مسلمان ظاهری، مسلمان واقعی

بابك طراوت

عضو جدید
کاربر ممتاز
گويند ابايزيد كه عادت داشت تنها و پياده به سفر حج رود، در راه مردي را روبروي خود ديد و از طرز راه رفتن او خوشش آمد ... به خود ميگفت كه بروم و اينبار تنها نباشم و با او همسفر شوم باز فكر ميكرد كه من با اينهمه عبادات و مراتبي كه دارم چرا بايد خود را گرفتار همسفري كنم كه شايد از همه اينها بي بهره باشد ... در اين افكار بود كه مرد روبروي او برگشت و به سمت او آمد و گفت: ابتدا تو ببين آيا من قبولت ميكنم كه همراهم باشي آنگاه با خود انديشه كن... و دوباره به راه خود رفت ... ابايزيد با خود فكر كرد كه عجب چطور او از افكار من باخبر بود؟ پس قدم تيز كرد تا به او برسد ولي هر چه كرد نتوانست و مرد در افق ناپديد شد.:gol:

karo7

اخراجی موقت
درسته .

هر دینی به قوانین واقعیش عمل بشه (مسیحی یا یهودی یا ....) همگی منتهی

میشه به اسلام شیعه 12 امامی .

در همه اونها بشارت داده شده به آخرین پیامبر به نام محمد (ص).

اما متاسفانه به دلیل تحریفات فراوانی و وارد کردن خرافاتی که که در کتابهای مسیحی و

کلیمی انجام شده نمی توان حقیقت را تشخیص داد .

1-دوست عزیز چرا اینقدر مطمئن می گی شیعه 12 امامی!!!! جمعیت سنی ها بیش از10 برابر شیعیان است!!! چرا به سنی ختم نمی شه!!!!
2- شاید هم منظورت اینه که در کتاب مقدس سنی ها هم دستکاری شده و آنها هم به شیعه 12 امامی می رسند!!!!
3- هر دینی شامل بودایی ها و ... هم میشه!!! اونا چی!!! اونا هم به پیامبری حضرت محمد بشارت دادند!!!!

karo7

اخراجی موقت
کافر جان باید بگم که برای اولین بار با طرز سوالت مشکل دارم!!! سوال شما بسیار کلی است. اگر شما این سوال رو به این گونه سوالات مشابه تغییر دهید خواهید دید در جوامع مختلف به یک جواب یکسان می رسید:
مسیحی واقعی، مسیحی ظاهری
بودایی واقعی، بودایی ظاهری
و ...

اگر به جوابهای دوستان مراجعه کنید به این نتیجه می رسید که همه در حال نسبت دادن بسیاری از خصیصه ها به مسلمانان هستند، درجالیکه به جز اسلام تقریبا در تمامی ادیان این ویژگی ها را می توان یافت.

پس اگر بخواهیم در مورد مسلمان واقعی و غیر واقعی حرف بزنیم باید بر سر اصول بنیادی اسلام به بحث بپردازیم. قسمتهایی که زیر تیغ انتقاد است. نه کلیتی که همه قبول دارند (مانند دروغ نگفتن و یا حق الناس را رعایت کردن)!

bluepelikan

عضو جدید
درسته که ومسلمان بودن هم به ظاهره و هم به باطن ، ولی از روی ظاهر هم نمیشه به چیزی رسید چه بسا مسلمان نمایی هایی که جز ریا چیزی دبگه ای نباشه.

اخلاق ، کردار، رفتار و خیلی چیزای دیگه مشخص کننده حقیقت دین یک فرد میشه ولی آیا جز خدا کسی می تونه اینو بفهمه؟؟؟؟؟

به نظر من مهمترین کاری که ما می تونیم انجام بدیم اصلاح خودمونه یعنی هر کس سعی در تعای روح خودش کنه مهرهای بی ایمان و فاسد خودشون گوشه گیر میشن و برعکس اگر جامعه فاسد باشه معمولاً مومن ها گوشه گیر تر میشن.

