مسابقه *** هركي گفت اين چه گياهيه ...؟

گلابتون

مدیر بازنشسته
امين رخ جان منتظر پاسخ صحيح واژه شما و اعلام برنده هستيم....ممنون عزيز.

amin_rogh

كاربر فعال مهندسی کشاورزی
کاربر ممتاز
سلام
هرس پوست :

این نوع هرس در فصل رشد رویشی گیاه انجام می‌شود. در این حالت با زخم کردن یا حذف پوست، هیدرات‌های کربن و هورمون‌های رشد در اندام‌های هوایی واقع در بالای زخم تجمع یافته و موجب تحریک تمایزیابی جوانه‌های گل در شاخه‌های تیمار شده می‌شود. روش‌های مختلفی برای هرس پوست وجود دارد که شکاف زنی(Scoring) ، حلقه زنی(Ringing) و طوقه برداری (Girding) سه روش مهم آن هستند. در شکاف زنی، پوست ساقه یا شاخه‌های اصلی با خطوطی موازی در زیر جوانه خراش داده میشود. این روش نسبت به دو روش دیگر کارآیی کمتری دارد. درختان بالغ و قوی به حلقه زنی یا طوقه برداری واکنش خوبی نشان می ‌دهند اما درختان بسیار جوان پاسخ خوبی به این عمل نمی‌دهند. در حلقه‌زنی، حلقه‌ای کامل در پوست ساقه بریده می‌شود. در طوقه برداری با استفاده از سیم، حلقه‌ای به دور ساقه برای مدت 6 ماه بسته می‌شود یا نواری از پوست به ضخامت 10-5 میلی‌متر برداشته می‌شود. (منبع باغبان باشی)
در جای دیگری آمده>
1. هرس کت زنی(حلقه برداری) –Girdling:اين عمل روی انگورهای دانه دار و کيوی قابل اجراست و بدين صورت است که در حدود 2mm از پوست شاخه گياه را به صورت يک حلقه کامل از محيط شاخه بر می داريم.
در اثر اين عمل مقداری از شيره پرورده که از برگهای شاخه به سمت ساير اندام در حرکت است به سوی خوشه ها برگشته و صرف درشت کردن خوشه می گردد . زمان اجرای آن هنگامی است که ميوه ها تازه تشکيل شده و غوره ها در شروع آبگيری می باشند .
2. تبرزنی : عبارت است از بريدن مجرای شيره خام جهت کاهش نسبت آن به شيره پرورده داخل درخت. اين عمل برای برگرداندند درخت گردو از حالت رويش به حالت زايش مناسب است .
شيوه اجرا :
دو برش مورب با وسيله تيز مثل تبر يا کارد يا ساتور به تنه درخت وارد کرده که از قسمت پوست گذر کرده و مقداری چوب را هم ببرد. در اين حالت پس از مدتی از آوندهای چوبی شيره خام به صورت آب از تنه درخت خارج می شود با اين عمل نسبت شيره خام به پرورده کاهش يافته و درخت در سالهای آينده به باردهی بيشتر می نشيند.
زمان مناسب اجرای آن پايان زمستان می باشد .
در درختانی از قبيل گردو ، توت و انگور چنانچه زخمی يا هرس به شاخه های آنها در پايان زمستان وارد می شود از سر شاخه های آنها شيره خام تراوش می شود.

هرس ريشه :

حذف ريشه ها جهت جلوگيری از جذب بيشتر از حد شيره خام می باشد که تأثيری همچون تبرزنی را نشان می دهد . عيب اين عمل احتما ل آلوده شدن به بيماری قارچی می باشد که در اين صورت محل زخم با چسب هرس آغشته می شود.
هرس ريشه روی درختانی چون سيب ، گلابی، ليمو ترش و درختان مينياتور صورت می گيرد . ( منبع منم کشاورز)
فکر میکنم جواب خانم فرشید کاملتر بود.پس پس ایشون زحمت سووال بعدی رو بکشن ممنون میشیم.البته با اجازه صاحب تاپیک
موفق باشید امین رخhttp://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/icon_gol.gif

گلابتون

مدیر بازنشسته
ممنونم امين رخ جان..توضيحاتتون مفصل و جانانه بود...دست شما درد نكنه خدا قوت عزيز........اجازه ما هم دست شماست قربان...موفق باشيد و سربلند...

