مسابقه ••• هر کی گفت مشکل چیه؟

"Amir masoud"

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
من هم فکر میکنم اسکولیتوس باشه (پوست خوار درختان میوه)
شبیه اما شاید یکی دیگه باشه
کوچولو موچولوئه ... از پوست درخت میخوره (درختای ضعیف) آثار صمغ زدگی ایجاد میشه
از راسته سوسک های و خانواده اسکولیتیده
دالانهایی که ایجاد میکنه عمود بر هم میشه
3 نسل داره
اوایل خرداد ظاهر میشه
کافیه؟
بیشتر از این چیزی یادم نمیاد!

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
از حمید تکرو به مامان گلاب
مامان گلاب، افتخاری تشریف بیارید و جواب صحیح رو اعلام کنید!

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
از حمید تکرو به مامان گلاب
مامان گلاب، افتخاری تشریف بیارید و جواب صحیح رو اعلام کنید!
مامان گلاب نیست !!! من سرچ کردم !!! جواب شما درسته !!! سوال بگذارین تایپیک نخسبه :D فردا آقا رضا بیاد فک کنم یک 300 تا امتیاز ازم کم کنه البته فردا جمعه است آقا رضا نمیااد 36.gif یک رووز دیگم میتونین اسپم کنم !!! شنبه هم فک کنم اخراج میشم به سلامتی هه هه

گلابتون

مدیر بازنشسته
مامان گلاب نیست !!! من سرچ کردم !!! جواب شما درسته !!! سوال بگذارین تایپیک نخسبه :D فردا آقا رضا بیاد فک کنم یک 300 تا امتیاز ازم کم کنه البته فردا جمعه است آقا رضا نمیااد مشاهده پیوست 65395 یک رووز دیگم میتونین اسپم کنم !!! شنبه هم فک کنم اخراج میشم به سلامتی هه هه

ها ها؟ كي گفته من نيستم....
هستم.

خب ..و اما پاسخ..

سوسک پوستخوار بزرگ نارون(scolytus scolytus )

حشره کامل این سوسک به طول 4 الی 6 میلیمتر بوده و سر و پیش گرده آن سیاه ، پیشانی آن پوشیده از موهای کوتاه و بالپوشها قهوه ای مایل به قرمز می باشد .

لاروها معمولا ضمن فعالیت خود دالان مادری یک طرفه طویلی که طول آن 2 تا 3 سانتیمتر و گاهی تا 10 سانتی متر می رسد ، ایجاد می کنند.

این حشره ناقل بیماری قا رچی مرگ نارون می باشد و 1 یا 2 نسل در سال دارد.

این حشره در جنگل های شمال کشور و همچنین در استانهای تهران ، آذربایجان و فارس در زیر پوست درختان نارون ، ممرز و آزاد مشاهده می شود.

روش مبارزه :

با توجه به اینکه سوسک پوستخوار نارون اغلب به درختان ضعیف ، مسن و بیمار حمله می کند، از این رو برای مبارزه با این آفت باید این نوع درختان را از عرصه جنگل ها قطع و خارج نمود تا بدین وسیله از حمله آفت به درختان سالم جلوگیری شود .

روش شیمیایی مبارزه با این آفت سمپاشی درختان با سم متوکسی کلر می باشد.

eliot -esf

کاربر ممتاز
eee !! کی امدی مامان گلاب !!! حلال زاده ایی هاا ;) من یک چیزی بگم در همون جهت اخراج شدنم اونم اینه که اینجا تایپیک هرکی گفت مشکل چیه است نه مسابقه تشخیص عکس میکروسکوپی !!! تخیص سوسک مشکل نمیشه خوب !!! شما باید آثار خسارت این سوسک را میگذاشتین ...
با تشکر الی کنجکاو اخراجی هه هه

گلابتون

مدیر بازنشسته
و اما برنده...
اميرمسعود جان اشاره به اسم اين سوسك خوشگل كرد...اما خب سوال رو كامل پاسخ نداده بود
حميدجان پسرگلم هم تقريبا توضيح كاملي براي سوال داشتند...اما ايشون هم اشاره به درختان ميوه كردند...
كه اين سوسك مخصوص درخت نارون و ممرز هست و اين درختان هم از درختان ميوه دار محسوب نميشوند.
با اين حال...
برنده نهايي رو حميدجان پسر گل و مهربونم اعلام ميكنم.

پيروز و سربلند باشي پسرم...بفرماييد سوال بعدي باشماست.

راستي اينجا هم كه سوال واژه رو بي خيال شديد.... :w20:

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
درسته
این توضیحات گونه S. scolytus بود
تشخیص گونه با عکس غیرممکنه ها! مگر اینکه علامت خاصی داشته باشه ... در مجموع سوسکهای جنس اسکولیتوس پوستخوارند و غالبا به درختای ضعیف هم حمله میکنن ...

گلابتون

مدیر بازنشسته
eee !! کی امدی مامان گلاب !!! حلال زاده ایی هاا ;) من یک چیزی بگم در همون جهت اخراج شدنم اونم اینه که اینجا تایپیک هرکی گفت مشکل چیه است نه مسابقه تشخیص عکس میکروسکوپی !!! تخیص سوسک مشکل نمیشه خوب !!! شما باید آثار خسارت این سوسک را میگذاشتین ...

