قهرماني سپاهان و نايب قهرماني همشهري آنها در ليگ برتر 2010-2009 به جايگاه اصفهان در فوتبال ايران
قهرماني سپاهان و نايب قهرماني همشهري آنها در ليگ برتر 2010-2009 به جايگاه اصفهان در فوتبال ايران استحکام دوباره اي بخشيد.
به گزارش پایگاه خبری سپاهان ، سايت کنفدراسيون فوتبال آسيا نوشت: تاريخ 10 ساله ليگ برتر ايران سنگيني سايه فوتبال اصفهان بر تهران را بيشتر از هميشه کرده است.
اگرچه در گذشته ميزباني هاي بزرگي مانند جام ملت هاي آسيا که دوبار در تهران برگزار شد، بازيهاي آسيايي تهران در سال 1974 يا اتفاقات مشابه ديگر تهراني ها را صاحب امکانات بهتر ورزشي کرد اما اصفهاني ها در سال هاي اخير و به دليل سرمايه هاي صنعتي در اين شهر دست کم رقابت داخل زمين را بارها از پايتخت نشينان گرفتند.
هنوز اصفهان امکانات فيزيکي تهران را پيدا نکرده است اما سپاهان و ذوب آهن با همان ورزشگاه مهجور نمايش داخلي و خارجي قابل توجهي در مقايسه با تهراني ها داشته اند.
سپاهان و ذوب آهن تنها تيم غير تهراني هستند که دوبار قهرمان و چهار بار نايب قهرمان ليگ برتر شده اند.
آنها نه تنها در تربيت بازيکن بلکه در جذب ستاره ها نيز جلوتر از ديگران بودند و بنابر اخباري که پيش از آغاز فصل منتشر شد با آوردن سيد مهدي رحمتي و امير قلعه نويي برخي معادلات پرداختي در فوتبال را تغيير دادند.
سپاهان که بيشتر از هر باشگاه ديگر ايراني در ليگ قهرمانان آسيا حضور داشته بهترين رکورد را هم بدست آورده و در سال 2007به نايب قهرماني رسيده است.
حالا هم تنها بازمانده ايران در ليگ قهرمانان آسيا ذوب آهن است.
اين دو براي حضور در سال آينده ليگ قهرمانان هم وضعيت خوبي دارند. پس جاي نگراني ندارد که بازيکنان و مربيان براي آينده خود بخواهند به اصفهان بيايند.
ممکن است آنها به اندازه اي که با پوشيدن پيراهن استقلال و پرسپوليس روي صفحات روزنامه ها، سايت ها و آنتن تلويزيون مي روند موفق نباشند اما اين شانس را دارند که زندگي حرفه اي بهتري در اين دوباشگاه داشته باشند.
فشار رواني کمتري تحمل کنند، فوتبال باشگاهي با ثبات و مديريت مطمئن تري را ببينند و البته در سطح بالاي رقابت هاي ليگ و آسيا باشند.
فوتبال ايران نمي توانست بدون پيشرفت اقتصادي و صنعتي در اصفهان صاحب چنين پايگاه جديدي شود. پيشرفت در اصفهان محدود به حضور چند کارخانه مهم صنعتي و ايجاد سرمايه نقدي نبوده است. اين شهر داراي ويژگي هايي شده که مي تواند فاصله اش را با شهرهاي ديگر بيشتر کند.
اصفهان پيشرفت شهري نسبتاً خوبي در اين سال ها داشته است. امکاناتي مانند هتل ها، فضاهاي تمريني و باشگاهي و زندگي شهري اصفهان فضاي کار و تحرک را در قياس شهرهاي ايراني در رده بهتري قرار داده است.
براي مثال فرودگاه اصفهان محل رفت و آمد پروازهاي بيشتر داخلي است و از معدود فرودگاه هاي ايران است که روي چند پرواز خارجي اش در هفته حساب کرد.
اين شهر داراي سابقه و تجربه مداوم در فوتبال است که توانسته دانش و مهارت کار را در بين اهالي اين منطقه بالا ببرد و نخبه هاي کار در زمينه هاي متفاوت مديريت، مربيگري و .... بوجود آورد که حالا توانايي حفظ ثبات و موفقيت را پيدا کرده اند.
داشتن پتانسيل طرفداراني که اصالت قومي و تاريخي دارند و به باشگاه شهرشان متعهد مي مانند نيز پشتوانه قابل اعتمادي ديگري براي اصفهاني هاست.
اصفهان بدليل قدمت کار و شرايط مناسب آموزشي در داشتن نيروي انساني آموزش ديده در مقايسه ظرفيت بالايي دارد که اين ها به تشکيلات اداري هر کاري مثل فوتبال کمک مي کند.
در کنار مجموعه اي از اين عوامل به علاوه ثبات کار سال هاي اخير فوتبال اصفهان را به موفقيت هاي جديدي رسانده است.
منبع :
http://www.fooladsepahansport.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2246