مسابقه *** هركي گفت اين چه گياهيه ...؟

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
alternate bearing سال اوری یا تناوب در گلدهی هستش .

عادت گلدهی یا باردهی سنگین و سبک که در درختان میوه اتفاق میفته مثل زیتون ، پسته ،....

راههای از بین بردنشم ..... یکیشون هرس باردهیه ، استفاده از ارقام متناسب . تغذیه صحیح .....:gol:

بارانی

عضو جدید
کاربر ممتاز
همونیه که کلروفیل گفته:

سال آوري(Alternate bearing) :
سال‌آوري به توليد محصول فراوان دريك سال وكاهش يا عدم توليد آن در سال بعد گفته مي‌شود. اكثر درختان ميوه داراي پديده سال‌آوري هستند ولي مكانيسم سال‌آوري درختان پسته برخلاف درختان ميوه، ريزش باعث كاهش محصول سال بعد مي‌شود. اگر بر روي شاخه‌هاي يك ساله محصول زيادي وجود داشته باشد، جوانه‌هاي گل موجود روي شاخه‌هاي رشد فصل جاري بين ماه‌هاي تير و مرداد ريزش نموده و تا 5 تا 7 درصد آنها باقي مي‌مانند وسال آينده محصول كمي توليد خواهد شد.

عوامل موثر بر سال‌آوري شامل : خصوصيات ژنتيكي، نوع پايه و رقم، سن گياه، محصول بيش از حد، تغذيه و عوامل محيطي مي‌باشند. جهت كنترل سال‌آوري مي‌توان با انتخاب ارقام و پايه‌هاي مناسب، روش‌هاي مختلف هرس، تغذيه مناسب، حلقه برداري و استفاده از تنظيم كننده‌هاي رشد و مواد شيميايي، ميزان سال‌آوري را كاهش و به حداقل ممكن رساند.

هرس باردهي(pruning) :

به منظور حذف شاخه‌هاي خشك و آلوده و آسيب ديده، كنترل اندازه درخت و سال‌آوري درختان پسته، انجام هرس باردهي ضروري مي‌باشد. تحقيقات انجام شده نشان مي‌دهدهرس بهترين روش جهت كنترل سال‌آوري مي‌باشد. هرس شديد درختان پسته پس از سال پر محصول باعث توليد شـــاخه‌هاي رويشي خيلي قوي در سال كم‌محصول مي‌شود كه چنانچه اين شاخه‌هاي قوي پس از سال كم‌محصول سربرداري شوند در سال پر‌محصول بعدي باعث توليد شاخه‌هاي جانبي همراه با جــوانه‌هاي گل فراوان مي‌‌گردند. بنابراين در سال كم‌محصول بعدي محصول بيشتري تـوليد مي‌شود.همچنين تحقيقات انجام شده نشان مي‌دهد سرزني درختان پسته قبل از سال كم محصول باعث ايجاد تغييراتي در رشد شاخه، تنه و بقاياي جوانه‌هاي گل شده كه باعث كاهش سال‌آوري مي‌‌شود و هرس سالانه درختان پسته به منظور جلوگيري و كاهش سالآوري پسته بسيار موثر است. از فاكتورهاي بسيار مهم در هرس ، ميزان هرس زمان انجام هرس و شناخت كلي نسبت به ساختمان و وظايف اندام هاي مختلف مي باشد كه هرس با آگاهي از اين عوامل بايد انجام گيرد

منبع:
انتشارات معاونت باغباني وزارت جهاد كشاورزي

amin_rogh

كاربر فعال مهندسی کشاورزی
کاربر ممتاز
اینهم یه سوال آسون .

اینهم راهنمایی

گلابتون

مدیر بازنشسته
ببخشيد دوستان بنده چند روزي به شدت كار داشتم در روند تاپيك اختلال ايجاد شده ... با عرض معذرت اميدوارم دوستان هم بيشتر همت كنن و به ياري من دستي بفشارند ....

كجاييد بابا؟؟؟؟؟:w20:

سميه خانم ظاهرا از واژه علمي شما 48 ساعت ميگذره گلم... خانومي نميخواين واژه تون رو معرفي كنيد ؟:w17:
امين جان دست شما هم درد نكنه گرچه با تاخير اما بازم ممنونيم...( البته با اون مشغله زياد شما تا همينقدر هم براي ما جاي شكرگزاري داره ) :w17:

گلابتون ناظم :gol:

nasimkhordad

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
alternat bearing چیه و علل به وجود آمدن ان چیه ؟ و راههای از بین بردنش اون چیه ؟

سلام گلاب جون :gol::gol:

طبق گفته ی دوستان ALTERNAT BEARING سال اوری نامیده میشه که به توليد محصول فراوان دريك سال وكاهش يا عدم توليد آن در سال بعد گفته مي‌شود. اكثر درختان ميوه داراي پديده سال‌آوري هستند ولي مكانيسم سال‌آوري درختان پسته برخلاف درختان ميوه، ريزش باعث كاهش محصول سال بعد مي‌شود. اگر بر روي شاخه‌هاي يك ساله محصول زيادي وجود داشته باشد، جوانه‌هاي گل موجود روي شاخه‌هاي رشد فصل جاري بين ماه‌هاي تير و مرداد ريزش نموده و تا 5 تا 7 درصد آنها باقي مي‌مانند وسال آينده محصول كمي توليد خواهد شد.

عوامل موثر بر سال‌آوري :
-خصوصيات ژنتيكي
-نوع پايه و رقم
-سن گياه
-محصول بيش از حد
-تغذيه و عوامل محيطي مي‌باشند.

روشهای جلوگیری از سال اوری:

-انتخاب ارقام و پايه‌هاي مناسب
-روش‌هاي مختلف هرس
-تغذيه مناسب
-حلقه برداري
-استفاده از تنظيم كننده‌هاي رشد و مواد شيميايي،
ميزان سال‌آوري را كاهش و به حداقل ممكن رساند.

و اما برنده ی این واژه :کلروفیل

آخرین ویرایش:

گلابتون

مدیر بازنشسته
ممنون سميه جون زحمت كشيدي عزيز... دست گلت درد نكنه ... :gol:

خوب كلروفيل عزيز منتظر واژه علمي از جانب شما هستيم گلم...بفرماييد:gol:

گلاب ناظم:gol:

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون از نسیم بابت سوال خوب و اسونش که من تونستم جواب بدم!:D

double working چیه و چرا صورت میگیره؟:gol:

بارانی

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون از نسیم بابت سوال خوب و اسونش که من تونستم جواب بدم!:D

double working چیه و چرا صورت میگیره؟:gol:

دقیق نمی دونم...

استفاده از میان پایه را در عمل پیوند،،، پیوند مضاعف یا دوپیوندی (double-working ) مینامند که از سه قسمت پایه، میان پایه ، پیوندک تشکیل شده است.

بارانی

عضو جدید
کاربر ممتاز
منم حدسم همینه...

چای کوهی (نام علمی Hypericum perforatum) گیاهی است از تیره کلازیاسه (Clusiaceae) که معمولاً به صورت خودرو در میان کشتزارهای گندم و ذرت یافت می شود و به مقدار زیاد در آمریکا و اروپا پرورش می یابد و در ایران در دامنه کوههای البرز، چالوس، مازندران و نقاط غرب ایران و در مسیر قله چین کلاغ به حد زیادی می روید.
نام‌های دیگر آن گل راعی، هزارچشم، علف چای، هوفاریقون است
گلهای این گیاه به رنگ سفید یا زرد است که در بالای ساقه به صورت مجتمع به چشم می خورد که این گلها کمی معطر و دارای بوی مخصوصی است. چای کوهی از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و خواص درمانی بسیاری دارد این گیاه ضد کرم معده و روده است و گرفتگی صدا را باز می کند. این گیاه برای درمان مرض کزاز بکار می رود و اگر برگ آن را به صورت پودر روی زخمهای عمیق بپاشید این نوع زخمها را خوب می کند. چای کوهی درمان کننده بیماری مننژیت است؛ درد پشت و گردن و خشکی گردن را درمان می کند و ضدافسردگی است. این گیاه اشتها را باز می کند بنابراین می توان آنرا به بچه ها و افراد مسن که اشتها ندارند داد. کسانی که از داروهای آسم و ضدسرماخوردگی و حساسیت استفاده می کنند نمی توانند چای کوهی مصرف کنند خاصیت این گیاه در درمان افسردگی به اثبات رسیده و مکانیزم اثر ضد افسردگی آن از طریق مهار آنزیمی است.ماده موثره این گیاه هایپریسین میباشد که فراورده های آن هم بر اساس همین ماده استاندارد سازی می‌شوند و اثر ضد افسردگی گیاه نیز مربوط به این ماده میباشد.در واقع این ماده مهار کننده ی آنزیم mono amino oxidase Mao میباشد که کاملاً مانند داروی ترانیل سیپرومین میباشد. از این گیاه دو فراورده دارویی در بازار ایران موجود میباشد.قطره هایپیران و قرص پرفوران که هر دو در درمان افسردگی کاربرد دارند. نکته قابل ذکر در مورد این گیاه و فراورده های آن تداخلات زیاد آن میباشد که مصرف آن را محدود نموده است و دلیلش هم مهار آنزیمی است.

nasimkhordad

عضو جدید
کاربر ممتاز
double working چیه و چرا صورت میگیره؟

البته فکر کنم استفاده از میان پایه در پیوند راdouble working گویند
علت انجام این کار
گاهی قطعه ای از ساقه کهمیان پایه نامیده می شود بین پایه و پیوندک قرار می گیرد.استفاده از میان پایه از زمانهای پیش معمول بوده است .
از قرنها پیش می دانستند که مثلا در درختان میوه قرار دادن یک میان پایه کوتاه کننده، بین یک پایه پر رشد و یک پیوندک پر رشد،باعث تولید گیاهان پا کوتاه با میوه های زودرس می گردد.
ببخشین گه اشتباه جواب دام :redface:

گلابتون

مدیر بازنشسته
سميه جان شما جواب خودتون رو بفرماييد تا وقتي كه كلروفيل عزيز و يا امين جان جواب قطعي رو ندادن شما ميتونيد به پاسخگويي ادامه بدين ... دوست من :gol:

گلابتون ناظم:gol:

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز

پس گل راعی که میگن اینه ؟ دستت درد نکنه امین رخ عزیز .... خیلی اسمش رو شنیدم و خوندم تو کتابا ولی ندیده بودم! اونقدر هم ماشالله پی گیر هستم که اصلا تو نت هم سراغ نگشتم ببینم چه شکلیه . ثوابت باشه به خدا ..:D:gol:

amin_rogh

كاربر فعال مهندسی کشاورزی
کاربر ممتاز
پس گل راعی که میگن اینه ؟ دستت درد نکنه امین رخ عزیز .... خیلی اسمش رو شنیدم و خوندم تو کتابا ولی ندیده بودم! اونقدر هم ماشالله پی گیر هستم که اصلا تو نت هم سراغ نگشتم ببینم چه شکلیه . ثوابت باشه به خدا ..:D:gol:
سلام و ممنون.
البته من نمیخوام بصورت رسمی جواب رو اعلام کنم !!!!....اما از این گیاه در اینجا بیشتر بعنوان گل زینتی و در حاشیه کاریها استفاده میشه. در زمستان اندامهای فوقانی رو کاملا هرس میکنند که در بهار مجددا شروع به رشد میکنه و در حوالی جولای تا اکتبر گل میده. بسیار زیبا هست و در این موقع از سال هم که میوه های قرمز رنگش جلوه بسیار زیبایی به این گیاهان رونده داده .گلهای زرد رنگ این گیاه در هنگام گلدهی با توجه به انکه در هر ساقه حداقل یکی دو تا گل ( یا بیشتر) دیده میشه خیلی جلوه زیبایی در حاشیه کاریها ایجاد میکنه. البته اسم چای کوهی رو اولین باره که میشنوم و برای منهم آموزنده بود. بیشتر همون نام هیپریکوم یا علف راعی رو بیشتر شنیده ام. از همه دوستان ممنونم.
برای سریعتر شدن روند تاپیک از ناظم عزیز در خواست میکنم که برنده رو اعلام کنند ( با معذرت چون نمیدونم چرا دیتا بیس ارور میده و نمیتونم که ببینم چه کسی اولین جواب درست را داده.و البته که تاخیر منهم به همین دلیل بود چون نمیتونستم که وارد انجمن بشم و همش ارور میداد.)
ممنون و موفق باشید.
امین رخ

آخرین ویرایش:

گلابتون

مدیر بازنشسته
با تشكر از امين رخ عزيزم... اگه جوابها درست باشه ... با اجازه تون اولين پاسخ رو خودم داده بودم...:sweatdrop:
اما باراني عزيز توضيح كامل رو فرمودند و توضيحات تكميلي رو امين جان خودشون فرمودند... با نيابت از طرف امين جان نوبت خودم رو به باراني عزيز تقديم ميكنم و از ايشون درخواست ميكنم براي ما عكس قرار بدن... ممنون باراني جان منتظريم گلم:gol:

گلاب خاتون ناظم:gol:

گلابتون

مدیر بازنشسته
كلروفيل مهربان شما هم امشب بايد لطف كني و واژه تون رو برامون توضيح بدي عزيز.. ممنونم عزيزم:gol:

گلاب خانم :gol:

بارانی

عضو جدید
کاربر ممتاز
با تشكر از امين رخ عزيزم... اگه جوابها درست باشه ... با اجازه تون اولين پاسخ رو خودم داده بودم...:sweatdrop:
اما باراني عزيز توضيح كامل رو فرمودند و توضيحات تكميلي رو امين جان خودشون فرمودند... با نيابت از طرف امين جان نوبت خودم رو به باراني عزيز تقديم ميكنم و از ايشون درخواست ميكنم براي ما عكس قرار بدن... ممنون باراني جان منتظريم گلم:gol:

گلاب خاتون ناظم:gol:

ممنون گلاب خانم...خیلی لطف کردین.
برنده این سوال شما بودین ...ولی قبول من عکس بعی رو با اجازه همه می زارم...
یا علی........:w30:

بارانی

عضو جدید
کاربر ممتاز
راستی من نمی دونم تا حالا چه گیاهانی اینجا گذاشته شده....خانم ناظم ببینند اگر تکراری بود سریع عوضش می کنم....:victory:

عکسها: خیلی آسونه بچه های گیاه حتما میدونند...;)

خداییش دیگه این عکسه خیلی تابلوئه!!!!

یا علی..........

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
بارانی;480208 [IMG گفت:
http://aycu22.webshots.com/image/38421/2003726766156462593_rs.jpg[/IMG]

خداییش دیگه این عکسه خیلی تابلوئه!!!!

یا علی..........

وای رز ماری...... عاشق بوی خوبشم........Rosmarinus officinalis

خب دوستای خوبم وقت واژه تموم شده .

double working یا پیوند مضاعف یا پیوند دو گانه ، اصطلاحی هستش که برای استفاده از میان پایه در پیون بکار میره که همونجور که بارانی گفت از پیوندک، میان پایه و پایه تشکیل شده.
از میان پایه برای اصلاح ناسازگاری در پیوند استفاده میشه . مثلا در گلابی بارتلت یا همون ویلیامز وقتی که از پایه های به استفاده میشه ناسازگاری نشون میده که برای برطرف کردنش از گلابی الد هوم یا بورهاردی بعنوان میان پایه استفاده میکنن.

امیدوارم این توضیحات قانع کننده باشه بیشتر به ذهنم نمیرسه بگم.......:gol:
بارانی خانوم تبریک میگم.:gol:

nasimkhordad

عضو جدید
کاربر ممتاز
بازم دارم دیر جواب دادم همش به خاطر اینه که سایت باز نمیشد :wallbash::crying::crying2:
باشه ولی میگم این گیاه رزماریه که خیلی خواص هم داره خیلی هم بوی مطبوعی داره
با اجازه کمی از خواصش میگم
نحوه استفاده : گیاه آن خوراکی است و روغن آن مالیده می شود
خواص : رزماری، برگ و سرشاخه‌های گلدار خشک شدۀ
گیاه Rosmarinus officinalis از خانوادۀ نعناعیان (Lamiaceae) است که حداقل دارای 1 درصد (حجم/وزن) روغن فرار می‌باشد
موارد استعمال:
از رزماری به صورت خوراکی در درمان اضطراب، سردرد، میگرن، فشار خون، نفخ و بی‌اشتهائی و به صورت موضعی بعنوان مسکن موضعی در درمان دردهای عضلانی و بیماریهای روماتیسمی استفاده می‌شود. همچنین بعلت عطر و طعم مناسب در صنایع آرایشی ـ بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد روغن رزماری یک روغن محرک است و از نظر رایحه و اثر، گرم و نافذ می‌باشد. اثر محرک رزماری روی سیستم اعصاب مرکزی بسیار برجسته است. مصرف رزماری چون موجب سهولت ترشح و دفع صفرا می‌شود از این جهت از آن در بیماریهای یرقان و نارسائی اعمال کبد استفاده بعمل می‌آورند. مصرف رومارن در موارد ضعف عمومی، خستگی مفرط و بیحالی بیمار در دوران نقاهت مفید تشخیص داده شده است.

عوارض جانبی: مصرف داروئی موضعی گیاه و یا کاربرد فرآورده‌های آرایشی ـ بهداشتی حاوی رزماری در برخی از افراد حساس، گهگاه ایجاد قرمزی پوست، درماتیت، حساسیت پوستی و حساسیت به نور ایجاد می‌کند

موارد احتیاط: رزماری در دوران بارداری، شیردهی و در بیماران صرعی و فشار خون بالا بهتر است بکار نرود روغن رزماری دارای 20ـ10 درصد کافور می‌باشد که اگر به مقدار زیاد مصرف شود می‌تواند موجب تشنجات صرع‌مانند شود.

موارد استعمال در پزشکی گذشته: در طب گذشته از رزماری به صورت خوراکی بعنوان مدر و ضدنفخ و به صورت موضعی بعنوان ضد التهاب و ضد درد استفاده می‌کرده‌اند
طی صدها سال از رزماری در مراقبت از پوست و مو استفاده شده و یکی از اجزاء ادکلن real و جزء اصلی آب تقطیری تهیه‌شده از الکل رقیق و گلهای رزماری است که نوعی مخلوط قابض گیاهی در حامل سرکۀ سیب می‌باشد و به پاکسازی، تقویت و سم‌زدائی پوست بویژه پوست‌های چرب و مستعد آکنه کمک نموده و به داشتن اثرات فوق‌العاده در ایجاد جوانی مشهور است. رزماری برای آبکشی موهای تیره و مالش‌دادن پوست سر مورد استفاده قرار می‌گیرد که برای تأمین سلامت موها و جلوگیری از ریزش بیش از حد آنها بویژه متعاقب بیماریها واقعاً ارزشمند است. رزماری به برگرداندن رنگ به موهای خاکستری و حتی درمان طاسی مشهور است.

گلابتون

مدیر بازنشسته
خوب باراني جان همچنان كه در انتظار پاسخ به سوال مربوط به عكس زيبات هستي گلم... واژه علمي رو هم بگذاريد تا دوستان پاسخگو باشن مهربونم... منتظريم :gol:

بارانی

عضو جدید
کاربر ممتاز
خوب باراني جان همچنان كه در انتظار پاسخ به سوال مربوط به عكس زيبات هستي گلم... واژه علمي رو هم بگذاريد تا دوستان پاسخگو باشن مهربونم... منتظريم :gol:

با تشکر از همگی که جواب دادن تا الان ....ان شاءا...همگی در همه مراحل زندگی به خصوص درس موفق باشین........:gol::gol::gol:

میزارین یکم فکر کنم...من ترم 3 یه درس 3 واحدی باغبانی داشتم....الانم هیچیش یادم نیست...خونه بودم تقلب می کردم از توش یه چیزی میزاشتم ولی الان سر کارم...بزارین ببینم چه میکنم...:surprised:

رخصت خانم ناظم...!;)

یا علی........

بارانی

عضو جدید
کاربر ممتاز
نمی دونم این خوبه یا نه؟؟!!

ولی یک اصطلاحه دیگه!
بازم گلای خاتون اگر تکراری بود بهم بگین...ممنون خانمی!!!

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]فرایند [/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]parthenocarpy[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] به چه معناست؟یه کوچولو هم توضیح بدین....

یا علی..........
[/FONT]

nasimkhordad

عضو جدید
کاربر ممتاز

ولی یک اصطلاحه دیگه!

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]فرایند [/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]parthenocarpy[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] به چه معناست؟یه کوچولو هم توضیح بدین....[/FONT]

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]یا علی..........[/FONT]

بارانی جان فکر کنم پارتنوکارپی تولید میوه های بدون بذر باشد که بیشتر من روی میوه خیار گلخانه ای دیدم

فرزام

عضو جدید

ولی یک اصطلاحه دیگه!

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]فرایند [/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]parthenocarpy[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] به چه معناست؟یه کوچولو هم توضیح بدین....[/FONT]

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]یا علی..........[/FONT]

parthenocarpy[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] تا اونجا که یادمه همون بکرزایی باید باشه .... [/FONT]
فکر میکنم با کمک یک سری از هورمونها مثل اکسین و ... گلها را بصورت مصنوعی تلقیح میکردند .. هدف از انجامش هم تولید میوه های بدون هسته باید باشه ....
ببخشید اگر بصورت دست و پا شکسته اطلاعات دادم ... اگر اطلاعات کافی رو بعدا اعلام کنید خوشحال میشم...

مبصر همیشه غائب کلاس