!!!مشاعره با لغات انگليسي از نوع موادي!!!

m4material

مدیر تالار مهندسی مواد و متالورژی
مدیر تالار
به نام خداوند بديع
با درود بر همگي مهندسين!!!
وقتي داشتم در تالار زبان انگليسي سيري ميكردم با خودم گفتم چرا ما همچين مشاعره اي نداشته باشم! البته ميدونم كه يه جورايي مناسب نيست كه مشاعره به كار ببرم ولي اينجوري فكر كردم بيشتر ميتونه تو چشم بياد!
اينطور تو ذهنم اومد كه چون رشته مهندسي مواد از جمله رشته هايي است كه نسبت كتب فارسي آن از كتب لاتين بسيار كمتر است و انبوهي از لغات انگليسي در آن وجود دارد؛ پس تاپيكي را تاسيس كنيم كه شخصي يك لغت انگليسي مرتبط با مهندسي مواد در اينجا قرار دهد و توضيح مختصر به همراه معني آن قرار دهد و نفر بعدي با حرف آخر آن كلمه،‌كلمه اي ديگر بياورد و او نيز اين روال را ادامه بدهد. با اين كار هم دايره لغات ما بالا ميرود و هم مركزي از لغات پركاربرد در مهندسي مواد را جمع آوري ميكنيم.
منتظر نظرهاي سازنده شما هستم

m4material

مدیر تالار
خب اولين لغت رو خودم ميفرستم:
Ceramic: عبارتست از علم شناخت، ساخت و كاربرد اشياء جامدي كه اجزاء اصلي تشكيل دهنده آنها مواد معدني غيرفلزي مي باشند. تعريف از kingery( تعريف رايج در آمريكاي شمالي)
c بده......

hamideh vf

عضو جدید
کاربر ممتاز
خیلی فکر خوب و قشنگی فرمودید
اولیش خودم:
cast: ریختگی - ریخته گری

t بده

thixotrop

عضو جدید
کاربر ممتاز
خیلی فکر خوب و قشنگی فرمودید
اولیش خودم:
cast: ریختگی - ریخته گری

t بده

thixotropy :biggrin:
به خاصیتی در مواد گفته می شود که با اعمال تنش برشی ویسکوزیته به شدت پایین می آید و فلز به حالت نیمه سیال در می آید (خمیر مانند)

hamideh vf

عضو جدید
کاربر ممتاز
yield: تسلیم
تنش در ماده ای که در آن تغییر شکل مومسان رخ می دهد.

hamideh vf

عضو جدید
کاربر ممتاز
notch: هر نوع ناپیوستگی هندسی مانند ترک یا شیار

hamideh vf

عضو جدید
کاربر ممتاز
tack weld: خالجوش زدن
ایجاد اتصال بین دو قطعه فلز با خالجوشهای دور از هم

REZAB

عضو جدید
کاربر ممتاز
Die cast : ریخته گری تحت فشار
ریخته گری تحت فشار نوعی ریخته گری می باشد که مواد مذاب تحت فشار به داخل قالب تزریق می شود. این سیستم بر خلاف سیستم هایی که مذاب تحت نیروی وزن خود به داخل قالب می رود، دارای قابلیت تولید قطعات محکم و بدون مک (حفره های درونی) می باشد. دای کاست سریع ترین راه تولید یک محصول از فلز می باشد.

REZAB

عضو جدید
کاربر ممتاز
gangue: ناخالصی، باطله
ماده خاکی موجود در کانه که ارزش اقتصادی خاصی ندارد و همراه کانه های فلزی است.

ببخشید....همزمان با هم زدیم ...من پستمو حذف کردم...شما هم اینو حذف کنی درست میشه..

REZAB

عضو جدید
کاربر ممتاز
تا الان به ترتیب :
heat treatment.... tack weld.....die cast

حالا t بده .....

hamideh vf

عضو جدید
کاربر ممتاز
Die cast : ریخته گری تحت فشار
ریخته گری تحت فشار نوعی ریخته گری می باشد که مواد مذاب تحت فشار به داخل قالب تزریق می شود. این سیستم بر خلاف سیستم هایی که مذاب تحت نیروی وزن خود به داخل قالب می رود، دارای قابلیت تولید قطعات محکم و بدون مک (حفره های درونی) می باشد. دای کاست سریع ترین راه تولید یک محصول از فلز می باشد.

tarnish: کدر شدن،
تغییر رنگ سطح فلز بر اثر تشکیل قشر نازکی از اکسید، سولفید یا یکی دیگر از محصولات وردگی روی آن

