مشاوره، سوال و درخواست مطالب مهندسی کشاورزی ...

9000

عضو جدید
سموم گياهي

سموم گياهي

سلام
مي خواستم در مورد سم ديازينون و موارد مصرفش يه كم اطلاعات به من بدين.
ممنون.:)

amin_rogh

كاربر فعال مهندسی کشاورزی
کاربر ممتاز
DSC00330.jpg

DSC00328.jpg
سلام
این عکسها رو از برگ درخت گلابی گرفته ام. میشه لطفا بگید مشکل چیه و باید چکار کنم؟
ممنون میشم
امین رخ

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
واییییییییییییییییی امین جان این چرا این شکلیه.خیلی ظاهر زشتی داره
والا من برای اولین باره که چنین خسارتی رو دارم پشت برگها میبینم
امین جان این چیزایی که پشت برگها به وجود اومده رو با دستت بردار بازش کن ببین چیه البته مواظب باش که تنفسش نکنی ممکنه خطر داشته باشه
بازشون کن با یه سوزن چیزی ببین چی توشه پر از گرده؟

m.s.c

عضو جدید
سلام اگر تو منطقه خشک و سرد زندگی کنی به نظر من که یک کشاورز کوچک از این جامعه بزرگم زعفران عالیست.

ندا_ب

عضو جدید
قارچ دکمه ای

قارچ دکمه ای

زیاد اطلاعاتی ندارم:( اما خیلی دوست دارم این کارو انجام بدم تورو خدا بهم یاد بدین:redface:
یه اتاق 3در4
ممنون از لطفت:gol:

afsoon6282

مدیر تالار
زیاد اطلاعاتی ندارم:( اما خیلی دوست دارم این کارو انجام بدم تورو خدا بهم یاد بدین:redface:
یه اتاق 3در4
ممنون از لطفت:gol:
سلام ندا جون:gol:
میتونی از این کتابا استفاده کنی
_ تکنیک های پیشرفته پرورش و تولید قارچ خوراکی تکمه ای ترجمه و تالیف مهندس حسین متقی
_ پرورش و اصلاح قارچ های خوراکی با تاکید بر قارچ های دکمه یا سفید از دکتر محمد فارسی و مهندس حمید رضا گردان
_ قارچ های خوراکی ( تکمه ای ) تکنولوژی پرورش ، شناسایی و کنترل آفات و بیماریها ترجمه و تالیف مهندس حسین متقی

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
با سلام
لطفا در مورد رتبه بندی مدرک دانشگاهی مفصل حرف بزنید...

ببین مدرک دانشگاهه که به دانشجو داده میشه یا مدرکی که به من و شما میدهند ؟

اگه منظورت مراتب علمی دانشگاهی هست که باید اینجوری بهت گم :

اولیش میشه مربی :

مربی، از مراتب علمی دانشگاهی برای اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها است. این عنوان به دارندگان مدارک دانشگاهی پایین‌تر از دکتری داده می‌شود.

دومیش میشه استادیار:

استادیار، از مراتب علمی دانشگاهی برای اعضای هیئت علمی و معادل Assistant Professor می‌باشد. این مرتبه بالاتر از مرتبه مربی و پایین‌تر از مرتبه دانشیاری می‌باشد.

سومیش میشه دانشیاری :
دانشیار، از مراتب علمی دانشگاهی برای اعضای هیئت علمی و معادل Associate Professor است. این مرتبه بالاتر از مرتبهٔ استادیاری و پایین‌تر از استادی است.

چهارمین مرحله و آخرین مرحله هم میشه استادی :

استاد یکی از درجه‌های علمی برای اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و معادل Professor می‌باشد که بالاترین درجه علمی در بین آموزگاران دانشگاه است و پس از مربی ، استادیار و دانشیارقرار دارد.

مدارک تحصیلی هم که عبارتند از فوق دیپلم(کاردانی)،لیسانس (کارشناسی)،فوق لیسانس (کارشناسی ارشد) و دکتری...

