معما

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شرمنده اشکان جان دیر اوومدم
کانکتم قطع شد و تا الان اینترنت نداشتم
همین الان شارژ شد، تازه شارژ شده بودش ولی بخاطر ارتقا سیستمشون یه سری یوزرها رو اکسپایر کرده بودن
اینم از حل مسعله
به نظر من که منطقی تره جواب من
میگی نه تا آخرش رو بخون ببین منطقی نیست ؟ اشتباهی هم دارم یا نه
اما درست رفتم

اگه مشکلی داشته و من اشتباه رفتم مشکل از طراحی مسعله یا اینکه من درست نگرفتم موضوع رو

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
حل با این ظرط که باید توسط نصف + 1 نفر مخالفت شه

خوب اول باید این سه شرط رو بسنجیم و ببینیم اینجا چه اتفاقاتی افتاده
باهوش: همه اتفاقات رخ داده و اینکه میتونه رخ بده تو آینده رو میتونه پیش بینی کنه و بهترین تصمیم رو بگیره
خونخواری: یعنی حس خون ریختن، به این شرط که بدونن یا پول بیشتری امکان داره گیرشون بیاد و یا همون مقرای که بهش پیشنهاد داده شده تو آینده هم گیرشون میاد
حریص: هر شخص همه سعی و تلاشش رو میکنه که همه و یا بیشتر پول ممکنه رو بدست بگیره، یه سوال: آیا امکان داره حس خونریزی آنچنان زیاد باشه که شخصی که میدونه سهمی گیرش نمیاد، بزاره طرف مقابلش کشته شه ؟ و اون موقع پول رو شخص دیگه تو دست بگیره ... جواب + هستش، همینه، وقتی یه شخص میبینه پول گیرش نمیاد چرا طرف مقابلش رو نکشه!!!
فرض بر این هستش که با یک سکه حس خونخواری خاموش میشه

حل:
پنج نفر پنجم شروع به نظر دادن میشه تا بالا، چهار نفر پایین رو کشته شده فرض میکنیم و شروع میکنیم از نفر اول

نفر اول: همه 1000 سکه رو تو چنگ گرفته، برای این کار همه رقبا رو به دام مرگ فرستاده ( همچین چیزی امکان پزیر نیست!!! )
· بریم سراغ نفر دوم

نفر دوم: برای اینکه بتونه همه ی 1000 سکه رو تو چنگ بگیره، نفر سوم رو که زیر دستش بوده به دام مرگ فرستاده، نفر دوم همه ی سکه ها رو واسه خودش پیشنهاد میده، چون واسه مخالفت با رایش احتیاج به نصف + 1 رای هست، و غیر از یه نفر دیگه نیست، پس همه سکه ها رو نصیب خودش میکنه
· نفر اول نباید اجازه که نفر سوم بمیره، چون اینطوری همه سکه ها رو از دست میده، و از یه طرف اگه نفر سوم همه سکه ها رو واسه خودش پیشنهاد بده توسط نفرات اول و دوم مخالفت میشه و میمیره

نفر سوم: میدونه که نفر دوم حتمن باهاش مخالفت میکنه، پس باید فقط نفر اول رو راضی کنه، پس 999 سکه واسه خودش و 1 سکه واسه نفر اول پیشنهاد بده
· نفر سوم برای اینکه همچیم پیشنهادی بده احتیاج داره که نفر چخارم و پنجمی در کار نباشه، یعنی با پیشنهادشون مخالفت شده باشه ... ولی مسلمن اگه نفر چهارمی زنده بودش، نفر دوم هرگز اجازه نمیداد که نفر چهارم بمیرخ، ولی نفر سوم و اول چی ؟

نفر چهارم: از موضوع بالا با خبره، اینو خوب میدونه که فقط ار طرف نفر دوم اعتبار داره، پس این پیشنهاد رو میده، 999 سکه واسه خودش و 1 سکه واسه نفر دوم، نفر دوم با این رای موافقه چون در غیر اینصورت سکه ای گیرش نمیاد، نفرات دوم و چهرم موافق، تعداد رای های مخالف به 3تا نرسیده پس مجبور به موافقت هستن
· از نتیج بالا یه دسته بندی و نتیجه گیری میکنیم
- نفر اول و سوم قادر به رد پیشنهاد نفر چهارم نیستن چون نفر دوم با نفر 4م موافق هستش
- نفر دوم به این دلیل با نفر 4م موافقت میکنه که میدونه اگه طرف کشته شه هیچ وقت پولی دستش رو نمیگیره
- نفرات اول و 3م طبق این موضوع اجازه نمیدن نفر پنجم بمیره

نفر پنجم: از تمامی اتفاقات بالا با خبره و این موضوعات رو هم میدونه
- حتمن باید دو نفر رو راضی کنه تا بتونه بیشترین پول و سهم رو تو چنگش بگیره
- نفر چهارم هرگز باهاش موافقت نمیکنه
- هر اتفاقی بیفته ( مرگ نفر 5م) نفر دوم یه سکه گیرش میاد، مسلمن بایستی به نفر دوم اگه قرار باشه راضیش کنه بایستی مقداری بیش از یک سکه بده – چون اگه غیر از این باشه باهاش مخالفت میکنه
- نفر 5م به نفر 2م پیشنهادی نمیده، چون یا باید پیشنهادی بیش از یک سکه بده یا با نظرش مخالفت میشه از نفر دوم، در اینصورت نمیتونه پول خوبی تو دستش بگیره
- کافیه به نفرات اول و 3م پیشنهاد بده
- از این جهت با هر دو موافقت میشه، چون در غیر این ورت هیچ پولی دست و بالشون رو نمیگیره
نفر 5م این پیشنهاد رو میده
998 سکه واسه خودش
1 سکه واسه نفر اول
1 سکه واسه نفر سوم

نفرات اول و سوم مجبورن قبول کنن چون در غیر اینصورت هیچ پولی دستشون رو نمی گیره

( اشکان برم جوابت رو بخونم، فقط میدونم جوابامون فرق داره، آخه من پیشنهاد نفر 5م رو که تو ارایه دادی دیدم، یا من اشتباه کردم تو حل مسعله یا تو، به نظرم که جوابم درسته، بدو برو ببین کی درست حل کرده )

آخرین ویرایش:

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
معما سالمه
اگه نفر اول و دوم بمونن و نفر اول بگه نه ، نفر دوم مرده . . .

یه راهنمایی : اگه دو نفر اول بمونن ، نفر اول باید حتما" بگه آره ، حتی اگه هیچی گیرش نیاد :question:

اشکان جان اینا با هم تناقض دارن
من معما رو طوری حل کردم که اگه پیشنهاد توسط نصف +1 نفر رد بشه اونوقت طرف میمیره و این با یکی از این راهنمایی ها جوره ( همون که نوشتی راهنمایی )
ولی اگه بگیم توسط نصف + 1 نفر رد موافقت بشه که با راهنمایی تو متناقض در میاد

خوب من که گفتم معما رو چجوری حل کردم
دوبار میزارمش ولی اینبار با ادیت و اینکه توسط نصف +1 نفر موافقت شه

یعنیم ن هر دو رو میزارم دوست من
اولی رو که گذاشتم
دومی رو هم گزاشتم

eng.saeedsgk

عضو جدید
سلام.به نظر من چون همگی خونخوار-حریص و باهوشند و اینکه نصف+1 گفتی،نفر دوم پولارو به جیب میزنه و اولی سماق خواهد مکید!;)

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
حل با این نکته که باید توسط نصف +1 نفر موافقت شه

