سلام . دوست عزیز . از مواردی که مطرح کردید بسیار ممنون و سپاس گزارم . انشاء الله این تایپیک یکی از پر کاربردترین تایپیک ها بشه و بسیار سودمند چون متاسفانه خیلی از کارفرما ها و همچنین پیمانکاران به دلیل عدم داشتن اطلاعات کافی به مشکلات بعدی دچار میشند و اگر خدا بخواد من میخوام به تمام مواردی که باعث ادعا و ابهامه روش کار کنم و دست یاری به سوی همه دراز می کنم که موارد مبهم و مشکلاتی که تو پروژه ها داشتند رو عنوان کنند . و اما مواردی که مطرح فرمودید :
1- به همه قراردادها چه عمرانی و غیر عمرانی بیمه و مالیات تعلق می گیرد و این جزء غیر قابل تفکیک می باشد و جایی هم ذکر نمیشه چون پیمانکار با دونستن همه کسورات قانونی قیمت رو میده و بعد از تنظیم قرارداد کارفرما یک نسخه رو به امور مالیاتی و بیمه رونوشت می کنه .
2- اصولا تو قراداد قید میشه بعد از چند روز باید تحویل زمین انجام و کارگاه تجهیز بشه ولی خیلی وقت ها به دلیل اینکه کارفرما کار رو سریع پیش ببره دست به این کار میزنه که صحیح نیست چون باید کارفرما طی بازدیدی با حضور پیمانکار بدون معارض تحویل بده همراه با صورت جلسه . که بعد صورت جلسه به پیمانکار ابلاغ میشه . باید شما بعد از تحویل شفاهی پیگیر صورت جلسه تحویل میشدید و کمی کوتاهی از طرف پیمانکار بوده حالا که نشده چه مشکلی برای کارفرما هست ؟ می تونند به تاریخ چند روز بعد تاریخ قرارداد همین الان هم صورت جلسه ای تنظیم کنند چون برای خودشون مشکل ساز میشه .
3- شما چطور تحویل موقت نکرده ، صورت وضعیت قطعی دادید ؟؟ اصولا اول تحویل موقت میشه ، بعد از تحویل موقت پیمانکار یک ماه فرصت داره صورت وضعیت قطعی رو بده ، بعد از ارسال صورت وضعیت اگر مشاور داشته باشید ، مشاور 3 ماه فرصت بررسی داره و بعد از ارسال کارفرما 2 ماه فرصت جهت بررسی داره .
حالا شما بدون تحویل موقت چطور صورت وضعیت قطعی دادید ؟؟؟
اگر شما درخواست تحویل دادید و کارفرما زمان کمیسون تحویل رو مشخص کنه و شما در محل حاظر نشید در این صورت فقط کارفرما میتونه با تامین دلیل از سوی دادگاه اقدام به تحویل موقت کنه .
به نظرم شما به عنوان پیمانکار اگر مکاتباتتون انجام شده باشه قانونا حق با شماست . و همه مواردی که ذکر کردید ضعف از سوی کارفرماست .
سلام و تشکر از پاسختون
راستش ما مکاتبات کاملی داریم ولی از اونجایی که کارها بیشتر با توفق های شفاهی مدیران پیش رفت این مشکلات بوجود اومد.
در مورد بیمه متوجه هستم که باید در قیمت ها دیده بشه ولی مسئله اینه که ما وقتی کار رو شروع کردیم
کار رو به پیمانکاران جزئ دادیم و برا هر کدوم قراردادی تنظیم کردیم و بیمه و مالیات همه قرارداد ها هم ما خودمون کشیدیم رو قیمت پیمانکار و بعد دوباره ازش کم کردیم و مفاصا حساب گرفتیم از بیمه
ولی آخر کار برای تسویه حساب با کارفرما مدعی شد که باید از بیمه مفاصا حساب بیارید
حالا ما یه بار بابت پیمانکاران جزئ مالیات و بیمه دادیم یه بار هم برا خودمون !!!
نمیدونم مشکل رو خوب توضیح دادم یا خیر؟؟
در مورد تحویل موقت هم ما طبق بند قراردادمون بعد از یک ماه از درخواست تحویل موقت و عدم همکاری کارفرما تحویل موقت شده تلقی کردیم و صورت وضعیت رو ارسال کردیم
در ضمن مشاور هم خودمون هستیم (EPC )
مستله اینجاست که برای تحویل موقت چون پروژه مربوط به شهرداری هست یک تا سه نفر از اعضای شورای شهر هم باید در کمسیون تحویل موقت باشند که متاسفانه الان شورای قبلی دیگه نیستند
امضا گرفتن از اونا تغریبا غیر ممکنه
اعضای شورای جدید هم میگن الان تحویل بشه و تازه میخوان موارد و نواقص کار رو ابلاغ کنند که با گدشت بیش از یکسال از بهره برداری پروژه صحیح نیست و اکثر ایرادات ناشی از بهره برداریه