مشاوره، سوال و درخواست مطالب مهندسی کشاورزی ...

yaldayi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
زیادی آبش دادیناااااا

شاید دچار پوسیدیگی ریشه شده !!! یه سر به ریش بزنید !!!

هر وقت که خاکش نسیتا خشک میشد آب میدادیم. الان برگاش خیلی گِرد شدن و سبز پررنگ.و رو به داخل خمیده شدن.اما گوشت دارن!
چه جوری سر به ریشش بزنم؟؟!!از کجا بفهمم ریشش پوسیده؟

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
نمیتونم زهکشیش رو با اطمینان بگم...گلدون کاملا سفالی بهتر نیس؟
دقیق نمیدونم چه خاکیه من ترکیب نکردم...ولی بیرون که نشون دادم خاکی رو گفت بخرم که توش پر از خاشاک و موادایی بود که نمیدونستم چیه منم فکر میکردم این خاک مرغوبیه.
گلدونو توی خونه جلوی پنجره سمت نور شمال نگهش داشتم.
نه اتفاقا گلدون سفالی باعث تجمع نمک میشه !!

به نظر من خاک گلدونتون عوض کنید !! هم بهار یه خونه تکونی میشه براش هم یه نگاه به ریشه و ناحیه طوقه اش بندازید ببنید سیاه و پوسیده شده یا نه ؟!؟! اگه آری که دیگه فاتحه و... اگه نه که امید داشه باشید حالش خوب میشه !!! البته یکم شوک تعویض گلدان داره دیگه !!

yaldayi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نه اتفاقا گلدون سفالی باعث تجمع نمک میشه !!

به نظر من خاک گلدونتون عوض کنید !! هم بهار یه خونه تکونی میشه براش هم یه نگاه به ریشه و ناحیه طوقه اش بندازید ببنید سیاه و پوسیده شده یا نه ؟!؟! اگه آری که دیگه فاتحه و... اگه نه که امید داشه باشید حالش خوب میشه !!! البته یکم شوک تعویض گلدان داره دیگه !!

آخه یکی داشتم یکم توی ظرف فلزی نگه داشتم کلا مرد.بم گفتن چون هوا نکشیده اکسیژن نداشته سکته کرده!گفتم شاید گلدون سفالی هوا رو منتقل میکنه.
اگه اسم خاک خاصی رو میدونید بم بگید ممنون میشم.و اینکه تعویض خاکش با چه اصولی باشه؟راستی این گل اسمم داره؟

eliot -esf

کاربر ممتاز
هر وقت که خاکش نسیتا خشک میشد آب میدادیم. الان برگاش خیلی گِرد شدن و سبز پررنگ.و رو به داخل خمیده شدن.اما گوشت دارن!
یعنی این عکس مال الانش نیس !؟؟! (اینطور که گیاهتون وصف کردید !! به نظر من حالش خوبه !! ( حساس نشو !! )

آخه یکی داشتم یکم توی ظرف فلزی نگه داشتم کلا مرد.بم گفتن چون هوا نکشیده اکسیژن نداشته سکته کرده!گفتم شاید گلدون سفالی هوا رو منتقل میکنه.
اگه اسم خاک خاصی رو میدونید بم بگید ممنون میشم.و اینکه تعویض خاکش با چه اصولی باشه؟راستی این گل اسمم داره؟
ظرف فلزی :surprised: ببینین چیزی که تو اکسیزن رسانی به ریشه نقش داره بیشتر بافت و ساختمان خاک و اینکه گلدونتون زهکشی مناسبی داشته باشه حالا میتونید هر نوع گلدونی داشته باشد ولی گلدون فلزی زنگ میزنه و زشته
گلدون های سفالی هم نمک آب به خودشون جذب میکنند و بیشتر این نمک کف گلدون تجمع پیدا میکنه بعد از یه مدتی ریشه به این قسمت های شور میرسه و خوب دوس نداره و گلتون دچار مشکل میشه
بهترین نوع گلدونی که میتونید انتخاب کنید همین گلدان های پلاستیکی است !!

اما در مورد خاک ...
اینطور که من میبینم توی خاکتون شلتوک برنج هست !! شلتوک باعث میشه که خاک رطوبت خودشو بیشتر حفظ کنه و فاصله دور آبیاریتون افزایش پیدا میکنه !!

