نظر آیات صافی ومكارم درباره افطار روزه امروز

ebrahim110

عضو جدید
در این مقاله همانند سال های گذشته به بررسی هلال ماههای صبحگاهی، شامگاهی و هلال های در روز در سال 1388 هجری شمسی پرداخته شده است، با این تفاوت که امسال با توجه به نحوه ی واقع شدن ماه های قمری در سال شمسی، 104 هلال برای رویت خواهیم داشت که در این مقاله تمامی 104 هلال بررسی شده اند.
همچنین در فایل پیوست نیز می توانید محل قرارگیری هلال های ماه نسبت به افق را مشاهده کنید.

afshin_ss

عضو جدید
کاربر ممتاز
والا من يادمه يه سالي كه فكر مي كنم من پيش دانشگاهي بودم همين اتفاق افتاد و آيت الله بهجت سه شنبه رو عيد فكر اعلام كرد و رهبر چهارشنبه رو ولي خب توي استان گيلان خيليا مرجع تقليدشون آيت الله بهجت بود و هست كه واسه همين روز سه شنبه جشن گرفتن و البته ناگفته نماند كه توسط نيرو هاي ... مورد هجوم قرار گرفتن و بساط جشنشون به هم زده شد!!!
ضمنا مسائل ديني ربطي به مسائل كشوري نداره كه ملزم به اطاعت از يه نفر باشي و يه نفر حرف اول و آخر رو بزنه هر كسي مرجع تقليد داره و موظفه در همه ي زمينه هاي ديني از مرجع تقليد خودش اطاعت كنه حالا اين مورد نياز به يقين هم داره

FriendlyGhost

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان شما چقدر بحث و جدل مي كنيد:
بنابر نظر مقام معظم رهبري در صورتيکه هلال ماه شوال بعد از اذان ظهر رويت شود، فرداي آنروز اول ماه شوال محسوب خواهد شد.
گروه و گروههاي مختلف استهلال از سراسر کشور تنها گزارشهاي علمي خود را به دفتر استهلال مقام معظم رهبري ارايه مي دهند و زمان عيد فطر از طريق اين دفتر اعلام مي شود.
و همچنين اختلاف زمان عيد فطر در کشورهاي مختلف مربوط به ضوابط فقهي است و در زمينه ضوابط علمي هيچگونه اختلافي وجود ندارد.

کاملا واضح و مبرهن است که چه کسانی قصد جدل کردن دارند !

برای من و خیلی از دوستان نظر آقای خامنه ای حجت نیست و حرفهای ایشون باعث نمیشه من یقین پیدا کنم و چیزی برام ثابت بشه تکلیف چه هست ؟؟؟
آخرین راه ما مراجع تقلید خودمون هستش.
در ضمن باید بگم مثلا ایت ا... سیستانی در این مورد حکم حاکم شرع رو نافذ نمیدونن !

این هم یک استفتاء که در سایت مکارم شیرازی بود !

با عرض سلام در مورد رويت هلال ماه بايد از مرجع تقليد كرد يا از ولي فقيه . رؤيت هلال حكم شرعي نيست تا نياز به تقليد داشته باشد بلكه تشخيص موضوع است كه بايد براي مكلف ثابت شود و از قول هركسي براي شما ثابت شد مي توانيد طبق آن عمل كنيد.

ebram0412

عضو جدید
کاربر ممتاز
این دو سه مطلب دوستان رو بخون بعد نظرتو بگو
این رو خوندم تا حدودی بعضی ها درست می گن .حلول ماه بستگی به رهبری نداره بلکه انسان باید خود به یقین برسد البته با وجود مرجع این یقین از طرف مرجع حاصل می شود نه رهبری ...........
اینو بخون............
رجانیوز: یک عضو مجلس خبرگان رهبری در رابطه با اعلام نظر برخی مراجع که روز یکشنبه به عنوان اول ماه شوال برایشان اثبات نشده بود، اظهار داشت: «همه مراجع عظام تقلید غیر از آیت الله سیستانی حکم حاکم شرع را در قضیه عید فطر و رویت هلال ماه نافذ می دانند لذا اگر مرجعی اعلام کرده قضای روزه یکشنبه باید گرفته شود مغایر با حکم همان مرجع است.» آیت الله سیداحمد علم الهدی اختلاف نظرها را مربوط به چگونگی رویت هلال ماه عنوان کرد و افزود: «عید برای آقایان مراجع ثابت نشده بود بلکه برای مقام معظم رهبری ثابت شده است، علت ثبوتش هم این است که چون مراجع عظام دیدن ماه را تنها با چشم مسلح آن هم قبل از وقت شرعی و در روز را کافی نمی دانند، اما مقام معظم رهبری هم دیدن با تلسکوپ و چشم مسلح را کافی می دانند و هم اینکه اگر بعد از اذان ظهر کسی ماه را ببیند.» امام جمعه مشهد مقدس، به رؤیت هلال ماه در چندین نقطه کشور اشاره و تصریح کرد: «ساعت 30:5 دقیقه بعدازظهر شنبه ماه با تلسکوپ در چند نقطه مرکزی کشور دیده شده است، البته یک جا هم با دوربین ماه رویت شده بود. وی در رابطه با اینکه برخی مراجع اعلام کرده اند که مقلدانشان باید روز یکشنبه را امساک کرده و قضای آن را به جا آورند، تاکید کرد: «ممکن است روز یکشنبه به عنوان عید شرعاً برای برخی آقایان مراجع ثابت نشده باشد اما اگر چنین چیزی را اعلام کرده باشند که مقلدان باید قضای روزه یکشنبه را به جا آورند مطابق با فتوای خود آنها نیست.» علم الهدی در این خصوص توضیح داد و گفت: «برای اینکه مردم دچار مشکل نشوند، رهبر انقلاب حکم کردند که یکشنبه عید است لذا وقتی بر اثر حکم حکومتی امر می شود که روز یکشنبه عید است، آقایان دیگر باید تبعیت کنند.» وی علت این تبعیت از رهبری را حکم خود مراجع عنوان کرد و اظهار داشت: «فقط آیت الله سیستانی در این قضیه عید فطر حکم حاکم شرع را نافذ نمی دانند لذا مقلدین ایشان دیروز را به عنوان روز سی ام ماه مبارک رمضان روزه گرفتند و یا به سفر رفتند اما امروز را کسی نمی تواند بگوید عید است.»
اینم نظر مجلس خبرگانه اینا نماینده مردمن یا نماینده رهبر