متشكرم زهرا جان

فكر ميكنم ...البته اگه اشتباه نكنم روي شاخه هاي يكساله تشكيل ميشه.

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوال واژه :

میوه مرکبات بر روی کدام شاخه تشکیل میشود؟؟

ممنونم امين رخ جان..توضيحاتتون مفصل و جانانه بود...دست شما درد نكنه خدا قوت عزيز........اجازه ما هم دست شماست قربان...موفق باشيد و سربلند...

متشكرم زهرا جان

فكر ميكنم ...البته اگه اشتباه نكنم روي شاخه هاي يكساله تشكيل ميشه.

گلاب جان شما اولین نفر و درست جواب دادین
ممنون میشم سوال بعدی رو طرح کنید

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
از خانواده لگومینوز باید باید باشه

یه چیزی حدودای عقاقیا بقیه اش باشه بعدا میگم

گلابتون

مدیر بازنشسته

ممنونم زهرا جان...زحمت كشيدي گلم.

دوستان بفرماييد..در كشت هيدروپونيك از چه نوع بسترهايي براي كشت استفاده ميشود....چهارمورد را نام ببريد كافيه؟

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
خب ظاهرآ اين جناب ابوذر خان اسماعيلي قراره دير به دير به ما افتخار حضور بدن....
تا ايشون مجدد تشريف فرما بشوند...دوستان بفرماييد اين چه گياهيه.......؟؟

اينم ميوه هاشه
این که باقالی خودمونه!! :surprised: :D

یعنی روی شاخه های سال جاری میوه نمیده؟

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
من فکر کنم فائزه جوابش کاملتر بود اما خوب این تشخیص زهرا بود دیگه

لازم به ذکره مرکبات از گیاهان دائم گل هست یعنی در شرایط مناسب گیاه قادر به داشتن گل و میوه همزمان هست
بعلت گستردگی محصولات در خانواده مرکبات میوه های حاصله در برخی از گیاهان از گلهایی که در شاخه های سال جاری تشکیل میشن حاصل میشه ولی اغلب همون گلهای حاصل از شاخه های یکساله میوه تشکیل میدن تفاوت گلها در شاخه های یکساله اینه که بصورت گل اذین و مجتمع هستند اما گلهای حاصله در شاخه های سال جاری تک گل بوده و میوه های حاصل هم تکی هستند
بنا بر این در عمده پرتقالها میوه ها مجتمع و حاصل از گل اذین تشکیا شده در شاخه های یکساله و در برخی نارنگیها و گریپفروت عمده میوه حاصل از گلهای تکی حاصل از شاخه های یکساله هستند

آخرین ویرایش:

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
من فکر کنم فائزه جوابش کاملتر بود اما خوب این تشخیص زهرا بود دیگه

لازم به ذکره مرکبات از گیاهان دائم گل هست یعنی در شرایط مناسب گیاه قادر به داشتن گل و میوه همزمان هست
بعلت گستردگی محصولات در خانواده مرکبات میوه های حاصله در برخی از گیاهان از گلهایی که در شاخه های سال جاری تشکیل میشن حاصل میشه ولی اغلب همون گلهای حاصل از شاخه های یکساله میوه تشکیل میدن تفاوت گلها در شاخه های یکساله اینه که بصورت گل اذین و مجتمع هستند اما گلهای حاصله در شاخه های سال جاری تک گل بوده و میوه های حاصل هم تکی هستند
بنا بر این در عمده پرتقالها میوه ها مجتمع و حاصل از گل اذین تشکیا شده در شاخه های یکساله و در برخی نارنگیها و گریپفروت عمده میوه حاصل از گلهای تکی حاصل از شاخه های یکساله هستند

خوب عزیزم زودتر جواب به این کاملی میگفتی چی میشد مگه؟؟؟؟به هر حال گلاب سوال بسیار خوبی طرح کرده بریم اونو جواب بدیم :)
من درخت پرتقال و نارنج خودمونو بررسی کردم همش گلها روی شاخه های یکساله هستن.

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز

دوستان بفرماييد..در كشت هيدروپونيك از چه نوع بسترهايي براي كشت استفاده ميشود....چهارمورد را نام ببريد كافيه؟

الیاف نارگیل که در بازار با نام های اولتراپیت ، کوکوپیت ، کوکوتک معروف است.
پرلیت
ورمیکولایت
پوکه باغبانی
لیکا که در واقع دانه های رس منسبط سبک هست که با نامهای تجاری ژئولیت و گروروکس و هیدروتون شناخته میشود.(یهپک محیط زبر است)
پشم سنگ که از ریسیدن نوعی سنگ گدازه است به وجود میاید.

البته سیستمهای ابکشت هم هست که با جریان اب و محلول غذایی درون لوله ها یا محیطهای دارای حرکت چرخشی ریشه و گیاه را تغذیه میکنند.

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
خوب عزیزم زودتر جواب به این کاملی میگفتی چی میشد مگه؟؟؟؟به هر حال گلاب سوال بسیار خوبی طرح کرده بریم اونو جواب بدیم :)
من درخت پرتقال و نارنج خودمونو بررسی کردم همش گلها روی شاخه های یکساله هستن.

شرمنده ام زهرا جان گاهی تنبلی باعث میشه حوصله نوشتن و توضیح دانم کور بشه
برا قضیه هرس هم همینطور سرسری نوشتم دیدم تو بردی مرکباتم دیدم گلاب گفته یکساله گفتم خوب تکمیلش کنم
در هر صورت ممنونم به سوال ننه جونم میپردازیم من قلوه سنگ رو ترجیح میدم کوکو پیت گرونه
دی:

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز

اينم ميوه هاشه

اينم گلش از نزديكتر

گیاه سناء هست
اینجا یکم از خواصش رو نوشته:
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=3513

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز

اينم ميوه هاشه

اينم گلش از نزديكتر

اااا از اینا چندتشو تو بوشهر دیدم
اخیرا تو فضای سبز کار شده
هم مدل گل زردش و هم صورتیش
اما هنوز اسمش کشف نشده
حالا کشف میکنم

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
پیتها مثل کوکوپیت
سنگریزه و قلوه سنگ
تورهای مشبک سیمی و پلاستیکی
پشم شیشه یا پشم سنگ
اینهامهمترین خاصیتشون اول نگهداری گیاه دوم بدون واکنش بودنشون در برابر کودهای مایع هست
کاملا موافقم

sayyad84

متخصص زبان Assembly
کاربر ممتاز

اينم ميوه هاشه

اينم گلش از نزديكتر
با سلام،
نام گیاه هست: (Cassia (Senna floribunda
و از خانواده ی Fabaceae (Caesalpinoidae!

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
این کدوم گیاهه؟

این کدوم گیاهه؟

متشكرم سورين جان زحمت كشيدي گلم...دست گلت درد نكنه...

ابوذر خان...بفرماييد برنده مسابقه شما هستيد...تبريك عرض ميكنم...منتظر سوال تصويري شما هستيم.

با تشكر فراوان از حضور همگي دوستان

با تشکر از همه دوستان، لطفا بگید این کدوم گیاهه؟

©

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز

اينم ميوه هاشه

اينم گلش از نزديكتر
همان طور که بعضی از بچه ها هم اشاره کردند این گیاه سنا است (Senna floribunda) گیاهی از تیره بقولات.

amin_rogh

کاربر ممتاز
با تشکر از همه دوستان، لطفا بگید این کدوم گیاهه؟

©
سلامhttp://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/icon_gol.gif
این نوعی استبرق هست. (اسم لاتینشو مودونوم اما نوموگومhttp://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/wink.gif ) گیاه بسیار زیبایی هست که شیرابه سفید رنگی( مثل کاهو) داره.به نور زیاد احتیاج داره و از طریق ریزوم زیاد میشه. اگه جلوشو نگیرین تبدیل به یه فاجعه در باغچه میشه!........(ادامه دارد...)

amin_rogh

کاربر ممتاز

سلام
پیت نارگیل فکر کنم بیشترین استفاده رو داره و بهترین هم هست.برای انوای گل های زینتی و همینطور سبزیجات . صیفی و همینطور برای بذر کاری و قلمه گیری وگلهای آپاتمانی و.....درکشتهای هیدوپونیک ازش ایتفتده میشه اما اصولا هموجور که از اسم هیدوپونیک برمیاد اصولا کیفیت خود آب از اهمیت ویژع لی برخوردار هست.
موفق باشید
امین رخ

گلابتون

مدیر بازنشسته
با سلام،
نام گیاه هست: (Cassia (Senna floribunda
و از خانواده ی Fabaceae (Caesalpinoidae!

خب همتون اشتباه گفتيد....هورااااااا....نه بابا شوخي كردم...تقريبا همه درست فرموديد....

درخت پهلوي
درختچه ایست زیبا بومی حاره و در باغ های شمال کشور کشت می شود . گل های زرد آن از اواسط تابستان ظاهر می شود و تا اواخر پاییز ادامه می یابد و چون به سرما نا بردبار است در مناطق سردسیر باید در گلخانه نگاهداری گردد. و در شمال درخت پهلوی نامیده می شود.

ولي چون سوال فقط براي خالي نماندن فضاي مسابقه بود ...از اعلام برنده معذوريم...

دوستان محبت كنيد و به سوال دوست عزيزمون جناب ابوذرخان بپردازيد.

گلابتون

مدیر بازنشسته
پیتها مثل کوکوپیت
سنگریزه و قلوه سنگ
تورهای مشبک سیمی و پلاستیکی
پشم شیشه یا پشم سنگ
اینهامهمترین خاصیتشون اول نگهداری گیاه دوم بدون واکنش بودنشون در برابر کودهای مایع هست

الیاف نارگیل که در بازار با نام های اولتراپیت ، کوکوپیت ، کوکوتک معروف است.
پرلیت
ورمیکولایت
پوکه باغبانی
لیکا که در واقع دانه های رس منسبط سبک هست که با نامهای تجاری ژئولیت و گروروکس و هیدروتون شناخته میشود.(یهپک محیط زبر است)
پشم سنگ که از ریسیدن نوعی سنگ گدازه است به وجود میاید.

البته سیستمهای ابکشت هم هست که با جریان اب و محلول غذایی درون لوله ها یا محیطهای دارای حرکت چرخشی ریشه و گیاه را تغذیه میکنند.

سلام
پیت نارگیل فکر کنم بیشترین استفاده رو داره و بهترین هم هست.برای انوای گل های زینتی و همینطور سبزیجات . صیفی و همینطور برای بذر کاری و قلمه گیری وگلهای آپاتمانی و.....درکشتهای هیدوپونیک ازش ایتفتده میشه اما اصولا هموجور که از اسم هیدوپونیک برمیاد اصولا کیفیت خود آب از اهمیت ویژع لی برخوردار هست.
موفق باشید
امین رخ

انواع بسترهاي كشت هيدروپونيك:
همانطور كه دوستان فرمودند ..بسترهاي مختلفي موجود هست...و به قول امين رخ عزيزم مهمترين عامل در كشت هيدروپونيك كيفيت آب از اهميت ويژه اي برخوردار هست

و اما پاسخ:
پرلايت
ورميكولايت
پشم سنگ
پوكه معدني

با تشكر از پاسخ همه دوستان....محمدرضا جان....بفرماييد سوال بعدي باشما...