اسم گلتون فک کنم برگ قاشقیه !! (من گیاه شناسیم ضعیفه :whistle:)
نحوه تعویض گلدان دوستان باغبانی مطرح کنند بهتر ( بالاخره اون ها متخصصش اند !!! یهو من یجاشو اشتباه میگم )

yaldayi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یعنی این عکس مال الانش نیس !؟؟! (اینطور که گیاهتون وصف کردید !! به نظر من حالش خوبه !! ( حساس نشو !! )

ظرف فلزی :surprised: ببینین چیزی که تو اکسیزن رسانی به ریشه نقش داره بیشتر بافت و ساختمان خاک و اینکه گلدونتون زهکشی مناسبی داشته باشه حالا میتونید هر نوع گلدونی داشته باشد ولی گلدون فلزی زنگ میزنه و زشته
گلدون های سفالی هم نمک آب به خودشون جذب میکنند و بیشتر این نمک کف گلدون تجمع پیدا میکنه بعد از یه مدتی ریشه به این قسمت های شور میرسه و خوب دوس نداره و گلتون دچار مشکل میشه
بهترین نوع گلدونی که میتونید انتخاب کنید همین گلدان های پلاستیکی است !!

اما در مورد خاک ...
اینطور که من میبینم توی خاکتون شلتوک برنج هست !! شلتوک باعث میشه که خاک رطوبت خودشو بیشتر حفظ کنه و فاصله دور آبیاریتون افزایش پیدا میکنه !!

اسم گلتون فک کنم برگ قاشقیه !! (من گیاه شناسیم ضعیفه :whistle:)
نحوه تعویض گلدان دوستان باغبانی مطرح کنند بهتر ( بالاخره اون ها متخصصش اند !!! یهو من یجاشو اشتباه میگم )

نه الان بزرگ شده...قدش اندازه 40 سانتی میشه..4 تام ساقه پر برگ داره...آخه یادگاریه:redface:
بله مرسی متوجه شدم باید چیکار کنم.
ببخشید سوالام زیاد شد فقط یه بار توی خاکش از این حشره های کوچیک که یواش پرواز میکنن و شبیه شته هشتن بود منم اسپری حشره کش یکم زدم بش:redface:.عیبی نداره؟

Hamzeh856

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
اسم گیاه کالانکوئه هست . البته انواع کالانکوئه داریم .

برای اینکه متوجه بشین زهکشی داره یا نه ! زمانی که آب میدین آب باید به راحتی از زیرگلدان خارج بشه .
جنس خاکش هم باید 50 درصد مواد الی و مابقی میتونید از کوکوپیت استفاده کنید . الان گلدون کالانکوئه من تقریبا خالص کوکوپیت هست ولی باید کوددهی هم بشه . ولی با اضافه کردن مواد الی این نیاز کم میشه . همچنین خاکی زهکشی مناسب رو ایجاد میکنه . ریشه های کالانکوئه افشان هست پس خاک سبک تر و با بافت نرم مناسبه .

دما - نور و آبیاری خیلی مهمه . نوسان ابیاری نباید داشته باشه . خاک باید همیشه مرطوب باشه ( غرقاب نباشه )

کالانکوئه چون روز کوتاه هست پس برای گل گرفتن ازش باید حدود چند روزی از ساعت 7 غروب ( یعنی زمانی که گرما نباشه ) تا فردا حدود ساعت 9 زیر پوشش تاریک بمونه تا مجبور به گلدهی بشه . دمای خیلی پایین و یا خیلی بالا باعث جلوگیری از گلدهی میشه .
بهترین دما حدود 20 درجه هست . گلدهی هم از اواسط زمستان تا اوایل بهاره . اقلیم پرورش گیاه هم مهمه ؟

eliot -esf

کاربر ممتاز
نه الان بزرگ شده...قدش اندازه 40 سانتی میشه..4 تام ساقه پر برگ داره...آخه یادگاریه:redface:
بله مرسی متوجه شدم باید چیکار کنم.
ببخشید سوالام زیاد شد فقط یه بار توی خاکش از این حشره های کوچیک که یواش پرواز میکنن و شبیه شته هشتن بود منم اسپری حشره کش یکم زدم بش:redface:.عیبی نداره؟
حشره های کوچک سفید رنگ ؟!؟؟! ( شما که اسپری زدید دیگه چه پرسیدنیه!!! ) ولی برا دفعه بعد بهتر اینکار نکنید چون به همون اسپری سم هم مقاوم میشند و ...

اگه حشره های کوچولو سفید رنگ هستند بهشون میگن سفید بالک که از شیره گیاه تغذیه میکنند و درنهایت باعث ضعف عمومی گیاهتون میشند بهتر برای یه گلدون از اسپری آب استفاده کنید و سعی کنید با دستتون پراکندشون کنید !!

yaldayi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اسم گیاه کالانکوئه هست . البته انواع کالانکوئه داریم .

برای اینکه متوجه بشین زهکشی داره یا نه ! زمانی که آب میدین آب باید به راحتی از زیرگلدان خارج بشه .
جنس خاکش هم باید 50 درصد مواد الی و مابقی میتونید از کوکوپیت استفاده کنید . الان گلدون کالانکوئه من تقریبا خالص کوکوپیت هست ولی باید کوددهی هم بشه . ولی با اضافه کردن مواد الی این نیاز کم میشه . همچنین خاکی زهکشی مناسب رو ایجاد میکنه . ریشه های کالانکوئه افشان هست پس خاک سبک تر و با بافت نرم مناسبه .

دما - نور و آبیاری خیلی مهمه . نوسان ابیاری نباید داشته باشه . خاک باید همیشه مرطوب باشه ( غرقاب نباشه )

کالانکوئه چون روز کوتاه هست پس برای گل گرفتن ازش باید حدود چند روزی از ساعت 7 غروب ( یعنی زمانی که گرما نباشه ) تا فردا حدود ساعت 9 زیر پوشش تاریک بمونه تا مجبور به گلدهی بشه . دمای خیلی پایین و یا خیلی بالا باعث جلوگیری از گلدهی میشه .
بهترین دما حدود 20 درجه هست . گلدهی هم از اواسط زمستان تا اوایل بهاره . اقلیم پرورش گیاه هم مهمه ؟

فکر میکنم همین اسم گیاه باشه(
کالانکوئه)
ولی چقد شبیه قاشقه ای که الیوت جان گفتن هست!!
دقیقا اون وقتی که گیاهه گل داشت بهار بود.خیلی ممنون از کمکتون.تشکر میکنم بازم از اینکه وقت گذاشتین.
;)

yaldayi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
حشره های کوچک سفید رنگ ؟!؟؟! ( شما که اسپری زدید دیگه چه پرسیدنیه!!! ) ولی برا دفعه بعد بهتر اینکار نکنید چون به همون اسپری سم هم مقاوم میشند و ...

اگه حشره های کوچولو سفید رنگ هستند بهشون میگن سفید بالک که از شیره گیاه تغذیه میکنند و درنهایت باعث ضعف عمومی گیاهتون میشند بهتر برای یه گلدون از اسپری آب استفاده کنید و سعی کنید با دستتون پراکندشون کنید !!

رنگشونو ندیدم!!خاکستری باید باشن...همونا که توی میوه های گندیده هستن .آخه گفتم سم پاشیه گیاهان همینجوریه دیگه..حشره کشم یجور سمه خب!!!:Dبله چشم با دست زدم به گلدون بعد فکر کردم نکنه ضربه به گلدونه براش مضر باشه.ولی بله نباید میزدم.

خیلی کمک کردین مغازه های زیادی گلدونو دیدن ولی هر کی چیزی میگفت.از حرفای شما چیز بیشتری متوجه شدم.
خیای ممنون از اینکه حوصله به خرج دادین و جواب سوالامو نوشتین.مرسی واقعا
:smile:

Hamzeh856

کاربر ممتاز
اگه پشه های سیاه یا خاکستری باشه همون اسپری پیف پاف روی خاک گزینه خوبیه!

منم از حشر کش استفاده کردم و همین حشره های کوچیک رو از بین میبره که تو خاک هستن . من استفاده کردم راضی بودم .

nazi jooon

کاربر ممتاز
نمیتونم زهکشیش رو با اطمینان بگم...گلدون کاملا سفالی بهتر نیس؟
دقیق نمیدونم چه خاکیه من ترکیب نکردم...ولی بیرون که نشون دادم خاکی رو گفت بخرم که توش پر از خاشاک و موادایی بود که نمیدونستم چیه منم فکر میکردم این خاک مرغوبیه.
گلدونو توی خونه جلوی پنجره سمت نور شمال نگهش داشتم.