اوهوممممم...مگه شك داشتي دخترم؟؟:)
خب الي جان اخراجي هه هه ....اينجوري شناختمون از آفات بيشتر ميشه....( حالا شما سخت نگير...من كه گياهپزشكي بلت نيستم...)

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز

و اما برنده...
اميرمسعود جان اشاره به اسم اين سوسك خوشگل كرد...اما خب سوال رو كامل پاسخ نداده بود
حميدجان پسرگلم هم تقريبا توضيح كاملي براي سوال داشتند...اما ايشون هم اشاره به درختان ميوه كردند...
كه اين سوسك مخصوص درخت نارون و ممرز هست و اين درختان هم از درختان ميوه دار محسوب نميشوند.
با اين حال...
برنده نهايي رو حميدجان پسر گل و مهربونم اعلام ميكنم.

پيروز و سربلند باشي پسرم...بفرماييد سوال بعدي باشماست.

راستي اينجا هم كه سوال واژه رو بي خيال شديد.... :w20:

مامان گلاب این الهام ما امشب خیلی شنگوله ...

مسابقه واژه یه تاپیک مجزا شده ... امیرمسعود زحمتش رو کشیده
اول بچه ها اشاره کردن
اما من با اجازشون طرح سوال میکنم ... (فردا)!

eliot -esf

کاربر ممتاز
اوهوممممم...مگه شك داشتي دخترم؟؟:)
خب الي جان اخراجي هه هه ....اينجوري شناختمون از آفات بيشتر ميشه....( حالا شما سخت نگير...من كه گياهپزشكي بلت نيستم...)
نه بابا !! شک نه13.gif شناختمون از افت !!! خوب وققتی خسارت تشخیص بدیم مطمئنا دنبال سوسکشم میریم دیگه !!! با اب خالی که فایده نداره ...خمیر دندوون بگذار مامانی ... هه هه !!!

eliot -esf

کاربر ممتاز

مامان گلاب این الهام ما امشب خیلی شنگوله ...

مسابقه واژه یه تاپیک مجزا شده ... امیرمسعود زحمتش رو کشیده
اول بچه ها اشاره کردن
اما من با اجازشون طرح سوال میکنم ... (فردا)!
نه من حبه انگورشونم !! شنگول خوابیده داداشی !!!
کجا درمیری !! بیا سوال بگذار بینیم از طرف لااات سر کوچمون بود البته !!!!

b_painshahri

عضو جدید
جواب

جواب

فکر کنم کمبود بور باشه
برای رفع کمبود بور معمولاً از کودهای حاوی بور مثل اسید بوریک و بوراکس استفاده می‌کنند . این دو کود هم به صورت مصرف در خاک و هم محلول‌پاشی روی گیاه مورد استفاده قرار می‌گیرد . برای محلول‌پاشی ، محلول دو در هزار تهیه می‌کنند یعنی دو کیلوگرم از کود را در هزار لیتر آب حل می‌کنند .

گلابتون

مدیر بازنشسته
روي برگها علائم كمبود مس هم ديده ميشه. چون حاشيه زرد شده روي برگهاي جوان هست...كمبود بر معمولا روي برگهاي مسن ديده ميشه اما برگهاي جوان بدشكل ميشن.هاااااان؟؟؟؟

b_painshahri

عضو جدید
نه من فک نمیکنم چون همه برگ های درخت این رنگی اما اگه به میوه دقت کنی بدشکلی میوه،زخم،ترک خردگی از همه مهمتر این که جلوی رشد رو میگیره کمبود بر و میوه کال تو این عکس نشون داده شده البته اگه نشونی باغ رو بدن از نزدیک بهتر میتونم تشخیص بدم :D

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
بهنام جون درست گفتی
علائم کمبور بر روی میوه است ...

گلابتون جان از علائم کمبود مس سوختن حاشیه برگ هم میتونه باشه اما تو این تصویر حاشیه بصورت یکنواخت کلروز شده که این میتونه از علائم استرس وارده به گیاه باشه ... (انصافا به نکته خوبی اشاره کردی ...منم برام سوال ایجاد شد اما فکر کنم از علائم استرس باشه) (بازم جای تامل داره)

گلابتون

مدیر بازنشسته
بهنام جون درست گفتی
علائم کمبور بر روی میوه است ...

گلابتون جان از علائم کمبود مس سوختن حاشیه برگ هم میتونه باشه اما تو این تصویر حاشیه بصورت یکنواخت کلروز شده که این میتونه از علائم استرس وارده به گیاه باشه ... (انصافا به نکته خوبی اشاره کردی ...منم برام سوال ایجاد شد اما فکر کنم از علائم استرس باشه) (بازم جای تامل داره)

حميد جان...البته اساعه ادب نشه....
اما سوختگي روي برگهاي كلروزه شده از كمبود مس وقتي ايجاد ميشه كه مسموميت مس هم ايجاد شده باشه...هاااااااان؟؟؟ شايدم دارم اشتباه ميكنم...هاااااان؟؟؟ :w46: