مشاوره، پرسش و پاسخ و درخواستهای بخش باغبانی

she_nashveh

عضو جدید
اسم فارسی گیاه های پایینو میدونین؟
asplenium nidus
caryota mitis
chamaedorea spp
chrysalidocarpus lutescens

kapo

عضو جدید
گلدون هم گرون در میاد و کیفیتشبخاطر محدودیت فضای ریشه کمتر از یک بستر پیوسته خواهد شد احتمالا
یه فکری کردم شاید خوب باشه از لوله های هیدروفیکس استفاده کنم کههم میشه6 اینچ و هم 8 اینچ استفاده کرد هزینش هم حدود 200 شاید بشه.

پس یعنی نمی خواهین روی پایه کار کنین، البته قیمت لوله بیشتره، 2 لایه 5 اینچش حدود 900- 800تومنه، گلدون(یادم نیست 7 یا 10 لیتری بود) حدود 200 تومن

kapo

عضو جدید
سلام به تمامی دوستان
با تلاشهای بسیار موفق به تاسیس یه باغ انار با مساحت 2 هکتار شدیم .
میخواهیم که آبیاری قطره ای راه اندازی کنیم . اگر بشود خودمان این کار را انجام بدهیم البته با کمک شما دوستان و مهنسان عزیز .
گوده ها با فاصله ی 4 متر از همدیگر زده شده اند .

و اما سوالت من :
نوع پمپ مورد نیاز
لوله مورد نیاز از استخر تا سر باغ با چه قطری باشد ؟
لوله ی مورد استفاده در عرض با چه قطری باشد ؟ (70 متری )
لوله های مورد استفاده دور درخت با چه قطری باشد ؟

مهندس جان با این اطلاعات ساده نمیشه طرح درستی ریخت، شما اول باید گزراش خاکشناسی مزرعه رو داشته باشی تا عمق خاک و وضعیت نگهداری آب معلوم بشه، بعد مزرعه کجاست؟ درخت ها تازه کشت شدند انگار، یعنی جوونن، باید نیاز آبی معلوم بشه و بعد طراحی صورت بگیره. البته بدون این ها هم میشه ولی کار دقیق نیست، همین جوری دور همیه
البته این که parandi2 گفته هزینش زیاد میشه هم درسته، چون زمین کوچیکه هزینه در واحد سطحش زیاد میشه(چون باید ایستگاه پمپاژ و *****اسیون داشته باشه) اگر تو زمین ها بزرگ هکتاری حدود 6 میلیون بشه، واسه شما شاید 8.5-9 یا بیشتر هم بشه، اون سیستم لوله های دریچه دار یا هیدروفلوم هم خوبه اما هزینه کارگریش بالاستف حالا میل خود شماست هزینه اولیه زیاد یا هزینه کارگری مداوم
موفق باشید

طراحی کارت ویزیت با قیمت مناسب

ye barkhord

اخراجی موقت
سطح گلخانه قسمت عملیات کشت را با زئولیت به قطر 3 سانتی متر بپوشان ( مزایایش خودش رساله دارد برای خودش ! ) و گلدان پلاستیکی تهیه کن به تعداد کافی و درون ان زئولیت و کمپوست بریز ( اینجا دیگر بستگی به نوع محصول دارد ) . حالا میروی سراغ ابیاری قطره ای که یک شلنگ وصل میکنی سر شیر اب (شلنگ کولر ) و می اندازی روی گلدانها . حالا برویم سراغ براورد قیمت : زئولیت کیلویی 53 تومان یا 530 ریال تحویل در تهران که چند مدل دارد و همگی مرغوب است . هم کود و هم زهکش و هم نگهدارنده رطوبت است . گلدان هم ارزان است و نگران نباش برو پلاستیک فروشی به تعداد دانه ای هر عدد 100 تومان تا 5000 تومان قابل تهیه است . شیلنگ کولر هم متری 100 تومان داریم تا 500 تومان که حداقل 10 متر لازم دارید . ( یک سری مخلفات هم لازم داری که قابل شما اصلا نداره کلا میشه 10 هزار تومان . حالا شما بگو متراژ چقدره تا بگویم چکار کنی و ضمنا متراژ عملیاتی بگویید نه کل زمین در دسترس شما . تا همین جا کافیه برات .

ye barkhord

اخراجی موقت
سلام
یه تاپیک زدیم بعد مدتها
یه کمکی بدین مطلعین عزیزو گل و دوست داشتنی و دوستام

یه بستر کشت هیدروپونیک برای گلخونه 500 متری خیار
کشت میخواد در ارتفاع با پایه و یه بستر ذوزنقه ای گالوانیزه اجرا بشه:
ابعاد ذوزنقه و فاصله ردیف ها؟

می خوایم از دو طرف گلخونه به وسط گلخونه شیب بدیم
ارتفاع پایه ها از زمین و درصد شیب؟

خوبه؟
یا نظر بهتری دارین؟
:smile::smile::smile::smile::smile:
با تشکر
جوهر​

تنها کاری که از دستم بر میاد اینست که اگر در محدوده شمال و غرب و شمال غرب تهران محل اجرای پروژه شماست من به رایگان میام کارت را راه می اندازم اما هزینه مواد مصرفی کشت با خود شماست . قبلا به امثال شما در شیراز و اراک و تهران و دماوند و بوشهر دقیقا همین طرح مورد نظرت عملا راهنماییشان کردم با متری حدود 10 هزار تومان تا حداقل 2 هزار تومان و الان خوشحالم میبینمشان از کشت پربرکتشان راضی هستند . شما در نظر داشته باشید که بیشترین هزینه در گلخانه مربوط به قیمت زمین و اب کم شور ان یا ایسی کم است بماند هزینه تاسیس بدنه و پوشش ان و اصولا هزینه کشت خیار خودش هزینه ناچیز است اما هزینه ثابت برای ساخت اولیه بنای ن زیاد است .

blue bee

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
یه تاپیک زدیم بعد مدتها
یه کمکی بدین مطلعین عزیزو گل و دوست داشتنی و دوستام

یه بستر کشت هیدروپونیک برای گلخونه 500 متری خیار
کشت میخواد در ارتفاع با پایه و یه بستر ذوزنقه ای گالوانیزه اجرا بشه:
ابعاد ذوزنقه و فاصله ردیف ها؟

می خوایم از دو طرف گلخونه به وسط گلخونه شیب بدیم
ارتفاع پایه ها از زمین و درصد شیب؟

خوبه؟
یا نظر بهتری دارین؟
:smile::smile::smile::smile::smile:
با تشکر
جوهر​

همون خوبه!!(رشته من که نیست!فقط اومدم سری بهت بزنم!!:D)

jovhar

عضو جدید
کاربر ممتاز
اگه یه چندتا عکس از نمونه کارت بزاری اینجا ممنون میشم
فرض کنیم
400 گلدون میخواد؟ چند تومن؟
چند کیلو زئولیت ؟
چقدر کمپوست؟
این شکلی باید زیر گلدون ها مسیر زهکشی درست کنیم که راه حلش چی باشه؟ با شیب بندی مناسب؟
هزینه لوله کشی مهم نیست چون از قبل داریم.

سطح گلخانه قسمت عملیات کشت را با زئولیت به قطر 3 سانتی متر بپوشان ( مزایایش خودش رساله دارد برای خودش ! ) و گلدان پلاستیکی تهیه کن به تعداد کافی و درون ان زئولیت و کمپوست بریز ( اینجا دیگر بستگی به نوع محصول دارد ) . حالا میروی سراغ ابیاری قطره ای که یک شلنگ وصل میکنی سر شیر اب (شلنگ کولر ) و می اندازی روی گلدانها . حالا برویم سراغ براورد قیمت : زئولیت کیلویی 53 تومان یا 530 ریال تحویل در تهران که چند مدل دارد و همگی مرغوب است . هم کود و هم زهکش و هم نگهدارنده رطوبت است . گلدان هم ارزان است و نگران نباش برو پلاستیک فروشی به تعداد دانه ای هر عدد 100 تومان تا 5000 تومان قابل تهیه است . شیلنگ کولر هم متری 100 تومان داریم تا 500 تومان که حداقل 10 متر لازم دارید . ( یک سری مخلفات هم لازم داری که قابل شما اصلا نداره کلا میشه 10 هزار تومان . حالا شما بگو متراژ چقدره تا بگویم چکار کنی و ضمنا متراژ عملیاتی بگویید نه کل زمین در دسترس شما . تا همین جا کافیه برات .

تنها کاری که از دستم بر میاد اینست که اگر در محدوده شمال و غرب و شمال غرب تهران محل اجرای پروژه شماست من به رایگان میام کارت را راه می اندازم اما هزینه مواد مصرفی کشت با خود شماست . قبلا به امثال شما در شیراز و اراک و تهران و دماوند و بوشهر دقیقا همین طرح مورد نظرت عملا راهنماییشان کردم با متری حدود 10 هزار تومان تا حداقل 2 هزار تومان و الان خوشحالم میبینمشان از کشت پربرکتشان راضی هستند . شما در نظر داشته باشید که بیشترین هزینه در گلخانه مربوط به قیمت زمین و اب کم شور ان یا ایسی کم است بماند هزینه تاسیس بدنه و پوشش ان و اصولا هزینه کشت خیار خودش هزینه ناچیز است اما هزینه ثابت برای ساخت اولیه بنای ن زیاد است .

jovhar

عضو جدید
کاربر ممتاز
پس یعنی نمی خواهین روی پایه کار کنین، البته قیمت لوله بیشتره، 2 لایه 5 اینچش حدود 900- 800تومنه، گلدون(یادم نیست 7 یا 10 لیتری بود) حدود 200 تومن

8 اینچش 1000 تومن داریم
اما گلدون 7 لیتری خیلی ارزون قیمت داری از کجا؟
البته نمیدونم چند لیتری بهتره برا هر بوته

ye barkhord

اخراجی موقت
از ایده زئولیت خوشم اومد.اگه یه چندتا عکس از نمونه کارت بزاری اینجا ممنون میشم
فرض کنیم400 گلدون میخواد؟ چند تومن؟چند کیلو زئولیت ؟چقدر کمپوست؟این شکلی باید زیر گلدون ها مسیر زهکشی درست کنیم که راه حلش چی باشه؟ با شیب بندی مناسب؟هزینه لوله کشی مهم نیست چون از قبل داریم.

عکس از نمونه کارم ندارم عزیزم من از کارهای تحقیقاتیم برای کنفرانس هایم عکس نمیگیرم چه برسه این کارای مدرسه ای ولی راحتتر بگم یا ساده تر اینکه سطح خاکت مسطح است یا شیب دار؟ خودت داری شیب دارش میکنی یا شیب دار هست؟ زئولیت و مخلوط با کمپوست درختی نه کمپوست زباله شهری بهترین ابزار هیدروپونیک خیار در دنیاست . خیار را چون درختیست نمیایند گلدانی کنند و اگر حرفم اجرا کنی هزینه گلدان هم حذف میکنی . شما کف زمینت از مواد زائد پاک سازی کن بعد زئولیت نرم میپاشی و ابیاری میکنی بعد زئولیت سنگوار میریزی و روی ان مخلوط زئولیت با کمپوست درختی باغی یا جنگلی ( خشک باشه و خرد شده ) میریزی و روی ان کود گوسفندی پوسیده میریزی و قبلش نشا کاری میکنی در لیوان یک بار مصرف دانه ای 10 تومانی و بهد منتقل میکنی به محیط کشتت و ابیاری میکنی طبق اصول کار . مشکل خاصی داری با این روش ؟ هم ارزان و هم قابلیت تکرار مجدد برای مصارف اموزشی دارد و هم پر درامد .

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
عکس از نمونه کارم ندارم عزیزم من از کارهای تحقیقاتیم برای کنفرانس هایم عکس نمیگیرم چه برسه این کارای مدرسه ای ولی راحتتر بگم یا ساده تر اینکه سطح خاکت مسطح است یا شیب دار؟ خودت داری شیب دارش میکنی یا شیب دار هست؟ زئولیت و مخلوط با کمپوست درختی نه کمپوست زباله شهری بهترین ابزار هیدروپونیک خیار در دنیاست . خیار را چون درختیست نمیایند گلدانی کنند و اگر حرفم اجرا کنی هزینه گلدان هم حذف میکنی . شما کف زمینت از مواد زائد پاک سازی کن بعد زئولیت نرم میپاشی و ابیاری میکنی بعد زئولیت سنگوار میریزی و روی ان مخلوط زئولیت با کمپوست درختی باغی یا جنگلی ( خشک باشه و خرد شده ) میریزی و روی ان کود گوسفندی پوسیده میریزی و قبلش نشا کاری میکنی در لیوان یک بار مصرف دانه ای 10 تومانی و بهد منتقل میکنی به محیط کشتت و ابیاری میکنی طبق اصول کار . مشکل خاصی داری با این روش ؟ هم ارزان و هم قابلیت تکرار مجدد برای مصارف اموزشی دارد و هم پر درامد .
در واقع یه قطعه زمین ساخته میشه که اجزای خاک گیاه رو خودمون انتخابی انتخاب میکنیم؟

ye barkhord

اخراجی موقت
در واقع یه قطعه زمین ساخته میشه که اجزای خاک گیاه رو خودمون انتخابی انتخاب میکنیم؟

بله خانم همینه که میگی .....

با این روش میشه متری 10 هزار تومان کشت کرد اما با اخذ یک سری رهنمودهای خاص میشه متری 500 تومان یا 5000 ریال هم خیار درختی کشت کرد که بستگی داره به منطقه اما خبر دار شدیم که کشاورزان جنوب کشور دارند روی خیار و گوجه فرنگی و فلفل دلمه پلاستیک با رویکرد صادرات کشت میکنند و این یعنی گرانی این محصولات در زمستان خب البته کسی نمیاد رب گوجه ارزان کنار بگذاره و گوجه صادراتی رنگ زرد بنفش صورتی ابی فیروزه ای گران قیمت بخرد بلکه اونها واسه صادرات هست که این تکنیک زئولیت در بوشهر خوب جواب داده . اواخر این هفته میام شیراز احتمالا میمند و بوشهر و کازرون و بندرعباس برای کارهای تحقیقاتی خودم و اگر فرصت کنم حاضرم حضوری سر پروژه های مورد نظر دوستان رایگان خدمتگذاری کنم. شاید کمترین خدمتی باشد که از دستم بر میاد .

dalin

عضو جدید
کاربر ممتاز
:gol:سلام دوست عزیز

ما تو باغچه مون درخت انجیر و انار داریم و یه درخت خرما ی کوچیک یک ساله . در مورد افت هم باید بگم تو باغچه مون بجز کرم خاکی . خر خاکی هم داریم .بقیه افتها رو هم نمی شناسم و اگر هم باشه قادر به تشخیص اینکه چی هستن نیستم . در ضمن برگ های یه بوته کوچیک هندونه . سبزیهایی که کاشتیم و لوبیا و صیفی جات رو می خورن .در واقع هر گیاه بوته ایی که کاشتیم وخوردنی بود. فکر کنم بیشتر هم شبها سراغ گیاها میرن و یکشبه برگها شو میخورن:mad::cry::surprised::eek:

سلام

خب شما دو نوع کود به درخت هاتون بایستی بدی
1 - کود کامل ( 20 20 20 ) که کلا سه دفعه به درخت هاتون همراه آب آبیاری بده ( اوایل فروردین - اواخر اردیبهشت - اواخر تیرماه )
یه نمونه خوب موجود ( گروسول ) هست
2 - کود میکرو ( آهن - روی - منگنز - منیزیم و ... ) که به صورت مجموع هستن و همراه هم هست که همراه آب آبیاری به درختان می دی ( اواسط اردیبهشت - اواخر تیر ماه - اواخر مرداد ماه )
یه نمونه خوب ( اکوکوئل میکرومیکس ) هست

برای سم پاشی
کرم خاکی جزو موجودات مفید هست نیازی نیست سم پاشی کنی
ولی برای خورده شدن برگ ها باید یه سم پاشی کنی ( دیازنون یه حشره کش عمومی هست ولی می شه از دیگر سم های حشره کش نیز استفاده نمود )

dalin

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام مهندس

آقا در بحث تغذیه باغ انار اگه سوالی باشه من در خدمتم ....

کمک

کمک

:cry:کمک
مطلب درباره خشک سالی و تاثیرات آن بر محصولات کشاورزی لازم دارم ممنون می شم از راهنمایی تونالناتناتمهه.jpg

m.zaki

عضو جدید
مقاله در مورد خشکسالی

مقاله در مورد خشکسالی

مشاهده پیوست 296.pdfمشاهده پیوست 291.pdf
:cry:کمک
درباره خشک سالی و تاثیرات آن بر محصولات کشاورزی لازم دارم ممنون می شم از راهنمایی تونمشاهده پیوست 36114

سلام خانم مهندس
من چندتا مقاله در مورد خشکسالی دارم امیدوارم به دردتون بخوره
اما اگه منظورتون تنش خشکی و اثر آن بر محصولات کشاورزی هست، بگین تا در اون مورد هم واستون مطلب بذارممطلب

آخرین ویرایش:

sps_119

عضو جدید
سلام دوستان
من در مورد شمشاد اطلاعاتی میخواستم ،میخواستم ببینم کی باید قلمه بگیرم و ........
مرسی

هوای صبح

عضو جدید
سلام به همگی ببخشید من اطلاعاتی در مورد گیاه شناسی و کاشت ، داشت ، برداشت و خلاصه هرچی در مورد لوبیا سبز می دونید می خوام چون من رشتم به باغبانی ربطی نداره اما استاد علوم باغیمون چنین مقاله فارسی خواسته لطفاً یکی کمکم کنه.ممنون.

mehdipesse

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
جناب زكي ميشه يه مقاله در مورد الكترو اسمز هم باي بنده بذاريد
خدا خيرتون بده
:gol::gol:

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
دوست من در مورد شمشاد سوال کردین اما نگفتین کدوم منطقه زندگی میکنین

اگه شمال کشور باشید از همین الان تا خود اوایل خرداد میتونید قلمه بزنید
اما جاهی دیگه کشور میتونید از اوایل بهار شروع کنین
:smile:

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
چونکه

راستش برا اینکه سرما در شمال ایران که معتدله بسیار کمتر از دیگر نواحی کشور هست البته این فصل در جنوب هم بسیار فصل مناسبی برا قلمه زدن هست

jovhar

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوال:
بسترخاکی باشه و زئولیت به روشی که گفتی بریزیم خوبه؟
اونوقت میشه اسمشو گذاشت هیدروپونیک؟

alestromeria

عضو جدید
سلام
کسی کتاب plant propagation by hartmann بصورت فایل نداره؟؟؟؟؟
خوده کتابو دارم، ترجمه خوشخوی منظورم نیست آ، اصل کتابومیگم، بصورت فایل میخام.

Sorin Z

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوال سوال..... توی سته های سخت (Pepo) اندوکارپ کجاست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/

گلابتون

مدیر بازنشسته
منم يه سوال دارم
خرمالوهاي باغچه پدرم همشون رسيدن...اما همين كه رسيدگيشون كامل ميشه لكه هاي سياه ريز روشون پديدار ميشه..بعد از يكي دو روز اين لكه ها زياد ميشه و تقريبا در داخل ميوه ريشه دار ميشه و طولاني ميشه و بعد از همون سوراخها آب ميوه شروع به ريزش ميكنه....
نميدونم مشكلش چيه...
بچه ها شما ميدونيد...خيلي خيلي فوري نياز به حل موضوع دارم...حداقل تا فردا....
خواهشااااااا زودتر بهم جواب بديد...