REZAB

عضو جدید
کاربر ممتاز
به نظر من بهتره در مورد اون کلمه توضیحات بیشتری هم بنویسیم که علاوه بر معنی ، اطلاعات بیشتری هم در موردش داشته باشیم...ممنون...;)

hamideh vf

عضو جدید
کاربر ممتاز
galvanize: گالوانیزه کردن

یکی از روش‌های محافظت از خوردگی با ایجاد خوردگی گالوانیک است که توسط پوشاندن فلز مادر توسط لایه‌ای از فلز محافظ بصورت آند فدا شونده در سری گالوانیک (معمولاً روی) انجام می‌شود. در این حالت پوشش خورده شده و فلز مادر محافظت می‌شود. این فرآیند نوع خاصی از حفاظت گالوانیکی است. میزان مقاومت پوشش متناسب با ضخامت آن است. این روش یکی از اقتصادی‌ترین روش‌های محافظت فولادها در محیط‌های خورنده است. این فرآیند به نام لویجی گالوانی دانشمند ایتالیایی نامگذاری شده‌است.

آخرین ویرایش:

reza_1364

مدیر بازنشسته
etch:مهمترین کار در متالوگرافی.برای مشاهده ی ساختار

توضیح کامتر در قسمت مقالات;)

zfarzan

عضو جدید
high temperature alloys عمدتاً به موادی اطلاق می شود که در محدوده دمایی 260 تا 1200 درجه سانتیگراد استحکام، مقاومت در برابر محیط و پایداری خود را حفظ می کنند. ابن آلیاژها در مواردی که احتراق در مخازن حرارتی مطرح است مانند موتورهای توربین، موتورهای پیستونی، نیروگاههای برق، کوره ها و تجهیزات کنترل آلودگی کاربرد دارند. به منظور حفظ استحکام تحت چنین شرایطی، ضروری است که ساختار این آلیاژها در دماهای بالای عملیاتی پایدار بماند.

hamideh vf

عضو جدید
کاربر ممتاز
sinter: تف جوشی.

حرارت دادن فلز تا زیر دمای ذوب آن که باعث ایجاد پیوند می شود .

:دی داشتم پودر می خوندم!!!

m4material

مدیر تالار
خيلي خوشحالم كه از اين تاپيك استقبال شده. متاسفانه من ديگه نمي تونم هر روز بيام ولي ميدونم كه نميذاريد چراغ اينجا خاموش بشه.:D

reza_1364

مدیر بازنشسته
rollingفکر کنم نیاز به توضیح نباشه.اگه کسی ندونه که دیگه..................................

hamideh vf

عضو جدید
کاربر ممتاز
grain refinement: ریز دانه سازی

هر فرآیندی که سبب کاهش اندازه دانه های یک قطعه شود. ریز شدن دانه ها سبب بهبود اغلب خواص مکانیکی، به استثنای استحکام خزشی می شود. با افزودن عناصر آلیاژی مناسب یا کنترل آهنگ سرد شدن می توان اندازه دانه های قطعات ریختگی و هم چنین فلز جوش را تغییر داد. در حالت جامد بر اثر پخش در دماهای بالا، دانه ها رشد می کنندو درشت می شوند، اما ریز کردن دانه ها مستلزم ایجاد ساختار دانه جدید است. با انجام کار سختی و آنیلینگ می توان سبب تبلور مجدد شد، اما فلزی که تحت این نوع عملیات قرار نگیرد فقط در صورتی می تواند ساختار دانه جدید پیدا کند که در حین گرم شدن تغییر فاز دهد.

masoud*65

عضو جدید
Tensile Strengh
بچه های مواد، اول با این کلمه آشنا می شند پس احتیاج به معنی نیست.

m4material

مدیر تالار
hot isostatic pressing (HIP
كسي هست با اين عبارت، آشنايي نداشته باشه!:redface:

آخرین ویرایش:

m4material

مدیر تالار
elastisity
خاصیت تغییرشکل بازگشت پذیر (ارتجاعی) محیط‌ و مواد است. نظریه کشسانی در اصل به مطالعه مقدار تغییر شکل محیط های کشسان و تنش ها و نیروهای مربوطه می‌پردازد. خاصیت کشسانی محیط باعث می‌شود که هر جزئی از محیط که از وضعیت تعادلش جابجا شده باشد، نیروهای بازگرداننده ایجاد شوند.

فرهنگ

مدیر بازنشسته
yield point
توضیح بدم؟؟
یعنی نمیدم.
مکانیکی پاس کرده باشی میفهمی....

m4material

مدیر تالار
tape casting
يكي از انواع ريخته گريها به نام « ريخته گري نواري» ميباشد كه براي توليد ورقه هاي سراميكي مورد استفاده ميباشد. اين ورقه ها در صنعت الكترونيك براي توليد انواع قطعات الكترونيكي از قبيل خازن و مقاومت و غيره كاربرد دارند. همچنين براي تولد ورقه هاي كامپوزيتي نيز مورد استفاده قرار مي گيرد.

توضيحات بيشتر

بالا