دوست عزیز :
1)زیادی بین گلدون پلاستیکی . سفالی نیست..هر کدوم مزایا و معایب خاص خودشونو دارن ولی من گلدون سفالی رو ترجیح میدم
2)توجه داشته باشین که ته گلدونتون سوراخ داشته باشه(چه پلاستیکی و چه سفالی)
3)به اندازه 2 سانت ته گلدونتون از سنگ ریزه نسبتا درشت استفاده کنین که تو پارک در قسمت شهربازی اصولا از این سنگ ریزه ها زیاده(بهش نخودی میگن)...(از تکه های شکسته گلدون سفالی هم میشه استفاده کرد که قبلا گفتم)
4)خاک گلدون در اکثر گلای آپارتمانی از درصد زیر تهیه میشه...یک سوم خاکبرگ کاملا پوسیده(که شامل کود حیوانی و کمپوست و کوکوپیت و پرلایت و این حرفاست..)که خاکبرگ از گلفروشی ها قابل تهیه ست و قیمتش 3000 تومنه+یک سوم ماسه بادی یا ماسه ی الک شده که خیلی نرم باشه(الک ندارین از صافی استفاده کنین)+یک سوم خاک باغچه...این بهترین ترکیب خاکیه..
5)موقع انتقال حواستون باشه ریشه گیاه هوا نخوره..وقتی بوته رو از گلدون در آوردین قسمت ریشه رو بذارین داخل یه کیسه فریزر و سریع گلدونتون رو آماده کنین و گیاه رو از پلاستیک درارین وبه گلدون جدید انتقال بدین
6)بعد از انتقال با دو دست کمی اطراف بوته روی سطح خاک فشار بدین تا خاک به ریشه بچسبه..
7)ابیاری کنین (به اندازه دو لیوان برای این گلدونی که عکسشو گذاشتین)
8)در جای مناسب نگهداری کنین..
9)آخیش..خسته شدم....
10)والسلام..موفق باشین...

yaldayi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دوست عزیز :
1)زیادی بین گلدون پلاستیکی . سفالی نیست..هر کدوم مزایا و معایب خاص خودشونو دارن ولی من گلدون سفالی رو ترجیح میدم
2)توجه داشته باشین که ته گلدونتون سوراخ داشته باشه(چه پلاستیکی و چه سفالی)
3)به اندازه 2 سانت ته گلدونتون از سنگ ریزه نسبتا درشت استفاده کنین که تو پارک در قسمت شهربازی اصولا از این سنگ ریزه ها زیاده(بهش نخودی میگن)...(از تکه های شکسته گلدون سفالی هم میشه استفاده کرد که قبلا گفتم)
4)خاک گلدون در اکثر گلای آپارتمانی از درصد زیر تهیه میشه...یک سوم خاکبرگ کاملا پوسیده(که شامل کود حیوانی و کمپوست و کوکوپیت و پرلایت و این حرفاست..)که خاکبرگ از گلفروشی ها قابل تهیه ست و قیمتش 3000 تومنه+یک سوم ماسه بادی یا ماسه ی الک شده که خیلی نرم باشه(الک ندارین از صافی استفاده کنین)+یک سوم خاک باغچه...این بهترین ترکیب خاکیه..
5)موقع انتقال حواستون باشه ریشه گیاه هوا نخوره..وقتی بوته رو از گلدون در آوردین قسمت ریشه رو بذارین داخل یه کیسه فریزر و سریع گلدونتون رو آماده کنین و گیاه رو از پلاستیک درارین وبه گلدون جدید انتقال بدین
6)بعد از انتقال با دو دست کمی اطراف بوته روی سطح خاک فشار بدین تا خاک به ریشه بچسبه..
7)ابیاری کنین (به اندازه دو لیوان برای این گلدونی که عکسشو گذاشتین)
8)در جای مناسب نگهداری کنین..
9)آخیش..خسته شدم....
10)والسلام..موفق باشین...

