[مسابقه] اگه گفتی ...؟

محمودح

عضو جدید
خوب با توجه به اینکه چند روزه برنده اعلام نشده من با اجازه بزرگترا محمد رو برنده اعلام میکنم که جوابش کامل تر بود.. اقا محمد سوال رو بذار;):gol:
سلام
به گوسفند ماده ای که تا بحال فقط یه بره بدنیا
آورده یا به اصطلاح شکم اوله چی میگن؟

tititoti

عضو جدید
سلام دوستان:victory:من هنوز اول راهمو اطلاعات تخصصی در زمینه علوم دام ندارم:w05:ولی سعی میکنم تو این تاپیک تا اونجا که میتونم فعالیت داشته باشم:w10:

خوش اومدید آرزو خانم.
من هم به نوبۀ خودم اول راهم ولی اینجا دوستان خوب و متخصصی مثل حمید رضا (جویای اندیشه) و زهرا خانم (باغبان 66) و سایر دوستان عزیز هستند که مطمئناً خیلی می شه از اطلاعاتشون استفاده کرد.
:smile:

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان:victory:من هنوز اول راهمو اطلاعات تخصصی در زمینه علوم دام ندارم:w05:ولی سعی میکنم تو این تاپیک تا اونجا که میتونم فعالیت داشته باشم:w10:
خوش اومدی دوست عزیز:D:gol:
خوش اومدید آرزو خانم.
من هم به نوبۀ خودم اول راهم ولی اینجا دوستان خوب و متخصصی مثل حمید رضا (جویای اندیشه) و زهرا خانم (باغبان 66) و سایر دوستان عزیز هستند که مطمئناً خیلی می شه از اطلاعاتشون استفاده کرد.
:smile:
مصطفی جان شرمنده میکنی عزیزم.خودت که ماشالا خیلی قوی تر و فرش تری نسبت به من. ;)

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
2تا از علایم اصلی فحلی چیه؟
بچه ها چرا جواب نمیدین پس به سوال؟:(
ترشحات مهبل . پرش روی ماده گاو های دیگر. عوض شدن حالت چشم .

ای بخش علوم دامی...
بخواب و اسوده باش که ما بیداریم...
ولی الان که بهار شده دیگه تورو به خدا از خواب بیدار شو بخش علوم دامی:confused:

محمودح

عضو جدید
بچه ها چرا جواب نمیدین پس به سوال؟:(
ترشحات مهبل . پرش روی ماده گاو های دیگر. عوض شدن حالت چشم .

ای بخش علوم دامی...
بخواب و اسوده باش که ما بیداریم...
ولی الان که بهار شده دیگه تورو به خدا از خواب بیدار شو بخش علوم دامی:confused:
درسته مهبل و رحم پف میکنه و پر خون میشه
دام خودشو لوس میکنه گوشاش تیز میشه
سوالو بزار جویای اندیشه

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
درسته مهبل و رحم پف میکنه و پر خون میشه
دام خودشو لوس میکنه گوشاش تیز میشه
سوالو بزار جویای اندیشه
ایا در هنگام شیردوشی گاو در سالن. خوراک باید داده بشه؟ چه نوع خوراکی؟ و چه تاثیری داره روی کفیت اجزائ شیر؟:que::que::que:

#AREZOO#

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام:w36:
بابا کجایین تورو خدا یکم تو این تاپیکا فعالیت کنین :eek::eek:
بده واسه بچه های علوم دام:w20:

محمودح

عضو جدید
ایا در هنگام شیردوشی گاو در سالن. خوراک باید داده بشه؟ چه نوع خوراکی؟ و چه تاثیری داره روی کفیت اجزائ شیر؟:que::que::que:
توصیه میکننبرای جلوگیری از استرس گاو درهنگام شیر دوشی بهترین خوراک در اختیار دام قرار بگیره. اغلب کنسانتره.با این کار دام خیلی راحتتر دوشیده میشه
اما بدلیل کثیف کاری دام در شیر دوشی انجام نمیشه

kaghaz rangi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
با اجازه بچه های علوم دام من سوال بعدی رو بذارم.... امیدوارم تکراری نباشه....

اگر در سالن دما بره بالا رو اشتهای جوجه ها چه تاثیری میذاره و برای برطرف کردن این مشکل چه کار باید کرد؟

آخرین ویرایش:

ormuzd

عضو جدید
با اجازه بچه های علوم دام من سوال بعدی رو بذارم.... امیدوارم تکراری نباشه....

