدهم ، نیکولاس کپرنیک ، نظریه ی خورشید محوری
51- از او بعنوان بهترین ارائه کننده راه حل برای ترکیب مدرنیسم با معماری بومی آمریکا یاد میشود. برج آکسای نیویورک یکی از طراحی های پست مدرن او درسال 1986 است. او می گوید : ما تلاش می‌کنیم معماری بسازیم که با هنر رقابت نکند و بتوانیم اولویتها را در جای صحیح خود بگذاریم. ما می‌خواهیم که بازدیدکننده نقاشی را در فضا و مجسمه‌ها را در مقابل آسمان و حس دائمی را به خاطر بسپارد. این حس جریان، بیش از فرم اهمیت دارد.
الف – پیتر زومتور Peter Zumthor
ب – آلدو روسی Aldo Rossi
ج – ویلیام ویلسون وورستر William Wilson Wurster
د – ادوارد لارابی بارنز Edward Larrabee Barnes
52- جنبش نئوپلاستیسیسم Neo Plasticism توسط چه کسی و با چه اعتقادی بنیان شد ؟
الف – گریت ریت فلد Gerrit Rietevld ،‌ باید طبیعت را در رنگهای اصیل پیدا کرد .
ب – گروهی از هنرمندان و معماران پیشرو اروپای شرقی ،‌ تجسم پویایی باید بر نور و حرکت
ج – پیت موندریان Piet Mondrian ، معتقد بودکه هنر باید طبیعت زدایی شود .
د – ژرژبراکGeorges Braque ، وانهادن مضمون تاریخی، روانی، احساسی و عاطفی.
 

mehrajavan

عضو جدید
سوالات چهار جوابی با پاسخ

سوالات چهار جوابی با پاسخ

سوالات چهار جوابی با پاسخ

در زمستان نیم کره جنوبی فاصله زمین تا خورشید در مدار خود.....

1.به خورشید نزدیک تر است.
2.از خورشید دور تر است.
3.تغییر نمی کند.
4.به عوامل دیگری وابسته است.

جواب:گزینه دو

توضیحات:
نكته:تابستان نيمكره جنوبي = زمستان نيمكره شمالي
زمستان نيمكره جنوبي= تابستان نيمكره شمالي
فصول تابستان و زمستان به زاويه تابش خورشيد بستگي دارد و نه فاصله از خورشيد. حتي در زمستان نيمكره شمالي فاصله زمين و خورشيد كمتر هم مي شود. پس در زمستان نيمكره جنوبي فاصله زمين و خورشيد بيشتر مي شود.

حداکثر رطوبت کره زمین در کدام منطقه است؟

1.استوا
2.اطراف مدار راس الجدی و راس السرطان
3.قطب ها
4.متفاوت است

جواب گزینه یک

توضیحات:(منبع: اقليم و معماري/ مرتضي كسمايي)
به دليل اختلاف دماي هوا در مناطق مختلف ميزان رطوبت هوانيز در نقاط مختلف سطح زمين به يك اندازه نيست. حداكثر ميزان رطوبت هوا در نواحي اطراف خط استوا است كه با حركت به سمت تطبيق كاهش مييابد.

کدام گزینه ممیزی انرژی را بهتر توصیف می کند؟

1.بررسی امکان های بهینه کردن ساختمان ساخته شده از نظر انرژی
2.بررسی امکان های بهینه کردن نقشه های ساختمان قبل از ساخت
3.بررسی مکان های پرت انرژی ساختمان با دوربین های مادون قرمز
4.بررسی مکان های پرت انرژی ساختمان با دوربین های ماورابنفش

جواب گزینه ی دو

توضیحات:(منبع: جزوات دانشگاه تهران)
امواج مادون قرمز مربوط به انرژي گرمايي هستند.

لوکوربوزیه در تفکرات خود بیشتر از چه کسی الهام گرفت؟

1.آگوست پره
2.تونی گارنیه
3.پیتر بهرنس
4.والتر گروپیوس

جواب گزینه ی یک

توضیحات: )منبع: جزوات دانشگاه تهران)
لوكوربوزيه ساختار اصلي تفكر معماري خود را در مكتب آگوست پره آموخت. پره براي اولين بار در طراحي يك آپارتمان از اسكلت بتن
مسلح به صورت نماي برهنه استفاده كرد.


کلیسای نتردام دو ملت مربوط به کدام سبک است؟

1.مدرن متاخر
2.گوتیک آغازین
3.گوتیک متاخر
4.رنسانس

جواب گزینه ی یک


کدامیک از ویژگی های شیوه ی پارسی در تخت جمشید نیست؟

1.قرار دادن ستون ها در بیشترین فاصله ممکن و تا ارتفاع چشمگیر
2.استفاده از تزیینات نقش برجسته اطراف پلکان های مالرو
3.استفاده از سایه باند آفتاب گیر به صورت کاملا منطقی
4.استفاده از تزیینات گچ در دیوارهای داخلی

جواب گزینه ی چهار

توضیحات: (منبع: دروس تاريخ و مباني نظري /راهيان ارشد(
اصول شيوه پارسي كه در مجموعه كاخ هاي تخت جمشيد هم استفاده شده:
-1 قرار دادن ستون ها در بيشترين فاصله و تا ارتفاع چشمگير
-2 استفاده از تزئينات نقش برجسته در اطراف پلكان هاي مالدو
-3 استفاده از سايبان آفتابگير به صورت كاملا منطقي
کدام گزینه جز ویژگی های معماری پارتی نیست؟

1.هنر پارتی مثل هنر سلوکی
2.معماری پارتی بر خلاف هخامنشی یک معماری بوم آورد است
3.کم تنوع در طراحی نقشه ها نسبت به معماری هخامنشی
4.مهم ترین ابتکار و نوآوری های پارتی عبارت است از دستیابی به کنبد روی گوشوار و تکوین ایوان طاقدار

جواب گزینه ی سه

توضیحات: گزينه 1 و 2 و 4 صحيح مي باشند. آن ها را به عنوان ويژگي هاي بسيار مهم هنر پارتي به خاطر بسپاريد!