بله
خیلی ممنونم ازتون
:w27: و همه ی شما مهندسان کشاورزی که به خوبی جواب سوالامو دادین.از همتون متشکرم:gol:

mahsa jan

عضو جدید
صنایع غذایی

صنایع غذایی

سلام دوستان عزیز
من تازه وارد این سایت هستم لطفا" کمکم کنید چه جوری باید از این سایت مقاله بگیرم
مقاله درباره گوشت و کلیان آن می خوام.:(

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
سلام دوستان عزیز
من تازه وارد این سایت هستم لطفا" کمکم کنید چه جوری باید از این سایت مقاله بگیرم
مقاله درباره گوشت و کلیان آن می خوام.:(
سلام
چنتا کار میتونید انجام بدین:
1- با توجه به موضوع و نوع مطلبی که میخواید به هر یک از زیربخش های تالار کشاورزی مراجعه کنید و در تاپیکهای ارسال شده به دنبال موضوع مورد نظر خود بگردید!
2- با استفاده از جستجوي پيشرفته باشگاه و درج کلمات کلیدی مورد نظرتون به جستجوی مطالب موجود در تالار بپردازید
3- در هر تالار یک تاپیک با عنوان سوال و درخواست وجود داره که میتونید اونجا درخواستتون رو عنوان کنید تا دوستانی که اطلاع دارن به شما کمک کنن

دوستان به نظرتون چه کشتی تو گلخونه کنم که فروش خیلی خوبی داشته باشه؟
منظورم اینکه گل یا اینکه چیزای دیگه؟درآمدش تو یکسال به طور متوسط چقدره؟فروشش هم مثلا متوسط باشه؟طول هم 14 عرض هم 6//
لطف کنید هم بگین محصول چه محصولی بشه و هم اینکه فروش تو یکسال چقدر میشه؟

eliot -esf

کاربر ممتاز
دوستان به نظرتون چه کشتی تو گلخونه کنم که فروش خیلی خوبی داشته باشه؟
منظورم اینکه گل یا اینکه چیزای دیگه؟درآمدش تو یکسال به طور متوسط چقدره؟فروشش هم مثلا متوسط باشه؟طول هم 14 عرض هم 6//
لطف کنید هم بگین محصول چه محصولی بشه و هم اینکه فروش تو یکسال چقدر میشه؟
باید به موقعیت جغرافیایتون توجه کنید یعنی ببنید محلی که میخواید محصولتون عرضه کنید تو چه وضعیتیه !!
فاصله محل تولید تا محل عرضه چقدر و هزینه حمل و نقلش چطوریه ؟
مردم اون منطقه بیشتر چی دوست دارند ؟یا وجود چه محصولی در اون منطقه کمه و از راه دور میارن گرون میشه !! شما میتونید همون محصول عرضه کنید با قیمت کمتر و کلی فروش داشته باشید !!
البته این که چه محصولی انتخاب کنید به خیلی چیز ها دیگه هم بستگی داره !!

کلا اینکه باید همه جوانب از قبل پیش بینی کنید و بخصوص راه ورود آفات و بیماری ها ببندین از قبلش کامل همه چی ضدعفونی و استریل باشه !! گلخونه خیلی ریسک داره و باید به همه نکات توجه کنید وگرنه ببخشیدا ...

همه چی رو متوسط باشه درآمدش چطوریه؟.اینک بگم تو اون منطقه هیچ گلخونه ای نیست هیچ چیز هم کشت نمیشه به صورت گلخونه ای
فقط میخوام بدونم درامدش چقدر که مثلا من دارم خرج میکنم گلخونه رو میزنم میصرفه یا نه.
دادا فقط یع اعدد میخوام حالا پایین تر از اون متوسط هم شد موردی نداره فقط مزنه میخوام بیاد دستم که برم دنبال کارهاش که ببینم چطوره

Phyto

مدیر تالار
به فرمایشات دوستمون اضافه کنم که چنتا نکته رو باید مورد توجه قرار بدین:
1- مهمترین نکته بازار فروش (قبل از تولید حتما بازار هدفتون رو مشخص کنید)
2- زمانبندی مناسب (برای عرضه در بهترین زمان تقاضا)
3- امکانات گلخانه ای موجود و هزینه ای که میتونید برای تولید در نظر بگیرین (هزینه اولیه و هزینه جاری)

اگه تازه کار باشین خیار و گوجه گزینه خوبیه (بخصوص خیار) ولی اگه میخواین رو یه گلخونۀ مدرن کار کنید بهتره یا برید سراغ یه کشت هیدروپونیک (مثل توت فرنگی) یا گلهای شاخه بریده
این که اطراف شما چه کشت هایی وجود داره و اینکه در زمین گلخونه شما قبلا چی کاشته شده و سابقۀ چه آفات و بیماریهایی داره هم مهمه!

نمیشه مزنه داد که چقدر درآمد داره! بستگی به خیلی چیزا داره که در این مجال نمیگنجه! ولی اگه همه چیز به خوبی پیش بره رو یه گلخونه خیار با این وسعت میتونید به 10 - 15 تومن سود حساب کنید!