امیدوارم کمکتون کرده باشم ...:gol:

akbarpour

کاربر فعال
نیاز به کتاب

نیاز به کتاب

سلام
نیاز فوری به کتاب Applied animal Reproduction نوشته H.joe Bearden دارم لطفا اگه کسی داره مساعدت کنه

afsoon6282

مدیر تالار
مشاهده پیوست 13495

مشاهده پیوست 13496
سلام
این عکسها رو از برگ درخت گلابی گرفته ام. میشه لطفا بگید مشکل چیه و باید چکار کنم؟
ممنون میشم
امین رخ

واییییییییییییییییی امین جان این چرا این شکلیه.خیلی ظاهر زشتی داره
والا من برای اولین باره که چنین خسارتی رو دارم پشت برگها میبینم
امین جان این چیزایی که پشت برگها به وجود اومده رو با دستت بردار بازش کن ببین چیه البته مواظب باش که تنفسش نکنی ممکنه خطر داشته باشه
بازشون کن با یه سوزن چیزی ببین چی توشه پر از گرده؟
امین جان این مشکلی که اینجا تو عکس بود میشه زنگ گلابی که تو مراحل پیشرفته هم هست که دیگه برگ شکاف برداشته

گلابتون

مدیر بازنشسته
افسون جان به نظرت مشكل درخت گلابي امين جان...شانكر نيست...؟؟؟

فقط نميدونم چرا روي برگ ظاهر شده...چون شانكر اغلب روي تنه درخت ايجاد ميشه.

پس حتما اشتباه ميكنم.

afsoon6282

مدیر تالار
افسون جان به نظرت مشكل درخت گلابي امين جان...شانكر نيست...؟؟؟

فقط نميدونم چرا روي برگ ظاهر شده...چون شانكر اغلب روي تنه درخت ايجاد ميشه.

پس حتما اشتباه ميكنم.

سایه جون اینو ببین علائمش شبیه همین عکسای امین جان هست فقط این عکس اولشه که هنوز برگ پاره نشده
اینو که دیدم گفتم پس عکس امین هم همین مشکلو داشته

agricalture.man

عضو جدید
شباهتی به شانکر پیشرفته داره..اما تمایل شانکر رو تنه و شاخه بشتره برگه.به نطر من آتشک گلابی هست بیماریش البته در مراحل ابتدایی که به مرور زمان کل شاخ های آلوده رو می خوشکونه

topgun1

عضو جدید
مقالات کشاورزی سنتی وارگانیک

مقالات کشاورزی سنتی وارگانیک

سلام خدمت دوستان من درمورد کشاورزی سنتی وارگانیک وویژگیهای آن تحقیق میکنم اگر دوستان مقالتی فارسی همراه با منابع دارند ممنون میشم آونها رو دراختیار من نیز قرار دهند

ارام91

عضو جدید
سلام بر مهندسین گرامی...
من یه سوال دارم این حلزونای تو باغ مرکباتو چه جوری میشه از بین برد؟ این سمی یاچیز خاصی داره ؟البته یه داروی مخصوصی هستش رنگش قرمز, یه همچی رنگی داره ولی خب تاثیر چندانی نداره ,این جونور را رو چه جوری از بین میبرن؟
دیگه اگه سوالم تکراری بود :redface:

afsoon6282

مدیر تالار
سلام بر مهندسین گرامی...
من یه سوال دارم این حلزونای تو باغ مرکباتو چه جوری میشه از بین برد؟ این سمی یاچیز خاصی داره ؟البته یه داروی مخصوصی هستش رنگش قرمز, یه همچی رنگی داره ولی خب تاثیر چندانی نداره ,این جونور را رو چه جوری از بین میبرن؟
دیگه اگه سوالم تکراری بود :redface:
سلام دوست عزیز:gol:
میگم حلزون که خسارتی نمی رسونه
مطمئنی مشکل درختای مرکباته فقط به خاطر حلزونه؟

ارام91

عضو جدید
سلام دوست عزیز:gol:
میگم حلزون که خسارتی نمی رسونه
مطمئنی مشکل درختای مرکباته فقط به خاطر حلزونه؟
جدا اينو راست ميگين :eek:اي بابا پس نديدين همچين مي خورن ميوههاشو كه گفتن نداره ,خب شايد حلزون نباشه و ليسه باشه به هرحال يه چيزي شبيه حلزون ميخوره ......

agricalture.man

عضو جدید
سلام آرام...سم اختصاصی حلزون وجود داره...اما اسمش یادم نمیاد....
بعضی جاها دیدم دو درختها رو گود میکنن(با عرض کم و ارتفاع 20-30 سانتی متر) به حالت مارپیچ های بزرگ تو باغ گودال میکنن و توشونو پر از آب میکنن