اگر در سالن دما بره بالا رو اشتهای جوجه ها چه تاثیری میذاره و برای برطرف کردن این مشکل چه کار باید کرد؟

اشتهاي جوجه ها كاهش پيدا مي كنه. در اين حالت مي توان ميزان خوراكدهي به جوجه ها را با اعمال خاموشي در ساعات گرم در سالن كاهش داد. و چون ميزان خوراكدهي محدود مي شه فكر ميكنم كه بايد جيرهء غليظتري از نظر سطح انرژي و پروتئين در اختيارشون گذاشت. و سعي شود همان مقدار جيره هم در ساعات خنكتر شبانه روز در اختيارشون گذاشت.
ضمناً مي توان از محلول 1 درصد جوش شيرين به صورت آشاميدني از 2 ساعت قبل از شروع ساعات گرم تا فروكش گرما استفاده كرد. و يا از محلول 1 در 1000 آبليمو به همراه خنك كردن آب مصرفي طيور.
در ضمن بهبود وضعيت تهويهء سالن مشروط بر اينكه در سالن كوران ايجاد نشود.

kaghaz rangi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اشتهاي جوجه ها كاهش پيدا مي كنه. در اين حالت مي توان ميزان خوراكدهي به جوجه ها را با اعمال خاموشي در ساعات گرم در سالن كاهش داد. و چون ميزان خوراكدهي محدود مي شه فكر ميكنم كه بايد جيرهء غليظتري از نظر سطح انرژي و پروتئين در اختيارشون گذاشت. و سعي شود همان مقدار جيره هم در ساعات خنكتر شبانه روز در اختيارشون گذاشت.
ضمناً مي توان از محلول 1 درصد جوش شيرين به صورت آشاميدني از 2 ساعت قبل از شروع ساعات گرم تا فروكش گرما استفاده كرد. و يا از محلول 1 در 1000 آبليمو به همراه خنك كردن آب مصرفي طيور.
در ضمن بهبود وضعيت تهويهء سالن مشروط بر اينكه در سالن كوران ايجاد نشود.
:w17::w17::w17::gol::gol:
کاملا درسته.... دست شما درد نکنه:gol::gol::gol:
فقط یه نکته ای که مطمئنا شما هم میدونید اضافه کنم که حتما واسه اضافه کردن میزان انرژی جیره باید نسبت انرژی به پروتئین باید رعایت بشه...

لطفا زحمت سوال بعدی رو بکشید (آسون باشه که ما هم بتونیم شرکت کنیم:child:
:smile:)

ormuzd

عضو جدید
اي بابا! اينجا همه اينقدر سريع جواب مي دن؟؟؟‌ حالا خوبه چند روز از حميد رضا پيداش نيست ها!!! :surprised:

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
اي بابا! اينجا همه اينقدر سريع جواب مي دن؟؟؟‌ حالا خوبه چند روز از حميد رضا پيداش نيست ها!!! :surprised:

علي جان فكر كنم همه درگير ديدو بازديد باشن ديگه كار علمي رو تعطيل كردن تا سيزده ظاهرا زياد نگران نباش خلاصه يكي مياد جواب بده

ormuzd

عضو جدید
برگشتي شيردان در گاو شيري همون جابجایی شیردانه که در اثراسترس بوجود میاد.

:surprised::surprised::surprised:

ormuzd

عضو جدید
برگشتي شيردان در گاو شيري چيه و چطور بوجود مياد؟

يكي ديگر از اختلالات معمولي معده چهارم يا شيردان ، برگشتگي يا جابه جا شدن آن (Abomasal displacement)مي باشد به طوريكه ممكن است شيردان كاملا به طرف چپ يا راست گردش كند يا اينكه به دور خود از سمت راست پيچ و تاپ بخورد . ولي عمده برگشتگي هاي شيردان از طرف چپ انجام مي پذيرد (LDA) . وقتيكه برگشتگي شيردان پيش مي آيد بخشي از شيردان در زير شكمبه دچار فشار و تنگنا مي شود . در نتيجه عمل هضم عادي غذا به علت سنگيني وارده دچار مشكل مي گردد . گاز توليد شده در اين قسمت از دستگاه گوارش محبوس شده همچنان جمع و متراكم ميگردد ديوارهاي شيردان به دنبال آن كشيده و متسع شده نظير يك بالن مي شود محل اجتماع گاز متراكم شده سمت چپ محوطه بطني و شكمبه مي باشد .
80 تا 90 درصد موارد برگشتگي شيردان به سمت چپ طی اولین ماه بعد از زایمان وقتی گاو بیشترین استعداد مبتلا شدن به بیماری جدید را دارد اتفاق می افتد. ورم پستان, کتوسیس وعواارض ناشی از کمبود کلسیم تمام عواملی هستند که یک گاو را دچار برگشتگي شيردان مي كنند.
علت اصلي برگشتگي شيردان به مصرف زياد كنسانتره و كمبود فيبر خام (جهت انجام نشخوار) در آخرين ماه آبستني مربوط مي شود. معمولاً مصرف سيلاژ ذرت و علف نيمه خشبي (ريز تر خرد شده) و مقدار زيادي جيره متراكم عوامل اصلي در بروز پيچ خوردگي شيردان محسوب مي شود.
با توجه به علائم ظاهري زير برگشتگي شيردان از 3 تا 6 هفته شروع شير دهي قابل پيش بيني مي باشد:
1- كاهش مصرف غذاي روزانه.
2- افزايش ضربان نبض.
3- صداي مخصوص در قسمت فوقاني شكمبه.
کنترل و پیشگیری :
1- مبارزه با بالانس منفی انرژی 2- کنترل فیبر موجود جیره قبل از زایمان 3- جلوگیری از مصرف زیاد مواد دانه ای و سیلوی ذرت قبل از زایمان 4- کوشش برای به حداقل رساندن تغییرات جیره قبل از زایش ( حد اقل رساندن سوء هاضمه ها) 5- نگذاریم تراکم انرژی جیره از 65/1 مگا کالری بیشتر شود.
منابع:
1- مقالهء جابجايي وپيچ خوردگي شيردان سايت مهندسین تولیدات دامی دانشگاه گیلان
2- كتاب تغذيهء گاو نوشتهء پروفسور برنهارد پياتكوفسكي ترجمهء دكتر مرتضي عزت پور صفحهء 204.
3- تالار گفتگوی پرشین پت

ضمناً براي مطالعهء بيشتر مي توانيد به منبع ذيل هم رجوع كنيد:

پیشگیری از جابه جایی شیر دان در گاوهای شیری

------------------------------------------------------------------------------
پ.ن: از تجربيات شخصي:
1-برگشتگي شيردان به سمت چپ و يا به اصطلاح LDA بيشتر از برگشتگي به سمت راست اتفاق مي افتد.
2-در حالت بروز برگشتگي شيردان ؛ دام اشتهاي خود را از دست داده و گوشه گير مي شود. توليد اين حيوان علارغم اينكه بايد افزايش پيدا كند (در اوايل شيردهي و قبل از رسيدن به پيك توليد) كمتر مي شود. چشمها در حدقه فرو مي روند. در هنگام معاينه و با قرار دادن سر گوشي استتوسكوپ بر روي استخوان لگن و دقه كردن ؛ صداي زنگوله (صداي زنگي) به گوش مي رسد.
3- تنها راه درمان اين عارضه عمل جراحي بوده كه با برش لايه هاي مختلف بدن حيوان از ناحيهء مثلث هانش و برگرداندن شيردان به جاي اصلي و بخيه كردن ديوارهء آن به پردهء چادرينه همراه مي باشد.
4- پس از انجام عمل جراحي علاوه بر آنتي بيوتيك تراپي به درمانهاي حمايتي ديگر نظير استفاده از مقادير نسبتاً زيادي سرم تا طبيعي شدن وضع تغذيه و نشخوار حيوان نياز مي باشد.

ormuzd

عضو جدید
حميد رضا (جوياي انديشه) كجايي كه يادت بخير! :w44: بازم مث اينكه بايد خودم جواب بدم! :w10:مث اينكه بچه هاي اينجا خوش دارن برخلاف بچه هاي ساير رشته ها فقط تو تاپيك " گفتگوي اعضاي تالار مهندسي كشاورزي":w46: پلاس باشن!!! :surprised:

آخرین ویرایش:

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
حميد رضا (جوياي انديشه) كجايي كه يادت بخير! :w44: بازم مث اينكه بايد خودم جواب بدم! :w10:مث اينكه بچه هاي اينجا خوش دارن برخلاف بچه هاي ساير رشته ها فقط تو تاپيك " گفتگوي اعضاي تالار مهندسي كشاورزي":w46: پلاس باشن!!! :surprised:

حلوا که چه عرض کنم پول هم میدنhttp://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/wink.gif

بالا