لغت اول
FOOD ENGINEERING
مهندسی غذا
همین رشته خودمون= یه رشته بینابینی از علوم پایه و کاربردی و صنعت و تکنولوژِی
لغت نفر بعدی با G شروع می شه!
naringin
نارینجین: یک ترکیب گلیکوزیدی که در گریپ فروت بویژه در میوه های نارس آن یافت می شود. به شدت تلخ مزه بوده و بخش آگلیکون ان نارنجینین نام دارم که تلخ نمی باشد.
NITROSAMINE
نیتروزآمین: آمین بیوژنیک که در بعضی غذاهای فرآوری شده وجود داره مثل گوشت تخمیری و چرخ کرده و دودی شده، پنیرهای رسیده که برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا مضره و نباید پنیر رسیده مصرف کنند. همچنین عامل بیماری های گوارشی و کانسروژن هست.
effluent: پساب
refrigerant:سردکنTUBULAR HEAT EXCHANGER
مبدل حرارتی لوله ای = تبادل کننده حرارتی با بیشترین کاربرد در صنایع غذایی
refrigerant:سردکن
tin fish=کنسرو تن ماهی...
اقا من رشتم این نیست ولی به صنایع غذایی خیلی علاقه مندم....اسپیشیالی اتهوم....استارتر اجازه بدن من بیام تاپیک![]()
HURDLE
اسم تکنولوژی ترکیبی
ممانعت کننده برای فساد مواد غذایی، کاربرد چند روش ملایم بطور همزمان برای سرکوب انواع فسادها برای کاهش هزینه فرآوری و افزایش ماندگاری محصول
مثالش مثل استفاده از یک فرآیند حرارتی یا غیر حرارتی و همزمان نگهدارنده شیمیایی یا ضدمیکروبی
می تونی بیای!
EDTA
اتیلن دی امین تترا استیک اسید
یک ترکیب شلاته کننده می باشدکه توانایی تشکیل کمپلکس با یون های فلزی را دارد. از این طریق هم برای حذف ترکیبات فلزی استفاده می شود هم برای اضافه کردن ترکیبات فلزی( اضافه کردن کمپلکس ترکیبات فلزی با EDTA در کودهای گیاهی)
ASPARTAM
شیرین کننده مصنوعی 3000 برابر ساکارز شیرن تره!
maize=ذرت
ممنون از دعوتت
yeast
مخمر
دعوتدعوتم؟؟خوش اومدی!!
TLC
مخفف THIN LAYER CHROMATOGRAPHY
کروماتوگرافی لایه نازک
برای شناسایی کیفی مواد بکار می ره و مورد تزریقی باید فرار باشن یا تحت حرارت 300 درجه به صورت بخار دربیاد!
دعوت
http://iran-eng.com/showthread.php
Cheese
پنیر
پنیر یکی از گونههای لبنیات است که بطور گستردهای در صدها نوع مختلف تهیه و در اکثر نقاط جهان مصرف میشود. پنیر را از دلمه شدن شیر تهیه میکنند. شیر از طریق کشت باکتریها ترش (اسیدی) میشود. سپس با اضافه شدن آنزیم Rennet (مایه پنیر) و یا یک جایگزین (مانند اسید استیکیا سرکه (دلمه میشود و شیر بستهشده و آب پنیر بدست میآید. انواع پنیر را بر اساس ویژگیهایشان چند نوع مختلف دسته بندی میکنند از جمله نوع ترکیبات شیر، آنزیم مورد استفاده برای ترشکردن آن، رژیم غذایی حیوان، روش کار و میزان رطوبت پنیر
EMB AGAR
مخفف ائوزین متیلن بلو آگار= محیط کشت انتخابی و افتراقی برای تشخیص باکتری های گرم منفی بخصوص کلی فرم ها محتوی مهارکننده متیلن بلو و شناساگر ائوزین حاوی ساکارز و لاکتوز و فاقد گلوکز همراه با تغییر رنگهای جالب برای باکتری های روده ای مثال: سبز فلزی برای ای کلای
Eosin-Methylene Blue Agar
selective and a differential medium
EMB agar is selective for gram-negative bacteria. The dye methylene blue in the medium inhibits the growth of gram-positive bacteria; small amounts of this dye effectively inhibit the growth of most gram-positive bacteria (8). Eosin is a dye that responds to changes in pH, going from colorless to black under acidic conditions. EMB agar medium contains lactose and sucrose, but not glucose, as energy sources. The sugars found in the medium are fermentable substrates which encourage growth of some gram-negative bacteria, especially fecal and nonfecal coliforms. Differentiation of enteric bacteria is possible due to the presence of the sugars lactose and sucrose in the EMB agar and the ability of certain bacteria to ferment lactose in the medium. Lactose-fermenting gram-negative bacteria (generally enteric) acidify the medium, and under acidic conditions the dyes produce a dark purple complex which is usually associated with a green metallic sheen. This metallic green sheen is an indicator of vigorous lactose and/or sucrose fermentation ability typical of fecal coliforms. A smaller amount of acid production, which is a result of slow fermentation (by slow lactose-fermenting organisms), gives a brown-pink coloration of growth. Colonies of nonlactose fermenters appear as translucent or pink (6, 9).
.
Rennin
رنین
یه نوعی پروتئاز هست برای پروتیین شیر...در معده ی نوزاد نشخوار کنندگاه هست و برای تولید پنیر هم استفاده میشه
NISIN
متابولیت ثانویه بکتریایی/باکتریوسین/ نگهدارنده طبیعی/
Nisin is a polycyclic antibacterial peptide with 34 amino acid residues used as a food preservative. It contains the uncommon amino acids lanthionine, methyllanthionine, didehydroalanine and didehydroaminobutyric acid
Formula: C143H230N42O37S7
Molar mass: 3,354.07 g/mol
nitrosomyoglobin
رنگ قرمز گوشت پخته شده می باشد و در اثر واکنش نیریت با میوگلوبین تشکیل می شود.
NANOFILTERATION
نانوفیلتراسیون... نوعی جداسازی غشایی/ کاربرد در حذف یون های تک طرفیتی مثل نمک و کلر/فشار 20-40 بار/اندازه منفذ 0/01 تا 0/001 میکرون
TUBULAR HEAT EXCHANGER
مبدل حرارتی لوله ای = تبادل کننده حرارتی با بیشترین کاربرد در صنایع غذایی
Reciprocating compressor = نوعی دستگاه مولد سرما در سردخانه
Natural Color = رنگ طبیعی
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
ع | مسابقه 01- بیست سوالی | صنایع غذایی | 553 |