خوب اول باید این سه شرط رو بسنجیم و ببینیم اینجا چه اتفاقاتی افتاده
باهوش: همه اتفاقات رخ داده و اینکه میتونه رخ بده تو آینده رو میتونه پیش بینی کنه و بهترین تصمیم رو بگیره
خونخواری: یعنی حس خون ریختن، به این شرط که بدونن یا پول بیشتری امکان داره گیرشون بیاد و یا همون مقرای که بهش پیشنهاد داده شده تو آینده هم گیرشون میاد
حریص: هر شخص همه سعی و تلاشش رو میکنه که همه و یا بیشتر پول ممکنه رو بدست بگیره، یه سوال: آیا امکان داره حس خونریزی آنچنان زیاد باشه که شخصی که میدونه سهمی گیرش نمیاد، بزاره طرف مقابلش کشته شه ؟ و اون موقع پول رو شخص دیگه تو دست بگیره ... جواب + هستش، همینه، وقتی یه شخص میبینه پول گیرش نمیاد چرا طرف مقابلش رو نکشه!!!
فرض بر این هستش که با یک سکه حس خونخواری خاموش میشه
فرض دیگه اینکه نفر حاضر میشه همه 1000 تا رو ببخشه تا نمیره
نکته حل: توسط نصف + 1 نفر تایید بشه

حل:
پنج نفر پنجم شروع به نظر دادن میشه تا بالا، چهار نفر پایین رو کشته شده فرض میکنیم و شروع میکنیم از نفر اول

نفر اول: همه 1000 سکه رو تو چنگ گرفته، برای این کار همه رقبا رو به دام مرگ فرستاده، یعنی باید تنها نفر دوم مونده باشه و پیشنهاد نفر دوم رو قبول نکنه، طبق نکته حل میشه!
· بریم سراغ نفر دوم، نفر دوم نمیزاره نفر سوم بمیره

نفر دوم:نفر دوم میدونه که اگه نفر سوم بمیره چاره ای جز مرگ نداره یا دادن همه پولها به جناب اول، حتی اگه اینکار رو هم کنه حس خونخواری طرف باعث میشه که موافقت نکنه و اون رو بکشه، چون در هر صورت میمیره، پس جناب دو نباید اجازه مرگ آقای 3 رو بده
*نفر دوم نباید اجازه بده که نفر سوم بمیره، چون اینطوری همه سکه ها رو از دست میده، و از یه طرف دیگه اگه نفر سوم هم بمیره اون شخص دوم میمیره، پس باید با پیشنهاد نفر سوم هرچی که باشه موافقت کنه تا نمیره

نفر سوم: میدونه که نفر دوم حتمن باهاش موافقت میکنه واسه اینکه به دام مرگ فرستاده نشه، پس هزار سکه رو واسه خودش پیشنهاد میده. نفر سوم برای اینکه همچیم پیشنهادی بده احتیاج داره که نفر چهارم و پنجمی در کار نباشه، یعنی با پیشنهادشون مخالفت شده باشه ... ولی مسلمن اگه نفر چهارمی زنده بودش، نفر اول با دونستن اتفاقات پیش اومده هرگز اجازه نمیداد که نفر چهارم بمیره، ولی نفر سوم و دوم چی ؟

نفر چهارم: از موضوع بالا با خبره، اینو خوب میدونه که فقط ار طرف نفر اول اعتبار داره، پس این پیشنهاد رو میده، 999 سکه واسه خودش و 1 سکه واسه نفر اول، اگه همه سکه ها رو واسه خودش برداره از طرف نفر اول هم رد میشه چون حس خونخواریش شدیده و اجازه نمیده زنده بمونه، نفر اوم با این رای موافقه چون در غیر اینصورت سکه ای گیرش نمیاد، نفرات اوم و چهرم موافق، تعداد رای های موالف به 3تا نرسیده پس نفر چهارم این پیشنهاد رو باید بده، 998 سکه واسه خودش و 1 سکه واسه نفر اول و 1 سکه واسه نفر دوم
· از نتیج بالا یه دسته بندی و نتیجه گیری میکنیم
-
- نفر اول و دوم به این دلیل با نفر 4م موافقت میکنه که میدونه اگه طرف کشته شه هیچ وقت پولی دستش رو نمیگیره
-