بنده همان به که تقصیر خویش
روی به درگاه خدای آورد
ور نه سزاوار خداوندیش
کس نتواند که به جای آورد

bahar_nice

عضو جدید
مسلمان واقعی اونی که به خدا عشق داشته باشه وقتی در حق کسی بدی میکنه خدا رو یادش بندازه به حرف خدا گوش کنه و از خودش و به نفع خودش فتوا نده
درسته اسلام از اول برا ما دیکته شده اما حالا که خودمون رو فهمیده میدونیم چرا تو دین های دیگه سرک نمیکشیم که ببینیم واقعا درستش اینه یا نه....!:gol:

neda_eng

عضو جدید
کاربر ممتاز
مسلمان واقعی فقط مسلمان است نه چیزی دیگر اما مسلمان ظاهری هر چیزه دیگریست جز مسلمان

archi_atish

عضو جدید
کاربر ممتاز
ببخشید کافر جان که اینو میگم
منم با لفظ این کلمه مشکل دارم که بین همه جا افتاده
مسلمان واقعی
کسی که دینی رو قبول کرده و بهش اعتقاد داره یعنی تمام اصول اون رو پذیرفته.پس این واقعی و ظاهری نداره..اگر به دینی اعتقاد داریم مثلا اسلام پس مسلمانیم و اگه به دستوراش عمل نکنیم کافر هستیم
مگه ما میایم بگیم کافر واقعی یا ظاهری ؟
به نظر من هر کس که اسلام رو قبول داره و به اون عمل نمیکنه کافره و اول از همه داره خودشو گول میزنه و بعد دیگرانو

کربلایی

مدیر بازنشسته
...پس اگر بخواهیم در مورد مسلمان واقعی و غیر واقعی حرف بزنیم باید بر سر اصول بنیادی اسلام به بحث بپردازیم. قسمتهایی که زیر تیغ انتقاد است. نه کلیتی که همه قبول دارند (مانند دروغ نگفتن و یا حق الناس را رعایت کردن)!

سلام
موافقم
شما قسمتهایی رو که زیر تیغ انتقاد هست رو بگو تا بحث کنیم.
موفق باشید

mit 01

عضو جدید
مسلمان واقعی روما نمیتونیم تشخیص بدیم چون ما هنوز در 1400سال پیش به سر می بریم و هر روزدنبال یه چیزی می گردیم تا یقه اون طرفی رو بگیریم

کربلایی

مدیر بازنشسته
1-دوست عزیز چرا اینقدر مطمئن می گی شیعه 12 امامی!!!! جمعیت سنی ها بیش از10 برابر شیعیان است!!! چرا به سنی ختم نمی شه!!!!
2- شاید هم منظورت اینه که در کتاب مقدس سنی ها هم دستکاری شده و آنها هم به شیعه 12 امامی می رسند!!!!
3- هر دینی شامل بودایی ها و ... هم میشه!!! اونا چی!!! اونا هم به پیامبری حضرت محمد بشارت دادند!!!!

سلام
هر دینی شامل بودایی ها و مکتب هایی که به توحید قائل نیستند نمیشه!
حتی زرتشت و مزدک هم نمی تونه به شیعه 12 امامی ختم بشه چون به ثنویت (اهورا و اهریمن) قائل هستند.
ولی در واقع مسیح و یهود و حنیف و اسلام و همشون فقط یه اسمند نه چیز دیگه!
همشون از یه جا میان و یه حرفو می زنند!
تناقضی بین حرفای ابراهیم با حرفای یعقوب نیست.
عیسی همون حرفی رو میگه که قبلا موسی می گفت.
همه اینها به پیامبری حضرت محمد بشارت داده اند.
فرقی نمیکنه که اسم دین چی بزاری، مهم اینه که به اصولش معتقد باشی و به قوانینش عمل کنی.
اینطوری شامل آیه:« کان حنفا مسلما» میشی.
موفق باشی

karo7

اخراجی موقت
سلام
حتی زرتشت و مزدک هم نمی تونه به شیعه 12 امامی ختم بشه چون به ثنویت (اهورا و اهریمن) قائل هستند.
فرقی نمیکنه که اسم دین چی بزاری، مهم اینه که به اصولش معتقد باشی و به قوانینش عمل کنی.
موفق باشی

سلام دوست عزیز
1- من برای اولین باره که می شنوم که بودایی ها بی دینند (یعنی پیرو هیچ دینی نیستند!!!!)
2-هیچ به اشتراکاتی که دین های یهود و اسلام داره توجه کردی!!!! بیشتر از هر دو دین دیگه که گفتی به هم نزدیکند. پس چرا یهودی ها و مسلمان ها بدتر از پیروان دیگر دین ها به جون هم افتادند.
3- دوست عزیز سوال من رو در مورد سنی ها جواب ندادی اونا به کجا می رسند؟ نکنه از نظر شما اونا از بودایی ها و ... هم کافرترند!!!!
4- من عربی نمی فهمم، لطفا فارسی عبارت های عربی رو هم برام بنویسید

karo7

اخراجی موقت
سلام
موافقم
شما قسمتهایی رو که زیر تیغ انتقاد هست رو بگو تا بحث کنیم.
موفق باشید

دوست عزیز
بنده درست است که از کافر جان عزیز برای تاپیکش انتقاد گرفتم، اما به عنوان یک انتقاد دوستانه بود. بنده ارادت خاصی نسبت به دیدگاههای ایشان دارم و او را جز اندک کسانی می بینم که واقعا از روی اندیشه و تفکر صحبت می گوید.
بنده نیز به آزادی اعتقاد دارم، لذا دوست ندارم بیشتر از این در این تاپیک موضوع اصلی که دوست عزیزم مطرح کرد را نادیده بگیرم.

اما در مورد اسلام انتقاد های من به آن قسمتی از اسلام بر می گردد که اسلام وارد حوزه اجتماعی می شود، از جمله امر به معروف و ... . اما اگر شما واقعا علاقمند به بحث در همچین زمینه ای هستی، یک تاپیک دیگر ایجاد کن، مطمئن باش که بنده همراهیت می کنم.

بابك طراوت

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان عزيز ....
بحث در مورد اديان از نظر علمي امكان پذير نيست و بيشتر جنبه اعتقادي و احساسي داره و ميدونم كه پس از بحثهاي طولاني هيچكدام قانع نخواهيد شد....

آخرین ویرایش:

کافر خداپرست

-
کاربر ممتاز
کافر جان باید بگم که برای اولین بار با طرز سوالت مشکل دارم!!! سوال شما بسیار کلی است. اگر شما این سوال رو به این گونه سوالات مشابه تغییر دهید خواهید دید در جوامع مختلف به یک جواب یکسان می رسید:
مسیحی واقعی، مسیحی ظاهری
بودایی واقعی، بودایی ظاهری
و ...

اگر به جوابهای دوستان مراجعه کنید به این نتیجه می رسید که همه در حال نسبت دادن بسیاری از خصیصه ها به مسلمانان هستند، درجالیکه به جز اسلام تقریبا در تمامی ادیان این ویژگی ها را می توان یافت.

پس اگر بخواهیم در مورد مسلمان واقعی و غیر واقعی حرف بزنیم باید بر سر اصول بنیادی اسلام به بحث بپردازیم. قسمتهایی که زیر تیغ انتقاد است. نه کلیتی که همه قبول دارند (مانند دروغ نگفتن و یا حق الناس را رعایت کردن)!

مسلمان واقعی
کسی که دینی رو قبول کرده و بهش اعتقاد داره یعنی تمام اصول اون رو پذیرفته.پس این واقعی و ظاهری نداره..اگر به دینی اعتقاد داریم مثلا اسلام پس مسلمانیم و اگه به دستوراش عمل نکنیم کافر هستیم
مگه ما میایم بگیم کافر واقعی یا ظاهری ؟
به نظر من هر کس که اسلام رو قبول داره و به اون عمل نمیکنه کافره و اول از همه داره خودشو گول میزنه و بعد دیگرانو
با سپاس فراوان!:gol:
خب این عنوان ملهم از یکی از سخنرانی های دکتر سروش بود... در کتاب "فربه تر از ایدئولوژی" که با عنوان "مسلمانی و آبادانی-کافری و کم رشدی" به چاپ رسیده است... در فصلی از این بحث باز پرسشی مطرح شده است: آیا ما مسلمان واقعی هستیم؟ آیا غربیان کافر واقعی هستند؟ (فربه تر از ایدئولوژی، عبدالکریم سروش، ص 320)
حالا در فرصت های بعدی، ارمغان هایی از آن کتاب تقدیم کرده، بیشتر با هم بحث خواهیم کرد....:gol:

bluepelikan

عضو جدید
صحبت ها یا به قولی نظرات شخصی همه دوستان هم محترمه و هم جالب.

مسلمان از ریشه تسلیم شدن میاد و هر کس در هر مکان و با هر عقیده ای اگر به دستوراتی که حضرت باری تعالی فرستاده عمل کنه مسلمانه.

مسلمان بودن ظاهر و باطن ندارد یا هستیم یا نیستیم حد وسطی نداره دوستان، داستان اون پهلوانی بود که می خواست عکس یه شیرو روی بدنش خالکوبی کنه و از درد خالکوبی به دلاک می گفت که دمش و بیخیال، یالشم بیخیال و.... دلاکم گفت شیر بی یال و دم کوپال که دیده؟؟؟

خدا برای تعالی انسان ، برای برقراری محبت ، برای لذت بردن انسان دستوراتی داده اگه بهشون عمل شد مسلمانیم اگه نه نیستیم.پس بیاید مسیر و سخت نکنیم دیگه دستورات خدا که چینیش نیومده یا بازار مشترک نداره. بعضی چیزا اینقدر واضحه که اشتباه کردنش سخته و بعضی هم نیاز به تامل بیشتر داره و مسلماً دانشمندان و فلاسفه ( نه الزاماً روحانیون) بهتر می تونن این معانی رو برای انسانهای معمولی تفهیم کنن.

با تمام این احوال تو روزگار ما اگر کسی به تعالیم واقعی خدا عمل کنه حتماً کافر شناخته میشه یا دیوانه.

خدا را بر آن بنده بخشایش است
که خلق از وجودش در آسایش است

shabeaftabi

عضو جدید
قبل از اينكه بخواي مسلمان باشي بايد ببيني چرا خدا تورو افريده؟

کافر خداپرست

-
کاربر ممتاز
سلام
موفق باشی
با ادب و احترام! :gol:
بودا جزو اديان شرق است! در اديان شرق نيز اعتقاد به خدا در ميان است، اما خدايي غير متشخص، شبيه و نزديک به آن‌چه عرفان اسلامي با طرح "وحدت وجود" بدان معتقد است.
به نظر من ابراز نظر درباره اديان شرق، شايسته‌ي کسي است که به خوبي مطالعه‌ و بررسي‌اش کرده باشد. ياد علامه طباطبايي صاحب الميزان را امروز که بزرگداشتش است، گرامي مي‌دارم و طرح خاطراتي گران‌سنگ را در همين باره که با داريوش شايگان، هانري کربن و سيد حسين نصر داشته است، نقل مي‌کنم:

ما با او (علامه طباطبايي) تجربه‌اي را گذارنديم که احتمالاً در جهان اسلامي يگانه است: پژوهش تطبيقي مذاهب جهان به هدايت و ارشاد مرشد و علامه‌اي ايراني.
ترجمه‌هاي انجيل، ترجمه‌ي فارسي اوپانيشادها، سوتراهاي بودايي و تائو ته چينگ 1 را بررسي مي‌کرديم. استاد با چنان حالت کشف و شهودي به تفسير متون مي‌پرداخت که گويي خود، در نوشتن اين متون شرکت داشته است. هرگز در آن‌ها تضادي با روح عرفان اسلامي نمي‌ديد- با فلسفه هند همان قدر اُخت و آمُخته بود که با جهان چيني و مسيحي. (زير آسمان‌هاي جهان، گفت‌وگوي داريوش شايگان با رامين جهانبگلو، ترجمه نازي عظيما، نشر و پژوهش‌ فرزان روز، ص70)

امروز با دکتر سيد حسن اسلامي، پژوهش‌گر برتر سال 76، از اين خاطرات صحبت مي‌کرديم، مي‌گفت‌: علامه در جايي عبارت "توحيد ناب" را براي متون اوپانيشادها به‌کار برده است!
اگر مثل شوآن قائل به "وحدت متعالي اديان" و پيروان او مثل سيد حسين نصر، قايل باشيم، درک و پذيرش چنين مواردي آسان خواهد بود. به اميد خدا در آينده مطالبي درباره وحدت متعالي اديان تقديم خواهم کرد.

آخرین ویرایش:

کافر خداپرست

-
کاربر ممتاز
صحبت ها یا به قولی نظرات شخصی همه دوستان هم محترمه و هم جالب.

مسلمان از ریشه تسلیم شدن میاد و هر کس در هر مکان و با هر عقیده ای اگر به دستوراتی که حضرت باری تعالی فرستاده عمل کنه مسلمانه.

مسلمان بودن ظاهر و باطن ندارد یا هستیم یا نیستیم حد وسطی نداره دوستان، داستان اون پهلوانی بود که می خواست عکس یه شیرو روی بدنش خالکوبی کنه و از درد خالکوبی به دلاک می گفت که دمش و بیخیال، یالشم بیخیال و.... دلاکم گفت شیر بی یال و دم کوپال که دیده؟؟؟

خدا برای تعالی انسان ، برای برقراری محبت ، برای لذت بردن انسان دستوراتی داده اگه بهشون عمل شد مسلمانیم اگه نه نیستیم.پس بیاید مسیر و سخت نکنیم دیگه دستورات خدا که چینیش نیومده یا بازار مشترک نداره. بعضی چیزا اینقدر واضحه که اشتباه کردنش سخته و بعضی هم نیاز به تامل بیشتر داره و مسلماً دانشمندان و فلاسفه ( نه الزاماً روحانیون) بهتر می تونن این معانی رو برای انسانهای معمولی تفهیم کنن.

با تمام این احوال تو روزگار ما اگر کسی به تعالیم واقعی خدا عمل کنه حتماً کافر شناخته میشه یا دیوانه.

خدا را بر آن بنده بخشایش است
که خلق از وجودش در آسایش است
يعني شما معتقديد مسلماني يک مفهوم نسبي نيست؟ در متون ديني که چنين منعکس است.

قالت الاعراب آمنا، قل لم‌تؤمنوا و لکن قولوا أسلمنا و لمّايدخل الايمان في قلوبکم...* (حجرات، 13-16)
اعراب گفتند:‌ ايمان آورده‌ايم. بگو: هنوز ايمان {حقيقي} نياورده‌ايد! ولي {بهتر است} بگوييد اسلام آورده‌ايم؛ چراکه هنوز ايمان به {ژرفناي} دلتان راه نيافته است.

أ حسب الناس أن‌يترکوا أن‌يقولوا آمنا و هم لايفتنون* (عنکبوت، 2)
آيا مردم گمان مي‌برند که رهاي‌شان کنند {همين} که {به زبان} بگويند ايمان آورده‌ايم و ايشان را نمي‌آزماييم؟!

يا أيها الذين آمَنوا، آمِنوا بالله و رسوله...* (نساء، 136)
اي کساني که ايمان آورده‌ايد، به خداوند و پيامبر او و کتابي که بر پيامبرش فرو فرستاده است و کتابي که از پيش نازل کرده است، ايمان بياوريد!

meytim

متخصص محاسبات عددی و MATLAB
کاربر ممتاز
سلام

موفق باشی

با اون قسمتي كه قرمزش كردم مخالفم؛ دستورات اسلام و يهود خيلي نزديك به هم هستند (شايد بيش از 90 درصد تطابق داشته باشند)، اما دستورات مسيح با اين دو بسيار متفاوته. در حقيقت، شايد بشه گفت كه مسيح اصلاحيه‏اي بر يهوده، اما، متأسفانه، اين اصلاحيه به درون اسلام نيومده!

