نظرات شما در مورد بررسی امتحان ارشد ساخت90

M. H. Rajani

عضو جدید
کاربر ممتاز
بابا بس کنین
من که یادم رفته بود کارت بگیرم نتونستم برم ارشد رو بدم:!!
حالا پساخنامه میاد میبینین جواب رو دیگه
بعد ازمون برین بیرون قدم بزنین
چی میگین هی جواب چی میشه میخواین 4ماه اعصاب خودتون رو خورد کنین بگین چرا اینو زدم چرا اونو زدم
بسه بابا
:smoke:
مجید خیلی خدایی تو!

vs6956

عضو جدید
من فکر کنم 15 تا زبان + 2 ریاضی + 10جامدات + 2 دینامیک +5 سیالات + 7 یا 8 ساخت زدم
فکر میکنید زیر هزار بیارم؟؟!!

dynasty

عضو جدید
یعنی طراحان این سوالات ساخت رو باید آتیش زد ، خودشون جوابشو نمیدونن نظرشون اینه که بشینیم هندبوک هارو حفظ کنیم

dynasty

عضو جدید
جواب سوال rib :

The ribbing system is an effective method for increasing the stiffness of the machine tool structures. In this regard, simple vertical stiffeners, seen in Figure 2.7a, increase the stiffness of the vertical bending but do not improve horizontal bending. The diagonal stiffness arrangement, shown in Figure 2.7b, gives higher stiffness in both bending and torsion. In some cases, to eliminate the tilting movement that usually acts on the tailstock of the lathe machine, raised rear guideways are introduced, as shown in Figure 2.8. Machine tool frames can be produced as cast or welded construction.

یعنی افزایش مقاومت سازه ............

majid_mz

عضو جدید
کاربر ممتاز
جواب سوال rib :

The ribbing system is an effective method for increasing the stiffness of the machine tool structures. In this regard, simple vertical stiffeners, seen in Figure 2.7a, increase the stiffness of the vertical bending but do not improve horizontal bending. The diagonal stiffness arrangement, shown in Figure 2.7b, gives higher stiffness in both bending and torsion. In some cases, to eliminate the tilting movement that usually acts on the tailstock of the lathe machine, raised rear guideways are introduced, as shown in Figure 2.8. Machine tool frames can be produced as cast or welded construction.

من این سوال رو بصورت اتفاقی از برنامه سالید ورکس دیده بودم ... یه فرمانی به این اسم تو سالید داریم.. که گوشه های ستون ها رو میشه چند تا گوه مانند زد ... من رو این حساب زدم واسه افزایش مقاومت

hak68

عضو جدید
من این سوال رو بصورت اتفاقی از برنامه سالید ورکس دیده بودم ... یه فرمانی به این اسم تو سالید داریم.. که گوشه های ستون ها رو میشه چند تا گوه مانند زد ... من رو این حساب زدم واسه افزایش مقاومت
سلام به همه بچه ها
مرسی
قشنگ بود

hak68

عضو جدید
جواب سوال rib :

اوی مرسی
بعد یه مژده
یه سر به پورتال سایت ماهان بزنید
به این آدرس www.portalmahan.ir
قرار شنبه جواب کل سوالاتو تو سایت بذاره

Hossein_b5717

عضو جدید
جواب سوال rib :

لعنت
70 درصد اینو مطمئن بودم ولی قبلش 2-3 تا شکی زده بودم اینو نزدم

dynasty

عضو جدید
دوستان بهتره به اطلاعتون برسونم که مرغک سینوسی فقط نصف زاویه مخروط رو میده نه میله سینوسی و متاسفانه کتاب سپاهان دوباره دانشجویان رو به اشتباه انداخت برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به کتاب زیر رجوع کنید :
metrology for engineers safahate 68 ta 70

saeedvalentino

عضو جدید
دوستان بهتره به اطلاعتون برسونم که مرغک سینوسی فقط نصف زاویه مخروط رو میده نه میله سینوسی و متاسفانه کتاب سپاهان دوباره دانشجویان رو به اشتباه انداخت برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به کتاب زیر رجوع کنید :
metrology for engineers safahate 68 ta 70
l
مثل اینکه کتاب سپاهان هم همین رو گفته.
یعنی گفته میله سینوسی کل زاویه مرغک سینوسی نصف زاویه...