نفر پنجم: از تمامی اتفاقات بالا با خبره و این موضوعات رو هم میدونه
- حتمن باید دو نفر رو راضی کنه تا بتونه بیشترین پول و سهم رو تو چنگش بگیره
- نفر چهارم هرگز باهاش موافقت نمیکنه
- هر اتفاقی بیفته ( مرگ نفر 5م) نفر دوم یه سکه گیرش میاد، مسلمن بایستی به نفر دوم اگه قرار باشه راضیش کنه بایستی مقداری بیش از یک سکه بده – چون اگه غیر از این باشه باهاش مخالفت میکنه
- نفر 5م به نفر 2م پیشنهادی نمیده، چون یا باید پیشنهادی بیش از یک سکه بده یا با نظرش مخالفت میشه از نفر دوم، در اینصورت نمیتونه پول خوبی تو دستش بگیره
- کافیه به نفرات اول و 3م پیشنهاد بده
- از این جهت با هر دو موافقت میشه، چون در غیر این صورت هیچ پولی دست و بالشون رو نمیگیره
نفر 5م این پیشنهاد رو میده
997 سکه واسه خودش
2 سکه واسه نفر اول
1 سکه واسه نفر سوم

نفرات اول و سوم مجبورن قبول کنن چون در غیر اینصورت نفر سوم هیچ پولی و نفر اول 1 سکه کمتر دستشون رو می گیره

( اشکان برم جوابت رو بخونم، فقط میدونم جوابامون فرق داره، آخه من پیشنهاد نفر 5م رو که تو ارایه دادی دیدم، یا من اشتباه کردم تو حل مسعله یا تو، به نظرم که جوابم درسته، بدو برو ببین کی درست حل کرده )

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
معما سالمه
اگه نفر اول و دوم بمونن و نفر اول بگه نه ، نفر دوم مرده . . .

یه راهنمایی : اگه دو نفر اول بمونن ، نفر اول باید حتما" بگه آره ، حتی اگه هیچی گیرش نیاد :question:

من که هر دوتاش رو حل کردم به این خاطر بود
این دوتا جواب بالایی رو که گزاشتی ببین
ببین چه مردم رو گیج کردی ؟
راهنمایی که نوشتی به این کعنی هستش که باید توسط نصف + 1 نفر رد شه نه تایید شه که من اون جواب رو گزاشتم
قسمت اولی هم یعنی اینکه توسط نصف + 1 نفر رد تایید شه

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بابا درس دارمممم، اومدم ببینم چی جوابم رو دادی :cry:
مگه جواب منو نخوندی ؟
منطقی نیستش ؟
الان میرم ایرادت رو میگیرم
راستش رو بخوای من هنو جوابت رو نخوندم

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اشتباهتو گرفتم
البته حال ندارم کامل بنویسم
شایدم نوشتم

فقط اینو بهت میگم الان
بعدن که اومدم بقیش رو مینویسم، باید درس بخونم

آدم رو نصف نمیکنن که، اگه هم احتیاج به رند کردن داری بایستی به سمت پایین رند بشه نه بالا
وقتی نفر 5 نظرش رو میگه احتیاج نداره که 3 نظر رو جلب کنه ( که با نظر خودش میشه 3 نظر )، 2 نظر کافیشه، 3 در مقابل 2
مشکلت همینجا بود خوب
همین دیگه
اگه طبق این موضوع بری اشتباهتو درک میکنی
حالا میبینی که جواب من منطقی تر بودش
مرسی

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نچ اشکان جان
منطق رو اشتباه رفتی
به هر حال هر دو درست حلش کردیم
ولی با منطق متفاوت
که من حرف خودم رو بیشتر قبول دارم
چه دلیلی داره که وقتی 3 به 2 شد باید حتمن رای یه نفر دیگه هم خرید ؟
منظور طراح سوال این بودش که آقا اگه تعداد زوجی موندن باید نصف +1 رای موافق اعلام شه نه چیز دیگه

حرفی هم که زدی درسته، وقتی میگی 2.5 رای مورد نیاز میشه که بشه 3تا این با اون جمع شده +1 هستش
2.5 = 2 در نتیجه 2+1=3
خوب دیگه دیگه

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
نچ اشکان جان
منطق رو اشتباه رفتی
به هر حال هر دو درست حلش کردیم
ولی با منطق متفاوت
که من حرف خودم رو بیشتر قبول دارم
چه دلیلی داره که وقتی 3 به 2 شد باید حتمن رای یه نفر دیگه هم خرید ؟
منظور طراح سوال این بودش که آقا اگه تعداد زوجی موندن باید نصف +1 رای موافق اعلام شه نه چیز دیگه

حرفی هم که زدی درسته، وقتی میگی 2.5 رای مورد نیاز میشه که بشه 3تا این با اون جمع شده +1 هستش
2.5 = 2 در نتیجه 2+1=3
خوب دیگه دیگه
فرضیاتت از بیخ مشکل داره

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
حالا هی با من لج کن
اصلن بیخیال
ولی چه دلیلی داره واسه تعداد رای برنده شدن 4 نفر موافق باشه ؟

حالا فرضیات من از بیخ مشکل داره یا فرضیات شما ؟
من که میگم هر دو درستن
ولی متفاوت حل شدن
اگه حل رو به طراحش نشون بدیم نمیتونه ایراد بگیره, چون هر دو فرض رو میشه گرفت

maxpayne

عضو جدید
سوال یه مشکلی داره اینکه منظور از نصف + 1 با خود شخص پیشنهاد دهنده هست یا بدون اون با فرض اول ،اگه نفر اول و دوم بمونند،1 حتما مخالفت می کنه تا همش مال خودش بشه،پس 2 نباید به این وضعیت برسه،پس تو حالتی که 3 نفر مونده باشند حتما هر چی 3 گفت موافقت می کنه،پس 3 این وضعیت رو می خواد ،هر 4 و5 بگن 1و2و3 مخالفت می کنند(خودتون بفهمید چرا)،نوبت به 3 می رسه،می گه همه پول ها مال خودم 2 موافقت می کنه 1 مخالفت ؛همه به 3 می رسه.

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
سوال یه مشکلی داره اینکه منظور از نصف + 1 با خود شخص پیشنهاد دهنده هست یا بدون اون با فرض اول ،اگه نفر اول و دوم بمونند،1 حتما مخالفت می کنه تا همش مال خودش بشه،پس 2 نباید به این وضعیت برسه،پس تو حالتی که 3 نفر مونده باشند حتما هر چی 3 گفت موافقت می کنه،پس 3 این وضعیت رو می خواد ،هر 4 و5 بگن 1و2و3 مخالفت می کنند(خودتون بفهمید چرا)،نوبت به 3 می رسه،می گه همه پول ها مال خودم 2 موافقت می کنه 1 مخالفت ؛همه به 3 می رسه.
اگه جواب منو دقیق بخونی ، متوجه میشی
اگه به نفر اول برسه : یک نفر بخش بر دو + 1 = 1.5 و چون نفر اول نمیتونه 1.5 رای بیاره ، پس میمیره

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اگه جواب منو دقیق بخونی ، متوجه میشی
اگه به نفر اول برسه : یک نفر بخش بر دو + 1 = 1.5 و چون نفر اول نمیتونه 1.5 رای بیاره ، پس میمیره

اشکان جان حالت خوبه ؟
اگه نفر اول بمونه چجوری میمیره ؟
کسی نیست که با هاش موافقت یا مخالفت کنه
خودش و خودشه
پس اینجا تابلو مغلومه که من درست میگم
میخوای بخواه میخوای لج کن
ولی من درست میگم
وقتی نفر اول تنها بمونه یعنی تنهاست و همه 1000 سکه مال خودشه
کی گفته میمیره ؟

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ما با فرضیات معما داریم اون رو حل میکنیم
دوباره فرضیات رو بخون

اصلا" ولش کن ، همونی که تو میگی درسته

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خوب با فرضیات معما
من درست رفتم که
چی چیو ولش کن
فرض معما همونه که من میگم
کجای دنیا اومدن آدم رو نصف کردن ؟
وقتی میگی نصف + 1 باید اول اون نصفه رو رند کنی
تو همین کار رو میکنی
ولی نصفه رو به سمت بالا رند میکنی نه پایین
اصلن مگه تو فرضیات گفتش رند شه ؟
یعنی میخوای بگی احتیاج به 2.5 رای هست ؟
نصفه رو کجا بیاریم ؟

بابا من درست میکنم
یه نظر سنجی بزار

maxpayne

عضو جدید
منظور از نصف + 1 با خود سوال کننده است یا بدون خودش،اگه فرض اول درست باشه، وقتی نفر 1 با 2 بمونند هر چی 2 بگه 1 مخالفت می کنه پس 2 نباید بگذاره این جوری شه،پس هر چی 3 بگه 2 موافقه،پس اگه نوبت به 3 برسه میگه همه سکه ها مال خودم 2 هم موافقت میکنه،پس اگه نوبت 4 باشه 3 مخالفه 1و2 اگه حتی 1 سکه بگیرند موافقن پس اگه نوبت 4 باشه 1998 تا خودش بر می داره 1 سکه به1 و 2 می ده،پس اگه نوبت 5 باشه 4 مخالفه 3 اگه 1 سکه بگیره موافقه 1 و2 اگه 2 سکه بگیرند موافقن پس اگه 5 ،3 رای لازم داشته باشه به 3 یک سکه به 1 و 2 نفری 2 سکه می ده بقیه پول ها رو هم خودش بر می داره.

نه حرف تو نه حرف... بازم تو (اشکان) منطقی باش حرف حرف من جوابم جواب من دیگم بحثشو نکنید (هر دوتاتون درست حل کردین)حالا بیاید سکه ها رو حل کنیم

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
چشم
زار امتحانا تموم شه بعدن
بیکاری ؟

siminzare

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام !
دوست داریم با اینکه تاپیک مال n سال پیش است نظر بدهیم!
اول مهندسای ایرانی!
وقتی مهندسای آمریکایی رفتن توی توالت به جای مامور قطار میرن دم در دستشویی و میگن بلیط لطفاً و بعد میرن توی دستشویی خودشون!

معمای سکه ها:
میدونم بعداً میگین غلطه!
جون نفر سوم تو دستهای نفر اوله ! نفر دوم حتماً میخواهد نفر سوم بمیرد تا بی هیچ مشکلی تمام پول را تصاحب کند. اگه نوبت نفر سوم بشه یعنی نفرات چهارم و پنجم مردن!

پول نفر اول توی دستهای نفر سومه! ولی تاحدی ! یعنی اگه نفر سوم بخواهد تمام پول رو بردارد نفر اول دلیلی برای حمایت از او ندارد

پس نفر اول و سوم تبانی می کنند.

نفر چهارم و پنجم هم از این تبانی خبر دارند ( باهوش) و میدانند مرگ و زنده ماندن آنها برای نفرات فوق هیچ فرقی ندارد . و شاید حتی مرگ آنها را برای سهم بالاتر ترجیح میدهند.
نفر پنجم اختیار را به نفر چهارم میدهد . این پیشنهاد حتماً قبول میشود زیرا نتیجه منطقی مرگ نفر پنجم نیز همین است . پس اگر خود او این پیشنهاد را بدهد دلیلی برای کشتنش وجود ندارد.
نفر چهارم هم مانند حالت فوق اختیار را به نفر سوم میدهد و نفر سوم طبق تبانی عمل می کند.

تبانی چیست؟ نمیدانم بستگی به انصاف طرفین دارد که در صورت مساله به ان اشاره نشده!!!!!!