بزرگترین مجموعه خشتی جهان مربوط به چه شیوه ای بوده است؟

1.پارسی
2.پارتی
3.خراسانی
4.رازی

جواب گزینه ی دو

توضیحات: معروف ترين و بزرگترين مجموعه خشتي جهان ارگ بم در حوالي كرمان مي باشد كه از بناهاي مربوط به شيوه پارتي است.


بی همتاترین شیوه ی معماری ایرانی کدام است؟

1.پارسی
2.پارتی
3.خراسانی
4.رازی

جواب گزینه ی چهار

توضیحات: شيوه رازي گلچيني از شيوه هاي گذشته است. تأثيرپذيري در پارسي، شكوه پارتي و دقت شيوه خراساني را همزمان دارد.
بناهای زیر به ترتیب مربوط به چه شیوه ای می باشد:

مدرسه غیاثیه خرگرد _ برج های خرقان _ باغ ماهان کرمان _ مقبره امیر اسماعیل سامانی

1.خراسانی _ رازی _ آذری _ اصفهانی
2.رازی _ آذری _ اصفهانی _ خراسانی
3.آذری _ رازی _ خراسانی _ اصفهانی
4.رازی _ آذری _ خراسانی _ اصفهانی

جواب گزینه ی سه

تفاوت شیوه ی آذری و اصفهانی را در چه می بینید؟

1.هندسه قوی و پیچیده در شیوه آذری و هندسه ساده در شیوه اصفهانی
2.هندسه سده در شیوه آذری و هندسه قوی و پیچیده در شیوه اصفهانی
3.منطقه جغرافیایی سرچشمه گرفتن این دو شیوه
4.گزینه ی 1 و2

جواب گزینه ی یک

توضیحات: )منبع: سبك شناسي/ محمد كريم پيرنيا(
نكته: 3 شيوه پارسي، آذري، اصفهاني از منطقه آذربايجان سرچشمه گرفته اند.


چه نوع شیوه ی طاق زنی در بنای آتشکده نیاسر دیده می شود؟

1.گهواره ای و ضربی
2.گهواره ای و رومی
3.رومی و ضربی
4.ضربی و گهواره ای

جواب گزینه ی سه
ایوان خسرو مربوط به کدام بناست؟

1.کاخ سروستان
2.کاخ فیروز آباد
3.قلعه دختر
4.تخت سلیمان

جواب گزینه ی چهار

توضیحات: دو بناي آتشكده آذرگشسب و ايوان خسرو در مجموعه تخت سيمان قرار دارند.



کدامیک از عناصر زیر در تزیینات اسلامی بیشتر به چشم می خورد؟

1.انسان
2.گیاه
3.حیوان
4.نقوش فرشتگان

جواب گزینه ی دو


اولین تزیینات معماری اسلامی به چه شکل به وجود می آید؟

1.گچکاری
2.کاشی کاری
3.جلو عقب بردن سطوح
4.تزیینات گلی

جواب گزینه ی سه

توضیحات: اولين تزينات معماري اسلامي به شكل جلو عقب بردن سطوح و ايجاد سايه بوده زيرا در سرزمين عربستان آفتاب مسئله مهمي بوده وسايه اندازي از مسائل حائز اهميت و مسلمانان اين مسئله را به دنبال خود به سرزمين هاي ديگر نيز بردند.


کدامیک از گزینه ها دو معمار سبک ارگانیک را نشان نمی دهد؟

1.هوگو هرینگ _ هانز شارون
2.هانز شارون _ آلوار آلتو
3.آلوار آلتو _ مهرداد ایروانیان
4.گروه دیستیل هلند _ مارسل برور

جواب گزینه ی چهار

توضیحات: همه گزينه ها به جز ماسل بدور در سبك ارگانيك طراحي انجام مي دهند.


درک عمومی معماری

برای طراحی یک ایستگاه اتوبوس کدام گزینه شرط اصلی تری می باشد؟

1.زیبایی از نظر عموم مردم
2.نحوه سوار پیاده شدن مسافرین
3.اقلیم
4.کنترل تابش خورشید به وسیله سایبان

جواب گزینه ی دو

توضیحات: ايستگاه اتوبوس فضايي براي استفاده كوتاه مدت دست و زيبايي فرمان داشتن آن به اندازه بهين هسازي عملكرد در آن اهميت ندارد.

بدون اینکه بدانیم یک فضا چه عملکردی دارد کدامیک از گزینه های زیر می تواند صحیح باشد؟

1.هر فضایی فارغ از عملکرد،هر چه ساکت تر بهتر است
2.هر فضایی فارغ از عملکرد،باید دارای حداقلی از نویز باشد
3.بعضی فضاها به سکوت مطلق نیاز دارند ولی در بعضی دیگر وجود نویز ضروری است
4.هیچ کدام

جواب گزینه ی سه

توضیحات: سكوت هميشه در هر فضايي بهترين گزينه نيست. مثلاً در مورد دفاتر اداري از نوفه سفيد استفاده مي شود. تا از شنيده شدن صحبت هاي محرمانه جلوگيري شود.


برای جلوگیری از ایجاد سر و صدا در راهروهای یک هتل 5 ستاره چه راه حلی پیشنهاد می کنید؟

1.استفاده از نورپردازی به گونه ای که فضا حداقل نور را داشته باشد
2.استفاده از نوفه سفید در راهرو
3.استفاده از جذب کننده کاوک در راهرو
4.گزینه ی 1 و 3

جواب گزینه ی یک

توضیحات: توجه: كمبود نور ترمزي براي صداست. جذب كننده كاوك هم در مورد مصارف عام توصيه نم يشود و اغلب در استوديوهاي راديو تلويزيون كابرد دارد.


موزه ی گوگنهایم بیلبائو را به عنوان اثری نو را با تکیه دولت یزد به عنوان اثری قدیمی تر مقایسه کنید.چه مفاهیم در تکیه دولت وجود دارد که در بیلبلئو مشاهده نمی شود؟

1.تکرار _ تعالی _ تناقض
2.تکرار _ تضاد _ تناقض
3.تکرار _ تضاد _ تداوم
4.تکرار _ تعالی _ تداوم

جواب گزینه ی چهار

توضیحات: اصولا معماري گذشته بيشتر داراي تكرار، تقارن و مفهوم هايي چنين بوده است.


