خیلی خیلی ممنون واقعا دارین کمک بزرگی بهم میکنین .
نمی خواستم شما رو دلسرد کنم چون حالت برعکسشم هست، یه آقایی کلاس ما هست که رتبه ش به عمران نرسید معماری قبول شد -یعنی ناراضی اومد تو این رشته- الان وضعیتش تو معماری نسبتا خوبه ولی با وضعیتی که ریاضیاتش داره فک نکنم می تونست از عهده ی واحدای عمران بربیاد... من نمی دونم موقع کار یه مهندس عمران چقد باید از محاسبات سر در بیاره -چون شنیدم بیشترش با نرم افزاره - ولی در طول تحصیل شو تا حدی خبر دارم چون اساتید درسای فنی مون از گروه عمران بودن و مطالب مشابهی رو درس می دادن (مثلا ایستایی/ سازه فلزی/بتنی/... دقیقا همون مباحثی رو که تو گروه عمران می گن یه کم خلاصه ترشو به ما معماریا می گفتن)... به نظرم اگه کسی ریاضی و فیزیکش خوب نباشه (مثلا دیفرانسیل پیش دانشگاهی رو با کلی دردسر پاس کرده باشه) سراغ عمران نره بهتره، من بعضی از دوستامو هم می بینم تو رشته ی عمران یه درسو 2-3 بار بر می دارن تازه بار چهارم که استاد میاد 6 به بالاها رو پاس می کنه اینام پاس می شن!!! ... درسته بالاخره فارغ التحصیل می شن ولی خب به درد نمی خوره، من مطمئنم هیچی بلد نیستن آخرش فقط مدرک می گیرن، البته چون اینجا ایرانه ممکنه آخرش شغل خوبی هم داشته باشن
در مورد معماری من از روی مشکلاتی که در طول تحصیل برا خودم یا دوستام پیش اومده یه چند تا کار می تونم بگم شاید بتونین وضعیت تونو ارزیابی کنین (البته من که از تدریس معماری سر در نمیارم و اینا نکته هایی هست که به ذهنم می رسن امیدوارم هر اشکالی دارن دوستان بگن که یه وقت حرفام گمراه کننده نباشه برا بقیه)
- اولیش که همین مبحث اسکیسه، می تونین از تاپیکای این باشگاه تمرینات اولیه (خط کشیدن و اینا رو) پیدا کنینو انجام بدین ببینین وضعیت تون برای شروع چه طوره
- دومی-که تقریبا باز با اسکیس در ارتباطه- پرسپکتیو و سایه هاست که بچه ها خیلی باهاش مشکل دارن، اگه یه دانشجوی/ فارغ التحصیل معماری سراغ داشته باشین که -البته خودش بلد باشه- پرسپکتیو در حد مبتدی بهتون یاد بده و ببینین تا چه حد می تونین یاد بگیرین خوبه، اگه نه که اقلا یه کتاب یا جزوه در موردش بخونین ببینین می تونین اصلا ارتباط برقرار کنین یا نه، بین دوستای من بعضی ها اینو از رو کتابم سریع یاد گرفتن قبل اینکه سر کلاس تدریس شه، من خودم وقتی استاد درس داد یاد گرفتم، بعضیا بعد کلی مشقت و کمک گرفتن از دوستاشون اینا یاد گرفتن ولی بعضیا هنوزم که هنوزه مشکل دارن!!! این دسته ی آخرو می شه گفت اشتباهی اومدن معماری، درسته الان همه چی نرم افزاری شده ولی دیگه یه معمار حداقل برای ایده ی اولیه باید بتونه یه تصویر سه بعدی ساده رو کاغذ بکشه ...
- یه موضوع دیگه رسم فنیه، رسم فنی به خودی خود اصلا کار سختی نیست ولی یه عده اصلا حوصله ی دقت کردن رو جزئیاتو ندارن، اینم باز کم و زیاد داره، بعضیا همون ترم اول که یه پلان ساده ی خونه می کشیدیم حوصله نداشتن تمیز کار کنن مثلا خط کمتر از نیم سانتیو با دست می کشیدن و دقتی رو 90 درجه شدن زاویه ها و کج نشدن خطوط نداشتن یا علائمی رو که لازم بود نمی ذاشتن رو نقشه ها خوب این اسف باره یه کم برای دانشجوی معماری، بعضیا ترم به ترم بی دقت تر شدن، مثلا خود من وقتی حجم کار زیاد می شه تمرکزمو رو جزئیات از دست می دم یهو می بینی یادم رفته رو یه دیوار کلا پنجره نذاشتم، ولی بعضیا - که همون عده ی موفق هستن- تو هر حجم و ابعاد و اندازه ای کار کنن همه چیو دقیق و با جزئیات کار می کنن و همین عده تو کار طراحی شونم نسبت به ما موفق ترن، دلیلشم واضحه چون وسعت کار باعث نمی شه دقت شون رو جزئیات کمتر شه... برای رسم فنی می تونین از کتابای ترسیم فنی هنرستان کمک بگیرین، کار آسونیه فقط باید ببینین تا چه حد می تونین حوصله به خرج بدین
- اگه پسر هستین و می خوایین معماری بخونین، اگه بتونین حداقل یه مدت محدود سر ساختمون کار کنین خیلی خوبه، بعضیا -در واقع خیلیا!- خوششون نمیاد از این کار، ولی من خودم اگه دختر نبودم یا جایی بود که خانما هم می تونستن کار کنن حتما این کارو می کردم، درک ما از ساختمون به مراتب تو سطوح پایین تری هست نسبت به آقایونی که همه چیو به چشم دیدنو تجربه کردن، تو طراحیاشون خیلی از اصولو اتومات رعایت می کنن که ما باید یکی برامون دیکته کنه، در مورد درسای اجرایی هم که دیگه جای بحث و مقایسه نیست اصلا
- برای بحث طراحی نمی دونم چه طوری باید خودتونو محک بزنین ولی به جزئت می تونم بگم اگه کسی از عهده ی 3-4 تا کار بالا بربیاد تو طراحی هم کم نمیاره، البته خب احتمالش هست که یکی اینا رو بتونه به بهترین نحو انجام بده ولی تو دوران دانشجویی نتونه یه نیمکت یا شومینه ی ابتکاری و خلاقانه طراحی کنه یا طرحای داخلی استادپسند(!) بزنه و نمره ش کم شه ولی تو اصل کار فک نکنم مشکلی داشته باشه...
اینا نظرات من بود که خیلی هم ممکنه با اصول آموزشی منطبق نباشه، امیدوارم دوستان که اطلاعات بیشتری دارن تکمیلش کنن ما هم استفاده کنیم![]()
من که ریاضیم خیلی قویه مخصوصا دیفرانسیل و گسسته و فکر نکنم مشکل محاسباتی داشته باشم.اما در مورد پرسپکتیو وسایه ها و همینطور رسم فنی نمیتونین یه کتاب بهم معرفی کنین؟
در ضمن من پسرم و اتفاقا تو خانوادمون ساختمان ساز هست و فکر نکنم از این لحاظ مشکلی داشته باشم
فقط یه سوال دیگه اگه میتونستین برگردین عقب بازم میومدین رشته معماری؟اگه نه چه رشته ای میرفتین؟باز هم خیلی خیلی متشکرم از وقتی که گذاشتین .