گلابتون

مدیر بازنشسته
منم خودم اين مشكل رو با درختهاي نارنجم داشتم..يعني بيشترين حمله شون به درختهاي نارنج و سبزيجاتم بود...
پیشگیری به مراتب بهتر از درمان است. قبل از اینکه با حشرات مضر و آفات روبه رو شویم، بهتر است با تمیز نگهداشتن باغچه و جلوگیری از آلودگی، محیط را برای آنها نامساعد کنیم. ریختن زباله های سبزی و میوه در باغچه سبب انتقالِ جانوران و آفات به داخل باغچه گشته و جمع نکردن میوه ها، برگ ها و چوب های پوسیده نیز سبب تجمع بیشتر آنها می شود. کودپاشی، آبیاری بموقع و هرسِ درختان و درختچه های زینتی، سه عامل مهم در مقاوم نمودن گیاهان در مقابل آفات هستند.
در شب های سرد زمستان با آبیاری باغچه که موجب یخ زدگی خاک می شود می توان تخم بسیاری از جانوران از جمله حلزون ها را نابود ساخت.
ب ـ مبارزه با حلزون:

مبارزه با حلزون ها به دو شکل می تواند انجام شود: مکانیکی و شیمیایی.
در روش شیمیایی از سموم شیمیایی استفاده می شود. اما به دلیل خطرات زیانبار سموم شیمیایی بهتر است در باغچه های سبزی کاری شده از سموم شیمیایی استفاده نکنیم. در صورتی که باغچه به گل های زینتی اختصاص داده شده و موقعی که هجوم حلزون ها بیش از حد باشد از سمومی که به صورت پودر هستند به صورت پودرپاشی در خاک استفاده می شود. اما روش مکانیکی به مراتب کم خطر و بهتر از سمپاشی است. در روش مکانیکی، حلزون ها را با دست جمع آوری نموده و به خارج از باغچه منتقل می کنیم. حلزون ها در مقابل آفتاب گرم تابستان خیلی زود از پا در می آیند. روش مکانیکی، بهترین روش برای مبارزه با حلزون هاست. به نظر می رسد چند قورباغه درشت، حلزون های کوچک را شکار نموده و جمعیت این آفت را کنترل می کند.

راستش من هم از همين روش مكانيكي استفاده كردم...
برگ كلم و كاهو رو خيلي دوست دارن...ميتوني چند جاي مشخص توي باغچه ات از اين برگها توي يه ظرف بگذاري بعد به سرعت دورشون جمع ميشن و به راحتي ميتوني جمعشون كني...مال من اكثرا بدون صدف بودن..

باور كن آرام جان...حلزونهاي باغچه من به اندازه يه سيب درشت هم ميرسيدند...كه كندنشون از زمين هم با سختي انجام ميشد.اما صدفدارهاش كوچكتر بودن.

حالا اينكار رو بكن ببين چي ميشه گلم.

agricalture.man

عضو جدید
متالانجي(Metalan -G)
حلزون كش تماسي و گوارشي
نام عمومي :Metaldehyde
فرمولاسيون شرکت گياه : B6%
متالدهايد
LD50 : mg/kg 4716
دوره کارنس : ---

