مسابقه 02- یکی من، یکی تو !! ((لغات تخصصی مهندسی صنایع غذایی))

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
لغات تخصصی صنایع غذایی:)

هر کسی یه لغت می نویسه همراه با معنی و تصویر یا جمله

حرف اول لغت جدید = حرف آخر لغت قبلی

موفق باشین!:gol:
 
آخرین ویرایش:

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
لغت اول

FOOD ENGINEERING

مهندسی غذا
همین رشته خودمون= یه رشته بینابینی از علوم پایه و کاربردی و صنعت و تکنولوژِی


لغت نفر بعدی با G شروع می شه!
 

sadic

عضو جدید
لغت اول

FOOD ENGINEERING

مهندسی غذا
همین رشته خودمون= یه رشته بینابینی از علوم پایه و کاربردی و صنعت و تکنولوژِی


لغت نفر بعدی با G شروع می شه!

grain=دانه ،غله،حبه
غله بحش عمده غذای مردم جهان سومی را تشکیل میدهد.
 

mojtabaafraze

عضو جدید
GC-MS

کروماتوگرافی گازی که از از اسپکترومتر توده ای به عنوان آشکارساز در اون استفاده شده است.
 

mojtabaafraze

عضو جدید
naringin

نارینجین: یک ترکیب گلیکوزیدی که در گریپ فروت
بویژه در میوه های نارس آن یافت می شود. به شدت تلخ مزه بوده و بخش آگلیکون ان نارنجینین نام دارم که تلخ نمی باشد.
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
naringin

نارینجین: یک ترکیب گلیکوزیدی که در گریپ فروت
بویژه در میوه های نارس آن یافت می شود. به شدت تلخ مزه بوده و بخش آگلیکون ان نارنجینین نام دارم که تلخ نمی باشد.

NITROSAMINE

نیتروزآمین: آمین بیوژنیک که در بعضی غذاهای فرآوری شده وجود داره مثل گوشت تخمیری و چرخ کرده و دودی شده، پنیرهای رسیده که برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا مضره و نباید پنیر رسیده مصرف کنند. همچنین عامل بیماری های گوارشی و کانسروژن هست.

 

mustafa3

کاربر فعال صنایع غذایی ,
NITROSAMINE

نیتروزآمین: آمین بیوژنیک که در بعضی غذاهای فرآوری شده وجود داره مثل گوشت تخمیری و چرخ کرده و دودی شده، پنیرهای رسیده که برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا مضره و نباید پنیر رسیده مصرف کنند. همچنین عامل بیماری های گوارشی و کانسروژن هست.


effluent: پساب
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
tin fish=کنسرو تن ماهی...
اقا من رشتم این نیست ولی به صنایع غذایی خیلی علاقه مندم....اسپیشیالی اتهوم....استارتر اجازه بدن من بیام تاپیک :redface:

HURDLE
اسم تکنولوژی ترکیبی
ممانعت کننده برای فساد مواد غذایی، کاربرد چند روش ملایم بطور همزمان برای سرکوب انواع فسادها برای کاهش هزینه فرآوری و افزایش ماندگاری محصول
مثالش مثل استفاده از یک فرآیند حرارتی یا غیر حرارتی و همزمان نگهدارنده شیمیایی یا ضدمیکروبی

می تونی بیای!
 

mojtabaafraze

عضو جدید
HURDLE
اسم تکنولوژی ترکیبی
ممانعت کننده برای فساد مواد غذایی، کاربرد چند روش ملایم بطور همزمان برای سرکوب انواع فسادها برای کاهش هزینه فرآوری و افزایش ماندگاری محصول
مثالش مثل استفاده از یک فرآیند حرارتی یا غیر حرارتی و همزمان نگهدارنده شیمیایی یا ضدمیکروبی

می تونی بیای!



EDTA

اتیلن دی امین تترا استیک اسید
یک ترکیب شلاته کننده می باشدکه توانایی تشکیل کمپلکس با یون های فلزی را دارد. از این طریق هم برای حذف ترکیبات فلزی استفاده می شود هم برای اضافه کردن ترکیبات فلزی( اضافه کردن کمپلکس ترکیبات فلزی با EDTA در کودهای گیاهی)
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز

EDTA

اتیلن دی امین تترا استیک اسید
یک ترکیب شلاته کننده می باشدکه توانایی تشکیل کمپلکس با یون های فلزی را دارد. از این طریق هم برای حذف ترکیبات فلزی استفاده می شود هم برای اضافه کردن ترکیبات فلزی( اضافه کردن کمپلکس ترکیبات فلزی با EDTA در کودهای گیاهی)