به فرمایشات دوستمون اضافه کنم که چنتا نکته رو باید مورد توجه قرار بدین:
1- مهمترین نکته بازار فروش (قبل از تولید حتما بازار هدفتون رو مشخص کنید)
2- زمانبندی مناسب (برای عرضه در بهترین زمان تقاضا)
3- امکانات گلخانه ای موجود و هزینه ای که میتونید برای تولید در نظر بگیرین (هزینه اولیه و هزینه جاری)

اگه تازه کار باشین خیار و گوجه گزینه خوبیه (بخصوص خیار) ولی اگه میخواین رو یه گلخونۀ مدرن کار کنید بهتره یا برید سراغ یه کشت هیدروپونیک (مثل توت فرنگی) یا گلهای شاخه بریده
این که اطراف شما چه کشت هایی وجود داره و اینکه در زمین گلخونه شما قبلا چی کاشته شده و سابقۀ چه آفات و بیماریهایی داره هم مهمه!

نمیشه مزنه داد که چقدر درآمد داره! بستگی به خیلی چیزا داره که در این مجال نمیگنجه! ولی اگه همه چیز به خوبی پیش بره رو یه گلخونه خیار با این وسعت میتونید به 10 - 15 تومن سود حساب کنید!
ممنون.پس همه چیز اگه نرمال باشه سالی 10الی 15 میلیون سوده درسته؟
بازم ممنون ازتون
حالا یه سوال پرورش قارچ سخته؟منظورم تجیزاتش هست

Phyto

مدیر تالار
ممنون.پس همه چیز اگه نرمال باشه سالی 10الی 15 میلیون سوده درسته؟
بازم ممنون ازتون
حالا یه سوال پرورش قارچ سخته؟منظورم تجیزاتش هست
هر کاری سختی های خودشو داره! با کسب تجربه آسون میشه ... تجهیزات سنگینی نمیخواد
یه نگاهی به این تاپیک بنداز بعد اگه سوالی داشتی بپرس:
http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php/37171-پرورش-قارچ-خوراکی

Hamzeh856

کاربر ممتاز
یه چیزی رو در مورد خیار بگم که دوستمون تو آمل هستن . خیار تو مناطق رطوبتی بیشتر افت میزنه و باید سطح رطوبت رو پایین نگه داشت و از طرفی باردهی کمتر داره . گوجه تو شمال کشت میشه ولی خیار تو گلخونه های معمولی دردسر زیادی داره

گلخونه 84 متر خیلی کوچیکه ولی برای شروع به عنوان تست میشه گفت خوبه . هزینه اولیه شروع کار بسته به نوع سازه متغیر هستش ... ساده ترینش حداقل 4 تومن براتون هزینه داره . البته با توجه به امکانات لازم ( سوخت -برق و.....)

Phyto

مدیر تالار
ای بابا این گلخونه 84 متره فقط؟!! من چرا فکر می کردم هفصد هشصد متره؟!!!!!

eliot -esf

کاربر ممتاز
یه چیزی رو در مورد خیار بگم که دوستمون تو آمل هستن . خیار تو مناطق رطوبتی بیشتر افت میزنه و باید سطح رطوبت رو پایین نگه داشت و از طرفی باردهی کمتر داره . گوجه تو شمال کشت میشه ولی خیار تو گلخونه های معمولی دردسر زیادی داره

گلخونه 84 متر خیلی کوچیکه ولی برای شروع به عنوان تست میشه گفت خوبه . هزینه اولیه شروع کار بسته به نوع سازه متغیر هستش ... ساده ترینش حداقل 4 تومن براتون هزینه داره . البته با توجه به امکانات لازم ( سوخت -برق و.....)

رطوبت - آفت :surprised: احیانا منظورتون رطوبت بیماری نبود ؟!؟

آفات بیشتر تو محیط های گرم و خشک بیشتر هستندااا!! دقیقا شما چه آفتی مدنظرتون بیشتر بود ؟!؟

دیگاه من اگه جای این آقا بودم و گلخونه داشتم یا سرمایه ای داشتم برای گلخونه زدن ....

گوجه را که به هیچ وجه انتخاب نمیکردم بخاطر توتا که شدید شایع شده و دردسر های راههای مبارزش !!!
خیار هم شنیدم میگن خیلی حساس و بذرش باید از هلند دونه ای بخریم گروون پس نه !!