اين آفتکش در بازار با نامهاي تجاري متالانجي (P60% , P50% , B6% , B5%)Metalan-G وجود دارد. متالانجي آفتکشي با نام عمومي متالدهايد از گروه شيميايي ارگانيك(پليمر) ها بوده كه بصورت طعمه مسموم (B6%) جهت كنترل نرمتنان (حلزونها وليسكها) آفت گياهي، كرم مفتولي و آبدزدكها استفاده مي‌شود. در خاك، ميكروارگانيسمهاي هوازي و غير هوازي ايمن سم را به Co2 و آب تجزيه مي كنند. اين تركيب در حرارت بالا به تدريج دپليمريزه مي‌شود، به اين صورت که گسستگي تدريجي در استالدئيد ايجاد مي شود در نهايت بواسطه تبخير يا اكسيداسيون، به اسيد استيك تبديل مي‌شود. سميت اين تركيب براي انسان و جانوران خونگرم زياد است، در انسان خوردن آن موجب بروز حساسيت شديد در معده و روده مي شود ولي بصورت طعمه مسموم(فرمولاسيون شرکت گياه) براي زنبور عسل خطري ندارد.
مكانيسم اثر :متالانجي يك سم تماسي و گوارشي بوده كه باعث تحريك جانور به ترشح موكوس فراوان شده كه در نهايت به خشك شدن بدن آن منجر مي گردد. به طور كلي بعد از كاربرد متالانجي كميت و كيفيت موكوس ترشح شده توسط حلزون تغيير مي كند. اين تأثيرات ظاهراً ناشي از تأثير متالانجي بر سروتونين (ماده محرك عصبي) و متابوليسم انرژي مي‌باشد. تأثير اين سم بر نرمتنان به كندي بروز مي كند. اثرات منفي متالانجي بر رفتار تغذيه اي حلزون تركيبي از اختلالات عصبي و عضلاني مي‌باشد. بلعيده شدن طعمه مسموم متالدهايد توسط حلزونها باعث بروز يك سري علايم رفتاري در جانور مي‌شود. در اين حالت حركات رادو (قطعات دهاني حلزون) بسيار نامنظم بوده و جانور قادر به كنترل طعمه نيست. اين موضوع نشان دهنده عدم هماهنگي عضلات دهاني است. مطالعات نشان داده است كه متالانجي باعث ايجاد فعاليت هاي الكتريكي غيرعادي در سيستم عصبي مركزي نرمتن مي‌شود. اين موضوع را حداقل از بهم خوردن رفتار تغذيه اي جانور كه خود ناشي از تأثير مستقيم سم روي قسمت كنترل كننده تغذيه در مغز مي‌باشد ميتوان استنباط نمود. البته متالانجي اثرات سوء ديگري نيز بر بافت پوست، معده و عضلات جانور به جاي مي‌گذارد كه علاوه بر تاثير روي سيستم عصبي جانور ممكن است باعث مرگ آن نيز گردند.
موارد مصرف :متالانجي به منظور كنترل حلزونها و رابها (ليسكها) در باغات و مزارع مركبات، توتون، سبزيجات و صيفي‌جات و درختان جنگلي استفاده مي‌شود. گرچه اين سم اختصاصاً براي كنترل نرمتنان استفاده مي‌شود ولي كرمهاي مفتولي و آبدزدكها را نيز بخوبي كنترل مي كند. طعمه مسموم را بايد در مواقع عصر روزهاي گرم و مرطوب (با داشتن احتمال چند روز آفتابي) كه رابها ، حلزونها ، كرمهاي مفتولي و آبدزدكها فعاليت بيشتري دارند و تا 48 ساعت احتمال بارندگي نمي‌رود مصرف نمود (اين سم در رطوبت پايين باعث عدم تحرك و مرگ حلزون مي‌شود). در صورتيكه مبارزه با حلزونها و رابها در مساحت كوچك باشد (مثل خزانه يا گلكاريها) ميتوان طعمه ها را بصورت كپه هاي كوچك به فواصل 30 سانتيمتر از همديگر (5-4 گرم در هر متر مربع) قرار داد و روي هر كپه يك برگ بصورت آزاد گذاشت و اگر مبارزه در سطوح بزرگ انجام شود ميتوان طعمه را بصورت 25-20 كيلوگرم در هكتار پخش نمود.

سازگاري و اختلاط :مصرف به مقدار توصيه شده گياهسوزي ندارد ولي تعدادي از گياهان زينتي در تماس مستقيم با اين تركيب رنگ خود را از دست مي‌دهند، بنابراين نبايد در تماس با شاخ و برگ گياهان قرار گيرد.

توجه: موارد توصيه شده، از منابع معتبر و مختلف خارجي و داخلي(کتب ، مقالات و بروشورها) استخراج گرديده و صرفا به منظور آشنايي کارشناسان و کشاورزان محترم با جنبه هاي مختلف کاربرد اين سم مي باشد. لذا پيشنهاد مي شود که هميشه توصيه سازمان حفظ نباتات را در اولويت قرار دهند. در مورد توصيه هاي فني شرکت گياه نيز انجام آزمايش قبلي در سطح کوچک قبل از مصرف توصيه مي گردد. در ضمن مسائل و نكات مذكور كلي بوده و بستگي به شرايط محيطي و امكانات موجود دارد. چون شرکت توليد كننده از نحوه شرايط نگهداري، زمان مصرف، مقدار دز مصرفي، چگونگي مصرف، شرايط جوي محيط و اختلاط آن با ساير سموم و تركيبات شيميايي توسط مصرف كننده بي اطلاع مي‌باشد، لذا هيچگونه مسئوليتي متوجه توليد کننده نمي‌باشد. همچنين فروش و مصرف اين سم بدون نسخه گياهپزشکي ممنوع مي باشد.