چرا در مترو اگر بخواهیم به دلایل اقتصادی فقط یک ردیف پله برقی بگذاریم،آن را برای حرکت رو به پایین طراحی می کنیم؟

1.زیرا بالا رفتن جمعیت زیاد از پله عادی خطر کمتری دارد تا پایین آمدن از آن
2.زیرا بالا رفتن جمعیت زیاد از پله برقی خطر بیشتری دارد تا پایین آمدن از آن
3.زیرا اصولا برای سوار شدن به مترو عجله داریم نه برای بیرون رفتن از ایستگاه مترو
4.هیچ کدام

جواب گزینه ی یک

توضیحات: اگر به دلايل اقتصادي بخواهيم يك سري پله برقي بگذاريم آن را رو به پايين قرار مي دهيم.



برای رنگ آمیزی داخل یک FASTFOOD چه پیشنهادی دارید؟

1.آبی و سبز
2.قرمز و نارنجی
3.کرم و قهوه ای
4.طوسی و مشکی

جواب گزینه ی دو

توضیحات: رنگ هاي قرمز و نارنجي باعث افزايش متابوليسم بدن و افزايش اشتها شده و در مورد رستورا نهاي fast food كه مشتري سريع تر از آن ها خارج مي شود از اين رنگ ها استفاده مي شود.
نقش سلیه در تامین آسایش در کدامیک از فضاهای زیر مهم تر است؟

1.فروشگاه
2.رستوران
3.دبستان
4.آپارتمان اداری

جواب گزینه ی سه


ارتفاع محل نصب پریزها در ساختمان از چه مسئله ای تاثیر می پذیرد؟

1.سیستم برق رسانی
2.طول استاندارد سیم های برق
3.ارتفاع های عمومی و استاندارد بدن
4.ارتفاع بنا و ضخامت کف

جواب گزینه ی سه


معماری پست مدرن به چه مسئله ای پرداخت؟

1.معماری برای مردم عادی،نه صرف روشنفکر
2.استاندارد ساختن و طراحی مدولار
3.عملکردی بودن ساختمان
4.هیچ کدام

جواب گزینه ی یک

تکنولوژی سازه در طراحی کدام نوع ساختمان پر رنگ تر است؟

1.استادیوم های ورزشی
2.خلقه های ویلایی مدرن
3.مدرسه
4.هتل

جواب گزینه ی یک
خانه در مناطق مختلف جغرافیایی ایران چگونه است؟

1.همیشه درونگرا
2.همیشه برونگرا
3.گاهی درون گرا و گاهی برون گرا متناسب با اقلیم
4.گاهی درون گرا و گاهی برون گرا متناسب با فرهنگ منطقه

جواب گزینه ی سه


جمله ی تزیینات جنایت است چه مفهومی را نمی رساند؟

1.ساده گرایی
2.عملکرد گرایی
3.مدرنیته
4.سازه گرایی

گزینه ی چهار


در طراحی مهد کودک چه مسئله ای از بیشترین اهمیت برخوردار است؟

1.قرار ندادن پله در مسیر حرکت
2.جذابیت فضایی
3.ارتباط با طبیعت
4.تصویه ی فضایی برای راحت تر شدن جدا شدن کودک از والدین

جواب گزینه ی یک
درک عمومی معماری منظر

باغ موضوع عمده ........می باشد.

1.مینیاتور ایرانی
2.قالی بافی
3.نقاشی ایرانی
4.معماری ایرانی

جواب گزینه ی دو


به باغ های ژاپنی باغ های .............. هم اطلاق می شود.

1.سنگی
2.طبیعی
3.مصنوعی
4.روی آب

جواب گزینه ی یک

خیابان چهار باغ با چه هدف اصلی طراحی شده بود؟

1.فروش صنایع دستی
2.فضای سبز کم رفت و آمد اطراف کاخ های چهار باغ
3.داد و ستد
4.تفریح و تفرج

جواب گزینه ی چهار

انگور سواره و انگور پیاده را به چه شکلی غرس می کنند؟

1.انگور سواره رو به شرق _ انگور پیاده داخل کرت جایی که جلوی چشم نباشد
2. انگور سواره رو به شرق _ انگور سواره داخل کرت جایی که جلوی چشم نباشد
3.هر دو رو به شرق
4.هر دو داخل کرت جایی که جلوی چشم نباشد

جواب گزینه ی یک

توضیحات: (منبع: مقالات آقاي محمدكريم پيرنيا)
بنه گاه بیشتر به چه شکلی به چشم نباشد.

1.دایره
2.مربع
3.مستطیل
4.شش ضلعی

جواب گزینه ی دو

توضیحات:(منبع: مقالات آقاي محمدكريم پيرنيا)
بنه گاه زميني مربع، مستطيل، گرد ولي بيشتر مربع است كه نشيمن تابستاني در كنار درختان كهن است.


آفشان به چه معنی است؟

1.فواره
2.چاه کارتزین
3.آبشار
4.برجستگی سینه ی کبک

جواب گزینه ی دو


تاج محل کدامیک از ویژگی های زیر را ندارد؟

1.پلان سلسه مراتبی
2.الگوی چهار باغ ایرانی
3.حیاط های غیر متوالی به همراه کوشک
4.باغ مزار یا باغ آرامگاه

جواب گزینه ی سه

توضیحات:تاج محل داراي پلان سلسله مراتبي و الگوي چهارباغ ايراني است، باغ مزار است و داراي كوشك با حياط هاي متوالي.

منظر مدرن کدامیک از ویژگی های زیر را ندارد؟

1.نظم هندسی روشن
2.منظم ولی پیچیده
3.نظم مستطیلی
4.درخت های منظم و ردیفی

جواب گزینه ی دو

توضیحات:(منبع جزوات دكتر منصوري)
نظم مدرن داراي نظم هندسي روشن و مستطيلي است، درختها در آن به رديف يكنواخت و منظم اند مثل معماري دانشكده هنرهاي زيبا



ادامه داره منتظر باشید
 

mehrajavan

عضو جدید
جدول آشنایی با سبک های معماری

جدول آشنایی با سبک های معماری

از سبک رومانتيك تا كيهاني

سبك معماری: رئالیسم (مكتب شیكاگو)
سبك معماری: هنرنو(آرت نوو)
سبك معماری: ارگانیك
سبك معماری: اكسپرسیونیسم
و……


سبك معماري: رمانتيك

منبع الهام
لغات كليدي
ايده
بيان كننده ايده
معمار معروف
ساختمان شاخص
معمار ساختمان
سال ساخت ساختمان
- گرايش به مسائل رومًانتيك - مقيد بودن به احساس و عاطفه - هيجان و عاطفه - شعر - خيال - آزادي تخيل - قالب شكني - شور و هيجان رويا - شهر گريزي و روستا ‌پرستي - چيرگي احساس بر عقل - چارلز بري - چارلز بري - پيوجبين - ساختمان پارلمانت انگليس

- چارلز بري و پيوجبين
1868

سبك معماري: رئاليسم (مكتب شيكاگو)
منبع الهام
لغات كليدي
ايده
بيان كننده ايده
معمار معروف
ساختمان شاخص
معمار ساختمان
سال ساخت ساختمان
- بيان صادقانه هدف ساختمان - كاربرد و واقعيت - انقلاب صنعتي - سرعت و صرفه‌جويي بيشتر در ساختمان‌سازي و به حداقل رساندن احتمال وقوع آتش‌سوزي - چدن، آهن، شمش - منشور اوليه معماري مدرن - تكنولوژي مصالح جديد - شكل‌ از كاركرد تبعيت مي‌كند (فرم تابع عملكرد) - استفاده اندك از تزئينات - لويي ساليوان لويي ساليوان معروفترين معمار اين سبك - برج ايفل Auditorium Buibling - گوستاو ايفل - ساليوان - - 1886

سبك معماري: هنرنو(آرت نوو)
منبع الهام
لغات كليدي
ايده
بيان كننده ايده
معمار معروف
ساختمان شاخص
معمار ساختمان
سال ساخت ساختمان
- طبيعت و رومانتيك - نمادگرايي و سمبوليسم - معماران فردگرايي - فرم‌هاي نباتي خطوط منحني و حسي از حركت - تصاوير انتزاعي - رنگ‌آميزي افراطي - تازگي - آزادي بي‌بند و بار - زيباگرايي - رهايي از فشارهاي تكنولوژي يك محيط - جدايي از گذشته و ابداع فرم‌هاي جديد - آنتوني گائودي - آنتوني گائودي - هگتورگيومارد - اولبريچ - سردر ورودي ايستگاه مترو پليس - هگتور گيومار 1900

سبك معماري: ارگانيك
منبع الهام
لغات كليدي
ايده
بيان كننده ايده
معمار معروف
ساختمان شاخص
معمار ساختمان
سال ساخت ساختمان
- طبيعت به عنوان الگو - فردگرايي - ملي گرايي - وابستگي جزء به كل - دنياي غيرعقلاني - حس‌هاي شهودي - فرم‌هاي گوناگون - معماري بومي - گسترش از درون به برون - نمايش ماهيت مصالح - فرم و عملكرد شامل يك اندامواره و باهم برابرند - سازمان‌دهي هماهنگي بين اجزاء در درون كل بر طبق كل بر طبق ساختار ماده و كاربرد آن - ساختمان به مثابه يك عنصر طبيعي - ساختمان به مثابه يك عنصر متشخص - ساختمان به عنوان يه عنصر سنتي - فرانك لوئيدرايت - فرانك لوئيد رايت - خانه آبشار - رايت
1934

سبك معماري: اكسپرسيونيسم
منبع الهام
لغات كليدي
ايده
بيان كننده ايده
معمار معروف
ساختمان شاخص
معمار ساختمان
سال ساخت ساختمان
- معماري‌هاي بيگانه (معماري مصر، آسيا) - هنر نويا آرنوو - رنگ‌هاي خالص - خطوط پررنگ و قوي - سرزندگي گويا - آزدي جنبه‌هاي تخيلي زنده فرمرها - بلور - اغراق در بيان كردن حالات دروني وان گوگ - لوكوبوزيه - گائودي - كليساي رونشان - لوكوربوزيه
1955

سبك معماري: راسيوناليسم
منبع الهام
لغات كليدي
ايده
بيان كننده ايده
معمار معروف
ساختمان شاخص
معمار ساختمان
سال ساخت ساختمان
- عقل و منطق - حداكثر صرفه‌جويي - تقدم شهرسازي بر معماري - تقدم كار گروهي بر كار انفراداي - پيشرفت اجتماعي - نفي مفهوم سبك - كمتر بيشترين است - ميس‌ون دروهه - لوكوربزيه - والتر گروپيوس - ميس ون دروهه - خانه شيشه‌اي - فيليپ جاستون
- 1949
سبك معماري: مدرنيسم
منبع الهام
لغات كليدي
ايده
بيان كننده ايده
معمار معروف
ساختمان شاخص
معمار ساختمان
سال ساخت ساختمان
- صنعت و تكنولوژي - پيش ساختگي - ماهيت مصالح ساختماني - كاربرد - استاندارد - عقل و منطق - صداقت اخلاق در معماري - خانه ماشيني است براي زندگي - لوكور بوزيه - لوكوربوزيه - جوزف پاكستن - رايت - ويلاي ساوا - لوكوربوزيه
- 1982

سبك معماري: نئوكلاسيك
منبع الهام
لغات كليدي
ايده
بيان كننده ايده
معمار معروف
ساختمان شاخص
معمار ساختمان
سال ساخت ساختمان
- عصر كلاسيك (معبد يوناني، قصر رنسانس، كاخ باروك) - مصالح گران‌قيمت - تقارن، تناسب - كمال و هنر متعالي - عقل و منطق - جاودانگي و هنر لايزال - روح تمام زمان‌ها - راب‌كرير - لئون كرير - راب كرير - آلدوروسي - رابرت استرن - مدرسه معماري هوستون - فيليپ جانسون
- 1973

سبك معماري: هاي تك
منبع الهام
لغات كليدي
ايده
بيان كننده ايده
معمار معروف
ساختمان شاخص
معمار ساختمان
سال ساخت ساختمان
- تكنولوژي بسيار پيشرفته و دستاوردهاي عصر جديد - انتقال اجزاء به نما - تزيين بام ساختمان - تكنولوژي در كنار طبيعت - هر نسلي در هر عنصري بايد ساختمان‌هايي كه مشخصه آن عصر است بسازد - ريچارد راجرز - نورمن فلستر - مركزپمپيرو - پيانو راجرز
- 77-1971

سبك معماري:پست مدرن
منبع الهام
لغات كليدي
ايده
بيان كننده ايده
معمار معروف
ساختمان شاخص
معمار ساختمان
سال ساخت ساختمان
- ذات انسان - سنت‌گرايي و تاريخ‌گرايي - سبك بومي و مردمي - كثرت‌گرايي - شكل‌ مبهم و نامعلوم فضايي - انتقادگرايي - متن‌گرايي - خودآگاهي - فردگرايي - كمتر كسل كننده است - بيشتر بيشتر است - رابرت وتچوري - چارلزمور - رابرت ونچوري - چارلز جنكز - برنتبرولين - فرانك گهري - فيليپ جانسون - خانۀ مادر ونچوري - ميدان ايتاليا رابرت ونچوري - چارلزمور - 1962 - 79-1978

سبك معماري: ديكاتستراكشن
منبع الهام
لغات كليدي
ايده
بيان كننده ايده
معمار معروف
ساختمان شاخص
معمار ساختمان
سال ساخت ساختمان
- عصيان در برابر باورهاي قراردادي و معمول - ترديد در خرد و دانايي - ابهامات و ايهامات - تزلزل و تناقض - كثرت‌گرايي - ساختار شكني و شكسن مرزها و محدوديت‌ها - اكنونيت - پيترآيزمن - ژاك دريدا - پيتر آيزمن - زاهاهديد - مركز هندي و بصري كسنز پيتر آيزمن 7- 1982

سبك معماري: فولدينگ
منبع الهام
لغات كليدي
ايده
بيان كننده ايده
معمار معروف
ساختمان شاخص
معمار ساختمان
سال ساخت ساختمان
- افكار فلسفي مدرن و بي‌تفاوتي به كلاسيك - انعطاف‌پذيري و حركات نرم - تنظيم فضاها به صورت لايه‌بندي‌هاي هم ارزش - افقي‌گرايي - جهان‌بيني چند بعدي، پيچيده و متغير - فرم ضعيف - كثرت‌گرايي - ريزوم - ضدمركز گرايي و ضد دو گانگي - ضد خردگرايي - اشياء در بعد زمان در حال تحول‌اند - لايبنتيس - ژيل دلوز - فيليكس گاتاري - چارلز جنكز - گرگ‌لين - مركز گرهمايي كلمبوس - پيتر آيزمن - 1996

سبك معماري: جهش كيهاني
منبع الهام
لغات كليدي
ايده
بيان كننده ايده
معمار معروف
ساختمان شاخص
معمار ساختمان
سال ساخت ساختمان
علم و فلسفه جديد - پيچيدگي و در عين حال مشابهت به خود - خودسازماندهي - فراكتال - منطق مخدوش - گسترش غيرخطي - پرواز پروانه - پرش - آشفتگي و بي‌نظمي - توجه به نشانه‌هاي كيهاني - بيشتر متفاوت است - فرم تابع ديدگاه جهاني است و معماري بايد تابع ديدگاه انساني - فيليپ اندرسون - چارلز جنكز - مي‌ون هو - ادوارد لارترز - بنووامندل بروت - چارلز جنكز - پيتر آيزمن - فرانك گهري - موزه گوگنهايم در بيلبائو - فرنك گهري - 19

سبك معماري: رمانتيك


منبع الهاملغات كليديايدهبيان كننده ايدهمعمار معروفساختمان شاخصمعمار ساختمانسال ساخت ساختمان
- گرايش به مسائل رومًانتيك
- مقيد بودن به احساس و عاطفه










- هيجان و عاطفه
- شعر
- خيال
- آزادي تخيل
- قالب شكني
- شور و هيجان رويا
- شهر گريزي و روستا ‌پرستي
- چيرگي احساس بر عقل
- چارلز بري - چارلز بري
- پيوجبين
- ساختمان پارلمانت انگليس


- چارلز بري و پيوجبين 1868



سبك معماري: رئاليسم (مكتب شيكاگو)


منبع الهاملغات كليديايدهبيان كننده ايدهمعمار معروفساختمان شاخصمعمار ساختمانسال ساخت ساختمان
- بيان صادقانه هدف ساختمان
- كاربرد و واقعيت











- انقلاب صنعتي
- سرعت و صرفه‌جويي بيشتر در ساختمان‌سازي و به حداقل رساندن احتمال وقوع آتش‌سوزي
- چدن، آهن، شمش
- منشور اوليه معماري مدرن
- تكنولوژي مصالح جديد
- شكل‌ از كاركرد تبعيت مي‌كند
(فرم تابع عملكرد)
- استفاده اندك از تزئينات
- لويي ساليوان لويي ساليوان معروفترين معمار اين سبك - برج ايفل
Auditorium
Buibling
- گوستاو ايفل
- ساليوان
-
- 1886



سبك معماري: هنرنو(آرت نوو)


منبع الهاملغات كليديايدهبيان كننده ايدهمعمار معروفساختمان شاخصمعمار ساختمانسال ساخت ساختمان
- طبيعت و رومانتيك
- نمادگرايي و سمبوليسم
- معماران فردگرايي
- فرم‌هاي نباتي خطوط منحني و حسي از حركت
- تصاوير انتزاعي
- رنگ‌آميزي افراطي
- تازگي
- آزادي بي‌بند و بار



- زيباگرايي
- رهايي از فشارهاي تكنولوژي يك محيط
- جدايي از گذشته و ابداع فرم‌هاي جديد
- آنتوني گائودي - آنتوني گائودي
- هگتورگيومارد
- اولبريچ
- سردر ورودي ايستگاه مترو پليس - هگتور
گيومار
1900



سبك معماري: ارگانيك


منبع الهاملغات كليديايدهبيان كننده ايدهمعمار معروفساختمان شاخصمعمار ساختمانسال ساخت ساختمان
- طبيعت به عنوان الگو
- فردگرايي
- ملي گرايي
- وابستگي جزء به كل
- دنياي غيرعقلاني
- حس‌هاي شهودي
- فرم‌هاي گوناگون
- معماري بومي
- گسترش از درون به برون
- نمايش ماهيت
مصالح
- فرم و عملكرد شامل يك اندامواره و باهم برابرند
- سازمان‌دهي هماهنگي بين اجزاء در درون كل بر طبق كل بر طبق ساختار ماده و كاربرد آن
- ساختمان به مثابه يك عنصر طبيعي
- ساختمان به مثابه يك عنصر متشخص
- ساختمان به عنوان يه عنصر سنتي
- فرانك لوئيدرايت - فرانك لوئيد رايت - خانه آبشار - رايت 1934



سبك معماري: اكسپرسيونيسم


منبع الهاملغات كليديايدهبيان كننده ايدهمعمار معروفساختمان شاخصمعمار ساختمانسال ساخت ساختمان
- معماري‌هاي بيگانه (معماري مصر، آسيا)
- هنر نويا آرنوو
- رنگ‌هاي خالص
- خطوط پررنگ و قوي
- سرزندگي گويا
- آزدي جنبه‌هاي تخيلي زنده فرمرها
- بلور
- اغراق در بيان كردن حالات دروني وان گوگ - لوكوبوزيه
- گائودي
- كليساي رونشان - لوكوربوزيه 1955














سبك معماري: راسيوناليسم


منبع الهاملغات كليديايدهبيان كننده ايدهمعمار معروفساختمان شاخصمعمار ساختمانسال ساخت ساختمان
- عقل و منطق - حداكثر صرفه‌جويي
- تقدم شهرسازي بر معماري
- تقدم كار گروهي بر كار انفراداي
- پيشرفت اجتماعي
- نفي مفهوم سبك
- كمتر بيشترين است - ميس‌ون دروهه - لوكوربزيه
- والتر گروپيوس
- ميس ون دروهه
- خانه شيشه‌اي - فيليپ جاستون - 1949















سبك معماري: مدرنيسم


منبع الهاملغات كليديايدهبيان كننده ايدهمعمار معروفساختمان شاخصمعمار ساختمانسال ساخت ساختمان
- صنعت و تكنولوژي - پيش ساختگي
- ماهيت مصالح ساختماني
- كاربرد
- استاندارد
- عقل و منطق
- صداقت اخلاق در معماري
- خانه ماشيني است براي زندگي - لوكور بوزيه - لوكوربوزيه
- جوزف پاكستن
- رايت
- ويلاي ساوا- لوكوربوزيه - 1982
















سبك معماري: نئوكلاسيك


منبع الهاملغات كليديايدهبيان كننده ايدهمعمار معروفساختمان شاخصمعمار ساختمانسال ساخت ساختمان
- عصر كلاسيك (معبد يوناني، قصر رنسانس، كاخ باروك) - مصالح گران‌قيمت
- تقارن، تناسب
- كمال و هنر متعالي
- عقل و منطق
- جاودانگي و هنر لايزال
- روح تمام زمان‌ها - راب‌كرير - لئون كرير
- راب كرير
- آلدوروسي
- رابرت استرن
- مدرسه معماري هوستون - فيليپ جانسون - 1973


















سبك معماري: هاي تك


منبع الهاملغات كليديايدهبيان كننده ايدهمعمار معروفساختمان شاخصمعمار ساختمانسال ساخت ساختمان
- تكنولوژي بسيار پيشرفته و دستاوردهاي عصر جديد - انتقال اجزاء به نما
- تزيين بام ساختمان
- تكنولوژي در كنار طبيعت
- هر نسلي در هر عنصري بايد ساختمان‌هايي كه مشخصه آن عصر است بسازد - ريچارد راجرز- نورمن فلستر - مركزپمپيرو - پيانو راجرز - 77-1971
















سبك معماري:پست مدرن


منبع الهاملغات كليديايدهبيان كننده ايدهمعمار معروفساختمان شاخصمعمار ساختمانسال ساخت ساختمان
- ذات انسان - سنت‌گرايي و تاريخ‌گرايي
- سبك بومي و مردمي
- كثرت‌گرايي
- شكل‌ مبهم و نامعلوم فضايي
- انتقادگرايي
- متن‌گرايي
- خودآگاهي
- فردگرايي
- كمتر كسل كننده است
- بيشتر بيشتر است
- رابرت وتچوري
- چارلزمور
- رابرت ونچوري
- چارلز جنكز
- برنتبرولين
- فرانك گهري
- فيليپ جانسون
- خانۀ مادر ونچوري
- ميدان ايتاليا
رابرت ونچوري
- چارلزمور
- 1962
- 79-1978















سبك معماري: ديكاتستراكشن


منبع الهاملغات كليديايدهبيان كننده ايدهمعمار معروفساختمان شاخصمعمار ساختمانسال ساخت ساختمان
- عصيان در برابر باورهاي قراردادي و معمول
- ترديد در خرد و دانايي
- ابهامات و ايهامات
- تزلزل و تناقض
- كثرت‌گرايي
- ساختار شكني و شكسن مرزها و محدوديت‌ها
- اكنونيت - پيترآيزمن - ژاك دريدا
- پيتر آيزمن
- زاهاهديد
- مركز هندي و بصري كسنز پيتر آيزمن 7- 1982
















سبك معماري: فولدينگ


منبع الهاملغات كليديايدهبيان كننده ايدهمعمار معروفساختمان شاخصمعمار ساختمانسال ساخت ساختمان
- افكار فلسفي مدرن – و بي‌تفاوتي به كلاسيك - انعطاف‌پذيري و حركات نرم
- تنظيم فضاها به صورت لايه‌بندي‌هاي هم ارزش
- افقي‌گرايي
- جهان‌بيني چند بعدي، پيچيده و متغير
- فرم ضعيف
- كثرت‌گرايي
- ريزوم
- ضدمركز گرايي و ضد دو گانگي
- ضد خردگرايي
- اشياء در بعد زمان در حال تحول‌اند - لايبنتيس - ژيل دلوز
- فيليكس گاتاري
- چارلز جنكز
- گرگ‌لين
- مركز گرهمايي كلمبوس - پيتر آيزمن - 1996



سبك معماري: جهش كيهاني


منبع الهام
لغات كليديايدهبيان كننده ايدهمعمار معروفساختمان شاخصمعمار ساختمانسال ساخت ساختمان
علم و فلسفه جديد
- پيچيدگي و در عين حال مشابهت به خود
- خودسازماندهي
- فراكتال
- منطق مخدوش
- گسترش غيرخطي
- پرواز پروانه
- پرش
- آشفتگي و بي‌نظمي
- توجه به نشانه‌هاي كيهاني
- بيشتر متفاوت است
- فرم تابع ديدگاه جهاني است و معماري بايد تابع ديدگاه انساني
- فيليپ اندرسون
- چارلز جنكز
- مي‌ون هو
- ادوارد لارترز
- بنووامندل بروت
- چارلز جنكز
- پيتر آيزمن
- فرانك گهري
- موزه گوگنهايم در بيلبائو - فرنك گهري - 19
 
آخرین ویرایش:

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
سازه های کابلی;
انعطاف پذیری اش موجب توزیع یکنواخت نیرو بین ذرات و رشته ها میشه
مزیت ها:
-خالصترین رفتار سازه ای
-بهره گیری از تمامی مقاومت خود
-پویا فرم( فرم با بازدهی بالا)
-امکان ایجاد فضاهای وسیع بدون ستون


معایب:
-لرزش و ارتعاش
_آسیب پذیری در برابر باد و زلزله
***تحت فرم زنجیرواره تنش ها صرفا کششی خواهد بود
(فرم بیز که در اثر وزن خود کابل ایجاد میشه و فرم سهمی که در اثر دارد آمدن بار به صورت یکنواخت ایجاد میشه)


افت به معنای پایین افتادگی کابل هست که بدون اون نمیتونه بار تحمل کنه
**افت بیشتر=رانش تکیه گاهی کمتر اما طول بیشتر کابل و نتیجتا هزینه بیشتر


نسبت های مناسب افت به دهانه:
_ سهمی ...0.3
_ بیز...3/1
_ساختمان ها ...8/1 و 10/1
_پل ها... 12/1


**برای نسبت های دهانه به خیز ,بیشتر از 5.... فرم بیز وسهمی به هم شبیه میشوند


_پل های کابلی(معلق)
وزن سواره رو باعث پایدار سازی کابل های نگه دارنده شده و یک عضو خمشی
کابل ها ی اصلی که متحمل وزن پیاده رو هستند وعناصر کششی اند
دسته دوم کابل ها که ارتباط دهنده سواره رو وکابل اصلی اند ومتحمل کشش
برج های عمودی که انتقال دهنده نیرو به زمین هستندو اعضا فشاری هستند
شالوده که کابل اصلی رو مهار کرده و برش را تحمل میکنه
**در پل های خود مهار کننده ,انتهای کابل اصلی به انتهای سواره رو وصل می شود ودر سواره رو پیش تنیدگی ایجاد میکنند
*Alamilobridge......یک ستون فقرات 6ضلعی فولادی پرشده از بتن برای مقابله با کشش کابل ها- سطح پل به صورت طره نگه داشته شده
*trinityfootbridge.....کابل ها با آرایش نامتقارن- شیبدار شدن دکل نکه دارنده سبب افزایش مولفه عمودی نیروی وزن وپایداری بیشتر شده


_سقف های معلق


- کابلی مستقیم الخط که کابل سازه اصلی نیست وتنها جهت کمک به سازه آمده
*inmasmacrochip facility......سقف به صورت خرپای معلق - اتصالات از نوع مفصلی
*P.Atechnology center
*renauletdistribution center....سازه سقف تیر معلق
*darlingharbor....سازه سقف خرپای معلق
*J.F.Kterminal.....طره های بتنی سازه اصلی است که با کابل مهار شده اند- ستون وپی متحمل کششند
*millenniumdome.....سازه اصلی چادری معلق با کابل - شکل کج ستون ها گشتاور ناشی از کشش کابل را با مولفه عمودی وزنش تحمل میکند


_سقف های معلق با فرم طنابی
_فرم تک انحنا :کابل در جهت دهانه بزرگتر قرار میگیره
یک دسته کابل آویخته موازی با هم اند
ضعف: در برابر نیروی رو به بالای باد مقاومت ندارند
راه حل: -سنگین کردن سقف -ایجاد پیش تنیدگی -استفاده از کابل ثانویه
*mntevideoarena.....به شکل سقف مدور کابلی تک انحنا -حلقه وسطی متحمل کشش و حلقه خارجی متحمل فشار است - پیش تنیدگی و سنگین سازی سقف برای مقابله با نیروی رو به بالای باد
*Dullesterminal.....کابل های موازی با یک انحنا
*Burgopaper mill....شبیه به پل معلق خود مهارکننده- استفاده از وزن زیاد سقف برای مقابله نیروی باد
*federalreserve bank....کابل معلق با فرم منحنی طنابی تک انحنا –سازه برشی Hشکل با نیروی جانبی مقابله میکند


_کابل مضاعف:کابل های تثبیت کننده برای مقابله با نیروی باد اضافه میشوند
*Tokyo olampic stadium....دیواره بتنی منحنی برای مقابله با کشش کابل
*Denver international airpot.....پوشش سقف غشا ست اما سازه اصلی سقف معلق از نوع کابل مضاعف


_منحنی مضاعف(فرم زین اسبی یا هایپار): کابل های تثبیت کننده(انحنا +) عمود بر کابل های اصلی اند(انحنا -)
*Raleigh arena....قوس های سهمی به صورت کج برای تحمل کشش کابل ها و تنش خودشان فشاری است
*Yale hockey rink
*Calgary saddledome....سازه سقف شبکه کابلی زین اسبی +پوسته بتنی
 
آخرین ویرایش:

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
سازه های چادری...


- ک پوسته کششی بسیار نازک


- شبکه کابلی (زین اسبی) با فاصله صفر


-تنش کششی در طول و ضخامت غشا به طور یکنواخت توزیع میشود


-رفتار دو طرفه غشا ناشی از انحنا ی دو گانه آن است


-انحنای مضاعف چادر با نیروی رو به بالای باد مقابله میکند


موارد استفاده ازکابل های مسلح کننده:


1_دهانه های بزرگ که سبب افزایش نیروی کششی غشا میشه (مثل چتر یا قایق اسکیمو ها)


2_لبه چادر ها که همواره تحت تنش زیادی قرار داره


ضعف غشا: ناپایداری در برابر نور خورشید .... بیشتر جهت سازه های موقتی استفاده میشه


استفاده از فایبر گلاس و تفلون داپونت برای مصالح غشا سبب عمر مفید بیش از 20 سال میشه


مشکل عمده سازه های چادری: ارتعاش و نوسان راه حل: پیش تنیدگی


*در سازه های چادری فرم معماری و عملکرد سازه ای یکیست


*رفتار برشی ایجاد شده که ناشی از نیروی عمودی حاصل از انحنای دوگانه ی چادر هست باعث برتری وپایداری بیشتر غشا نسبت به کابل می شود( رفتار برشی غشا به علت دوطرفه بودنش است)


چادری نگه داشته شده با کابل....Munich Olympic stadium


چادری نگه داشته شده با کابل...............Hadj terminal


سازه چادری متکی به ستون طره فولادی.....Mounds stands


مدول های چادری حول یک کابل منحنی طنابی.....Riadh stadium


غشا متکی به قوس متکی بر کابل!!!.......Coloumbus bigo


C world pavilion


.....چادری نگه داشته شده با کابل.....Virtual building


....چادر متکی به 3قوس فولادی.....Franklin zoo
 

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
سازه هوای فشرده...


_سیستم متکی بر هوا


فشار هوا سازه را شکل میدهد(فشار وارد بر پوسته از سمت داخل کمی بیشتر از فشار هوا ست)


اختلاف فشار مورد نیاز از 3 طریق ایجاد میشه :1-پمپ های مکانیکی 2_نیروی باد 3_پدیده گلخانه ای(استفاده از تفاوت دمای بیرون ودرون)


تنها نیروی های کششی را منتقل میکند


دارای فرم منحنی طنابی است (چون طبیعت داره به اون شکل میده<هوا>)


*درهای لولایی برای این سازه نامناسبه...... استفاده از قفل های هوایی(به این ترتیب هوا ناگهان خالی نمی شود)


بیشترین علل تخریب :


بار برف(خطرناک ترین بار زنده خصوصا زمانی که خیز کم باشد)..... استفاده از سیستم برداشت برف وذوب برف یا افزایش فشار داخلی


باد....


علل دیگر تخریب :


بریدگی عمدی .... معمولا آنقدر بزرگ نیست


سوء عمل تجهیزات مکانیکی .... استفاده از تجهیزات پشتیبانی


قطع برق ....استفاده از ژنراتور اضافی


گسیختگی غشاء .....یا ناشی از بار گزاری مفرط یا نور خورشید یا تکرار خم شدگی


در دهانه های بزرگ برای مسلح سازی از کابل هایی با خیز کم استفاده میشه


*حباب صابون فرم طبیعی سازه متکی بر هواست (از برخورد حباب های هم اندازه ...زاویه ایجاد شده بین سطوح داخلی همواره 120 درجست)


مزایا:
کمترین مخارج _مناسب در برابر آتش سوزی (جلوی گسترش اتش را می گیرد)_صرفه جویی در مصرف انرژی_سبکی_زمان زیادی طول می کشه تا فرو بریزه...


عملکردها:
پوشش دستگاه های رادار_قالب بتن ریزی(گانایت) و...


عمر مفید:20 سال عمدتا از جنس فایبر گلاس و تفلون نه تنها از پارچه و پلاستیک ساخته می شه گاها از جنس فولاد بتن مسلح و آلومینیوم هم هست.


***پی این سازه از نوع فشاریه.....که یا از جنس بتن مسلح یا گاهی کیسه اب یا کیسه شن یا تیغه مار پیچ فرو رفته در زمین برای مهارش استفاده میشه




_سیستم پرشده از هوا


فشار هوا حجم داخلی را تنظیم نمیکند..... این سیستم در حقیقت اجزاء سازه رو میسازه (تیر و ستون و....)


نسبت به سیستم متکی به هوا ابعاد بزرگتری داره و به فشار هوای به مراتب بیشتری نیاز داره


مزیت هاش نسبت به متکی بر هوا: 1_نیاز به هوابندی نداره 2_درصورت خراب شدن یک عضو...عضو دیگه ای وظیفه اشو انجام میده


2نوع هم داره 1_دندانه ای پرشده از هوا 2_پرشده از هوا با دیواره 2جداره




نمونه های موردی:


USA Pavilion EXPO 70


از نوع متکی بر هوا- خیز کم سقف- تنش حلقه پیرامونی فشاریه وامکان لغزش روی پی در اثر انبساط حرارتی رو هم داره


Silver Dome


از نوع متکی بر هوا- خیز کم سقف-حلقه پیرامونی 8 ضلعی از جنس فولاد+بتن مسلح


Fuji Pavilion EXPO 70


از نوع پر شده از هوا- به صورت هوشمند طراحی شده یعنی فشار داخلیاش با توجه به نیروی باد متغییره


Floating Theater EXPO 70


از نوع پر شده از هوا- به صورت 3قوس سوار بر یک قاب فولادی –قاب فولادی بر روی 48 کیسه شناور قرار داره


Bird Air Dome


از نوع پرشده از هوا و مسلح شده با کابل های فولادی


Boston-Art Center Theater


پرشده از هوا و از نوع دیواره 2جداره
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
memarane نکات برتر برای کنکور ارشد دانشگاه آزاد کارشناسی ارشد 12

Similar threads

بالا