مشاوره، سوال و درخواست مطالب مهندسی کشاورزی ...

محسن88

عضو جدید
کاربر ممتاز
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]من فقط اینا رو تونستم بدست بیارم باغبان جان:[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]درختی است محلی که میوه آن مثل انگور کشیده و به رنگ بنفش است.میوه آن گس وترش و رسیده آن شیرین و دوای مریضی قند است.[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]از میوه آن میتوان در الکل سازی ،سرکه سازی ،رنگ سازی،تهیه انواع ترشی و برای خوردن استفاده کرد.درخت جمبو بزرگ و تنومند میشود و در تابستان و زمستان سبز است.[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]اصل جمبو هندیست که به بوشهر آورده شده است.[/FONT]

helios

عضو جدید
منم یه کوچولو پیدا کردم . امیدوارم به دردت بخوره.
جمبو با نام علمی: syzygium javanicum
خانواده : myrtaceae
نام عمومی : water apple , love apple , wax apple
بومی جنوب هند و شرق مالزی و کلا شرق آسیا
مخصوص مناطق حاره ای و پر باران.
در جزیره فیجی به عنوان گیاهی دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. دارای oleanoic acid و ترکیبات ضد HIV می باشد.
درختی حدود 3-10 متر با شاخه های کوتاه وبا برگ های همیشه سبز بیضی یا تخم مرغی شکل به طول 10-25 و عرض 5 تا 10 سانتیمتر . گل های سفید با 4 گلبرگ و پرچم های فراوان .گل ها و میوه های حاصل از آنها محدود به کنار برگها نیستند و می توانند در هر قسمتی از شاخه و انشعابات آن وجود داشته باشند.رنگ میوه ها بسیار متنوع از سفید، سبز، قرمز روشن، قرمز و بنفش و حتی سیاه میباشد. هر چه میوه تیره تر باشد، شیرین تر است.میوه گلابی شکل بوده و قسمت پایین آن مقعر میباشد. ممکن است 3 تا 6 دانه داشته باشد ولی معمولا بیدانه است. در مالزی 2 بار میوه میدهد در پاییز و بهار.
فاصله کاشت درخت ها در باغ باید 6 تا 8 متر باشد.

سحر ستاره

عضو جدید
دكتري مهندسي صنايع غذايي دانشگاه تهران

سلام
من دانشجوي فوق ليسانس مهندسي شيمي-صنايع غذايي هستم
مي خواستم از بچه هاي صنايع غذايي دانشگاه تهران اطلاعات كاملي در مورد كنكور دكتري مهندسي صنايع غذايي به من بدهند
و اگر مي توانند جزوه هاي درسي را از كجا ميتوانم پيدا بكنم. :smile:

سحر ستاره

عضو جدید

سلاممن دانشجوي فوق مهندسي شيمي -صنايع غذايي هستم
مي خواستم در مورد دكتري مهندسي صنايع غذايي دانشگاه تهران به من اطلاعات بدهيد
و جزوات درسي را از كجا مي توانم پيداكنم.

mehrdad20072

عضو جدید
سوال از مهندسین و کلیه دوستان

سوال از مهندسین و کلیه دوستان

با سلام

با توجه به بازار و تورم بهترین محصولی که میشه کاشت و مصرف آّب کمی داشته باشه و سود آوری بالا داشته باشه چی میتونه باشه

ممنون میشم راهنمایی کنید

محسن88

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام مهرداد عزیز
ورود شما رو به جمع صمیمانه باشگاه خوشامد میگم
با توجه به تمامی این عواملی که شما گفتید باز هم تا اطلاعاتی از منطقه مورد نظر شما برای کاشت محصول مثل اطلاعاتی از خاک و آب در دسترس نباشه نمیشه نظر خاصی داد.
منتظر اطلاعات تکمیلی شما واسه پاسخ دادن هستم.

venous_20

عضو جدید
کاربر ممتاز
نمی دونم سوالم ربطی به مهندسین کشاورزی داره یانه
ولی حتما روش دفع افات جزء دروستون هست
برای مبارزه باسوسک فاضلاب درمنازل ازچه سمی باید استقاده کردتا ریشه کن شوند

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
کی میدونه چرا ملو کاکتوسها چروک میشن و رشدشون متوقف میشه,ابشون رو ازدست میدن؟
عزیز میشه بهتر توضیح بدین؟مثلا یه اسم کاکتوس خاص بگین:w16:
نمی دونم سوالم ربطی به مهندسین کشاورزی داره یانه
ولی حتما روش دفع افات جزء دروستون هست
برای مبارزه باسوسک فاضلاب درمنازل ازچه سمی باید استقاده کردتا ریشه کن شوند
بفرمایین
ایشالا که به دردت بخوره:w16:
http://environment-health.blogsky.com/1387/01/16/post-67/
http://ciirang.com/showthread.php?p=52318

venous_20

عضو جدید
کاربر ممتاز
آخرین ویرایش:

venous_20

عضو جدید
کاربر ممتاز
منظورتون اسم سم هست؟یعنی سم خاصی مد نظرتون هست؟
بله اقایی منزل یکی از اقوام ما هرسال سمپاشی میکنه
میگه هر سال سم جدیدی برای سوسکها به بازار میاد (میدونید که سوسک ها سریع به سموم مقاوم میشند)
ولی اسم سم رو پنهان میکنه

agricalture.man

عضو جدید
گلخانه

گلخانه

سلام خدمت دوستان عزيز.مدتيه تصميم به احداث گلخانه گرفتم.از كارشناساي جهاد پرسيدم و هركي يه چيزي ميگه.يكي ميگه خوبه يكي ميگه نه.نظر شما چيه.لطفا اگه در مورد گلخانه سر رشته دارين كمكم كنيد.مرسي.اگه كسي مطلب يا سايت خوب و به درد بخوري ر مورد گلخانه بهم بده ممنونش ميشم.مرسي:gol:

amin_rogh

كاربر فعال مهندسی کشاورزی
کاربر ممتاز
سلام دوستان
من یه مشکل بزرگ دارم.
در محل کارم علف هرز دم اسب بیداد میکنه! با این همه ادعایی که دارم و همه فکر میکنن که من علامه دهرم(شوخی) نمیدونم چه خاکی به سرم بریزم! از بس که دم اسب کندم داغون شدم!
این دم اسبها کاملا با گیاهان دیگه مخلوط هستند. گیاهان موجود هم از تک لپه ای ها و هم از دولپه ای ها هستند. امروز میکنم فردا دوباره در میان. میدونید که ساقه های زیرزمینیش رو نمیتونم در بیارم. مبارزه مکانیکی هم که چاره ساز نیست. گچ هم نمیتونم به خاک اضافه کنم چون گل و گیاهای دیگه هم اونجا هست.پس من چه کار کنم؟(گریه!!!)
خودتون یه نمونه ببینید>

اینم بدون علفش!

آخرین ویرایش:

دونده

عضو جدید
از سم امها استفاده کن .بی نظیره.ساخت دانشجوهای تبریزه.یه خمیرهکه سوسکارو تشنه میکنه اینقدر اب میخورن میترکن. جنازه شون میره تو فاضلاب .اساسی ریشه کن میشن

afsoon6282

مدیر تالار
سلام دوستان
من یه مشکل بزرگ دارم.
در محل کارم علف هرز دم اسب بیداد میکنه! با این همه ادعایی که دارم و همه فکر میکنن که من علامه دهرم(شوخی) نمیدونم چه خاکی به سرم بریزم! از بس که دم اسب کندم داغون شدم!
این دم اسبها کاملا با گیاهان دیگه مخلوط هستند. گیاهان موجود هم از تک لپه ای ها و هم از دولپه ای ها هستند. امروز میکنم فردا دوباره در میان. میدونید که ساقه های زیرزمینیش رو نمیتونم در بیارم. مبارزه مکانیکی هم که چاره ساز نیست. گچ هم نمیتونم به خاک اضافه کنم چون گل و گیاهای دیگه هم اونجا هست.پس من چه کار کنم؟(گریه!!!)
خودتون یه نمونه ببینید>

اینم بدون علفش!
سلام امین جان:gol:
راستش من هر چی کتاب و جزوه داشتم در مورد این علف هرز هیچ کدومش سم معرفی نکرده بودن
تو اینترنت هم هیچی برای مبارزه عنوان نکرده بود
میگم تو اون محیط میتونین که سمپاشی کنین.آره؟
به جز سمپاشی اگه هیچ گیاه دیگه ای نبود میشد زمینو شخم زد که ریزوم ها به روی خاک بیان و یه کاری کرد ولی حالت فضای سبز داره و نمیشه چنین کاری
با دست کندن هم که هم زحمت داره هم دوباره رشد میکنن
فقط میمونه سمپاشی.
نمی تونین گیاهای فضای سبزتون رو عوض کنین؟چیزی که رشدش بیشتر از این باشه

محسن88

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز امین خوب
شما میتونید برای مبارزه با علف هرز دم اسب از سم گلیفوسیت استفاده کنید که از سموم سیستمیک هستش و به راحتی ریزومهاش رو از بین میبره فقط نباید روی گیاه زراعی تون پاشیده بشه.

amin_rogh

كاربر فعال مهندسی کشاورزی
کاربر ممتاز
راستش من هر چی کتاب و جزوه داشتم در مورد این علف هرز هیچ کدومش سم معرفی نکرده بودن
تو اینترنت هم هیچی برای مبارزه عنوان نکرده بود
میگم تو اون محیط میتونین که سمپاشی کنین.آره؟
به جز سمپاشی اگه هیچ گیاه دیگه ای نبود میشد زمینو شخم زد که ریزوم ها به روی خاک بیان و یه کاری کرد ولی حالت فضای سبز داره و نمیشه چنین کاری
با دست کندن هم که هم زحمت داره هم دوباره رشد میکنن
فقط میمونه سمپاشی.
نمی تونین گیاهای فضای سبزتون رو عوض کنین؟چیزی که رشدش بیشتر از این باشه

سلام دوست عزیز امین خوب
شما میتونید برای مبارزه با علف هرز دم اسب از سم گلیفوسیت استفاده کنید که از سموم سیستمیک هستش و به راحتی ریزومهاش رو از بین میبره فقط نباید روی گیاه زراعی تون پاشیده بشه.

سلام
متاسفانه گیاهان موجود رو که نمیتونم عوض کنم.زحمتش هم که زیاد مسئله ای نیست. خوب بهر حال هر کار ی زحمت داره! مسئله اینه که زحمت آدم به نتیجه برسه و کار آدم بی نتیجه نمونه.
از محسن جان هم ممنونم.متاسفانه اینقدر این دم اسبها به گیاهان موجود در فضای سبز گره خورده اند که درواقع هیچگونه امکان اسپری کردن تفکیکی وجود نداره اما بهر حال راندآپ رو سفارش دادم بخرن که لااقل برای جاهای دیگه استفاده کنم.بیشتر منظورم این بود که آیا سم انتخابی برای دم اسب وجود داره یا نه؟
حالا یه سووال دوم هم مطرح شده واسم که از اساتید عزیزم میپرسم.
پیش خودم یه خورده فکر کردم و برای اینکه یه راه حل موقتی پیدا کرده باشم ، در یه قسمتی که حدودا 25متر مربع هست، حدود 20 سانت از سطح خاک رو برداشتم و روی زمین دو لایه غیر قابل نفوذ ( البته ترجمه تحت الفظی اش میشه دستمال ریشه!! بمعنی پارچه ای که ریشه نمیتونه ازش عبور کنه) ( البته از جنس همون موادی هست که در فیبرهای فایبر گلاس بکار میره) پهن کردم و روش رو دوباره خاکریزی کرده ام.و میخوام امتحانی گل بکارم ببینم بازم دم اسب میتونه ازش عبور کنه یانه.
نظر شما چیه؟؟
ممنون
امین رخ

محسن88

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوست عزیزم امین اقای گل
تا جایی که من اطلاع دارم جز راه شیمیایی یا مکانیکی هیچ راهی وجود نداره تا دم اسبا رو نابود کنه
البته امیدوارم موفق بشید.

afsoon6282

مدیر تالار
سلام
متاسفانه گیاهان موجود رو که نمیتونم عوض کنم.زحمتش هم که زیاد مسئله ای نیست. خوب بهر حال هر کار ی زحمت داره! مسئله اینه که زحمت آدم به نتیجه برسه و کار آدم بی نتیجه نمونه.
از محسن جان هم ممنونم.متاسفانه اینقدر این دم اسبها به گیاهان موجود در فضای سبز گره خورده اند که درواقع هیچگونه امکان اسپری کردن تفکیکی وجود نداره اما بهر حال راندآپ رو سفارش دادم بخرن که لااقل برای جاهای دیگه استفاده کنم.بیشتر منظورم این بود که آیا سم انتخابی برای دم اسب وجود داره یا نه؟
حالا یه سووال دوم هم مطرح شده واسم که از اساتید عزیزم میپرسم.
پیش خودم یه خورده فکر کردم و برای اینکه یه راه حل موقتی پیدا کرده باشم ، در یه قسمتی که حدودا 25متر مربع هست، حدود 20 سانت از سطح خاک رو برداشتم و روی زمین دو لایه غیر قابل نفوذ ( البته ترجمه تحت الفظی اش میشه دستمال ریشه!! بمعنی پارچه ای که ریشه نمیتونه ازش عبور کنه) ( البته از جنس همون موادی هست که در فیبرهای فایبر گلاس بکار میره) پهن کردم و روش رو دوباره خاکریزی کرده ام.و میخوام امتحانی گل بکارم ببینم بازم دم اسب میتونه ازش عبور کنه یانه.
نظر شما چیه؟؟
ممنون
امین رخ
عزیز من هر چی گشتم اصلا هیچ راه مبارزه ای پیدا نکردم تماس گرفتم با یه سم فروشی گفتم سم برای علف هرز دم اسب می خوام تو کشت فضای باز هست گفت رانداپ استفاده کنی مشکل حل میشه گفتم برای گلها و گیاهانی که تو فضای باز هستن مشکلی نداره و ریزوم هاشو از بین میبره گفت آره مشکلشو حل میکنه و همون ریزوم ها رو از بین میبره.
حالا میتونی تو یه منطقه که گیاهای دیگه کم هست از این سم بزنی تا خدای نکرده به بقیش آسیب نرسونه ببین چه جوری عمل میکنه بعد اگه جواب داد میتونی برای بقیش استفاده کنی.اگه بشه به طریقی سم رو نزدیک ریشه های همین علف هرز بزنی که به بقیه گیاها نرسه بهتره.(سم با آب)حالا میتوین امتحان کنی ایشالا که جواب میده

در مورد اونی هم که گفتی یه لایه بذاری روی خاک این روش استفاده میشه برای خاکهایی که به هر نوعی آلوده هستن یه پلاستیک یا نایلون میذارن و بعد روشو خاک میریزن و کشت میکنن البته بیشتر کشت های این جوری تو بستر های آماده هست که آلودگی خک به بستر نرسه حالا همون جوری که گفتی میتونی مقداری از خاک رو برداری و جدا کنی و خاک سالم بریزی فقط به نظرم باید گیاهایی استفاده کنی که ریشه زیادی ندارن چون اگه به پلاستیک برسن دیگه جایی برای رشد ندارن مگه اینکه عمق کارت نسبتا زیاد باشه بعدشم یه مورد دیگه که هست اینکه به احتمال زیاد باید مواد غذایی رو خودت یکم اضاف کنی چون مقدار خاکت محدود هست ممکنه کم باشه برای گیاه.میتونی هم کلا بقیه گیاهاتو تو بستر کشت کنی.

z_kahdouei

عضو جدید
سلام يادتونه من يه عكس گذاشته بودم از سبزي هام كه توي بالكن خونه مون بود! همش خشك شد.:cry: ولي من كه خيلي حالم گرفته بود بازم بهشون آب دادم و بعد از مدتي ديدم كه ريحون هام دوباره جوونه زد حالا 5 تا بوته ريحون دارم كه برعكس قبلي ها رشدشون خيلي خوبه. فقط يه سوال داشتم چرا بعضي از ريحونام ساقه ش پيچ مي خوره؟ يعني اينكه مستقيم نميره بالا؟

aipco

عضو
من سوالی داشتم در مورد سرمایه گذاری توی بخش کشاورزی.
فکر می کنید اگه آدم بتونه هکتاری 500 تومن زمین کرایه بکنه (یه چیزی حدود 100 هکتار)...چقدر سرمایه در گردش واسه یک دوره کشت لازم هست (دستمزد نیروی انسانی ماهر و کارگر ساده و بذر و سم و ...) و در نهایت نرخ بازگشت سرمایه چقدر هست؟
مثلا واسه کشت ذرت علوفه ای
من کسی رو پیدا کرده ام که حاضر هست سرمایه گذاری بکنه اما باید توجیه اقتصادی فنی داشته باشم.
ممنون از دوستان

kaghaz rangi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام
دیفن باخم شپشک زده بود .چند روزی هست که سمپاشیش کردم اما هیچ تغییری نکرده..................(از جناب کاکتوس که پرسیدم گفتن سم دورسبان استفاده کنم اما وقتی رفتم خدمات کشاورزیاسم سم یادم نیومد. از خودشون خواستم و سم یادینون(پادینون) رو بهم دادن)
امروز روی برگهای این گیاهم هم چند تا شپشک دیدم البته تعداشون خیلی کمه ( کنار دیفن بود). دارم سکته میکنم. میشه از همین سم استفاده کنم واسش؟ اگه نه چه سمی بهتره؟

شپشکه روی این برگه هستش اما عکسش خیلی واضح نشده.(یه نقطه کرم رنگه)

afsoon6282

مدیر تالار
ببین مریم جان سمپاشی به این صورت نیست که هر وقت بزنی همون موقع جواب بده بسته به سیکل زندگی حشره داره
شپشک ها به کلی چون سپر دارن(به جز نوع نرم تنش) سم خیلی اثر نمیکنه مگر در مراحل خاصی از زندگیش
شپشکش چه جوریه؟گرد داره؟خود حشره چه شکلیه؟
برگتو تمیز کن کاملا هم روش هم پشتش ببین پشت برگاش چیزی هست؟

afsoon6282

مدیر تالار
سلام يادتونه من يه عكس گذاشته بودم از سبزي هام كه توي بالكن خونه مون بود! همش خشك شد.:cry: ولي من كه خيلي حالم گرفته بود بازم بهشون آب دادم و بعد از مدتي ديدم كه ريحون هام دوباره جوونه زد حالا 5 تا بوته ريحون دارم كه برعكس قبلي ها رشدشون خيلي خوبه. فقط يه سوال داشتم چرا بعضي از ريحونام ساقه ش پيچ مي خوره؟ يعني اينكه مستقيم نميره بالا؟
سلام:gol:
دوست عزیز ریحوناتون درست شد یا همون جور پیچش داره؟

من سوالی داشتم در مورد سرمایه گذاری توی بخش کشاورزی.
فکر می کنید اگه آدم بتونه هکتاری 500 تومن زمین کرایه بکنه (یه چیزی حدود 100 هکتار)...چقدر سرمایه در گردش واسه یک دوره کشت لازم هست (دستمزد نیروی انسانی ماهر و کارگر ساده و بذر و سم و ...) و در نهایت نرخ بازگشت سرمایه چقدر هست؟
مثلا واسه کشت ذرت علوفه ای
من کسی رو پیدا کرده ام که حاضر هست سرمایه گذاری بکنه اما باید توجیه اقتصادی فنی داشته باشم.
ممنون از دوستان
سلام دوست عزیز:gol:
ببینین بهترین کار اینه که برین جهاد کشاورزی شهرتون و یه بازرس ببرین تا زمینو ببینه چون بسته به منطقه و مسائلی که ممکنه داشته باشه مثل خاک و آب و ... فرق داره هزینتون درست نمیشه گفت چقدره یا مشخصات زمینو ببرین اونجا تا اونا بتونن براتون برآورد کنن
وقتی تاییدیه جاد باشه اون سرمایه گذار هم راحت قبول میکنه:w16:
چون آخرش هم باید مجوز از اونجا بگیرین
موفق باشین:gol:

kaghaz rangi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دیفن باخه که خیلی. پشت برگ که فراوون.امروز عکسش رو میگیرم ضمیمه میکنم.

اما این گیاهه هنوز تعداشون زیاد نشده فکر میکنم هفت هشت تایی روی برگاش بود که من جداشون کردم.اما میترسم باز بیان. اخه گلدان دیفن باخ کنار این بودش.البته جاش رو تغییر دادم اما تو پاسیو هستن هر دوتاش.........
پس راهکار بهتری هست واسه از بین بدن شپشکها؟؟؟

محسن88

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان
یه راهه آسونتر برای از بین بردن ش÷شکها کشیدن یه ÷لاستیک رو .خاک گلدون بطور کامل
و شستن گیاه با ÷ودر لباسشویی هستش اینجوری همه شون از بین میرن و بعدش هم باید آب بکشید
البته ÷ودر نباید توی خاک وارد بشه