درنتیجه سعی میکنم یه چیز جدید و دوس داشتنی انتخاب کنم مثلا سبزی خوردن های گلدانی از این مدلیهاا که تو شبکه های اونور آبی نشون میده هاااا !! از اون ها
بچه های باغبانی به نظرتون میشه همچین چیزی گلخونه ای تولید کرد؟!؟!

شاید یکم قیمت این نوع سبزی خوردن گروون تر بشه ولی ..
1- به صورت کاملا ارگانیک باشه و درنتیجه سالمه
2- نیاز به پاک کردن دیگه نداره
3- زیباست و تو روحیه مردم تاثیر مثبت میگذاره
4- تازه دو جنبه کارایی میتونه داشته باشه هم به عنوان یه گلدون زینتی و هم به عنوان سبزی خوردن

نظرتون ؟!؟

Hamzeh856

کاربر ممتاز
خیار رو تو شمال تست کردیم و با مشکل رو به رو شده ولی تو مناطق گرمسیری بهترین عملکرد رو داشته . وقتی تو گلخونه بخوای به صورت سود آوری کار کنیم باید بذر اصلاح شده و خارجی تهیه کرد . حالا هلندی یا آمریکایی . این بذر ها هم در انواع مختلف و برای فصول خاص و اقلیم آماده شدن . یعنی شما نمیتونید یه بذر رو تو هر فصلی خواستین بکارین . بذر خیار الان حدود 500 تومن دونه ای هست و گوجه هم 250 .

هر بذری بخواد تهیه بشه باید اصلاح شده و مناسب اقلیم و فصل کشت باشه پس قیمتش بالاس ولی کیفیت محصولش مناسبه .

کنترل آفت و بیماری تو محل رطوبتی آسونه ؟ تو این محل ها رشد بهتری دارن

وقتی شما صحبت از سبزی خوردن گلدانی میکنید ، باید ببینید چقد هزینه براش میشه و همچنین وقتی که براش صرف میشه ؟ شاید شکل شیک و قشنگی داشته باشه ولی بازار فروش رو نداره و همچنین باید کلی وقت برای اینکار صرف کرد . از کاشت بذر و انتقال نشاء و ..... که صرف نداره به نظرم .
من خودم بعد عید گلخونه رو زیر کشت گوجه میخوام ببرم و تو شمال این کار انجام شده و مشکلی هم نداشته .

به جای اینکه 84 متر بنا برای گلخونه بگیرم الان شده 112 متر.
حالا به نظرتون چند نوع محصول کشت کنم بهتره یا اینکه یک نوع باشه؟
دوستان چه نوعی هم تو شمال کشت میشه و هم اینکه سود آور هست؟

Hamzeh856

کاربر ممتاز
به جای اینکه 84 متر بنا برای گلخونه بگیرم الان شده 112 متر.
حالا به نظرتون چند نوع محصول کشت کنم بهتره یا اینکه یک نوع باشه؟
دوستان چه نوعی هم تو شمال کشت میشه و هم اینکه سود آور هست؟

به نظرم تک محصولی از خیلی جهات بهتره . ... در مورد سود آوری اول باید فصل کشت و بازار رو نگاه کنی . خودت باید بتونی محصول خودت رو به بازار عرضه کنی . باید ببینی پتانسیل و توان این کار رو داری یا بازار اصلا چه محصولی رو بیشتر میطلبه. مثلا گوجه گیلاسی بازار خاص و ویژه خودشو داره که خودت باید بتونی مشتری مخصوص پیدا کنی و بفروشیش و هم محصول لوکسی هست . نمیشه روی یه محصول خاص دست گذاشت و باید تجربه کرد که چه محصولی بازار خوبی داره .

به نظرم تک محصولی از خیلی جهات بهتره . ... در مورد سود آوری اول باید فصل کشت و بازار رو نگاه کنی . خودت باید بتونی محصول خودت رو به بازار عرضه کنی . باید ببینی پتانسیل و توان این کار رو داری یا بازار اصلا چه محصولی رو بیشتر میطلبه. مثلا گوجه گیلاسی بازار خاص و ویژه خودشو داره که خودت باید بتونی مشتری مخصوص پیدا کنی و بفروشیش و هم محصول لوکسی هست . نمیشه روی یه محصول خاص دست گذاشت و باید تجربه کرد که چه محصولی بازار خوبی داره .
مثلا تو زمستون توت فرنگی یا گوجه کشت کرد تو تابستون هم باید به محصولی باشه که کشت عادیش در زمستون باشه.که فروشش خوب باشه.حالا یه چند نوع محصولی که در زمستون و تابستون میشه کشت کرد و بازار خوبی داشته باشه؟ مشتری خاصی هم نباشه چون مشتری پیدا کردنش سخته .

Hamzeh856

کاربر ممتاز
مثلا تو زمستون توت فرنگی یا گوجه کشت کرد تو تابستون هم باید به محصولی باشه که کشت عادیش در زمستون باشه.که فروشش خوب باشه.حالا یه چند نوع محصولی که در زمستون و تابستون میشه کشت کرد و بازار خوبی داشته باشه؟ مشتری خاصی هم نباشه چون مشتری پیدا کردنش سخته .

خب توت فرنگی که بوته چند ساله هست و چند سال پیاپی میتونی کشت کنی . گوجه هم محصول دوره ای هست یعنی مثلا یه دوره از شهریور کشت میکنی تا سال بعد تیر و مرداد گلخونه برای عملیات پاکسازی و ضد عفونی و ..... خالی میمونه .

هم گوجه و هم توت محصولاتی هستن که بازار خودشون رو از دست نمیدن . و برای بهینه سازی میتونی تو حینتولید مثلا گوجه که به زمین اصلی انتقالش دادی بینشون تربچه بکاری و تا بزرگ شدن گوجه تربچه اماده برداشت میشه که با فروشش بتونی هزینه های متفرقه رو بدست بیاری .
در مورد تهیه بذر هم از بذر مخصوص همون منطقه و یا فصل استفاده باید بشه .

eliot -esf

کاربر ممتاز
خیار رو تو شمال تست کردیم و با مشکل رو به رو شده ولی تو مناطق گرمسیری بهترین عملکرد رو داشته . وقتی تو گلخونه بخوای به صورت سود آوری کار کنیم باید بذر اصلاح شده و خارجی تهیه کرد . حالا هلندی یا آمریکایی . این بذر ها هم در انواع مختلف و برای فصول خاص و اقلیم آماده شدن . یعنی شما نمیتونید یه بذر رو تو هر فصلی خواستین بکارین . بذر خیار الان حدود 500 تومن دونه ای هست و گوجه هم 250 .

هر بذری بخواد تهیه بشه باید اصلاح شده و مناسب اقلیم و فصل کشت باشه پس قیمتش بالاس ولی کیفیت محصولش مناسبه .

کنترل آفت و بیماری تو محل رطوبتی آسونه ؟ تو این محل ها رشد بهتری دارن

وقتی شما صحبت از سبزی خوردن گلدانی میکنید ، باید ببینید چقد هزینه براش میشه و همچنین وقتی که براش صرف میشه ؟ شاید شکل شیک و قشنگی داشته باشه ولی بازار فروش رو نداره و همچنین باید کلی وقت برای اینکار صرف کرد . از کاشت بذر و انتقال نشاء و ..... که صرف نداره به نظرم .
من خودم بعد عید گلخونه رو زیر کشت گوجه میخوام ببرم و تو شمال این کار انجام شده و مشکلی هم نداشته .

من که حرفی از کنترل نزدم !! پراکنش کلی آفت و بیماری گفتم !!
بیماری بیشتر تو محیط های مرطوب هست
آفت بیشتر در محیط های گرم و خشک البته این قضیه خیلی دقیق نیسااا (یه دیدگاه کلی نسبت به پراکنش آفات و بیماری ها )
اگه از نظر کنترلی بخوایم نگاه کنیم بستگی به خیلی چیز ها داره که خودتون حتما یه چیز هایی میدونید و اتفاقا باید بگم کنترل بیولوژیک با استفاده از قارچ و باکتری ها تو محیط های مرطوب بهتر جواب میده !!

در مورد سبزی گلدانی باید یه راه کشت آسون وجود داشته باشه !! بازار فروش هم داره اگه قیمتش خیلی بالا نشه !!

مثلا اول کار که این سبزی فروشی های دسته ای پیدا شدن کسی مسلما تحویلشون نمیگرفت
اما کم کم مردم دیدن سبزی خوردنش اصلا نیاز به پاک کردن نداره و حالا کلی مشتری پیدا کردن
( البته نمیدونم تو شهر شما هم هستن یا نه !!! )