ASPARTAM
شیرین کننده مصنوعی 3000 برابر ساکارز شیرن تره!
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز



[h=1]Embden-Meyerhof-Parnas Pathway[/h]مسیر گلیکولیز هگزوزها
The Embden-Meyerhof-Parnas (EMP) pathway allows the metabolic use of glucose to generate ATP, NADH, and several biosynthetic precursors such as 3-phosphoglycerate or pyruvate. The EMP pathway can occur both anaerobically (leading to one or several fermentation pathways) and aerobically through the conversion of pyruvate to acetyl CoA and the connection with the tricarboxylic acids (TCA) cycle. The classical version of the EMP pathway is present in bacteria and eukaryotes whereas several modified versions are present in anaerobic archaea

 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
ممنون از دعوتت:smile:

yeast
مخمر

دعوتم؟؟:surprised: خوش اومدی!!:D;)

TLC

مخفف THIN LAYER CHROMATOGRAPHY
کروماتوگرافی لایه نازک
برای شناسایی کیفی مواد بکار می ره و مورد تزریقی باید فرار باشن یا تحت حرارت 300 درجه به صورت بخار دربیاد!
 
آخرین ویرایش:

Honey.ChEng

عضو جدید
کاربر ممتاز
دعوتم؟؟:surprised: خوش اومدی!!:D;)

TLC

مخفف THIN LAYER CHROMATOGRAPHY
کروماتوگرافی لایه نازک
برای شناسایی کیفی مواد بکار می ره و مورد تزریقی باید فرار باشن یا تحت حرارت 300 درجه به صورت بخار دربیاد!
دعوت
http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php
Cheese
پنیر
پنیر یکی از گونه‌های لبنیات است که بطور گسترده‌ای در صدها نوع مختلف تهیه و در اکثر نقاط جهان مصرف می‌شود. پنیر را از دلمه شدن شیر تهیه می‌کنند. شیر از طریق کشت باکتری‌ها ترش (اسیدی) می‌شود. سپس با اضافه شدن آنزیم Rennet (مایه پنیر) و یا یک جایگزین (مانند اسید استیکیا سرکه (دلمه می‌شود و شیر بسته‌شده و آب پنیر بدست می‌آید. انواع پنیر را بر اساس ویژگی‌هایشان چند نوع مختلف دسته بندی می‌کنند از جمله نوع ترکیبات شیر، آنزیم مورد استفاده برای ترش‌کردن آن، رژیم غذایی حیوان، روش کار و میزان رطوبت پنیر
 
آخرین ویرایش:

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
دعوت
http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php
Cheese
پنیر
پنیر یکی از گونه‌های لبنیات است که بطور گسترده‌ای در صدها نوع مختلف تهیه و در اکثر نقاط جهان مصرف می‌شود. پنیر را از دلمه شدن شیر تهیه می‌کنند. شیر از طریق کشت باکتری‌ها ترش (اسیدی) می‌شود. سپس با اضافه شدن آنزیم Rennet (مایه پنیر) و یا یک جایگزین (مانند اسید استیکیا سرکه (دلمه می‌شود و شیر بسته‌شده و آب پنیر بدست می‌آید. انواع پنیر را بر اساس ویژگی‌هایشان چند نوع مختلف دسته بندی می‌کنند از جمله نوع ترکیبات شیر، آنزیم مورد استفاده برای ترش‌کردن آن، رژیم غذایی حیوان، روش کار و میزان رطوبت پنیر

EMB AGAR

مخفف ائوزین متیلن بلو آگار= محیط کشت انتخابی و افتراقی برای تشخیص باکتری های گرم منفی بخصوص کلی فرم ها محتوی مهارکننده متیلن بلو و شناساگر ائوزین حاوی ساکارز و لاکتوز و فاقد گلوکز همراه با تغییر رنگهای جالب برای باکتری های روده ای مثال: سبز فلزی برای ای کلای
Eosin-Methylene Blue Agar

selective and a differential medium
EMB agar is selective for gram-negative bacteria. The dye methylene blue in the medium inhibits the growth of gram-positive bacteria; small amounts of this dye effectively inhibit the growth of most gram-positive bacteria (8). Eosin is a dye that responds to changes in pH, going from colorless to black under acidic conditions. EMB agar medium contains lactose and sucrose, but not glucose, as energy sources. The sugars found in the medium are fermentable substrates which encourage growth of some gram-negative bacteria, especially fecal and nonfecal coliforms. Differentiation of enteric bacteria is possible due to the presence of the sugars lactose and sucrose in the EMB agar and the ability of certain bacteria to ferment lactose in the medium. Lactose-fermenting gram-negative bacteria (generally enteric) acidify the medium, and under acidic conditions the dyes produce a dark purple complex which is usually associated with a green metallic sheen. This metallic green sheen is an indicator of vigorous lactose and/or sucrose fermentation ability typical of fecal coliforms. A smaller amount of acid production, which is a result of slow fermentation (by slow lactose-fermenting organisms), gives a brown-pink coloration of growth. Colonies of nonlactose fermenters appear as translucent or pink (6, 9).
.
 
آخرین ویرایش:

mustafa3

کاربر فعال صنایع غذایی ,
EMB AGAR

مخفف ائوزین متیلن بلو آگار= محیط کشت انتخابی و افتراقی برای تشخیص باکتری های گرم منفی بخصوص کلی فرم ها محتوی مهارکننده متیلن بلو و شناساگر ائوزین حاوی ساکارز و لاکتوز و فاقد گلوکز همراه با تغییر رنگهای جالب برای باکتری های روده ای مثال: سبز فلزی برای ای کلای
Eosin-Methylene Blue Agar

selective and a differential medium
EMB agar is selective for gram-negative bacteria. The dye methylene blue in the medium inhibits the growth of gram-positive bacteria; small amounts of this dye effectively inhibit the growth of most gram-positive bacteria (8). Eosin is a dye that responds to changes in pH, going from colorless to black under acidic conditions. EMB agar medium contains lactose and sucrose, but not glucose, as energy sources. The sugars found in the medium are fermentable substrates which encourage growth of some gram-negative bacteria, especially fecal and nonfecal coliforms. Differentiation of enteric bacteria is possible due to the presence of the sugars lactose and sucrose in the EMB agar and the ability of certain bacteria to ferment lactose in the medium. Lactose-fermenting gram-negative bacteria (generally enteric) acidify the medium, and under acidic conditions the dyes produce a dark purple complex which is usually associated with a green metallic sheen. This metallic green sheen is an indicator of vigorous lactose and/or sucrose fermentation ability typical of fecal coliforms. A smaller amount of acid production, which is a result of slow fermentation (by slow lactose-fermenting organisms), gives a brown-pink coloration of growth. Colonies of nonlactose fermenters appear as translucent or pink (6, 9).
.



Rennin

رنین
یه نوعی پروتئاز هست برای پروتیین شیر...در معده ی نوزاد نشخوار کنندگاه هست و برای تولید پنیر هم استفاده میشه
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
Rennin

رنین
یه نوعی پروتئاز هست برای پروتیین شیر...در معده ی نوزاد نشخوار کنندگاه هست و برای تولید پنیر هم استفاده میشه

NISIN

متابولیت ثانویه بکتریایی/باکتریوسین/ نگهدارنده طبیعی/
Nisin is a polycyclic antibacterial peptide with 34 amino acid residues used as a food preservative. It contains the uncommon amino acids lanthionine, methyllanthionine, didehydroalanine and didehydroaminobutyric acid

Formula: C143H230N42O37S7

Molar mass: 3,354.07 g/mol
 

mojtabaafraze

عضو جدید

NISIN

متابولیت ثانویه بکتریایی/باکتریوسین/ نگهدارنده طبیعی/
Nisin is a polycyclic antibacterial peptide with 34 amino acid residues used as a food preservative. It contains the uncommon amino acids lanthionine, methyllanthionine, didehydroalanine and didehydroaminobutyric acid

Formula: C143H230N42O37S7

Molar mass: 3,354.07 g/mol


nitrosomyoglobin
رنگ قرمز گوشت پخته شده می باشد و در اثر واکنش نیریت با میوگلوبین تشکیل می شود.
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز

nitrosomyoglobin
رنگ قرمز گوشت پخته شده می باشد و در اثر واکنش نیریت با میوگلوبین تشکیل می شود.

NANOFILTERATION

نانوفیلتراسیون... نوعی جداسازی غشایی/ کاربرد در حذف یون های تک طرفیتی مثل نمک و کلر/فشار 20-40 بار/اندازه منفذ 0/01 تا 0/001 میکرون
 

hamed ghasemi

عضو جدید
Reciprocating compressor = نوعی دستگاه مولد سرما در سردخانه[/QUOTE]
Reducing sugar=قند احیاء کننده
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
ع مسابقه 01- بیست سوالی صنایع غذایی 553

Similar threads

بالا