amin_rogh

كاربر فعال مهندسی کشاورزی
کاربر ممتاز
مسلمانی یا هر دین دیگه ای واقعی و غیر واقعی داره.واقعی اش اونه که خود فرد اعتقاد داشته باشه که مسلمان هست یا مثلا مسیحی هست یا...
غیر واقعیش هم اینه که مثلا مسیحی هست اما الکی بگه مسلمونه یا بالعکس یا امثالهم!
فکر میکنم بهتره این واقعی و غیر واقعی رو که دوستان بهش اشاره میکنند به کلمه خوب تغییر بدیم بهتره.مثلا من همیشه میگم که من مسلمان خوبی نیستم!(یعنی تمام اونچه که در دین اسلام بهش اشاره شده رو انجام نمیدم)خوب کسایی هم هستند که مسلمان های خوبی هستند(یعنی تمام اونچه رو که امر شده انجام میدن) و یا حد اقل از من در مسلمانی بهترند!
من همیشه در تفهیم این مسئله مشکل داشته ام که همین که شما قبول کردی که به یک دین پایبند هستی باید تمام وکمال قبولش کنی.حالا اینکه بهش عمل میکنی یا نه دیگه این یه امر دیگه هست.منظورم اینه که شما وقتی قبول کردی که آقای ایکس بابات هست،میتونی عقیده داشته باشی که بابای خوبی هست یا بابای بدی هست ولی بهر صورت قبول داری که باباته و بهمون صورت هم قبولش داری.اما نمینونی بگی این بابامه ولی بابام نیست!! میدونم بازم در بیان مطلب دچار نقصان هستم و خیلی هم ناراحتم که نمیتونم نظرم رو اونجور که دوست دارم بیان کنم.توی اون تاپیک صیغه هم نتونستم اونجور که میخوام حرفم رو بزنم.باید برم ادبیات تمرین کنم!!

niyaz_sepas

عضو جدید
کاربر ممتاز
:gol:مهم نیست مسیحی باشی ، یهودی باشی ، زرتشت باشی ، ... ویا مسلمان چیزی که مهمه اینه که چگونه بتونی خدایت را احساس کنی واسلام هم فقط یه بهونه برای رسیدن به خداست :gol::heart:

خدا در قران میفرماید:مسلمانان یهودیان صایبیان و عیسویان و به طور کلی هر کس به خدا و روز اخرت ایمان بیاورد و درستکار باشد نه ترسی دارد نه غصه ای...

اونچه که در این ایه واضحه اینه که نام دین مهم نیست...هر دینی که از سوی خدا باشه در صورتی که به قوانینش درست عمل شه نزد خدا قابل قبوله....:w12:

مسلمان واقعی
من فک میکنم مسلمون بودن یا نبودن شده مثل شهرت یا محل تولد یا صادره از فلان جا...
شده مثل یه ارم
اگه شما با مسلمون واقعی مشکل داری من اصلا تو خود ه مسلمون بودن موندم همه ادیان برا هدایت اوومدن اما به اقتضای اون زمان و هر چه که بیشتر جلو رفتیم با زم به اقتضای زمان و موقعیت این امر تکمیل شده ولی بودند کسانی که برا سودجویی و منافع شخصی با توطئه دست به تحریف دین زدند
این و قبول دارم اسلام کاملترین دینه اما اگه تو اون قدیم قدیما ادعا شد این دین از تحریف بدور مونده الان خودمون داریم تحریفش میکنیم خودمون با سخت تر کردن شرایط و احکام روفو شده و کت و شلواره به خورد این و اون میدیم بخدا دین ما فرا تر از این ذکر گفتن ها و منبر و تسبیح و نماز شب و روزه و صدقه و این حرفاس
باشه قبول من یه پوچ گرا.....
اگه از بچگی هم یادم ندادم باید حتی واسه یه دم و بازدم ساده سپاسگزار حق تعالی باشی اما اینم دلیل نمیشه با سنت گرایی اینقد ایمان نسبی رو حتی در حد اپسیلون واحد رو در دیگرون به خطر بندازیم
فک میکنم مسلمون واقعیexpier ش خیلی وقته تموم شده
شایدم.....
مسلمون بودن پرهیز ها و گرایش هاس اما نه به ضربه چوب و چماق نه به زوره بدبین کردن به راهی که..............
هممون در تلاشیم به تعالی برسیم اما اگه بعضی ها بزارن

آخرین ویرایش:

niyaz_sepas

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرزهای جغرافیایی,ملت,زبان,تاریخ,میان ما فاصله انداخته اند
با همه تفاوت ها و تضاد ها گرد یک خانه جمع میشویم
تا یکی باشیم یک امت به یک معنا:مسلمان
:gol::gol::gol::gol::gol:
عرفه نزدیک ه بهتر هم رو فراموش نکنیم

امیر Amir

کاربر حرفه ای
این پرسش بدون قضاوت درباره اشخاص، به تحلیلی مفهومی می‌پردازد. به یقین جستجوی چنین پاسخی سودمند خواهد بود و برکات فراوانی به همراه خواهد داشت.

آیا با ذکر شهادتین و تشرف به اسلام، همه انتظارات از یک مسلمان برآورده مي‌شود و او مسلمانی کامل محسوب می‌شود؛ یا این کف قضیه به حساب می آید و تازه راه آغاز مي‌شود؟
نیز اسلام موروثی و هویتی تا چه اندازه ارزشمند است و به اسلام حقیقتی نزدیک است؟ خصوصیات یک مسلمان ظاهری چیست و ملاک های مسلمان واقعی کدام است؟

کافر واقعی اما معتقد به کافر بودنم.

hamidkurd

عضو جدید
99 درصد از کل مسلمان ها، مسلمان ظاهری هستن
اون یک درصد باقی مونده هم ظاهری تر از بقیه
نتیجه می گیریم ...............:mad:

bluepelikan

عضو جدید
با اون قسمتي كه قرمزش كردم مخالفم؛ دستورات اسلام و يهود خيلي نزديك به هم هستند (شايد بيش از 90 درصد تطابق داشته باشند)، اما دستورات مسيح با اين دو بسيار متفاوته. در حقيقت، شايد بشه گفت كه مسيح اصلاحيه‏اي بر يهوده، اما، متأسفانه، اين اصلاحيه به درون اسلام نيومده!

عزیزم دین یکیه ، انحرافات دین که مقصرش خود دین نیست . دین طی گذشت زمان با توجه به موقعیت فرهنگی و قابلیت پذیرش تکمیل شده تا برای مردم قابل فهم تر باشه . تمام ادیان یک وظیفه دارن و اونهم راهنمایی انسان برای رسیدن به نوعی از زندگی و باوره تا از امتحان زندگی سر بلند بیرون بیایم در واقع خدا دستورالعملی فرستاده برای امتحان دنیا ، اگر از اون دستور العمل پیروی بشه امتحان هم درست پاس میشه. حالا هر مردمی و هر پیغمبری یه اسم روی دینشون گذاشتن ولی مسیر ادیان یکیه البته من چون خیلی از ادیانی که توش به وحدانیت خدا اعتقاد ندارن اطلاع زیادی ندارم اونارو تو صحبت هام نمیگم هر چند با توجه به شواهد دین بودا و زرتشت هم ریشه های یکتا پرستی دارن و سر منشاء اونها هم می بایست با بقیه ادیان الهی از یکجا باشه.

البته امیدوارم انحرافاتی که ما تو ادیان شاهدش هستیم رو در اینجا خیلی دخیل نکنیم از اونجایی که اسلام و مسیحیت فرقه های مختلفی دارن و همه هم خودشونو بر حق می دونن و این تاپیک قصد اثبات هیچ کدومو نداره.

بالا