P aYa M

عضو جدید
دوستان عزيز اينم بگم كه سوال CNC كه ايراد داشت...
يهني برنامه هاس a و b رو مشخص نكرده بودن...
سر جلسه به ما گفتن اين سوال حذف شده نميخواد جواب بديد...
ايراد داشتن يك سوال ساخت و توليد اونم تو سوالاي CNC كه همه بچه هاي ساخت ميزنن فقط و فقط به ضرر بچه هاي ساخت تموم شد..
دليلش هم اينه كه به نعع بچه هاي جامداتي و سيالاتي كه تو انتخاب رشته ساخت هم انتخاب ميكنن(بدون در نظر گرفتن سوال هاي ساخت و با تكيه بر سوالهاي جامدات و سيالات و ديناميك)

پايده باشيد....

mehdi_116697

عضو جدید
سلام بچه ها من جامدات خوندم و اميدي براي ارشد سراسري ندارم به عبارتي گند زدم براي آزاد ساخت شيراز زدم
به نظرت مي تونم كتاباشو بخونم و قبول شم آخه براي ساخت درساي ساختي ضريب 4 هستن اخه من بندرعباس زندگي مي كنم و شاغلم و نزديكترين جا به اينجا شيراز بود كه رشته مكانيك اونم ساخت داره شما نميدونيد چه درصدايي بايد زد آيا جزوه اي داريد چه كتابي معرفي مي كنيد

masser

عضو جدید
سلام بچه ها
اون سوال هلیکس چی بود؟
فکر کنم بالا بردن راندمان بود (گزینش دقیق یادم نیست )

P aYa M

عضو جدید
سلام بچه ها
اون سوال هلیکس چی بود؟
فکر کنم بالا بردن راندمان بود (گزینش دقیق یادم نیست )
زاويه helix همون زاويه مارپيچ بود تو مته ....همون گزينه كه خصوصيات زاويه مارپيچ داده بود درست بود

chaharmiri

عضو جدید
1. این سوال نیروی خم کاری گزینه هاش دقیق یادم نیست ولی فکر نمی کنم در حد 0.24 بود و ظاهراً 1.2 ،2.4 و . . . بود ، و همچنین w , L رو داده بود که من L رو طول دهانه ماتریس گرفتم اگر متغیر را رو جابه جا نکرده باشن که مثلاً طول دهانه قالب رو را با w داده باشه . دوستان کمک کنن که دقیق سوال چی بود اگر جایی اشتباه می کنم و من اینطوری حل کردم البته مطمئن نیستم و شما نظر بدین.
طول قالب
L=1200 mm
طول خم
w=300 mm
استحکام
Sut=1 Gpa
ضخامت
t=3 mm
رابطه سوال
F=2/3 S WT^2/L هست و رابطه دیگه با ضریب 1.33 رو در جزوه طراحی قالب امیرکبیر هم اشاره کرده و گفته اینم هست ولی تجربی هستش .
نکته بعد اینکه ما در این رابطه استحکام تسلیم را باید به کار ببریم و استحکام تسلیم اگر جایی ندان 0.8 استحکام نهایی هست و بنابراین
SY=800 Mpa و با جایگذاری و در نظر گرفتن واحدها جواب می شه F=1.2 Kn و فکر کنم سوال هم نیرو رو بر حسب کیلو نیوتن می خواست و همچنین طبق نظر برخی دوستان اگر L در صورت و W در مخرج باشه و همون Uts رو بذاریم جواب می شه 24 KN نه 0.24 اگر سوال گفته باشه برحسب کیلو نیوتن این اعداد صدمی درست نیستند .

آخرین ویرایش:

chaharmiri

عضو جدید
سلام سوالای ساختی رو که بلدم می نویسم باقی رم دوستان کمک بدن تا تکمیل بشه
1- rib system (گزینه صحیح: برای افزایش صلبیت و مقاومت در مقابل بارهای خمشی و ...)
2-زوایه دادن به سنبه ( زوایه دادن به سنبه باعث ایجاد نیروی جانبی به اندازه سینوس زاویه میشه،به میزان عمق نفوذ بستگی داره و جواب نادرست که باید انتخابش می کردیم اونه که میگه فقط برای بلنکینگ هستش در صورتی که بیشتر برای پانچ کاربرد داره ، و تو بلنکینگ قدری اعوجاج داره که بستگی به دقت کار داره که استفاده کنیم یا نه).
3-دانسیته جای خالی ها در آلومینیوم( جرم و حجم رو داده بود و چگالی واقعی می شد و2.57 در صورتی که تئوری 2.7 بود و .0.13 اختلاف داشت که ضربدر 2100 حجم کلی و سپس تقسیم بر 2.7 می شه 100).
4-درصد فریت(در این سوال درصد فریتی که در پرلیت وجود داره رو می خواد، و محاسبه 95% فریت ،درصد کل فریت هست که 50% فریت پر.یوتکتوئید و 45 درصد فریت در پرلیت هستش بنابراین 45% جواب هستش) .
5-میله و مرغک سینوسی(میله سینوسی زاویه مخروط و مرغک نصف زاویه رو مخروط را می دهد .)
6-اندازه سنبه و ماتریس(در سوالی که داده بود اندازه سنبه با سوراخ برابر و ابعاد ماتریس دوره بری هم همان ابعاد قطعه می شه و در کل تو پاسخ اعشاری نداشتیم چون قطر سنبه با سوراخ و ابعاد ماتریس دوره بری با ابعاد قطعه برابر است).
7-تولید مخصوص هزینه سختی(در تولید مخصوص افزایش سختی به معنای افزایش هزینه نیست در بعضی فرآیند ها مثل اولتراسونیک هرچه ماده سخت تر باشه نرخ براده برداری بیشتر و حتی قبل از عملیات براده برداری عملیات سخت کاری قطعه انجام می شه و گزینه صحیح او نه که می گفت تولید مخصوص در مواد با سختی بالا هزینه کمتری داره و ارجح است و اینا )
8-اندازه گیری مستقیم و (در اندازه گیری مستقیم خطای لقی پیچ و مهره و ... تاثیر ندارد و دقیقتر از غیر مستقیم که با انکودر زاویه ای هست مثلاً چون لقی در اونا مهم هست.)
9-دانسیته شبکه( سلول مس بود فکر کنم که می گفت fcc هست در نتیجه 4 اتم داره که جرم هر اتم رو محاسبه و ضربدر 4 سپس تقسم بر پارامتر شبکه به توان 3 ، بی ماشین حساب خیلی سخت بود محاسبش)
10-چقرمگی شکست( اون سوالی که می گفت تر ک 4 میلی متر داریم با نیروی 300 مگاپاسکل بعد بشه ترک 6 میلیمتر با 250 مگاپاسکال می شکنه یا نه، چقرمگی شکست(k1c)رو 40 داده بودو اول ضریب ثابت رابطه رو بدست می آوردیم و نهایتاً برای حالت دو می شد 40.82 و چون بیشتر از چقرمگی شکست هستش بنابراین می شکند).
11-هیدرولیک A+ , ...( در این سوال گزینه ای رو انتخاب می کنیم که تداخل + با _ نداشته باشیم مثلاً A+b+c+/A-b-c دقیق یادم نمی آد چه طور بودن ).
12-cnc (که گزینه هاشو نداده بودن و کار هر سالشونه و از رو هم نمی رن و با اجازه دوستان خاک دو عالم بر سرشون ).
-اینارو حل نکردم(13-کرنش سنج 14-سوال زاویه هلیکس 15-جدول هندبوک 16-توان فرزکاری 17-q ,Q , MQ).
دوستان راجع به این سوالا هم بحث کنید.
18- برای استحکام به وزن بالا کدوم عملیات استفاده کنیم ( من آهنگری رو زدم چون خواص مکانیکی به خاطر کار سرد افزایش و نسبت استحکام بالا و پیچ رو با اکسترود نمی شه و با آهنگری هم مشکوکه البته؟ولی جوابش به نظر آسفرمینک باشه که در ناحیه آستنیت یعنی دمای بالا کار مکانیکی برای ریز شدن دانه ها و ایجاد استحکام بسیار بالا همراه با چقرمگی هست.)
19-نیروی خم کاری( در این سوال رابطه F= 0.666 SWT^2/L 0.666=2/3 استفاده می شه و 1.333 یک رابطه تجربی هست و در جزوه امیرکبیر به اون هم اشاره شده و لی رابطه اصلی همین هستش ، فقط تو سوال استحکام نهایی رو داده بود در صورتی که استحکام تسلیم مورد نیاز ما هست و داده های سوال یادم نیست اگه دوستان خاطر دارن بگن و توضیح بدن).
20-این که شیر OR می خوایم(این سوال به نظر من تنها یک راه داشت ولی جریان می بایست خلاف جهت فلش روی شیر حرکت میکرد (فلشی که معولاً بایستی به مخزن وصل بشه)و من اونو زدم و ضمناً عملکرد با اتصال یک کانکشن به مخزن ایجاد نمی شد و گزینه ای رو که میگفت C-T رو نزدم ).
اینا شد 20 تا سوال ساخت و تولید حالا شما بگین...............

mashti

عضو جدید
شیر or-e جواب داشت و با ترکیب یکی از گزینه ها شیر or میشد
رابطه قالب خم ، ضریب دو سوم برا نیروی خالص و ضریب چهارسوم، همون نیروی خالص با ضریب اطمینان دو هستش
این سوال از یه طرف در مورد ضریب اطمینان صحبت نکرده بود پس میشد دو سوم ازطرف دیگه نگفته بود "نیروی خالص"

174918

عضو جدید
ارشد 90 ساخت و تولید

ارشد 90 ساخت و تولید

سلام
بچه ها سوالات ساخت امسال واقعا سخت بود منکه 5 یا 6 تا ساخت زدن 5 یا 6 تا هم جامدات 10 یا 11 تا هم ریاضی
به نظر شما من چندم میشم

174918

عضو جدید
ای بابا اون دانسیته را که باید یا ماشین حساب حساب می کردیم ....
حالا گیر دادیا؟؟؟؟

masser

عضو جدید
جواب میشه 8.994 گرم بر سانتیمتر مکعب
جوا تو کتاب مهندسی مکانیک ساخت و تولید گردآوری مهندس شهباز کرمی انتشارات آذریون صفحه ی 320
ok????;)
من 14 تا ساخت زدم (8-9-10) تا 100 % درست
5 تا ریاضی
4 تا جامدات
6 تا زبان
1 تا سیالات
درضمن المپیادی بودم
جای امیدی هست؟؟/

M. H. Rajani

عضو جدید
کاربر ممتاز
ای بابا اون دانسیته را که باید یا ماشین حساب حساب می کردیم ....
حالا گیر دادیا؟؟؟؟
خوب یکی بگه چند میشه جواب!!!!
ای بابا!!! من حساب کردم 2.7 شد. اما منطقا عقلا شرعا چگالی مس بیشتر از این صحبتاس!

M. H. Rajani

عضو جدید
کاربر ممتاز
جواب میشه 8.994 گرم بر سانتیمتر مکعب
جوا تو کتاب مهندسی مکانیک ساخت و تولید گردآوری مهندس شهباز کرمی انتشارات آذریون صفحه ی 320
ok????;)
/
همچین چیزی تو صفحه 320 کتاب شهبازی نیست !!!! الان کتاب جلومه!

altinalav

عضو جدید
سلام به همگی
من یکی که اعصابم خیلی خورده ولی
صرفنظر از اینکه کی سوالای ساختو چه جوری زده می خواستم پیشنهاد بدم یه نامه اعتراضی اینجا بنویسیم و تصویب کنیم و هر کسی توی دانشگاه خودش از دانشجوها و اساتید امضا جمع بکنه و بصورت هماهنگ بفرستیم سازمان سنجش که اولا از آدمای درست و حسابی واسه طرح سوال استفاده بشه و ثانیا تعداد سوالای ساخت بیشتر بشه که هر بنی بشری هوس نکنه ساخت رو شانسی هم که شده بزنه و جای ساختیارو بگیره.
از ما که گذشت لااقل کسایی که بعد از ما میان بدبخت نشن

khosroshahiy

مدیر بازنشسته
قضيه ما بتتفاوت چه جوري شد بايد به حساب بريزيم تمديد كه نشده تا پنجمه

behrooz_313

عضو جدید
سلام
بچه ها اگر به جز سوال 122 كه همه ميدونيم ناقص بوده بقيه كليدا تغيير نكنه
درصداي من اينه
78% ساخت و توليد
26% جامدات
13%رياضي
11% زبان
3% سيالات
3% كنترل
به نظرتون اگر كليدا تغيير نكنه ميشه به امير كبير اميد داشت؟
اگر اون محال بود
ميشه كلا به روزانه تهران اميد داشت؟
ممنون ميشم كسي راهنمايي كنه
خدا نگهدار

mashti

عضو جدید
سلام
بچه ها اگر به جز سوال 122 كه همه ميدونيم ناقص بوده بقيه كليدا تغيير نكنه
درصداي من اينه
78% ساخت و توليد
26% جامدات
13%رياضي
11% زبان
3% سيالات
3% كنترل
به نظرتون اگر كليدا تغيير نكنه ميشه به امير كبير اميد داشت؟
اگر اون محال بود
ميشه كلا به روزانه تهران اميد داشت؟
ممنون ميشم كسي راهنمايي كنه
خدا نگهدار
به امید خدا روزانه تهرانو حتما میاری