موارد توصيه متالانجي در كشاورزي

نام آفت
نام محصول
مقدار مصرف
حلزونها
رابها (ليسكها)
كرمهاي مفتولي
آبدزدكها
مركبات، درختان زينتي، توتون، سبزيجات و صيفي‌جات
در مساحت كوچك مثل گلكاريها و خزانه ها
5 گرم در متر مربع در باغات و
مزارع 25-20 كيلوگرم در هكتار

کرم مفتولي سيب زميني Agriotes lineatus
انواع حلزون وراب

Sorin Z

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام بچه ها!!! من نمیدونستم دیگه کجا دنبال این مطلب بگردم قرعه به اینجا افتاد!! من این هفته راجع به رنگیزه های فلاونوئیدی ارائه دارم ولی هنوز نتونستم مطلبی برای سبزی های حاوی این ماده پیدا کنم!! چون وقت کمی دارم ازتون به شششدددددددت کمک می خوام!!!!:wallbash:

ارام91

عضو جدید
ممنون بچه ها از راه حل هاتون....
خانم گلابتون روش مکانیکی شما برای از بین بردن حلزون تو سطح وسیع مثل یه باغ بزرگ جواب میده؟؟؟....

آخرین ویرایش:

گلابتون

مدیر بازنشسته
ممنون بچه ها از راه حل هاتون....
خانم گلابتون روش مکانیکی شما برای از بین بردن حلزون تو سطح وسیع مثل یه باغ بزرگ جواب میده؟؟؟....

آرام جان والا فكر ميكنم بايد يه تعداد كارگر بگيري اينجوري خيلي خسته كننده ميشه اما حتما جواب ميده...يعني ميدوني خسارت ناشي از سم پاشي خيلي بيشتر از خسارت اين حلزونا ميشه اگه بتوني كارگر بگيري و جمعشون كني به نظرم بهتر باشه.
خانومي متراژ باغتون چقدر هست...باغ چي هست؟
:gol:

DARIUSH0

عضو جدید
يه چند تا اردك :eek:بخر بزار تو باغت ميبيني بعد چند رور يه دونه دحلزون:eek: پيدا نميشه اينم راه حل باز كمكي خواستي بگو ؟؟؟؟:)
بقيه متخصصين هم نظر بدن
;)

آخرین ویرایش:

گلابتون

مدیر بازنشسته
يه چند تا اردك :eek:بخر بزار تو باغت ميبيني بعد چند رور يه دونه دحلزون:eek: پيدا نميشه اينم راه حل باز كمكي خواستي بگو ؟؟؟؟:)
بقيه متخصصين هم نظر بدن
;)

چه جالب نشنيده بودم...جدي ميگي داريوش جان...خودتون امتحانش كرديد؟؟ جواب داده؟؟

ارام91

عضو جدید
آرام جان والا فكر ميكنم بايد يه تعداد كارگر بگيري اينجوري خيلي خسته كننده ميشه اما حتما جواب ميده...يعني ميدوني خسارت ناشي از سم پاشي خيلي بيشتر از خسارت اين حلزونا ميشه اگه بتوني كارگر بگيري و جمعشون كني به نظرم بهتر باشه.
خانومي متراژ باغتون چقدر هست...باغ چي هست؟
:gol:
کارگر بگیرم حلزون جمع کنن ....شاید این کارو.....!!
دقیقا نمی دونم چقدره مساحتش ....باغ مرکبات دیگه :پرتغال , نارنگی و....

ارام91

عضو جدید
بقيه متخصصين هم نظر بدن
;)
فکر خوبیه... بعضیا این کار رو میکنن...
ولی می دونین مشکل چیه! اگه توی باغ صیفیجاتو سبزیجات نباشه به درد میخوره ,وگرنه چیزی از اونا نمی ذارن این اردکا...:smile:
به هرحال ممنونم از شما...

DARIUSH0

عضو جدید
:gol::gol:من كه خودم نه چون باغ ندارم اما بعضي ام ديدم كه جواب داده البته نظر دوستمون هم درسته تو باغ سبزي و صيفي جواب نميده
اما برا سبزي و صيفي ميگن اگه خاك اره بريزي دور هر كرت البته دقيقا بعد از كاشت سبزي جواب ميده:gol::gol: