سلام مهدی جان ، یه چند تا تجربه دارم که بهت بگم بد نیست من پارسال 11 هکتار کشت کردم تو زمین خودم :
---- برای کاشت بهتره که از دستگاه جیران صنعت که واسه لوبیا است استفاده کنی ( البته ببین جواب میده یانه) . حالا چرا ؟ چون دستگاه ردیف کار چغندر رو باید صفحه گردونش رو عوض کنی و یه 36 سوراخه بذاری این باعث میشه که فاصله بین دانه هات تو هر ردیف یه مقدار خوب نباشه ، مثلا تو کشت من که پارسال بود خیلی تنک شد یکی مینداخت یکی نمینداخت . فاصله ردیف هات هم میشه 50 سانت که یکم زیاده . در ضمن عمق هم خیلی قابل تنظیم نیست ، چون دستگاه چغندر کاره عمق کمی میده و در ضمن شیار میندازه ، همدانیکاره دیم هم خوبه ولی بازم تراکم و فاصله و عمق دست خودت نیست . این رو کلی بگم که تو ایران هیچ دستگاهی کالیبره نیست و واسه همین این دستگاه ها خوب کار نمیکنن.
---- حتما از بذر هاشم یا ارمان یا ازاد استفاده کن ( نمیدونم کدومشون واسه دیم بهتره ) ولی بدون که اگه رقم نخودت اصلاح شده نباشه کللی ضرر میکنی . این یه تذکر جدیه من واسه همین عملکردم اومد پایین .
---- حتما و حتما و حتما از بنومیل + کاپتان برای ضد عفونی استفاده کن ( بذر مال) . با توجه به تحریم ها الان کارخونه ها جنس خوب نمیدن واسه همین 2 یا 3 برابر مقدار توصیه شده استفاده کن . جدیدا بیماری فوزاریوم اپیدمی شده و خیلی خسارت میزنه
---- حتما از کود بیولوژیک 2 برابر دوز مصرفی استفاده کن ( بذر مال ) و مطمئن باش که حتما بچسبن به بذر ( هم کود هم سم ضد عفونی)
---- هرچقدر زودتر که میتونی بکارر ( تو کرمانشاه و لرستان مخصوصا) چون خیلی تو اندازه بوته تاثیر داره ایو من خودم ضرر کردم که 2 هفته دیرتر کاشتم .
---- اگه بتونی جایی بکاری و جوری بکاری که بتونی اب هم بدی تو گل و غلاف و پر کردن عالی میشه محصولت .
-----برای برداشت نمیدونم چرا اینقد حساسی ؟ من 11 هکتار رو تو 5 روز چیدم با میانگین 16 نفر تو روز .و کلش رو تو یه روز جمع کردم زیاد فکر این مورد نباش .
----- یه بدی برداشت مکانیزه اینه که باید بزاری همه نخود هابرسن ( اکثرشون) و بعد برداری که خودش باعث ریزش میشه
------ حتی اگه هد کمباین رو عوض هم کردی به نظرم با کمباین نکوبش . چو کمباین واسه دانه ریزان . من 2 تا کیسه رو با کمباین زدم که خیلی شکسته و چوب قاطیش کرد . ولی خرمن کوب لوبیا عالی عمل میکنه ( باید سرند دونه درشت باشه نه گندم) . این رو جدی میگم اصلا با کمباین نکوب . تو کتاب ها و اینترنت و... همه بحث ها علمیه نه عملی . تو عمل دستگاه ها اصلا کالیبره نیست و وقتی خود گندم و جو رو اینهمه ریزش و پرتی میده ، ببین با نخود چه میکنه . منم تو اینترنت دیدم و فکر کردم شدنیه ولی تو ایران با این دستگاه ها ........
پس:
بذر رو خوب انتخاب کن و با سموم و کود بذر مال کن - 2 برابر توصیه شده ( عامل مهمه )
زمان کشت رو تا جائی که میتونی زودتر کن . مثلا من 20 اسفند اراک کاشتم که هنوز هوا سرد بود و گندم و یونجه رشد نداشتن ولی اونی 20 بهمن کاشته بود 2 برابر من بوته داشت
عمق کشت رو ترجیحا کم بگیر مخصوصا اگه اب میدی ( نهایتا 5 سانت) من همه جورش رو امتحان کردم ، عمق سطحی بهتره
حتما سعی کن تو گل و غلاف و پر شدن اب بدید تقریبا محصول 2 یا 3 برابر میشه
به هیچ وجه به فکر کمباین نباش که دانه ها همه شکسته و چوب زیاد میده
بین گل و غلاف خیلی مزرعه رو بازدید کن چون هلیوتیس بیوفته تقریبا همه رو میخوره ( 3 برابر لوبیا سرعت گسترش داره)
تو کرمانشاه بهتر جواب میده
فکر برداشت نباش . کارگرا میکنن و بافه میکنن و کلا من تو 1 روز 10 هکتار بافه رو 3 نفری با تراکتور جمع کردیم . سخت نگیر رفیق .
حالا یه سوال : چند هکتار میخوای بکاری که میگی وسیع ؟
ممنونم اطلاعات خوبی گرفتم .

حدود 100هکتار اما یکجا نیست